Uus raamat: Äratuskell õhtumaadele

Kirjastus K&K andis omal ajal välja raamatu Teine maailm ning hiljuti Usk, lootus ja ohtlik bluff. Uus raamat on ilmunud ja tutvustus järgneb.

Kirjastus K & K on andnud välja Helsingi ülikooli professori Timo Vihavaineni raamatu Länsimaiden tuho eestikeelse tõlke pealkirjaga „Äratuskell õhtumaadele“. Originaal ilmus Otava väljaandel Helsingis 2009. aasta sügisel.

Autorit on ajendanud kirjutama mure Euroopa ja üldse lääne tuleviku pärast. Esseekogumikus on juttu lääne kultuuri mandumisest, konsumerismi ülemvõimust, kristluse taandumisest ja islami pealetungist ning Jumala kuju ähmastumisest, kusjuures ta ei pea Jumala all silmas “habemikku öösärgiga taadikest”. Kultuur ehk Vihavaineni sõnul pürgimus tõe, headuse ja ilu poole, on korvatud küllastumatu tarbimisega. “Pluralismi kuulutav postmodernne kultuur peab kõike samaväärseks, miski ei ole hea ega ka halb ja väärtuslik on tegelikult ainult see, mis valmistab meile naudingut.“

Kogumikus on pikemalt või põgusamalt käsitletud ka selliseid teemasid nagu lääne immigratsioonipoliitika; suured ajaloolised muutused ja inimene neis; vanad väärtused versus uued ja vahel ka veidrad kombed; iidolite kummardamine; oma rahva, soomlaste eneseteadvuse turgutamine; Soome suhted idanaabriga jms.

Raamatu teemad on muutunud viimasel ajal aktuaalseks ka meil, sellest kõnelevad mitmed teemakohased artiklid, raadio- ja TV-esinemised.

Kõva kaas, 295 lk.

Kes soovib raamatut 120 krooniga (odavam kui poes), võtke ühendust Kulle Raigiga:
kulle ät welho.com
(+372)566 30 310
www.kulleraig.com

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga