Jasmuheen Eestis – üle laipade valgustatuse poole

Jasmuheen. Foto: Wouter HagensVikerkaaresild annab teada, et Eestit külastab 8.-10. juunil Austraalia päritolu kosmiline telepaat ja kanaldaja, breatharianismi ideoloog Jasmuheen (Ellen Greve). Seminar toimub Rahvusraamatukogu suures saalis ja maksab 3400 kr.
Ürituse korraldab OÜ Päikesepillaja, Riina Soone.

Uudise tekst tervikuna Vikerkaaresillal.

See njuueidslaste sõnakasutus on muidugi klass omaette. Kui seda oma ihusilmaga varem näinud pole, siis võib see esmasel kohtumisel jätta mulje millestki üliüdini positiivsest maailmatunnetusest, mida ergutab vaid ülim armastus kõikide olendite vastu ja jumalik vastutustunne, et kõikide elu paremaks teha.

Lähemal vaatlusel ja püüdel ka jutu sisust mingit ratsionaalset iva tabada, leiab tähelepanelikum lugeja paraku suure-suure sisutühjuse, megamulli, milles polegi muud kui sõnavaht. Veelgi terasemal jälgimisel leiame esmamuljele vastupidiselt lausa inimvaenuliku ideoloogia, mis võib järgijatele osutuda lausa eluohtlikuks nagu selle Jasmuheeniga on juhtunud.

Siin pisike stiilinäide Jasmuheeni tekstist:

Kristusteadvuse energia on Jumalanna Armastus, see on universaalne. See voolas Jeesuse mõistujuttude ja tervendamise imede kaudu, toites näljaseid ning jõustades vaeseid/viletsaid. See inspireeris Muhamedi ja andis Koraani põhiiva. See on Buda Maitreya valgus ja juhatab šamaane läbi kõikide tasandite ekstaasiseisundites. See on molekule eluga kokkusiduv liim ja meie kõige tõesem südame laul.
Allikas: ARMASTUSE VÄLI JA TEINE TULEMINE

Oma osa saavad ka skeptikud:

K: Kuidas Te skeptikutega hakkama saate?
V: Kergelt-südamlikult ja huumoriga ning lisaks teatud annuse ümber-hariva teabega. Asjad on haruharva sellised nagu nad näivad. Näiteks minu lemmik kehaline harjutus on viimasel ajal paljajalu tagurpidi rannas kõndimine. Mõni, kes näeb mind seda tegemas võib mõelda: “Seal läheb see kummaline naine, kauboi kaabuga, ilma päikeseprillideta ja jälle kõnnib ta tagurpidi. Huvitav, kas ta on imelik või teeb ta seda mingil muul põhjusel?”
Müts kaitseb mu nägu kuuma Austraalia päikese eest, päikeseprillideta olemine (mis on meie kliimas ebatavaline) võimaldab mul silmade kaudu otse ajusse absorbeerida rohkem praanat. Paljajalu kõndimine tähendab, et ma saan maapinda praanaga toita ja tagurpidi kõndimine tasakaalustab ümber kogu minu seesmise energiavoolu, varustab eneriaga ja treenib minu keha teistsugusel viisil.

Samamoodi ütlevad inimesed: “See on jama, igaüks peab sööma, ta on valetaja”. Kuid nad ei ole hariduslikust vajakajäämisest tingituna mõistnud kõiki neid kasutegureid, millest me siin raamatus räägime, seega skeptitsismi tuleb kohelda austuse ja kergusega ja alati aitab huumor.
Allikas: http://www.paikesepillaja.ee/pdf/ArtikkelJasmuheeniga.pdf

Jasmuheen ehk kodanikunimega Ellen Greve (s 1957) väidab, et ta pole juba päris mitu aastat mitte midagi söönud ega joonud, kuna ta saavat eluks vajaliku energia ja toitained otse õhust või päikesest. Sellist suunda nimetatakse inedia või breatharianism, eesti keeles võiks seda nimetada õhutoitluseks.

Õhutoitlust käib ta propageerimas igas ilmakaares ja juuni alguses tuleb oma ohtlikku ajupesu ka Eestisse levitama. (Vikerkaaresild on njuueidslaste ja muude ‘vaimsete’ otsijate kohtumispaik ja teadetetahvel, kust leiab lisaks kohati asjalikele uudistele ka hulganisti kraami, mida lugedes haarab mind tihti masendusäärne tunne. Aga loomulikult – see on vaid minu probleem :-)

Jasmuheeni väited praanatoidul olemisest äratasid omal ajal tähelepanu ja imekombel ta isegi nõustus ajakirjandusliku eksperimendiga, kus ta arstide ja kaamerate järelvalve all elas oma väidetavat toidu- ja joogivaba elu. Juba 48 tunni möödumisel ilmnesid tal füüsilised tunnused vedelikupuudusest, stressist ja kõrgest vererõhust. Need sümptomid ajas ta saastunud linnaõhu kaela, aga saategrupp organiseeris kiirelt kauni ja värske õhuga maakoha, kuhu ümber koliti. Neljandaks päevaks oli Ellen oma kehakaalust kaotanud üle 6 kg, suuremalt jaolt läbi vedelikukaotuse, ta kõne oli aeglustunud, pulss kahekordne ning arst hoiatas võimaliku neerukahjustuse eest. Eksperiment peatati, kuna selle jätkudes oleks Ellenit tabanud jääv terviskahjustus või ka surm.

Austraalia saade “60 minutes” uuris asja ja tegi ka katse:

Ta oma tõlgendus sellest on järgmine:

K: Pärast naise surma Šotimaal esitati teile väljakutse Austraalia “60 Minutes” poolt teha läbi 7 päevane periood ilma toidu ja vedelikuta. Mis oli selle proovilepaneku tulemus, peale selle, millest mainstream meedia ette kandis?
V: Lõpptulemuseks oli see, et “60 Minutes” lõpetas eksperimendi 5 päeva pärast, kartes, et mul võib see õnnestuda ja see oleks nende jaoks tekitanud probleeme, sest nende kavatsus oli anda minust valet pilti ning samuti tõestada, et ilma toidu või vedelikuta elamine on ohtlik, mis ju seda ka õige ettevalmistuseta on.

Lõpptulemus oli nende poolt juba enne alustamist paika pandud (vaatamata sellele, et mina olin nende kavatsusest naiivselt teadmatuses) seega oli seda alati püütud näidata kui läbikukkumist. Kalibreerimise testid tõendavad seda, sest see kõik erapooletult salvestatud U.F.I. poolt.

K: Mida te õppisite sellest “60 Minutes” väljakutsest?
V: Mina isiklikult sain selgeks, et ei maksa olla nii naiivne ja usaldada ajakirjanduslikku ausameelsust/laitmatust. Ma õppisin ka seda, et tasub olla seotud ainult nende eksperimentidega ja hästiinformeeritud inimestega, kellel on head kavatsused ja südamel globaalse hariduse parimad huvid ning kes jagavad sama rikkumatuse/ausameelsuse tasandit.

Ma taipasin ka, et ei ole võimalik alahinnata auditooriumi intelligentsi, kellest siis, kui küsiti nende algset suhtumist minu lugu käsitleva programmi suhtes, ütles esialgu 70%, et nad peavad seda võimalikuks, mis hämmastas nii mind kui ka “60 Minutes” meeskonda.
Allikas: http://www.paikesepillaja.ee/pdf/ArtikkelJasmuheeniga.pdf

Oleks veel, et ta vaid ennast petab ja enda elu ohtu seab. Ta ju rändab mööda ilma ja valetab kõigile, kuidas inimesed, kes on vaimselt piisavalt kõrgele arenenud, ei vaja elutsemiseks materiaalset toitu (mingu rääkigu seda Eritrea lastele või koonduslaagrid üle elanutele).

Et tegu pole mitte niisama vaimse süütu mänguga, näitavad aegajalt ilmuvad uudislood, mis jutustavad tema ja teiste petiste õpetussõnade järgi surnuks näljutanud inimestest (vt http://www.rickross.com/groups/breat.html).

Jasmuheeni maaletooja Riina Päikesepillaja Soone õnnistab meid ka sellise eestikeelse tekstiga:

K: Tänapäeval on meie maailmas nii palju kannatusi, kuidas saab praana programm seda muuta nii, et meil oleks nii individuaalselt kui ka liigina nauditavam ja tõhusam evolutsioon?
V: Hariduse kaudu saame me innustada inimesi suurendama nende olemust läbivat praana voogu, mis siis muudab nende oma resonantsi ja seda kuidas universum neile vastab. Praana programmi teekonna puhul on tegu sellega kuidas meie sees ja meie ümber energia voolu juhtida nii, et me saaksime teadlikult luua olevikku ja tulevikku, mis tagab kõigile suurema tervise ja õnne taseme.
Allikas: http://www.paikesepillaja.ee/pdf/NauditavJaEfektiivneEvolutsioon.pdf

Sealt leiab pärleid kohe kuhjaga. Millises maailmas need inimesed küll elavad?

Miks ma sellest räägin?

Pagan seda teab, aga äkki keegi ise või kellegi lähedane hirmsasti kipub sinna ‘õnnestavale’ ja armastuseküllasele seminarile, mis maksab 3400 krooni (toidu pead ise ostma), siis üritagu inimesed enne ikka mõelda, kui sellele inimvaenulikku ja eluohtlikku ideoloogiat levitavale libagurule oma raskelt või kergelt teenitud kroone viima hakatakse.

58 Replies to “Jasmuheen Eestis – üle laipade valgustatuse poole”

  1. Loodame, et Eestis hukkunuid ei tule, meil iibega niigi probleeme! Kuigi, jah, olukorras, kus meil Eurovisioonil või jalgpallis alailma nihu läheb, oleks maailma genofondi parandamise eest antava Darwini preemia Eestisse saamine muidugi suureks tunnustuseks…

  2. Tegelikult võiks SLÕhtuleht kohale minna ja teostada uurivat ajakirjandust. See oleks kindlasti üleilmset kajastust leidev uudis, kui Jasmuheen Eestis söömise või joomisega pildile jääks.

    Tegudele, paparazzi :-D

  3. Tere, olen valgustaja, materiaalseid väärtused on minu jaoks tühi koht, palun andke mulle 3400.- krooni ja ma valgustan teid, andke ära oma pool palgast, vastasel juhul pean ma ainult rikkaid surmakartjaid harima oma valgusega. 3400 Palun siia kontole 234400020202022

  4. Eile, 5. märtsil oli ETV “Pealtnägijas” samuti samateemaline lõik. Ajakirjanduslikult väga halb lõik, sest skeptiline suhtumine väidetesse nagu oleks võimalik ilma tavalise toidu ja joogita, vaid müstilisest kosmilisest energiast ära elada, puudus peaaegu täielikult. Jah, korra näidati Adik Levinit ja üht arsti, kes ütlesid, et nad eriti ei tahaks uskuda seda juttu. Kuid igaks juhuks jätsid nad oma jutusse alati väikese “aga”, et mine tea… Lõigu teinud ajakirjanikul aga puudus igasugune julgus kriitilisi küsimusi küsida või selle kamarajura ideoloogidele väljakutse esitada, et fine, teeme siis katse, kus te ilma söögi ja joogita eksisteerite. Leian, et selle lõiguga teenis “Pealtnägija” järjekordselt paar punkti Umbluu preemia saamiseks.

  5. Kahju, Kersna lahkumisega tekkis veike lootus… Samas oli see muidugi rumal lootus, sest kräpp müüb ja seetõttu on ajakirjanduses, teles, dokfilmides, kõige suuremastki kräpist väegade harva kohata objektiivseid ja kriitilisi kajastusi. Tavaliselt on kas täiesti kriitikavaba propaganda või siis nö. “jäetakse otsad lahti”. Nii ufode, konspiratsiooniteooriate kui jasmuheenide teemal :(
    Eks üheks põhjuseks ka see, et usklikel on hoopis suurem motivatsioon ja rahalised võimalused kui kriitikutel. Ja tavalised mõistlikud inimesed, kel endal mingi king ei pigista, keda see kõik ei puuduta, ei viitsi neisse teemadesse süveneda.
    Nii et olemuslikult ja objektiivselt on meil üks vägagi uphill battle, aga ehk oma väikese osa mõistuse võidukäiku suudame siiski anda ;)

  6. Siin on Austraalia televisiooni tehtud katse Jasmuheeniga, kus too mõne päevaga nö. ära kukkus…
    .
    http://badpsychics.com/thefrau.....toryid=104
    .
    Kodus on tal külmkapp toitu täis, ütleb, et mehele ja ta on ka nt. lennukis vahele jäänud toidutellimise ja söömisega. Ise ütleb, muidugi, et lihtsalt lõbu pärast, kuna söömata on vahel igav…

  7. Huvitav on üks siinilmnev asjaolu: teadjad ja uskujad peavad omi tõekspidamisi ja teadmisi ülikõvalt argumenteerima, aga skeptikud võivad lahmida täiesti argumentatsioonivabalt ja puht skeptitsistlikule emotsioonile tuginevalt.
    Kallid skeptikud, võtke vaevaks ja tutvuge täiesti reaalselt eksisteeriva teadusharuga, kvantfüüsikaga. Tehke sellega tutvust kasvõi pinnapealselt ja te saate teada, et te tegelikult mitte midagi ei tea. Tegelikult ongi nii, et avastades mittemidagiteadmise, avaneb tegelikult tee teadmiste juurde, sest siis hakatakse seda, mida ei teata, uurima.
    Kõigest tühised sajandid tagasi saadeti need, kes väitsid, et päike käib ümber maa ja mitte vastupidi, tuleriidale. Armsad skeptikud, te teete ju praegu seda sama. Üritate olla inkvisiitorid nende suhtes, keda on vähem kui teid endid ja kellede teadmised erinevad teie omadest.

  8. Ja mida ütleb kvantfüüsika toiduta elamise kohta? Või üldse eluslooduse ainevahetuse kohta?

    Täpsustus ajaloost – Kopernikus, kes pani aluse heliotsentrilisele ilmapildile, suri üsna rahulikult oma kodus. Keegi ei põletanud teda.

    Aga püüdke ka nüüd oma kriitilisust kuidagi piiritleda. Näiteks kaitske või kritiseerige mõnd konkreetset väidet, mis teie meelest õige või vale on, ja arutleme selle väite kohta käiva tõendusmaterjali üle.

  9. See pole küll see teema, aga Kopernikus ei olnud kohe mitte see mees, kes “pani aluse” heliotsentrismile vaid oli mees, kes kinnitas heliotsentrismi matemaatilise mudeliga. Ta avaldas oma kirjutise oma enese surma eel ja katoliku kirik ei läinud talle kallale sellepärast, et tal olid isiklikult soojad suhted paavst Paul III-ga, ning tema matemaatilist mudelit ei peetud mitte heliotsentrismi tõestuseks vaid lihtsaks matemaatiliseks näpuharjutuseks. Tema teaose tegelikule olemusele hakati pihta saama alles 60 aastat peale ilmumist.
    Tuleriidale jms. läksid enne Kopernikust aga siiski väga paljud, sest heliotsentrism oli otseste piiblitõdede vastu (loe piiblitogmasid: Laulud 93:1 ja 96:10 ning I Ajaraamat 16:30: “…maa on paigas ja ei liigu kusagile…” alates 17. sajandi teisest poolest asendus sõna “maa” sõnaga “maailm” ja “ei liigu” asendus mõistega “jääb kindlaks ega kõigu”).
    Kopernikus formuleeris matemaatilise mudelina heliotsentrismi aastast 1500-1543. Aastal 1600 saadeti Roomas tuleriidale Giordano Bruno ja esimeseks süüdistuseks oli katoliku kirikule vastupidisest arvamusest kinnipidamine ja preestritele vastuvaidlemine. Viienda alapunktina, selle süüdistuse all, toodi välja piiblisõna eitamine nagu polekski jumal universumi keskmeks esimesena loonud maad ja taevast (kokku oli süüdistuses 8 punkti ja igal punktil terve rida alapunkte).

    Kuhu ma siis nüüd sihin? Ikka sinna, et enne sellesinatse Jasmuheeni mahamaterdamist ja ristilöömist laske asjadel settida, astuge samm tagasi ja vaadelge objekti ja selle olemust, hankige põhjalikku informatsiooni ja alles siis tehke järeldused. Jõudes järeldusteni, ärge olge kindlad, et teieni on jõudnud lõplik tõde.

    Ma kordan veelkord, et esimese asjana oleks vägagi valgustav ja huvitav õppida tundma kvantmehaanikat ja -füüsikat, teha sellega kasvõi kergelt tutvust ja ma võin oletada, et skepsis välise suhtes pöördub sissepoole (te muutute kergelt skeptiliseks skeptitsismi suhtes) ja edasine on juba igaühe oma valiku küsimus.

    Mis puutub kvantfüüsika ütlemisse toidu ja ainevahetuse kohta, siis fundamentaalsel tasandil ütleb see tõsiteadus, et mingisugust toitu ega ainevahetust ei olegi olemas vaid kogu see maailm on meie kujutluse vili – maailm koosneb energiatest, mille vahel eksisteerib tühjus.

  10. Jah, kvantfüüsika “süüks” on hõlbus kõike ajada, eriti inimestel, kes newtonilegi pihta ei saa, ehk siis enamusel njuueidzhlastel. “kogu see maailm on meie kujutluse vili – maailm koosneb energiatest, mille vahel eksisteerib tühjus.” ei ütle küll vist ükski tõsiseltvõetav füüsik. Kvantfüüsika rakenduse teadvuse kirjeldamisel on füüsikud, kes just niisama njuueidzhi kräppi ei aja. Kuna see on segane ja keegi niikuinii aru ei saa, siis räägiume mis tahes… See, et usklikud ja “teadjad” midagi tõestama peavad, on aga iseenesestmõistetav, sest nemad on väitjad. Teaduses peab oma väidetele siiski väegagi tõsised tõestused ette näitama, miks peaks toiduta elamisele või homöopaatiale teisiti lähenema?

  11. Sorry, “kvantfüüsika rakendamise teadvuse kirjeldamisel on füüsikud, kes just niisama njuueidzhi kräppi ei aja, selgelt absurdseks kuulutanud”

  12. Sorry, mehed, aga mulle tundub, et ma sattusin siin internetiavarustes täiesti puhtjuhuslikult skeptikute ususekti peale. Minul religiooni ei ole – teil on ta ilmselgelt olemas. Ma lootsin siiralt arendada mõningast diskussiooni, aga sain siit vaid argumendivaba lahmimist. See sait andis mulle üpris täiusliku pildi “skeptikutest”, keda te arvate ennast esindavat. Juba eelmise sajandi esimesel poolel ütles Niels Bohr (kes ei teadnud midagi ei “new agest” ega Jasmuheenist): “See, keda ei shokeeri kvant-teooria, pole sellest aru saanud.”
    Sama mees on formuleerinud kvantfüüsika Kopenhaageni interpretatsiooni: on mõttetu omistada mistahes omadust või isegi olemasolu millelegi, mida pole mõõdetud. Tundub täiesti skeptikutele meelepärane lausung.
    Seesama Kopenhaageni interpretatsioon (formuleeritud üle 70 aasta tagasi) ongi aluseks kvantteooria pidevale edasiarendusele tänapäeval ja ka tulevikus ning seda lootuses, et kunagi jõutakse tuumani (kui jõutakse). Praeguseks ollakse asja arenduses sealmaal, et midagi mõõta, peab olema millega mõõta. Samas areneb teooria edasi sinna, et kui on, millega mõõta, siis millega mõõta seda, millega mõõta jne. jne.

    Teil, mehed, ei ole ju millega mõõta. Kui teil ei ole midagi, millegi millegi olemasolu mõõta, siis ei saa te millegi olemasolu eitada vaid saate eitada vaid mõõtevahendi olemasolu. Te olete vaatlejad ilma vaatlusvahenditeta. Samas seisus olen minagi, aga ma tunnistan, et mul puuduvad vahendid, mitte et mul poleks, mida vaadelda.

    Jälle kippusin diskuteerima… Lõppudelõpuks haukuge oma skepsisekantslist palju tahate, karavan liigub edasi niikuinii. Ei jäänud teiesuguste pärast avastamata päikesesüsteemi heliotsentrilisus, ei jäänud püsima Newtoni füüsika, ei jäänud aatom lõhestamata, ei jää toimumata miski vaid sellepärast, et teie seda mõõta ei suuda või et te kogu maailmale omi raame püüate ümber panna.

    Hoidke oma religiooni lippu kõrgel ja tehke oma maailm, sest täpselt nii see käibki… ja laske teistel elada nende omas maailmas, maailmas, kus pole veel kõike õpitud mõõtma ja kus ollakse sellest teadlikud.

    Tervitades,
    Arvo
    mitte harrastusastronoom vaid PhD

  13. Ja kvantfüüsika väide, et osakesel tekivad omadused alles mõõtmisel, annab aluse väita, et tegelikkust ei saagi mõõta? Et homöopaatia mõjude puudumine kliinilistel uuringutel ei tähenda midagi? Et Jasmuheeni väiteid ei saa ja pole mõtetki konrollida ja kui inimesed soovivad tema väidete järel surnuks nälgida (mida on korduvalt juhtunud), siis on see nende õigus? Või õigemini on see ju kõik vaid meie kujutluse vili?
    .
    Ja palud, Hr. PhD, esita ususekti tunnused, mida siin kohanud oled? Ususekt, kes millegi tõeseks uskumiseks selleks ka mingitki alust vajab?

  14. Ja finally – kas kvantfüüsika annab meile aluse väita, et reaalsust meie ümber ei eksisteeri, et me ise loome enda reaalsust?!
    .
    “Ei jäänud teiesuguste pärast avastamata päikesesüsteemi heliotsentrilisus, ei jäänud püsima Newtoni füüsika, ei jäänud aatom lõhestamata, ei jää toimumata miski vaid sellepärast, et teie seda mõõta ei suuda”
    .
    Justnimelt meiesuguste pärast, kes teadusliku meetodi abil teada soovisid, mis toimib ja mis mitte, ja kui siis miks, on need eelnimetatud asjad teoks saanud, mitte inimeste pärast, kes arvavad, et polegi uurida vaja, tore kui saab uskuda, kui aga uurida, siis arvestada vaid endale sobivaid fakte ja selgitusi…

  15. Victor J. Stenger (emeritus professor of physics and astronomy at the University of Hawaii and adjunct professor of philosophy at the University of Colorado):
    Quantum mechanics, the centerpiece of modern physics, is misinterpreted as implying that the human mind controls reality and that the universe is one connected whole that cannot be understood by the usual reduction to parts.
    However, no compelling argument or evidence requires that quantum mechanics plays a central role in human consciousness or provides instantaneous, holistic connections across the universe. Modern physics, including quantum mechanics, remains completely materialistic and reductionistic while being consistent with all scientific observations.
    .
    http://csicop.org/si/9701/quantum-quackery.html

  16. Nüüd lõpetan ma lõplikult :)
    Ma pole väitnud, et minu maailmavaade tugineb usul. Mina seda Jasmuheeni ei ole mõõtnud ega vaadelnud, aga ma suhtun skeptiliselt nendesse mõõtjatesse ja vaatlejatesse, kes mõõdavad ja vaatlevad nähtust, olles samas skeptiliselt häälestatud. Üks sügavat ja põhjalikku tõestust leidnud väide, justnimelt kvantfüüsikas, on see, et eksperimendi sooritaja on võimeline eksperimendi tulemust suunama ja eksperimendi tulemused on mõjutatud eksperimendi teostajast.
    Sel teemal võite edasi diskuteerida lugupeetud akadeemik Endel Lipmaaga – võtke tal nööbist kinni ja arutlege sel teemal… või olete nii skeptik, et arvate ka tema “liba” olevat?

  17. “Ma lootsin siiralt arendada mõningast diskussiooni…”
    .
    “Huvitav on üks siinilmnev asjaolu: teadjad ja uskujad peavad omi tõekspidamisi ja teadmisi ülikõvalt argumenteerima, aga skeptikud võivad lahmida täiesti argumentatsioonivabalt ja puht skeptitsistlikule emotsioonile tuginevalt.”
    .
    Väga ilus ja armas sissejuhatus siirale diskussioonisoovile…
    .
    “Lõppudelõpuks haukuge oma skepsisekantslist palju tahate”
    .
    ja ka nii ilus ja armas lõpp… (ma loodan)

  18. Et pikka juttu lühikesena hoida, Arvo, üritaks teemat kuidagi kitsamas raamis hoida. Siin kommentaariumis siis ehk Jasmuheen, tema väidetav võime ilma toidu ja joogita elus püsida.

    Jasmuheeni väited on läbitud etapp nagu lame maa, mis loodi 6000 aastat tagasi. Seal ei ole enam midagi settida. Või on teil uuemat teavet? Ainus nö kontrollitud katse temaga kukkus kolinal läbi ja katkestati arsti nõudmisel, kuna vedelikukaotus oli juba ohtlik tema elule ja tervisele. Proua ei ole oma väidete tõepärasust mitte millegagi kinnitanud, küll aga andnud inspiratsiooni neile, kes “kõrgemale tasandile” püüeldes oma maise eluga hüvasti on jätnud.

    Ning kvantfüüsika fundamentaalse tasemega pole sel makrotasandi nähtusel nagu söök ja seedimine küll mingit sellist seost, mida läbi Kopenhaageni või muu tõlgenduse käsitlema peaks. Või kui mingil põhjusel teisiti arvate, siis oleks huvitav kuulda.

    Ja siin tiitlitega vehkida, vabandust, aga see ei jäta vähemalt mulle eriti head muljet, kuigi lõppkokkuvõttes on see üsna irrelevantne. Eks me kõik õpi ja arene :-) Või kui juba hierarhia paikapanemiseks läks, siis mis ala doktor olete?

  19. Mmmm… Lubage pakutud tiitlitesse suhtuda skeptiliselt, sest Google otsingud annavad vastuseks, et Arvo Soomets on kas loomaarst või kalakasvataja. Ühtki doktorit ei paistnud. Kummaline, doktoril peaks ju ka mingeid teadustöid avaldatud olema, millele ka Internetist viiteid leida võib.

  20. Einoh, ega see polegi kuigi tähtis, aga käitumismuster, et tulen-vaatan-lasen-soru-jooksen-kiirelt-ära, et mitte asjast rääkida, paneb vaid õlgu kehitama.

  21. Kui aga phd-dest, professoritest ja akadeemikutest rääkida, siis eks nemadki ole inimesed oma nõrkuste, meeldimiste, uskumuste ja muu sellisega. Küllalt loetud lugusid, kus kõrgelt haritud ja omal alal olulisi asju korda saatnud inimesed suurest enesekindlusest suuri vigu teevad ja eriskummalisi seisukohti väljendavad.

    Nikola Tesla, Rene Blondlot, Fred Hoyle, Linus Pauling, Gary Schwartz, Elisabeth Targ, Harold Puthoff, John Mack, Rupert Sheldrake, Michael Behe… Kohalikke näiteid oleks muidugi ka nimetada.

    Mustkunstnik ja paranormaalsete nähtuste uurija James Randi on oma kogemustest selles vallas pikalt pajatanud. Füüsik Robert (Bob) Park, matemaatik Martin Gardner, teaduajaloolane Michael Shermer jpt on samuti neist asjust huvitavaid raamatuid kirjutanud.

  22. hihii! siinsed tõsised tõsiseltvõetavad (eeskätt iseenda poolt)fyysikud on ladestunud tardkivimina Newtoni sargale. Pärast vannis käimist on nende jaoks elu siin universumis seiskunud:)

  23. Mul on tunne, et sa, Martin, unustad vahest kuidas inimkond on nii kaugele jõudnud nagu ta on. Kindlasti pole see olnud alati “teaduse tee”. Sa tähtsustad liialt üle teadust ja teaduslike meetodeid, lükates kõrvale kõik, mis vähegi teistsugune.
    Kõik teadused on teinud aeg ajalt suuri hüppeid tänu geniaalsetele inimestele, kes ei lähe edasi sissetallatud rada ja sissejuurdunud arvamusi järgides.

    Ära unusta seda, et ka sinu ülesanne on vaadata kaugemale praegu kehtivatest teaduste “normidest”!

    Loen ikka edasi, jaksu! :)

  24. Allar,
    just tänu teadusele on inimkond oma arengult siia jõudnud. Muidugi oleks arengutee hoopis teistsugune, kui me seda inimmõtlemise rakendust poleks sellisel moel arendanud, kuid sel juhul me ka ei suhtleks sellisel moel nagu praegu. Kas see on hea või halb, sõltub vaatenurgast, aga ma isiklikult eelistan praegust olukorda keskaegsele või kiviaegsele, kuigi meie esivanemad neil aegadel on igati lugupidamist väärivad, et pikka eluahelat tervena on hoidnud ja enne oma üürikese eksistensi lõppu oma geenid katkematult edasi on jõudnud anda.

    Ega sa ometi arva, et Jasmuheen kuulub äkitselt nende geniaalsete inimeste sekka, tänu kellele suuri hüppeid tehakse? Siin jutusabas võib sinu kommentaarist selline mulje jääda.

    Ja kas Jasmuheeni mittenormipärane jutt on miskit edumeelset ja edasiviivat?

  25. Allar,
    aga keda sa siin kodulehel silmas pidasid selle geniaalse inimese all, tänu kellele suur hüpe toimub, aga kellesse skeptikud umbusuga suhtuvad? Või kuhu jutu alla su kommentaar mõeldud oli?

    Mis aga teaduse meetodi tähtsustamisse või ületähtsustamisse puutub, siis arvan, et eksid. Enamus meie elutegevusest toimub meie ajus niiehknaa väljaspool teadvustamist ja seega ka väljaspool teadust ja selle meetodit, kuigi ka need moodulid toimetavad ajus vahetpidamata. Näiteks hindame pidevalt liikuvate objektide trajektoore ja sätime oma liikumist selle järgi, kusjuures me ei mõõda kiirusi ja kaugusi taadeldud täppismõõteriistadega.

    Lihtne näide sellest ajus toimuvast füüsikast oleks näiteks sättida oma sammu pikkusi, et kõnniteel eespool olevasse lompi mitte astuda. Me ei mõtle sellele, kuid sammu pikkus muutub justkui iseenesest. Proovi seda aga teadlikult teha. Päris naljakas :-)

    Aga iga asi omal kohal ja omal ajal. Mida saab teaduse meetodiga uurida, seda tuleks ka uurida. Mida on teaduse meetodiga uuritud ja mille kohta meil on olemas paremaid teadmisi kui intuitiivsed aimdused, siis oleks mõistlik neid ka kasutada.

  26. Nojahh kummaline, aga Jasmuheen ise oma teeoriatesse uskuda ei saa kuna näeb neid niiöelda seestpoolt. Samuti on talle ainuisikuliselt teada, et kustkohast need ilmutused ja vaimne valgustatus tuleb. Ei ole ju võimalik võtta tõsiselt asju millede toimimise sa ise oled välja mõelnud või omaks võtnud kui nad tegelikkuses ei toimi. See ei sega aga oma “tõde” kuulutamast ja sellega raha teenimast. Eks iga1 otsib elus oma võimalusi. Jüngrite poolt loodud aupaiste meeldiks ju ka paljudele. Tegemist on justkui
    elus läbilöönud inimesega kelle õpetust järgitakse. Probleeme enesele tekitavad, aga “rumala hane” rolli omaksvõtnud pimedad uskujad. Ja kui mõni neist otsustabki ennast surnuks näljutada, siis ei ole kaotus kuigi suur. Pigem on tegemist loodusliku valikuga ja kehvemad, ebaõnnestunumad lihtsalt hävivad või hukkuvad. Jasmuuhen ise vaevalt seda mulli tegelikult usub ja võibolla on hoopis tegemist vägagi arvestatava skeptikuga, kes päris arukaid kommentaare siin-seal avaldab ja vaikselt pihku itsitab.

  27. Oh teid küll. Kahju kohe, kuidas skeptiliselt suhtutakse absoluutselt kõike, mis maailmas eksisteerib. Aga samas jälle suur aitäh teile! Kui ei oleks teid, siis ei oleks ka põhjust tõestamiseks, et selline asi nagu kvantfüüsika ja ilma toidu ja veeta elamine on võimalik.
    Kahju kahju.. Elage oma mullis edasi! Edu:)

  28. @Laura – ei, me (vähemalt mina mitte) ei eita võimalust, et inimene ilma toidu ja veeta elada võiks. Iseasi on sellise elu pikkus ja mõju tervisele. Ja neid mõjusid sai toosama mullimeister Jasmuheen oma nahalgi tunda.

    Aga kuidas kvantfüüsika inimese toitumisse ja joomisse puutub, sellest sooviksin küll sinult veidi rohkem kuulda, kui sa ikka satud veel kunagi siia.

  29. Huvitav,milleks Jasmuheenile raha vaja!Tõeliselt VALGUSTATU jaoks pole ju materiaalsed väärtused olulised,või on temalgi laenud maksta?Mulle tundub,et KUULSUSENARR on veidi ahnevõitu.Inimestel aga on vajadus asju müstifitseerida ja ikka leidub neid,kes maksta tahavad.Kvantfüüsikaga on hea vehkida tõesti,kuid unustatakse,et just kvantimine nõuab,et organism saaks oma rutiinse toidunormi,et tsükkel järneb tsüklile.Kui keegi väidab,et suudab rakutasandil hankida energiat(kvantidena) ümbritsevast keskkonnast,siis peaks see voog olema lausa silmaga nähtav või aparaatidega mõõdetav.Kogused on ju suhteliselt suured.Vett 50 milliliitrit tunnis jne.Jutt energiast ja tühjusest ei kanna.Kui on 3või4 dimensiooni,siis tühjust enam pole.On mull meie ümber,nimega RUUM.

  30. valdek kirjutas:

    Kvantfüüsikaga on hea vehkida tõesti,kuid unustatakse,et just kvantimine nõuab,et organism saaks oma rutiinse toidunormi,et tsükkel järneb tsüklile.

    Jasmuheen on nii- ja naasugune küll, aga see siin on kvantmüstitsismi valda kuuluv umbluu.

  31. Vähemalt keegi vaidleb vastu!Dig teab kindlasti kvantmehaanikast elementaarosakeste tasandil-sellest on kirjutatud palju.Sama hästi teab ta,et Plancki valem kehtib kõikide energialiikide kohta.Ja kuigi tasandid on erinevad,võib mingeid üldistusi teha.Tõsisest teadusest sel puhul asi muidugi kaugel.Ennast kogu informatsioonist läbi närida-selleks on elu liialt lyhike.Müstitsismi koha pealt ei tea mida öelda,eks arvuta oma toidunorm energiakvantidesse.Igapäevaelus on selleks aga teised,sobivamad energiahulgad.Üks legend Edissonist räägib,et kord lasknud ta arvutada oma matemaatikutel elektripirni mahtu.Kui nood olid pikalt pusinud,täitis ta pirnikolbi veega ning kallas seejärel sisu mensuuri,tõestades sellega,et on olemas otseteed maailmas toimuva mõistmiseks.Teatud veaga muidugi.

  32. “Vikerkaaresillas” hetkel selline pakkumine:

    From: Margus Aru
    To:
    Sent: Monday, March 23, 2009 6:01:09 PM
    Subject: [Vikerkaaresild] Valgusretriit Keskuses Tähevärav Püramiidikülas

    Oled oodatud valgusretriidile Keskusesse Tähevärav Püramiidikülas.

    Läbiviijad Michael ja Helena. Need ingellikud inimesed elavad juba vastavalt 7 ja 5 aastat valgusest ehk praanast. Nad ei tarvita füüsilist toitu. Nad kannavad endas väga kõrget armastuse võnget ja jagavad seda valgusretriidi käigus inimestega.

    Toimumise aeg: 24.- 26. aprill 2009, algusega 17.00

    Kohtade arv piiratud – 12 inimest

    Osalustasu: 2100.-.

    Osalemise tagab registreerimine aadressil ja ettemaks 500.- kontole 221029869975 MTÜ Ühendus Tähevärav

    Aja- ja tegevuskava leiad: seminaride alt.

    Armastusega Margus Aru, 55 684 651

    Mul oleks esialgu neli küsimust:

    1) miks küll ÜRO (või minugipärast Bob Geldof) sellise meetodiga Aafrika näljahäda ei lahenda?

    2) Kas Eestis ka varsti surnuks nälginud usklikke pranatoidulisi näha saab?

    3) kas meil mõni telejaam ei võiks nende “ingellike inimestega” samasugust kontrollitud oludes katset teha, nagu Austraalia “60 minutes” Jasmuheeniga?
    ning
    4) Huvitav, kas nood Michael ja Helena klorofülli ka toodavad?

  33. Nohh, näete, Õhtuleht just teavitab meid, et

    “Sajandi keskpaigaks on maailmas miljard näljahädas inimest”

    http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=321539

    No kui nii lihtne (kvant)(müstiline)lahendus on nii lähedal, siis miks on küll Big Government, Big Oil, Big Pharma, skeptikud ja muidu kinnised, rumalad ja õelad inimesed ning organisatsioonid selle suure häda suhtes nii ükskõiksed?!

  34. Ohh, ühtäkki avanes imeline maailm, mille avarust ei oleks osanud kuidagi kahtlustada.

    Mul oli mõni kuu tagasi sarnane elamus :) Ainult et see on kange kraam, ülimalt soovitav on tarbida mõõdukalt.

  35. aadressil:
    http://vks.imelaps.ee/
    on juba 1180 liiget, mistõttu tekib küsimus, kui suur on Eestis inimeste arv, kes usuvad auravetesse?

    Muidugi seletuseks, miks ÜRO ei kasuta antud meetodit näljahädade vastu, oleks mingi banaani- ja kohvikasvatajate vandenõu, mille tulemusena on saadikud ära ostetud…

  36. Jah, minu puhul oli ka valdavaks emotsiooniks imestus, et neid nii palju on. Ja kui arhiivi vaadata, siis käib ikka pagana kibe tegevus, igal nädalal mitu üritust.

  37. Kas te seda listi tõesti varem ei teadnud? Ma ikka juba ammu-ammu jälgin sealset trafficut, nagu bioloog, kes uurib luubiga putukate sebimist. See on tõeline Shvejkis kirjeldatud maakera, mis on teise maakera sees, aga sellest suurem. Usubakhanaalia Eldoraado!

  38. Möödunud kevadel meid siinsamas kommentariumis üleolevalt “kollitamas” käinud ja siis kurja sirtsutamise järel minema kohkunud kvantfüüsikaguru ja isehakanud PhD Arvo Soomets on oma kvantmüstikas karjääri teinud ja maagilise maatriksi koolitajaks hakanud. Meiliaadress profvet.ee pakub PhD-le kontaktiks Tartu veemassaazhikeskuse. Huvitav, kas koolitusoskused pärinevad vaid maaletooja Ainar Leppikult või on ta taas ühe eneseabikvantfüüsikabukletiga tutvunud?!

    http://www.magicalmatrix.com/

  39. Kas loomaarst Arvo Soomets ja eelmainit’ Arvo Soomets on üks ja sama isik?

    Ei tea. Loomaarst ja kalakasvataja Soomets on küll üks ja sama isik, aga kas kvantvalgustet Arvo ka sinna isikusse kuulub, on raske tuvastada. Vesimassaazhi meiliaadress teeb asja tiba kahtlaseks.

  40. Aga tegelikult võib vabalt ka olla. See kvantelu on ju paralleelselt kulgev alternatiiv- või muinasjutuelu. Enamusel neist “koolitajatest”, v.a. üks kinnisvaratädi, on seal nö. alternatiivmeiliaadress gmail, hotmail jne.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga