Leiud juuli ajakirjandusest

noni mahl

895 Replies to “Leiud juuli ajakirjandusest”

  1. Juuni all juba leitud, aga kordame ka juulis üle:
    Mis põhjustab usulist äärmuslust?

    Ühes uuringus põhjustas isikliku dilemma vaagimine vajaduse püstitada idealistlikumaid isiklikke eesmärke. Teises tõi keeruliste matemaatiliste lahenduste kallal töötamine esile radikaalsete usuliste äärmuste hüppelise kasvu. Veel ühes uurimuses tingis isikliku suhtega kaasneva ebakindluse teadvustamine samasuguse usuliselt innuka reaktsiooni.

  2. «Arstina ei tohi ma mitte kuidagi määrata noni taime preparaate diagnoositud haiguste raviks. Puuduvad põhjalikud uuringud, võrdlusandmed tuntud ravimitega, efektiivsuse uuringud, topelt-pimeuuringud,» nentis Tõstamaa tervisekeskuse perearst Madis Veskimägi.

    Aga kas nimetatud arst oma lastele ja patsientidele viinereid ja kotlette ning tavalist poeõli soovitab tarbida? Teatavasti sisaldavad need kõik soja, mis suures osas on kõik GMO. GMO suhtes pole aga ühtegi loetletud uuringuist veel teostatud.

  3. @Celtic: pole küll kuulnud, et keegi üritaks viineritega vähki ravida. Toitumissoovitused käivad küll aga iga arsti töö juurde, kuid GMO ei ole selline asi, mille eest kedagi eraldi hoiatama peaks. Niikuinii on kõik eluvormid üks geneetiline mutatsioon.

  4. No üldjuhul toimuvad geneetilised mutatsioonid siiski liigisiseselt, ja läbi erinevate põlvkondade, pole küll märganud kuskil looduses, et skorpion paarituks maisitõlvikuga ja saaks järglasi.

  5. Ma arvan, et eestimaiseid viinereid võiks mittesoovitada mitte niivõrd GMO-de sisalduse vaid igasuguse muu “võimalikult odavate kalorite” kokteili sisalduse tõttu…. Mina isiklikult ka väldin lihatooteid, mida on maisi ja sojaga rikastatud, ükskõik kas GMO või mitte.

    Aga kunstlik GMO erineb looduslikust (mille alla ma loen ka sordiaretuse) just ajafaktori tõttu. Pookija sab tulemusi aastakümnete jooksul, aeglaselt süsteemi sisse kasvades (ja paremini nähes, millised on kaasmõjud), kunstliku GMO puhul me lihtsalt ei saa nii kiiresti kõiki tagajärgi teada – ning mõnikord võivad need osutuda ohtlikeks. Lihtsalt… me ei tea praegu.

    Aga teisest küljest, nälg on ka üks kole asi. Ega neid valikuid ei ole kerge teha. Aga just sellepärast peaksid arstid olema moodsa GMO-uuringutega võimalikult kursis, sest on palju mõistlikum, kui inimene saab teavet selle kohta arstilt, mitte uhhuutajalt või et arst ei osutuks uhhuutajaks.

  6. @Celtic: kui uuring päriselt ilmub, siis on võimalik täpsemalt tutvuda metoodikaga jne. Nagu uurija ka ise ütles, ei pruugi põhjuseks ilmtingimata olla just geneetiline muundamine. Põhjusliku seose tuvastamine ongi selline keerukas protsess, kus tuleb ükshaaval mittepõhjused isoleerida, et lõpuks see põhjus sõelale jääks.

    Aga ometigi on hetkel GMO teema tõstatamisega tegu hoopis diversiooniga, sest olgu või ärgu olgu GMO-d tervisele kahjulikud või kasulikud, ei puuduta see absoluutselt noni toodete mittemõju vähi suhtes ja noni müüjate valelikke ja ohtlikke nõuandeid, millega hädas inimesi kooritakse. Lisaks ei ole arstidel vastavalt nende eetikakoodeksile võimalik soovitada raviviise, mis on teaduslikult põhjendamata. Mõned arstid paraku seda teevad. Näiteks on üks noniärikas kah paberitega arst.

  7. Oudekki ütles:

    Mina isiklikult ka väldin lihatooteid, mida on maisi ja sojaga rikastatud, ükskõik kas GMO või mitte.

    Eks ta isikliku eelistuse küsimus ole. Minu jaoks pole mais ega soja probleem (kuigi natto’ga pole ma siiani suutnud leppida), mina jälle väldin lihatooteid, milles liha asemel mehaaniliselt konditustatud mass on. Aga tont seda teab, võib-olla meie lapselapsed söövad kunagi toodet nimega “Sibulaplaksumaisipuder kanalihasmaomaitseline. Rasva- ja proteiinivaba.”.

    Celtic ütles:

    No üldjuhul toimuvad geneetilised mutatsioonid siiski liigisiseselt, ja läbi erinevate põlvkondade, pole küll märganud kuskil looduses, et skorpion paarituks maisitõlvikuga ja saaks järglasi.

    Jah, seda juhtub, kui bioloogiatunnis korralikult ei kuula. Horisontaalseks geeniülekandeks hüütakse seda nähtust eesti keeles ja üsna mitu põnevat toimemehhanismi on teada.

    Celtic ütles:

    Venemaal hamstritega tehtud uuringust selgus, et kolme generatsiooni vältel GMO-toitu säöönud hamstrid muutusid kolmandal generatsioonil viljatuks,

    Aga see on ju jama. “GMO-toit” on nii umbmäärane mõiste, et sama hästi võiksid uuringutulemused kõlada “Avastati, et need rotid, kes kella kaheksa ja üheksa vahel õhku hingasid, surid lõpuks vanadusse. Teadlased arvavad, et õhu hingamisest hoidumine või sellise tegevuse piiramine keskpäeva ja kella ühe vahele aitab vanadussurma vältida.”

  8. Noni loos paneb mind tõsiselt imestama kuidas kõikvõimalikud uhuutajad nagu üks mees sööstavad Hawaii puuviljakompanii geniaalse marketingukampaania nimel oma kehaga sandi lõhnaga puuviljamahala kaitsma. Ma kujutan ette, et nii mõnigi turundus ja tarbijakäitumisega tegelev kommertasutus plaanib juba uut ja analoogset kampaaniat. Nonimüüjad on suutnud otsingumootorid üsna põhjalikult saastada. Tere tulemast 21 sajandi turundusse! Kui vanad reklaamimeetodid enam ei tööta, siis on geniaalne tuhanded kasulikud lollid enda heaks tööle panna.

  9. Delfi pajatab uutest avastustest heteroseksuaalsuse ravimise vallas:

    Teadlased on avastanud, et üheainsa geeni kustutamisega embrüonaalses faasis saab emaseid hiiri muuta “lesbiliseks”.
    Lihtne protseduur sunnib modifitseeritud hiiri põlgama ära isasloomade lähenemiskatsed ning üritama paarituda teiste emashiirtega, vahendab The Daily Telegraph.

  10. Nelli teataja
    Astroloogilised kaksikud

    Hiljuti ilmus lehtedesse üks huvitav uudis. Nimelt saidSoomes kahes erinevas autoavariis, paari-tunnise vahega, surma kaksikutest vennad. Huvitav on see, et mõlemad õnnetused juhtusid samal maanteel ja mõlemad vennad sõitsid jalgrattaga veoautole ette. Politsei ei jõudnud veel esimesest juhtumist omastele teatada, kui juhtus teine õnnetus. Kui selgus, et tegemist on kaksikutega, olid politseinikud šokeeritud.

  11. Kaheksajalgsete suur sõber PZ Myers arvab ka midagi selle ettenägeliku jalgpalli-kaheksajala kohta:
    I am really tired of Paul the Psychic Octopus

    Cephalopods are not psychic. Nothing is.
    […]
    Cephalopods cannot see into the future. Nothing can.

    Psychics are lying parasites. I hate to see a beautiful cephalopod smeared with that ignoble reputation.

    FREE THE OCTOPUS! IMPRISON THE DISHONEST MEDIA!

  12. Teeme ‘ajakirjandust’:
    Moodsa füüsika paradigma varingu äärel — prooton väiksem kui seni arvatud

    Füüsika.ee
    Delfi Forte

    Kõlab kui kaunis kvantmüstiline muinasjutt, mida pseudoparaudupasunad on õppinud jahvatama:

    Kui müüon vesiniku molekuliga kokku põrkab, lööb see aatomid teineteisest eemale ning asendab ühe elektroni. Tekib müüonvesinik.
    Umbes 1·% juhtudest leiab müüon ennast aga 2S energiatasemel, kust seda saab ergastada laserkiire abil 2P tasemele. Kui 2P aga seejärel laguneb, kiirgab ebaharilik ühend röntgenkiiri. Kiiratavate röntgenkiirte arvu ning laserisageduse andmete abil on aga kvantelekrodünaamika keeruliste võrrandite abil leida prootoni raadius, milleks uute arvutuste kohaselt on 0.8418 femtomeetrit.

    Aga seekord on sõnade taga ka täitsa konkreetne sisu.

  13. Iselaadne analüüs “Twilighti”-sarjast viitab võimalusele, et sarja fännid täidavad sellega “hingeauke”, mille kinnitoppimisega organiseeritud religioon jänni jääb.

    AlterNet.or: How Twilight Offers Fans the Magic Missing from Organized Religion

    Twilight fandom reflects a longing for sacred and extraordinary experiences in everyday life that are perhaps missing in traditional religious venues. /…/

    Writers like Jana Riess have astutely noted the Mormon religious themes embedded in the books. However, an overlooked aspect of the series is the way fans worldwide have created a Twilight-inspired universe that encompasses all aspects of their lives: from using the texts as spiritual guides, to Edward addiction groups to twi-rock music to Cullenism, a religion based on the values of Edward’s family of vegetarian vampires.

    Muu hulgas sain sellest artiklist teada, et on olemas ka “Twilighti” motiividega tampoonid. Tõesti, midagi sellist pole (kristlikul) kirikul vastu panna.

  14. Tonda ütles:

    Ma kujutan ette, et nii mõnigi turundus ja tarbijakäitumisega tegelev kommertasutus plaanib juba uut ja analoogset kampaaniat.

    Khm, meenub, kuidas käesoleva kümnendi algul rajati hulgakaupa astelpajukasvandusi ja siis, kui need hakkasid korraga marju kandma, hakkas tekkima probleem nende turustamisega. ;)

  15. Andke armu! Kaheksajala jalgpalliseiklused on inspireerinud loomasõpru üle ilma:
    Kaheksajalg Paul sai konkurendi: Hollandi fännist ennustajapapagoi

    Tavapäraselt aitab Mani inimestel valida lotonumbreid, kuid Lõuna-Aafrika jalgpalli MM-võistluste ajaks on ta laiendanud oma tegevusala ka spordivõistluste tulemuste ennustajana.

    Ja nüüd siis ka meie kohalikud naljaninad Tallinna Loomaaiast:
    Tallinna Loomaaed: MMi võidab Holland

    Nii šimpans Pino kui ka Aafrika jõesiga Apelsin ennustasid risti-vastupidi Paulile ja pakkusid võitjaks Hollandit.

    Asi on kohati aga päris tõsiseks kiskunud:
    Sakslased ähvardavad jalgpallioraaklist kaheksajala tappa

    No on maailmas ikka ebausklikke lolle olemas!

  16. Uimastite keelustamise ratsionaalsuse teema on siin juba natuke aega õhus olnud. Viskan õli tulle hiljuti valminud videoga organisatsioonilt International Centre for Science in Drug Policy (sarjast “Did You Know?”).

    Minu ääretuks hämmastuseks on Ekspressis seni (uimastite teemal) suuresti jama edendamisega silma paistnud pr Jõgeda seekordses numbris hakkama saanud täitsa helge käsitlusega (kaks intervjuud, üks psühhiaatri ja teine karistatud filmimehega). Linkida pole neid vist hetkel mõtet, kuna lugemine on tasuline. (Tiiser siin). Aga TAI statistika kohta saab sealt vähemalt usaldusväärset kriitikat.

  17. @Martin Vällik:
    Selgeltnägijast kaheksajalg! Selgeltnägijast papagoi! Hahaa! In your face, Martin :)

    Ilmselt saab tulevikus näha ka telesaadet “Selgeltnägijate tuleproov – loomde eri”.

  18. Iga natukese aja tagant avastab mõni eluvõõras ajakirjanik, et meie metsad, aasad, koduaiad ja seemnepoed kubisevad kangetest ja mürgistest hallutsinogeenidest, ning et mõned noored ja seejuures seadusekuulekad psühhonaudid eelistavad neid nende kättesaadavuse tõttu märksa ohutumatele, ent seadusega keelatud ainetele/taimedele.

    Science-Based Medicine kommenteerib Lõuna-Californias sel nädalal puhkenud inglitrompeti-paanikat. Inglitrompet sisaldab tugevalt toksilisi hallutsinogeene skopolamiini ja atropiini, mille lävedoosi ja surmava doosi vahe on üsna väike ning kõrvalnähud väga ebameeldivad.

    Eestis kasvab inglitrompet kultuurtaimena, nagu ka samu alkaloide sisaldav ogaõun. Metsikus looduses leidub nt ussilakka ja koerapöörirohtu, millel on ka samad toimeained.

  19. dig ütles:

    Celtic ütles:

    No üldjuhul toimuvad geneetilised mutatsioonid siiski liigisiseselt….

    Jah, seda juhtub, kui bioloogiatunnis korralikult ei kuula. Horisontaalseks geeniülekandeks hüütakse seda nähtust eesti keeles ja üsna mitu põnevat toimemehhanismi on teada.

    Ja äsja leiti veel üks.

    Jaenike’s team has chronicled a striking example of a bacteria infecting an animal, giving the animal a reproductive advantage, and being passed from mother to children. This symbiotic relationship between host animal and bacteria gives the host animal a readymade defense against a hazard in its environment and thus has spread through the population by natural selection, the way a favorable gene would.

    Aga ma võin kihla vedada, et sel ajal kui mina koolis käisin, ei räägitud horisontaalsest evolutsioonist bioloogiatunnis.

  20. Viirused on tavalised DNA muutjad. Osad liituvad raku DNA’ga ja hiljem võidakse uue viiruse sisse pakkida ka jupike peremeesraku DNA’d. Geneetiliselt moondatud taimede ja loomade loomisel kasutatakse tavaliselt viiruseid nagu ülikooli bioloogias sai õpitud.

  21. Postimees kirjutab järjekordsest kelmusest:

    Osta.ee oksjonilehel pakub üks kasutaja kummalist teenust – nimelt väljastab ta ostjatele Viking Lotto piletite numbrikombinatsioone.

    «Ainulaadne võimalus võita oksjonil minu poolt genereeritud Viking Lotto kuue numbri kombinatsioon, millega võid võita lausa Viking Lotto jackpoti!!!» kõlab pakkumise kirjeldus.

    Ühekroonise alghinnaga on oksjonile pandud kolm kuuest numbrist koosnevat kombinatsiooni, kuid müüja teatel ei garanteeri ta, et nende numbritega piletid loosimisel võidavad.

    «Kombinatsiooni võit ei tähenda veel (Viking Lotto – toim.) võitu, kuid proovida tasub ikka!» teatab müüja optimistlikult.

    Arvestades, et müüjal ei ole võimalust numbrite ennustamiseks, ning tõenäosusteooriat, on väide, et “proovida tasub” sulaselge vale.

  22. Kolmveerand sajandit on Anonüümsete Alkohoolikute liikumine püüdnud napsisõpru viinaorjusest päästa, ja ehkki see neil enamasti ei õnnestu, siis hämmastavalt tihti ikkagi õnnestub. Keegi ei tea miks, kirjutab Wired, aga oletab, et tegeliku 12-astme-programmiga pole seal suurt pistmist.

  23. Tolle artikli kommentaariumist ka suurepärane näide kõveriti käivast intuitsioonist ühes vandenõuteooriaga:

    11.07.2010 10:16
    loto, riikide tasandil pettus : Miks küll on kogu aeg selline tunne, et loosimisi näidatakse küll teles, kus pallid masinas jooksevad. Loosimine tehakse aga tegelikult juba nädal ette ära. Riigid saavad ju oma maksud nii või teisiti. Sellise mitmeriigilise mängiate hulga juures ei saa lihtsalt nii väheseid võitjaid muud moodi olla. Arvuti müüb ju pileteid. Küllap on ka mingi jeku ´teatud numbrite eiramiseks. Pole kuulnud, et ükski lotokorraldaja miinustes oleks. Olen mänginud viikingit üsna kaua. Mitte just fanaatiliselt. Lihtsalt igaks juhuks mõni rida. PLIKSPLAKSIDEGA ei lähe tavaliselt kunagi üle ühe või kahe numbri pihta. Oma mõeldud numbritega olen isegi midagi saanud. Siin siis kas kokkusattumus, või hästi planeeritud mängiate tillitamine.

    -3 ( ) ( ) +3

  24. Delfi teatab, et Soome juristide arust rikub kerjamise keelamine mustlaste inimõigusi.

    Soome siseministeeriumi ettepanek keelata kerjamine sisaldab õigusteadlaste hinnangul hulgaliselt juriidilisi probleeme, millest kõige olulisem on, et tegelikkuses diskrimineeriks seadus mustlasi.

    “Küsimus on etnilise algupära põhjal tehtavas profileerimises, mis rikub Euroopa inimõiguste deklaratsiooni ja Soome põhiseadust,” ütles ÜRO inimõigusteraportöör Martin Scheinin.

    Kas keegi on selle ettepaneku sisuga tuttav? Teab, kuidas see sõnastatud on, et soomlane tohib kerjata, aga mustlane ei tohi? Artikkel jääb selles osas suhteliselt laialivalguvaks.

  25. Noh, üks võimalus on, et ÜRO kardab, et kui mustlane kerjab, siis võtab politsei ta kinni, aga kui soomlane kerjab, siis saab ta politsei silmapiirile ilmudes kiiresti Keskmiseks Kodanikuks(tm) ümber kehastuda, mis toob kaasa tegelikkuses (ehk siis ilma seadusesse sisse kirjutamata) diskrimineerimise.

  26. Mart K. ütles:

    Pr Jõgeda on seekordses Ekspressi numbris hakkama saanud täitsa helge käsitlusega (kaks intervjuud, üks psühhiaatri ja teine karistatud filmimehega).


    EE intervjuu psühhiaater A. Lehtmetsaga uimastistatistikast ja seonduvast.


    Psühhoaktiivsete ainete kasutamisest tingitud haigusjuhud olid 2008. aastaks kasvanud 66 protsendi võrra. Kas Eesti rahvas on hulluks läinud?

    Statistika aastaraamatu põhjal ei saa teha sisulisi järeldusi ravil käinute kohta. Arsti visiit ei ole psühhiaatrilises abis sama mis ravijuht ning üks ja sama inimene võib aasta jooksul sama diagnoosiga ravile tulla korduvalt.

    See, et sõltuvusprobleemidega arsti poole pöörduvate inimeste arv on suurenenud, on õige, kuid tõenäoliselt ei ole muutused nii suured, kui aastaraamat väidab. Kardan, et suur hulk on arsti juurde läinud pigem oma seisundile leevenduse saamiseks, sõltuvusprobleemidest vabanemise sihiga minejaid on kordades vähem. Võib näiteks võtta Narkomaaniaravi registri andmed 2008. aasta kohta: ravile pöördujaid oli kümme korda vähem, kui aastaraamat väidab.

    Statistika aastaraamatu koostajate tõlgendus sõltuvusprobleemide kohta on asjatundmatu. Selliste seisukohtadega välja tulemisele võiks eelneda arutelu, kus osaleksid spetsialistid.

  27. Meie kõigi lemmik-vandenõuteooriate-uudisteks-konvertimise-kanal WingNutDaily paljastab, et kurjad terjerid Waziristanis värbavad oma terjeristitööd tegema relvastatud pärdikuid:

    WASHINGTON – Afghanistan’s Taliban terrorists are training monkeys to shoot American soldiers with automatic weapons, according to British and Chinese media agencies.

    In the Taliban stronghold of Waziristan, journalists took pictures of some “monkey soldiers” holding AK-47s and Bren light machine guns.

    The Chinese state report also said the Taliban was using the monkeys “to arouse Western animal protectionists to pressure their governments to withdraw troops from Afghanistan.”

    Actually, in the 1920s, Russian dictator Josef Stalin ordered his scientists to breed a half-ape, half-man super army that would be impervious to pain and not fussy about rations.

  28. Siin pole küll midagi paranormaalset, aga lugeda tasub ehk ikka:
    Jürgen Ligi: Euro ja müüdid

    On kindel uskumus, et euro nimel pidime me kärpeid tegema ja lõpuks isegi tarbimismakse tõstma. Las see uskumus siis ka elab, ehkki kärbivad ja tarbimismakse tõstavad meie moodi nii eurotsooni sees kui sellest väljas olevad riigid, sealhulgas euroga ühinemise välistavad britid. Valu on lihtsalt kergem seletada ja taluda, kui talle on antud lihtne eesmärk ja mõte.

  29. Indigoaalane: Pidurivedelikuga vaktsineeritud sai

    Marvet pakub välja päris mitu head nippi- aga, tunnistagem, pooltõdedega võitlemine on pagana raske. Sa ei suuda iial välja mõelda ega ette näha milline aine homme mürgiks kuulutatakse. Ma tean inimest, kes usub, et zelatiin on ohtlik. Ning teine, kes arvab, et homogeniseeritud piim on saatanast. Ja kolmas, kes on veendunud, et võrkpalliga tegelemine muudab rühi halvaks. jne jne jne. Samas on vana tõde- kes esimesena ütleb, sellel on õigus. Ja kes kõvemini ütleb, sellel on eriti õigus.

    Marveti loeng

  30. Noore Maa teooria pooldajatel on rõõmupäev… või siis mitte. Aga igatahes on Maa märksa noorem kui seni arvati.

    “Kui arvutused on õiged, tähendab see, et Maa moodustumine nõudis kokku umbes 100 miljonit aastat,” ütles Rudger. “Meie hinnangul on Maa seega umbes 4,467 miljardit aastat vana — suisa poisike võrreldes varem kujutletud 4,537 miljardi aastase planeediga.”

  31. Delfi vahendab Daily Telegraphi: naised võivad küpses eas sugulist sättumust vahetada.

    Ühe uurimuse kohaselt võivad koguni kaks kolmandikku lesbilist tõmmet tundvatest naistest olla oma sugulist sättumust aja jooksul vahetanud.

    Taolised avastused paistavad esitavat väljakutse teaduslikule konsensusele, mille kohaselt inimese seksuaalsuse määravad pigem geenid kui keskkond.

  32. “Kui arvutused on õiged, tähendab see, et Maa moodustumine nõudis kokku umbes 100 miljonit aastat,” ütles Rudger. “Meie hinnangul on Maa seega umbes 4,467 miljardit aastat vana — suisa poisike võrreldes varem kujutletud 4,537 miljardi aastase planeediga.”

    Kui arvutused on õiged… Siis on kahtede arvutuste erinevus 70 miljonit aastat. Mis asjaoludel antakse vastused täpsusega 1 miljon aastat?

  33. Lahkaks imemasinat nagu “Footon-resonantsiaparaat” Wiki abiga sõnasõnalt ja arvan, et päris huvitav masin, mis suudab valgusekvandi sagedust tema teekonnal muuta (resonantsi tähendus).
    http://et.wikipedia.org/wiki/Footon
    http://et.wikipedia.org/wiki/Resonants

    Pikemalt veel:
    http://www.meiemaa.ee/index.ph.....rtid=22668

    Johan Boswinkeli kirjelduste järgi on tegu tavalise nn testriga.
    Härra on pannud multimeetrile segadusttekitava nime, et asi ausam tunduks.
    Tehniliselt ei midagi erilist.
    See aparaat on sama, kui termomeetriga inimese ravimine – kui palavikku enam ei näita, siis ongi kraadiklaas inimese terveks ravinud.

    Palju õnne härrale, kes põdes puugihaigust ja suuretõenaosusega siis borrelioosi, mida enamus enda teadmata läbi põevad.

  34. @:
    Äh, asi on veel peenem! Nagu ma internetiavarustes tuiates aru sain, siis on see imemasin üks kümnetest, ehk isegi sadadest analoogsetest masinatest, ja põhimõte peaks olema umbes selline, et mõõdetakse inimese miskisugust vibratsiooni ja siis mõjutatakse neid kohti, mis kuidagi eriliselt vibreerivad, samasagedusliku vibratsiooniga ja siis saabki terveks. Või tuli neid kohti hoopis mingi teise sagedusega mõjutada, et vibratsioon saavutaks mingi kusagil kellegi poolt kuidagi imelisel viisil kindlakstehtud ÕIGE taseme. Sellest vist siis ka see RESONANTS. Aga footon, see tuleb sellest, et väidetavalt inimese keharakud kiirgavad valguskvante.

  35. Kas kaheksajalg Paul on tõesti selgeltnägija?
    Novaator

    Normani sõnul oleks jääb ta ettevaatlikuks, kui juttu tuleb sellest, kas nende ennustuste taga võis olla mingit teaduslikku alust. Näiteks lippudel pole kaheksajala jaoks mingit tähtsust, sest värve loom ei erista.

    “Siin on võimalikud mitmesugused tegurid. Näiteks puhas juhus, aga ka võimalus, et inimene, kes konteineritesse toitu pani, lähtus oma kõhutundest kuidas asjad võiks minna ja pani hiljem ennustuskonteineriks osutunusse veidi paremaid palasid.”

    “Nad (kaheksajalad) eelistavad krevette või krabisid karpidele, sest viimased tuleb lahti saada. Mu meelest oli see vaimustav, aga lõpuks on siin küsimus ikkagi selles, kas uskuda tulevikuennustustesse ja siinkohal olen ma skeptiline.”

    Delfis koos kommentaaridega: Kas kaheksajalg Paul on tõesti selgeltnägija?

  36. @KatrinV:
    Internetiavarused tegid mind ka sedavõrd targaks, et ma sain aru, et selle masina puhul on vist olemas miskid tabelid, kust lp ekspert vaatab, mis haigus mis organis teil on – vastavalt masina mõõtmistulemusele. Oh, valguskvantide mõõtmine on nüüd viimane sõna, aga varem on väga popp olnud naha elekrijuhtivuse mõõtmine. Siis ma hakkasin ette kujutama, kui palju on inimesel erinevaid organeid, kudesid ja nende haigusseisundeid – mul hakkas pea ringi käima, neid on ju päris palju.

    See uurimisgrupp, mis on need kõik läbi töötanud, teinud kindlaks esmalt tervetele organitele-kehaosadele-kudedele omase “vibratsiooni”, ja siis läbi testinud ja kirja pannud kõikvõimalikele haigusseisunditele iseloomulikud vibrad – paar Noobelit oleks ikka pidanud kukkuma sellise, ma ütleks, Sisyphose töö eest. Aga ei miskit – arstid rumalad ikka oma mikroskoopide, joodilahuste (emakakaelavähi esmane diagnoos käib muide jooditampooniga), röngenite, kompuutertomograafide ja kolonoskoopiatega. Rääkimata vere- ja uriiniproovidest! Ei ole Pubmedis leida sihukesi töid, ei ole. Nii et kust need numbrid siis võetud on? Vastan ise – laest! Ja tegelane, kes käsitseb seda masinat, on ise saanud abi klassikaliselt meditsiinilt, paranenud vähist tänu kemoteraapiale. Ja mis mind tõsiselt vihaseks teeb, on see, et need olematu arstiharidusega inimesed, täielikud võhikud inimeste ravimise vallas, võtavad endale vastutuse inimeste elude eest – aga nad ise ei näi sellest aru saavatki. Kasseerivad 500 eeku korra eest ja ütlevad, et no 10 korda peaks vähemalt käima. Aga kui tulemuseks on see, et inimene jõuab arstile alles kaugelearenenud ja siirdeid andnud vähiga? Siis on süüdi arst, loomulikult, valgustamata olend, ravimifirmade ori!

    Mina pisike pea ei saa aru, miks kõikvõimalike paralaste puhul pasundab meie meedia ainult “imetervenemistest” (nö iseeneslik paranemine on muidugist täitsa olemas, kui ei oleks, peaks evolutsiooniteooria maha kandma). Ja päris arstide puhul pasundatakse ainult valediagnoosist või patsiendi surmast. Seda, et paralase juurest enamik inimesi lahkub abi saamata (ainult rahakott läheb kergemaks), ei räägita. Ja sellest ka mitte, kui palju päris arstid nende “praaki” hiljem parandama peavad. Uuriv ajakirjandus? Ja selllest ei räägi ükski ajaleht, kuidas meie päris kliinikutes ja haiglates iga päev sajad inimesed terveks saavad. Ilma jämesoole vesipesu või vere osoneerimiseta, ilma footon-resonantsteraapia ja kristallvoodita, ilma punaseksminevate käte ja aura lappimiseta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.