Väga hea meditsiiniteadusalane blogi

David ColquhounDavid Colquhoun [kolhuun] on laialt tunnustatud teadlane, farkmakoloogiaprofessor University College London juures, närviimpulsside ülekandemehhanismi (ioonkanal) uurija. Lisaks sellele on ta aktiivne avalikkusega suhtleja, et teadus inimestele lähemale jõuaks ning paljastada ebateaduslikke kuid populaarseid käsitlusi meditsiini, farkmakoloogia ja muudegi teaduste alal.

Tema libameditsiini paljastav koduleht asub nüüd siin:
http://www.dcscience.net/quack.html.

Asi selles, et prof Colquhoun pahandas paari kommentaariga üht pseudoteaduslikel alustel töötavat tegelast (seekord herbalist Ann Walker), kelle abikaasa võttis ühendust ülikooliga, mille serveris prof Colquhoun oma blogi pidas. Selle asemel, et oma töötaja akadeemilist ja sõnavabadust kaitsta, soovitas ülikooli juhtkond tal oma koduleht teise kohta kolida.

Täpsematest asjaoludest saab lugeda suurepäraselt Ben Goldacre’i badscience.net kodulehelt.

Lisaks herbalistidele saavad David Colquhouni kodulehel õiglaselt nahutada loomulikult homöopaadid (korduvalt), igat masti toidulisandite müüjad, kes oma müügi edendamiseks teaduslikult kahtlaseid väiteid kasutavad, ‘ülikoolid’, kes jagavad teaduslikke kraade refleksoloogias, käejoonte lugemises, homöopaatias… See teaduskraadide jagamine ilma teaduseta tekitas brittide maal paraja kihamise. Kuninglikult toetatud homöopaatiameelsed vedasid oma suud muidugi taaskord vingu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga