Jeesusmees Todd Bentley lahutus ja “ebaterve suhe”

Evangelikaalne usuga tervendaja Todd Bentley on nõustunud astuma tagasi Fresh Fire Ministries juhi kohalt, kui avastati, et tal oli “ebaterve emotsionaalsel tasemel suhe” ühe naissoost töötajaga.

Hiljuti teatati Bentley’de lahkuminekust, Shonnah on kolme lapsega tagasi Kanadasse kolinud. Fresh Ministries direktorite nõukogu soovib olla kindel, et ei Toddi ega ta naise Shonnahi poolt pole toime pandud seksuaalselt ebamoraalseid tegusid.

Todd Bentley peab hoiduma ka avalikest üritustest ja see otsus on määramata ajaks edasi lükanud plaanitud 38-linnalise Bentley staadionituuri. “Vahepeal tegeleb ta enda värskendamisega,” ütles üks direktoritest Ken Greter.

Todd Bentleyt kommentaariks kätte ei saadud. Ta olla hetkel Kalifornias ja heas seltskonnas.

Inimesed küsivad, millal Todd Bentley tagasi tuleb, kuid direktorid ei oska seda ette ennustada.

Todd Bentleyl on üle kere Jeesuse-teemalised tätoveeringud, noorena oli ta kriminaal, sh kinni istunud seksuaalkuriteo eest. Kriitikud (sh kristlased konkureerivatest sektidest) on ta usutegevust nimetanud deemonlikuks, okultistlikuks, eksitavaks ja lihtsalt tobedaks. Samuti rünnatakse Bentley väiteid, nagu oleks ta käinud taevas ja rääkinud Jeesuse ning apostel Paulusega.

Pooldajad aga ütlevad, et jumal kasutab imetegude ja tervendamiste tarbeks tihti “eksinud inimesi”.

Allikas:
Divisive evangelist resigns from leadership position, Tim Lai, Vancouver Sun, August 17, 2008

Direktorite kogu pöördumine kogu pikkuses on lugeda freshfire.ca saidil.

Seega eestlased, kes kavatsesid minna Todd Bentley staadioniesinemistele Ameerikasse, võtku teadmiseks, et need on määramata ajaks edasi lükatud. Ameerikat tasub aga sellegipoolest vaatama minna. Kasvõi Grand Canyonisse miljonite aastate vanuseid ladestusi uudistama või New Yorgis asuvasse loodusloomuuseumisse evolutsioonialast haridust saama.

——————————————
Todd Bentley skeptik.ee-s:
Evangelist Todd Bentley tervendab? Ei usu. (video)

Posted in usk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga