Oma Maailma Avardamise Festival

6. juunil algas Oma Maailma Avardamise Festival (OMA Festival). Ei-ei, see ei ole järjekordne “Hallo, Kosmos!” või “Universuse” tüüpi umbluufestival, kus maailma avardamise all peetakse silmas igasuguste absurdsete ja vastukäivate asjade kriitikavaba uskumist ja toimetute tervendamismeetodite reklaami, vaid tegu on Baltic Pride egiidi all toimuva LGBT (lesbi, gei, bi, trans) solidaarsus- ja kultuurinädalaga, mille eesmärk on ühiskonna mitmekesisuse väärtustamine.

Ürituste programmi leiab siit, kuid eraldi märgin ära kolmapäeval toimuva konverentsi Erinevus rikastab ja hulk huvitavaid arutelusid, kuhu ilmselt saab veel liituda, kui kohti on ja korraldajatele endast teada anda.

Arutelu 1: Sooneutraalne abielu vs partnerlusseadus
Arutelu 2: Homosõdade veteranid
Arutelu 3: Koolikiusamine
Arutelu 4: Meedia roll avaliku arvamuse kujundajana

Paraadi asemel on kontsert laupäeval Rotermanni kvartalis, esinevad Ithaka Maria, ansambel Laine, Jana Kask, Sofia Rubina ning ka külalised väljamaadest.

324 Replies to “Oma Maailma Avardamise Festival”

  1. Focus on the Feline Family suurnina Jim Daly räägib murenevast perekonnast ja teistest rinnetest.

    We’re winning the younger generation on abortion, at least in theory. What about same-sex marriage? We’re losing on that one, especially among the 20- and 30-somethings: 65 to 70 percent of them favor same-sex marriage. I don’t know if that’s going to change with a little more age—demographers would say probably not. We’ve probably lost that. I don’t want to be extremist here, but I think we need to start calculating where we are in the culture.

  2. Mis selles ürituses nüüd siis skeptilist on? Kas skeptik ei usu seda üritust ja homode olemasolu või miski muu jama kaelas? Ei saa aru sellest teemapüstitusest…

  3. Celtic ütles:

    Mis selles ürituses nüüd siis skeptilist on?

    Ürituses? Oh ei! Siin on peidus varjatud tagamõte, üritus on ainult suitsukatteks.

    Saladuskatte all olgu üles tunnistatud, et varjatud tagamõtteks on seekord tähelepanek, et eelmine selleteemaline lõim on väga pikaks kasvanud.

    Ei saa aru sellest teemapüstitusest…

    Pole hullu. Harjuta edasi, harjutamine teeb meistriks.

  4. Eilne Delfi on andnud sõna äärmuslasele: homokultuuri edendajad üritavad legaliseerida pattu

    Kuna inimene on patuse loomusega ja meile meeldib loomulikkuses pattu teha, siis vajame harjumuspärase patu tegemiseks südametunnistuse (see on osa meie inimese vaimust, mille kaudu Jumala Vaim annab meile märku) vaigistamiseks vabandusi. Evolutsiooniteooria on üks sellistest filosoofiatest, mis väidab, et saame reeglid ise määrata. Humanism tõstabki inimese jumala staatusesse ja nii üritataksegi patud legaliseerida.

    Väga hariv lugemine, kui peaks huvitama, mis toimub teatud sorti inimese kõrvade vahel.

  5. Gayaktivistide-tõekuulutajate teadvusmanipulatsioonidesse ei näi austet skeptik just väga skeptiliselt suhtuvat.

    Mis tõestab vist taas vana tõde, et inimesed otsivad vastuväiteid nähtustele ja põhimõtetele, mis segavad neid teostamast mõnda ISIKLIKKU ambitsiooni. Suurte ja “tõsiteaduslike” sõnade taga on peidus hoopis väike isekas soov. Nõme ju?

  6. “Erinevus rikastab” ettevõtmisega seoses ilmus eriväljaanne Ajaleht (netis täismahus loetav). Selles
    Eha Rünne geilehte sattumisest: “Nõme värk!”

    Ajakirjanik on leidnud võimaluse mängida teemal “guilt by association“:

    Kas tõesti on tuntud sportlased astunud “Ajalehe” kõrvalküljel tutvustatud seltskonnategelaste jälgedes ja kapist välja tulnud?

    Loost ei selgu, kas Eha Rünne ise on kõnealust lehte näinud, küll tunnistab aga iluuisutaja Viktor Romanenkov, et tema pole seda näinud, aga ikkagi ei meeldi, et teda sellises ajalehes näidatud on.

    Head inimesed, vaadake leht ikka üle. Sealne seltskond on täitsa hea – Soome välisminister Alexander Stubb, USA president Barak Obama, kirjanik Imbi Paju, doktorant Varro Vooglaid, Hillary Clinton, Maimu Berg jne jne. Ei, nemad ei pruugi sugugi seepärast olla “kapist välja tulnud”, kui neid sellises lehes pildiga näidatakse ja tsiteeritakse.

    Tundub, et ajakirjanik on mänginud laiemal homofoobsel taustal ja puhunud intriigikest seal, kus seda pole. See näitab aga ilmekalt, miks meil “Erinevus rikastab” suguseid üritusi vaja. Kahju, et päris paraadi enam pole, see tooks need teemad palju jõulisemalt nähtavaks. Loodetavasti murrab konverents mingeid müüte ja kontsert laupäeval saab olema meeleolukas.

  7. Rootsi minister: seadustades samasooliste suheted, muutuvad ka hoiakud

    Ka Rootsis, kus samasooliste suhete regulatsiooniga on juba kaugele jõutud, tekitas seksuaalvähemuste partnerluse teema tuliseid diskussioone. Kuid kui parlament on juba samasooliste suhted seadustanud, on muutunud ka hoiakud ühiskonnas, julgustab Rootsi integratsiooniminister Erik Ullenhag.

    «Seksuaalvähemuste õigused on esialgu väga vastuoluline teema, kuid kui need õigused on juba paigas, siis enamik on valmis neid aktsepteerima,» märkis Ullenhag tänasel seksuaalvähemuste ja sallivuse teemalisel konverentsil «Erinevus rikastab».

  8. Transseksuaalid satuvad tihti tagakiusamise ja vihakuritegude ohvriks

    Sivonen märkis, et transseksuaalide mured ei ole pelgalt vähemuse probleem, vaid see puudutab laiemalt ühiskonda. «Peaksime tunnustama sooidentiteedi mitmekesisust. Kui räägime ametlikest eristustest mehe ja naise vahel, siis leian, et alati ei olegi vaja nii rangelt eristada mehi ja naisi,» osutas Sivonen.

    Transseksuaalsuseks nimetatakse seda, kui bioloogiliselt mehe sootunnustega isik tunnetab end peamiselt naisena, või vastupidi, naise sootunnustega isik tunnetab end peamiselt mehena. Transseksuaalsuse puhul on tegemist sooidentiteedi ja bioloogilise soo vastuoluga. Transsoolisteks nimetatakse ka transvestiite, androgüüne jne.

  9. Therapy to change ‘feminine’ boy created a troubled man, family says
    Traagiline lugu CNN’ilt USA homoseksuaalsuse ennetamise juhtiveksperdi George Rekers’i “musterpatsiendist” Kirk Murphy’st, kelle peal tehtud eksperimentaalse teraapiaga teenis Rekers oma doktorikraadi ning püstitas kolm kümnendit kestnud karjääri. Nimetatud “teraapia” sisaldas muuseas 5-aastase ohtrat peksu ja lapse järjepidevat eiramist vanemate poolt.

    Rekers ise ei tunnista, et tema 30 tagasi edukal “teraapial” võiks mingit seost olla psühe täieliku murdumisega, mis lõpuks viis enesetapuni. Küsijatele, Kirk oli juba 80ndatel siiski kapist välja tulnud, kuid polnud suuteline looma mingeid lähisuhteid – ei sõbra ega romantilisi.

    Rekers on kristliku paremäärmusliku organisatsiooni ja lobigrupi Family Research Council (FRC) üks asutajaid. Paremäärmuslate lemmiklapsena on ta olnud “ekspert” tunnistajaks mitmetel osariikide homotemaatilistel seaduste debattidel ja kohtuistungitel.

    Last-but-not-least üllatus-üllatus, kirikuõpetaja Rekers ise tabati eelmisel kevadel napilt täisealise rentboyga, aga ta pole jätkuvalt üldse homo.

    PS! Ajakirjandusliku tausta uurimise üheks tegijaks on juhtumisi Randi abiline Brandon K. Thorp. Loo kirjutamisse puuduvast saab lähemalt lugeda siit: http://edition.cnn.com/2011/US.....?hpt=hp_c2

  10. mira ütles:

    Last-but-not-least üllatus-üllatus, kirikuõpetaja Rekers ise tabati eelmisel kevadel napilt täisealise rentboyga, aga ta pole jätkuvalt üldse homo.

    Selle puhul laulis Roy Zimmerman:

  11. Armastus, mida ei tunnustata
    Katia Weber Piscitelli, konverentsi „Erinevus rikastab” esineja

    Enam kui kaks aastat tagasi registreerisime mu praeguse partneriga Prantsusmaal oma suhte. Prantsuse saatkonna seisukohalt oleme meie – mina ja mu naissoost elukaaslane – pere. Näiteks vastuvõtule kutsutakse meid perekonnana. Tütar on ka minu tütar, kuigi elukaaslane on ta sünnitanud. Sest selle lapse sündi soovisime me mõlemad.

    Olen üht väljamaist dok filmi näinud, kus lesbi paar sai lapse ühe gay mehe abil. Lapse kasvatamine ei kulgenud sugugi mitte lihtsalt, sest ka isa soovis kasvatusprotsessis aktiivselt osaleda, osad nädalapäevad lapsega veeta jne. Omavahelised suhted kujunesid päris pingelisteks. Juhul kui sellist pretensioonikat isa pole, on ilmselt lihtsam, üks probleem vähem. Teisest küljest on kolme lapsevanema olemasolul ka positiivseid aspekte, võib arvata.
    (Tegu siis arutlusega minu tavalisel ebakompetentsel tasemel)

  12. salvey ütles:

    Teisest küljest on kolme lapsevanema olemasolul ka positiivseid aspekte, võib arvata.

    Sadu tuhandeid aastaid on inimesed lapsi kasvatanud hõimutsi ja märkimisväärne osa nende laste bioloogilistest vanematest enneaegselt haiguse, õnnetusjuhtumi või vanaduse kätte ära surnud. Küllap saab nii teha ka edaspidi, isegi kui vanemate suremus tänapäeval natuke väiksem on.

  13. Kuulsused kutsuvad üles sallima seksuaalvähemusi

    Avaldame selle kirjaga toetust LGBT inimestele Eestis, kutsudes üles suuremale avatusele, sallivusele ja hoolivusele, et kõigil oleks Eestis hea ja kindel tunne elada. Meid, eestimaalasi, on vähe ja seetõttu tuleb meil kokku hoida, toetada ja hinnata iga ühiskonna liiget. Sellega anname oma panuse õnnelikumasse ja vabamasse Eestisse, kus toetus sellele kirjale on ääretult oluline.

    Kinnitame üheskoos Eesti paremaks ja sallivamaks muutumist!

    Kes konkreetselt, saab lingi tagant lugeda, ei hakka kedagi eraldi välja tooma.

  14. Armastus, mida ei tunnustata
    Katia Weber Piscitelli, konverentsi „Erinevus rikastab” esineja

    Enam kui kaks aastat tagasi registreerisime mu praeguse partneriga Prantsusmaal oma suhte. Prantsuse saatkonna seisukohalt oleme meie – mina ja mu naissoost elukaaslane – pere. Näiteks vastuvõtule kutsutakse meid perekonnana. Tütar on ka minu tütar, kuigi elukaaslane on ta sünnitanud. Sest selle lapse sündi soovisime me mõlemad. Ja kuigi ta ei ole minu bioloogiline laps, tunnen ennast praegu neljandat korda emana.

    Mul on nüüd neli last ja ma tahaksin neile kõigile tagada samad õigused. Kui näiteks täna peaks minuga midagi juhtuma, ei ole minu neljandal lapsel minu varale mingit õigust. Leian, et see ei ole normaalne. Ma tahaksin, et oleks seadus, mis teda kaitseks. Praegu on testament ainus võimalus, mida ma saan kasutada.

  15. USA inimõigusametnik Delfile: Homod peaksid saama õiguse nii abielluda kui lapsi adopteerida

    USA välisministeeriumi kõrge ametnik demokraatia ja inimõiguste vallas Thomas O. Melia ütleb Delfile antud intervjuus, et homodel peaks olema õigus abielluda ja lapsi adopteerida, aga samas on selle vastastel õigus debatiks.

    Mida need homode õigused endast siis õigupoolest kujutavad? Õigus abielluda…?

    “Elukvaliteeti puudutavates küsimustes, nagu õigus adopteerida lapsi, jagada ja pärandada vara ning kõik muu, mis reaalset elu mõjutab, on meie seisukoht see, et mida rohkem, seda parem.

    Isiklikult leian ma, et kui riik tunnistab abielu kui õigust — koos kõigi sellest tulenevate positiivsete mõjudega — heteropaaride puhul, siis selle keelamine mõnede teiste paaride jaoks tähendab, et ühiskond takistab osadel oma liikmetest teistega võrdseid hüvesid nautida. Kõigil peaksid olema võrdsed õigused — kui osadel inimestel on õigus abielluda, peaks sama õigus olema kõigil.”

  16. Issver-sussver-jessas küll, dig, kust sa sääraseid asju veel välja kaevad?! Ja veel nii massiliselt. Ma Wing Nut Daily sarnastel lehtedel üle paarikümne sekundi ei viitsi ega jaksa olla…

  17. http://www.delfi.ee/news/paeva.....d=47612913

    Mõnede uuringute kohaselt toetab Eestis homoabielusid vaid 16 protsenti elanikest. Kas valitsus peaks siinkohal avalikust arvamusest n-ö ette tõttama ja võtma vastu seadusi, mis on avaliku arvamusega vastuolus?

    “Iga valitsus, mis tahab ellu jääda, peab arvestama avalikkuse toetusega. Ma saan aru, et ka erakonnad on siin selles küsimuses erimeelsed, nii et ega teil muud üle ei jää, kui edasi debateerida.”

    Näed nüüd, kus va marksismus mõtleb. Kui bolševikud valimistel 16% hääli saavad, siis tuleb edasi valida ja valida ja valida ja valida….)

    Kahju, et ajakirjanik ei taibanud küsida, millega too debatt peaks lõppema.

    Ma küsiks siis ise, et kas demokraatlikus riigis saab üleüldse mingi debatt marksistide soovide täieliku rahuldamiseta lõppeda…)

  18. Alexander Stubb: inimväärikus olgu ELis kaitstud

    Kas Euroopa Parlamendi suhtumine geiõiguste teemasse erines kuidagi üldisest foonist Soomes või olid need kogemused võrreldavad?

    Olid võrreldavad küll, kuigi Euroopa Parlamendis oli mõnevõrra rohkem konservatiivsust. Kui täiesti aus olla, siis Euroopa Parlamendis tundub olevat teatav usuline rajajoon, tugevalt katoliiklikud riigid ausalt öeldes ei ole väga avatud ükskõik missugustele homoseksuaalsusega seotud teemadele, samas kui luterlikud maad, mis üleüldse on ehk veidi agnostilisemad, olid ka liberaalsemad.

    Soomes võib-olla tekitaks geiabielude seadustamine mingisugust debatti, aga võrdsete õiguste tagamine geidele ja lesbidele või nende partnerluse seadustamine ei tekita mingeid küsimusi.

  19. @mira:
    Jah, jamahange on räpane töö, aga keegi peab seda ju tegema. Kes muidu vastu vaidleks, kui jälle mõni homofoob Delfis kirjutab, et homofoobe pole olemas ja teda tuleb poliitilise korrektsuse huvides “perekonna kaitsjaks” või “homode nõudmistega mittenõustujaks” kutsuda?

    Aga mis natsigeidesse puutub, siis nendeteemalised linnalegendid on läänepoolkera paremäärmuslaste seas ringi tiirutanud juba ligikaudu sestpeale, kui The Pink Swastika 2002. aastal ilmus. (Ära unusta veebisaidi nime vaadata.) Skeptikul ei ole tarvis muud teha kui peale passida ja valmis olla, sest seesugune jama ilmub ikka ja jälle kuskilt uuesti välja.

  20. Konspiraator ütles:

    Kui bolševikud valimistel 16% hääli saavad, siis tuleb edasi valida ja valida ja valida ja valida….)

    Kas siin on tegemist kommentaariga Moldova poliitika teemadel või rahulolematusega, et iga paari aasta tagant peetakse jälle uued valimised selle asemel, et üks kord ja lõplikult valida?

  21. Margit Adorf EPL-is: miks sa mind vihkad?

    Olin kord ühel peol, kus oli äsja kapist välja tulnud homoseksuaalne noormees, kes terve õhtu läbi innukalt kõigile kuulutas, et ta on homo. Lõpuks sai mul mõõt täis ja ma küsisin, kas tal on sellega probleem, et ta on homoseksuaalne. Me kõik kuulsime juba esimesel korral ja palju õnne selle puhul, aga aitab juba leierdamisest. Noormees puhkes nutma. /…/

    OMA festivalil esines gaykoor. Küsisin festivali ühe korraldaja käest, et kui mõni koor end heterokooriks nimetaks, kas siis peetaks seda homoseksuaalsete kogukonnas ahistamiseks. Ta jättis küsimusele vastamata. Aga ilmne vastus on jah. Kui keegi teeb heterokoori, siis on see ahistav, kui tegemist on gaykooriga siis mitte. /…/

    Ma tahan, et minu käest ei nõutaks automaatselt iga gay aktsepteerimist. Selleni võib aga asi välja viia. Kui ma ütlen mõne heteroseksuaalse inimese kohta, et ta on silmapaistvalt ebameeldiv, siis ei hakkaks mind keegi inimvihkajaks nimetama. Kui ma sama ütlen homoseksuaalse inimese kohta, siis on üldistused kerged tulema – selge, vihkab homosid. /…/

    Kuna homoseksuaalseid inimesi on ühiskonnas alati vähem kui peavooluinimesi ehk heteroseksuaalseid, siis pole mõtet oodata, et hirmud kaovad. Hirmud ei kao kuskile, see on täiesti normaalne alalhoiuinstinkt. Võõristatakse normist kõrvalekaldumisi. Senikaua, kuni homoseksuaalsete õiguste eest võitlemine käib homoseksuaalsuse rõhutamise kaudu, ei jõuta kuskile. Mitte nii ei pea ütlema, et ka homodel peaks olema õigus abielluda, vaid nii, et kõigil täisealistel inimestel peab olema õigus abielluda ja oma perekonna moodustamine seaduslikuks muuta. Täpselt samuti peab kõigil täisealistel inimestel olema õigus mitte abielluda. /…/

    Oh, jah. Tegelikult peaks üldse abielu mõiste üle vaatama ja kaasajastama.

  22. Mart K. tsiteeris:

    Kui keegi teeb heterokoori, siis on see ahistav, kui tegemist on gaykooriga siis mitte.

    Kui karu istub orava seljas, on tegemist ahistamisega. Kui orav istub karu seljas, siis ei ole.

  23. Esi-WingNutDailylane Joseph Farah kurdab, et libertaarlased on pahad, kuna nad ei vihka geisid piisavalt.

    There was a time when I considered myself something of a libertarian.

    What is irking me today is a press release I got from the Libertarian Party last week.

    You can read here – and weep.

    The official position of the Libertarian Party is that the most important cultural institution necessary for self-government – namely marriage between a man and a woman – is some kind of archaic anachronism, an inherently discriminatory and oppressive enterprise.

    Huvitaval kombel ei esine viidatud teadaandes ei sõnu anachronism, discriminatory ega oppressive, mistõttu dig kahtlustab isand Farah’l lugemishallutsinatsioone.

  24. dig ütles:

    Esi-WingNutDailylane Joseph Farah kurdab, et libertaarlased on pahad, kuna nad ei vihka geisid piisavalt.

    Kui poliitilise voolu nimi on eesti keeles libertarism, siis mulle tundub, et selle sõpru peaks nimetama pigem libertaristideks kui libertaarlasteks; eestikeelne Wikipedia pakub aga üldse “libertaare”. Kohanud olen sama voolu järgijate kohta veel kirjapilte “libertarianist”, “libertaan”, “libertariaan”, “libertist” ja “libertinist” (vist isegi vales tähenduses sõna “libertiin”, aga õnneks veel mitte “libretist”).

    Kas, dig, oskad selgitada, miks Sa “libertaarlast” õigeks arvad?

  25. Margit Adorf arvab Päevalehes sedasi
    Miks sa mind vihkad?
    ja vürtsitab oma arvamust konkreetse looga, millest teeb ennatliku üldistuse:

    Olin kord ühel peol, kus oli äsja kapist välja tulnud homoseksuaalne noormees, kes terve õhtu läbi innukalt kõigile kuulutas, et ta on homo. Lõpuks sai mul mõõt täis ja ma küsisin, kas tal on sellega probleem, et ta on homoseksuaalne. Me kõik kuulsime juba esimesel korral ja palju õnne selle puhul, aga aitab juba leierdamisest. Noormees puhkes nutma.

    Siin tulebki sisse üks suuri lõhesid heteroseksuaalsete ja homoseksuaalsete inimeste puhul. Heteroseksuaalne reeglina ei pea valjuhäälselt kõigile kuulutama seda, et talle meeldib vastassugupool. Kõik saavad niigi aru. Ka homoseksuaalsete puhul saadakse ju aru, aga siiski peetakse tihti vajalikuks seda veel üle rõhutada. Siis kui sellele uudisele piisavalt innukalt ei reageeri või kuidagi erilise respektiga ei käitu, võib tulla järgmine teema: sa ei salli mind. Võibolla ei salligi, kõik inimesed ei meeldi ühtviisi. Ma ei salli ka väga paljusid heteroseksuaalseid inimesi. Aga nemad ei tule lunima, et palun salli mind ikka ja kui mitte, siis oled kitsarinnaline ja ahistav.

    Tasuks muidugi heita pilk ajaloole, kus homoseksuaalsust haiguseks ja vangipanemist väärivaks teoks peeti; või mis ajalukku – tasub vaid lugeda kommentaare, jälgida riigipoolset ükskõiksust, mõnede poliitikute ja avaliku elu tegelaste arvamusavaldusi ja saabki selgeks, miks oma homoseksuaalsuse tunnistamine emotsionaalselt raske, teinekord kaaskondlastele lausa pealetükkiv võib tunduda. Läheb üle, “It gets better”. Tehku riik oma töö hästi ja näeme, kuis teema sujuvalt vaibub, surutisemotsioonid kahanevad ja elatakse oma elu rahumeelselt edasi.

  26. Ühel ilusal päeval on tänased homofoobid vanad ätid, kes räägivad oma lastelastele, et kui nemad veel noored olid, siis geisid ei olnud.

  27. Ma kahtlen selles. Läänemaailm hakkab juba mõistust pähe võtma ja selleks ajaks, kui me vanad ätid oleme, on marksism igas vormis koos oma väljunditega, kaasa arvatud homod ja foobid, ära unustatud nagu tänapäeval on oktoobrilapsed ja pioneerid nooremale põlvkonnale juba suhteliselt tundmatud.

    See võib suhteliselt varsti juhtuda. Läänepoolse maailma ja eriti USA sisepinged hakkavad juba üle piiri minema ja millal ahelreaktsioon järgneb, ei oska keegi ennustada.

  28. dig ütles:

    Ühel ilusal päeval on tänased homofoobid vanad ätid, kes räägivad oma lastelastele, et kui nemad veel noored olid, siis geisid ei olnud.

    Sama juhtub ehk ka tänaste skeptikutega kellele homoteema ongi juba mitteskeptitsistlikuks muutunud.
    Läheb veel veidi aega ja siis ehk tuleb taipamine päris paljudes valdkondades, milles praegu hullult kindlad ja skeptilised oleme, et panime ikka julmalt puusse küll.

    Kas on nii, et lihtsalt inimestega koos elada enam ei saa ja kõikidesse neutraalselt positiivselt suhtuda? Kui keegi on gei siis peab temale avaldama erilist austust, tähelepanu ja lugupidamist muidu äkki oledki homofoob, sest tema on ju olnud nii kaua allasurutud. Äkki lõpetaks selle ülistamise ära ja laseks asjal olla nagu on, praegu näib vahest, et kui ma ei ole gey siis nagu solvaks kohe kedagi. Igaühel on õigus elada sellisena nagu ta on juhul kui ta sellega teisi ei kahjusta ja oma eelistusi peale ei suru. Igasugused foobijad võiks unustada ja foobikud maha rahuneda, aga ka iga hinna eest fiilia tekitamine ei too kaasa soovitud tulemust, pigem midagi muud. Ja homoseksuaalsus on maapeal olnud ilmselt aegade algusest saati, ei ole mõtet seda erilisusega kaunistama hakata, tegemist on üsna tavalise asjaga.

    Parimat

  29. @dig:

    Dig ütles:
    Ühel ilusal päeval on tänased homofoobid vanad ätid, kes räägivad oma lastelastele, et kui nemad veel noored olid, siis geisid ei olnud.

    Dig teie visioon tulevikust võib ka mitte tõsi olla. EL võib selleks ajaks kadunud olla. Kuidas kujunevad siis riikidevahelised ja riigisisesed suhted erinevate rahvuste ja seksuaalvähemuste vahel on teadmata. Me liigume suure musta augu suunas elik tulemas on finantskriis, mis saab väidetavalt olema võrdne Suure Depressiooniga. Kriisi tingimustes kaovad kõik sallivuse alged, kahjuks… Igaüks vaatab kuidas ise mitte nälga surra.

    Konspiraator ütles:
    See võib suhteliselt varsti juhtuda. Läänepoolse maailma ja eriti USA sisepinged hakkavad juba üle piiri minema ja millal ahelreaktsioon järgneb, ei oska keegi ennustada

    EL vaagub tegelikult juba hinge, plaan päästa Kreeka pankrotist on tegelikult suunatud pankade halbade investeeringute tekitatud kahjude katmiseks. Momendi seisuga on 50:50 võimalus Kreeka pankrotiks, mida majandusteadlased ammu soovitavad.

    Kreeka võimaliku pankroti kohta on materjali tohutult palju E24.

    Roubini „täiuslik torm“ võib ähvardada maailma majandust http://www.ap3.ee/article/2011.....-majandust
    2006. aasta juulis ennustas Roubini katastroofilist finantssektori kokkusulamist, mida keskpankuritel on võimatu ette näha. 2008. aastal aset leidnud Lehman Brothers Holdings Inc. kokkuvarisemine tekitas segaduse, mis viis rängeima finantskriisini alates 1930ndatest.

  30. @Oakrock:
    Ei nõustu sinu juttudega EL nõrkusest. Miks sa räägid nii ähmaste mõistetega nagu sulamine, hinge vaakumas, must auk, suur depressioon (tänapäevaste tehnoloogiatega), kokkusulamine, katastroof. Need ei tähenda siin kontekstis midagi konkreetset.

    Minu arust on need lihtsalt ebamäärased hirmulood kus meediatöötajad saavad ebamääraseid hirmusid tekitada ja raha teenida.

    Kas tundub võimalik, et läheme majandusprobleemi pärast tagasi kiviaega? Või kaotame võime kapitali kasutada?

  31. @Märt:

    Ei nõustu sinu juttudega EL nõrkusest

    EL saab olla tugev ainult impeeriumina. Üks võimukeskus, üks majandus- ja finantspoliitika.

    Kas hinge vaakumas asemel on parem sõnastus – EL viskab lusika nurka?

    Suur Depressioon – läbivõetud teema tarandikus! 29.aasta pangakrahhi poolt tekitatud majanduskriis USAs.

    Kas tundub võimalik, et läheme majandusprobleemi pärast tagasi kiviaega? Või kaotame võime kapitali kasutada?

    Naturaalmajandus võib tõesti tagasi tulla, kui raha oma väärtuse kaotab. Eestil ei ole peaaegu mingit oma tootvat tööstust, mille maksud laekuksid Eesti riigile, välisinvestorid viivad oma tulud siit välja.

    Ärge unustage rahutustes vaevlevat Põhja Aafrikat ja Euroopasse suunduvaid põgenikke, islamiusulisi Euroopas, läbikukkunud multi-kultit jne… Tulevik on ähmane!

  32. Valuutasid on palju ja kahepoolset kasu toovad kontaktidegatahetakse asju edasi ajada. Kasvõi mõne internetivaluutaga.

    Maailm on korduvalt palju hullemast läbi käinud aga sa kipud praegust perioodi selliste hirmusõnadega kirjeldama.

  33. @Märt:
    @dig:

    Märt ütles:
    Maailm on korduvalt palju hullemast läbi käinud aga sa kipud praegust perioodi selliste hirmusõnadega kirjeldama.

    Mitte mina, vaid majandusteadlased ning börsitegelased. Samuti leiab ärieliit, et selline majandusmudel on jätkusuutmatu, mida Euroopa poliitikud õigeks peavad.
    Üks küsimus, mis parteisse Te kuulute? Kas Reformierakond?

    Dig ütles:
    Kandku säärane fenomen hirmuäärmusluse karvuturritavat nime.

    No, no nüüd olen ma veel hirmuäärmuslane! Kriisi saabumise algusaja teadmine on eluliselt vajalik, kuna siis tuleb kõrghoonetest eemale hakata hoidma, sest sealt võib hakata pankrotistunud ärimehi kaela sadama nagu küpseid õunu. (USA kogemus Suure Depressiooni ajast)

  34. Sociological Images uurib androtsentrismi.

    Sociologists use the term “androcentrism” to refer to a new kind of sexism, one that replaces the favoring of men over women with the favoring of masculinity over femininity. According to the rules of androcentrism, men and women alike are rewarded, but only insofar as they are masculine (e.g., they play sports, drink whiskey, and are lawyers or surgeons w00t!). Meanwhile, men are punished for doing femininity and women… well, women are required to do femininity and simultaneously punished for it.

    More posts on androcentrism: “woman” as an insult, making it manly: how to sell a car, good god don’t let men wear make up or long hair, don’t forget to hug like a dude, saving men from their (feminine) selves, men must eschew femininity, not impressed with Buzz Lightyear commercial, dinosaurs can’t be for girls, and sissy men are so uncool.

  35. Oakrock ütles:

    Samuti leiab ärieliit, et selline majandusmudel on jätkusuutmatu

    Pole hullu. Majandusmudel leiab jälle, et selline ärieliit on jätkusuutmatu ning tasakaal saab taastatud.

  36. @dig:

    Miks nii keeruliselt? Võiks ju otse välja öelda, et tegu on meestekesksusega!

    Kas Te pole mõelnud selle peale, et vaenulikkus kõige uue vastu on tingitud hirmust: heteromees on elanud meestekeskses maailmas päris pikka aega, nüüd see meeste idüll mureneb. Heteropaaride soorollid on muutunud segaseks, vana moodi ei saa ja uut moodi ei taha mehed, nüüd lisanduvad sellesse segadikku seksuaalvähemused, kes lisaks naistele omale õigusi nõuavad. Paratamatult tekitab see meestepoolset vastuseisu.

    Järsku tuleks alustada naiste ja meeste võrdõiguslikkuse propageerimisest, kui see saavutatud, siis on lihtsam ka seksuaalvähemustel saavutada ühiskonna heakskiitu. Naine tuleks vabastada köögikombaini ja sünnitusmasina ristsugutise rollist, muutes ühiskonna suhtumist, eelkõige naiste enda oma. Ainuke probleem on, kuidas seda teha? Mina näiteks ei tea. Ajast ja arust soorollide kujundamine algab ju juba lasteaiast. Ajupesu on paljude isendite puhul täiuslik, kui siia lisada veel kristlik ajupesu, mis on meestekeskne, siis ei ole lootustki muutusteks.

  37. Psychology Today räägib homofoobia ja homoseksuaalsuse vahelistest seostest: Homophobic Men Most Aroused by Gay Male Porn

    One study asked heterosexal men how comfortable and anxious they are around gay men. Based on these scores, they then divided these men into two groups: men that are homophobic, and men who are not. These men were then shown three, four-minute videos. One video depicted straight sex, one depicted lesbian sex and one depicted gay male sex. While this was happening, a device was attached to each participant’s penis. This device has been found to be triggered by sexual arousal, but not other types of arousal (such as nervousness, or fear – arousal often has a very different meaning in psychology than in popular usage).

    Heterosexual men with the most anti-gay attitudes, when asked, reported not being sexually aroused by gay male sex videos. But, their penises reported otherwise.

    Kõnealune uuring, Is homophobia associated with homosexual arousal?, on muidugi klassika.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga