Leiud augustikuisest ajakirjandusest

Olen ise suvisel puhkuselainel ja meediatarbimine on keskmisest madalam, seepärast ei paku omalt poolt muud, kui avan augusti leidude jaoks uue pesa.

211 Replies to “Leiud augustikuisest ajakirjandusest”

  1. Meie lugeja Ivo leidis:
    Maailma lõpp läheneb. Kas tulnukad päästavad inimkonna?

    Sellegipoolest leidub maailmas küllalt palju kergeusklikke, kes võtavad jutte lähenevast maailma lõpust tõsiselt. Nendel on lootus see üle elada Lõuna-Prantsusmaal asuvas väikeses Bugarachi külas ehk täpsemalt selle servas asuval samanimelisel mäel, millel kõrgust 1231 meetrit.

    Väidetavalt asub mäel tulnukate salajane maandumisplats. Mõnedel andmetel on mäe sees ootevalmis koguni tulnukate kosmoselaev, mis tuleva aasta 21. detsembril maailma lõpu saabudes päästab valitud inimesed katastroofist.
    Internetiajastul liigub igasugune info maailmas kiiresti. Seetõttu ei maksa imestada, et 200 elanikuga Bugarachi külast on saanud maailma lõppu ootajatele omalaadne palverännakute paik.

  2. Ars Technica kirjutab uutest avastustest ilma fossiilideta fossiilkütuste vallas.

    The majority of plant matter we have available to produce biofuels comes in the form of cellulose, a long polymer of sugars. It’s easiest to convert this material to ethanol, but that creates its own problems: ethanol is less energy dense than petroleum-based fuels, and most vehicles on the road can’t burn more than a 15 percent mix of ethanol and standard gasoline.

    These disadvantages have led a number of labs to look into ways of using a cellulose feedstock to produce something more like standard fuels. In yesterday’s Nature, researchers proposed a clever way of doing this: take the biochemical pathway that normally burns fat and run it in reverse.

    There’s so much to like in this paper. To begin with, the authors are successfully leveraging decades of bacterial genetics and basic biochemistry to do this work. They really are building something using information that was pieced together by hundreds of researchers, most of whom probably didn’t ever think their work would have implications for the oil economy.

    It’s also simply a tour de force of genetic engineering. Every time a reaction went too slowly, the researchers would pop a few extra copies of the relevant genes in to speed it up. Any sign of unwanted byproducts and they knocked out the genes that produced them.

    There’s a tremendous amount of potential here. The authors have shown that it’s possible to divert this pathway into a variety of products, but they’ve only done so by altering a limited number of genes, generally the ones that already exist in E. coli. There’s a whole world of other bacteria out there, so it may be possible to identify genes that can use the same process to create a huge array of other useful products.

  3. Õhtuleht kirjutab soolisest diskrimineerimisest Meerikamaa meditsiinis.

    26aastane Raymond Johnson sai šokeeriva diagnoosi umbes kuu aega tagasi, kirjutab Ilta-Sanomat. Charlestonis (Lõuna-Carolina osariik) elaval kehvas majanduslikus seisus mehel pole tervisekindlustust, ent ta kuulis oma kergenduseks, et vaestele suunatud haigluskindlustussüsteem Medicaid võib teda aidata.

    Paraku keeldus Medicaid Johnsonit abistamast, kuna ta on mees. Selgus, et soodustusega rinnavähiravi saavad vaid naised.

  4. Tänase päeva parim uudis, mida ei oskagi kuidagi kommenteerida. See räägib enda eest!

    Kreeka säästumeede: 1500 surnut kaotas oma pensioni http://majandus.delfi.ee/archi.....d=55646318

    Uudisteagentuuri AP andmetel on Kreeka suurim pensionifond lõpetanud pensioni maksmise 1473-le üle 90 aastastele, kes on surnud.
    …………………
    Valvsate kontrolöride seas on kahtlust äratanud seik, et umbes 9000 üle sajaaastast kreelast on samuti pensioni saajate hulgas, kuigi värskeima rahvaloenduse järgi on Kreekas ainult 1700 üle saja aastast inimest.

  5. День за Днём kirjutab, et СШАs on inimene vampiirihammustuse kätte ära surnud.

    19-летний парень был мигрантом, работавшим на ферме. Летучая мышь-вампир укусила его в пятку еще в родном Мичоакане. Это произошло 15 июля 2010 года, за 10 дней до его отъезда в Соединенные Штаты, где он нанялся убирать сахарный тростник на плантациях в Луизиане.

    “Это первый смертный случай в США от бешенства в результате укуса вампира, зараженного вирусом”, – говорится в еженедельном отчете Центров по контролю и профилактике заболеваний. Речь идет о необычайно агрессивнрй форме бешенства, которая имеет инкубационный период всего 15 дней, по сравнению с 85 днями при других случаях бешенства у человека.

  6. Sydney Morning Herald kirjutab islami uutest radikaalidest, kelleks on punkrokkarid.

    THERE was a time when the words ”Muslim radical” painted a clear picture – a young man strapped with explosives, perhaps, or a bearded cleric calling for sharia.

    But things have changed. The protesters of the Arab Spring are both Muslim and radical, as are the bungling jihadis of Chris Morris’s movie Four Lions. And now a new film, The Taqwacores, attempts to further stretch the definition.

    The film’s set-up sounds familiar enough – a meek Muslim student named Yusef joins a hardcore Islamic commune and becomes radicalised. But this time, ”hardcore” refers to punk rock. This is a commune where one Muslim, Jehangir, sports a red mohawk and announces morning prayers with an electric guitar. Another is gay and wears a skirt and make-up. The bands that congregate there have names such as Osama’s Tunnel Diggers and Boxcutter Surprise. They drink beer and smoke pot, and among them is a spitfire feminist in a burqa.

    Huvitav, kas säärase koleda definitsioonivenitamise peale keegi ka protestima hakkab?

  7. Õhtuleht kirjutab “mõelge laste peale” tüüpi tõetust kuulujutust.

    Äsja ilmus eestlaste Facebooki seinale teade: «KIIRE! Kõigile vanematele! Nestle palub tagastada kõik BANANA laste söögid, mille kuupäev lõpeb 2012, sest nad võivad sisaldada KLAASI!!!

    dig ei teadnudki, et eestlastel Facebookis üksainus sein on.

    Meile jõudis Facebookis leviv hoiatus ilmselt Soome kaudu. Selle kohta leiab kirjutise Iltalehtist, kus väidetakse samuti, et tegemist on võltsinguga, mida ei tasu tähele panna.

    Delfi kirjutab ka. “Võltsing” peaks ilmselt olema uuseestikeelne vaste “hoax”ile.

  8. dig ütles:

    Huvitav, kas säärase koleda definitsioonivenitamise peale keegi ka protestima hakkab?

    Kui raamat paari aasta eest välja tuli, leidis see siin-seal välismeedias kajastamist küll. Hüsteerilisi reaktsioone moslemimaailmast pole nagu kuulda olnud.

    Film on mullune; siin on üks eestikeelne arvustus.

  9. EPLis intervjueerib Madis Vaikmaa holistilist biosemiootikut Andreas Weberit.

    Füüsikas on huvitav see, et juba üle saja aasta pole Newtoni tõde olnud ülim. Aga bioloogias oleme me paljuski ikka veel Newtoni ajas ning peavoolu bioloogia on endiselt uppunud looduslikku valikusse ja sellesse, et näiteks genoomi või organisme käsitletakse üksikute osakeste kogumina.
    Selles mõttes näitaks mõtteviisi muutus bioloogias – ja see tuleb varem või hiljem – seda, et looduses on kõik seotud. Ja siis me teeme juba teistsugust teadust. Ma arvan, et meil tuleb arvestada sellega, et bioloogia peab olema teadus subjektidest ja et ka kõik teadlased on subjektid. /…/

    [Biosemiootika all pean] silmas bioloogilist paradigmat, et organismid pole põhjuslikud masinad. Organismid on süsteemid, mis kalduvad ennast säilitama ja millel on tendents elada ja olla terved. Samuti on neil tendents arendada välja oma vaatenurk ja subjektiivsus, mida ma nimetan ka tundmiseks. Organismid kogevad maailma kui tähendust ja loovad ka ise tähendusi. Seega võiks biosfääri vaadata kui väljendusrikkuse esimest astet.
    Biosemiootika on poeetiline või vitaalne vaade elule ja oluline edasiarendus mehhanitsistlikust maailmavaatest. Biosemiootika on tegelikult suur kogum bioloogilisi teooriad, mis keskenduvad sellele, et organismid pole deterministlikud masinad, vaid pigem tähendusega ja loovad olendid. /…/

    [Eestiga seob mind] esiteks sügav filosoofiline traditsioon mõista bioloogiat holistlikult. Samuti see, et Eestis on olnud palju biolooge, kes on töötanud vastu omaaegsele bioloogia peavoolule, näiteks Karl Ernst von Baer ja Jakob Johann von Uexküll. Mulle tundub, et säärane filosoofiline bioloogiale lähenemine on kuidagi seotud Eesti loodusega. Eestis sa mõistad, et looduses on kõik kuidagi süstemaatiline. /…/

    Minu idee on see, et loodus ise ei ürita alati kulusid vähendada või efektiivsust taga ajada. Loodus annab külluslikult ära kõike, olles ühtlasi ülekaalukalt kõikjal kohal. Ma arvan, et me võime looduselt õppida uut majandamist või uusi majandussuhteid, mis ei põhine optimeerimisel, eraldumisel või sõjal, vaid andmisel ja seoses olemisel. /…/

    Aitaks, kui elusolendeid ei vaadeldaks kui materiaalset vara, vaid kui tunnete, kogemuste või hirmu kogemust. Me peaksime maailma tajuma elavana, mitte elutuna, aga praegu me kohtleme loodust, justkui oleks see surnud. Teadus on juba kakssada aastat väitnud, et maailmast arusaamiseks tuleb seda käsitleda kui elutut mateeriat, mis on üks suur illusioon. Me peaksime kõiges nägema elusat – nii saab detailsema pildi. Kõige olulisem on, et me aitaksime elusat, et me aitaksime elu sellel planeedil.

  10. Delfi kirjutab kangetest Tartu meestest Breivikut peatamas.

    Täna kell 16.00 Tartus kaubahalli vastas olevas pargis toimuma pidanud protestiüritus jäi vihma tõttu ära.

    Täna kell 16 pidi toimuma hiljutistele Norra sündmustele pühendatud mälestusmiiting “Stop Breivik!”. Vormilt pidi tegu olema juba traditsiooniks kujunenud Hyde parki laadse kõnekoosolekuga.

  11. Mind huvitaksid teie kommentaarid/selgitused/vaidlustused Weberi väitele:

    Füüsikas on huvitav see, et juba üle saja aasta pole Newtoni tõde olnud ülim. Aga bioloogias oleme me paljuski ikka veel Newtoni ajas ning peavoolu bioloogia on endiselt uppunud looduslikku valikusse ja sellesse, et näiteks genoomi või organisme käsitletakse üksikute osakeste kogumina.

    (ise olen asjatundmatu ja seega neutraalne)

  12. Isand Weber ajab niivõrd segast juttu, et tema ritta pandud sõnu polegi võimalik kommenteerida selgitada ega vaidlustada, kuna keegi ei saa aru, mida ta öelda tahab.

    Mida tähendab “Newtoni tõde” ja “Newtoni aeg”? Kui võtta Newtoni ajaks tema eluaeg, siis 17dal sajandil polnud keegi veel looduslikust valikust kuulnudki. Nii et peavoolu bioloogia on Newtonist ajast tubli paarsada aastat edasi arenenud.

    Ma pakuks, et hr. Weber peaks loodusliku valiku tulemusena tekkinud üksikute osakeste kogumina käsitletava ning valget kitlit kandva organismi abi paluma.

  13. @Konspiraator:

    Mind ei huvita tegelikult mitte niivõrd Weber ja see, mida tema täpselt öelda tahtis. See, et bioloogia ja veelgi enam meditsiin on kivistunud ja ei võta arvesse uuemaid arenguid nt füüsikas, on ju paljude alternatiivikute väide. No kasvõi see paljuvaieldud homöopaatia ja molekulide puudumine – kas nt kvantfüüsikas ei opereerita juba ammu molekulidest väiksemate osadega ja nende mõjudega?
    Mu teoreetilist füüsikas kraadi omav tuttav ütleb, et info on võnkumine (ma olen piisavalt ebapädev, nii et tal pole mõtet kuigipalju täpsemalt väljenduda). See kõlab ju küll nagu vesi homöopaatide veskile…

  14. Pirik ütles:

    Mu teoreetilist füüsikas kraadi omav tuttav ütleb, et info on võnkumine …

    Saladuskatte all olgu ära mainitud, et erialaga inimestel on pahatihti kõnekäände ja in-joke‘e, mis kõrvalseisja jaoks intuitiivsed ei pruugi olla ja mille otsesõnu võtmine rappa viib. Kui näiteks matemaatikud teekannust räägivad, siis ei pruugi nad ei teed ega kuuma vedelikuga kannu silmas pidada, rääkimata Russelli orbitaalobjektist või jaburate mütsidega teepidudest. On täiesti võimalik, et jutt käib hoopis kuuendast platoonilisest kehast.

  15. @Biosemiootika
    Humanitaarbioloogia?
    Relativistlik kvantbioloogia vaevalt, füüsikat toodi nähtavasti ainult ebaõnnestunud võrdluseks, ajakirjaniku algatusel.

    aga tegelikult oleme siiski loomad

    Vahest on biosemiootika eesmärgiks tõestada pöördväidet – loomad on tegelikult (nagu) inimesed.

  16. Seaduse järgi on kõik jokk, aga näe rahvas ei kiitnud poliitiku tegevust heaks. Pressikonverentsil poetas pervert ka nii ilusasti pisara! Selline käitumine on eduteoloogia vili, kus usklikele on kõik lubatud, ka noorte tütarlaste lörtsimine. Arusaamine moraalist on neil rohkem kui vildakas.

    Saksa kristlike-demokraatide esipoliitikul oli suhe 16-aastase neiuga http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=55732758

    Üheksa kuud enne Schleswig-Holsteini liidumaa valimisi astub Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) põhikandidaat tagasi. Tagasiastumise põhjuseks oli eelmise aasta alguses olnud suhe tollal 16 aastase tüdrukuga.
    40-aastane Christian von Boetticher teatas oma otsusest eile õhtul Kielis, kirjutab ajakiri Stern. Tagasiastumisega viis ta oma partei juhtimiskriisi. Kui CDU eelmine nädal sellest teada sai, siis tekkis mõistmatus ning meelepaha. Praeguseks on see suhe läbi.
    ……………………..
    Samuti ütles ta, et see suhe oli tema ringkonnas aksepteeritud ning ka seaduse ees legaalne, kuid ta ei arvestanud, et paljude inimeste silmis ei ole selline käitumine moraalne.

  17. @dig:

    Info ei ole võnkumine?
    Kvantfüüsikas ei opereerita juba ammu molekulidest väiksemate osadega ja nende mõjudega?

    @Konspiraator:
    Kas alljärgnevat kirjeldust juba annab kommenteerida/kritiseerida?

    Kvantfüüsika tõestab, et mateeriat ei saa jagada algosakesteks nagu eraldiseisvateks ehitusklotsideks, millest siis kõik suuremad asjad koosnevad. Sest see algosake võib tekkida, kaduda ja muutuda nähtamatuks pealtnäha ilma seaduspärasuseta. Et kõik asjad, nii elus kui elutud eksisteerivad ühtses kvantväljas ja mõjutavad üksteist pidevalt.
    Newtoni füüsika ütleb, et kõik mateeria on täpselt mõõdetav kuni algosakesteni ja nende kehade-osakeste käitumine täpselt valemitega ette ennustatav. Ja kõik elusolendid on lihtsalt biokeemilised masinad.
    Meditsiinis ja bioloogias on kvantrevolutsioon veel toimumata.

  18. pirik ütles:

    Info ei ole võnkumine?

    Ei, isegi need mõisted ei käi sedasi kokku. Ja teekannaeeder ei ole korrapärane hulktahukas.

    Kas alljärgnevat kirjeldust juba annab kommenteerida/kritiseerida?

    Misjaoks? On Sul sellega mingi isiklik side?

    Kvantfüüsika tõestab, et mateeriat ei saa jagada algosakesteks nagu eraldiseisvateks ehitusklotsideks, millest siis kõik suuremad asjad koosnevad.

    Hakatuseks on tegemist ilmse jamaga, sest kvantfüüsikas uuritavad kvandid endat just säherdusi klotse kujutavadki. Edasi läheb asi allamäge.

  19. pirik ütles:

    @Konspiraator:
    Kas alljärgnevat kirjeldust juba annab kommenteerida/kritiseerida?

    Noh, siin on vähemalt mõni konkreetne väide. Umbluu küll, aga siiski.
    pirik ütles:

    Kvantfüüsika tõestab, et mateeriat ei saa jagada algosakesteks

    Kvantfüüsika vastupidi tõestab, et saab küll ja sellega just tegelebki. Ühtlasi tõestab antud väide ka seda, et teksti autoril pole antud valdkonnast isegi mitte baasteadmisi.

    pirik ütles:

    Newtoni füüsika ütleb, et kõik mateeria on täpselt mõõdetav kuni algosakesteni ja nende kehade-osakeste käitumine täpselt valemitega ette ennustatav

    Ei ütle. “Newtoni füüsika”, ehk siis klassikaline mehaanika ei räägi osakeste suurusest mitte midagi. Ja koperdas nii umbes 100 aastat tagasi probleemi otsa, et molekulide ja nendest väiksemate osakeste puhul hakkavad mõõtmised valemite põhjal tehtud arvestustele mitte vastavaid tulemusi andma. Probleemile otsiti muidugi põhjusi ja nii tekkiski too kvantfüüsika.

    Meditsiinis ja bioloogias on kvantrevolutsioon veel toimumata

    Mida tähendab sõna “kvantrevolutsioon”? Kvantfüüsika saavutusi kasutatakse kõikides valdkondades. Kui nüüd rääkida ülalmainitud homoöpaatiast, siis selle toimimist ei kinnita ükski tänapäeval tuntud teadusdistsipliin, vastupidi nad kõik kinnitavad, et see on umbluu.

    Oskad Sa selgitada, kuidas kvantfüüsika homoöpaatia toimimist kinnitab?

  20. PZ Myers kirjutab huvitavast leiust, mis toetab hüpoteesi, et plesiosaurused sünnitasid elusaid saurusetibusid.

    The unique aspect of this specimen is that it’s the only pregnant plesiosaur found; the fore and hind limbs bracket a jumble of bones from a juvenile or embryonic Polycotylus. It’s thought to actually be a fetal plesiosaur, rather than an overstuffed cannibal plesiosaur, because 1) the smaller skeleton is still partially articulated, and it’s large enough that it is unlikely it could have been swallowed whole, 2) the two sets are of the same distinctive species, 3) the juvenile is incompletely ossified and doesn’t resemble a post-partum animal, 4) the bones aren’t chewed, etched by acids, or accompanied by gastroliths. I think we can now confidently say that plesiosaurs were viviparous, which is what everyone expected.

    Avastus lubab spekuleerida ka eelajalooliste vee-elukate seltsielu üle:

    The authors speculate beyond this a bit, but it’s all reasonable speculation. That degree of parental investment in fetal development makes it likely that there would have been extended maternal care after birth, and rather more tenuously, that they may also have lived in larger social groups. The authors suggest that their lifestyle may have resembled that of modern social marine mammals — picture a pod of dolphins, only long-necked and lizardy.

  21. @Konspiraator:
    Ma kardan, et algosakesteks jagamise all peetakse siinkohal silmas seda, et mateeriat ei saa jagada järjest väiksemateks kindlat kuju ja mõõtmeid omavateks klotsideks ja pallikesteks. Mis vastab tõele. Sest kuigi me saame jagada proootonid ja neutronid kenasti kvarkideks, 3 tk per naase, siis need kvargid ise on kummalised tegelased, millel on nt värvilaeng, ja see ei tähenda teps, et me prootoni-neutroni sees siniseid, punaseid ja rohelisi kuulikesi näeme, kvarkide vahel vehklevad infovahendajatena gluuonid, ja kogu see kompott on ühtaegu laine ja osake.

    Aga selles kõiges ei ole mitte kui midagi põrutavat, sest on vaid vaja lahti lüüa üks tark kvantfüüsikast rääkiv raamat, kust selgub, et mingit revolutsiooni pole olnud ja keegi Newtoni mehaanikat “ümber lükanud” ei ole. See toimib ikka seal ja selliste kehade vahel, kus toimis varemgi, sellist suurusjärku objektide puhul, mida Newton ja tema kaasaegsed oma vahenditega uurima pääsesid. Edasi läksid mõõtmisvahendid täpsemaks, kombatavad osakesed aina pisemaks, avastati huvitavaid fenomene ja leiti neile ka seletusi. Kõike pole suudetud seletada ja ehk kunagi ei seletatagi.

    Sama kehtib bioloogias – ilmselt ei maksa loota, et evolutsiooniteooria kunagi ümber lükatakse, aga alates Darwini aegadest on bioloogia arenenud ikka väga kaugele, on sidunud ennast selliste teadusharudega nagu keemia ja füüsika, saanud füüsikutelt hulga peeni vaatlusvahendeid, mis lubasid kindlaks määrata selle, et organismid rakkudest koosnevad, et rakkude sees on organellid, selgeks teha DNA ehituse, uurima asuda närviimpulsside ülekandemehhanisme, virgatsainete toimemehhanisme, kuidas toimub ioonide transport läbi rakumembraanide jne jne… no tegelikult tahtsin avaldada oma arvamust, et bioloogia on isegi sellest ajast, kui mina ülikoolis käisin ja evolutsiooniteooriat õppisin, väga palju edasi arenenud, muud bioloogia valdkonnad muidugi ka, ja need mehhanismid, kuidas elusorganismid keskkonnaga kohanevad ja mil moel tunnused järglastele edasi kanduvad ja kinnistuvad ja avalduvad (rääkimata sellest, et pidevalt täpsustub info selle kohta, kuidas need tunnused ikkagi määratud on ja miks nad vahel avalduvad ja vahel mitte) on kogu aeg selgemaks saanud. Ainult et iga vastus toob enamasti kaasa veel 10 uut küsimust ja nii see aina lõputult veerebki see protsess, teadasaamise protsess.

    Ökosüsteemide ning organismidevaheliste suhete tasemel kehtib sama asi. Populatsioonidünaamikas uuritakse organismidevahelisi suhteid eri meetoditega, kaugseirest molekulaarbioloogiani. Holistiline bioloogia on vist pigem soov igava kuiva teaduse asemel läheneda loovalt, st ilma valemeid ja aparaate kasutamata, ladusalt jutustades.

  22. International Business Times edastab interplanetaarseid äriuudiseid Lohe tähtkujust, kus on leitud ebatavaliselt tume planeet.

    By Nadine DeNinno | August 14, 2011 1:03 PM EDT
    Astronomers have discovered the darkest alien planet known to existence in the galaxy, described as being blacker than coal with a subtle red hue.

    The Jupiter-sized gas giant named TrES-2b was found using NASA’s Kepler spacecraft, which has the capacity to measure light, even in extremely distant objects. However, TrES-2b reflects less than one percent of light shined upon it, making it the darkest planet or moon ever discovered thus far.

  23. Deutsche Welle kirjutab, et Hamburgi lennuväljal katsetatud riistapuu lennureisijate riiete alla piilumiseks oli kõveriti reguleeritud: liiga vähe turvat, liiga palju teatrit.

    Body scanners at Hamburg airport have failed trial tests, police said, frequently triggering alarms even when they weren’t supposed to.

    The scanners, which have been an a ten-month at Hamburg airport, triggered an unnecessary alarm in seven out of ten cases, the German weekly newspaper Welt am Sonntag reported on Saturday.

    They were said to have been confused by layers of clothing, boots, zip fasteners and even pleats. In 10 percent of cases the passenger’s posture set them off.

    Teistes riikides on teised kriteeriumid.

    Body scanners are controversial, particularly in the United States where people expressed outrage at the thought of their producing a graphic image of the body. The devices were often dubbed “naked” scanners.

    In spite of the public wariness, the US stepped up their use after a Nigerian man was caught trying to ignite explosives concealed in his underwear during a Christmas day flight from Amsterdam to Detroit in 2009.

  24. World Radio Switzerland kirjutab sõltumatust Zürichi geeniinstituudist Tut-Anh-Amun’i geene sekveneerimas.

    Half of European men are directly descended from the famous Egyptian Pharaoh Tutankhamun, according to a Swiss study. Specifically, 70 percent of British and Spanish men, and 60 percent of Frenchmen are related to King Tut, according to the findings. The genealogical analysis of a study, carried out by a group of scientists in 2009, was recently published by iGENEA, a Zurich-based company that tracks down the genealogy of its clients through DNA testing.

    Viisakat skeptitsismi avaldab Live Science:

    But Carsten Pusch, a geneticist at Germany’s University of Tubingen who was part of the team that unraveled Tut’s DNA from samples taken from his mummy and mummies of his family members, said that iGENEA’s claims are “simply impossible.” Pusch and his colleagues published part of their results, though not the Y-chromosome DNA, in the Journal of the American Medical Association (JAMA) in 2010. The Y chromosome is the sex chromosome found only in males, and looking at the genes in this chromosome would show Tut’s male lineage.

    Pusch’s team used snippets of Y-chromosome DNA to link Tut to his closest relatives, identifying his mom and dad. But they didn’t publish the full genetic data that would allow genomics companies like iGENEA to link modern people to the Tutankhamen lineage. According to Scholz, that crucial data is what appeared on the Discovery Channel.

    Suisa ebaviisakalt irvitab The Spoof!.

    London – A major study of phylogenetic lineages (WTF? – Ed) has found that the legendary Egyptian Boy King didn’t father 50% of European males, either.

    The genetics survey published by Ancient Sperm Bank News magazine blames a mutant strain of West Nile Virus which interfered with King Tut’s fertility.

    The hybrid strain descended on the distaff side from the Old Testament’s bad girl Lillith who features so provocatively in the Egyptian Book of the Grateful Dead.

    Mis värk on, võib lugeda sularaha iGENEA veebilehe pealt:

    To compare yourself with Tutankhamun, choose one of the following DNA tests.

    [ iGENEA basic für € 129.- ] or [ iGENEA premium für € 399.- ]

  25. CBS News kirjutab uute ilma raadiosideta mobiiltelefonikõnede võidukäigust.

    Turns out that some 13 percent of mobile phone users fake being on the phone to avoid getting into a conversation with someone, according to a new study conducted by the Pew Research Center on how Americans use their cellphones.

    Kas niisugune lahendus mõjub füüsilisele tervisele hästi, ei ole veel selge, küll aga on ülemäärane iseendaga rääkimine üks andmepunkt vaimsete haiguste kahtlustamiseks.

  26. @dig:
    Ei ole muud isiklikku sidet kui see, et nii on mulle asja seletatud. Loogiline on seletusi kontrollida, kuid samas tegutsen ise hoopis teises valdkonnas ja huvid ka teised. Ei taha olla lihtsameelne, kuid erialasesse kirjandusse pole ka mingit tahtmist kaevuda.

    @Konspiraator:

    Aga kuidas sobitub Newtoni ja kvantfüüsika vahele Einstein? Ma muidu arvasin, et Newtoni teoorias oli suur lihtsustusaste (mis ei tähenda ju, et üldse ei kehtiks ja oleks umbluu), Einsteini teoria võttis arvesse rohkemat (natuke väiksem lihtsustusaste) ja kvantfüüsika läks päris mikrotasandile, nii et asi muutus veelgi täpsemaks.
    Vale?

    Seda, kuidas kvantfüüsika homoöpaatia toimimist kinnitab, ma ei oska ja ei püüagi. Nendest, kes püüavad, on mulle jäänud mulje, et peamiselt selle kaudu, et kvantvärk on asjad tunduvalt segasemaks ajanud (rohkelt alternatiivseid teooriaid jne), mis annab hp pooldajatele võimaluse öelda,et
    1) midagi pole kindlalt paigas
    2) võimalik, et asjade arendes leiab seletuse ka hp
    3) traditsioonilised argumendid hp vastu ei ole enam nii ilmselged (nt see, et pole molekule, ei pruugigi olla oluline)

    Aga kas ma saan õigesti aru, et praegu pole kvantfüüsikas ka midagi selle poolt, et materiaalse aine vähenedes võiks mõju suureneda?

    Kahjuks pole ma päris kindel, kas te siin seda üldse esile tooma hakkaksite, kui midagi tõesti selel poolt räägiks. Natuke jääb siiski mulje, et siin portaalis ollakse põhimõtteliselt vastu ja mitte kuigi avatud. Vabandust, aga selline mulje jääb.

    @katrinv: Aitäh!

  27. pirik ütles:

    Aga kas ma saan õigesti aru, et praegu pole kvantfüüsikas ka midagi selle poolt, et materiaalse aine vähenedes võiks mõju suureneda?

    Kvantfüüsikast ma ei tea küll muhvigi, aga kui supi sisse hästi vähe soola panna, siis on ta ju ka hästi nõrgalt soolane, paned aga soola kõvasti, siis on päris soolane, mitte iialgi vastupidi. Miks homöopaatia puhul sama seaduspärasus ei peaks kehtima?

  28. pirik ütles:

    2) võimalik, et asjade arendes leiab seletuse ka hp

    Homöopaatia toimimist ei ole tarvis seletada. Eksperimentide põhjal nähtub, et homöopaatia ei toimi ja mittetoimimise põhjused on juba ära seletatud.

    Samuti ei ole tarvis otsida seletust, miks ükssarvikud kevaditi kitsehüppeid teevad — ei ole mingisuguseid tõendeid, et ükssarvikud olemas oleksid või kevaditi kitsehüppeid teeksid.

  29. dig ütles:

    Samuti ei ole tarvis otsida seletust, miks ükssarvikud kevaditi kitsehüppeid teevad — ei ole mingisuguseid tõendeid, et ükssarvikud olemas oleksid või kevaditi kitsehüppeid teeksid.

    nö tõelised ükssarvikud on muinasjuturaamatu piltidel olemas. Ninasarvikud saab ka ükssarvikute alla klassifitseerida, nemad on ka päriselt olemas, karta on küll, et kitsehüpped võivad neil üle jõu käia, eks nad hüppa ikka rohkem ninasarviku moodi.
    Homöopaatia ja homöopaadid (neil on isegi EV-s kutsestandard kehtestatud ju) on samuti olemas, mis siis et teaduslikus mõttes on tegu nö soolapuhumisega. On kuulda olnud, et leidub ka ametlikke arste, kes neid ravumeid soovitavad, kliente, kes neid tarbivad ja ka rahul on, vähemalt mõnikord. Ma ei tea, mis siit nüüd järeldada saaks, äkki seda näiteks, et mõned ninasarvikud peavad end ükssarvikuteks ja hüppavad üle kitse, mis tegelikult on rohkem kilpkonn või miskit taolist :) A`sina dig, tead muidugi paremini.

  30. New York Times kirjutab postideelisest maailmast.

    If our ideas seem smaller nowadays, it’s not because we are dumber than our forebears but because we just don’t care as much about ideas as they did. In effect, we are living in an increasingly post-idea world — a world in which big, thought-provoking ideas that can’t instantly be monetized are of so little intrinsic value that fewer people are generating them and fewer outlets are disseminating them, the Internet notwithstanding. Bold ideas are almost passé.

    It is no secret, especially here in America, that we live in a post-Enlightenment age in which rationality, science, evidence, logical argument and debate have lost the battle in many sectors, and perhaps even in society generally, to superstition, faith, opinion and orthodoxy. While we continue to make giant technological advances, we may be the first generation to have turned back the epochal clock — to have gone backward intellectually from advanced modes of thinking into old modes of belief. But post-Enlightenment and post-idea, while related, are not exactly the same.

  31. Hiina häälekandja Global Times avaldab Ühendkuningriigi peaministrile tunnustust lapsiku “Internetivabaduse” meemi hülgamise ja väärtuspõhisesse täisikka kasvamise eest.

    One of the anti-riot measures recently suggested by British PM David Cameron is to prevent rioters from using Twitter and other social networking websites. Such a tactic, which was slammed as a trick resorted to only by authoritarian governments in the past, has had a great impact on world media.

    Democracy and freedom of speech should have their pragmatic connotations and denotations. The Chinese edition website of the Financial Times carried an article on Friday titled “What is the bottom line of freedom of speech?” Fanned by the rapid development of the Internet, the requirement for freedom of speech is trespassing the boundaries of the current political system in the West, it warned.

    The economic and social turmoil in the US, Britain and France might trigger a worldwide groupthink and introspection on the boundaries of democracy and freedom of speech. The blind worship of Western democracy in many developing countries in recent decades has contradicted the trend of multi-polarization in the rest of the world. These crises have sounded the alarm to a situation that cannot continue.

    Lõpuks ometi ei suukorvistata tsensuuri proponente; nüüd võivad nad oma suurejoonelistest ideedest vabalt rääkida ka seal, kus see enne võimatu oli.

    The British Government’s wariness of the Internet and Blackberry Messenger – symbols of freedom of speech – is a forced reaction, which might upset the Western world. Meanwhile, the open discussion of containment of the Internet in Britain has given rise to a new opportunity for the whole world. Media in the US and Britain used to criticize developing countries for curbing freedom of speech. Britain’s new attitude will help appease the quarrels between East and West over the future management of the Internet.

    As for China, advocates of an unlimited development of the Internet should think twice about their original ideas.

  32. BBC andmeil on San Diego raamatutargad asja põhjalikult uurinud ja jõudnud järeldusele, et inimesed ei loe juturaamatuid üksnes selleks, et viimasele leheküljele kirjutatut teada saada.

    Knowing how a book ends does not ruin its story and can actually enhance enjoyment, a study suggests.

    Researchers at the University of California San Diego gave participants 12 short stories where two versions were spoiled and a third unspoiled.

    Some read the stories as originally written, some had a spoiler paragraph incorporated into the story and others had an introductory spoiler paragraph and then were asked to rate them on a scale of 1 to 10.

    Even when the stories contained a plot twist or mystery, subjects preferred the spoiled versions.

    The researchers concluded the study, which will be published in September’s Psychological Science journal, showed that the success of entertainment did not rest on simple suspense alone.

  33. Teise maailmasõja ajal toimunud Bataani Surmamarsi viimane ohver on ära surnud, raporteerib USA Today.

    Albert “Doc” Brown was almost 40 when he was forced by Japanese soldiers to make the infamous 65-mile Bataan Death March to a POW camp along with thousands of other American GIs in 1942. Suffering wounds and broken bones, Brown survived years as a prisoner, but a doctor told him not to expect to make it to 50.

    He made it to 105, dying this weekend in a Nashville nursing home, the Associated Press reports.

  34. Business Insider kirjutab Orson Wellesi teisest tulemisest. Seekord on marslased Euroopa aktsiaturgude kallal.

    Remember Societe Generale’s huge sell-off last week?

    It happened during the middle of last week, as fears in Europe hit new heights, and CDS began widening for even the core countries.

    Well it looks as though it could all have been caused by a fictional series called the End of the Line for the Euro, first published in Le Monde, and perhaps re-reported as factual by British publication The Mail on Sunday.

    (Briti ajakirjanduskommetega ehk mitte päris sina peal olevatele lugejatele olgu mainitud, et The Mail on Sunday on The Daily Mail‘i nimi pühapäeviti.)

  35. Galveston Daily News kirjutab, et Texases on vahi alla võetud vampiir.

    GALVESTON — A man claiming to be a vampire faces felony burglary charges stemming from an incident early Saturday morning.

    Lyle Monroe Bensley, 19, was charged with burglary with intent to commit assault. His bond was set at $40,000. He also was being held for observation.

    According to the report, a woman was in bed when a man broke into her apartment. He then began to make hissing and growling noises while biting and striking the woman. He tried to drag her out of the apartment, but she ran away.

  36. Los Angeles Times’i teateil on Sacramentos kinni nabitud mees, kellele pannakse süüks kohalikku vanglasse sisse murdmist.

    Marvin Lane Ussery, 48, was arrested after trying to make his way into California State Prison in Sacramento late Wednesday night, prison spokesman Tony Quinn said. Guards first spotted a suspicious man on the outer perimeter of the prison about 11:30 p.m., and notified prison and Folsom police officials. After an emergency count showed all inmates were accounted for, authorities knew they weren’t looking for an escapee.

    Though Quinn said authorities were still investigating why Ussery was trying to get into the prison, he said it could involve smuggling contraband items to inmates. It’s a concern at the prison because the facility — unlike other prisons in California — is located near houses rather than in the middle of an isolated area, giving people a better opportunity to sneak items onto prison grounds.

    Californias on vanglast välja lastud inimestel seadusega keelatud vangla territooriumil viibida.

    Ussery had previously served time in New Folsom Prison for a robbery conviction about three years ago, Quinn said, and had been on parole since June 2009. He was arrested Thursday for unauthorized access to a prison by a felon.

  37. Los Angeles Times kirjutab, et liftis viibimine võib olla elukardetav. Surma vahetuks põhjuseks võib saada divesinikmonooksiidi üleannustamine välispidises vormis.

    Two New York City construction workers were rescued Sunday morning after they were trapped in an elevator flooded by heavy rains. By the time rescuers arrived, the pair were standing on supply carts in water that was neck-high — and rising.

    The men were working at the former Staten Island Hotel in New York City on Sunday morning, using the elevator to move construction supplies between floors. It was raining heavily outside. The elevator began malfunctioning, refusing to stop at the upper floors.

    So after a bit of button punching, the men headed to the basement. Only they had no idea that the basement in the old building was rapidly taking on water. Capt. James Melvin of the New York City Fire Department said that when the elevator hit water, it “started sinking slowly.”

  38. salvey ütles:

    ülejäänud piltide ninasarvikud paistsid kõik pigem kaht sarve omama :/

    Neid tuleb lihtsalt õigesti loendada: üks sarv ja veel üks sarv. Tegemist on topelt-ükssarvikutega.

  39. Vanglasse pääsemise ihaldusväärsusest pajatavad ka Eesti Kommunistid.

    Eesti Kommunistid mõistavad ühemõtteliselt hukka poliitiliste oponentide tapmise demokraatlikes riikides. Iga inimese surm on tragöödia. Poliitiline vägivald on õigustatud ainult võitluses diktatuuri vastu, kui kõik rahumeelsed meetodid on ennast ammendanud. Meie hinnangul see tänapäeval Euroopas nii ei ole.

    Eestimaa Ühendatud Vasakpartei liikme Karen Drambjani tungimises kaitseministeeriumi tuleb näha ühe meeleheitele aetud inimese reaktsiooni Norra paremäärmuslase jõhkrale massimõrvale. Me ei saa kahjuks enam kunagi teada, kas ta tahtis kedagi tõesti tappa või ainult hirmutada, et pääseda enne talve vanglatoidule.

  40. WBNS-10TV vahendab uute muusikaliste eksperimentide tulemusi.

    COLUMBUS, Ohio — A convenience store in the Short North has decided to play classical music as a part of several upgrades, and customers say it is helping cut down on people who loiter around the business.

    Beck and other customers said people always seem to be loitering around the store, some asking for money and hassling those who pass by.

    But since the music started playing earlier this week, the customers said they saw a decrease in the number of people hanging around, Hirsch reported.

  41. Austrian Times räägib uutest tuultest ühekäeliste bandiitide maailmas.

    A Swiss dad celebrating the birth of his son with a trip to an Austrian casino won 43 million Euros – but then was told the cash would not be paid because it had been a “software error”.

    Behar Merlaku, 26, won the jackpot in the Bregenz Casino operated by Casinos Austria in March but after he was told there had been a mistake he kept trying to get the prize money for four months and is now going to take the case to court.

    Kui kohus pretsedenti toetama peaks, on ette näha võimalust, et arvutusvea tagajärjel automaatidesse raha pannud ja seda retroaktiivselt tagasi nõudvate inimeste arv Austrias kasvab.

  42. Washington Post edastab tehnika võidukäiku Kentuckyst, kus Louisville’i linnas patrullivatele politseinikele on välja jagatud võrguühendusega arvutid hobuserangide külge kinnitamiseks.

    LOUISVILLE, Ky. — Louisville police have added small, portable computers to the equipment used by mounted officers riding horseback patrols.

    The computers, known as Mobile Data Terminals, are fastened to the breast collars and lie on the horses’ backs.

    Lt. Dan Assef, who oversees the mounted patrol unit, told The Courier-Journal (http://bit.ly/oRGDgN)the computers give horseback officers access to emergency dispatch and the police department’s records management system instead of having to call in for information.

  43. Vanad roomlased kasutasid hanesid sissetungijatest hoiatamiseks. Uued ladinaameeriklased pruugivad sama tehnikat vastupidisel eesmärgil — vanglast välja tungimise intsidentide märkamiseks. Kirjutab Irish Independent:

    An overcrowded prison in Brazil has added a new layer of security against escapes – two geese.

    Sobral prison warden Wellington Picanco told the G1 news website the geese make a lot of noise when they sense “strange movements”.

    He said the geese roaming the prison grounds also will help alert guards to the outbreak of violence among rival gangs at the overcrowded facility.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga