Teade eurojalgpalli huvilistele: vaktsineerige end leetrite vastu

Alapealkiri: vaktsineerimisvastaste järjekordne töövõit.

7.-29. juunil toimuvad Austrias ja Šveitsis jalgpalli Euroopa meistrivõistlused. Tervishoiuametnikud aga soovitavad tungivalt end leetrite vastu vaktsineerida, kui sinnakanti sõitmine plaanis.

WHO (Maailma Terviseorganisatsioon) Euroopa osakond annab teada, et 2006. aasta novembris sai Lucerni kantonist alguse leetrite puhang (võimalik side laialdase puhanguga Jaapanis samal ajal). Vaktsineerituse tase on seal 78%. 2006. aasta novembrist kuni 2008. 14. aprillini on Šveitsis registreeritud 2250 leetrijuhtu, peamiselt koolilaste seas ja 98% ulatuses just neil, kes on vaktsineerimata või osaliselt vaktsineeritud. 8% haigestunutest vajasid komplikatsioonide tõttu haiglaravi.

Mittevaktsineerimise peamiseks põhjuseks nimetatakse lapsevanemate vastuseisu kas antroposoofiast (Waldorf-koolid) või mõnest muust uskumusest tingituna.

Seekordse epideemilise leviku peamine iseloomustaja ongi see, et puhangud leiavad aset usulistel põhjustel mittevaktsineeritute klastrites. Hetkel levib viirus Salzburgi antroposoofiliste kooli (Waldorf-kooli) õpilaste seas, otsekontaktide kaudu on viirus levinud edasi teistesse maakondadesse, Saksamaale ja isegi Norrasse. 2007. aastal levis viirus (tüvi D5) Taani ja Austriasse, 2008. aastaks jõudis viirus mittevaktsineeritud elanikkonda veel USA Arizona ja Kalifornia osariikides, Prantsusmaale.

Kuivõrd Austrias ja Šveitsis toimuvad jalgpalli Euroopa meistrivõistlused, kuhu on oodata palju külalisi üle ilma, siis peetakse vajalikuks soovitada kontrollida oma vaktsineeritust ülinakkava ja potentsiaalselt surmava leetrite viiruse vastu ja vajadusel kindlasti enne reisi vaktsineerida, et kaitsta iseennast ja tagada, et haigus üle maailma laiali ei leviks.

WHO on seadnud eesmärgiks leetrid ja punetised aastaks 2010 Euroopast välja juurida, peamiseks strateegiaks on saavutada 95% vaktsineeritus kahe doosiga.

Saksa jalgpallikoondis võtab asja väga tõsiselt ja on teatanud, et kõik koondislased ja koondise abijõud läbivad vastava antikehade kontrolli ja vajadusel vaktsineeritakse. Samuti organiseeritakse mobiilsed vaktsineerimisjaamad, et pakkuda kaitset ka oma fännidele.

Allikad ja lisateave:
* Continuous measles circulation among unvaccinated populations in the WHO European Region, 2006-2008
* WHO joins calls for measles vaccination ahead of Euro 2008 – swissinfo
* Measles outbreak in Switzerland – an update relevant for the European football championship (EURO 2008)
* German Soccer Team to Get Measles Vaccination
* An ongoing multi-state outbreak of measles linked to non-immune anthroposophic communities in Austria, Germany, and Norway, March-April 2008

15 Replies to “Teade eurojalgpalli huvilistele: vaktsineerige end leetrite vastu”

  1. Mitu artiklid te tol hetkel kirjutanud olete, kui inimesed vaktsineerimise tagajärjel surnud või haiglasse sattunud on.
    Ühekülgne värk teil siin.

  2. See “Viimased kommentaarid” peksab vist väheke segast, kui vahepeal kommentaare kustutatakse, sest sealne viide tõi siia.

  3. Võib-olla torkasin ma selle kommentaari eksikombel siia ja Martin tõstis ta pärast ümber.

    Selles foorumis kustutatakse kommentaare väga harva. Viimane juhtum, mida ma mäletan, sai siin eraldi ära märgitud.
    Aga viimaste kommentaaride rubriik võib segadusse sattuda ka siis, kui kommentaarid tekivad juurde vales järjekorras (nagu juhtub siis, kui nad kõigepealt modereerimist ootavad või spämmilõksu kinni jäävad) või tagantjärgi kirja- või vormistusvigu parandatakse.

  4. üksvahe oli populaarne emakakaelavähi vastase vaktsiini promomine eestis ja osad omavalitsused soovisid seda rahaliselt toetada kuna see oli üle 6000kr(mis oli mõnevõrra kahtlane,kuna neis omavalitsustes oli puukensefaliidi oht palju reaalsem,aga selle vastast vaktsineerimist toetada polnud plaanis).nii üks vaktsiinivastane hakkas asja vastu protestima,nimi on tal helga nukk

    link

    algul tundus lihtsalt veitsa imelik,nagu need vaktsineerimisvastased ikka,aga kui netis tuhnisin selgus et tegu on ka aktiivse riigivastase tegelasega kes igal pool tüli üritab üles kiskuda ja kindlasti ka vale nime all esineb.suure tõenäosusega on see nn “naine” hoopiski mõni kriminaalist notsnoi dozori liige!”

    link

    sa võiks asja uurida ,et miks ta vaktsiini vastu sõdib.

    kui panen lingid ei lähe komm läbi

  5. Inimesed, kes on juba mitu aastat Interneti-arenguid jälginud, on tähele pannud, et mõnedel inimestel on imelik komme provokatiivseid kirjatükke provotseerimise enda pärast kirjutada. Neid hüütakse trollideks ja neil ei pruugi tingimata mingisuguseid poliitilisi sidemeid olla.

    Ja inimesed, kes on juba mitu aastat ajalehesabasid lugenud, on tähele pannud, et on Hillar Kohv. Ega temalgi pruugi tingimata mingisuguseid poliitilisi sidemeid olla.

  6. Dig ütles:

    Inmesed, kes on juba mitu aastat Interneti-arenguid jälginud, on tähele pannud, et mõnedel inimestel on imelik komme provokatiivseid kirjatükke provotseerimise enda pärast kirjutada.

    Tänapäeva kiire elutempo ja infoupustuse ajastul on paraku ainus võimalus ennast kuuldavaks teha piltlikult öeldes kahe jalaga “ühiskonnasilma” peale hüpates.

    Põhjusi on muidugi seinast seina, alates lihtlabasest tähelepanuvajadusest ja lõpetades tõsiste probleemide teadvustamisega. Poliitika muidugi ka.

  7. Ma tutvusin kunagi lähemalt whale.to materjalidega, iirc oli selle site taga üks peale lapse kaotamist segi pööranud lapsevanem, kelle kinnisidee on vaktsineerimist süüdistada. Vaktsineerimise eitajad võiksid algatuseks oma promo kohe Bechamp teooriaga alustada :) selle peale saab iga natuke esoteerikasse kalduv inimene kohe aru millise jampsiga on tegemist. Kõva esoteerikut sellise jamaga veel rööpast välja ei löö, aga nendega pole nii ehk nii midagi peale hakata. whale.to-s olid kunagi suurepärased natuke sobivaks tohterdatud graafikud, mis pidid näitama et vaktsineerimise ja haiguste kadumise vahel pole seost. Ega võltsimiseks polnudki palju vaja, nihutad natuke ajaskaalat ja saadki sobiva tulemuse. Näeb välja juba asjalik, aga sisult puhas vale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga