Wifi-paanika kogub Londonis hoogu

wifiLondonis hakkavad wifi-saatjad kustuma. Sealne tervisekaitse nõukogu on võtmas seisukohta, et koolidesse ei tohiks uusi wifi levialasid rajada ja pragusedki tuleks käigust kõrvaldada.

Nad viitavad paljudele tundmatutele ohtudele, mida keegi uurinud pole, aga igaks juhuks tahetakse ennetava ettevaatusabinõuna wifi-pimendus kiiresti teoks teha.

Paraku pole Londoni poliitilised ringkonnad ainsad, kes soovivad rahva hirmutamise najal endale kasu lõigata sellest, et võitlevad wifi-seadmete vastu. Kaks kolmandikku Brittidest usuvad, et wifi-saatjatele sarnast kiirgust kiirgavad mobiiltelefonid ja mobiilimastid on tervisele ohtlikud. Teaduslikud uuringud muidugi sellist seost ei kinnita, aga poliitikutele on rahva usk ikka tähtsam kui faktid. Austrias Salzburgis on sealsed ametnikud samuti wifi-t koolides keelamas. Samalaadsed meeleolud on liikumas Frankfurdis Maini ääres ja Baierimaal.

Allikas: The Independent

2 Replies to “Wifi-paanika kogub Londonis hoogu”

  1. Mees on WiFi-le allergiline

    «Nii kui ma kuskil käin, siis ma tunnetan kohe, kas seal on WiFi või mitte,» nentis britt.
    […]
    Mehe kinnitusel on ainus paik ta kodu, kuhu ta saab elektrosudu eest pakku minna. Ta majal on 45 sentimeetri paksune graniidist kaitsekiht.

    Ennustan, et kui temaga pimekatse teha, pole wifitundlikkusest enam haisugi järel. Põhjus on ilmselt mujal, aga wifi on lihtsalt hetkel mingigi patuoinas, millele näpuga näidata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga