Pressiteade: struktureeritud vesi. Vaba saak, vaba tuli.

Avaldan Postimehe Tarbija24 küljel avaldatud struktureeritud vee uudisnupu aluseks olnud pikema pressiteate. Seda mitte selle pärast, et olla ettevõttele toeks unikaalse ja innovatiivse toote tarbijatele tutvustamisel, vaid seepärast, et teates olevad valed faktiväited ja hämamine paljastada.

Näiteks väidetakse tekstis:

• 1992. aastal ei ole Alexia Carrol Nobeli preemiat saanud. Nobeli preemia laureaadid aastast 1992.
  • Alexia Carrol ei ole üldse kunagi Nobeli preemiat saanud.
  • Alexia on naise nimi, kuid naisnobelistide nimekirjas ei ole ühtainsamatki Alexiat ega Alexandrat.
  • Lähim sarnasus selle nimega on Nobeli preemia laureaat Alexis Carrel, kes sai preemia 1912. aastal ja kes suri 1944. aastal ja keda Äripäev on pidanud vääriliseks rubriigis “Täna ajaloos” ära märkida järgnevalt:

1873 – Alexis Carrel, prantsuse kirurg ja bioloog. Carrel andis olulise panuse rindkere- ja veresoontekirurgia arengusse ning oli üks esimesi arste, kes tegeles organite siirdamisega. Sai Nobeli meditsiiniauhinna aastal 1912. Carrel oli huvitatud ka eugeenikast ning kuulus Parti Populaire Francais ridadesse, mis sai tuntuks Vichy vabariigi ajal kui natside nukuvalitsuse üks peamisi toetajaid. Pärast sõda esitati talle süüdistused rassipuhtuse propageerimise eest, kuid kohtuni asi ei jõudnud, sest enne Carrel suri.

• Alexis Carrel ei olnud füüsik, nagu pressiteates väidetakse Alexia Carroli kohta, vaid kirurg, bioloog, meditsiiniteadlane.
  • Selles, kas tema tööd puudutasid “struktureeritud vett”, võib ilmselt julgelt kahelda, kuid mine sa tea — võibolla on midagi vastavat ta töödes olemas, kuid pressiteade ei vaevu viiteid jagama.
  • Selles, et keegi on saanud Nobeli preemia “tõestuse eest, et rakuelu on “igavene” tingimusel, kui rakuvedelikku „toidetakse” pidevalt struktureeritud veega”, julgen samuti sügavalt kahelda.

Kui juba ühe lõigu kohta on nii mitu vastulauset, siis mis tasemel on ülejäänud tekst?

Selle kohta, kas ettevõte on läinud teadlikult libateaduse teele, et teaduskõlaliste hämajuttudega tarbijat oma toodet ostma meelitada või on ka ettevõtjaid endid nina pidi veetud ja veendud uskuma teiste müügimeistrite udujuttu, ei oska ma arvamust avaldada.

Jõudu tööle, head kommenteerijad! Ja eks püüan jõudumööda ka ise midagi lisada.

Pressiteade
15.12.2010

OÜ Aquastruk tootetutvustus struktureeritud veest

OÜ Aquastruk toob esimesena Eestis turule struktureeritud vee, mis on leidnud hea vastuvõtu arenenud riikides mujal maailmas.
Vesi on villitud 0,5-, 1,5- ja 5-liitristesse pudelitesse OÜ Plaines poolt Tartu lähistel võetud puurkaevudest. Juba iseenesest looduslikult väga hea vee struktureerimiseks kasutatakse nii Venemaal kui ka mujal maailmas toimivat tehnoloogiat.

Kaubamärgi all “Kristallvesi” on tooted lilledele, koduloomadele ja inimestele.
Ainult struktureeritud vesi suudab maksimaalselt ja efektiivselt transportida eluks vajalikke mikroelementide lahustunud ioone rakkudesse, misläbi toimub organismi puhastumine mürgistest ainetest, samas võimaldades selle ergastamist läbi tõhusa ainevahetuse.

Esitlus struktureeritud veest toimub 21. detsembril algusega kell 12 Tõnismägi 3a-1 Tallinnas.
Lisateave telefonil 58 501 658. Täpsem tutvustus struktureeritud veest lisatud allpool.

PT: Sissepääs esitlusele tasuta, riietus kodune, meeleolu pühadekohane. Platsil Jõuluvana koos kingitustega.

Madis Tross,
Pressiesindaja

Struktureeritud ehk elav vesi

Struktureeritud vesi on tõhusaks abiliseks organismi tervendamisel. Ametlikult leidis see väide kinnitust 1992. aastal, mil prantsuse füüsikule Alexia Carrol anti Nobeli preemia tõestuse eest, et rakuelu on “igavene” tingimusel, kui rakuvedelikku „toidetakse” pidevalt struktureeritud veega. Püsivate mahuliste struktuuride olemasolu vees on leidnud tõestust ka teiste maailma nimekate teadlaste poolt.

Teadlased on tõestanud, et igas terves rakus sisaldub teatud kogus struktureeritud vett. Kui taoline rakk satub kahjulikke keemilisi aineid sisaldavasse vette, kaitseb ta ennast struktureeritud vee kihiga. Osaliselt kahjustatud või haiged rakud aga sisaldavad küllalt suure protsendi destruktureeritud vett ega suuda endale ehitada struktureeritud veest kaitsekihti.

Struktureeritud vee molekulaarne struktuur sarnaneb jää struktuuriga. Struktureeritud vesi võimaldab organismil iseseisvalt kustutada sisemisi patoloogilisi koldeid.

Struktureeritud vesi:
normaliseerib mao ja sooletrakti tööd, aidates parandada ainevahetust,
aitab säilitada immuunsust,
parandab und,
parandab juuste ja naha seisundit.

Vesi H2O sisaldab kahte eluks kriitiliselt vajalikku elementi: vesinikku ja hapnikku. Vee sisaldus organismis on: keharasvas 20%, veres 80%, neerudes 80%, maksas 70%, lihastes 75%, nahas 70%, ajus 80%. Kui aju hakkab „kuivama”, siis neuronid kuivavad ja tõmbuvad kokku.

Uuringud näitavad, et 75% USA elanikkonnast on krooniliselt dehüdreerunud (kuivanud). Kuna janutunne on väga sarnane näljatundele, siis tihti inimene veejoomise asemel sööb. Siit ka algus ülekaalulisusele ja aeglasele ainevahetusele. Vee tarbimise viimisega vajalikule tasemele saab lahti liigsetest kilodest ja väheneb ka tung alkoholi järele.

Washingtoni Ülikooli uurimuses on näidatud, et päevas 5 klaasi puhta vee joomisel väheneb risk haigestuda rinnavähki 79%, käärsoolevähki 35% ja põievähki 50%.
Karboniseeritud joogid, kohv, õlu, alkohol, soodajoogid ei käi kehale vajaliku vee alla, vaid kuivatavad seda. Keedetud vee struktuur on samuti organismile raske väljakutse, kuna keetmisel tekivad uued kehale tundmatud struktuurid.
Oluline on ka vee temperatuur joomisel, külm vesi jahutab ja aeglustab ainevahetust. Vee joomise parim temperatuur on kehatemperatuuril 37,5 C. Seda ka kuuma ilmaga.

Ainult struktureeritud vesi läbib rakumembraani ja imendub rakku, maksimaalselt efektiivselt toimetades vajalikke mikroelementide lahustunud ioone rakkudesse ning viies rakkudest välja jääkained ja mürke.

Struktureeritud vee joomine aitab töötada ajul, mille 15 miljonit rakku koosnevad 70% veest. Isegi 1% veekadu põhjustab ajurakkude surma. Selleks, et meie organism toodaks vajalikus koguses seljaajuvedelikku, peab vesi jõudma ajju piisavas koguses.

Inimese tarbitav päevane soovitatav veekogus on kaks ja enam liitrit. Väike osa sellest omandatakse süües, seega piisava koguse vee joomine on vältimatu. Juba hingates kaotab keha liitri vett päevas. Veepuuduse korral suunab organism suurema osa veest ainult eluks tähtsatele organitele. Mida veerikkam on organism, seda kiiremini toimub kogu ainevahetus.

Struktureeritud vett nimetatakse ka eluveeks, sest see kannab endas suurt energiat.
Kes meist poleks lapsena limpsinud jääpurikaid. Ja need on maitsenud head…
Jääsulavesi on eriline, ka selle maitse on teistsugune. Mägielanike pikaealisust on seostatud jääsulavee joomisega. Arvatakse, et selle vee tarbimisel suudavad linnud lennata suuri vahemaid.

Pärslastel olevat legend, mille kohaselt jõudvat ükspäev kätte aeg, mil kogu maakera vesi, peale spetsiaalselt kogutu, kaob. Selle vee asemele pidi tulema teine vesi, kuid igaüks, kes seda joob, läheb hulluks. Ainult üks inimene oli seda ennustust tõe pähe võtnud ja vett koguma asunud. Ja siis jõudnudki kätte aeg, kus kogu vesi kadus ja see mees jõi üksi ainult enda kogutud vett. Seejärel aga täitusid taas kõik kaevud ja allikad veega ja inimesed jõid januselt ning läksid kõik hulluks. Ainult see koguja-mees jõi endiselt oma vett edasi ja säilitas ainsana mõistuse. Aga kuna kõik teised olid hulluks läinud, siis nimetasid nad hoopis seda ainsat tarka hulluks. Hullus ja tarkus nagu ka lollus ja ajuvabadus on kõik äärmiselt suhtelised mõisted ning ripuvad ära ühiskonna keskmisest arusaamast. Kuna ühiskond pole meil homogeenne, on ka ühes riigis normaalseks nimetatud inimesed teises riigis napakad ja vastupidi. See mees olla siis oma varud maailma laiali valanud ja ka ise teistega sama vett joonud ja aru kaotanud. Teised aga olid hoopis arvanud, et ta tuli mõistusele.

Struktureeritud vee reaalset hinda (struktureeritud vesi „Revitalised“, Ameerika Ühendriikide toodang) saab vaadata näiteks aadressilt www.vodovoz.ru.

31 Replies to “Pressiteade: struktureeritud vesi. Vaba saak, vaba tuli.”

1. Jah, Washingtoni Ülikoolis (University of Washington) on tõepoolest olemas toitumisteaduste osakond (nutrition) ja nad teevad seal tõhusat tööd, aga ma ei usu, et nad midagi oleksid toimetanud selle struktureeritud veega, ja 5 klaasi vee (klaas = 8 untsi = 237 ml) joomise jutt tuli sellest, et veeideoloogid seletasid, et peab jooma 6-8 või isegi kuni 10 klaasi vett päevas, et pooled ameeriklased kõnnivad ringi ja kuivavad (dehydratisation) ja on seetõttu üleväsinud ja haiged. 5 klaasi peale tõmmati see soovitus siiski, aga mõned arvavad, et ka see on enamasti liiga palju.
    Washingtoni Ülikooliks saab eesti keeles tõlkida ka teisi ülikoole, on Washington State University ja George Washington University ja kindlasti ka veel midagi.

2. Tegemist tüüp-mölaga, kus alguses räägitakse väidetavatest teaduslikest faktidest. Siis räägitakse teadusega vastuolus olevatest faktidest ning loomulikult peab teatud elanikonnale suunatud reklaam või tekst sisaldama lauset, et kui sa seda ei usu oled loll.
    Kõikide müstikute ja müstikvandenõulaste ning müstik teadlaste kirjandus ja väited on samas kolmeastmelises struktuuris üles ehitatud.

Kokkuvõte.
    1. Väidetav teaduslik fakt:
    Mis teadlased?

2. Vastuolulise faktid:
    Kas eesmärk ei ole mitte müüa struktueeritud vett?

3. Kui ei joo lähed hulluks:

Nii lihtne ongi rumalaid nö hüpnotiseerida või maakeeli öeldes tuhka pähe raputada.

Mis veel minule isiklikult pind käib on see iooni jutt:

Küsime nüüd kõik endalt, et kas me teame, mis asi on ioon?
    Lihtsalt öeldes on ioon tavaline, mingi aine aatom, mis on kaotanud või juurde saanud elektroni. Nii lihtne see ongi.
    Kuid samas öelge minule üks aine mis EI OLE eluks vajalik?!
    Olgu see siis negatiivselt või positiivselt ioniseeritud.

Jõudu.

3. ütles:

Kuid samas öelge minule üks aine mis EI OLE eluks vajalik?!

Tehneetsium.

Maises looduses mitteleiduvaid aineid on tegelikult päris hulka. Kas neutrooniumit kõlbab aineks hüüda, on omaette teema.

4. Ei viitisgi erit seda kommenteerida, aga soovitan lugeda head kokkuvõtet veega seotud pettustest uues maailmas:

Lisaks veel hea ja ülevaatlik lehekülg vee omadustest – sellest peaks saama ka Tädi maali aru:

Esimeselt veebi leheküljelt on ka hea viide kõigile Emoto kummardajatele ning vist selles pressiteates oli ka mainitud jää struktuuri:

“Well, if the water in your body is anything like the ideal shown at the top (Loe: Emoto jääkristalli pilt), then I have bad news: you are dead, and are no doubt residing in a deep-freeze!”

5. See on kaunis lihtne. Tehneetsiumil ei ole ühtki stabiilset isotoopi (ja ta on säärastest “rangelt radioaktiivsetest” elementidest kõige väiksema järjekorranumbriga). Arvestades, et pikim teadaoleva tehneetsiumi-isotoobi poolestusaeg on suurusjärgus miljon aastat, on kogu maakoores algselt leidunud tehneetsium muundunud teisteks elementideks. Kuivõrd tehneetsiumi äärmiselt madal kättesaadavus elu Maal häirinud ei ole, on põhjust järeldada, et tehneetsium tavaliselt elulistes protsessides ei osale ning eluks vajalik ei ole.

Tehneetsium sai oma nime teadupärast sellepärast, et teda loodusest leida ei õnnestunud ning ta Mendelejevi tabelis leidunud augu täitmiseks tsüklotronis — teatud sorti kiirendis — sünteesida tuli. Mendelejev, kes oma tabelisse uskus, hüüdis seda hüpoteetilist elementi eelmises reas samal kohal pesitsenud mangaani järgi ekamangaaniks, aga tehnousklikud teadlased eelistasid tehneetsiumi nime. Väikeses koguses tekib tehneetsiumi küll ka looduses, uraani lagunemisel.

6. AndresM ütles:

Fun fact: pikka aega oli üheks (kuigi muidugi mitte ainsaks) krüotehnoloogiat tagant lükkavaks jõuks tahtmine surnuid sügavkülmutada nii, et vesi nende organismis kristalle ei moodustaks. Veekristallidel on nimelt paha komme rakud katki teha, mis inimestele, kes lootsid värskelt külmutatud surnuid tulevikus ellu äratada, eriti ei meeldinud.

7. Hergi Kariku jutt “Vesi: vedelik, mis teoreetiliselt peaks olema gaas” juulikuu “Horisondis” räägib (mõnevõrra laialivalguval moel) vee anomaalsetest omadustest, klasterstruktuuridest, kolloidkulla ravimõjudest ja elektriliselt aktiveeritud O-vitamiinist. Järgmise aasta algupooles peaks see veebis loetavaks muutuma, siis ehk oskavad targemad öelda, kas see on ka umbluu või on klastrijutt väärikas. Mina sealseid väiteid hinnata ei oska, aga kohati teeb ettevaatlikuks.

…kuigi Siberi katku tekitajad on väga püsivad, on need väga tundlikud kolloidhõbeda suhtes, ja seda isegi madalal kontsentratsioonil. /…/ Kolloidhõbedaga on püütud ravida mitmeid vähivorme ja isegi aidsi.

8. ütles:

@ dig

Ja oled oma väites 100% kindel?

Ei, ainult mõistlikkuse piires.

Kuidas ta ei ole eluks vajalik?!

;)

Aga too artikkel ei räägi ju eluvajadusest vaid ravivajadusest. Elu on võimalik ka ilma ravita — kui patsient ära sureb, elab keegi teine tema asemel edasi.

9. Kuna kulla küljes tulistatakse võõrast pärilikkusainet rakku, läheb ta geenteraapia olulisemaks muutudes ülalmainit tehneetsiumiga samasse patta vähemalt. Miskit kullaühendit kellegi organismis pähe küll ei torka, aga eks see pea ole vilets ka. Heeliumi osas peame määratlema, kas Universum nagu me teda näeme läheb eluks vajalikuna arvesse, aga teised inertgaasid viskaks küll esimese hooga mittevajalike hulka. Radoon oma radioaktiivsusega vast on kedagi kuskil mõjutanud.

10. Eluks vajalik tähendab antud kontekstis ikkagi seda, et kõnealusel elemendil on organismis mingi bioloogiline funktsioon. See, et igasugu eksootilisi elemente kasutatakse kallites aparaatides, ei tähenda, et need on eluks vajalikud. Sama käib ka Universumi olemasoluks vajaliku kohta alates tumeainest ja lõpetades jumal teab millega.

11. Inimorganismis leiduvate elementide kohta käiv tabel:

Kuid teemasse tagasi.

Kõige paremini on lähiajal seletanud veest ja tema olemustest Horisondi 4 2010 artikkel “Vesi. Vedelik, mis teoreetiliselt peaks olema gaas” (Hergi Karik).
    Kannatage järgmise aasta alguseni, siis saab veebist lugeda või minge raamatukokku, et täit artiklit lugeda.
    Soovitan, kuna see vee reklaam sisaldab eksitavaid lauseid.
    Mis meie reklaamiseadus selle kohta ütleb?
    §3 lg4

Samas olen korduvalt struktueeritud vee kohta lugenud ning ei leia kuskilt viidet sellele, et ta sisaldaks teisi aineid (organismile vajalike mineraale või paratamatult vees lahustunuid aineid nagu näiteks radoon). Järelikult on tegemist kõrg-destileeritud veega, mille joomisel, tänu vee heale siduvusele pea kõikide ainetega, viib organismist jääkainetega koos ka rohkelt kasulikke aineid välja.
    Nii et, kes oma keha tegevust elektrooniliste seadmetega ei jälgi ja oma toiduaineid ei kaalu ning vitamiine ja mineraale teplettide näol suust sisse ei aja, olge ettevaatlikud sellise ime-vee liigtarbimisega.

Kas keegi on ostnud seda ja silti pudelil lugenud?
    Tahaks teada, mis seal kirjas on.

12. See, et mingit elementi (kulda näiteks) inimkehas leidub, ei tähenda veel, et see eluks vajalik on.

Destillaadi joomisest veel nii palju, et hulga kasulikke aineid (näiteks kaltsiumi luude jaoks) saab inimene vee kaudu ning kuna inimene tavaliselt joob ööpäevas harjumuspäraselt ühesuguse koguse vett, jääb märkimisväärses koguses destillaadi joomisel osa neist aineist saamata. Mis võib avalduda näiteks luude nõrgenemises. Seetõttu on soovitav hoiduda veevajaduse rahuldamisest lume abil pikema aja jooksul. Struktureeritud vesi võib aga ka lihtsalt kraanivesi olla, siis pole vähemalt seda ohtu.

13. Kas sa võiksid täpsustada, mida sa “eluks vajaliku” all silmas pead? Kas bioelemente, millest Kriku 17. kommentaaris rääkis? Või ka neid, millele inimene kasutusala on leidnud, nagu tehneetsiumi näitest lugeda võis? Või midagi hoopis kolmandat? Nt on radoon elusorganismidele suisa eluohtlik, kuid ma ei julge pead anda, et see gaas mingile osale inimkonnast kasu poleks toonud. Hitlerit olevat radooniga tappa püütud, nii et ses mõttes oleks radoon võinud olla mitme miljoni juudi eluks vajalik.

14. Kas pole mitte tore, kui räägid korra inimorganismile vajalikest elementidest ja siis inimesele eluks vajalikest, kus mõlemalö juhul saab targutada, täpsustamata seda, mida mõeldi.

15. Mina leidsin hea ja asjaliku raamatu vee keemilistest ja füüsikalistest omadustest, ülesannetest ja toimimisest elusorganismis ja ka veega seotud müütidest Viru Keskuse raamatupoest, ingliskeelne, pealkirjaks “H2O. A Biography of Water”, Philip Ball, 2000. Orion Books. Autor on pikaajaline ajakirja “Nature” toimetaja ja autor. Soovitan soojalt, täiendab ka ülikoolis loodusteadusi omandanute teadmisi mitme kandi pealt, julgen väita (multidistsiplinaarne lähenemine).

…….

Ma ei saa aru, miks nüüd struktureeriutud vesi nii pinnale on tõusnud? Läbi aegade on ju välja pakutud ja rahvale müüdud küll igavest noorust ja igavest elu tagavat eluvett, kõiki haigusi ravivat pühitsetud vett, saja ja ühe tõve vastu avitavat radioaktiivset vett, ioniseeritud vett, emotsioonidega mõjutatud Imevett (TM)… miks ma peaksin arvama, et struktureeritud vesi noist suurepärasist teadussaavutusist parem on?! Kas vanad hiinlased ja asteegid jõid struktureeritud vett? EI! Ärge laske end petta ülemaailmse veevandenõu tegelinskite poolt, kelle taga seisab Siiriuse vägev programmeerimisrühm, kes selle uue veega tahavad taaskäivitada vahepeal suletud orjaprogrammi meie DNA-s!

Tolteekide pühadest raamatutest, mis laseriga süvistatud graniitkaljudesse Titicaca järve kaldal, on selgunud, et tolteegid, ja nende eeskujul maajad ja asteegid, tarvitasid FRAKTSIONEERITUD VETT!!!! Neile oli teada kunst, kuidas eraldada kerge, raske ja üliraske vesi ja O16 ja O18 isotoopi sisaldavad veemolekulid, tänu millele elasid nad vähemalt 160 aastaseks ning said veel kõrges eas lapsi (sellest kirjutab ka Piibel!). Ja ära katsugi aru saada, mida tähendab sõna “isotoop”, pea lihtsalt meeles, et see on väga kasulik ja salateadus!

16. Uuringud näitavad, et 75% USA elanikkonnast on krooniliselt dehüdreerunud (kuivanud).

:D

Käisin ka suvel USA-s ja mulle küll sellist muljet ei jäänud, et 75% kohatud inimestest oleksid kuidagi kuivanud olnud. Täpsemalt ei kohanud ma ühtegi inimest, kes oleks paistnud kuidagi dehüdreerununa.

17. Teadlased on tõestanud, et igas terves rakus sisaldub teatud kogus struktureeritud vett. Kui taoline rakk satub kahjulikke keemilisi aineid sisaldavasse vette, kaitseb ta ennast struktureeritud vee kihiga.

See eespool toodud link http://www.chem1.com/acad/sci/aboutwater.html selgitab mõne sõnaga, et tõepoolest, teatud kohtades rakkudes on “struktureeritud vesi”, kui see on põhjustatud lihtsalt polümeeride vesinikku siduvate saitide paigutusest, mitte vee sisemistest omadustest. Lihtsalt vesiniksidemete tekkimise tõttu vee ja muude molekulide hüdrofiilsete osade vahel tekib makromolekulide lähedusse või vahele teatud määral “struktureeritud” vesi.

18. Teadusemees ütles:

Erinevalt mitmesuguste pudeldatud jookide reklaamidest ei pruugi janu päriselus tingimata välja paista.

19. Juttu, ka asjalikku on elles topicus omajagu. Tänud selle eest. Minul, kui keemia- ja füüsikavõõral inimesel on küsimus: Milline erinevus on ioniseeritud ja struktueeritud veel?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga