Osta Hannu Lauerma raamat “Usk lootus ja ohtlik bluff”

Hannu Lauerma: Usk lootus ja ohtlik bluffSkeptik.ee lugejatel on võimalik Hannu Lauerma huvitavat ja rikkaliku kogemuse põhjal kirjutatud raamatut osta hinnaga 120 kr (poehind kuni 185 kr).

(Täiendus 5. märtsist: skeptik.ee kogus on läbi müüdud ja juurde neid teadaolevas tulevikus ei tule.)

Kui vaja, lisandub postiga saatmise kulu. Maksikirja hind on 15-20 kr, lisaks vastava ümbriku hind. Kui esimene raamat saab saadetud, siis tean juba täpselt öelda. (Vt täiendust allpool.)

Raamatu ostmiseks kirjuta skeptik.ee@gmail.com.
Raamatu müüb ja saadab MTÜ Eesti Skeptik, ülekande korral kantakse raha MTÜ Eesti Skeptik kontole, ostust jääb järgi dokument. Samas võib raamatu osturahale lisada oma äranägemise järgi veel miskit. See miski läheks kasutusse näiteks siis, kui 2009. aasta maikuus tuleb Eestisse esinema üleilmselt tuntud skeptik Massimo Polidoro.

Loe raamatu kohta ja Hannu Lauerma ettekannet raamatu esitlusel:
Hannu Lauerma: Usk, lootus ja ohtlik bluff
Julgustamisest vaimse terrorini
Tõlkinud Ene Kaaber
Erialatoimetaja Alo Jürisoo
Kirjastus K&K

Peatükid:

  • Valetamine, desinformatsioon ja mõtete suunamine
  • Sugestioon ja hüpnoos
  • Teaduslikkust laenamas
  • Tipptegijad ja eksperdid
  • Vaese transis jutlustaja teekond türmi ja tehaseomanikuks
  • Sugestioon ja kolme keisririigi langemine
  • Vihjamise kunst ja vaimne vägivald
  • Hakka heaks ja sa tõused kriitikast kõrgemaks
  • Ei zombi‘dele!
  • Surmasektid
  • Kelle lõa otsas oleme?

—————————-
Täiendus 18. detsember:
Saatmine maksikirjana Eesti piires maksab kokku 22 krooni (15 kr saatmine + 7 kr ümbrik). Saadetise kaal on 439 g.

Euroopa piires saatmine maksab kuni 73 kr koos ümbrikuga. Vt Eesti Post.

15 Replies to “Osta Hannu Lauerma raamat “Usk lootus ja ohtlik bluff””

  1. No ikka keegi läks õnge!

    Usu all mõistan ma seda, et teadlased usuvad, et nende ettekujutused, mida nad nimetavad loodusseadusteks, peegeldavad loodust küllalt hästi.

    Lootus on see, et need samad teadlased loodavad, et need ettekujutused ei ole siiski päris valed ja kui on valed, siis saab neid ettekujutusi täiustada ja muuta paremateks.

    Ohtlik bluff on aga vajalik paradigmade muutmiseks, kui olemasolevad ettekujutused jäävad järjest rohkem hätta looduse omaduste peegeldamisel või ei peegelda neid üldse.

    Teadlaste loodusseadused on oma olemuselt inimlikud ettekujutused, ja nagu ettekujutused ikka, alluvad ka need kujutluste maailma seadustele.
    Seda maailma aga korrastavad usk ja lootus, või siis laiemalt mõtlemine, mille osadeks need usk ja lootus on.

  2. Raamatus kirjas täpselt see, mida kogu elu alateadlikult õigeks olen pidanud. See raamat tuleks koolides kohustuslikuks kirjanduseks teha. Eriti hea ja tark paistab silma üldise pahna taustal. Palju tänu!

  3. Olen lugenud Massimo Polidoro raamatut “Viimne seanss, Houdini ja Conan Doyle`i kummaline sõprus.” See on päris huvitav ajalooline raamat. Võib soovitada nii skeptikutele kui teistele kirjandushuvilistele.(kirjastus “Kunst “2002, kes eestikeeles lugeda soovib).

  4. Lugesin ka Lauerma raamatu läbi. Minu ravimtaimede alased teadmised pärinevad erinevatest eesti keeles ilmunud raamatutest. Hannu Lauerma kirjeldab, kuidas talle kingiti kurgirohu taim, tema uuris selle kohta, leidis et taim põhjustab haigusi: veenitromboosi, maksakahjustusi, vähki, põhjustab järglastel väärarenguid. Loomulikult viskas ta siis kurgirohu taime ära. Olen tõesti hämmingus. Ise olen loetu põhjal pidanud kurgirohtu kevadiseks toidutaimeks ja ravimtaimena täiesti süütuks. Kurgirohu mürgisusest pole ma iial midagi kuulnud. Arvan et ka enamik teisi mitte.See, kas üks taim sobib toiduks tarvitada või ei, peaks ju olema igatpidi falsifitseeritav ja verifitseeritav. Aga mina ei teagi nüüd, mida sellest arvata. Vähemalt kellelegi teisele ei julge küll enam kurgirohu lehtedest salatit pakkuda. Kuigi seda taime soovitab näiteks Aili Paju, kes peaks ju ka taimede keemilisest koostisest midagi jagama.

  5. Lugesin kurgirohu kohta ja sain samuti teada ,et lehed tõesti sisaldavad natuke mürgist ainet.
    Taime õied peaksid olema siiski kasutatavad ju, ära visata pole kindlasti mõtet.

    Veel üks huvitav asi , lehtedes on palju kaltsiumnitraati. Nii et neid saaks kasutada püssirohu ja muude lõhkeainete valmistamiseks..

  6. Mul tekkis kahtlus, et Hannu Laermal on ravimtaime- ja üldse kerge loodusfoobia:) Kardan, et ei suuda enam ise ka taimi ilma kahtlustava pilguta vaadata. Olen vist ääretult kergelt kergelt mõjutatav:)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga