Kuidas eristada üht homöopaatilist “ravimit” teisest?

lahjendatud lahjendusLühike vastus: sildi järgi.

Homöopaatia lahjendusseadus ütleb, et mida rohkem ematinktuuri lahjendada seda väekam ravim on ja nii võimendatakse ravimit sedasi, et võetakse ematinktuuri 1 tilk ja lahustatakse see 99 tilgas vees, siis võetakse sellest üks tilk ja lahjendatakse omakorda 99 tilgas vees ja nii edasi kuni mitukümmend kuni mitusada korda. Pole just keeruline ette kujutada, et sellisel moel toimides pole varsti selles segus mitte ühtainsamatki molekuli algsest ematinktuurist, on vaid vesi.

Naljaninad on välja arvutanud, et teatud lahjenduse korral peaks ühe ematinktuuri molekuli leidmiseks olema meil päikesesüsteemi suurune anumatäis vett ja kui nostrumit veel rohkem võimendada, siis ei piisa isegi nähtava universumi suurusest anumatäiest veest. Aga selliste lahjendustega vedelikke müüakse apteekides ravimite pähe.

Mis aga juhtub, kui pakendamise käigus lähevad sildid sassi ja nt südame toetamise “ravimi” purgis on köharohi ja vastupidi? Peale esimesi surmajuhtumeid või tõsiseid registreeritud kõrvalnähte on skandaal ja kuulutatakse välja kriisiolukord? Partiid kutsutakse tagasi ja inimesi hoiatatakse võimalike hädade eest?

Prantsusmaal ei pannud keegi lausa 5 kuud midagi tähele enne kui pabereid lapates avastati, et midagi oli segamini läinud. Ematinktuuridega. Need peaksid siis need lahjendamata kanged asjad olema, millest alles hakatakse homöopaatilisi võimendatud vedelikke raputama.

Nalja nabani!

Tulles aga pealkirjas esitatud küsimuse juurde, siis see esitati Briti parlamendikomisjonis homöopaadile ja neiu Chatfield vastas:

Ainult sildi järgi.

Inspiratsioon David Colquhoun’i kodulehelt DCScience.

Aga uskuge või mitte – homöopaatia on leidnud tee Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppekavasse ja seda õpetatakse meie tervise eest hoolt kandvatele meditsiiniõdedele ja meie sündivaid lapsi vastuvõtvatele ämmaemandatele. Juhtivaks õppejõuks refleksoloog-homöopaat Ülle Liivamägi.

Nõiakoolitus riigi kaitsva tiiva all.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga