Nov 16 2007

David Lynch Berliinis: täielik uinamuina (video)

Autor: kell 21:24 teemas nali, usk. 2 kommentaari.

Režissöör David Lynch jätkab oma usukuulutuslikku müügireisi Euroopas.

Paistab, et eestlased on kultuursemad, vaoshoitumad, kuulsuste suhtes lugupidavamad või hoopis aupaklikumad, küürutavamad, sinisilmsemad, usklikumad jne kui sakslased. Või lihtsalt ei julgeta kõva häälega oma arvamust välja öelda isegi siis, kui põhjust oleks. Võibolla polegi oluline…

Lynchi külaskäikude skeem paistab igal pool samasugune — kuulsa nimega haibitakse üritus üles, udutatakse juurde, et tehakse juttu ka kuulsa režissööri filmidest, kuid tegelikult hakatakse ilma igasuguse valehäbita oma müügiprojekti promoma. Võitmatuse Ülikool. Kuulsa nime kelgul üritatakse kohalike võimukandjate ustest sisse liuelda. Õnneks olid meie presidendi vastavad nõuandjad tasemel, et sedalaadi lähenemisüritus sujuvalt mööda lasta.

Igas riigis paistab olevat vähemalt üks kohalik kloun, kes peaks hakkama selle “ülikooli” juhiks või midagi sellist.
Nojah…

Inspiratsioon: http://nosedef.blogspot.com/2007/11/david-lynch-lecture-in-berlin-turns.html

Lynch Berliinis, osa 1:

Lynch Berliinis, osa 2:

Sarnasel teemal:
David Lynch usukuulutajana Eestis
Mediteerijad lubavad maailmale rahu ja õnne

Jaga rõõmu või murega!

2 kommentaari

2 kommentaari loole “David Lynch Berliinis: täielik uinamuina (video)”

  1. mr.Costello 19. november 2007 kell 13:07

    Olgem ausad, videost paistab, et ka sakslased küürutasid kuulsuse ees: kui Lynch ajas uinamuinat, ei seganud keegi vahele ega küsinud teravaid küsimusi… kui aga puldis oli “kloun”, oli pilt hoopis teine. Võib-olla oli asi ka keelebarjääris või ameeriklase esinemisoskustes, aga siiski – Lynchi pikalt ei saadetud, pigem öeldi, et teine mees on “vale mees”. Et kui oleks olnud “õige mees”, siis oleks uinamuina ka peale läinud?

  2. Martin Vällik 09. veebruar 2009 kell 0:53

    Millegipärast pommitatakse seda lugu Malaisiast…

Trackback URI | Comments RSS

Lisa kommentaar

Palun tutvu kommenteerimise reeglitega. Kommentaar jääb automaatselt ootele, kui selle nime ja e-kirja aadressiga pole varem kommenteeritud ja/või kommentaar sisaldab rohkem kui 1 lingi. Mõnikord satub kommentaar otse spämmi sekka, kuid pea vastu!

Quicktags: