Lugusid Eesti ajakirjandusest (septembri algusus)

30 Replies to “Lugusid Eesti ajakirjandusest (septembri algusus)”

  1. ÄP Investori rubriigis ilmus lugu astroloogia kasutamisest investeerimiseks. Kahjuks kole ebamäärane. Ega Eestis muidugi pole ka keegi nõus tunnistama, et ärihoroskoope kasutab, ehkki kindlasti seda tehakse.

    Pärast liikus selle loo sabas veel komeedipilve jagu veebinupsakaid.

  2. Pärleid selle taimetoitluse artikli kommentaariumist. Eriti ajuvaba jutuga torkab seal silma keegi Maria:

    Maria
    “Vahe on selles, et see “roiskunud taim” tuleb organismist valja, aga osa “roiskunud lihast” voib jaada sinna aastateks.”

    “Vau, kui teadlikud.
    Liha voib jaada su organismi aastateks, sest osa sellest ei saagi seedida. Nii lahevadki inimesed paksuks.”

    Meditatsiooniartiklis palusin tõestust väidetele, et:

    1. Kaasaegne meditsiin peab mediteerimist inimese seesmise seisundi korrigeerimise võimsaimaks vahendiks.

    2. On tõestatud, et mediteerimine noorendab keharakke ja aeglustab vananemist.

    Vastuseks oli pikk joru igasuguseid alternatiivikute “ajakirju”, sekka põimitud sellised huvitavad ja teemakohased artiklid, nagu

    Psychosocial factors, respiratory viruses and exacerbation of asthma

    või

    Extracellular matrix remodelling: the role of matrix metalloproteinases.

    või

    Guided imagery: a significant advance in the care of patients undergoing elective colorectal surgery.

    jne.

    Nojah, vähemasti on nii palju edusamme, et müstikud hakkavad üritama oma väiteid kinnitada. Pikk tee on veel käia, aga algus on tehtud :D

  3. Lisaks eelmises kommis toodud näiedetele toon veel näiteid põnevatest ja sisukatest artiklitest sealt nimekirjast (eemaldan viited, et selgem oleks, neid näete kommentaariumist ka):

    An integrative review and meta-analysis of therapeutic touch research.

    Reiki: a supportive therapy in nursing practice and self-care for nurses.

    Distant healing–an “update” of a systematic review.

    Energy Medicine: The Scientific Basis of Bioenergy Therapies.

    Radiogenic metabolism: an alternative cellular energy source.

    Laying-on-of-hands healing and therapeutic touch: a testable theory.

    Therapeutic aspects of electromagnetic fields for soft tissue healing.

    Ja nii edasi.

  4. taimetoitluse teema kommentaaride all toodi ju välja ka see,et peale treeningut vajatakse loomseid valke,mitte tingimata liha,kas see on tõene väide, teadusemehe arvates?

  5. Märkimisväärne on see, et mitte ükski minu poolt sinna SL õhtulehe kommentaariumisse kirjutatud asi ei ilmunud. Isegi siis, kui ma kirjutasin lihtsalt “test”.

  6. Viljandis kerkib loata imekuppel

    Valuojast paarikümne meetri kaugusel asetsevasse majja tuleb omaniku selgituse järgi energia- ja soolaravila, mida ta kavatseb kasutada nii enda tarbeks kui teistele soovijatele teenuse pakkumiseks.

    Ants Gross muudkui kakleb linnavalitsejatega, kes on igasuguseid lollakaid ettekirjutusi teinud. Asi olla nii ainulaadne, et ükski insener ei olevat nõus projekti vormistama.

    Et siis lisaks meditsiinialternatiividele viljeletakse meil ka insenerteaduste alternatiive. Küllap on kuppelpüramiidi kandvaks osaks energiasammas, aga kitsarinnalised insenerid ja linnaametnikud ei saa asjast aru.

  7. Nähtavasti oli tegu Haiti rahvameditsiiniga:

    “The couple told police they concocted a mixture of alcohol, salt, water and sugar as medicine for their child.

    During the trial, a Haitian cultural expert said that such a remedy, known as Kleren, is widely used in Haiti to treat colds, cough, fever, colic and teething pain.”

  8. Teaduseksperiment tõi maailmalõpu paanika

    Seda teemat olen ka muudes foorumites pikalt lahanud, aga praktiliselt kogu aeg vastu dogmaatilist seina põrganud.
    Võibolla kõige parem argument paanika vastu on see, et isegi kui mingi mehhanismiga tekiks CERNis must auk, oleks see isegi kõige äärmuslikumal ettekujutataval juhul nii mikroskoopilise massiga, et see ei suudaks isegi miljonite aastate jooksul endasse gravitatsiooni abil haarata piisavalt uut massi, et isegi kõige pisemaks ohuks osutuda. Seda eeldades muidugi, et kvantaurustumist ei toimu, ning et see praktiliselt olematu massiga objekt kogu selle aja maa gravitatsiooniväljas püsib, erinevalt näiteks atmosfääri ülakihtide vesinikust.

  9. Pole küll Eesti ajakirjandus, aga läheb ilmselt siiski teemasse:
    http://scienceblogs.com/pharyn.....merkin.php

    The Vatican has announced that they are having an evolution congress, and that no creationists or intelligent design creationists will be invited.

    Jesuit Father Marc Leclerc, a philosophy professor at the Gregorian, told Catholic News Service Sept. 16 that organizers “wanted to create a conference that was strictly scientific” and that discussed rational philosophy and theology along with the latest scientific discoveries.

    Archbishop Gianfranco Ravasi, president of the Pontifical Council for Culture, said the other extreme of the evolution debate — proponents of an overly scientific conception of evolution and natural selection — also were not invited.

  10. Järelikult räägitakse kongressil teoloogiast, mitte teadusest. Aga see, et katoliiklased ametlikult kreatsionismi oma teoloogiast eemale hoiavad, on positiivne areng.

  11. Järelikult räägitakse kongressil teoloogiast, mitte teadusest. Aga see, et katoliiklased ametlikult kreatsionismi oma teoloogiast eemale hoiavad, on positiivne areng.

    Ilmselt seal suurem osa asjast teoloogia ümber tiirleb jah, aga nagu ka PZ välja tõi, ei tähenda see seda, et hulk usujüngreid ei saaks erinevate teadlastega koos fotosid teha, ja ajalehtedes kirjutada, kuidas teadus ja religioon astusid sammu teineteisele lähemale. “Liigselt teadusliku evolutsiooni ja loodusliku valiku kontseptsiooni” pooldajate kõrvalejätmine ilmselt hoolitsebki selle eest, et võimalikud tülitekitajad, kes hiljem räägiks, et religioonil pole teadusega midagi pistmist, kohale ei tuleks.
    Teisest küljest on katoliku kirik selle rongi peale tõenäoliselt juba hiljaks jäänud, ja see on üsna väike hind, mida maksta selle eest, et katoliiklased ehk kreatsionismi koolidest eemal hoidma hakkaksid.

  12. Paavst võiks lausa ametlikult maha kuulutada, et kreatsionism ja selle moodne vorm intelligentne disain ei kuulu nende poolt heaks kiidetud õpetuste hulka. Siis loodetavasti kaob Vanalinna Hariduskolleegiumist ka see viimane soov viljeleda asja nimega “Gümnaasiumiõpilaste informeerimine erinevatest inimese tekke- ja arenguteooriatest”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga