Viljo Viljasoo

Elektromagnetmüstik, muinasmüstik, infomüstik, pildaja, posija

Hariduselt toiduainetööstuse külmutusseadmete insener, PhD, Eesti Maaülikooli dotsent. Lehekülg Eesti teadusinfosüsteemis.

Pseudoteaduslikud teooriad:

  • püramiidienergia: arusaam, et püramiidikujuline struktuur muudab või tekitab selle ümbruses elektromagnetvälju või elektromagnetkiirgust või muudab ioonide laenguid;
  • pildamine: veesoonte otsimine, “energiaväljade” mõõtmine pendliga;
  • kvant- ja infomüstika: reaalsuse loomine oma mõtetega, kosmilised infoväljad jms.
  • muinasmüstika: muistsed, tänapäeva teadusega võrreldavate teadmistega tsivilisatsioonid (Atlantis jt);
  • astroloogia: astroloogilised teooriad “Estonia” uppumisega seoses;
  • inimaju ebaefektiivsus: inimteadvus kasutab ajust vaid väga väikest osa ning inimareng seisneb selle osa suurendamises;
  • Maailmalõpu- või transformatsiooniteooriad 2012. aastaga seoses.

Korraldab ülaltoodud valdkondades sagedasi koolitusi ja pakub konsultatsioone. On OÜ Helisev Sõnum nõustaja. Loeb kursusi Eesti tuntuimas maagiat ja müstikat propageerivas asutuses Intuitiivteaduste Koolis ja Teadliku Arengu Keskuses. Loengusarja kava:

1. Isikliku ja üldise saatuse käsitlus. Isikliku saatuse olemus Teie Elukõvera alusel. Teie sünnipärased eeldused bioenergias, tervises, armastuses, sensitiivsuses, intellektis, saatuse ettemääratuse astmes, edus, karjääris, sotsiaalses heaolus ja põhiteguris, mis seob Teie elu küsimused.

2. Isikliku ja üldise “edu käsitlus”. Isikliku edu olemus Teie Edukõvera alusel. Teie sünnipärased eeldused kuu- ja aastaedus. Edukuse valitsemine isikliku edu ümberprogrammeerimise teel.

3. Isiklik karakter karakterastoloogilises käsitluses. Isikliku karakteri olemus karakterastroloogilise sobivuse kaardi alusel. Teie sünnipärased eeldused kuu- ja aastakarakterites, nende kooskäsitluses ja suhtlemises inimestega. Karakterastroloogilise selgeltnägemise olulisus.

4. Bioenergeetika. Isiklik bioenergia biotroonses käsitluses. Isikliku bioenergia olemus. Teie sünnipärase biofüüsikalise ja biokeemilise vampiirse, kosmilise energia, karaktertemperamendi ja auraalse bioenergia eritunnuste eraldi- ja kooskäsitlusalus.

5. Võlumantrad. Võlusõnad, mis avavad Teie jaoks kosmilise abi igapäevaseks ja eriolukordades kasutamiseks. Võlumantrate töötavusest ja vajalikkusest neurolingvistilise programmeerimise seisukohast.

6. Bioinformaatika. Saladuslik pendel. Mentaalse biolokatsiooni meetod. Isiklik oskus teabe määramisek energo-infoväljast. Kosmonet, ühis-, ühend- ja ülimväljad. Energoinfoväljas soovide neuro-lingvistiline programmeerimine.

7. Püramiidienergia olemus, geneesis, toime ja kasutamine. Püramiidienergia liigitus, välis- ja siseenergia. Püramiidienergia biotroonika ja biootilisus. Bioorganismi tervisliku seisundi diagnostika Püramiidi välisenerga ja ravi siseenergia abil. Püramiid, kui värav energo-infovälja ja selle avamine Teie isiklikuks kasutamiseks. Gisa Püramiidide olulisus energi-infoväljade vahendajana. Korteri- ja kodupüramiidi, konstruktsioon, materjalid, paigutus, kasutamine ja ohutushoid.

8. Maa kiirgusväljad, veesooned ja muud tegurid, mis mõjutavad meie enesetunde seisundit, tervist, elu ja saatust. Inimene ja elukeskkond kodus, tööl ja puhkehetkel. Maa kiirgusväljade geneesis, struktuur, füüsika, toime ja kooslus ümbritsevas. Maa kiirgusväljade ja veesoonte ning muude anomaaliate diagnostika, arvestamine ja elimineerimine.

9. Mantika, oletatav kunst tulevikku mõistada ja “jumalate” või “saatuse” otsust teada saada. Õpetus sellest, kelleks Te saate. Teadmine Loojast ja Valitsejast. Etteennustamine ja ettekuulutamine. Pühitsemine ja surematus. Isikliku mina saavutamine ja suurendamine, manamisvõime ja -kunst.

Turustab koduseks kasutamiseks püramiide, mille puhul garanteerib kirjalikult nende ohtliku mõju puudumist naabritele.

Raamatu “Elav vaimsus” kaasautoreid koos Luule Viilmaa, Viktori jt.ga.

Tsitaate:

Teadmamees Viljo Viljasoo selgitab, et astroloogiline ööpäev vahetub pärastlõunal kella kolme ja viie vahel. «Seega juhtusid laevaõnnetused ühel kuupäeval,» täpsustab Viljasoo. Ka tema räägib looduse rütmidest, mis kestavad 12 aastat. «Estonia ja Regina Baltica õnnetuse vahe on küll veidi väiksem, kuid mõju on kindlasti olemas,» teab ta.

Miks juhtuvad väga paljud õnnetused või teised murrangulised sündmused just septembris? Laevaõnnetused, terrorirünnakud New Yorgile ja Washingtonile, Pinocheti omaaegne riigipööre Tšiilis…

Viljasoo sõnul on põhjus astroloogiliste aastate vahetumises: «Ühe looma mõju on just vähenenud ning teine jõudnud parasjagu mürsikuikka. Ja see viimane teebki kõikvõimalikke hulle tegusid.» “Õhtuleht” 29.05.2005

Inimese ajust on välja arenenud 10-12%, sellest 5% teadvuse osa, ülejäänu siis alateadvus. See näitaja kilogrammise mõtleva aparaadi puhul on piltlikult öeldes keskhariduse tase.

Praeguse arengutempo juures võib prognoosida, et tuhande aasta pärast kasutab inimene oma aju keskmiselt 24% ulatuses. Sellest võiks olla umbes 7% teadvus ja ülejäänu alateadvuse osa. Selle asemel, et arendada sihipäraselt aju töö põhimõtete uurimist, tasub keskenduda geneetiliselt uue aju arendamisele kloonitud inimese jaoks. Et uuel inimesel oleks superaju! Et inimene suudaks ennast ja oma tegevust tõepoolest kontrollida – praeguses arenguperioodis ta täielikult ei suuda ju. “Eest Ekspress” 17.02.2000

Valitud tsitaate R2 saatest “Halloo, Kosmos” 13.02.2011:

  • Egiptlastel, kellele tegelikult jätsid pärandina need meetodid ja võimalused atlantlased, oli ka teatud ajani võimalus võimendada inimese kehalisi võimeid ja selleks olidki püramiidide tekstide põhised loitsid [sic], koostöö nüüd nendes püramiidides kui surematuse tagamise masinates ja siin siis ka pühendumised ja pühitsemised.
  • Me jätsime siin vahele võimalusi, kuidas näiteks püramiidide abil välku ja müristamist tekitada ja kutsuda esile selles kõrbekeskkonnas vihma, mis oli kuldaväärt, või sellest ei rääkinud, et ka energeetika nendel aegadel oli uurimisobjektiks ja näiteks me võime siiski teatud tõenäosusega tõestada, et püramiidid ehitati Maa kiirgusväljade võre seintele ja ehitati just nendele looduslikele energiakanalitele kus liiguvad laenguga osakesed ja püüti siis ka neid energiaid akumuleerida ja kontsentreerida ja me võime rääkida ka nende uuringutest tuumaenergia valdkonnas selles tähenduses, et püüti vastavatesse anumatesse või kastidesse paigutada erinevate kihtide kaupa selliseid leitud keemilisi elemente, mille koostis oli meie mõistes radioaktiivne ja ehitada niimoodi ülesse tuumaenergia põhiseid akusid, aga nende uurimiste ja praktiseerimistega olid neil ka välja töötatud ohutushoiu meetmed. Näiteks üleni nahkülikondades, mis olid immutatud õlides. Kindlasti oli suur arv ka hukkunuid.
  • Püramiidi külgedelt koonduvad energiad ülespoole, see on kõige lihtsama füüsika seisukohalt täielik paratamatus ja ka Kiriliani fotodelt püramiididest on seda näha. Püramiidi tipult, kuhu kontsentreeruvad külgedelt energiad, on võimalik energiat võtta. […] Meil on ju mobiiltelefonid, wifi väljad, televisooni ja raadiolained, et mingite energiate kanalite vahendusel lahenduste kujul ka võidi sealt energiat ammutada.
  • Esmatähtis on inimese võimed ja inimese arenemine, võiks öelda, loomalikust olemisest jumaliku olemiseni. Ja selle võime tagamiseks on inimeses rakuline ülesehitus ja süsteem süsteemis. Seda bioloogilist rakku täidab vaimne rakk ja neid mõlemaid koos käsitledes me saame tervkliksuse inimese olemuses. […] Vaim-alge bioloogilises rakus ongi “mina”. Esimene osa on see, et inimene on mõte jumala peas ja nii nagu jumal oma mõtteid mõlgutab, nii ka inimene elab. Kuid seda on keegi varem juba öelnud. Mina lisasin sellele, et rakk on mõte inimese peas. Vaat’ nüüd tuleb meeles pidada raku kahelist tähendust: rakk kui materiaalne osake ja “mina” kui elemntaarosake selles mat. osakeses. Et rakk on mõte inimese peas ja nii nagu inimene mõtteid mõlgutab, nii ka tema rakk elab ja ennast tunnetab. Siit tulevad ka haigused. Ei ole saladus, et kõik, enamus haigusi on kas keskkonnatingimustest võimendatud ja ka kallutatud mõtlemisele. Mõtleb valesti, mõtleb negatiivselt, loob ka enda negatiivset reaalsust. Tänane kvantfüüsika ja egiptlaste teadmine (ma eeldan, et see oli eelkõige atlantlaste teadmine) langevad selle poole pealt täielikult kokku, et me loome oma mõtetega reaalsust. Mul on üks hea võlumantra kõikidele inimestele ja seoses sellega, et kirjanduses, uurijate avaldatud materjalides, on kuulutatud “mina” meie vaenlaseks […] kõikidel juhtudel […] on kiiresti kasulik öelda: “Mina ei tea midagi.”
  • Kui püramiidid tõusid kõrgustesse ja peegeldasid ka Päikese olemust, siis tegelikult egiptlased ja atlantlased arendasid meetodeid (meie mõistes geenitehnoloogiat) selleks, et bioloogilistesse rakkudesse mahutada rohkem seda vaimsust, nii esialgsel kujul kui ka hiljem kultuuristatud ja arendatud kujul. […] Surematus tegelikult põhineb kõiketeadmisel. Nüüd, kui me tuleme tagasi püramiidi kui masina juurde, milles loodud sagedustel püramiidienergiasagedustel taandades juba alfasagedusele, toimusid koos neurolingvistiliste programmeerimistega metoodilised tseremooniad selleks, et väljuda sellest rituaalist võimendunud rakulise kehaga, siis sõna otseses mõttes oli see ka sellel põhjusel, et see rakuline ja võimendunud keha võimaldas lülituda energoinformatiivsesse välja. Ehk Looja välja.
  • Püramiidienergia on alfasageduslik miinusioonne espolaarne [sic] elektromagnetenergia ja alfasagdeuse seisukohalt olen ma sellisel arvamusel, et püramiidienergia vahendab inimest skänneerides […] Meie füüsilise keha etalon, mis oleks nagu ideaal, saab infovälja põhiselt kontrollitud. Kui inimene nüüd magab ja elab püramiidkatusega majas, siis saab selles konstruktsioonis ta päevast päeva, ööst öösse kontrollitud, kas tema tervise seisund ja organismi organite seisundid on oma tööparameetrites vastavuses etaloniga. Kui ei ole, siis see energoinformatsioon nii nagu meil sissehingatav õhk või siis päikesesoojus ja valgus kosutavad meid, siis hakkab see püramiidienergia kosutama ja ravima inimest. Kui teiseks püramiidide energiaga varustatud keskkonnas puhkev inimene on viiidud rahu seisundisse, see eeldab juba, et selline kõige lihtsustatum meditatsioon on juba käivitunud ja oluline on, et teda kogu aeg treenitaks sinna alfasageduse valdkonda ka. Ja kui me selle hea elukeskkonna ja sellise püramiidienergiapõhise keskkonna võrdluseks esitame raudbetoonkarbi, kandilise ja veel raudvoodi mingite sünteetiliste materjalidega seal, linad, padjad, me jõuame selleni, et see keskkond, lamedate peata [sic] majade tingimustes hoiab inimest ka öösel rahutuna ja beetasageduslikus häälestuses rohkem.
  • Ma juhin tähelepanu sellele, et püramiidienergiaga keskkonnas ei arene bakterid, viirused, haigused.
  • Küsimus: Kas zhiletiterad lähevad teravaks ja piim ei lähe hapuks? Vastus: Kõik need vastavad tõele, tshehhi raadioelektroonik Drbali katsed, mis lõppesid Rootsis koos zhiletiterade valmistamise tehase uuringutega tõestasid, et terade mikropoorides, metallistruktuuris olevad tühimikud olid terade nüristumise peamiseks põhjuseks või selleks et üldse tööstuspõhiselt ideaalset tera saada [sic]. Püramiidienergia teisendas need tühimikud niimoodi, et nad difundeerusid kokku ja selle tulemusena teritumine oli tõestatud. Ja ta sai ka kümme aastat hiljem patendi sellel teemal. Osaliselt ka toimub nende energiate põhiselt ka nagu lihvimine, nii et väga lihtsalt on võimalik saada nii sanitaarhügieenilisi ja ka vaimseid tulemusi, kasutades arhitektuuris õigeid materjale ja õigeid lahendeid. Ja samas tõstatame iseenda jaoks jälle küsimuse: Aga kes siis hakkab tootma ravimeid, kes siis hakkab tootma kloori, kes siis hakkab tootma desinfitseerimisvahendeid? Tegelikult ju on teada, et igal aastal luuakse keemialaborites ligi 1000 uut ainet kombinatsioonides. Ja kes neid tarbima siis hakkaks?
  • Nagu öeldakse, uus on hästi äraununenud vana, me peaksime selle vana juurde tagasi pöörduma ja meil on ka just egüptoloogide maailmast ja püramiidide uurijatelt kohe selline sõnum avalikult televisiooni vahendusel korduvalt välja öeldud, et kui meie tsivilisatsioon ei lahenda egiptuse püramiidide olemuslikku saladust, siis meie tsivilisatsioonil tulevikku ei ole. Eriti on see väljakutse just selles osas, et me panustame geenitehnoloogiale. […] Kas asjad hakkavad meie üle valitsema või suudame uuesti naasta algallikate juurde, ürgväljade juurde, mille vahendusel me saame kasvada piltlikult öeldes kuni 4 m. suurusteks oma olemuses ja sisemuses ja saavutada oma mõistuse kätega valmistatud asjade üle kontrolli. See tähendab, me peame tahes tahtmata püramiidide saladustest lähtuvalt taas naasma alfasageduslike väljade maailma ja kasutama oma aju just selles niinimetatud kosmonetis viibimiseks ja samas ei eita ega jäta maha ka teadus-tehnilist progressi.
  • Aastal 2012 põhimõtteliselt ei juhtu midagi, kuid me oleme sisenenud muutuste algusesse ja sellel 23. dets. 2012 ületame muutuse alguse läve. Ja muutuse olemuseks on eelkõige uude teadvusmaailma üleminemine. […] Jeesus Kristuse missiooni tulemusel loodud teadvusvõre on meile kitsaks jäänud. Selle kohale on arenemas uus, suurem sfäär teadvust. […] Sellega, et kvantfüüsika seisukohalt me oleme ise reaalsuse loojad, siis me vaatame ja vaatleme seda tulevikku uues reaalsuses. See on 2012. a. peamine mõte. Kuid kui me ei jõua nii teoreetiliselt kui praktiliselt seda uue teadvuse omandamist käivitada, siis me võime näha aastas 2014-15 maailma, kus majanduslangusest, tühjusest pakatseb [sic] tüli ja kui see tüli peaks globaalseks arenema, siis põhjustab see palju-palju kahju ja kaost. Ja selle kohta jääb hea vanasõna, et ise olen süüdi, et nii saamatu ja rumal olen, omad vitsad peksavad.
  • Mõisnikud 700 aastat koopteerisid ka oma seltskonda siin väheste sakslaste ja segaabielude tulemusena talupoegi ja arendades peale rüütli, aadli- ja karjamõisa veel talumõisaid. Nagu Tartut teate, on mõisatepõhine linn, eks, seal on oma 5-7 mõisat, millest on linn üldse välja arenenud. Ja nad andsid jõukamatele asisematele talupoegadele laene ja nende laenude õigeaegseks tagasimaksmiseks seadsid kuraatorid. Ja kui talumees niiöelda talupojaliku mõistusega läbi akna nägi, et kuraator tuli, siis ütles: “Kurat, jälle tuleb!” […] Selle sõna dekodeering, kui me räägime algallikate infoväljapõhisest lahtimõtestamisest, seisneb selles, et “rakk Ra juures”. Kas see “rakk Ra juures” tähendab “rakk inimeses oleva päikesekese juures” […]? Ja samas on see rakk koos “mina” algega ka suure Päikese all, suure Päikese juures. […] Seesama rakukene koos oma esialgse “minaga”, mis peab töötlemistulemusena looma kultuuristatud “mina” modifikatsiooni, ongi see patukott, kes mängib ka kratitasemelist tegijat! Ja kust need ikka jalad alla kasvasid igasugustele asjadele, räägiti popsidest, et see üle karjamaa minnes nägi talumehe lehmaketti maas, ega ta ei jätnud seda üles korjamata, ta viis selle kohe endale koju, tema oligi kratt! […] Kui asja olemusest rääkida, me jõuame selleni, et tegelikult dekodeeringust selgub, et kõige suurem saatan ja kurat ja pahe on inimene ise.
  • Ehita endale püramiid ja konsulteeri ja paiguta see kas õigesti välja või õigesti paneelkorterisse ja alusta selle püramiidiga koostööd, kooselu ja siis sa saad iseenesest vastused kõikidele nendele interneeduses ja muudes raamatutes ja muudes allikates kirjutatule.

21 Replies to “Viljo Viljasoo”

  1. Müüdimurdjad ju tõestasid, et püramiidid ei tee žilette teravamaks ega peata õunu mädanemast(ja vist isegi piima hapnemast). Samasugune mula nagu kvantripatsid jms. Pseudoteadus on vist selle nimi.

    Kui püramiidid tõesti žilette teritaks, siis miks ei ole köökides luisu asemel püramiidid…?
    Miks ma pean teemantkäial treiterale uue serva peale käiama, kui püramiid seda ise teeks(võibolla ka murdunud killud tagasi kasvataks)?

    Ja mille poolest on püramiid parem kui tetraeeder, koonus või isegi kera?

  2. Ei midagi uut.

    Ainult viimasel ajal, kui oled ajaga kaasas käiv müstik, siis pead oma ümberkirjutistele lisama kvant või nano.


    Muide see püramiidi test ja žiletid on mõnes mõttes õige. Kuid väikese nõksuga, püramiidi ei lähe vaja.
    Žiletitera “teritub” osaliselt iseenesest ja selles ei ole midagi müstilist.

    Kuid kes ikkagi usub püramiidi imelistesse võimetesse, siis pangu õun ja banaan püramiidi alla ja teine sama komplekt kingakarbi alla ning oodaku kui mõlemat katseeksemplari ründavad hapukärbsed ei häiri, siis oodaku ja vaadaku tulemust nii umbes nädala pärast. Mitte mingit erinevust. Lapsena sai juba selliseid asju tehtud.

  3. “Ma juhin tähelepanu sellele, et püramiidienergiaga keskkonnas ei arene bakterid, viirused, haigused.”

    Tahaks näha selle mehe tervisekaarti. Kas tõesti on temapoolsed kulutused haigekassale 0 krooni?

    “Miks juhtuvad väga paljud õnnetused või teised murrangulised sündmused just septembris? Laevaõnnetused, terrorirünnakud New Yorgile ja Washingtonile, Pinocheti omaaegne riigipööre Tšiilis…”

    http://en.wikipedia.org/wiki/L.....death_toll
    http://en.wikipedia.org/wiki/L.....st_century

    Ei ole päris nii, et septembris kõik paha juhtub. Vanamutte võid Estonia huku ja WTC’ga hullutada, aga reaalsus on hoopis teine.

  4. HolgerM ütles:

    tetraeeder ongi püramiid ;)

    Tõsi, püramiide on mitut tüüpi ja tetraeeder üks neist. Ent vaaraoid säilitatakse eranditult viietahulises-neljaküljelistes püramiidides (mida eelkõige müstiliseks peetakse).

  5. 8. veebruari ETV saates Pealtnägija sai sõna Viljo Viljasoo, keda tituleeriti korduvalt Maaülikooli dotsendiks, teadlaseks, tehnikadoktoriks (mida ta muul ajal ju ongi), kuid kes rääkis sellisele autoriteedipositsioonile seatuna hoopiski maailma lõpust (detsembris jääb ales u 10% praegusest elanikkonnast) ja püramiidide väest, sest kes püramiidide mõistatust mõistab, sel on rohkem lootust pääseda.

    Viljasoo tahab raamatut välja anda ja tahab selleks raha. Lisaks tahab ta raha uurimisrühma moodustamiseks. See peaks siis püramiide uurima, maailma lõpust päästma või midagi muud sellist. Viljasoo väljendas, et tema missioon on maailma päästa ja just seepärast on ta teinud praegu suure erandi, et end telekas näidata.

    Saadet saab näha ETV arhiivis. Viljasoo lõigu algus 31:03.

  6. õudne….

    praegu on tippteadus (?????) seisukohal, et päike ja maa reastuvad ühele joonele…

    teisisõnu: puntid a ja b reastuvad ühele joonele. füüsika…ülikool…dotsent… millal talle vallandamisteade antakse?? ilma naljata! sellist debiilikut ei saa ülikool akadeemilisel tööl hoida!

  7. Martin Vällik ütles:

    sest kes püramiidide mõistatust mõistab, sel on rohkem lootust pääseda.

    Sel juhul on küll hõlpsat pääsemist loota, püramiidide mõistatuse jagajatest just puudust kätte ei tule: alustades siinseski foorumis veergu omava Marvega, jätkates “Hallo Kosmose” külalistega, kel ka enamvähem kõigil mingi seisukoht olemas oli.

    Eks võiks ju isegi kõrtest ühe nääriehte moodi püramiidikese kokku siduda ja tuppa üles riputada, mis kunsti seal`s ikka nii väga on. Õue seisma võib ka väheke suurema meisterdada, kolme roika kokku sidumise teel. Oleks vaid kõigi problade lahendamine nii lihtne, nagu maailmalõpust pääsemine paistab olema :)

  8. Hale tegelane, aga ega sellistest puudust pole. Masendav on asja juures hoopis, et:

    1) Sellist jura propageeritakse riigitelevisioonis
    2) Ebaadekvaatne isik töötab ülikoollis õppejõuna

    Keegi võiks midagi ette võtta, endal võimalused puuduvad.

  9. Kusjuures Pealtnägijas võttis sõna ju lisaks sellele dotsendile ka füüsikaõpetaja, kes ju peaks õpilastele füüsikalist maailmapilti looma. Loodetavasti ta oma müstilisi mõtteid tunnis ei jaga.
    Viljasoo etteastest “torkas” veel silma nn demonstratsioonkatse, millega ta püüdis tõestada, et looduses ained kipuvad võtma püramiidi kuju. Selleks puistas ta kõrgemale asetatud ruudukujulisele papitükile mingit mulda. Loomulikult oleks tulemus olnud teine kui ta oleks seda puistanud kolmnurksele või ümmargusele alusele. Kas ta on ise nii rumal või peab ta kõiki teisi lollideks?!
    Muideks minu mitte püramiidikujulises kasvuhoones õitsesid jaanuaris maasikad!?

  10. Villu Päärt kirjutab Novaator.ee-s 8. veebruari Pealtnägijast:

    14 aastat tagasi on ta kaitsnud doktorikraadi piima jahutus-säilitusseadmete töökindluse ja selle tagamise meetodite kohta. Eesti Teadusinfosüsteemi andmeil on Viljasoo viimane teaduspublikatsioon pärit 2009. aastast ning käsitleb naismaalrite füüsilist koormatust. Veel on ta olnud autoriks mitmetele teadusartiklitele karjalautade sisekliimast.

    Kuid telesaates esines Viljasoo püramiidiuurijana, kes on viimase kümne aasta jooksul oma kätega püstitanud 250 püramiidi.

    Lehekülje “Helisev sõnum” andmeil on Maaülikooli dotsenditöö kõrval Viljasoo valdkonnaks hoopis bioenergeetika, Maa kiirgusväljade diagnostika, saladusliku pendli kasutamine ning konsultatsioonid praktiliselt kõikide eluliselt tähtsate ja isiklike probleemide teoreetiliseks lahendamiseks.

    Saates ütles Viljo Viljasoo järgmist:

    “hetkel on tippteadus seisukohal, et Päike ja Maa reastuvad ühele joonele, planeetide kombinatsioon reastub analoogiliselt. Massikese eraldub Päikese tsentrist sedavõrd, et nende pingete tõttu võib vallanduda päikeseplasma.” “Vallanduvad vulkaanid,” rääkis Viljasoo. “Plahvatavad tuumajaamad ja kogu tsivilisatsioonist jääb järgi ainult kümme protsenti.” Mingit viidet, milline tippteadus sellisel seisukohal on, lõigus ei olnud. Saatejuhi tekst täiendas mehe juttu: “Lihtinimese jaoks on see muidugi kosmoseteadus.”

    Jõle piinlik oli telekast nii lolli juttu kuulda ja mitte keegi ei saanud võimalust öelda, et see kõik üks ilge jama on.

  11. Martin Vällik ütles:

    mitte keegi ei saanud võimalust öelda, et see kõik üks ilge jama on.

    Aga tänapäeval on ju see normaalne, et vihkamine pole sõnavabadus ning igasugu Lameda Maa Vennaskonnale ning äärmuslastele, eitajatele ja vihkajatele ei eraldata avalikku ruumi absoluutse teadusliku konsensuse saanud nähtuste naeruvääristamiseks.

  12. Tegelikult tehakse püramiidiasjanduses ka päris teadust. Näiteks uuris Caltech 2001. aastal, kuidas mitmetonniseid kivimürakaid tuulelohe abil paika seada:

    When people think about the building of the Egyptian pyramids, they probably have a mental image of thousands of slaves laboriously rolling massive stone blocks with logs and levers. But as one Caltech aeronautics professor is demonstrating, the task may have been accomplished by just four or five guys who flew the stones into place with a kite.
    On Saturday, June 23, Mory Gharib and his team raised a 6,900-pound, 15-foot obelisk into vertical position in the desert near Palmdale by using nothing more than a kite, a pulley system, and a support frame. Though the blustery winds were gusting upwards of 22 miles per hour, the team set the obelisk upright on second try.

    “It actually lifted up the kite flyer, Eric May, so we had to kill the kite quickly,” said Gharib. “But we finished it off the second time.”

  13. Keda huvitab, missuguse ohuga ähvardab üht keha see, kui raskuskese sellest kogemata välja tulema peaks, see võib tahta uurida kõrgushüppetehnikat nimega Fosbury Flop. History.com kirjutab:

    Fosbury had invented his Flop in high school, when he discovered that, though he was terrible at the scissors-kick, the straddle and the belly-roll, if he stretched out on his back and landed headfirst, he could jump higher than anyone on his high-school track team. “The advantage,” he said, “from a physics standpoint is, it allows the jumper to run at the bar with more speed and, with the arch in your back, you could actually clear the bar and keep your center of gravity at or below the bar, so it was much more efficient.” At Oregon State University, he used the Flop to win the 1968 NCAA title and the Olympic Trials.

    Kuna Dick Fosbury veel ära pole surnud, elab ta hoolimata oma lugematutest kogemustest raskuskeskme kehast väljutamisega siiamaani õnnelikult. Tõendusmaterjal lubab seega järeldada, et raskuskese ei ole pisike must pall, mis kehast sisse-välja käies naha sisse auke teeb või soolikad segamini pöörab.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga