Massimo Polidoro avalikud loengud Tallinnas ja Tartus

Massimo Polidoro

Tallinna Ülikool tutvustab üritust sedasi:

Itaalia müüdimurdja Massimo Polidoro avalik loeng

Reedel, 15. mail kell 15.00 peab kuulus Itaalia müsteeriumite uurija ning skeptik Massimo Polidoro Tallinna Ülikoolis (Uus-Sadama 5, ruum U-225) avaliku loengu.

Loengu-šou sisu osas on palju salapärast ja üllatuslikku, kuid on oodata, et Massimo Polidoro jagab oma kogemust, mida ta uurijana selgeltnägijate, imevõimete ja nn paranormaalsete nähtuste kohta kümnete aastate pikkuse uurimustöö tulemusel teada on saanud. Kuna Polidoro valdab mustkunstitehnikaid, ei jäta ta neid ka loengus kasutamata, et tõestada loengus osalejate abil inimese petliku kujutlusvõime jõudu.

Massimo Polidoro on Itaalia paranormaalsete nähtuste uurimise keskuse juht ning uurinud kümneid müsteeriume. Kuigi aastate jooksul teostatud uuringute põhjal pole ükski paranormaalne nähtus ega võime kinnitust leidnud, räägivad need juhtumid huvitava loo inimese tahtest uskuda ja võimest iseennast petta. Olles hariduselt psühholoog, on Massimo Polidoro paranormaalsete võimete ja nähtuste asemel leidnud ikka sellesama inimese oma ekslike meelte ja elava kujutlusvõimega, mis tihtipeale jätavad mulje millestki üleloomulikust.

Oma uurijakooli läbis Massimo Polidoro kuulsa mustkunstniku ja samuti paranormaalsete nähtuste uurija James Randi käe all. Hiljem lõpetas ta Padua ülikooli psühholoogia erialal ja asutas Itaalia paranormaalsete nähtuste uurimise komitee (CICAP). Polidoro on töötanud ajakirjanikuna, samuti on ta paranormaalseid nähtusi analüüsivate raamatute (kokku 27) autor. Polidoro ise kutsub end skeptilise vaatenurgaga professionaalseks jutuvestjaks.

Külaskäik Eestisse on osa Massimo Polidoro Põhja-Euroopa tuurist. Lisaks Tallinna Ülikoolile on Polidoroga võimalik kohtuda 16. mail Tartus Ahhaa keskuses.

Lisainformatsioon:
Martin Vällik
telefon: 5089328
e-post: martin.vllik@gmail.com
MTÜ Eesti Skeptik
skeptik.ee

9 Replies to “Massimo Polidoro avalikud loengud Tallinnas ja Tartus”

  1. Muidugi ka eesti keeles ilmunud raamat Viimne seanss, mida vanade raamatute poodidest veel leida võib, et Massimolt sellele autogramm küsida.

    Jaakko Hallas jõudis Eesti Ekspressis 2002. aastal raamatut lugedes sellisele arusaamisele:

    Illusionism ja spiritism on ühe kepi kaks otsa, ning sõltub vaatajast, kas ta näeb ükskõik kummas otsas tühipaljast trikitamist – või siis imet, millesse uskuda. Kui mustkunstivigureid võtavad tõe pähe ennekõike lapsed, siis hingede rändamist ja vaimude väljakutsumist on uskunud targad ja haritud inimesedki. Tuleb aga tunnistada, et nii Houdini kui ka tänapäeva tsirkusemaagide repertuaaris on olnud fantastilisi trikke, mida keegi pole veel suutnud ära seletada. Ja samas: spiritistlike seansside korraldajaid on sageli paljastatud kui armetuid petiseid – klassikalisi näiteid leiab sestsamast raamatust. Üleloomulikkuse ja silmamoonduse vahel puudub selge piir.

  2. tere,
    minul on küsimus, kas kaasaja tehnika ajastul ei oleks võimalik seda loengut reaalajas interneti vahendusel vaadata. Arvan, et see oleks väga oluline. Paljud inimesed ei saa kindlasti loengule tulla, kuid pärast faili avades sellest osasaamine aitaks paljudel inimestel maailma asjadest paremini aru saada.

    Teiseks on mul küsimus õhku (kuna loengutel osaleda ei saa):
    kas inimese ajus toimuv on reaalsus? arvan, et keegi ei vaidlusta ajus toimuva tegelikkust – olen ammu mõelnud, et kõik need õudusfilmid, hirmud, nii nimetatud paranähtused (just sellisel rikutuse astmel, milles keegi on) on ju tegelikult olemas – kuna nad on olemas meie peades, mõtetes, kujustustes. Seega ikkagi olemas? Vähemalt senikaua kuni inimene ei tee vahet tegelikkusel, mis ajust väljaspool ja tegelikkusel, mis seespool :) Kuna aga kõik on üks süsteem, iga impuls maailmas mõjutab kõike, siis….

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga