Leiud juuli ajakirjandusest

noni mahl

895 Replies to “Leiud juuli ajakirjandusest”

  1. Kriku ütles:

    Ime on see, kui keegi teenib suurt raha ilma investeerimata ja väga kiiresti.

    Tavaliselt on selle “ime” taga kriminaalkuritegu.

    Noh, Sildniku-sugune peavoolu-punkar võib sääraseid üldistusi teha küll, aga peavoolu-seadusetundjad teavad üsna mitut viisi ilma investeerimata väga kiiresti rikkaks saada. Kõige lihtsam viis on pärimine. Täiesti regulaarselt — statistiliselt ennustataval määral — tuleb ette ka lotovõite.

  2. Raadio Vatikanil tapmissüüdistus
    Õhtuleht

    Ajavahemikus 1997–2003 uuriti 137 surmajuhtumit, mida seostati MariTele saatjatega ja 141 surmajuhtumit, mille taga arvati olevat Radio Vaticano saatjad. Selgus, et MariTele saateantennide otsest seost surmajuhtumitega ei olnud võimalik kindlaks teha, kuid Radio Vaticano saatjate side laste surmaga leidis kinnitust.

    Lapsevanemad pöördusid kohtusse ja Vatikani raadio vastu algatati kohtuprotsess, kus viimase esindajaid süüdistatakse ettekavatsemata tapmises.

    Einoh, Vatikani surmakiired on siiski veidi muust mateeriast kui elektromagnetlained. Raadiosagedusel pole lainetel nii palju energiat, et haigusi põhjustada. Lugu on variatsioon teemal “elektriliinid põhjustavad lastel leukeemiat”, “mobiilid ja mobiilimastid põhjustavad ajukasvajaid”, “wifi on paha”, “naaber kiiritab triikrauaga”, “steriliseerimistehas paneb lapsed öösel helendama”.

    Kas piirkonnas on tõepoolest kõrgenenud leukeemiaoht ja mis selle põhjuseks on, peaks selgitama korralik uurimine. Koledad mastid saab asendada ilusamatega, raadiokiirgus tut ni pritšjom. Aga võibolla ollakse hoopis ülitundlikud selle sõnumi suhtes, mida Vatikani raadiosaatjad levitavad (ärge seda loba küll uskuge).

    Lisa Independendilt

    Õhtulehe loo järgi olla uuritud surmajuhtumeid 137 ja 141 ajavahemikul 1997-203, Independent pajatab 19 surmajuhtumist ajavahemikul 1980-2003.

    BBC kajastus

    Nüüd oleks teadus abiks ja küllap vatikaniidid oskavad seda seekord hinnata. Valikuliselt, nagu ikka, aga seekord aitaks teadus neid vähemalt sellest jamast välja.

  3. Harri Kingo (:)-t kommenteerides:

    Tuleb Kivisildnikuga nõus olla – kui ajad on rasked, kui materiaalsed väärtused varisevad ja ei maksa enam, siis hakatakse nende asemele otsima seda alust, mis kannaks inimese välja ka siis, kui kõik senine, mille püsivusse usuti, on põrmus.

    Kui ka kõik variseb, siis varisenud materiaalsetest väärtustest prügimäed ja -saared on ikka võimelised kandma nii inimesi kui muid elukaid.

  4. Kriku ütles:

    5) kas “Dlja osobenno tupõh” on oponentide suhtes lugupidav kõnetus?

    Vaat’ see oleneb kontekstist. Kui lause kontekstiks on üldjuhul eeskätt toda lauset ümbritsevad laused, siis oponendi kontekstiga on keerukam. Näiteks kui oponendiks on mõni keiserlik imperaator, keda kõnetatakse ametlikus õhkkonnas, siis tuleb vähemalt paaril leheküljel üles lugeda kõik need piirkonnad, kus kõnealune imperaator tupeje vseh on ning kindlasti ei kõlba lõppu mainimata jätta “i tak dalše, i tak dalše, i tak dalše” — nagu näidisest näha. Aga lihtrahva seas ja mitteametlikus õhkkonnas ei ole niisugune peenutsemine kombeks ja sama mõtte võib ka kolme sõnaga ära väljendada.

  5. K_V ütles:

    Kui ka kõik variseb, siis varisenud materiaalsetest väärtustest prügimäed ja -saared on ikka võimelised kandma nii inimesi kui muid elukaid.

    Prügimäed küll, aga prügisaarte osas tundub see kahtlane.

  6. inimaju-oonestab-demokraatlikku-riigikorda

    …kohtasid uudistes tõele vastavaid fakte, muutsid nad oma arvamust väga harva.

    Probleem on selles, kuidas kohata ja ära tunda tõele vastavaid fakte.
    Kuidas hinnata nende faktide suhet asjassepuutuvate faktide koguhulgaga.
    Kuivõrd (vaba?) kommertsajakirjandus õigustab demokraatia isade lootusi. Eriti veel väikeses riigis, suure vähedemokraatliku riigi naabruses.

  7. Aarne Ruben: Eestit võidakse rünnata ka läänest

    Kui meil tuli kuumalaine, kukkusid kõik hingeldama. Mehed kipuvad ennast viina-õllega rihmaks tõmbama, et ilmastikule vastu pidada. Räuskavad järvede ääres, peksavad üksteist surnuks ja upuvad. Naised nutavad ja kõnelevad, et pääsu pole. Neid ei saa aidata ka rüütellikkuse ja galantsusega, sest alternatiiviks on vaid oma pea külmkappi toppimine.

  8. salvey ütles:

    http://www.delfi.ee/news/paeva…..d=32167611 Aarne Ruben: Eestit võidakse rünnata ka läänest

    See artikkel on õpetlik näide lobast. See ei ole isegi jama — autor on lihtsalt kkku kirjutanud, mida sülg suhu toob ja pole vaevunudki oma mõtteid koherentseks tervikuks siduma.

  9. Digiboksi teema kommentaar:
    Selles artiklis ei kirjutata ainult sellest, kui äike elektriliinidesse lööb, vaid sellest, et äike suudab kahjustada digiboksi läbi õhu, antenni kaudu, sähvatades mitu kilomeetrit eemal. Ja mitte ainult siis, kui digiboks on vooluvõrgus, vaid isegi siis, kui antennikaabel on ühendatud digiboksi.

    Sellest artiklist ma küll seda väidet ei leidnud, aga kõlab huvitavalt.
    Kas selline fenomen teadlaste kõrvu ka on jõudnud?

  10. Eesti Ekspress vahendab ufolugu ja pannud juurde ka video:
    VIDEO: Hiinlased ei tea, kas tegu on UFO või millegi muuga

    Asi aga selles, et video pole võetud mitte 7. või 9. juulil, mil väidetav UFO Hiina lennujaama kimbutas, vaid 30. juulil. Teiseks pole see video üles võetud mitte Hiinas, vaid Kasahstanis. Kolmandaks pole tegu mitte tundmatu lendava objektiga, vaid tuntud lendava objektiga, milleks on suure tõenäosusega 30. juulil Baikonuri kosmoderoomilt orbiidile lastud tanspordilaevaga Progress 38 M-06M, mis viis kraami ISS-le:

    Aga esimene põkkumine ebaõnnestus, kordusüritus 4. juulil õnnestus.

    Mis aga Hiinas toimus?

  11. Ausalt öelda ei viitsi ma absoluutselt pead vaevata ilmselgelt maiste objektide täpse identiteedi üle. Mida küll annaks mulle teadmine, et objekti X lennutas Y riigi Z ministeeriumi 6. osakond, mitte aga W ministeeriumi Q-amet?

  12. Süvenev ebausuterror Aafrikas: jaht lapsnõidadele

    Värske Unicefi raporti kohaselt on isegi 8-aastasi lapsi nõidumise süüdistusega seoses põletatud, pekstud ja isegi tapetud. Veel praktiseeritakse lastele bensiini silma või kõrva valamist, et kurje vaime nii välja ajada. Enamik kahtlustatavaid on poisid vanuses 8-14.

    Unicefi hinnangul tasub põhjust otsida järjest süvenevas linnastumises ja ka selles, et laste kasvatamine muutub järjest kulukamaks.

  13. Eesti Päevaleht ÜRO uuris inimõiguste seisu Eestis

    Küsimusele, miks Eestis on olnud nii vähe diskrimineerimise juhtumeid, vastas delegatsioon, et seadustik, mis kä­sitleb diskrimineerimist töökohal ja soolist võrdõiguslikkust, on suhteliselt uus, nii et kohtunikud ja juristid ei tunne seadust nii hästi, kui nad võiksid. Seega möönis ka Eesti delegatsioon ise probleemi olemasolu.

    Paistab tõesti, et vähemalt Aafrikale jääme diskrimineerimise osas kõvasti alla. Loodetavasti nii jääbki :)

  14. Maire ütles:

    @Andres Valdre:
    Eks autor mõtles […]

    No kirjutanud siis, kui mõtles! ☺ Ega lugeja ole telepaat. Kirjutas ta selge sõnaga „elu murdepunktides”, täpsustamata, mis või kus.

  15. Sirk: ristmikul kipuvad kõik avariis osalejad rohelist tuld nägema
    Delfi

    Samas ei peitu liiklusjuristi kinnitusel absoluutne tõde ka õnnetust pealt näinud inimeste tunnistustes: “Inimesed, ka tunnistajad, teinekord eksivad. Kõige tavapärasem eksimine seisnebki selles, et keegi ei tea liiklusõnnetuse toimumist ette, vaid kui liiklusõnnetus on toimunud, siis inimesed pööravad tähelepanu sellele, mis seal juhtus ja kui nad siis pärast n-ö pauku vaatavad valgusfoori, siis näevad nad seal täiesti uut situatsiooni.”

    “Üks suur probleem tunnistajatega on ka see, et iga inimene on soodumusega, kergelt subjektiivne. Kui sellise õnnetuse pealtnägijaks või kommenteerijaks saab olema inimene, kes liigub jalgsi või kaherattalisega, võib tema tema tunnistus autojuhi suhtes olla negatiivsem kui kaasautojuhil. Selles mõttes tuleb alati vaadata tunnistaja maailmavaadet ja vaadet liiklusele üldisemalt, et millises rollis tema liikluses tavaliselt on ja kuidas ta sellesse suhtub. Selles mõttes on hea, et uurimist viib läbi politsei ja mitte pealtnägijad,” rääkis ta.

  16. Kriku hakkab mõtlema, kas ei oleks abi, kui iga fooritsükli lõikes liiklusmüra salvestada? Tehniliselt peaks see ju triviaalne olema ja suurem osa raskete tagajärgedega kokkupõrkeid teeb korraliku paugu.

  17. Delfi jahvatas:

    Kui sellise õnnetuse pealtnägijaks või kommenteerijaks saab olema inimene, kes liigub jalgsi või kaherattalisega, võib tema tema tunnistus autojuhi suhtes olla negatiivsem kui kaasautojuhil.

    Näedsasiis, jälle õhutatakse jalgratturite suhtes vaenu. :-P

  18. Ellen Friedrichs AlterNetist järeldab mõnede hiljutiste ja peatsete uurimuste põhjal, et geid on keskmisest paremad lapsevanemad.

    …gay parents are more intentional on the whole than the average straight parent. Parenting is less done on automatic. Gay families tend to reexamine and reform traditions to the particular needs of their families and children.”

    (Avaldan siinkohal ettevaatlikku lootust, et algupäraste omatraditsioonide edukaks konstrueerimiseks ei pea olema homoseksualist…)

    …gay dads were more likely than straight to put their children before their careers, make significant changes in their lives to accommodate a child, and to strengthen bonds with extended families after becoming parents. He tells me, “The conservative argument is that children raised by gay parents will suffer by virtue of the fact of the parent’s sexual orientation. But there is lots of anecdotal evidence that children raised by gay parents are doing just fine and the central orientation of the parents, in and of itself, has no negative impact on the children.” His upcoming work will focus on translating such anecdotes into research as he studies the psychological outcomes of children raised by heterosexual parents compared to children conceived through surrogacy and raised by gay male parents.

  19. Mart K. ütles:

    Ellen Friedrichs AlterNetist järeldab mõnede hiljutiste ja peatsete uurimuste põhjal, et geid on keskmisest paremad lapsevanemad.

    “Parem” on väärtushinnang, eksole?
    Iseenesest on tore, kui üritatakse midagi inimeste kohta teaduslikul alusel väita. Loodetavasti on sellised uurimused ka täiesti vabad skeptitsistlikuks käsitluseks, et tagada andmete ja järelduste võimalikult suur seotus. Ka homoseksuaalid on inimesed ja neid iseloomustab tuhat muud parameetrit, peale seksuaalkäitumise.
    PS
    Mis mõttes – peatsete uurimuste põhjal?

  20. K_V ütles:

    “Parem” on väärtushinnang, eksole?

    Lihtsustus, seda küll. Ent see, kas inimese kasvatus ja kodu on olnud hea või halb, on ju siiski üsna suurel määral mõõdetav. Või ma eksin?

    Loodetavasti on sellised uurimused ka täiesti vabad skeptitsistlikuks käsitluseks, et tagada andmete ja järelduste võimalikult suur seotus.

    Muidu, jah, poleks neil palju mõtet.

    Mis mõttes – peatsete uurimuste põhjal?

    Tsiteerisin juba, teen seda uuesti:

    “…there is lots of anecdotal evidence that children raised by gay parents are doing just fine and the central orientation of the parents, in and of itself, has no negative impact on the children.” His upcoming work will focus on translating such anecdotes into research as he studies the psychological outcomes of children raised by heterosexual parents compared to children conceived through surrogacy and raised by gay male parents.

  21. Huvitav, kas mu post jäi spämmifiltrisse kinni? Üritasin tähelepanu juhtida festivalile Manatargaq (Kauksi, 23–25. juuli), mis üritab lõimida eri rahvuseid, kultuure ja muusikastiile (igati kiiduväärne tegevus!) krišnaiitluse, aurafotograafia ja muu esoteerilise propaganda/äriga (minu arust mitte eriti kiiduväärne).

  22. @Mart K.: jäi jah, siit soovitus, et kui millelegi viitad, siis panu juurde eestikeelne sissejuhatus või selgitus, mis viite taga on. Selline soovitus on ka kommenteerimise reeglites täitsa olemas. Lisaks spämmifiltrisse sattumise ennetamisele aitab selline lähenemine avada ka teemat veidikesekene laiemalt, kui on juures lingi leidja saatesõna või miski lõiguke…

  23. Tistaat:

    According to their mothers’ reports, the 17-year-old daughters and sons of lesbian mothers were rated significantly higher in social, school/academic, and total competence and significantly lower in social problems, rule-breaking, aggressive, and externalizing problem behavior than their age-matched counterparts in Achenbach’s normative sample of American youth.

    Või näitab see hoopis midagi emade kohta…?

  24. Arusaadav.

    Mehhiko lahe naftakatastroof on andnud alust uutele vandenõuteooriatele — näiteks sellisele, et Obama laskis Deepwater Horizoni puurtorni õhku eesmärgiga suruda läbi energiapoliitika-teemalist seadusemuudatust, kirjutab AlterNetis Sara Robinson, kes muu hulgas osutab vandenõuteooriatesse uskumise põhjustele, nagu neid oma teoses “Voodoo Histories: The Role of the Conspiracy Theory in Shaping Modern History” kirjeldab Briti ajaloolane David Aaronovitch.

    Aaronovitch defines a conspiracy theory as any story that assumes that things happen due to the deliberate, covert actions of powerful others — even when the preponderance of evidence points to the conclusion that the events were almost certainly accidental and unintended.

    Unfortunately, the right wing doesn’t hold the franchise on conspiracy theories — a lot of progressives are quite ready to believe all manner of sordid things about the Bush regime, for example. But as Dr. Robert Altemeyer observed, there are distinctively conservative habits of mind (suspicion, fear of strangers, fear of change, faith in strong leaders, paranoia) that do seem to lend themselves to conspiracy thinking. It’s no surprise we’re seeing it out of them — but we also need to be more acutely aware that we’re hardly immune to the siren song of crazy paranoia, either.

    Why do people believe this stuff? It turns out that it’s a complicated issue, with several answers. Some of those answers have to do with the internal state of the people who believe them; others have to do with the cultural and political environment they’re trying to navigate. This post covers some of the external factors that create a climate that predisposes people to suspend their judgment and believe the worst.

  25. Mart K. ütles:

    Delfilugeja haarab sule: keskmine eestlane on usuasjades lausloll ja uhke selle üle

    Toomas Voolaid kirjutab vastu: Jumal, ma tänan Sind, et mina ei ole niisugune, nagu muud…

    Ma ei teinud holokaustist ega holokausti eitamisest või sellest vaikimisest juttu mitte juhuslikult, vaid sellepärast, et on naeruväärne, mida kõike välja ei mõelda ning kuidas ei vingerdata, et kristluse palet ristisõdijate ja inkvisitsiooni kuritegudest puhtaks pesta. Kas poleks ausam ja väärikam tunnistada, et jah, olid küll niisugused asjad? Et jah, oleme meiegi patused, aga see ei kõiguta meie usku Jumalasse ning me teeme kõik endastoleneva, et niisugused asjad enam kunagi ei korduks? Ütleb ju Kristuski, et esimesena visaku kiviga see, kes teie seast ei ole patustanud. Aga just siia koer maetud ongi – on ju nii ahvatlev teise pihta kiviga visata, aga samas, kuidas sa seda teed, kui ise oled samasugune. Ning algabki lõputu õigustamine ja musta valgeksrääkimine ning kõige parem on, kui õnnestub ennast veelgi suurema ohvri ja kannatajana näidata. Ma saan aru, et noored inimesed, kes on alles leidnud tee usu juurde (või, miks ka mitte, noored riigid), tahaksid alustada n-ö puhtalt lehelt. Nii jõuamegi väideteni, nagu oleksid ristisõdijad olnud tühipaljad poliitika etturid, kes tegelesid lihtlabase maadevallutusega ning tõelised kristlased on hoopis midagi muud: “Et seda siis silmapetteks silmakirjalikult ristisõjaks on kutsustud, see ei muuda asja. /…/ Paraku Hendrik räägib end ise sisse.”

    Tule taevas appi! (See ütelus, muuseas, arvatakse pärinevat ristiusu-eelsest ajast.) Olen nõus, et ajalookäsitlus, mida serveerib meile Maavalla Koda, on ilmselt mõnevõrra ilustatud ja tegelikult ei pruukinud kõik nii heroiline olla, aga väikerahvana on meie ajalugu paraku alati kusagile poole kaldu olnud. Nii ei leidu ka läänekristlikule (teutooni) vabastamismüüdile, mida propageerivad Laar ja Vahtre, märkimisväärselt rohkem legitiimset alust ega moraalset õigustust, kui idakristlikule (panslaavi), mille küljes ripuvad Venemaa ajaloolased ning siinse vene kogukonna esindajad. On ju läänekristluski oma positsioonid kätte võitnud teisitimõtlejate mahasurumise ja hävitamise teel. Ja vähemalt mina küll ei suuda mõista, kuidas saab Valgevene territooriumil ja natsimundrites Eesti vabaduse eest võidelda? Ning kas valgevenelastel, olgu nad minupärast kasvõi punased, polnudki õigust oma kodusid ja peresid kaitsta?

    Jne. Pikalt.

  26. Kriku ütles:

    Või näitab see hoopis midagi emade kohta…?

    Jah, võiks teha näiteks niisuguse järelduse, et kui lapsel on kahe ema asemel neli, siis kasvab ta veel paremini üles. Haaremid ausse!

  27. Also, you must tell God how sorry you are for murdering His son Jesus.

    Pärast seda lollust läks video kinni. Kõva 55 sekundit pidas vastu. Ateisti kohta päris hea tulemus.

  28. Jah, võiks teha näiteks niisuguse järelduse, et kui lapsel on kahe ema asemel neli, siis kasvab ta veel paremini üles. Haaremid ausse!

    Või siis järelduse, et neli ema kiidaks oma last veel kaks korda rohkem üles. Või suureneb see näitaja eksponentsiaalselt?

  29. Kah usuasjadest.
    Kristlus on selgelt õpetus vägivallast loobumisest. Et tema nimel tappa, on vägagi kasulik nn pühasid tekste esitada ladina, vana-bulgaaria, misiganes lihtkuulajale arusaamatus keeles. Eelmise sajandi autoriteedi- teaduse nimel tapjatel seda probleemi polnud. Stalini, Hitleri, Mao jne nimel oli palju rõõmsam tappa, nemad vägivallatust ei jutlustanud.
    Vägivallahuvilised koonduvad alati parasjagu kõige autoriteetsema õpetuse taha. Parim ohver on aga selle õpetuse vägivallatu järgija, mille nimel eelmine kord tappa õnnestus.

  30. K_V ütles:

    Et tema nimel tappa, on vägagi kasulik nn pühasid tekste esitada ladina, vana-bulgaaria, misiganes lihtkuulajale arusaamatus keeles.

    dig tuletab kommentaator K_V’le igaks juhuks meelde, et kristlikud pühad tekstid said 4. sajandi lõpus ladina keelde tõlgitud just sellepärast, et tavaline lihtinimene nendest aru saaks. Ajad olid muutunud ja heebrea ega kreeka keele rääkijaid ei olnud enam sugugi nii palju võtta kui pooltuhat aastat varem, aga ladina keelt rääkis iga viimane kui plebei nii Linnas kui ka hulgas pisemates lähedastes asulates.

  31. dig ütles:

    …kristlikud pühad tekstid said 4. sajandi lõpus ladina keelde tõlgitud just sellepärast, et tavaline lihtinimene nendest aru saaks.

    Ja kui Martin Luther mõttekaaslastega sedasama korrata soovis, oli pahandust kuipalju. (No muud “patud” ikka ka)
    Muide, kas teaduslikku maailmapilti ei ähvarda ka mitte see, et tänapäeva teadus on keskmise kodaniku jaoks liiga “ladinakeelseks” muutunud? Kollasele meediale suunatud teadusnupukeste treimine vaevalt seisu parandab.

  32. K_V ütles:

    Ja kui Martin Luther mõttekaaslastega sedasama korrata soovis, oli pahandust kuipalju.

    Nojah, neljasaja aasta asemel oli tuhat aastat mööda läinud. Aja jooksul muutub isegi kirik.

  33. Al-Arabiya annab teada, et Süüria haridusminister on ülikoolides niqab’i kandmise ära keelanud. Ta lootvat niiviisi vastu seista ekstremismi levikule:

    An earlier dismissal of fully veiled school teachers in Syria is now followed by another ministerial decree that bans niqab in university campuses on the grounds of fighting extremism and promoting moderation.

    Syrian Minister of Higher Education Ghiath Barakat issued a decree prohibiting female students wearing the face veil from entering university campuses, the on-line press agency Syria News reported Sunday.

    The decision, the minister said, was issued based on the requests of several parents who demanded that their girls be educated in a place that is devoid of any aspects of extremism. Concerns about the face veil were especially voiced in private universities.

    dig kahtlustab küll, et üks õige ekstremist võib end isegi loori mitte kandvaks mosleminaiseks maskeerida, aga iseenesest on see tähelepanuväärne samm.

  34. Mõned kristlased kahetsevad Jeesusele liiga tegemist niimoodi, et vaatavad Mel Gibsoni kurikuulsa filmi läbi.

    Ole vähem päikese käes.

  35. Indoneesia moslemitel kästi palvetamise suunda muuta

    Indoneesia moslemid said möödunud nädala lõpul teada, et nad on vales suunas palvetanud.

    «Nüüd tehtud uuring näitas, et mitmed meie mošeed ei ole mitte Meka, vaid Somaalia või Keenia suunas. Selle tõttu peaksid palvetajad end pisut nihutama loode poole. Mošeesid me maha lõhkuma ja uuesti üles ehitama ei hakka, kuid palvetamise suunda tuleb küll muuta,» selgitas Indoneesia moslemite juhtiva organistasiooni esindaja Cholil Ridwan.

    Ridwani kinnitusel kuulis Allah ka valesse suunda saadetud palveid.

    Öeldagu veel, et usujuhid ei arvesta loodusteaduslike uuringutega :)

  36. tõsine värk ja seotud väga suure vastutusega sest kõik need, kes seni vales suunas palvetasid ja vahepeal ära surid, läksid ju otsejoones põrgusse. loodan, et süüdlane leitakse ja karistuseks kõigi šari’ah kenade tavade kohaselt dekapiteeritakse või mõnel muul koledal kombel hukatakse.

  37. Jason ütles:

    …kõik need, kes seni vales suunas palvetasid ja vahepeal ära surid, läksid ju otsejoones põrgusse.

    Sellisel juhul oleks islamiusuliste jumal isand Monki moodi TV detektiivisarjast.
    ———-
    Võib ju öelda, et jumalaga suhtleja ongi usklik. Aga ta võib samal hetkel skeptik ka olla.
    Näiteks pöördumine:
    -Jumal, kui sa olemas oled, siis…!
    on skeptitsistlik, ainult tõestust nõutakse korraks ja endale, mitte korratavat ja kogu maailmale.
    -Või muidu…!
    on eriti huvitav viis Kõigevägevama poole pöördumiseks.
    Öelda nähtamatule sõbrale, et visaku viiekas, muidu hakkan endale teist sõpra ette kujutama, on ikka väga imelik.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.