ERR punub skandaali — poputab holokaustieiardit ja muid “huvitavaid” tegelasi

Uus vaimne tase on Eesti Rahvusringhäälingu ühe nurgakese — Raadio 2 ja “Hallo, Kosmos!” vaimsel juhtimisel kätte jõudmas. Nimelt on paika pandud plaan, et saatesari “Hallo, Kosmos!”, see 2011. aasta Umbluu preemia vääritu laureaat, väljub raadiomaja ruumest ja korraldab endanimelise festivali kino Sõpruse majas. Festival toimub 2.-5. juunil.

N, 2. juuni kell 19 – Saladuste õhtu
Vandenõude uurija Jüri Lina uue suurfilmi “Täitmatu Uroboros. Massoonide salakaval taktika” esilinastus

R, 3. juuni kell 19 – Tulevikulabor
“Kuhu teadus viib?”
Teadusvisioone pakuvad Priit Ennet, Tiit Kändler, Aare Baumer, Tanel Tammet, Laur Järv

L, 4. juuni kell 17 – Kosmiline kohting
“Aktuaalset ufomaailmas”
Anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke

P, 5. juuni kll 17 – Vaimne pühapäev
“Kuhu kulged, inimene?”
Vestlusringis Alar Tamming, Peeter Liiv, Ingvar Villido

Kalju Paldise töötuba, taro kaardi spetsialisti Katrini ennustusnurk

Mulle tundub ääretult imelik ja lausa ebameeldiv mõelda selle üle, et Eesti Rahvusringhääling teeb oma nimel reklaami ja korraldab esilinastuse filmile, mille on kokku pannud teada-tuntud ajaloorevisionist, holokaustieiard, vandenõuteoreetik jne Jüri Lina.

Jüri Lina ei saa ilmselt midagi sellesse parata, et ta sedamoodi mõtleb ja kindlasti on tal vabadus oma loomingut kirjastada ja näidata, kuid Eesti Rahvusringhäälingul ei peaks ühe vandenõuteoreetiku ja juudivastase holokaustieitaja toimetustega end siduma, veel vähem seda toetama tasuta reklaami ja ürituse korraldamisega.

Päris teaduse päev on minu hinnangul vaid selleks kavva pandud, et ülejäänud udutajatele ja vaimset väärikust solvavale üritusele mingitki legitiimsuse illusiooni luua.

“Eesti Rahvusringhääling — holokaustieitaja hääletoru.”

Postimehe Elu24 vahendab ka uudist ning tragikoomikat lisab Energoman Kalju Paldis, samuti “Hallo, Kosmose!” patsient, kes “jagab praktilisi nõuandeid vee puhastamiseks ja laadimiseks”. Ilmselt ei tutvustata meile veefiltreid. Taro kaardi spetsialist Katrin aitab huvilistel tulevikku piiluda.

Järgmiseks võiks teha Kosmosehaigla, mille peaarstiks on Lille Lindmäe ja personaliks teised libaterapeudid ja posijad, kes saates reklaami on saanud.

Festivali korraldamine on juba palju enamat kui “erinevate maailmavaadete tutvustamine”, millega saatejuht on õigustanud oma eripäraseid saatekülalisi. See on aktiivne promotöö nende esinejate eest ja seda tehakse ei kellegi muu kui maksumaksja raha eest ja ERR nimel.

“Eesti Rahvusringhääling — igale posijale pai või kaks.”

Jääb küll selline tunne, et vandenõuteoreetikud ja teadusvastased on seekord hoopis ise ühe peene vandenõu pununud, et end rahva raha eest upitada ja oma pühale üritusele reklaami teha ning lasta sellele ajaviiteks ja vahelduseks ka päris teaduse aupaistet peale paista.

248 Replies to “ERR punub skandaali — poputab holokaustieiardit ja muid “huvitavaid” tegelasi”

  1. Sionism ei ole judaism. Väga paljud juudi rabid võitlevad sionismi vastu, kuid teadupoolest on tõe rääkimine kriminaalkorras karistatav, seega Euroopa ei kuula tõsiusklikke rabisid ja ei tea tõde..

    Viini ylemrabi Moishe Ayre Friedman: “Põhiline süü holokausti eest lasub sionistidel!”
    tekst: Tõnu Kalvet http://kultuur.elu.ee/ke483_friedman.htm

    Just nüüd, Theodor Herzlile pühendatud pidustuste puhul (3. juulil 2004 möödus 100 aastat sionismi rajaja Herzli surmast. – Tõlk.), on meie kohus kõnelda juudiusu olemust puudutavatest, põhjapanevatest tõikadest. Austrias ja teistes maades toimuvad riiklikud pidustused loovad mulje, nagu oleksid sionism ja juutlus üks ja sama, või sionism vähemalt juutluse õiguspärane poliitiline suund. Tegelikkus on aga hoopis vastupidine!

    Tollal käis Theodor Herzl tihti Saksamaal ringi, külastas koguni keisrit, püüdes igal pool ässitada tõsiusklikke juutide vastu. Sageli põrkas ta vastuseisule. Herzl õhutas oma tegevusega teadlikult antisemitismi, sest tahtis sel moel saada Euroopa juudid niikaugele, et nood asuksid taotlema juudiriigi loomist. Sel moel aitas ta kaasa juutide katastroofile. Kuna sionistid tahtsid vägisi saavutada Iisraeli riigi rajamist ja juutide väljarändamist Palestiinasse, siis ei kohkunud nad tagasi isegi pogrommide korraldamisest ja provotseerimisest Venemaal. Kõlagu see kui tahes jubedalt, mu daamid ja härrad, aga selle kohta on tõendeid!

    Meil, tõsiusklikel juutidel pole nende jälkide tegudega midagi pistmist. Me ei osalenud Hitleri ja Kolmanda Riigi vastu suunatud provokatsioonides. Me ei osalenud boikotiüleskutsetes ega rahvusvahelises propagandas. Ometi said just meist holokausti tõelised ohvrid.

    Meie usu õpetuste kohaselt on holokaust Jumala karistus juudi rahvale selle eest, et too pöördus sionismi mõjul ära oma õigest usust, ehkki enamus holokaustiohvreid on pärit just tõsiusklike juutide hulgast.

    Kõlagu see nii uskumatult kui tahes, ometi on see ümberlükkamatu tõsiasi: meie ülemrabid kuulutasid isegi Auschwitzis, et kuigi me sionismi eemale lükkasime ja selle vastu võitlesime, ei teinud me seda küllalt andunult ja järjekindlalt, sestap ei taba Jumala saadetud vääriline karistus meid põhjuseta.

  2. Kriku ütles:

    Ja üks kui paljudest mälestustest see on?

    Mälestused ei puutu üldse asjasse. Tolle mehe väidetavad1 kredentsiaalid on ju, et ta istus vangilaagris, aga jutt, mida ta räägib, puudutab kõrgetasemelisi poliitilisi otsuseid.

    ____________

    1 Kui IHR väidaks, et väljas on ilus ilm, tuleks see kindlasti üle kontrollida.

  3. Seda nüüd küll, aga vahel saab siiski ka sündmustes osaleja muljete järgi järeldusi teha. Detailid võivad rääkida üldisemast poliitikast või siis vähemalt sellest, kuidas seda poliitikat kohapeal rakendati.

    Aga pehmelt öeldes pole ühtegi põhjust, miks peaks eelistama just tema mälestusi või üleüldse mälestusi teistele allikatele.

  4. Venemaa arhiivides asuvad dokumendid on samuti väärtusetud. Siin on artiklikene Jürgen Grafi ja Carlo Mattogno avastustest.

    Important Auschwitz Documents Found in Moscow Archives
    http://www.ihr.org/jhr/v15/v15n6p36_Weber.html

    The team carried out much more extensive research at the Central State Special Archives on Viborg street, located in an outer area of the Russian capital. Among the voluminous original German records stored there are tens of thousands of pages from Auschwitz camp alone. Here Graf and Mattogno spent nearly every day of their visit screening an estimated 70,000 pages of Auschwitz records.

    At a cost of one dollar per page, Graf and Mattogno photocopied more than 3,000 pages of Auschwitz documents from these Archives.

    Any documents confirming gas chamber killings or an extermination program certainly would have long ago been triumphantly heralded. Similarly, any documents showing clearly that no prisoners were killed in gas chambers, or which disprove the existence of a wartime German extermination program, would probably have been removed or destroyed.

    All the same, they did find documents that conflict with the orthodox extermination story. One refers specifically to a “delousing chamber for crematory II” (“Entlausungskammer für ein Krematorium”) in Birkenau. This document apparently clarifies the real meaning of one or more of Pressac’s so-called “criminal traces,” as well as of the widely-cited letter of Jan. 29, 1943 that refers to a “gassing cellar” (“Vergasungskeller”) in Birkenau crematory II. It is often claimed that this must be a reference to a homicidal gas chamber. (See A. Butz’ “Some Thoughts on Pressac’s Opus,” in the May-June 1993 Journal, pp. 27-31, 35 [n. 23].) This long-suppressed German document, which was overlooked by Fleming and Pressac, suggests instead that this “gassing cellar” was installed to save life, by killing typhus-bearing lice.

    Ajalugu peaks tuginema ainult ajaloolistel dokumentidel., mille kättesaamine liitlaste arhiividest on raskendatud.

  5. Küüniline avaldus, mis heidab sionismile väga halba valgust!

    Iisraeli rabi: holokausti ohvrid väärisid saatust
    Evelyn Kaldoja

    http://arhiiv2.postimees.ee:80.....alised.htm

    Juutide seas kütab kirgi Shasi partei liidrist rabi Ovadia Yosefi avaldus, mille kohaselt olid holokausti ohvrid taassündinud patused, kes pidid oma tegude eest maksma.

    «Kuus miljonit holokausti ohvrit olid nende patuste inimeste ümbersünnid, kes olid astunud üle lubatud piiri ja teinud igasuguseid asju, mida poleks tohtinud teha,» lausus Iisraeli suuruselt kolmanda partei vaimseks juhiks peetav rabi Yosef oma laupäevasel jutlusel. «Nad reinkarneerusid selleks, et lunastada.»
    Rabi igalaupäevane jutlus kanti üle partei raadios ja sealt omakorda läbi satelliitkanalite kogu maailma. Samas jutluses märkis rabi ka, et tema arvates pole Iisraeli peaministril Ehud Barakil üldse mõistust.

    Ultraortodokssel Iraagis sündinud rabi Yosefil on palju poolehoidjaid Lähis-Ida päritolu juutide seas. Holokausti ohvriteks seevastu olid enamjaolt Euroopa juudid.

  6. @Kriku:

    Venemaa arhiivid avati alles 90-tel. Kuni selle ajani ei pääsenud keegi lääne teadlastest arhiivides asuvate dokumentide ligidussegi.

    Wikipedia andmetel avaldati Hilbergi „The Destruction of the European Jews“ 1961 aastal. See ajaloolane ei saanud kasutada Auschwitzi kohta käivaid dokumente, seega ei ole see usaldust äratav uurimustöö.

  7. Kriku ütles:

    Seda nüüd küll, aga vahel saab siiski ka sündmustes osaleja muljete järgi järeldusi teha.

    Aga see nõuab muid allikaid kui “allikas istus vangilaagris ja teab sellepärast täpselt, missugust nõu Himmler Hitlerile andis”. See, mida Oakrocka andmetel IHR teeb, näeb kahtlaselt peibuveende moodi välja.

  8. Jah ja ei. Kui meil on näiteks 10 eri vanglast läbikäinute mälestused, millest igaühes väidetakse, et mingi rahvusgrupiga käidi eriti halvasti ümber, siis võivad need olla allikaks nii vanglapersonalis levinud meelsuse kui ka riikliku poliitika kohta, olenevalt asjaoludest. Muidugi on õige, et ainult mälestustele on raske tõsiseltvõetavat uurimust üles ehitada.

  9. Oakrock ütles:

    At a cost of one dollar per page, Graf and Mattogno photocopied more than 3,000 pages …

    Möh? Kas poolsada aastat vanade paberite paljundamiseks on mingit eriti kallist aparatuuri vaja? Isegi, kui nad kserotehnoloogia asemel vana head fotoaparaati pruukisid, on dollar lehest kallivõitu.

  10. Wikipedia andmetel avaldati Hilbergi „The Destruction of the European Jews“ 1961 aastal. See ajaloolane ei saanud kasutada Auschwitzi kohta käivaid dokumente, seega ei ole see usaldust äratav uurimustöö.

    Läheb ja loeb nimetatud teose ja eriti selle allikaid käsitleva osa läbi ja tuleb siis tagasi.

    Kui lahmida tahab, siis lahmib aedikus.

  11. Isegi, kui nad kserotehnoloogia asemel vana head fotoaparaati pruukisid, on dollar lehest kallivõitu.

    Venelastel ongi sellised taksid.

  12. Kriku ütles:

    Jah ja ei. Kui meil on näiteks 10 eri vanglast läbikäinute mälestused, millest igaühes väidetakse, et mingi rahvusgrupiga käidi eriti halvasti ümber, siis võivad need olla allikaks nii vanglapersonalis levinud meelsuse kui ka riikliku poliitika kohta, olenevalt asjaoludest. Muidugi on õige, et ainult mälestustele on raske tõsiseltvõetavat uurimust üles ehitada.

    Mina räägin, et väidetaval Rassinieril pidi kõrgetasemeliste järelduste tegemiseks olema muid allikaid peale isiklike kogemuste, aga seda, millised need muud allikad on — kas teiste vangide mälestused, sõjajärgsete dokumentide uurimine või pineaalse pimesoole konsulteerimine —, seda me ei tea. Sina räägid millestki muust, Sina räägid, kuidas sõltumatu ajaloolane võiks tulla, Rassinieri mälestused muude allikatega kokku võtta ja selle põhjal ajalugu paremini mõista.

  13. Jah, sellepärast ma küsisingi, et üks kui mitmest mälestuste kirjutajast ta on. Kui ta on jõudnud oma istumiskogemuse põhjal arusaamale, et mingit süstemaatilist juudivastast poliitikat ei olnud, siis on see ikkagi tema isiklik järeldus, mida üksikfenomenina ei saa kasutada üldistamiseks.

  14. Stefan Zweig oma raamatus “Eilne maailm” kirjeldab, kuidas tema vana klassivend, kellega varem igal nädal kohvikus sai istutud, teda ühel päeval tänaval ” ei märganud” ja selle asemel vaateaknaid uurima asus. Räägib sellest, kuidas juutidel pargipinkidel istumine keelati ja tema vana ema, kes igapäev jalutamas tavatses käia, ei saanud vahepeal enam jalgugi puhata. Miljonite hukkunute kõrval tunduvad sellised seigad justkui pisiasjad, samas emotsionaalselt on võibolla mõjuvamad isegi kui see, kas hukkus 5 või 6 miljonit juuti.

  15. Tänases “Terevisioonis” säras Ingrid Peek koos Priit Ennetiga. Jutuks siis “Hallo Kosmose” festival (nii seda nimetati :)
    Selgus, et pilet tuleb siiski lunastada, hinda ei täpsustatud.
    Korduvalt meenutati ütlust, ” Iga piisavalt arenenud tehnoloogia on maagiast eristamatu. ”
    Nojahh… teadussaavutusi olen näinud ja kasutan igapäevaselt. Maagia saavutuste kohta ei saa ma justkui taolist seisukohta võtta päris…

  16. Mõni vandenõuteoreetik võib kirjutada küll jura, aga teinekord kõlavad ka tema oponentide vastulaused kuidagi õõnsalt ja naiivselt. Mis omakorda teeb need nagu ebausaldusväärsemaks ja lisab vandenõuteoreetikule toetajaid.
    Kui ikka mõni kõrgelt haritud inimene kirjutab, et “ametlik ajalugu” oli ainult Nõukogude Liidus, aga tänapäeva läänemaailmas ei varjata avalikkuse eest midagi, siis seda on raske tõsiselt võtta.

  17. Kahjuks pole see artikkel enam lihtviisil kättesaadav, ilmselt on “kardinatagused jõud” süüdi (nali:)

    EE 2006 Areen, Jaan Kaplinski Ufoloogidest holokausti eitajateni:

    http://195.250.160.49/viewdoc/27620B98EB…E600323F52

    Seega ei saa ma enam väita et seal on kirjas see mis seal enne kirjas oli või et see on üldse see mida ma lugesin.

  18. Kaplinski teeb aeg-ajalt ikka kummalisi avaldusi, aga ma ei tahaks uskuda, et ta lausa sellist seisukohta oleks väljendanud.

  19. @Kriku:

    Kausta koha pealt kahjuks on ta sügavalt religioosne inimene ja usuhullule omaselt ulub, mitte ei argumenteeri.

    Äsja ilmus viimaks ka eesti keeles raamat, mis paljastab rahvusvahelise juutluse viimase suure vandenõu – shveitsi uurija Jürgen Grafi töö “Holocaust luubi all”, kus tõestatakse, et mingeid surmalaagreid gaasikambritega pole kunagi olnud.

    Juba XVI sajandil tõestasid mõned julged ajaloolased, et mingit antiikaega ei ole olemas olnud. Selle mõtlesid ajaviiteks ja rahvaste hullutamiseks välja juudi kabalistid ja nende mõju alla sattunud mungad, kes kirjutasid mõned luuletused ja proosatekstid kreeka ja ladina keeles ning esitasid selle müstifikatsiooni tõesti olemas olnu pähe….

    …….Äsja tuli avalikuks, et ka nn. objektiivne reaalsus ja tõde on puhas juutide väljamõeldis. Lihtsamalt öeldes on juudid mõelnud välja selle, nagu oleks olemas mingi kosmos, maailm, galaktikad, tähed, planeedid, aine ja energia, aeg ja ruum ja muu selletaoline.

    http://jaan.kaplinski.com/opinions/jewishplot.html

    Mismoodi selline perversne huilgamine Jürgen Graf,i raamatu väited ümber lükkab, on raske öelda. Aga eks kaust ise ole unikaalne ja kõik sellega seonduv samamoodi.

  20. @Konspiraator:
    päris vahva lugu Kaplinskilt, tänan viitamast :) Teinekord on lollidele ideedele koha kättenäitamiseks selline reductio ad absurdum täitsa kohane võte. Vandenõuteooriate ümberlükkamine on teatud hetkest alates täiesti mõttetu tegevus. Esiteks on seda korduvalt tehtud, aga kas üks vandenõuteoreetik siis kuulab, mida talle räägitakse? Loomulikult mitte ja rääkijad on ju osa sestsamast vandenõust või siis vandenõu sepitsejate poolt ära tinistatud ja teoreetik kui üksik õilis tõelilleke valede pasameres.

    Ja teiseks on korduvalt ümber lükatud vandenõuteooriate esitajatega taas ja taas mõistlikul moel jutustamine igal juhul plusspunkt vandenõuteoreetikule, kuna keegi paistab tema loba tõsiselt võtvat, mis ometigi ju näib tõendavat, et tal on midagi olulist öelda või lisada praegusesse arusaama.

    Vandenõuteooriad ei ole ju mõeldud selleks, et nende üle ratsionaalsel moel arutleda, vaid uskumiseks ja teiselt poolt naeruvääristamiseks (mõnes kohas ka vangipanemiseks).

    Seega arvan, et viidatud Kaplinski lühilugu on päris paras ja vaimukas reaktsioon.

  21. Mismoodi selline perversne huilgamine

    Lahmiva ja mitte ühtegi argumenti sisaldava kommentaari jätan tähelepanuta.

  22. uurija ütles:

    Kas ainult mulle tundub, et sellel jutul on suur ühisosa vandenõuteooriatega, ainult juudud ja vabamüürlased on puudu?

    Oleneb. Kas Blade Runner on Sinu maailmas (mille taeva värv siinkohal spekuleerimata jääb) vandenõuteooria?

  23. Ühisosa vandenõuteoreerikute kirjutistega on see, et mingid ressursid ja võim koonduvad väiksema seltskonna kätte, kes selle kaudu saab mõjutada poliitikat, majandust jne. Vandenõuteoreetikud muidugi omistavad suurt tähtsust selle vähemuse etnilisele kuuluvusele, rituaalidele jne. Mis pole eriti tähtis, tähtsam on protsess ise ja ega globaliseerumise vastu polegi suurt midagi teha.

    Mis värk selle minu maailma taeva värviga on? Juba mitmendas teemas tuleb ette. Täna on kõva tuul ja seetõttu kiiresti vahelduv pilvisus ja selge sinine taevas

  24. uurija ütles:

    Ühisosa vandenõuteoreerikute kirjutistega on see, et mingid ressursid ja võim koonduvad väiksema seltskonna kätte, kes selle kaudu saab mõjutada poliitikat, majandust jne.

    Ah soo. Kuningriik on siis ka vandenõuteooria. Nojah, siis muidugi.

  25. Ühised mured ja hirmud ka, et “Mis meie elust niimoodi saab, kui finants-eliit valitseb kõige üle , nii satume totalitaarsesse ühiskonda”

    Ühised lahendusettepanekud ka, nimelt lahendusettepanekute puudumine.

  26. Kriku tahaks meelde tuletada, et totalitaarsed ühiskonnad siiski päriselt eksisteerivad ja on ka minevikus eksisteerinud. Isegi mõni täitsa korralik vandenõu on tõestatult aset leidnud (näiteks saientoloogide tegevus avalikest raamatukogudest teatud lehekülgede kõrvaldamisel üle USA). Vandenõuteoreetikute viga pole mitte vandenõuvõimaluse postuleerimises, vaid selle pidamises kõikvõimalike nähtuste kõige tõenäolisemaks seletuseks. Selline arusaam rikub otseselt Occami Williami kuulsat põhimõtet.

  27. Martin Vällik ütles:

    päris vahva lugu Kaplinskilt, tänan viitamast :) Teinekord on lollidele ideedele koha kättenäitamiseks selline reductio ad absurdum täitsa kohane võte. Vandenõuteooriate ümberlükkamine on teatud hetkest alates täiesti mõttetu

    Võta heaks:). Vandenõuteooriaid lükatakse ikka ja jälle ümber. Aga mis antud konkreetsesse loosse puutub, siis selle teooria ümber lükkamine võib tõepoolest mõttetu olla, sest siiamaani on kõik lükkajad lolliks jäänud.

    Sellepärast ongi vaja tsensuuri, vägivalda ja naeruvääristamist, et debatti pidama pole holokaustipreestrid suutelised. Seda on ju palju kordi proovitud ja alati on see holokaustipreestrite krahhiga lõppenud.

  28. @Kriku:

    Milliseid argumente Sa sooviksid ? Ja konkreetselt mille kohta?

    Minu arusaam debatist on selline, et kui keegi väidab, et sead ei lenda, siis keegi lükkab selle ümber, aga mitte ei pista kisama, et lennukid ka ei lenda ega varesed ka ei lenda nagu isand Kaplinski.

  29. @Kriku:

    Ok, ma vabandan Kaplinski artikli “perversseks huilgamiseks” nimetamise pärast. Ja samamoodi sellepärast, et ma skeptikue sügavalt religioosseid uskumusi solvasin.

    Aga ega see muuda asjaolu, et 6 miljoni hävitamine on religioon ja tõendeid pole mitte mingisuguseid.

  30. Jah, seal on 440 kommentaari ja ma vaatasin neid ning viiteid. Keegi isand Jüri ei saanud aru, et holokaust on religioon mitte ajalugu ja ei osanud teemat käsitleda.

    Usuhulludega tuleb natukene teistmoodi vaielda. Mitte lasta ennast provotseerida ja lõputusse sõnasõtta tõmmata kuni keegi enam asja vastu huvi ei tunne.

  31. Konspiraator ütles:

    Sellepärast ongi vaja tsensuuri, vägivalda ja naeruvääristamist, et debatti pidama pole holokaustipreestrid suutelised.

    dig kasutab siinkohal juhust ja toob välja Suure Koioti õpetuse, et naeruvääristamine, näiteks reductio ad absurdum vormis, on igati ontlik debati pidamise vahend. Loomulikult oled Sa teretulnud vastu vaidlema, aga ära unusta, et sellega naeruvääristaksid Sa Püha Koioti järgijate harrast usku — ja lükkaksid seeläbi oma vastuargumendi ise ümber, misiganes see ka ei oleks.

  32. Jah, seal on 440 kommentaari ja ma vaatasin neid ning viiteid.

    Oled sa kõik sealsetes 440 kommentaaris äratoodud viited läbi vaadanud ja väidad jätkuvalt, et Holokausti kohta pole ühtegi tõendit?

  33. uurija ütles:

    Ühised mured ja hirmud ka, et “Mis meie elust niimoodi saab, kui finants-eliit valitseb kõige üle , nii satume totalitaarsesse ühiskonda”

    Hakka ise finants-eliidiks. Kes Sind keelab?

  34. dig ütles:

    dig kasutab siinkohal juhust ja toob välja Suure Koioti õpetuse, et naeruvääristamine, näiteks reductio ad absurdum vormis, on igati ontlik debati pidamise vahend

    Aga muidugi. Juhul kui seda õieti kasutada. Ma Kaplinski artiklile viitasin pigem põhjusel, kuidas religioossete tunnete solvamine võib isegi väga intelligentse inimese niivõrd marru ajada, et ta enam ei mõtle absoluutselt, mis meetod vihatud oponendi põrmustamiseks kõige parem võiks olla. No ja tahtsin muidugi näidata, et kaust on religioon, mitte ajalugu.

    Kaplinski on väga tark mees ja teisest küljest on Grafi raamatust ilmunud eesti keeles 100 lk. brošüür, kust põhiväited ja viited on mingil põhjusel välja jäänud.

    Osavale demagoogile on Grafi eestikeelne brošüür kerge saak, aga nüüd saavad Kaplinski mõtteavaldust ära kasutada pigem vandenõuteoreetikd näitamaks, et holokaustipreestritel paremaid argumente polegi.

  35. Oled sa kõik Holokausti lõnga 440 kommentaaris äratoodud viited läbi vaadanud ja väidad jätkuvalt, et selle kohta pole ühtegi tõendit?

  36. Kriku ütles:

    väidad jätkuvalt, et Holokausti kohta pole ühtegi tõendit?

    Väidan küll. Siinkohal tasub muidugi täpsustada, mis on tõend ja mis on holokaust.

    Ma väidan, et Saksamaa suhtus juutidesse vaenulikult eesmärgiga neid minema ajada ja mõnikord eksisteeris äärmuslikke vägivallaakte nagu ka kõikide muude armeede peetud sõdades, aga väited mingist 6 miljoni organiseeritud hävitamisest, gaasikambrite kasutamisest ja mingisugusest plaanist kõik juudid maha lüüa pole mingil moel tõestatud.

    Tõend on algallikas. Mis omakorda peab olema tõendatav muude tõenditega ja falsifitseeritav.

    Üksikisiku jutt ei ole tõend. Isegi kui me korjame kokku palju üksikisikute jutte, paneme peoga vahtu peale, kirjutame mitmesaja leheküljelisi uurimistöid ja siis kombineerime neid omavahel, viitame teineteisele, võltsime dokumente jne….

    Males on 10 astmes 50 võimalikku seisu. No aga kui nüüd asja teistpidi vaadelda, siis on meil 1 laud, 2 mängijat, 64 ruutu, 32 malendit, 6 tüüpi malendit. Lisaks veel peotäis tõpratempe ebaõiglase mängu jaoks jne…..

    Kui me need numbrid nüüd kokku lööme, siis kindlasti ei tule neid 10 astmes 50.

    No ja kaustiga on umbes sama lugu. Kui me Martinit parafraseerides “valede pasamere” , ehk siis holokaustitööstuse toodangu kõrvale jätame ja vaatleme ainult algallkaid, siis näeme, et ajaloo kõige hullema kuritöö kohta on ainult käputäie inimeste üksteisele vastu rääkivad tunnistused, käputäis teadmata päritoluga pabered ja käputäis füüsilisi asitõendeid mis lähemal uurimisel ei tõenda mitte midagi.

  37. Sellisel juhul, kui sa ei taha olla üldsõnalise lahmija rollis, peaksid need ette võtma ning ükshaaval näitama, miks neist igaüks sulle ei kõlba. Nii nüüd ka ei saa, et sina kuulutad paari lausega mitme põlvkonna ajaloolaste töö olematuks.

    Üksikisiku jutt ei ole tõend.

    Ma pean sind kurvastama, aga tunnistaja ütlus on üldtunnustatult tõend nii kohtumenetluses kui ajalooteaduses.

  38. Kriku ütles:

    Ma pean sind kurvastama, aga tunnistaja ütlus on üldtunnustatult tõend nii kohtumenetluses kui ajalooteaduses.

    Ok, mina veendunud vandenõuteoreetik tunnistan, et viibisin 16 august 1977 , Memphis,es Ameerika Ühendriikides ja nägin oma silmaga, kuis Elvise röövisid UFO,d.

    On see nüüd üldtunnustatud tõend või äkki oleks midagi veel vaja?

  39. Ma olen Anne Franki päevikut lugenud. On teada, et ta lõpetas oma elu koonduslaagris.
    Ma olen näinud telekast dok filmi kaadreid luukõhnade inimeste laipade loopimisest koonduslaagrites
    Ma ei jõudnud kõiki holokausti lõnga kommentaare läbi lugeda, aga ma ei saa aru, mida siis eitatakse õieti. hukkunute arvu või? Kui öelda, et juute tapeti organiseeritult ja süstemaatiliselt ja neid hukkus miljoneid, ei tea, kas sellega on kõik nõus?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga