Marve infoväli

Tühi väli

Pildil kujutatud militaarrajatis koodnimega Tühi väli ei ole artikliga seotud.

Siinsesse palatisse on kogutud tarkuseterad paljulugenud isand/emand (mittevajalik läbi kriipsutada) Marve infoväljast.

Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

801 Replies to “Marve infoväli”

  1. Sellise maailmapildi ajasin kokku piltlikult öeldes kõigesööjana. Elumäng on selles mõttes huvitav ,et vahel võib oluline info peituda suvalise külahullu juhuslikult pillatud repliigis. Mina ei välista mitte midagi ega mitte kedagi. Esitan endamisi küsimuse ja mõne aja pärast saan vastuse, kui oskan seda märgata. Ma ei arva sugugi, et mul on õigus ja tõde , kuid korrektiive teen oma sisemise veendumise järgi. Pimesi ei usu kedagi. Autoriteedid puuduvad. Tegutsemise ajendiks väikesed lingid lapsepõlvest, mille sisuks tõdemus, et mõningad üldtuntud arusaamad on tegelikult vastupidised.

  2. marve ütles:

    Tehke mis tahate, aga mina ei usu seda juttu, et nähtaval valgusel on üldse mingi selline kiirus, et kimab Päikeselt Maale 8 min. ja 19 sekundiga.

    Vikipeedia kallale.

    Valguse kiiruse määras esimesena taani astronoom Ole Rømer (1676) ja täpsemalt prantslane Armand Hippolyte Louis Fizeau (1849).

    Päris ammu aega tagasi hakati mõõtma.
    Radari teemast.

    Suundantenni suuna ning signaali saatjast objektini ja tagasi vastuvõtjasse jõudmise aja järgi arvutatakse objekti asukoht.

    Peaasi, et töötab.

    Objekti otsides muudetakse antenni suunda, indikaatori ekraanilt avastatava peegeldunud impulsi hilistus on võrdeline objekti kaldkaugusega (1 ms vastab 150 m).

    Näib nii, et Vikipeedial on siiski õnnestunud elektromagnetlainete levimise kiirust tuhat korda vähendada.
    Mõttejõul.

  3. Mina usaldan kõiki tekste ja muid infoallikaid, mis vastavad minu arusaamisele ausast, õiglasest, armastavast ja harmoonilisest maailmast. Märt, kui sa nõuad konkreetselt, siis nimetaksin Piiblit ja Neale Donald Walsch-i Jutuajamised Jumalaga. Eriti viimane oli minu jaoks vabastav. Aga neist mõlemast on raske aru saada ja seostamine jumalaga võib eemale peletada. Mis puutub mõjutamisse, siis ma olen piisavalt põikpäine, et ise endaga hakkama saada.

  4. Meie väikene flirt kuulsa valemiga lõi vähemalt minul küll pildi selgemaks. Kui A võrdub B, ja valguse kiirus on konstant, siis sobib ju ka vastupidi, s.t. B võrdub A. Nii ongi.. mida valid, kas lood või lammutad. Viimane käib Märdi jutu juurde tuumapommist. Praegune universum töötab niiöelda patareide peal, käib maha, toimib inertsist. LOOJAD on kehastanud hävitajateks, raiskajateks,vaenutsejateks jne. Elu on peituse mäng iseendaga. Inglise keelne sõna evil- kurjus, on ju teistpidi live- elu või elamine. Nii on ka isand Ükskivi valemiga. Elu ja surmaga. AA-MEN.

  5. K.V-le –Kõik on võimalik, nagu näed. Aga ,jah mõttejõuga on nii nagu kellelgi on. Meie praegune teadlikkus ja vaimne tase ei sobigi kokku tugeva ja võimsa mõttejõu omamisega. See on teine jutt.

  6. Nn juudiprobleemi juur on ikka selles, miks neid ei sallita? Judaistlik postulaat räägib usust oma religiooni,kui ainuõigesse. Sellest lähtub tõsiasi,, et kes pole meiega, on meie vastu. Nende n.ö. jumal on neile tõotanud, et kord tuleb aeg, kus kõik nende vaenlased asetatakse nende jalge ette.See on maksimum programm. Selle teostamiseks on head kõik vahendid, mis viivad eesmärgile. Üks võte on etturi loovutamisega kuningat kahida. Kui lugeda näiteks Ungari kirjaniku Nobeli preemia laureaadi Imre Kertesc-i romaani Saatusetus, tekib kuri kahtlus, et teatud ulatuses olid nad ise laagrite ideega seotud. Pärastine lugu näitab, kui suured trumbid neil seetõttu käes on. Kogu juutide saaga on järelemõtlemiseks, kas sellised ideed ühikonnas on konstruktiivsed.Et ühel rahval on jumal isiklikult selja taga ja neile on kõik lubatud. Näiteks kuninganna Esteri juhtum.

  7. Mitte, et ma loodaksin, et Marve sellest aru saab, aga mõne teise lugeja hüvanguks olgu ära mainitud, et rahva oma jumala idee ei ole midagi juudispetsiifilist. Omal ajal kuulus iga jumal mõnele rahvale. Rooma linn oli täis erinevate jumalatega rahvaid (või erinevate rahvastega jumalaid).

    Euroopa kontekstis arenes anomaalne idee rahvaülestest jumalatest välja peaasjalikult kristliku misjonitegevuse käigus 1. aastatuhande lõpus ja 2. alguses. Mõnedes teistes maailmanurkades käivad jumalasuhted teistmoodi, näiteks on olemas hinduistlikke usujuhte, kes leiavad, et hindu-usku saavad astuda ainult indialased — teiste jaoks on määratud teise sordi jumalad. (Intsident.) Jaapanis jälle elavad rahva külge seotud jumalad ja geograafilise koha külge seotud jumalad rahulikult koos ja paljud inimesed üritavad mõlema sordiga hästi läbi saada. Võimalusi on veel hulka.

  8. Dig, aga miks siis juutidega nii käitutakse? Muidugi pole küsimus vaid neis. Tahan öelda, et see idee ei ole sobilik, mis teeb ühest rahvast või inimesest või millest iganes, teistest parema, elitaarse ja privilegeeritud seisuse isiku või rahva. Juba Kaini-Aabeli loost ilmneb millised pikaajalised ja kaugeleulatuvad tagajärjed on nähtusel,kui karjakasvataja tööd peetakse põllumehe ameti suhtes paremaks. Minu meelest ajalugu muud ei tõestagi, kui selle arusaama paikapidamatust. Kahjuks pole inimkond sellest midagi õppinud. Ja kui nüüd üritatakse rahvusvaheliselt ühekülgselt ainult juute õigustada, siis on sellel taaskord kurvad tagajärjed. Ma tõesti tahaksin väga sellest probleemist jagu saada.

  9. Vähktõvel on väga huvitav morfoloogia. Vabu tüvirakke leidub ju igas inimorganismis. Mis või kes paneb mõne neist ebasobivas kohas ühemõttelise ühekülgsusega ühesuunaliselt vohama? Ei usu, et ainult keskkonnatingimused on katalüsaatoriks.

  10. Viigilehekompleks on väga sügavalt juurdunud inimeste teadvusesse. Hiljuti pahandas kirikuinimesi üks pühakojas vändatud film, kus alasti inimesed ratastoolis ringi sõitsid. Samal ajal kummardatakse ja imetletakse krutsifiksi, kus poolpaljas inimene ripub ristile naelutatult. Tegemist olevat inimkonna päästja ja lunastajaga. Kuidas saab niivõrd armetus seisukorras isik taolist missiooni teostada? Kuidas sellisesse variserlikkusse suhtuda?

  11. Ilmamaalt ostetakse ära 144 000 esianniks jumalale. Need on need, kes pole end RÜVETANUD NAISTEGA, sest nad on neitsilikud…. nende suust ei ole leitud kavalust, nemad on veatud.

  12. Anti Skeptik. Mul on väga kahju, aga ma ei usu ühtki taolist põhjendust või tõendust, mis räägib mingist evolutsioonilise arengu paratamatuse seaduspärasustest või objektiivse reaalsuse tuimast toimimisest, inimteadvust arvestamata. Minu meelest on just see fakt, et vähktõve rakud hakkavad ühekülgse ühesugususega kontrollimatult vohama, väga kõnekas.

  13. Elu nagu poliitiliselt korrektsetes Siioni Tarkade Protokollides. Kuidas neist kollidest küll vabaneda, kes tahavad hävitada keelt, kultuuri, haridust,meditsiini,riiki ja rahvast?

  14. Tähtsam on küsimus, kuidas vabaneda kollidest, kes hirmutavad kergeusklikke juttudega, et mingid kulissidetagused niiditõmbajad tahavad meid, meie kultuuri, keelt jne laest võetud põhjustel hävitada. Pean tunnistama, et mulle jääb mõistmatuks, kuidas Vooglaiud teadlasteks saavad.

  15. Aga kas see mõte, et teatud inimkollidest on vaja vabaneda, ei tule tuttav ette?Kas te ei leia , et me kordame kogu aeg üht ja sama mudelit, juba hallidest aegadest alates?Kas meie keele, kultuuri, riigi ja rahvaga on muidu kõik korras?

  16. Araabia maade rahutused võivad olla hoopis teistsuguse tagapõhjaga.Asi on Egiptuses, Suures Püramiidis.Hüpotees on, et see toimib iselaadse psühholoogilise massimõjutusseadmena.Usun, et just SP-st lähtub nn ajupesu.See fikseerib inimteadvuse ühele kitsale sagedusele. Mõju on erinev.Kellel vähem, kellel rohkem.Tol ajal, kui Jeesus tegutses oli vaheaeg.Samasugune seis oli ka 1999. a.Nüüd hakkab see uuesti tasapisi avanema. Seal on kolm graniitset pöördust, mis peavad avanema, et inerts ja gravitatsioon tasakaalustuksid ja inimeste ajutegevus samuti.See on pikaajaline protsess, sest muidu ei jääks keegi püsima.Aga teatud kataklüsmid on paratamatud, sest lõunapooluse jäämass on liig, mis liig. Tasakaalu saavutamiseks on planeet sunnitud koort mööda vahevööd libistama, et poolused asukohta muudaks.See toob kaasa maavärinaid ja üleujutusi.Paanikaks pole põhjust.

  17. Siinne holocaustoni lõim muutub juba iseenda vastandiks.Asja mida üritatakse kõigest väest ühekülgselt,ühesuunaliselt, ühemõtteliselt ja ühepoolselt jaatada, muutub iseenda eitamiseks. Küsige MIKS seda tehti?Polnud ju isand Hitler oma semudega esimene ega viimane, kes üritas judaismiküsimust lõplikult lahendada.OMA JUMALA idee ei ole jah midagi juudispetsiifilist, aga nende oma on iseäranis agressiivne ja fanaatiline. Erilise lepinguga pitseeritud, mis pole ühist infovälja arvestades sugugi süütu tegevus.Mahavaikimise, kinnimätsimise ja eiramisega tehakse karuteene nii juutidele, kui kogu maailmale.Nad ei siida ise vabatahtlikult enam oma ideoloogiast loobuda.Samasugune determinism nagu homoseksuaalidel.

  18. Juba see sõnakasutus:EUROOPALIKUD VÄÄRTUSED, nullib head kavatsused ja muutub samasuguseks usudogmaks nagu kristlusel või islamil.Kuidas nõiaringist vabaneda?Aitaks ehk veel tõeline SÕNA VABADUS, kus tõesti kuulatakse üksteist ja saadakse aru, mis teine ütleb ning arutletakse selle üle.Kahjuks töötab ka siinne foorum vastavalt vanale heale tavale:kes ei räägi nii nagu MEIE õigeks peame, tuleb tõsta kõrvale.Ikka seesama judaistlik ideoloogia, mis jagab olemise kahte lehte:puhtad-pühad ja rüvetatud-roojased.Viimased tuleb mõistagi hävitada, sest jumal ise on nii käskinud.Eelnevalt viidati ühele Jaan Kaplinski tekstile, kus ta justkui viis jutu absurdi, et kõiges on süüdi juudid, kuni objektiivse reaalsuseni välja.Kahjuks nii see ongi, kuid mitte juudid ainuisikuliselt, vaid vastav ideoloogia, mis on hakanud väga ammu võrsuma ja praegusel hetkel kõige sügavamalt juurdunud inimestes, keda tunneme juutidena.Läbi ajaloo on nad kandnud ju mitmesuguseid nimesid.Rahvus üldisemalt on üks fiktsioon, mänguelement.Juudist teeb juudi judaism.Kaasajal tuleb öelda: kes meist poleks juut, sest sedavõrd võimas on vastav mõttekujund või meem.

  19. Geiteemades pahandab inimesi asjaolu, et nad liiga avalikult ja pealetükkivalt nõuavad endale teatud õigusi (ametlikult ja seaduslikult abielluda) ja avalikult ning häbenemata korraldavad paraade, kus hööritavad oma paljast tagumikku.Arvestades asjaolu, et EL-U on põhimõtteliselt nagu kõvakettale salvestatud arvutimäng, kus on mitmeid variante edasiliikumiseks, siis küsigem- millele nad vihjavad?Mida nad tahavad meelde tuletada, küsides omal kombel: kas jätkame samas vaimus või teeme ehk korrektiive?Märksõnadeks sobivadki SEADUSLIKUD ÕIGUSED ja PALJAS TAGUMIK EESTVAATES.

  20. UT-s on kirjakoht, kus ingel annab Johannesele raamatukese ja ütleb,et söö see ära ja olgu ta sul suus magus kui mesi, aga kõhus mõru.Kas pole nii kõigi inimlike ismidega, mis mõeldud teiste üle valitsemiseks, olgu monarhism,feodalism,kapitalism,sotsialism,demokratism või kommunism- kõik muutuvad kõhus mõruks, sest mudel on ikka sama TEISTE ÜLE VALITSEMINE. Neid raamatukesi erinevate nimede all on ka lademetes,kas põhiseadus, harta,bulla,ukaas või mida iganes.Kuni jätkub püha usku ebajumalatesse, oleme kui ideoloogilises hullusärgis.

  21. Kahjuks ei tea milleni viib eesti keelse sõna JUMAL etümoloogia, kuid seda niisama välja rookida pole nagu mõtet.Annaks mõistele teistsuguse ja toimivama tähenduse.Näiteks, et EL-U ehk olemasolemine ongi jumal.Jumal pole mitte ülemvalitseja, vaid võimalus, väljakutse, taasloomine.Põhimõtteliselt ju selline algiva on ka kõigis religioonides olemas. Kuid teatud seltskonnad läbi aegade on seda jumalakuju teisendanud ja vorminud vastavalt oma omakasupüüdlikele, kadedusest ja petmishimust kantud arusaamadele.Too salanõu on hästi õnnestunud ja mudel on pikalt töötanud, kuid läheb igavaks ja inimesed enam ei lepi sellega.Või ma eksin?Hulganisti on ka apologeete, kes kas teadlikult või ebateadlikult kaitsevad vastava jumalakuju olemasolu, sest nii on neile kasulik.

  22. Ateistid eitavad teistlikku jumalakuju, aga ise midagi paremat ei paku. Ja kui keegi seda teeb, siis ei tehta kuulmagi.Ei saa ju tõestada või pole veel keegi tõestanud.Tegelikult on ju ammu tõestatud, aga salatakse maha. Ei taheta kaotada edutoonud ja suurepärast süsteemi.Kui mõelda kasvõi nii, et kui meie käsutusesse on antud suured teadmised ja võimalused kuidas mateeriat lõhata,lammutada,lõhkuda ja hävitada–siis miks pole selle loomise võimet?Seda isegi ei kujutata ette, et inimesel oleks midagi pistmist mateeria loomisega.Selleks peetakse mingit KÕRGEMAT vaimu või jumalikku JUHUST või lihtsaid FÜÜSIKASEADUSI või suurt LOODUST.Ühesõnaga EBAJUMALAT.Ehk ongi nii, et tõestuse aluseks jääb üksnes puhas ja tugev USK.Iseendasse.

  23. Märt, tänan tähelepanu juhtimast, aga see loomine on ikka neid proteese kasutades.Ma ei kritiseeri, aga juhin tähelepanu, et mõtle, kui palju teistsugust mateeriat on vaja rakendada ja raisata, et saada uraanist raskemat elementi plutooniumi.Ja mis sellega peale hakatakse? Kas see ei lagune samas?Või saab kasutada tuumareaktorites?Mulle meeldiks ikkagi selline ehe loomine.Mõtte jõul ja uut teadlikkust kasutades, mis peitub tumedas energias.Ma millegipärast usun, et see on võimalik.Siis avaneksid võib-olla hoopis teised tehnoloogilised võimalused ja elu kvaliteet teiseneks ja paraneks.Praegu me tegeleme orjaks olemise probleemidega.Unistada ju võib?

  24. Oakrock tegi huvitava järelduse, et ateism on kirjas UT-s.Täpselt nii! Seal tühistatakse teistliku ehk ebajumala võim.Mis puutub SURNUST ÜLESTÕUSMISSE, siis siin tuleb eelkõige silmas pidada nn elavaid surnuid–meid endid, kes me ei mäleta, kes me tegelikult oleme ja kuidas elumäng kokku on pandud.Jeesuseks nimetatud isik UT-s mäletas, ta demonstreeris INIMESEKS olemist ja väitis, et ka MEIE võime teha kõike seda, mida temagi ja veelgi enam.Aga me ei usu seda.Mõningad küll usuvad, et oli Jeesus ja tegi teatud asju, aga ei usu, et temagi võiks teha.Lühidalt öeldes võitis Jeesus ära neli meie maailma põhihirmu:puuduse-, haiguste-,sõja- ja surma ees.Ja ta ei raisanud selleks sentigi.Ei kasutanud ühtegi proteesi.Mina usun raudselt, et ta suutis ka surmast läbi minna.See on mäletamise küsimus, ei tohi teadvust kaotada.Arvatavasti on see võimalik perfektselt vastandlikke emotsioone vallates ja ohjates.Me oleme selle kõik unustanud.Teatud mõttes on elust saanud surm ja surmast elu, kuradist jumal ja jumalast kurat.

  25. Saabki tuumareaktorites kasutada ja ka lagundamisel tuumarelvades on kindlad “proteesid” kasutusel.

    Eelistada võib palju kuid reaalsusel on limitatsioonid.

  26. Huvitav ütlus: REAALSUSE LIMITATSIOON! Siit tekib järgmine põhjapanev küsimus, et mis see objektiivne reaalsus siis lõppeks on? Meil on tuumareaktorid ja tuumarelvad ja nii vähe üksteisemõistmist ning armastust.Enamasti kasutataksegi teadussaavutusi kõigepealt militaarias.Tuumareaktor pole ka mingi süütu vidin.Ma ei usu, et selline teaduslik-tehniline progress ilma inimvaimu edenemiseta on pikemas perspektiivis jätkusuutlik. Või võtame selle CERN-i.Teatavasti läheb sügavamale aine sisse minnes vaja järjest rohkem energiat sisemiste sidemete lõhkumiseks.Kas pole nii, et -viimse- osakese kättesaamiseks peab piltlikult öeldes universumi pahupidi tõmbama?Mis näitab, et tegelikult mingit mateeriat polegi.On vaid olemasolemise illusioon.Elu põhiolemus on ikkagi vaimne.Me saame oma reaalsust ise luua, kui selle tõe omaks võtame.

  27. Kas sinu jaoks on siis realistlik, et kui tahad, siis saad endale kilo kulda laua peal ette mõelda?

    Mida see mõtlemine sinu jaoks head ära siis ei saa teha?

    Muidugi on reaalsuse asju võimalik eluohtlikult kasutada, aga kui mõtlemine suudaks mingeid võimsaid energiad muuta ja mateeriat luua, siis arvatavasti ei läheks asjad alati ning kindlasti mitte alguses soovitult. Äkki mõtleb amatöör endale miljonikraadise objekti keha sisse?

  28. Pean jälle meelde tuletama, et me praegu enamasti EI OLE sellised inimesed, kes on võimelised mõttejõu abil mateeriat looma.Ma ei tea kas keegi antud tingimustes üldse on.Meie praegune n.ö. orja seisund on samuti meie endi looming, aga see ei saa kesta igavesti.Vastuolud lähevad liiga suureks.Olen veendunud, et meid ümbritsev loodus:taime- ja loomaliigid on siiski inimteadvuse poolt loodud.Kui piiblilegendis öeldakse, et JUMAL tõi neid Aadama ette , et näha kuidas tema neid nimetab, siis see on moonutatud teave.Ma ei tea millisel kujul toona inimteadvus eksisteeris, kuid see lõi taime- ja loomaliike.Võib-olla on koguni nii, et mida rohkem on lihakehalist inimmassi,seda madalam on keskmine teadlikkuse tase.Kuid siis toimusid teatud sündmused, mis võõrandasid teadmise ja mäletamise inimteadvusest ja sai alguse maailm,nii nagu me seda tunneme.Seostan muutust ikka teatud iidsete ehitistega.Ma ei usu, et Suur Püramiid on ehitatud mingiks hauakambriks.Samuti pole võimalik seda teha füüsilise inimjõuga.Ja ilmaasjata ehk ilu pärast seda ka ei tehtud.Kasvõi selline fakt, et kahel pool Giza platood laiub tohutu kõrbeala.

  29. Oakrock märkis tabavalt, et usklike meelest on ainult nemad võimelised piiblist aru saama.Piiblit saab aga mõista mitmeti.Usklike jaoks on pühamast pühamad kõik ära tõlgendanud ja neile jääb üle üksnes uskuda ja usaldada õpetuslikku puhtust.Eks ajaloos ole teada, kuidas Oikumeeniline Kirikukogu on läbi sajandite tegelenud tões ja vaimus kõikvõimalike ketserite hukkamõistuga.Tavausklikud ise pole enamasti piiblit lugenudki ja milleks, kui on lihtsam näpuga järge ajada, kui õpetatud vaimulik ette loeb ja kaasa joriseda , kui laulusalm nimetatud.Kõige enam panebki imestama, et sihuke kirbutsirkus nii kaua on kestnud ja lõppu ei paista.Kristlikke raadiojaamu kuulates aina imesta, kuidas uued ja noored usklikud tunnistusi jagavad sellest, et jumal neid on kutsunud.Ja kui pole tõsiseltvõetavat alternatiivi, siis andku minna.

  30. Märt, sa ometi mõistad, et kõigil neil looma- ja taimeliikidel peab olema looja.See pole tõsiseltvõetav jutt, et on mingi iseeneslik evolutsiooniprotsess, mis nii keerukad organismid on tekitanud.Kuigi areng on muidugi olemas, sest kui mõelda näiteks nn dinosauruste ajastule, siis on hästi näha ,kuidas toimus jumala õpipoisi loomistöö.Ma olen rääkinud peamiselt inimteadvusest, mis pole päris samane inimesega.Isegi praegu arvan, et on olemas mingi osa inimteadvusest n. ö. ehedal kujul, ilma kehastumata.Nagu valvurina või nii.Näiteks sel kombel saab seletada nn UFO-nähtust, sest kes suudaks militaarmaniakke muidu ohjeldada.Kõige aluseks on TEADVUS,see jaguneb kõige vahel, mis on olemas.Kogu teadlikkus oli enne maailma iseeneses salvestatud, et siis esile ilmutudes seda teadlikkust kogeda.Nii on lugu loogiline, sest pole võimalik, et kui inimesele on antud sedavõrd suured võimalused ja võimed, siis mitte teadmist asjade algusest.

  31. @marve:
    See pole ka tõsiseltvõetav jutt, kui evolutsioonis kahtlemist väites väidad, et see oli algsete ülivõimekate inimeste töö. Ja edasine tekitas tõsiseid kahtlusi, et kas ise ka usud oma väiteid.

  32. Ma ei kahtle otseselt evolutsioonis kui sellises, aga ma kahtlen selle iseeneseslikus mehhaanilises toimimises.Ilma teatud kindla suuna ja vaimsuseta.Iseenesest on ju iga asjaga nii, et kõigepealt tekib mõte mingi asja kohta ja siis hakkad seda kavandama ja ellu viima. Ikka lihtsamast keerulisemaks.Evolutsiooniga on ju samamoodi. Ja maailmaga tervikuna.Kõigepealt peab olema plaan või kavand ehk teadlikkus, siis saad midagi teha.Kui nii võtta , siis ju mõte ja idee ongi ainus mateeria.Teiste sõnadega teave, teadlikkus või informatsioon.Sa oled ka väga kinni selles praegusel kujul inimesks olemises.Seegi oli algul olemas kontseptsioonina.Ma üldiselt usun oma väiteid, kuid neid annab kindlasti täiustada, kui keegi kaasa mängiks.Kogu olmasolemisele peab ju olema mingi seletus.

  33. Inimeste kognitiivsed võimed on enamasti väga nadid.Tegutsetakse telefoniautomaatvastajatena ehk tingitud ja tingimata reflekside kogumina.Haiguste teema on selle parim näide.Ei vaevuta mõtlema ega analüüsima, mis asi see haigus lõppeks on.Pole ju vahet kas tavameditsiin või alternatiivmeditsiin,mõlemad lõikavad tõbitsemise pealt kasu.Ja paljudele inimestele lihtsalt meeldib haige olla. On tekkinud omamoodi sõltlased:kui ühest tõvest lahti saadakse,hangitakse kiirelt järgmine.Põdemine aitab kompenseerida vajakajäämisi hoolimises,armastamises,tunnustamises,tähelepanu osutamises jm.Kõige parem moodus haigustest lahti saada on MITTE USKUDA nende olemasolu.Kustutada oma teadvusest kõik vastavad failid, mis haigusi tekitavad.Mitte võideldes ja kurjustades, vaid armastusväärselt loobudes.KÕIK on ÜKS ENERGIA, kui sellest aru saada, siis on võimalik ka KÕIGEGA suhelda.Pole olemas elutut asja. Kõik on elus.

  34. Märt, sa rääkisid GEENIVARAMU peaarvutist.Minu jaoks on just geenivaramu selge ohumärk!Sest, kui me hakkame geenimanipulatsioonidega haigusi n. ö. ravima, ilma, et analüüsiks ja teadvustaks nende tegelikke põhjuselisi tagamaid, siis saame just sellised zombilikud inimühikud nagu piibel kirjeldab.Meditsiin on kaasaegsetest teadustest kõige ihulähedasem ja puudutab seetõttu otseselt iga inimest.Kui sellega liikuda ainult ühes suunas s. t. haiguspõhiselt,siis jõuame Musta Auku.Teatavasti loetakse selleks aegruumi niisugust punkti, kus kõverustensorist moodustunud invariant saab lõpmata suureks.Teiste sõnadega:kahest vastandlikust nähtusest on üks teisest jagu saanud ehk selle ära võitnud ja muutudes ise tema sarnaseks, üritab vallutada lineaarset lõpmatust.Tõmbab piltlikult öeldes täiega.See on äärmuslik tasakaaluhäire, mis lõpeb kollapsiga.Kui sa nüüd jälgid elu, siis näed, et taolisi mõttekujundeid on mitmeid, mis soodustavad Musta Augu teket.Kõige laiemas plaanis feminiinsus maskuliinsus, kui kogu olemasolemist läbiv põhiprintsiip.

  35. Valikuid on laias laastus alati vähemalt kaks.Kas Harmaggedon või harmoonia; kas olla Imuunuel või Imaanuel?Viimne Võitlus või kooskõla?Kõiksusest lahus või sellega ühenduses?Haigused on sisuliselt kõik immuunsüsteemi häired.Viimane aga pole midagi muud, kui mänguelement.Vajalik selleks, et ÜKSIKul oleks võimalik ÜLDISEST eralduda.Kui aga seda hirmu- ja ohutunnetega piisavalt piitsutada, siis toimub n. ö. vindi ülekeeramine.Näiteks nagu HIV-i ja AIDS-i puhul on sündinud.Tasakaalupunkt hirmu ja armu paradigmas on ületatud hirmu poolele ja organism hävitab ise enda.Allergilised haigused on tasakaaluhäire puhtuse ja mustuse vahel, kahjuliku ja kasuliku vahel jne.

  36. Inimesed elasid nagu loomad ja seaduse, riigi ning moraali tekkimine tähistavad siis progressi.Et muidu oleks METSLASED end ammu vastastikku maha nottinud.Mägede viisi võib keegi taolist totrust algallikate pähe trükki lasta praeguse fashistliku ideoloogia õigustamiseks ja põhjendamiseks.Iga arukas inimene saab ise aru, et suurimad tapatalgud ja verepulm on korraldatud ikka riiklike struktuuride poolt, vabaduse ja väärtuste kaitseks.Silmakirjalikkuse kõrgeim pilotaaz!

  37. Goethe kirjutas:kas siis teadmine on pärgamendis,kas see siis ongi vaimu täitev püha kaev?Kui ALLIKAS ei pulbitse meist endist, ei leia iial kergendust me vaev.

  38. @marve:

    kas siis teadmine on pärgamendis,kas see siis ongi vaimu täitev püha kaev?

    Selleks, et asjast aru saada tuleb tunda originaale.

    Kui ALLIKAS ei pulbitse meist endist, ei leia iial kergendust me vaev.

    Milline allikas????? Milline vaev?????

  39. Oakrock, mina usun, et ORIGINAAL ja ALLIKAS on IGA INIMENE ISE. Meie VAEV seisnebki selles, et vaidleme ja tülitseme kõikvõimalike ebajumalate pärast, mis kellelegi armsad.Kui õnnestuks mingi nipiga need kõik kustutada, siis me mõistaksime üksteist sõnadetagi.

  40. Maalehes oli pealkiri, et Tallegg panustab OMA munadesse.Nakkusohu kartuses ei lasta uude kanalasse ühtegi VÕÕRAST olendit.Tahtmatult tekib paralleel pantvangistajatega, kes samuti väga OMAS maailmas kinni.Pantvangid olid siiski tublid, et nad suutsid vangistajatega suhelda ja üht-teist selgitada.See nad päästiski.Kuid suhtlustasand OMADE ja VÕÕRASTE vahel on palju laiem probleem.Juba taolise jagunemise mõte on laastav.Elus, kus kõik on üks energia.Mida teed teisele, seda teed endale.Sellest,mille teiselt ära võtad, jääd ka ise ilma.Toda tarkust pole siiani mõistetud.

  41. Mõtlemisvõimetute orjade meisterdamine algas ikka ammu enne kristluse sündi.Kristluse apologeedid lihtsalt jätkavad vana head tava.Kui väidetavalt isand Saulust Damaskuse teel mingi nägemus tabas, siis see polnud mitte kristus, vaid vanatestamentlik jumalakuju-deemon Jahwe isiklikult.Toosama mõttekujund laastab tänapäevani meie ühisteadvust.Hea näide on Norras toimunu.Kõik arvajad ja kommenteerijad on valmis kohe Breinikile kõrri kargama, ilma, et järele mõtleks,mõistaks, arutleks, kuulaks või näeks.Tüüpiline tingitud refleksidel põhinev re-aktsioon, mitte loov ja mõtlev käitumine.

  42. Norras juhtunu ja samalaadsed Soomes sündinud lood mõne aja eest võib liigitada rubriiki- raskekujuline kommunikatsiooni häire.Väidetavalt jälgiti teda juba pikemat aega, alates märtsist intensiivsemalt.Kas aga keegi suhtles temaga,püüdis rääkida või mõista?Tuleb meelde Ansipi tees aprillirahutuste ajast, et äärmuslastega me ei räägi.Sama korrutatakse rahvusvahelisel areenil, et terroristitega läbirääkimisi ei peeta.Valimisdebattide aegu on näha, et ega ei suudetagi rääkida või arutleda erinevate maailmavaadete tasandil.Täielik semiootoline mõistmatus.Kõige lihtsam moodus on kuulutada teisitimõtleja vaimuhaigeks äärmuslaseks ja kui ta midagi kohatut korda saadab, siis hakata karistama ja isoleerima,hukkamõistma, surmanuhtlust või eluaegset vangistust nõudma.Nagu siis saaks probleem lahendatud.Süüdi on igal juhul üksikisik.Keegi ei soovi arutleda ühiskondliku tausta üle,kus ta kasvas ja arenes.Kas see on ikka vaba ja demokraatlik?Kas selline ongi demokraatia?Kas sõnavabadus ongi lihtsalt õigus üllitada tekste?Neile, mis peavoolu põhimõtetest irduvad kuulub ignorants ja arrogants.Heaoluline ühiskond on iseenesest täiuslik. Hälvikud sõelutakse välja evolutsiooniliselt.AA-men!

  43. Õhtulehes üks psühholoog analüüsis Breiviki tausta ja läbi jooksis tõdemus, et ta põdes oma juudi päritolu pärast.Väga võimalik, et on seoseid ka katoliku kirikuga.Eks põhimõtteliselt ole tegemist järjekordse -viimse kohtupäeva- eelprooviga, nagu varemgi taolistel puhkudel.Breivik tegutses täpselt tüüpilise juudikristlasena, kes oma tões ja õiguses surmani veendunud.Jääb üle oodata järgmisi arenguid, kui hävituskoletis ehk antikristus tõeliselt troonile tõstetakse ja laiaulatuslik kättemaksuaktsioon käivitatakse.See eeldab juudikristliku maailma täielikku konsolideerumist, mis praegu hoogsalt käimas, aga võimuvõitlus ja ebakõlad takistavad kiireid kokkuleppeid.Võim paavsti kätte ja keskaega tagasi on ka isand Igor Mangi unelm, mida ta Maalehes juba mitu aastat mananud.Järgmine paavst võib olla siis just judaistliku taustaga isik, et antikristus oleks ametlik.Breivik sobis hästi eel- või peaproovi etenduse peaosatäitjaks.Me võime võtta situatsiooni Elu Rullraamatute avamisena, kus me etendame endile võimalikke tuleviku stsenaariume ja saame teha valikuid, kas jätkata või muuta midagi.Lõppvaatus tõotab tulla julm.Vajalik oleks nüüd ka positiivsete jõudude aktiviseerumist, aga meil seda paraku ei näe.

  44. Religioonivaba arusaam maailmast annab sellele hoopis tähenduslikma mõtte—, nii kõlab teema. Kuid religioosne arusaam on sedavõrd tugevalt juurdunud, et igast uuest ismist või institutsioonist saab omakorda religioon.Nagu kuningas Minose puudutusest muutus kõik kullaks. Lihtsalt teistliku jumala eitamisest asi ei parane.See on hea vahend sama ideoloogia hoidmiseks, sest ükski organiseeritud tegevus pole selleks seatud, et midagi ühiskonnas muuta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga