Ülle Adoberg-Mikk

yllePatentravimimüüja, müstik, vaktsiinivastane

  • Tõenduspõhise toimeta preparaatide ja ravivõtete reklaam koos tarbija eksitamisega ekslike kontseptsioonidega nagu “holistiline meditsiin” (lähtub tõendamata seostest keha eri osade ja organite vahel), “pH tasakaal” (inimkeha või selle mingite kindlate kudede pH taseme reguleerimine toidu või preparaatide abil, mis ei ole bioloogiliselt võimalik), “organismi puhastamine” (ekslik arvamus mille järgi organismi kuhjuvad pidevalt jääkained ning nende väljutamiseks vajab inimene mingeid kindlaid preparaate, paastumist vms) või organite “energeetilised tasemed” ja “võnkesagedused” (sisutu manipuleerimine füüsikaterminitega).
  • Psühhomüstika – ellusuhtumise ja mõtete bioloogilistes protsessides esiplaanile seadmine.
  • Kvantmüstika – sh. teooria üleplaneedilisest “infoväljast” ja teadmiste füüsikale tundmatute meediumite kaudu levimisest.
  • Levitab vandenõuteooriat nn. seagripi epideemia korraldamisest ravimifirmade poolt.
  • Võrkturundus, püramiidskeemi “Vpotoke” reklaam. On olnud või on seotud Eestis ebaseaduslikku ja ohtlikku toidulisandit levitanud ettevõttega “Enliven”. Sama preparaati müüb ja reklaamib ka firmas Kyäni.
  • Tegeleb tarbijat eksitava reklaami ning tõenduspõhise mõjuta toodete müügiga lehekülgedel http://phimed.blogspot.com/ ja http://8maa.blogspot.com/ .

    Tsitaate nendelt lehekülgedelt:

    Teadmiseks on vaja võtta, et vanemad on oma lapse geenitehnoloogid juba mitu kuud enne eostamist. Muljetavaldav hulk uurimistulemusi kinnitab, et vanemate hoiakud hakkavad kohe peale viljastamist loote arengu juures väga tähtsat rolli mängima.

    Väikese vaagna elundite e. suguorganite ja kõhuõõne organite haigusi ei ole praktiliselt võimalik välja ravida, kui ei taastata vahelihase ehk diafragma seisundit.

    […]

    Maks, magu, neerud, põrn, kõhunääre on energiat koguvad organid. Väliskeskkonnaga seotud organid moodustavad paare energiat koguvate organitega ja loodus on seadnud nii, et nad võtavad esimese haiguse löögi vastu.

    Selleks, et hoida näit. põrna ja tagada talle normaalsed tingimused, las parem kannatab magu, mitte põrn. Põrn jagab vedelikku laiali, tal on vereloome ülesanne so. eluliselt ülitähtis organ.

    Süda on seotud peensoolega, las parem kannatab peensool kui süda.

    Organismi puhastamine on keha tervendamise esimene etapp. Organismi puhastamine looduslikul ja leebel teel on parim, mida endale lubada võid. Kujutle, et sa ei koristaks oma kodu nädal, aasta, kolmkümmend aastat!? See tundub absurdne, aga oma keha just niimoodi rääma jäetaksegi, aastakümneteks. Firmalt … on saadaval looduslik ja tõhus organismi puhastamise eliksiir.

    Üha kergemini olen omaks võtnud teadmise, et kogu elu on võnkeline energia. Me tajume maailma erinevaid sagedusi ja seetõttu saame maailmast erinevalt aru. Iga inimene, kes vähegi tahab, võib tõsta oma sagedust, viibides lühikeste seanssidena vaikuses, meditatsioonides. Me kõik oleme algenergia ja vibratsioon, kuigi sagedus võib olla erinev. Kuidas on olla ja teadvustada allika energiat oma füüsilises kehas. Olla tunduvalt enam, kui energia, kui vibratsioon… enam kui liha, luud, veri, aju, mida võid näha, mida võid endaks pidada. Olla algenergiaga üks …

    Infoväli e. kvantväli on meile kõigile kättesaadav ja ideed ning avastused levivad valguse kiirusel. Lühidalt: kui kellegi peas on küpsenud visioon või leiutis või veel midagi geniaalsemat, siis me võime kõik seda loomingut oma meeltega tajuda ja vastu võtta, olenemata distantsist või keelest.

    Viimase paari aastaga on embrüote suremus esimestest nädalatest 6. raseduskuuni aga kasvanud 30 protsendini.

    Tavaliselt esineb neil embrüotel lisaks lihtsale suremisele veel ka mingi arenguanomaalia.Embrüo arenemise, surma ja ultreheliuuringute vahelisele korrelatsioonile pole lihtsalt tähelepanu pööratud, kuid teada on, et ultraheliuuringud on tänapäeva rasedusdiagnostikas pea sajaprotsendiliselt rakendatavad. Varasematel aegadel kasutati ultraheliuuringuis 5Hz sagedust, kuid tänapäeva diagnostilised riistad kasutavad pildi suurema täpsuse saavutamiseks sagedust 3,5-7 Hz.

    Selge on see, et väärarengud ja embrüonaalsed surmad on seotud kõige muu hulgas ka ultraheli uuringutega.

    Vaktsineerimine on genotsiid ja ravimifirmade külmavereline relv. Loen suure südamemurega Eesti plaani vaktsineerida kõiki rasedaid ja maimukesi pooleaastastest kuni kahe aastani. Siinkohal tahaks kõva häälega karjuda – inimesed tulge mõistusele ja hoidke sündinud ja veel sündimata lapsukesi. Kõrgema energiaga sündinud lapsed ei vaja mingeid vaktsineerimisi, sest nende loomupärane immuunsüsteem on kümneid kordi tugevam, kui paarkümmend aastat tagasi sündinud lastel, tingimusel et me nende jumalikkust inimkonna rumalusest ei hävita. Ultraheli, vaktsineerimine, keemilised preparaadid jne. Me ei tohi enam olla orjad, keda käeraudades hukkamisele veetakse. Inimkonna teadvus peab selliste hävitusplaanide peale lõplikult ärkama.

    Eestlastele on antud elav õppetund vaktsiini ohtlikkusest, kui tervele 15 aastasele koolipoisile süstiti kolmikvaktsiini ja ta suri väidetavalt seagripi tüsistuste tõttu.

44 Replies to “Ülle Adoberg-Mikk”

  1. Hmm… üldiselt ei leia ma Martini isiklikus jutus mitte midagi säärast, mille põhjal võiks öelda, et tegemist on uhhuutajaga. Tegemist on lihtsalt inimesega, kes ei mõtle nii nagu Martin Vällik mõtleb.

    Küll aga on väljavõtetes nii mõndagi, mis paneb pahameelest kukalt kratsima. Näiteks infoväli, mida on samastatud kvantväljaga. No sellega ei saa küll nõus olla. Samuti on mulle igati vastukarva kõiksugu toidulisanditega äritsejad. Kui tavatoidust oma korralikku energiaannust kätte ei saa, tasuks pigem mõelda oma toitumusharjumuste muutmisele, kui et toidulisandite kasutamisele. Toidulisandid tunduvad nii ameerikalikud, umbes et – savi see tervislik toitumine! Söön burgerit ja friikaid edasi, võtan lihtsalt toidulisandeid otsa.

  2. Celtic ütles:

    Hmm… üldiselt ei leia ma Martini isiklikus jutus mitte midagi säärast, mille põhjal võiks öelda, et tegemist on uhhuutajaga.

    Martini jutus ehk ei leia, aga kui on olemas elementaarsed teadmised loodusteadustes, siis peaks selgeks saama, et kogu see tsiteeritud jutt on jabur ja sisutu mula, millel puudub igasugune reaalne ja tõenduspõhine alus.

    Ma võiks selliseid kvantmüstilisi esseesid kirjutada kümnete kaupa, kui keegi mult telliks. Tunnen ka piisavalt huvitavakõlalisi võõrsõnu, mida sinna sisse saaks pikkida, et asi huvitavamaks muuta.

  3. Veel. Osundatud mõttehiiglane tahab kõva häälega karjuda (karjugu), aga mina tahan osundatud jutu peale kõva häälega naerda ja naerangi! :)

  4. Ultraheli kahtlemata MÕJUTAB loodet. Millises suunas, seda veel täpselt teada ei ole. Mitmedki tunnustatud gynekoloogid ei soovita rasedatele neid uuringuid kui pole erilist normist kõrvalekaldumise näitajat

  5. H.M. ütles:

    Ultraheli kahtlemata MÕJUTAB loodet.

    Arvata on. Kuuldav heli mõjutab ka loodet, kui sellel juba kõrvad on.

    H.M. ütles:

    Millises suunas, …

    Stopp! Kes lubas eeldada, et tollel mõjutamisel mingisugune suund on?

    H.M. ütles:

    Mitmedki tunnustatud gynekoloogid ei soovita rasedatele neid uuringuid kui pole erilist normist kõrvalekaldumise näitajat

    Kui beebi raseduse ajal palju ultraheli saab, kasvab temast Batman. Lüganuse

  6. Tulge mõistusele, inimesed, kõik, mis tädi räägib on ju tõsi!

    Näiteks:

    Maks, magu, neerud, põrn, kõhunääre on energiat koguvad organid.

    Nagu kõik füüsikalised kehad, võivad ka nimetatud organid koguda näiteks soojusenergiat ja seda siis jälle vabastada. Kes ei oleks märganud, et maksakaste läheb tuliseks, kui sellele pannil energiat anda ja külmaks, kui see külmkappi panna.

    Üha kergemini olen omaks võtnud teadmise, et kogu elu on võnkeline energia.

    Tädi tunneb stringiteooriat ning teab Einsteini valemit (E=mc2)

    Tavaliselt esineb neil embrüotel lisaks lihtsale suremisele veel ka mingi arenguanomaalia.

    Tõepoolest, märkimisväärselt tihti esineb surnud loodetel (abortustel) mingi arenguanomaalia, sageli eluga kokkusobimatu arenguanomaalia

    Infoväli e. kvantväli on meile kõigile kättesaadav ja ideed ning avastused levivad valguse kiirusel.

    Tädi mõtleb siinkohal ilmselt nähtavat valgust, samas võibolla ka Internetti – lektori lüümiku pealt levivad ideed ja avastused minuni auditooriumis tõepoolest valguse kiirusel.

    Viimase paari aastaga on embrüote suremus esimestest nädalatest 6. raseduskuuni aga kasvanud 30 protsendini.

    Aga kes ütleb et ei ole – näiteks Namiibias, Mumba külas?

    jne

  7. Asi, millest ma ei ole senini aru saanud, on, et miks inimesed, kelle vaateid ia isiksust siin mõnitatakse, ei ole seni kohtu poole pöördunud.
    Skepti.ee toetab nn teaduslikult põhjendatud seisukohti. Teaduslikult põhjendatud on olnud ka maa lapikus, maa asumine universumi keskpunktis, jne. Ma üldiselt ei saa aru inimestest, kes käivad ringi ilmselt tinast silmaklappidega ja ei taha näha muutusi.
    Õigemini, seda, mis on kogu aeg pärimuses olemas olnud. Iseteadvus vs Kõiksus. Mul ei ole teglikult kahju ka nendest inimestest. Aeg tuleb, saame näha. Märkide suhtes panevad ju need raamatutargad oma silmad kinni…

  8. Enne laimukaebusega kohtu poole pöördumist tuleb veenduda (ja koguda tõendeid), et antud leheküljel laimatakse. Minu meelest pole omapoolse põhjendatud arvamuse esitamine laim. Eks see, mis kommentaariumis toimub, on juba teine kala, samas ma olen täheldanud, et suuremad trollid (või üldse) on ikka need “muutuste” armastajad.
    Muide. See, et mingi vaatepunkt hetkel absurdsena tundub, ei tähenda et see tulevikus ilmtingimata tõeseks osutuks. Võib, aga ei pruugi. Imelik loogika.

    H.M. ütles:

    Mitmedki tunnustatud gynekoloogid ei soovita rasedatele neid uuringuid kui pole erilist normist kõrvalekaldumise näitajat

    Kui beebi raseduse ajal palju ultraheli saab, kasvab temast Batman. Lüganuse

    Lüganuselt pärit tuttav uurib, kas kassnaiseks saamiseks ka retsepti on?

  9. .-. ütles:

    Teaduslikult põhjendatud on olnud ka maa lapikus, maa asumine universumi keskpunktis, jne.

    Vot seda tahaks ma küll kuulda kuidas Maa lapikust teaduslikult on põhjendatud.

  10. Asi, millest ma ei ole senini aru saanud, on, et miks inimesed, kelle vaateid ia isiksust siin mõnitatakse, ei ole seni kohtu poole pöördunud.

    Kedagi mõnitatud ei ole. “Kes on kes?” rubriigi eesmärgiks on pakkuda informatsiooni väljapaistvate parainimeste tegemistest, mitte kedagi mõnitada. Iga faktiväite juures, mille ma olen kas siia või mõnda teise artiklisse kirjutanud, on ära näidatud ka allikas. Mind ei saa teha vastutavaks tunde eest, mis kellelgi tekib käsitletavate persoonide tsitaatide lugemisel. Ka olen ma tsiteerinud asjakohases mahus, nii et puudub alus pretensiooniks ka autoriõiguse seisukohalt.

    Teaduslikult põhjendatud on olnud ka maa lapikus, maa asumine universumi keskpunktis, jne.

    Ei olnud. Maa lapikuse kasuks puudusid igasugused tõendid. See lihtsalt paistis nii, kui põllu peal ringi vaadata ja merele mitte minna. Täpselt sama käib universumi keskpunktiks olemise kohta.

  11. Lisateabeks: Ülle Adoberg oli ka saientoloogide personalifirma U-man maaletooja ning dianeetika (saientoloogide inimeseõpetus) edendaja Eestis.

  12. Kahju, et vanu “Reklaamiklubi” saateid kusagil veebivideoarhiivis ei ole. Mäletan läbi udu seda U-Mani maaletulekut, kuidas ETV seda õhinal promos ja lõpuks tuli skandaal, kui selgus, millega tegelikult tegu on.

  13. Ega ma ka rohkem ei mäleta, et kusagil lehes ilmus pikk kriitiline jutt, kus näidati ära U-Mani personaliuuringute seos saientoloogidega, kirjeldati nende naeruväärselt ebateaduslikku “metoodikat” ja osutati asjaolule, et ettevõtte välismaiste omanike-juhtide muljetavaldavad kraadid ja tiitlid pärinevad kõik mõttetutest diplomiveskitest. Mis leht, mis aastal — täielik lünk.

  14. —– Original Message —–
    From: “Katrin Ojasaar”
    To:
    Sent: Thursday, March 18, 2010 8:30 AM
    Subject: TKA

    Hr Kristjan Sander
    kristjans@hot.ee 18.03.2010.a nr 6-5/10-01925-003

    Lugupeetav Kristjan Sander

    Tarbijakaitseamet on saanud teie pöördumise, milles informeerite tarbijat ebaausate kauplemisvõtetega eksitavast preparaatide reklaamijast ja müüjast Ülle Adoberg-Mikust.

    Täname Teid antud teemale tähelepanu juhtimast ning anname teada,et oleme alustanud järelevalvemenetlust.

    Lugupidamisega

    Anne Reinkort
    Turujärelevalve osakonna juhataja

    Katrin Ojasaar 6 201 917
    Katrin.ojasaar@tka.riik.ee

  15. Kvantripats on tõeline energia ja aura kaitse

    Kvantripatsi esitlused
    Tallinnas kolmapäeval 21.04 kell 18:00, Tallink City Hotel. Osalustasu: 25.-
    24.04 Pärnu, Hotell Strand, kell 18:00
    26.04 Tartu, Kooli 34-13, kell 18:00. Osalustasu: 25.-
    (vajalik registreeruda, Ülle 56267979 )

    Kindlasti on nii skeptilised kui mitte skeptilised sellest üritusest ja kvant-ripatsist huvitatud.

  16. dig’il tekkis toda postitust lugedes küsimus, miks üks enesest lugupidav kvanter peaks patsi kandma. Väljaspool isand Cameroni filmi pole patsiga kaslased just eriti levinud.

  17. dig’il tekkis toda postitust lugedes küsimus, miks üks enesest lugupidav kvanter peaks patsi kandma. Väljaspool isand Cameroni filmi pole patsiga kaslased just eriti levinud.

    Uurisin seda küsimust ja leidsin ühe (küll mitte Ülle Adoberg- Mikule kuuluva) kodulehe, aga muidu igati põneva lehe. Tundub et see kvantripats on juba vana uudis küll, aga kuna mina olen maalt, ajast maha jäänud, ei külasta pea-aegu kunagivikerkaare-silda ja teisi taolisi informatiivseid kohti siis polnud mina sellest varem midagi kuulnud.
    Kuidas kvantripats mind aitab?

  18. @salvey:
    See on nii nunnu KKK seal: loetelu kõrvalmõjudest ja vastunäidustustest, mida kvantripatsil ei ole. Kõrvalpaneelil on tore viit “Skalaareneria”, kus kogu jura aetakse Maxwelli kaela, kes võrrandisse ρ kirjutas. See on siiski tase, lüüa nelja võrrandiga korraga ja vältida kiusatust kasutada Schrödingeri või Diraci omi.

  19. Kriku ütles:

    Tarbijakaitseamet on saanud teie pöördumise, milles informeerite tarbijat ebaausate kauplemisvõtetega eksitavast preparaatide reklaamijast ja müüjast Ülle Adoberg-Mikust.

    Võimalik, et sellesama pöördumisega seoses on “Kyäni Sunrise” reklaampostituse juurde ilmunud sihuke õiendus:

    Artikkel on korrigeeritud allpoolmainitud põhjustel.

    SELGITUSENÕUE

    Käesolevaga pöördub Tarbijakaitseamet Teie poole reklaamiseaduse üle järelevalve teostajana, kuna meile on saabunud pöördumine, mille mille sisu on järgmine: „Käesolevaga informeerin tarbijat ebaausate kauplemisvõtetega eksitavast preparaatide reklaamijast ja müüjast Ülle Adoberg-Mikust http://8maa.blogspot.com. Olen seisukohal,et ülaltoodud lehekülje autor eksib nii reklaamiseaduse kui mitme muu õigusakti vastu. Palun alustada tema suhtes menetlust.“
    Väljavõtte kodulehelt:

    Tarbijakaitseamet juhib Teie tähelepanu järgmistele seadusesätetele:

    Reklaamiseaduse § 2 lg 1 p 3 kohaselt on reklaam teave, mis on avalikustatud mis tahes üldtajutaval kujul, tasu eest või tasuta, teenuse osutamise või kauba müügi suurendamise, ürituse edendamise või isiku käitumise avalikes huvides suunamise eesmärgil.

    Reklaamiseaduse § 3 lg 4 p 17 kohaselt reklaam ei tohi viidata kauba või teenuse haigust, talitushäireid ega väärarendeid ravivale, leevendavale või tõkestavale omadusele, välja arvatud seaduses sätestatud juhtudel.

    Toiduseaduse § 39 lg 1 kohaselt ei tohi toidu sh toidulisandi puhul viidata haigusi tõkestavatele ravivatele või leevendavatele omadustele.
    Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 1924/2006 (toidu kohta esitatavate toitumis- ja tervisealaste väidete kohta) artikli 3 kohaselt ei tohi olla väide vale, mitmeti mõistetav ega eksitav.
    Määruse nr 1924/2006 artikli 10 lõike 3 kohaselt tohib üldiseid ja mittespetsiifilisi tervisealaseid väiteid esitada vaid koos konkreetse tervisealase väitega, mis on loetletud artiklites 13 ja 14 sätestatud nimekirjades. Vaatamata sellele, et artikli 13 ja 14 nimekirju ei ole veel vastu võetud ning sätet ei saa veel rakendada sõna-sõnalt, oleme seisukohal, et ebatäpne ja mitmeti mõistetav tervisealane väide eksitab tarbijat ja on seega vastuolus toidu märgistamise üldpõhimõtetega.

    Seega kui tegemist ei ole ravimiga, siis toote kasutusinfos ei tohi viidata haigusi ravivatele, tõkestavatele ja leevendavatele omadustele. Toidulisand ei ole mõeldud ravima, ennetama või leevendama ühtegi haigust või haigusseisundit, aga ravim on. Kõik väited, mis viitavad ravimi omadustele, on meditsiinilised ning nende kasutamine toidu/toidulisandi märgistuses ja infomaterjalides on vastolus eelpool nimetatud seadusesätetega.

    POSTED BY ÜLLE ADOBERG-MIKK AT 7:07 AM

    On huvitav, et Ülle Adoberg-Mikk TKA kirja mingil viisil ei kommenteeri ega ka räägi, mida ta oma artiklis nimelt muutis.

  20. Maad pole keegi muu kui ainult see nn “teaduspõhine” või oli see “tõenduspõhine” oma arust teadus, lapikuks pidanud. Nad on ka “teadnud”, et koopainimene (nende väljamõeldis) pidas Maad Universumi keskpunktiks. Samuti “teab” see teadus, et kristlus on religioon mille Jumal on halli habemega taadike pilve peal. Neid näiteid võiksi jääda siia üleskirjutama.
    Neile meeldib oma piiratud mõtlemisvõimega näha tonte ja viirastusi ja siis nende vastu võidelda või neid paljastada. Vaenlase kuju loomine ja siis oma piiratusest tingitud agressiivsuse väljaelamine loodud vaenlase kuju lahmides, on piiratud ja vähearenenud indiviidile omane.
    Neile meeldib ennast ainuõigena näha ja sellest tuleneva käitumisaktina siis kõike teisi mustata (selleks spetsiaalne sait: skeptik.ee) . Siit ka kõigi kes ei austa nende establishmenti, mahategemine, naeruvääristamine ja demagoogia võtetega hävitamine. Poliitikas me näeme nende analooge stalinismi eest võitlejate, Nliidu restaureerimist nõudvate, leninismi ees seisjate jt näol.

  21. Uus võrkturundusskeem peibutab tuhandeid eestimaalasi

    Septembris täielikult tegevust alustava Spingloga saab liituda juba praegu ning seda on teinud ka kümned tuhanded eestimaalased, rääkis üks Syncronice’i partnereid Ülle Adoberg-Mikk.

    Ligi 400 eestimaalast on saanud Syncronice’i partneriteks, makstes selleks sadadesse eurodesse ulatuvaid summasid. Enamik partnerid omavad Syncronice’i optsioone, mille nad väidetavalt saavad aktsiate vastu vahetada, kui ettevõte lähiajal Suurbritannias börsile läheb.

    Syncronice’i kinnitusel on Spinglo äriidee ainulaadne, kuna kasutab ära sotsiaalvõrgustikke ning hakkab võrkturundusskeemi kaudu ühes portaalis pakkuma soodsate hindadega paljude firmade kaupu ja teenuseid. Ettevõtted saavad väidetavalt Spinglo kaudu müüa oma tooteid odavamalt kui näiteks kauplustes, sest puuduvad rohked vahendajad.

    Finantsinspektsioonil on Syncronice’i äriideest paraku teistsugune mulje. «Samasuguste süsteemide kaudu on Eesti inimesed ka varem raha kaotanud,» lausus inspektsiooni turujärelevalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli.

  22. Loeme siis vahepeal malaaria-värgenduse kohta emand Miku isiklikust vlogist.

    Enne vihmametsa sisenemist ei saa me üle ega ümber malaaria ohust. Minu vaist ütleb, et pole mõtet end vaktsiinitablettidega nõrgestada. Meile soovitatakse kõige ohutumasse kategooriasse kuuluvat Malaronet, mille kaaslase survel Tallinnas ka välja ostan. Kuid kohapeal hakkan kõvasti vastu. Võtame teekonna turismibüroosse ja küsime, et kuidas siis ikka selle malaariaga Sarawakis on. Meid vaadatakse suurte ja imestunud silmil ja teatatakse, et malaariaohtu tegelikult pole. Hoopis tabletid tegevat meid uimaseks, tekitavat kerge iivelduse ja panevat tohutult higistama. Aga kui arst on soovitanud, siis ikka peaks teda kuulama, teeb vanem proua kokkuvõtte ja jättes vastutuse ikka meie enda kaela. Eino võtab ikka oma esimes tableti sisse, mina keeldun. Meie tillukest kasvu Fredda manab nöole sama imestunud näo, mis sarnanes turismibüroos nähtud ilmega ja nüüd murdub selle surve all ka Eino. Ei mingeid malaariavastaseid pille.

    Pärast säherdust jamalikku sissejuhatust (muide, malaaria “vaktsiinitabletid” on samuti jama, iseäranis arsti suust või näpust) läheb muidugi häbituks kommertsteadaandeks.

    Mul on kaasas Fohow korditsepsi eliksiirid ja need on parim kiirabi igasuguste haigestumiste korral. Eestis on Korditsepsi eliksiiriga puukide poolt põhjustatud hädadega edukalt toime tuldud, miks mitte siis sääskedega.

  23. Tõenäoliselt käib jutt sellest Fohow’st, keda Eestis esindab see Korditseps OÜ ja kellel on toode, mille nimi paistab tulevat seenelt ladinakeelse nimega Cordyceps sinensis. Perekonna Cordyceps seened parasiteerivad putukatel — nad mõjutavad nakatunute närvitegevust nii, et need ronivad käepärase kõrge taime tippu õnnistust ootama. Jutustab ja näitab David Attenborough:

    Kuidas toimub inimeste peal parasiteerimine, võib lugeda Vähifoorumist.

    Tere.Olen siin teie saidil alles uus kuid tahaksin teada kas keegi on kasutanud “eliksiir FOHOW KORDITSEPSI”,olen käinud selle toote kodulehel ning tahaks seda väga tellida tema just nimelt vähi-ja metastaaside peatamise nind ka kadumise eesmärgil.
    Haigestusin jan.2007 rinna masektoomia ja siirded 11sõlmes 20-nest.nüüd avastati ,et on läinud ka luudesse ,tahaks väga teada kas on kellegil sel teemal mingeid kogemusi.Praegu söön ainult juur ja puuvilju ning selleks ,et saada vitamiini B17 söön kõikide luuviljaliste kivide seemneid kuna nendes pidi see aine peatama metastaaside arengut.Kõike kena kõigile ja jään vastuseid ootama.

  24. dig ütles:

    Perekonna Cordyceps seened parasiteerivad putukatel — nad mõjutavad nakatunute närvitegevust nii, et need ronivad käepärase kõrge taime tippu õnnistust ootama.

    Alternet vahendab sünget lugu sellest, kuidas konkurents tolle seene-rööviku-sümbioosi pärast külvab Nepaalis vaenu ja äärmuslikku vägivalda.

    Fearing their fields had been poached by interloping yarsagumba pickers from Gorkha, a mob from Nar beat two men to death and threw their bodies into a deep crevasse. They rounded up the five other men and savagely beat them to death with sticks and stones. To conceal their crime, they cut the corpses into small pieces, wrapped them in plastic and threw them into a glacial torrent. The killers, 65 men and boys, swore an oath never to tell anyone what happened, not even their wives.

    “Yarsagumba brings a curse,” Lama said. “Our entire village has had to suffer. Even my father had to face that fate.” /—/

    Lama’s story is just one from a gold rush in the Himalayas. Fortunes are being made – and lives are being ruined – not over gleaming metal nuggets, but in the reckless pursuit of yarsagumba. A rare hybrid of caterpillar and mushroom that grows only in the high alpine meadows of Tibet, Nepal and India. It has been prescribed by traditional healers in Asia for centuries to treat lung and kidney diseases, build up bone marrow and stop hemorrhaging, but it is prized above all for its reputation as a powerful aphrodisiac, earning it the nickname “Himalayan Viagra.” /—/

    The fungus’s reputation is powered by the anecdotal reports of consumers as much as by ancient tradition: In other words, it appears to work. And medical research has backed up claims for its efficacy.

  25. Mart K. ütles:

    Alternet vahendab sünget lugu sellest, kuidas konkurents tolle seene-rööviku-sümbioosi pärast külvab Nepaalis vaenu ja äärmuslikku vägivalda.

    Kuna putukaid antropomorfiseerivad teadlased ei ole veel suutnud leida midagi, mida nad selles seenes head leiaksid, kui nad putukad oleksid, peetakse neid seeni üldiselt parasiitideks, mitte sümbiootideks.

  26. aga huvitav, kas ka goa’uldid pole pigem siiski parasiidid? raske on leida, mida kasulikku inimene nende majutamisest saab. tok’ra puhul on muidugi teine teema aga keeruliseks teeb küsimuse just see, et vahe goa’uldide ja tok’rade vahel seisneb vaid nende “poliitilistes vaadetes”. muus osas on tegu identsete sama liigi esindajatega.

  27. Jason ütles:

    aga huvitav, kas ka goa’uldid pole pigem siiski parasiidid?

    Nad on piisavalt keeruliselt konstrueeritud, et selle üle vaielda saaks. :)

    Piir parasiidi ja sümbioodi vahel sõltub küsimusest, mis on peremeesorganismile “hea” — ja see on paratamatult kultuuriline, mitte teaduslik küsimus.

    keeruliseks teeb küsimuse just see, et vahe goa’uldide ja tok’rade vahel seisneb vaid nende “poliitilistes vaadetes”.

    Mis siin keerulist? Kass, kelle poliitiline vaade on, et hommikul tuleks üks hiir kinni püüda, lõuna ajal teine ja õhtul kolmas, on sümbioot. Kass, kelle poliitiline vaade on, et hommikul tuleks kiunuda, lõuna ajal njäuguda ja õhtul kräunuda, on parasiit.

  28. Piir parasiidi ja sümbioodi vahel

    Bioloogias peetakse tänapäeval heaks tooniks sümbioosi puhul vältida küsimust, kes kelle kulul elab ja kes millist kasu saab. S.t. “sümbioos” on igasugune kahe liigi ühes puntras elu. Varem kasutati seda sõna tõesti pigem vastastikku kasuliku kooselu tähenduses (“mutualism” tänapäevase kohmaka sõnaga), aga pikapeale selgus, et näiteks mükoriisa ei taha hästi vastastikuse kasu ja parasiteerimise lahtriteks jaguneda (sõltuvalt liikidest, osaliste vanusest, kasvukohast ja millest veel esineb erineval määral mõlemat), ja tunti vajadust ebamäärasema üldmõiste järele.

  29. Ingmar ütles:

    Bioloogias peetakse tänapäeval heaks tooniks sümbioosi puhul vältida küsimust, kes kelle kulul elab ja kes millist kasu saab.

    Tõsi ta on. Kass, kes iga päev mitu hiirt ära murrab, oleks teadlastele mõeldud hiirte kasvatamise farmis ju puhas parasiit. Elu on keeruline …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga