Aigar Säde peksab jälle segast ja teisi lugusid Eesti ajakirjandusest (juuli leiud)

Aigar Säde, pilt Naistemaailm.ee-st

  • Aigar Säde: vaktsiinidest ja vitamiinist
    Naistemaailm

    B17 (laetrile) ravib vähki (on keelustatud!).

    Vähk taandub sel juhul, kui inimene lõpetab oma probleemide eitamise.

    Selle viiruse [linnugripi] muutsid teovõimetuks kosmilised jõud. Siit ka põhjus, miks linnugripi hüsteeria lõpetati.

    Nüüd valmistatakse ette teist massimõrva lainet. Süsteem tahab lahti saada miljarditest inimestest, sest ta leiab, et maailm on ülerahvastatud. Kui mulle tulev info, et vaktsiini sisestatud seagripi viiruse mälu on kosmose poolt kustutatud ja sellega teovõimetuks tehtud, tõeks osutub, siis jääb seekordne massimõrv ära.

    Mis puudutab laste vaktsineerimist, siis klassifitseerub see eriti raskeks inimsusevastaseks kuriteoks.

    1723. aastal avastati, et rõugete vaktsiin lõhub edukalt inimese kolmanda silma süsteemi.

    Koomikat lisab asjaolu, et Säde lugu ilmus Schibstedi kontserni kuuluvas Naistemaailm.ee-s, samas süüdistab Säde meediakontserne infoga manipuleerimises, vandenõus rahva vastu ja eluliselt olulise teabe varjamises.

  • Küsi nõu selgeltnägijatelt!

    „Eelmisel hooajal saime palju kõnesid ja kirju inimestelt, kes soovisid saada Nastja kontakti, mida me aga tema palvel ei levitanud. Nüüd on aga kõigil võimalus oma küsimustega meie uute selgeltnägijate poole pöörduda. Loomulikult ei saa me midagi lubada ega garanteerida, aga kahtlemata annavad meie osalejad endast parima”, lisab Liiv.

  • Vigala Sassi nõuanne päästis Kanal 2 reporteri vähkkasvaja küüsist

    44-aastase Valneri kael paistetas hiljuti ootamatult üles ning tavameditsiin ei suutnud kuidagi tuvastada paistetuse põhjust, kuid töövisiidil Vigala Sassi juurde ütles kuulus nõid, et Valner peab kindlasti kohe arsti poole pöörduma, muidu on ta aasta pärast «kastis», kirjutab Kroonika.

  • Iidsed Tiibeti tarkused leevendavad tervisemuresid
    Silja Joon, kultuuritoimetuse juht, Pärnu Postimees

    Silkini sõnade kohaselt on Tiibeti meditsiini näol tegu aastatuhandete vanuse elava traditsiooniga, mida on kasutatud ning mille tulemuslikkus on teada. “Väga oluline kunye erinevus muude massaaži- ja ravitraditsioonidega võrreldes seisneb selles, et igale inimesele tuleb läheneda vastavalt ta keha- ja meeletüübile. Arvestada tuleb eluviisi, vanust, aastaaega ja muid tegureid,” kirjeldab terapeut.

    Silja Palm on Tiibeti astroloogia tundja. Palm kõneleb, et tegu on iidse, ligemale 2000 aastat tagasi Tiibetis bööni šamanistlikus kultuuris alguse saanud traditsiooniga, mis on täiesti omanäoline ja erineb täheteadusel põhinevast astroloogiast.

  • Puudutuse vägi
    Krista Dudarenko, Naistemaailm, allikas: Stiil

    Kunye suurendab elujõudu, viib välja kehasse kogunenud mürgid, leevendab eri tüüpi valusid ning rahustab ja tasakaalustab närvisüsteemi, olles näidustatud ka unetuse, depressiooni ja ärevuse korral.

    Hiina massaaž käivitab keha eneseabi-süsteemi, aktiveerib vere- ja lümfiringlust, leevendab teatud ekseeme, tagab hea ainevahetuse ning korras immuunsüsteemi.

    Shin-do aitab vabastada kehas kuhjunud energiat ja hoida energiameridiaane avatuna, samuti leevendab erinevaid haigusi.

    [Tai massaaž] aitab luua ka tasakaalu hinge ja keha vahel

    Aroomimassaaž mõjub kehale ja vaimule tasakaalustavalt.

    Tänu enam kui 800 molekulile on šokolaadil palju omadusi – see niisutab, kaitseb ja toidab nahka, mõjub närvisüsteemile nagu antidepressant ja stimuleerib eufooriat.

    Meemassaaž aitab leevendada paljusid haigusi ning on kasulik kehvveresuse, kerge üleväsimuse, radikuliidi ja liigesehaiguste puhul. Massaaž ravib ja hoiab eemale selgroohaigusi, ergutab lümfisüsteemi ja vereringet.

    Samuti aitab [laavakivi]massaaž lagundada ebatervisliku eluviisi tagajärjel organismi ladestunud jääkaineid ja toksiine.

  • Sigrid, kes rändab eelmistes eludes
    Aive Antsov, ajakiri Naised

    Tallinlanna Sigrid (37) tunnistab, et tundis juba lapsena kõrgemate jõudude kaitset ning pidas loomulikuks suhtlemist kaitsva energiaga. Nüüdseks on ta vahetanud perspektiivika juristikarjääri massaažitoa ja reinkarnatsiooniteraapia vastu. Naine ravib kätega ja juhib rännakuid eelmistes eludes.

  • Meie lähim sugulane pole šimpans, vaid orangutan?

    “Ma ei tee muud kui palun inimestel suhtuda kriitiliselt eeldustesse, millele nende töö rajaneb, ning mitte karta alternatiivsete tõlgenduste võimalusega arvestamist,” rõhutab Schwartz. “Ma ei usu, et ühestainsast bioloogilisest elemendist – olgu selleks DNA või miski muu – on alati võimalik tuletada õige vastus. Paljudel juhtudel oleks kasu teema läbivaatamisest uue nurga alt.”

    Kui Scwartzi ja Grehani eelistatud lähenemine õigeks osutub, ei tuleks paljude arvates üle vaadata mitte ainult inimeste sugulus šimpansidega, vaid kogu puhtmolekulaarne teadus, mis on pannud paika paljud oletatavad evolutsioonilised suhted kogu eluslooduses.

    Teisisõnu, kui DNA-tõendid, mida suur osa biolooge tõestusena kasutavad, osutuvad evolutsiooniliste suhete määratlemisel ebatäpseteks, seab see kahtluse alla paljude molekulaarbioloogide töö.

    “Kui see oleks tõsi, kaoksid suurtes ülikoolides terved teaduskonnad,” ütleb Disotell. “Mul poleks enam midagi teha. Läheksin ja hakkaksin puusepaks.”

  • 10 kuulsamat vandenõu- teooriat, mis ümbritsevad surnud staare
    Marge Sillaots, Õhtuleht, via Telegraph

    Populaarseim vandenõuteooria Lennoni surma ümber on see, et USA valitsus programmeeris tema tapja mõrvatööle, kuna neile ei meeldinud Lennoni radikaalsed maailmavaated.

    David Carradine – 72 aasta vanuselt surnud tele- ja filmilegendi surma ümber ringles erinevaid jutte: mees olla teinud enesetapu, seejärel pakuti surma põhjuseks sadomaso-stiilis seksmänge. Viimati seoti meest kung fu grupi ohvriks langemisega.

Nagu ikka, ootan lugejatelt lisa.

128 Replies to “Aigar Säde peksab jälle segast ja teisi lugusid Eesti ajakirjandusest (juuli leiud)”

  1. Swine flu parties ‘a bad idea’

    Osa inimesi üritab teadlikult nakatuda, et enne sügist kergem vorm ära põdeda. Paraku võivad sellisel käitumisel olla ettearvamatud tagajärjed, kuna osa inimestest ei pruugi ka praegust viirust taluda ning tervishoiusüsteem ei pruugi haiguse massilisele ja tahtlikule levitamisele nii hästi vastu pidada kui seni.

  2. Vastututustundlikke posijaid näib ka olemas olevat

    44-aastase Valneri kael paistetas hiljuti ootamatult üles ning tavameditsiin ei suutnud kuidagi tuvastada paistetuse põhjust, kuid töövisiidil Vigala Sassi juurde ütles kuulus nõid, et Valner peab kindlasti kohe arsti poole pöörduma, muidu on ta aasta pärast «kastis», kirjutab «Kroonika».

    Kuigi ka vähiarstid esmapilgul Heiki Valneri organismist midagi leida ei suutnud, andis biopsia siiski vastuse, et mehel on halvaloomuline kasvaja, mis on nüüdseks välja opereeritud ning enam telemehe tervist ei ohusta.

  3. Vastututustundlikke posijaid näib ka olemas olevat

    Jah, aga vastutustundlikke ajakirjanikke siiski mitte vist liiga palju. Eks see “…Sassi nõuanne päästis…” on ka üsna piiripealne loo sisuga võrreldes, Õhtulehes oli sama loo pealkirjaks aga näiteks “Vigala Sass päästis püstolreporter Heiki”… :(

  4. vastasel juhul oleks mees tänu meie meditsiini teaduslikkusele maha surnud

    Eks seegi ole üks üsna meelevaldne tõlgendus, sest tegelikult selgub ju artiklist siiski, et lõppkokkuvõttes justnimelt tänu sellele meditsiini teaduslikkusele ta siiski just ei surnud maha… Sass ütles vaid, et mine arsti juurde!

  5. Jälgin mureliku huviga tänapäevast suhtumist, kus aetakse segi põhjus ja tagajärg. See, miks nakkushaigused enam massiliselt ei nakka, ei ole mitte see, et haigused oleks kuhugi ära kadunud või nakkavuse kaotanud, vaid see, et valdav enamik inimesi on vaktsineeritud ja teab, mis on hügieen. Samuti see, kui väidetakse, et “aga vanasti olid inimesed tervemad” – vanasti oli ka laste suremus 60%, ellu jäid tugevamad, haigustesse surnud vaikivad.

  6. Vaata Celtic, mina ei tea täpselt fakte selle juhuse kohta, aga agressiivsete kasvajate korral võib seis mõne nädalaga kardinaalselt muutuda st üks päev ei leia analüüsid midagi ja 2 nädala pärast juba leiavad.

  7. Lisaks veel, et ükski “teadmamees” ei suuda vähiga mitte midagi peale hakata ja teadmisest millesse sa sured on vähe lohutust kui ravi pole.

  8. agressiivsete kasvajate korral võib seis mõne nädalaga kardinaalselt muutuda st üks päev ei leia analüüsid midagi ja 2 nädala pärast juba leiavad.

    Sassi avastamismeetod (mis see võiks küll olla?) oli sel korral aga kiirem kui kaasaegsed analüüsid. Ja niipalju kui mina tean, saadab Sass sellised haiged, keda “umbluu” terveks ravida ei suuda, ikka kindlalt klassikalise meditsiini juurde. Nagu ka sel juhul.

    Selliste “posijate” (heade diagnostikute sealjuures) tegevust tuleks küll soodustada, mitte aga neid maha teha.

  9. Tänud Säde artikli eest. Jõudsin selle abil tema kodulehel asuvale eestindatud teoseni “Sinise planeedi projekt” (ta ise viitab abivalmilt sellele artikli kommentaarides).
    Tegu on “faktipõhise uurimustööga” tulnukatest. Ma jätan täpsemalt ütlemata, mida ma nendest ja teistest sellistest “faktidest” arvan, võite seda jutumärkide kasutamise järgi ise oletada, aga seda raamatukest võin vähemalt igale ulmesõbrale küll soovitada. Nii põhjalikku kogumit selle teema kohta pole näinudki. See on nagu Piibel algajale ulmekirjanikule, kes peaks tahtma ühe mõnusalt klišeeliku teose kokku kirjutada.
    Nii et kuigi ma hindan seda ehk väheke teistel põhjustel, on nende lehekülgede täitmisega vähemalt omajagu vaeva nähtud ja tegu suht huvitava ulmekirjandusega.

    Olen ka abivalmis, ja aitan siiasattunud vandenõuteoreetikuid otselingiga :-)
    http://www.aigarsade.com/tulnu.....rojekt.pdf

  10. no need naisteajakirjad on ju teadatuntud.mis vahet kuhu konserni kuuluvad.pidevalt on seal lollid reklaamid nende esmeralda sõrmustega-huvitav kuda neil tarbijakaitsega kohtuprotsess kulgeb?

    http://www.naistemaailm.ee/artikkel.php?id=10065

    http://www.naistemaailm.ee/art.....4031#start

    http://www.naistemaailm.ee/artikkel.php?id=9758

    lihtsalt mingid beibede jutud jne.

    selliste lehekülgede artikleid kommenteerida on sama mis innojairja blogi.

  11. Sassi avastamismeetod (mis see võiks küll olla?) oli sel korral aga kiirem kui kaasaegsed analüüsid.

    Karta on, et esimene arst lihtsalt polnud vaevunud erilisi analüüse tegema…

  12. See on nagu Piibel algajale ulmekirjanikule, kes peaks tahtma ühe mõnusalt klišeeliku teose kokku kirjutada.

    Ulmekirjandus reeglina ei tegele ufonautika ja paravärgiga. Selline tulnukate käsitlemine on ainult üks väike ja mitte eriti moodne osa ulmekirjandusest.

  13. @anu – sassi diagnostika seisneb tõenäoliselt selles, et ta saadab iga veidikenegi kahtlasemana näiva juhtumi artsi juurde. kui arstid midagi ei leia ja inimesega ka midagi ei juhtu, siis see lehte ei jõua. kui aga leiavad, siis jõuab. ja sass saab teenimatut reklaami. niisama lihtsalt see alternatiimeditsiin toimibki, et kajastamist leiavad vaid üksikud või niigi ilmselged pihtasaamised kuna ühtki ajalehte ei huvitaks lugu, kus “sass diagnoosis küll kliendil vähi aga klient osutus lõpuks siiski täiesti terveks”

  14. sassi diagnostika seisneb tõenäoliselt selles, et ta saadab iga veidikenegi kahtlasemana näiva juhtumi artsi juurde.

    Igatahes au talle selle eest.

  15. Viimases naistelehes oli lugu Urmas Sõõrumaast ja sellest kuidas ta võtab inimesi tööle tähtkujude järgi ja üldse langetab erinevaid otsuseid vastavalt tähtede seisule.

  16. @Kriku – vähki diagnoositakse ainult histoloogiliselt vähikahtlusega koe biopsia alusel. kuna vähk ei levi ühtlaselt ja kuna biopsiat ei saa võtta läbivalt kogu kahtlusalusest koest (ehkki tihti võetakse isegi nisuksest pisikesest vidinast nagu eesnääre lausa 20 nõelbioptaati), pole mingi ime, et esimese biopsia puhul ei pruugita vähikolletele pihta saada ja histoloogiline vastus on negatiivne. mustamäe patoloogiakeskuses oli just juhtum, kus mitme aasta eest tehtud biopsia sai negatiivse vastuse aga äsja lõigati inimeselt seesama tollal vähikahtlusega olnud organ välja. sellistel juhtudel kontrollitakse üle ka eelmised proovid ning voilaa – ühe biopsia äärealalt leitigi üksikuid vähirakke. seejuures kinnitasid kõik proovitükki uurinud patoloogid, et rutiinse uuringu käigus, kus kliiniliselt on vaid vähikahtlus, poleks tõenäoliselt nemadki (sh. mitmekümneaastase kogemusega ülemarst) seal mingit maligniteeti tuvastanud sest vabalt umbes 80% vähikahtlustest on tegelikult kas normaalne kude, mõni healoomuline kasvaja või suvaline põletik. asjaga päevast päeva kokkupuutuvale inimesele pole selles midagi imekspandavat aga patsient (ja loomulikult ajakirjandus) seda ei mõista. nemad ei tea ju muhvigi vähi diagnoosimisest, rakkude diferentseerumise astmetest, levikust biopsia piires ega milleski muust. ilmselt kujutatakse ette, et nagu patoloog mikroskoopi vaatab, näeb ta seal sõralisi koorikloomi ringi sebimas ja normaalset kude söömas. sellest ka kogu see hüsteeria nende juhtumite puhul, mil esimesel biopsial vähki diagnoosia ei suudeta. muidugi on juhtunud ka tõsiselt lolle juhtumeid, kus patoloog lihstalt ei näegi näkkuirvitavat vähki ja neisse suhtutakse ametkondlikult äärmise tõsidusega. ka eelmainitud juhtumi puhul olid kirved õhus rippumas aga kaine mõistusega saadi probleemist üle.

  17. @Kriku – au jah, aga milleks seda aegaraiskavat etappi siis üldse patsiendi ja artsi vahele tarvis on? raiskab väärtuslikku aega, ei tegele millegi tootlikuga ja külvab ühiskonda umbluupuru.

  18. Ajaraiskamise osas on sul üldiselt õigus, ainult et praegusel konkreetsel juhul oli kolm etappi: arst – posija – uus arst.

  19. Opus Dei liikmed korraldavad Eestis lastelaagrit
    Alo Raun, Postimees

    Kindlasti ei ole seal piitsutamisi jms, mida Dan Brown oma poleemilises menuromaanis «Da Vinci kood» Opus Dei tegevuse osana kirjeldab.

    Cameani sõnul on Dan Browni abil liikvele läinud müüdid oma absurdsuses ühtpidi muigama panevad, kuid teisalt valusad. Tema väitel on Opus Dei võrreldav perekonnaga ja ta küsib, et kes meist ei tunneks puudutatuna, kui tema perekonda rünnatakse.

    «Tänapäeval on naiivne uskuda, et selline asi on võimalik,» kommenteeris ta Browni kirjeldusi, nagu organisatsioon oleks rahvusvaheliste suurkonspiratsioonide taga ning seal oleksid ennast piitsutavad mungad.

    Tema hinnangul solvas see raamat eelkõige katoliiklust, mitte niivõrd Opus Deid.

  20. Minu teadmist mööda on Sass suures osas alati teaduse kummardaja olnud (vähemalt ta ravimtaime raamatuid sirvides tundub nii). Ma raiskaks küll rohkem energiat teiste umbluulaste nokkimise peale. See pärast, et inimesel püha hiie paik on ja sümbolid otsa ees, ei maksa veel tema tunnustamist maha teha, kui ta hakkama on saanud elu päästva soovitusega. Ma arvan, et antud juhtum oli pigem reklaam tavameditsiinile, mitte umbluule.

    @cochrane, tänan lingi eest, väga hea meelelahutus :D Kahjuks polnud salajases dokumendis kirjas, mis liiki tulnukas Ansip on :(

    Šhimpansite DNA’st niipalju, et viimased täpsemad DNA järjekorra kaardistamised näitavad, et inimesed šhimpansitest oma 5% DNA poolest erinevad (senise 1-2% arvatud asemel) ja inimesed omavahes suisa 1-2% (senise 0.X% asemel).

  21. Vaatkuslops!

    Eneseabi-õpikud süvendavad masendust

    “Positiivsete abilausete [“ma olen armastusväärne isik”, “mind saadab edu”, “ma lepin endaga täielikult”] kordamisest võib olla kasu teatud inimestele (nagu kõrge enesehinnanguga isikud), kuid just neile, kes neid kõige rohkem vajavad, võivad need anda tagasilöögi,” ütlevad autorid.

    Physorg:
    The problem with self-help books: Study shows the negative side to positive self-statements

  22. Selle eneseabijutule võin mina küll kahe käega alla kirjutada. MA ei tea tegelikult ühtegi tuttavat, kes nendest ka reaalset abi oleks saanud. Mõni on neid terve riiulitäie läbi lugenud ja kasu ei mingit. Psühholoogline abi peaks jääma ikka professionaalide pärusmaaks.

  23. ABSTRACT

    Positive self-statements are widely believed to boost mood and self-esteem, yet their effectiveness has not been demonstrated. We examined the contrary prediction that positive self-statements can be ineffective or even harmful.

    A survey study confirmed that people often use positive self-statements and believe them to be effective.

    Two experiments showed that among participants with low self-esteem, those who repeated a positive self-statement (“I’m a lovable person”) or who focused on how that statement was true felt worse than those who did not repeat the statement or who focused on how it was both true and not true.

    Among participants with high self-esteem, those who repeated the statement or focused on how it was true felt better than those who did not, but to a limited degree.

    Repeating positive self-statements may benefit certain people, but backfire for the very people who “need” them the most.

    Täistekst on maksu taga.

  24. …ja kõik skeptikud ruulivad, sest leidsid, kelle kallal närida.
    Kas tunnete Aigar Säde´t isiklikult, et tema kohta selliseid hinnanguid annate?

  25. @Martin Tropp – “Peksab segast” tähendab muteada “ajab lolli juttu”. Vähemalt mina ei tunne Aigar Sädet isiklikult, aga jutt on tal küll loll. Tema enda kohta pole siin keegi mingeid hinnanguid andnud.

  26. Ingmar ütles:

    Tema enda kohta pole siin keegi mingeid hinnanguid andnud.

    Aga äkki peaks? Kui inimese jutt on pikemat aega loll ja paranemise märke pole näha olnud, siis mida küll järeldada? Tegelikult pole konkreetse inimese isikuomadustel liiga palju tähtsust, sest pole vahet, kas lolli juttu ajab tark või rumal, jutt on ju ikka loll. Samas võib ka rumala suust tarkuseteri pudeneda.

    Aga Martin Troppi mure võib seisneda hoopis selles, et kuivõrd ta usub Aigar Säde juttu, siis võib talle tunduda, et kui keegi peab Säde juttu lolliks, siis võib ka ta ise rumal välja paista, kuna usub lolli juttu.

    Teadmiseks Troppile, et Aigar Säde on oma isikliku kohaloluga skeptik.ee-d varemgi õnnistanud:

    Maailmalõpp aastal 2012

    Ja veel üks märkus — skeptik.ee kommenteerimise reegel nr 6:

    Loll olla pole iseenesest häbiasi, kui sellega on kaasas soov targemaks saada. Ausad küsimused on oodatud ja vastajalt ootame ausat vastust.

  27. Dr. Oolo – staaride arst
    Õhtuleht

    Allan Austin Oolo on kiropraktik, osteopaatilise meditsiini arst, nõelraviarst, loodusmeditsiini arst, trigeenikaravi arst ja sertifitseeritud spordiarst kiropraktika alal.

    Veel on Oolol doktorikraad manuaalmeditsiinis. Meedia nimetab teda staaride arstiks. Loetelu dr. Oolo patsientidest: John Cusack, Sir Ian McKellan, Farrah Fawcett, Brooke Shields, Dolf Lungren, Vin Diesel, David Bowie, Sting, Jon Bon Jovi, Roy Orbison, Mick Jagger, Ozzy Osbourne, Tina Turner, Lennox Lewis, Bobby Hull jpt. Eestlastest näiteks Andrus Veerpalu, Indrek Pertelson ja Aleksander Tammert.

    Kõlab aukartustäratavalt, või mis? Nii mitu doktorikaadi! Nii mitu arstikutset! Nii palju kuulsaid nimesid!

    Tõsiasi on aga see, et nimetatud doktorikraadidega pole päris meditsiinis midagi peale hakata ja tõsisemate hädade korral tasub päris arstide poole pöörduda.

    Linnar Viigi blogis ka paar sõna “Dr” Austinist:
    Meil oma Borat olemas – Dr. Allan Oolo Austin

    Kanada skeptikud on teda märganud:
    TRIGENICS, THE LATEST MIRACLE CURE

    Trigenics on taas üks kaubamärk, mille abil ida-lääne kompotti uuel ja revolutsioonilisel moel müüa. Inglise keeles on selle kohta sõna quack.

    Aga vaadaku ma ette: “dr” Oolol on Black Belt in Karate and Taekwondo.

  28. Paljusid on vaevanud küsimus, et miks jumal ei ravi amputeerituid.

    Kui jumal seda ei tee, siis varsti, võibolla, suudab arenev meditsiiniteadus seda teha:

    Kehaosade tagasikasvatamine võib saada reaalsuseks
    PM Tarbija24 vahendab arst.ee-s ilmunud lugu, mis on võetud Delfi Fortest, mis vahendab Telegraphi lugu, mis vahendab Florida, Dresdeni ja teiste ülikoolide ning uurimisasutuste teadlaste uurimust salamandritest, mis ilmus ajakirjas Nature (460, 60-65 (2 July 2009) | doi:10.1038/nature08152).

  29. Paavst pooldas Briti kardinali kuulutamist õndsaks
    Eesti Päevaleht

    Imed sünnivad ka tänapäeval:

    Paavst andis kardinali õndsakskuulutamisele ehk beatifikatsioonile rohelise tule, tunnustades talle omistatud imetegu, mille läbi tervenes USA-s asuva Marshfieldi koguduse diakon Jack Sullivan 2001. aastal seljahaigusest, kui ta palvetas Newmani poole, vahendas Reuters.

    Arstide ja teoloogide väitel oli diakoni tervenemine ime.

    Times pajatab juhtumist sedasi:

    The Vatican is examining claims that Cardinal John Henry Newman intervened to aid the recovery of a 17-year-old schoolboy who nearly died last year after falling from a car.

    An investigation by the Catholic church in America is said to have concluded that a Massachusetts deacon probably owes the disappearance of his spinal disorder to another Newman miracle.

    “I prayed to Cardinal Newman to intercede for me,” said Jack Sullivan, the deacon. “The following morning I woke up and the pain was gone.”

    Sceptics are likely to con- tend that a combination of medicine and the body’s own resilience is responsible. But Cardinal Sean O’Malley, Archbishop of Boston, intends to pass on to the Vatican the results of an inquiry that has ruled out scientific causes for the recovery.

    Paistab tavaline kahe mõttevea kombinatsioon:
    * “peale seda, järelikult selle tõttu”;
    * “arst ravib, aga jumal (pühak) teeb terveks”.

  30. Selle eneseabijutule võin mina küll kahe käega alla kirjutada. MA ei tea tegelikult ühtegi tuttavat, kes nendest ka reaalset abi oleks saanud. Mõni on neid terve riiulitäie läbi lugenud ja kasu ei mingit.

    Ma tean ka isikut, kes luges neid hulga läbi. Lõpuks leidis enda jaoks mingi kristluse vormi (ma pole väga süvenenud, millise just) ja näib nüüd enamvähem õnnelikuna. Arvata võib, et see mingi moodsatest postmodernistlikest müstifikatsioonidest mõjutatud kristlus on.

  31. Paavst andis kardinali õndsakskuulutamisele ehk beatifikatsioonile rohelise tule, tunnustades talle omistatud imetegu, mille läbi tervenes USA-s asuva Marshfieldi koguduse diakon Jack Sullivan 2001. aastal seljahaigusest, kui ta palvetas Newmani poole, vahendas Reuters.

    Sass tuleks ilmtingimata pühakuks kuulutada!

    44-aastase Valneri kael paistetas hiljuti ootamatult üles ning tavameditsiin ei suutnud kuidagi tuvastada paistetuse põhjust, kuid töövisiidil Vigala Sassi juurde ütles kuulus nõid, et Valner peab kindlasti kohe arsti poole pöörduma, muidu on ta aasta pärast «kastis», kirjutab Kroonika.

    Reporter pöördus arsti poole siis just usust Sassi ja see usk aitas tal terveks saada.
    Erinevalt Newmanist oli Sassil endal loos ka mingi aktiivne roll.

  32. ah mida te jahute
    minge randa või lugege midagi head
    selle asemel, et siin mürki pritsida
    sass on eluaeg arstidest lugu pidanud ja üle 30 aasta ise onko patsient olnud
    ja arstid ka pole mingid selgeltnägijad
    kui proovid ei näita midas siis teha
    hakata igaks juhuks lõikuma?
    mina ootasin ka kasvaja oppi aasta otsa
    sest miski ei näidanud et kasvaja on
    käisin tohtritele peale ja sain lahti
    ja elan rõõmsalt edasi
    ja öeldi veel, et olin tubli, et järjekindel olin, muidu oleks lõpuks hiljaks jäänud,kui asi päris kurjaks oleks läinud
    mulle ei öelnud sass, et mul kasvaja on, sass kardab mind
    ühes seltskonnas minuga olles, hakkab ta ennast ebamugavalt tundma
    minule ütles mu oma sisetunne , et mul kasvajad on
    sellega saadeti psühhiatri juurde
    seal ka käisin ära, tema aitas lõikuse ootuse aja üle elada;)

  33. EVI ARUJÄRV: Eestlaste usk
    Eesti Päevaleht

    Kui mõelda religioossusest kui inimese võimest pidada kõigest kurjast hooli­mata pühaks ja armastada seda loodusest ja inimestest koosnevat lähi­maailma, milles ta elab, siis peaks eestlasi ehk hoopis väga religioosseks rahvaks pidama. Pühitsedes rahvus olemist, pühitseb laulupidu inimesena teiste omataolistega kooskõlas olemist. On ilus, et selles enesele pööratud, kuid üldinimliku tähendusega lihtsas sõnumis lahustuvad iga viie aasta ta­gant vähemasti hetkeks ka ühiskondlikud vastasseisud.

    Kas saab olla positiivsemat ja inimlikumat usku?

    Tervitused kõigile, kes laulu- ja tantsupeost osalejana, osaleja lapsevanema või muu sugulasena, külalisena, televaatajana, kaasamõtlejana osa said!

  34. Ei oska seda kuhugile hästi paigutada, seetõttu panen siia…

    Eesti uhhuulaste seas on levimas allpooltoodud kettkiri ja paistab, et allkirju tuleb kamaluga. Kasutusele on juba läinud järjest uued meililistid (a la karskusselts, loodusesõbrad, “kogukond” jne.) ja alla on kirjutanud juba mitmed tuntud tegelased, nagu näiteks uhhuu piirimail balansseeriv roheline poliitik ja bioloog Toomas Trapido …

    Mis aga asja juures huvitav – kui minna sinna viidat Aktion Eliant’i kodulehele, siis kohe esilehel on teade sellestsamast kirjast, millega too Eliant ennast asjast distantseerib ja selle värgi pettuseks nimetab. Ehk seetõttu on enamus selle kirja versioone viidaga Elianti saksakeelsele lehele, kuigi olemas on ka soome- ja ingliskeelne.

    Falsche Ketten-Mail zur Aktion ELIANT im Umlauf

    Paistab aga, et saksa keele oskus (või siis üleüldse asjadesse süvenemine ja kriitiline mõtlemine) on meil nii madal, et inimesed lajatavad allkirju tegelikult hoopis Aktion Eliant’ile, mis lihtsalt allkirju antroposoofia ja waldorfluse toetuseks kogub. (Pole muidugi välistatud, et selle petukettkirja taga on hoolimata oma distantseerumisest siiski toosama Eliant ise, et sellise absurdse meetodiga oma toetajate hulka üles bluffida…)

    Ja kogu see nummerdatud niekiri on üks välja mõeldud absurd. Tervisekaitse eesmärgil 1963. aastal loodud rahvusvaheline teatud toidustandardeid kehtestav Codex Alimentarius kuulub ÜRO allasutuse FAO, mitte EL-i instrumentaariumisse, mingit “uut” Codexit detsembris ei tule ja mingit sellist kirjeldatud keelamistetiraadi muidugi ka kuskil kavas ei ole…

    Tere!

    Alljärgnev teave ei puuduta küll otseselt Karskusliidu poolt käsitletavaid teemasid, kuid siiski puudutab see vist igatühte EL liikmesriikides.

    Lugupidamisega,

    Vastavateemaline saksakeelne meil jõudis minuni 07.06.09:

    „Tegemist on CODEX ALIMENTARIUS-ega.

    Koduleheküljel aadressiga http://www.eliant.eu/new/ võib hääletada selle aasta detsembris vastuvõetava uue Codex Alimentariuse vastu. Nimetatud koduleheküljel on hääletamiseks ka soomekeelne osa.

    07.06.2009 kuupäeva seisuga oli korjatud juba 740 910 allkirja. Kuni 31.12.2009.a. on vaja vähemalt 1 miljon allkirja, et oleks võimalik esitada Euroopa Ülemkohtus protest selle seaduse vastu. (Parem oleks muidugi 2 miljonit allkirja, et anda kogu asjale rohkem rõhku).

    2009.a. otsustatakse, mis suunas me hakkame maakeral edasi liikuma. Oma häälega saame teha oma panuse, et hakkaks toimuma tagasipöördumine. AKTSIOONIL ELIANT läheb vaja meie häält, sest:

    Detsembrist 2009 hakkab jõustuma uus CODEX ALIMENTARIUS, juhul kui me ei suuda seda ära hoida.

    Tegemist on seadusega, mis määrab, et

    1. Bioloogilist toitu peab kiiritama.

    2. Genfoodi (geneetiliselt muundatud toidu) sisaldus bioloogilises toidus ei kuulu märgistamisele.

    3. Geenfood ei kuulu üleüldsegi märgistamisele.

    4. Peaaegu kõik homöopaatilised ravimid tuleb turult ära võtta.

    5. Kõiki ravimtaimeid tuleb ära keelata.

    6. Suurem osa alternatiivseid ravimisviise ja –meetodeid tuleb ära keelata.

    7. Alternatiivseid lasteaedu ja kooliasutusi, nagu Waldorfi lasteaiad ja –koolid, metsalasteaiad jne tuleb ära keelata.

    Ja palju muud veel.

    AKTION ELIANT ja muud aktsioonid korjavad ÜKS MILJON ALLKIRJA, et esitada Euroopa Ülemkohtus protest selle seaduse vastu. Alles alates ühest miljonist allkirjast on võimalik EL-tasemel poliitiliselt midagi saavutada.

    Kuu aja taguse seisuga puudus veel umbes 260 000 häält eesmärgi saavutamiseks.

    Lisainfot antud teema ja online-hääletamise kohta leiate aadressilt: http://www.eliant.eu/new/ või Aktion ELIANT, Rebgasse 37, 79540 Lörrach, mailto:info@eliant.de .

    Google-is on mõiste AKTION ELIANT all viidatud enam kui 7000 lingile.“

    PALUN SAATKE SEE MEIL NII PALJUDELE, KUI VÕIMALIK!

  35. @Tarvo Kruus – internet on ka osa Eesti meediamaastikust, seega täitsa sobilik koht.

    Osade rohemeelsete flirt “alternatiivsete” uhhuudega on muidugi veider ja vääriks lausa lähemat uurimist ning ausaltöeldes ka väljanaermist.

    Saksas ja Šveitsis on Steineri antroposoofia-usk täitsa heal järjel. Suudavad nad ülal pidada nii laia lasteaedade-koolide võrku kui ka ülikooli Dornachis. Ja miskit pole ette heita selle koha pealt, et oma huvide eest seistakse.

    Eestikeelse kirja tõlkija on mõnest asjast täitsa valesti aru saanud, sest kuidas aru saada mõistest “bioloogiline toit”, mis ära keelatavat? Peaksime nüüd siis rauda ja liiva närima hakkama? Antroposoofia mõistesüsteemis on sõna “biodünaamiline”, mis peaks olema üks mahevärgi vormidest. Lisaks sünteetiliste väetiste ja taimekaitsevahendite mittekasutamisele võetakse taimekasvatusel arvesse ka kuufaase ning astroloogilisi aspekte. Väga edumeelne igaljuhul :-)

    Tarbijate vabadust oma tervisega mida iganes ette võtta ilmselt keegi eriti piirama kunagi ei hakka. Ilmselt ei saadaks hakkama ka homöopaatiliste “ravimite” keelustamisega. Küll aga on võimalik piirata seda väidete ringi, millega üht või teist nostrumit reklaamitakse. No ei saa ju väita, et homöopaatiline susser-vusser ravib või leevendab astmat, kui uuringud näitavad, et midagi sellist ei juhtu. See käib nii ravimiseaduse kui reklaamiseaduse alla.

    Teine küsimus on lapsevanema õigus oma lapse tervisega mängida. Või siis selle õiguse õigustatud piiramine.

  36. Tarvo Kruus ütles:

    Ei oska seda kuhugile hästi paigutada, seetõttu panen siia…

    Tundub, et tegu on mailihoaxiga. Ma ei kujuta ette mida nende kogutud nimede ja emailidega peale hakatakse. ( tõenäoliselt müüakse spammeritele ja scammeritele )

  37. Aigar Säde “jünger” Argo Vilberg saab leheruumi Maalehes:

    Elavtoit.com viib kokku toidu tootjad ja sööjad
    Sulev Oll

    Vilberg on uudset võimalust talunikele tutvustanud e-kirjadega, aga saanud leige vastuvõtu osaliseks. “Ma ei tea, kas on idee liiga uudne või kardetakse maksu- ja kõikvõimalikke muid ameteid,” sõnab ta.

    Arvan, et talumees ja -naine on praktiline inimene ja teda või peletada elavtoit.ee saidil vohav njuueidslik pseudoteadus:

    Tea, et toit on sinuga suhtleja. Ta imab endasse nii positiivseid kui negatiivseid emotsioone. See toit, mis on käinud käest kätte palju kordi, on reeglina nii reostatud, et ta esialgne väärtus(energia) ei pääse löögile.

    […]

    8. Kaasaegsed uued kauplused on ehitatud nii, et nende välispiirdeid koosnevad sünteetilisest soojustusest ja PVC plekist. Need materjalid ei lase energiat läbi. Tulemuseks on, et toit ei saa suhelda väliskeskkonnaga, ennast uuendada. Ta on kui ajast mahajäänu. Kõik selles hoones toimunu jääb selle hoone sisse (hoones looduslik energeetiline läbipuhutavus ehk looduse puhastav toime puudub) ja salvestub toidusse.

    9. Kilesse pakendatud toit, kaasaarvatud plastpudelisse villitud joogid on sellest hetkest, kui need pakendatakse, juba ajast maha jäänud ehk energeetiliselt vananenud.

    10. GMO ehk geneetiliselt muundatud taim. Iga taim sisaldab oma looduslikku energeetilist väärtust. Meie isu selle taime söömisest saab täis siis, kui oleme selle taime poolt pakutava energia kätte saanud. GMO taimed kasvatatakse vormiliselt suureks, energeetiline väärtus ehk sisu võrreldes muundamata taimega jääb kas samaks või langeb. GMO taimes on vormi ja sisu tasakaal rikutud. Et seda taime süües teie isu täidetud saaks, peab seda rohkem sööma kui muundamata taime. Tulemuseks on liigne kehakaal.

    Taluniku ja ostja kokkuviimise idee iseenesest on ju tore, aga minu soovitus on küll see, et kahtlasest “filosoofiast” see sait lahti haagitaks. Äkki hakkab siis isegi hästi minema?

  38. veel parem: ta suhtleb elektronidega

    Aga sellegipoolest võiks elavtoit.ee saidil minekut olla, kui need veidrad uskumused mõnes teises kohas väljendatud saaksid ja ei peletaks potentsiaalseid huvilisi väljamõeldud vastanduste ja sõna “energia” üle-ekspluateerimisega. Sellisel kujul jääb see sait lihtsalt marginaalsete “energeetikute” põrandaaluseks huvialaks.

  39. Mida astronaudid Kuul tegid?
    Tarkade Klubi vahendab Delfi

    Võimalikele võõra tsivilisatsiooni esindajatest Kuu-uurijatele osutuvad kõige mõistatuslikuma otstarbega olevat ilmselt kolm kuutolmus lebavat palli.

    Kui aus olla, siis need ei olegi ühegi (vähemalt ametliku) eksperimendi osa, lihtsalt Apollo 14 komandör Alan Shepard otsustas proovida, kuidas tundub golfimäng Kuu peal. Kahe ebaõnnestunud löögi järel sai ta kolmanda palli päris kenasti lendama, mis sest, et jäiga skafandri tõttu sai ta golfikeppi hoida vaid ühe käega. Ning sportliku missiooni jätkuks katsetas Edgar Mitchell odaviset, kasutades ühest seadmest pärit varrast.

  40. Tegelikult toimetati Kuul muidugi ka olulisemaid asju:

    Tänu astronautide kogutud andmetele on tänaseks teadlastel palju selgem pilt Maa varasest noorusest ja ka Kuust endast. Enne Apollo-missioone oli Kuu tekke kohta mitu konkureerivat hüpoteesi, praeguseks on kivimiproovid ja muu andmestik jätnud püsima seisukoha, et Kuu tekkis Maa kokkupõrkel Marsi-suuruse taevakehaga välja paiskunud ainest.

  41. Seks arenes välja kaitseks parasiitide vastu

    Hoolimata sugulise vahekorra kesksest rollist bioloogias on selle puhul mõnes mõttes tegu evolutsioonilise müsteeriumiga. Mittesuguline paljunemine – nagu mikroobidel, mõnedel taimedel ja isegi üksikute roomajaliikide puhul – tundub igas mõttes mõistlikuma suunana.

    Ühe hüpoteesi kohaselt takistavad parasiidid sootute liikide liigvohamist, kirjutavad teadlased ajakirjas American Naturalist.

    Sedamööda, kuidas parasiitnakkused levisid, kahanes kunagi arvukate kloonide hulk drastiliselt. Mõned kloonitüübid kadusid täielikult. Sooliste tigude asurkonnad jäid sama aja jooksul märksa stabiilsemaks. See vastab autorite sõnul täpselt parasiidi-hüpoteesi ennustatud tendentsile.

  42. Geeniuuringud on haiguste mõistmiseks kasutud?
    Delfi Forte vahendab Tarkade Klubi artiklit

    Möödunud aasta jaanuaris avaldasid Ameerika ja Rootsi arstid näiliselt teedrajava uurimuse: meestel, kel oli genoomis viis kindlat geenivarianti, on peaaegu kümme korda suurem risk haigestuda eesnäärmevähki

    Haiguse varaseks avastamiseks soovib ta [üks autoritest] nüüd turustada geenitesti firma Proactive Genomics kaudu, mille asutajate hulka ta kuulub.

    Kraft ei vaidlusta ajakirjas New England Journal of Medicine ilmunud töö tõsiseltvõetavust. Kuid talle jäi silma, kui osavalt autorid andmeid esitlevad, nii et nende leitud geenivariandid näivad eriti ohtlikud. Selleks võrdlesid nad mehi, kel polnud ühtegi varianti, nendega, kel olid olemas kõik viis. Vaid siis, kui mõlemad äärmused teineteise kõrvale asetada, näitavad arvutused ähvardavalt suurt riski.

    «Meeste valdava enamuse kohta kümnekordselt suurenenud risk seega üldse ei kehti,» ütleb Peter Kraft. «Siin küsin ma endalt, kas geenitest on tõepoolest mõttekas?»

    Kui aga haiguse bioloogiliseks põhjustajaks on nii suur hulk geene, on nende seast iga üksiku ennustusvõime äärmiselt väike.

    Sel põhjusel seavad bioloogid kahtluse alla ka selle, kui kasulikud on kliinilises mõttes kommertslikud DNA-analüüsid, milliseid trügib massiturule aina enam.

    jne, päris huvitav lugu. Kujutan juba ette, kuidas Bruce Liptoni jüngrid käsi hõõruvad ja kuulutavad, et nende “uus bioloogia” on taaskord tõestust leidnud:

    Tuleb välja, et geenid ja DNA ei kontrolli meie bioloogiat, vaid hoopis DNAd kontrollivad väljastpoolt rakku saabuvad signaalid, sealhulgas energeetilised sõnumid, mis pärinevad meie positiivsetest ja negatiivsetest mõtetest.

  43. Veel geeniuudiseid:
    Iseloomu määravad geenid, kasvatuse osa null
    Villu Päärt, Novaator

    “Inimese iseloomust on 50 protsenti päritav, 30 protsenti võib panna juhuslike keskkonnategurite alla ning 20 protsendi ulatuses astub mängu viga,” ütles Tartu Ülikooli psühholoogiaprofessor Jüri Allik. Juhuslikud tegurid võivad olla näiteks see, millisesse kooli inimene õppima satub või kellega käib koos trennis.

    Kuid kus siis on kodu ja vanemate mõju? Allik ütleb, et see on peaaegu nullilähedane.

    Hoolimata sellest, et on ilmselge, et iseloomuomaduste geneetiline tagapõhi on ilmselgelt tõestatud, pole seni saatnud erilist edu otsingud, mis on püüdnud välja sõeluda konkreetseid geene, mis teatud omadusi põhjustavad.

    Nüüd on käimas suur rahvusvaheline uuring, kus võrreldakse Hollandi, Itaalia, Austraalia ja USA inimeste geeniandmete kõrval ka ligi 500 Eesti geenivaramusse annetanud doonori geene ning leida kattuvusi üksiknukleotiidi polümorfismides.

  44. Kriku, kas see lugu on samuti kevapoolne ulme:

    Kas sinu sõber võib olla Siriuse tööriist?
    Aigar Säde, Naistemaailm.ee

    Galaktilise mastaabiga tähesõjad, vabadusvõitlus, inimkehasse imbunud tulnukad, kollaborandid ja süsteemi kõigutavad vabadusvõitlejad.

    Tulnukatest orjastajate jaoks on probleem selles, et kuna kosmiline inimrass omab teadlikku loomise alget, siis seda osa (mälu) ei õnnestunud meist kuidagi kustutada. Ikka ja jälle kerkis see osadel Maa inimestel esile. See sai orjarassi loojatele ka saatuslikuks.

    Aina rohkem sünnib Maale erivõimetega inimesi, kel on püsiühendus kosmosega ja teadmised, kuidas lammutada tulnukate kõikvõimalikke manipulatsioonisüsteeme. Neil on 13 chakrat, kusjuures 12. ja 13. chakra väljuvad pealaelt kui sarved ja on ühenduses galaktika infopankadega. Vasak “sarv” on galaktiline mees ja parem “sarv” on galaktiline naine.

    ja nii edasi, loe ja imesta, mida üks ekslev inimhing on võimeline kirja panema ja millesse uskuma (?)

    Aigar, kas sa ise ka usud, millest kirjutada või kirjutad lihtsalt kirjutamisrõõmust, nagu kirjanik?

    Aga sellised lollused:

    Kindlasti olete tähele pannud, et mõni inimene, kes on teie jaoks alati tore inimene olnud, on viimasel ajal kui arust ära ja te olete peale temaga tülitsemist lausa haigestunud. See võib olla märk sellest, et see tore inimene oli tegelikult Siriuse varjatud tööriist.

    on minumeelest liiast. Milleks kiskuda oma kaasinimesi isiklikesse luulumängudesse, inkrimineerida neile mingeid kosmilisi agendasid? Annab see sulle, Aigar, mingi rahuldus-, üleoleku- või kontrollitunde, kui saad inimesi sellisel absurdsel moel “omadeks” ja “Siriuse tööriistadeks” liigitada?

  45. See ei ole ulme, vaid kas meditsiiniline probleem või kohaliku tähtsusega katse L. Ron Hubbardit teha. Kui see oleks ulme, oleks see kehvemast kehvem.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga