Homöopaatiline logopeedia ja teisi leide märtsis

Homöopaatia lasteleVeebruari leidude kommentaaridesse on palju märtsi lugusid ka juba ilmunud. Olude sunnil, kuna märts on juba poole peal ja ma pole märtsi teemat avanud. Muu hulgas tegelesin Tuhala nõiakaevu kuivendamisega.

  • Terveks saab ka ravimiteta
    Kadri Tonka, Sakala

    Millal ja kuidas jõudsite arusaamani, et iga haiguse puhul pole ravimeid vaja?
    Jõudsin looduslike ravivahenditeni oma õe kaudu, kes on homoöpaat. Kui noorem olin, polnud nii palju vaja tervise peale mõelda, aga lapse sünniga neli aastat tagasi olukord muutus.

  • Saatan tunneb end Vatikanis nagu kodus?
    PM Elu24

    Amorthi sõnul on saatan end Vatikanis mõnusalt sisse seadnud ja tunneb end seal nagu kodus.
    Ka praegune paavst Benedictus XVI ei pruugi tema haardest pääseda.

  • Nastja Pertsjonok: kas GMOde kasutamine on ohtlik?
    Postimees

    Praeguseks on GMOde kasvatamine toonud kasu peamiselt firmadele, kes müüvad patenti ja GMOde kasvatamiseks vajalikke kemikaale, samuti väga intensiivse põllumajandusega tegelevatele suurpõllumeestele. Kahtlemata on see legitiimne huvigrupp, ent selle huvid ei pruugi kattuda avaliku huviga.

  • Erkki Truve: kas GMOde kasutamine on ohtlik?
    Postimees

    Kõik vähegi bioloogiast aru saavad inimesed mõistavad, et geneetiliselt muundatud organismide kasutamisega võivad olla seotud ohud. Need ohud on aga individuaalsed. Need sõltuvad konkreetsest muundatavast organimist, konkreetsest geenist, mis organismi juurde on viidud või sealt ära võetud. Samuti sellest, kus, kuidas ja milleks seda konkreetset GMOd kasutatakse.

  • Terviseamet kuulutas sõja vaktsineerimismüütidele
    ERR

    „Internetifoorumites ja perekoolides on hakanud levima erinevad vaktsineerimisalased müüdid ja kuulujutud, mis mõjuvad eksitavalt. Kui isegi väike hulk inimesi jätab end ja oma lapsi nende mõjul oluliste haiguste vastu vaktsineerimata, võib see kaasa tuua ohtlike haiguste uue leviku Eestis,“ kommenteeris initsiatiivi vajalikkust Terviseameti peadirektor Tiiu Aro. „Seepärast on meil heameel, et Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on probleemi tõsidusest aru saanud ja valmis vabatahtlikult appi tulema.“

  • Uuring: eestimaalased kahtlevad poes müüdava toidu ohutuses
    PM Tarbija24

    Nielsen Eesti esindaja Martti Muna ütles, et eestimaalaste kahtlused tulid neilegi üllatusena ja otsest põhjust, miks siinsed tarbijad toidu ohutuses kuigi kindlad pole, neil välja selgitada ei õnnestunud.

  • Palju õnne π-päevaks!
    Mati Soomre, Maaleht

    Universumi läbimõõdu ülempiir on 93 miljardit valgusaastat ehk 1027 m, prootoni läbimõõdu alampiir 10-15 m. Niisiis ulatab 1042 prootoni rivi meie universumimulli servast servani. Seega piisab pii 42 komakohast, et arvutada universumi ümbermõõt vesiniku aatomituuma täpsusega.

  • Tudengi praepannile ilmus Jeesuse kujutis
    PM Elu24

    Ta lubas, et ei pese panni ära ja jätab selle mälestuseks.

    Aga kust nad alati teavad, et see just Jeesus on? Äkki on hoopis Mogri Märt?

  • Aare Baumer tahab murda linnalegende
    Eesti Päevaleht

    Uue telesaate „2020” juhina vahendab Baumer erialaspetsialistide arvamusi käsitletava teema kohta. Saade vaatab tulevikku ning esitab teadlastele ja asjatundjatele tulevikuprognoo se puudutavaid küsimusi. Millistes majades me tulevikus elame? Kas Eestisse peaks tuumajaama ehitama? Kas Eestist saab kosmoseriik? Kas Läänemeri on suremas? Säästu- ja hõõglamp – kumb on etem? Saates ei öelda, milline seisukoht on õige või vale, vaid lahatakse küsimust põhjalikult, et vaatajal tekiks võimalikult tõene pilt.

  • Solarises näeb suurnäitust Leonardo da Vinci leiutistest
    PM 24tundi.ee

    Näitusel saab tutvuda enam kui 80 Leonardo kõige innovaatilisema leiutise mudeliga, mille on originaaljooniste järgi valmistanud Itaalia puusepad. Suur osa mudelitest on interaktiivsed ning külastajad saavad oma käega selgeks teha, milline on nende eesmärk ja kuidas need töötavad.

  • VIKERRAADIO E-ETTEÜTLUS
    Testi oma eesti keele oskust
  • Tuhala maa-aluste jõgede mõistatus
    Erik Puura, Novaator

    Lihtne loogika on selles, et selle arvamuse alusel toituvad Tuhala jõgi ja ühtlasi Nõiakaev lõunapoolsetest soodest ja rabadest, samas kui kõik plaanitud kaevandusalad jäävad loodesse. Kindlasti on vaja hinnata võimalike kaevanduste mõju kogu piirkonnale, kuid tundub, et Tuhala Nõiakaev on valitud küll sümboliks, samas Nõiakaev ise ei saa kohe kuidagi ohus olla. Rein Perensi arvamusele toetudes akadeemik Anto Raukas eksib, sest Nõiakaevust kilomeetrite kaugusele loodesse jäävad kaevandused ei saa kohe kuidagi mõjutada Tuhala jõe veetaset Nõiakaevu lähistel ega toitumisala, mis paikneb Nõiakaevust hoopis lõunapool.

  • Kuidas ületada NIMBY sündroomi
    Erik Puura omas blogis

159 Replies to “Homöopaatiline logopeedia ja teisi leide märtsis”

  1. Vähemalt selles artiklis ei maini see logopeed kordagi , et ta oleks homöopaatilisi ravimeid ise kasutanud. Meel, küüslaugul, viinasokkidel ja kartuliaurul ei tohiks ju homöopaatiaga midagi pistmist olla.

  2. Homöopaatiline logopeedia käib niiviisi, et patsient tohib öelda ühe hääliku galaktilise aasta jooksul ja muul ajal ainult ümiseb?

  3. Mitte vaktsineerida tundub jah popp olevat. Just kuulsin, et ühe proua lapselapsel on läkaköha. Kui talt siis küsiti, et aga selle vastu ju vaktsineeritakse, oli vastuseks iseenesestmõistetava tooniga “ei, muidugi me ei vaktsineeri”. Ja seletuseks mingi jutt sellest, et ka vaktsineeritutest 80% võivad haigestuda. Nunuh. Samas laps pidi verd köhima … Kahju :-(

  4. Lahkus astronoom Tõnu Tuvikene

    28. juuni 1952 ja 13. märts 2010 jäävad märgistama seda ajavahemikku, mil planeedi Maa ühes kandis nimega Eesti elas ja tegutses Tõnu Tuvikene – astronoom, arvutiasjatundja, eelkõige aga rahvavalgustaja, kes kogu hingest hoolitses selle eest, et eestimaalased teaksid paremini, milline on meid ümbritsev Universum, kuidas teda uuritakse, milliseid teaduse ja tehnoloogia saavutusi kasutavad uuemad kosmoseaparaadid.

  5. Mõrvarlik vesi jätkab oma kurja tööd, kirjutab Tallinna Postimees:

    Järgmisel päeval pärast seda, kui katuselt kukkunud jääkamakas oli Kaubamaja tänaval üliraskelt vigastanud 15-aastast tüdrukut, tabas jäätükk sealsamas lähedal veel üht naisterahvast.

  6. Piil on veel see tore omadus, et see võimaldab vahet teha teadlase ja teadusefänni vahel:

    http://www.smbc-comics.com/ind.....38;id=1777

    Tõlge:

    Vasakpoolne paneel (teadusefänn):
    – Mitmenda kohani te piid peast teate?
    – 1681-ni. Ma lisan iga päev ühe juurde.

    Parempoolne paneel (teadlane):
    – Mitmenda kohani te piid peast teate?
    – … esimeseni?

    Lisanupp: Oodake, ma vaatan järgi.

  7. @Starker:
    Kuuldavasti polla vanad egiptlased piid tundnud, aga nad kasutanud selle asemel murdu 22/7. Proovige järele, peast arvutada on palju mugavam ja praktilises elus on vahe väike.

  8. Märtsi artiklite juurde võiks lisada ka selle, kuidas eelmisel nädalal võttis sotsiaalministeerium sõna etoloogia teemal ehk kuidas loomad kunagi ei kahjustavat füüsiliselt oma järglasi :)

  9. BBC vahendab:

    Kardinal Brady, terve Iirimaa katoliiklik primaat, kes jäi hiljuti vahele väärkasutatud teismelistele 1970ndatel vaikimisvannete pealesundimises osalemisega, kuulutab, et tema tagasi ei astu kui Paavst ei käsi.

    Cardinal Sean Brady was at meetings in the 1970s where two abused teenagers signed vows of silence over their complaints against Fr Brendan Smyth.

    Fr Smyth was a notorious sex offender jailed in the 1990s for child abuse.

    “There was no cover up, I believed those people. I brought what I heard to the bishop,” Cardinal Brady said.

    Kardinalil on loomulikult vabandus:

    Cardinal Brady said he had been following his bishop’s orders and there were no guidelines for dealing with such investigations at that time.

    Sihukesed primaadid määrivadki esikloomaliste reputatsiooni. :-(

  10. Meie Maa räägib Saaremaa majaehituskvaliteedist:

    “Lumi on lükatud vastu maja seina. Kui see sulama hakkab, uuristab vesi vundamendi alt ära ja maja võib ümber kukkuda,” rääkis peremees Tõnu Nõu 60 aastat tagasi ehitatud hoone kohta.

    Tema sõnul kukkus neli-viis aastat tagasi samal põhjusel kokku osa seinast. Algul löönud seinale praod sisse. “Rääkisin ühe ehitusmehega. Ta ütles, et vundamendi alla ei tohi kunagi vesi joosta,” lausus Tõnu, kes pidi varisenud viie-kuue meetri pikkuse ja kolme meetri kõrguse puudekuuri seina uuesti üles lappima. Seina taastamine läks talle maksma 7000 krooni, kuid siis olid hinnad teised.

  11. Leon Glikman kirjutab Postimehes õigetest seadustest:

    Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni algatatud asjaõigusseaduse ja võlaõigusseaduse muutmise seaduse eelnõu sisu ja sõnum on selge: kinnisasja hinnalangusest tulenevat riski peab kandma pank. Selleks soovitakse keelata pangal kinnisvara turuhindade languse tõttu kinnisasja väärtuse vähenemisel täiendava tagatise või võla osalise tasumise nõudmist. Lepingu ülesütlemisel ja hüpoteegiga koormatud kinnisasja üleminekul pangale loetakse eelnõu järgi kogu võlg tasutuks.

    Iseenesest ei keela seadus sellist lepingut sõlmida ka praegu. Niisugused lepingud on näiteks USAs tavapärased, ent selle vahega, et lepingutingimusi ei pane paika mitte riiklik sund, vaid mõlema poole tahe ja vabas konkurentsis kujunenud tava.

    Paraku on lepinguvabaduse vägivaldne piiramine lühinägelik, sest krediidiasutuste likviidsuse aluseks on nõuete tagatus igas turuolukorras. Kui nõuded ei ole hüpoteegiga piisavalt tagatud, tähendab see, et pank maksis küll raha välja, ent tal puudub reaalne võimalus seda tagasi saada. Nii jääb pangale kaks võimalust – seada oma usaldusnormatiivid kahtluse alla ja tekitada likviidsusrisk või kodulaenu lihtsalt mitte anda.

    dig kahtlustab küll, et on ka kolmas võimalus, kus pank annab laenu vähem ja küsib selle eest kõrgemat intressi — ja ilmselt saab väita, et säärane lahendus oleks majanduse heaolule pikas perspektiivis parem —, aga artikkel väärib sellegipoolest lugemist.

  12. Postimees kirjutab jälle kurjadest kaevuritest:

    «Tahtsin rajada endale unistuste kodu, aga nad hakkavad nüüd kilomeetri kaugusel mu majast ööpäev läbi kolistama,» ütles Heinla.

    Kolme lapsega Heinlate pere elab sealmail üle kümne aasta. Heinla koliks kaevandusvallast sootuks minema. Aga selleks pole raha, säästud on läinud vana talumaja remondiks ning nüüd pole lootustki, et keegi tulevase rikastusvabriku naabrusesse endale kinnistut osta tahaks.

    Vinni teab, mida kaevandus inimestega teeb. Valla idaservas tegutseb praegu Aidu karjäär. Kunagi olid selle asemel aga külad ja põllud. «Mu lapsepõlv möödus seal, see oli ilus Lahemaad meenutav ala, liivane pinnas, männimets, kanarbik,» meenutas Vinni.

  13. Postimees tutvustab järjekordset põhjust kuningriiklaste tagasi valimiseks:

    19. juunil toimuvate kuningike pulmadega seotud suveniiride müügisummaks hindab Rootsi kaubandusagentuur 2,5 miljardit Rootsi krooni. Lisaks peaks kaubandus saama veel 100 miljoni Rootsi krooni suuruse rahasüsti tänu riiki saabuvatele turistidele.

  14. Ökoostud võivad inimese kurjaks muuta
    PM Tarbija24

    Psühholoogid kirjeldasid, et n-ö rohelised tarbijad on teiste suhtes õelamad ning petavad ja varastavad suurema tõenäosusega kui tavalised tarbijad.

    «Vooruslikud teod võivad soodustada hilisemat mittesotsiaalset ja ebaeetilist käitumist,» kirjutasid teadlased oma uurimuses.

    Mitte et siuke tulemus nüüd viimase instantsi tõde oleks ja roheökomeelsetel oleks põhjust kohe solvuma hakata, aga huvitav tähelepanekuraasuke ikka. Muidugi ei saa sedakaudu ennustada konkreetse üksiku inimese käitumist ega tohiks ökomeelseid ette varasteks tembeldada.

  15. «Vooruslikud teod võivad soodustada hilisemat mittesotsiaalset ja ebaeetilist käitumist,» kirjutasid teadlased oma uurimuses.

    See kõlab küll täieliku sonimisena.

  16. Asi pole väga üllatav, minu kogemused “ökoinimestega” langevad uuringu tulemustega üldjuhul kokku. Küll aga kahtlen ma nende poolt esitet põhjendustes. Mina kalduks pigem arvama, et asi pigem selles, et teatud mõttes on tegemist ideoloogidega, ehk siis oma tegevuses ja otsustes mitte ratsionaalsusest vaid mingist kõrgemast, nende enda paradigmas defineeritud “õigest” või “heast” ehk siis ideoloogiast lähtuvate inimestega. Ideoloogia, olgu siis parem- või vasakpoolsus, ideoloogiline taimetoitlus, vaktsiinivastasus (mis ka justkui ideoloogilis-relioosne nähtus) jne. jne. aga ongi see kurjaks tegev faktor. See kõik aga vaid minu tunnetuslik seisukoht, mis mingil eriti laialdasel ega teaduslikul uuringul ei baseeru…

  17. Postimehe kaebusteraamatus on sihuke sissekanne:

    Mina väidan, et meie teles näidatav vaktsiinireklaam on esiteks ebaeetiline ning lisaks ka ebaseaduslik

    reklaamiseadus ütleb (väljavõtted):

    §4 Eksitav on reklaam, mis ükskõik millisel viisil, kaasa arvatud esitlusviis, petab või tõenäoliselt petab üldsust

    […]

    * viitab sobimatul, eksitaval või häirival moel paranemisvõimalusele

    Kõikide ennde eeltoodud punktide vastu need vaktsiinireklaamid suuremal või vähemal määral eksivad !

  18. Roman Lutt: romad vajavad eripära arvestavat haridust

    Artikli põhiseisukohad:
    1) mustlaste ukselt-uksele kauplemine on nende rahvuskultuuri osa, ükskõik mida seadus selle kohta ka ei ütleks;
    2) mustlaste ennustamine on nende rahvuskultuuri osa, ükskõik mida seadus selle kohta ka ei ütleks;
    3) riik peab hakkama mustlastele nende rahvuskultuuri toetavat erilist haridust pakkuma;
    4) mustlastest õpilasi on palju rohkem, kui riigiametnikud arvavad;
    5) mustlased ei öelnud Nõukogude ajal, ei ütle praegu ega kavatse ka tulevikus riigile öelda, et nad või nende lapsed mustlased on;
    6) mustlaste koolieelne ettevalmistus on nõrk ja riik peaks sellesse investeerima.

    Kommentaarid vististi on liigsed.

  19. Kriku ütles:

    2) mustlaste ennustamine on nende rahvuskultuuri osa, ükskõik mida seadus selle kohta ka ei ütleks;

    Eesti seadus ei ütle ennustamise kohta praegu midagi erilist. Seaduse järgi tohib iga mustlane üürida kontori, panna üles sildi “Ennustab ehtne mustlane — 600 krooni tund” ja teenust osutada. Arve peale kirjutab ta siis arvatavasti midagi stiilis “Spirituaalprognostiline konsultatsioon”.

  20. Kriku ütles:

    Roman Lutt: romad vajavad eripära arvestavat haridust

    Artikli põhiseisukohad:
    1) mustlaste ukselt-uksele kauplemine on nende rahvuskultuuri osa, ükskõik mida seadus selle kohta ka ei ütleks;

    Peamiselt vast paratamatus, kuna teistsugused teenimisviisid on neile hoopis kättesaamatumad, kui teistele rahvustele. Aga tulemusena võib seda vbolla ka juba “rahvuskultuuri osaks” nimetada.

    2) mustlaste ennustamine on nende rahvuskultuuri osa, ükskõik mida seadus selle kohta ka ei ütleks;

    Täiesti tõsi. On.

    3) riik peab hakkama mustlastele nende rahvuskultuuri toetavat erilist haridust pakkuma;

    Kriku, ma ei usu, et sa oled eriline sunnimeetodite efektiivsusesse uskuja. Motiveerimine kindlasti aitaks.

    4) mustlastest õpilasi on palju rohkem, kui riigiametnikud arvavad;
    5) mustlased ei öelnud Nõukogude ajal, ei ütle praegu ega kavatse ka tulevikus riigile öelda, et nad või nende lapsed mustlased on;

    Tõsi, mõlemad väited. Kiusatavasse inimgruppi kuuluv indiviid ei kipu oma grupikuuluvust afisheerima.

    6) mustlaste koolieelne ettevalmistus on nõrk ja riik peaks sellesse investeerima.

    Mustlaste koolieelne ettevalmistus ON nõrk. Aga ma ei ole sugugi kindel, et lihtsalt “riigi raha” seda kuidagi muuta suudaks.

  21. Mustlaste koolieelne ettevalmistus ON nõrk. Aga ma ei ole sugugi kindel, et lihtsalt “riigi raha” seda kuidagi muuta suudaks.

    Just täpselt. Kodaniku seisukohtadest kumab läbi soovimatus ise mingil määralgi muutuda või hakata midagi paremini tegema (näiteks oma lapsi korralikult lugema õpetada) ning riigiga koostööd teha. Samas esitab ta riigile muudkui nõudmisi.

  22. Kuulsin tõestisündinud loo( Tartus) mustlannast, kes palus kasiino töötajal enda eest lapsele puudumistõend kirjutada. Kindlasti ei suuda selline ema last õppetööks ette valmistada.

  23. Guardian kirjutab, et Põhja-Koreas on rahareformi altarile toodud inimohver:

    North Korea has executed a senior official blamed for currency reforms that damaged the already ailing economy and potentially affected the succession, a news agency in South Korea reported today.

    Pak Nam-gi was killed by firing squad last week, said Yonhap, citing multiple sources. The Workers party chief for planning and the economy had not been seen in public since January.

    The 77-year-old was put to death as “a son of a bourgeois conspiring to infiltrate the ranks of revolutionaries to destroy the national economy”, the agency said.

    Väidetavalt on kodanikud siiski skeptilised:

    But it reported that many North Koreans did not believe the explanation, citing one source who said: “The mood is the leadership has made Pak Nam-gi a scapegoat.”

    Igavene häda, kui riigis ei ole raha mustade kitsede ostmiseks.

  24. Miks kasvavad torud umbe?

    “On olemas nn Baueri süsteem – see ei muuda vee keemilist koostist, vaid füüsikalisi omadusi: elektromagnetilise töötluse tulemusel ei ladestu katlakivi enam toruseintele,” selgitab Kibur. “Veel enam – sel moel saab ka juba ladestunud soolad torudest välja korjata. Tegelikult on see vaat et ainus tõhus meetod torude ummistumise vastu.”

    Tehnoloogia seisneb selles, et veetorustiku üheks osaks paigaldatakse umbkaudu tuhandest keermest koosnev mähistoru, kus tekitatakse elektromagnetväli.

    Hmm, kas on olemas sõltumatute allikate poolt tehtud teste sellise süsteemi tõhususe kohta?

    Elektromagnetitest vee kareduse ja muude omaduste muutmisel kirjutab
    Dubious water-treatment schemes. Junk science in the marketplace

  25. @Jason:
    Jaah, aga nad pandi ju laulu sisse, ja isegi nii pandi, et Tallinna kontserdi järel töökaaslane küsis teistelt: „Kas seal katla sees oli ikka päris inimene?” :)

  26. Looking for science? Headed for Animal Planet or the Science Channel?
    Think again, scientists say: All the cool kids want to sit across from Comedy Central’s Jon Stewart and Stephen Colbert.
    “It is a very bad thing for the country that Comedy Central is the go-to place for hearing scientists talk about their recent work, but it’s great for Comedy Central,” says physicist Sean Carroll.

    http://www.usatoday.com/tech/s.....2_ST_N.htm

  27. @Peeter1:

    Stewart ja Colbert harivad rohkem poliitikas ja ühiskonnas toimuvatest asjadest, mitte teadusest. Populaarteaduslikest kanalitest pole minu teada ükski manipuleerimisele keskendunud.

  28. Märt ütles:

    @Peeter1:

    Stewart ja Colbert harivad rohkem poliitikas ja ühiskonnas toimuvatest asjadest, mitte teadusest. Populaarteaduslikest kanalitest pole minu teada ükski manipuleerimisele keskendunud.

    Too artikkel nuriseb hoopis selle üle, et Stewart ja Colbert on ainsad, kes tänapäeval teadlasi eetrisse lasevad ja Meerikamaa päristeles teadlasi ei intervjueerita.

  29. 20-21 märts leidis Tallinnas aset huvitav konverents. :) http://www.javar.ee/harmooniayld.html

    Harmoonia Päevad ühendavad alternatiivmeditsiini arstide kogemusega. Koostöö arstide ja alternatiivmeditsiiniga tervendajate vahel on äärmiselt oluline, sest nii õpime paremini tundma oma tervislikku seisundit ning oskame ennetada paljusid tõsiseid haigusi. Eelkõige olemegi korraldanud tervisemessi, kus kohtuvad mitmete raviviiside kogemused. Aastatega on Harmoonia Päevade tegevusala laienenud ning lisaks eelmainitud valdkondade integreerimispüüule, on võimalik leida vastuseid mitmesuguste esoteerilisse sfääri kuuluvatele küsimustele. Ühtlasi proovime mõtestada maailma tunnetusliku kaudu, selmet kasutada pelgalt füüsilist taju. Abiks sel teel on Harmoonia Päevadele kutsutud lektorid, mitmesugused korraldatavad praktilised töötoad, väljapanekud jms.

    http://publik.delfi.ee/news/mi.....d=29915873

  30. Postimees vahendab Atose eksperthinnangut:

    Atonen ennustab kriisi süvenemist

    Ja ehkki eurole üleminek pole minu äri seisukohast Tavidis kasulik, on see kindlasti õige otsus. Kõik eurost tulenevad löögid oleksid meid tabanud igal juhul, sest ka kroon on euroga seotud. Küll aga oleks võinud õigel ajal kaaluda oma sõltumatu krooni kasutusele võtmist, nagu see on Rootsis ja Taanis. Selline kroon oleks olnud ujuva kursiga ja hästi kohanduv ning selle oleks võinud vabalt ka kullaga tagada.

  31. Ütleme nii et Atonen on väga lojaalne töötaja, räägib täpselt seda mis Tavidi ärile kasulik. Ta ise ju mainib isegi ära et mida suurem kriis seda rohkem kulda ostetakse. Seepärast ta selle süvenemist ennustabki. Samuti jutt Kreeka jt mõjust Eurole, ka Euro usaldusväärsuses kahtlemine soodustab kulla ostmist.

  32. Süvenemist ennustades pole Atonen üksi; rahandusminn, Danske Bank ja Nordea on samuti pessimistlikult meelestatud. Ainult Swed ja SEB näevad praegu euros päästenööri.

  33. Et tagada loodusseaduste täitmine ja kasvava põlvkonna ning ka ühiskonna moraalitunnetus, tuleks ikkagi keelustada armastuseta abielud, leiab Mikk Pärnits.

    Juba Piiblis on kirjas, et abikaasad peavad üksteist armastama nii, nagu Kristus kirikut. Normaalne oleks, et perekonnas oleks kaasade vahel armastus ja hoolivus – vastasel juhul võrsuvad sealt väärastunud maailmapildiga indiviidid, kelledest saavad pätid ja/või poliitikud. Ühiskond on nii õmblustest rebenemas ja viimane piisk selle karikasse on armastuseta kooselu riigi poolt soosimine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga