Ratsa ja riskivabalt rikkaks…

…Masterseek aktsiatega.

Lugu selles, et kohe peaks Masterseek’i aktsiate börsiletulek toimuma ja osad valitud isikud saavad neid märkida 3.50 EUR/tk. Analoogiks Google, mainiti ka Microsofti pakkumist Yahoo osas. Googlega said paljud väga rikkaks, kuna aktsia hind hüppas peale börsile jõudmist lakke ja on kasvanud hiljemgi.

Uudne on asja juures see, et kui tavaliselt liiguvad igasugused pakkumised meilitsi ja üldjoontes rändavad need otsejoones prügikasti, kui spämmifiltris kogemata auk oli, siis seekord helistati ja teati mu nime ning vestluse käigus kasutati seda korduvalt.

Maksimuminvesteering saaks olla 35 000 EUR (547 600 kr) ehk 10 000 aktsiat, oodatav aktsia hind peale börsiletulekut oleks suurusjärku 20-25 EUR aktsia kohta, seega umbes kuuekordne noos. Poleks ju paha.

Raha tuleks kanda masterseeki Šveitsi pangakontole, mitte tehingut vahendavale Venture Alliance Partners kontole, kelle kasu tuleneks hinnatõusujärgsest kasumivõtmisest.

Jutus oli siiski mitu nüanssi, mis minu skeptilist kõrva, mis investeeringutest väga vähe teab, ettevaatlikuks teeb:
* kust nad mind leidsid ja miks nad arvavad, et just mina peaks olema see õnnelik, keda nad rikkaks tahavad teha;
* asjaga on üsna kiire, kuna märkimise lõpptähtaeg on lähedal;
* nende valduses on piiratud hulk aktsiaid, mida nad oma headele klientidele pakuvad;
* Hewlett-Packard on ka masterseeki investeerinud;
* investeering on praktiliselt riskivaba;
* kui ei meeldi, saab kogu raha ilma teenustasudeta otsejoones tagasi (see peaks tegelikult hoopis ju usaldust äratama);
* kõneleja jutt oli sorav, aegajalt küsis selliseid küsimusi, millele saab ainult jah vastata;
* kui avaldasin vastupanu ja kahtlust, siis mõistis ta mind suurepäraselt, kuid soovitas siiski investeerimisotsus positiivselt otsustada;
* küsisin finantsalal tegutsevalt klassivennalt ja tema sellist rahandusfirmat ei tundnud ja soovitas sellisest ilmselt boiler room firmast eemale hoida.

Aga tore ju, kui keegi võõras tunneb su isikliku käekäigu üle huvi ja pakub võimalust riskivabalt rikkaks saada ning näeb vaeva su nime selgeks õppimisega ning kulutab paar tundi aega sinuga otse suhtlemisele ning üritab jätta muljet, et talle läheb mu käekäik tõesti korda.

Või olen ma liiga ebaõiglane ja tegelikult magan elu võimaluse maha?

Tark investor foorumis on teemat veidi kajastatud.

masterseek.com
Venture Alliance Partners (venpar.com)

12 Replies to “Ratsa ja riskivabalt rikkaks…”

  1. 1 esimesi reegleid, mida rahanduses õpetatakse on, et riskivabalt rikkaks ei saa. Kui keegi vastupidist räägib, võib kindel olla, et sind tahetakse petta.

    Mida julgemalt riskid, seda suuremad on võimalused. Suurem risk tähendab suurema summa investeerimist läbi täiesti riskivabade vahendajate (ntx ametlik ja tunnustatud aktsiabörss või pank) mitte nii kindlatesse kohtadesse. Riskimine ei tähenda seda, et annad raha kellelegi, keda sa eile ei tundnud, ära ja usud, et ta annab selle sulle kunagi tagasi.

    Noh ja kogu see jutt, mida sa siin kirjeldad, on täiesti kindlalt uus skeem raha välja petmiseks.

  2. Ma siis huvi pärast proovisin seda otsingumootorit:

    Esimene otsing “Skype”.

    Kõigepealt üks “sponsored result”, siis igasugu ettevõtted, vaakumtorud, kindlustuses, mingid hõimuettevõtted, advokaadid, kõik absoluutselt asjasse puutumatud, http://www.skype.com alles #9 kohal

    Teine otsing “Google”. Jälle igasugu jura vahele, google.com #9

    Kolmas otsing “sceptics”. Kolmas vastus viib mingile piibliuuringute lehele.

    Neljas otsing “computers” ja riigiks Estonia. Sait mõtles oma pool minutit ja siis andis vastused – esilehel olid pooled ettevõtted US-st ja teine pool UK-st.

    Et siis, mille poolest see masterseek nüüd konkurentidest parem ongi?

    1. teeme otsingumootori
    2. ….
    3. profit!

  3. Sirje kirjutas:

    1 esimesi reegleid, mida rahanduses õpetatakse on, et riskivabalt rikkaks ei saa. Kui keegi vastupidist räägib, võib kindel olla, et sind tahetakse petta.

    Tegelikult üks riskivaba rikkakssaamise viis on. See seisneb varanduse pärimises.

    Aga see äri lõhnab küll tugevalt aktsiapettuse järele. Skeem on ilmselt selline:

    1. Google on otsimootor.
    2. Google sai muinasjutuliselt rikkaks.
    3. Masterseek on otsimootor.
    4.

  4. Vaata aga, ei tahagi väljavalituks ja rikkaks saada, loodan, et helistaja vähemalt mingi Aafrika neeger ei olnud, nemad kipuvad olema sellised vennad, kes meie teraseid ja kuumi eesti poisse üle kavaldavad, mõni oleks ehk selle raha tuulde lasknud, aga vennike trehvas nähtavasti valele mehele kella tõmbama, juhtub.

  5. Inimesi petetakse ära juba igasugu offline kasutajatelt tulevate msni linkidega, kus saatja nimi on sees. Vaevalt nad nüüd sellestki, midagi õpivad. Sama labane skeem.
    Kasumiks piisab, et 0,1 %gi asjaga nõus on.

  6. Täna siis helistati viimast korda selle asjaga seoses ja raske südamega ütlesin lõplikult ära.

    Ütlesin, et ma jälgin selle Masterseek aktsia liikumist ja kui nende praegune optimistlik jutt tõeks osutub, siis võibolla tulevikus vaatame, kas ja mida teha. Ta väljendas täielikku mõistmist, soovisime vastasikku edu ja arvan rahumeeli, et mu raha on preagu piisavalt hästi hoitud ja investeeritud.

    Kusagilt jooksis läbi jutt, et venpar ja masterseek on tegelikult otsapidi üks ja sama asi. Jäljed on nüüdseks küll korralikult pühitud.

  7. Oot , oot , mis nad helistasid sulle Vällik , et sellist pakkumist teha ? No järgmine kõne võiks ju levitatsioonikursuste korraldajalt tulla või midagi ;) Sa kindlasti ei hakka kahtslustama!

  8. Täna helistas Jeremy veelkord. Kiire teadaandega, et neil on viimased mõnikümmend tuhat aktsiat ja said Masterseek’i juhtkonnalt loa, et senise miinimumi 10000 aktsiat ühele ostjale asemel võivad üksikostjale pakkuda ka 1000 aktsiat ehk 3500 EUR ehk 54 700 kr investeeringut.

    Ütlesin, et olen selle projekti oma aktiivsetest tegevustest välja arvanud ja enam ei ole huvitatud ka sellisest pakkumisest.

  9. Sain täna veel ühe kõne. Selle sisuks oli, et imekombel on saadud luba ka isegi 500 aktsia müügiks ühele ostjale (1750 EUR = u 27000 kr). Spetsiaalselt vastu tulles mu kahtlustele, oleks see võimalus suht väikese riskiga tõestada mulle, et nende asi on usaldusväärne.

    Ütlesin veelkord, et olen teiste asjadega edasi liikumas ja ei mõtle sellele enam. Jeremy mõistis mu seisukoht täielikult, aga jättis ukse irvakile, et kui mul peaks enne reedet muid mõtteid tulema, siis võiksin ise helistada või e-kirja saata.

    Jeremy on viisakas poiss :-)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga