Foolium, seemned, püramiid ja muud lood veebruaris (+video)

Viljo Viljasoo püramiidi tipus

Veebruar on jube külm olnud ja külm jätkub. See ei tähenda, et globaalset soojenemist ei toimuks, sest kohalik ilm, üldisem kliima ja planetaarne energiabilanss on iseasjad. Aga avame uue jutulõnga, kuniks muid lugusid hakkab tulema.

  • Pealtnägija (08.02.2012 20:05)

    Eesti Maaülikooli dotsent tehnikadoktor Viljo Viljasoo: hetkel on tippteadus seisukohal, et Päike ja Maa reastuvad ühele joonele, planeetide kombinatsioon reastub analoogiliselt. Massikese eraldub Päikese tsentrist sedavõrd, et nende pingete tõttu võib vallanduda päikeseplasma. Vallanduvad vulkaanid. Plahvatavad tuumajaamad ja kogu tsivilisatsioonist jääb järgi ainult kümme protsenti.

    Viljasoo ja püramiidide lõigu algus 30:36.

  • Püramiidi tipus? Põllumajandusekspert hirmutas maailmalõpuga
    Villu Päärt, Novaator

    14 aastat tagasi on ta kaitsnud doktorikraadi piima jahutus-säilitusseadmete töökindluse ja selle tagamise meetodite kohta. Eesti Teadusinfosüsteemi andmeil on Viljasoo viimane teaduspublikatsioon pärit 2009. aastast ning käsitleb naismaalrite füüsilist koormatust. Veel on ta olnud autoriks mitmetele teadusartiklitele karjalautade sisekliimast.
    Kuid telesaates esines Viljasoo püramiidiuurijana, kes on viimase kümne aasta jooksul oma kätega püstitanud 250 püramiidi.

  • Foolium mütsi all või siis fooliumist mütsid on saanud tänu meie peaministrile väga kuulsaks ja taganud Ansipile surematuse. Olgu selle massilise populaarsuse alguspunkt ka siin liikuvas pildis ja helis ära märgitud.

    Teate, see, kes midagi taolist väidab, see on seemneid söönud ja mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame. (Naer.) Tavaliselt niisugustel puhkudel, kui inimestel sellised kahtlused on, siis selle vastu aitab aeg-ajalt see, et pannakse foolium mütsi sisse. Mõned arvavad, et abi võib olla ka mullivannist.

  • Downi sündroomiga laps tuli emale armastust õpetama
    Ajakiri Naised

    Kuid juba Lote-Liisi kuvöösi juures istudes sai ta esimese märgi, et on vaja õppida eluprobleeme kõrgemalt ja avaramalt vaatlema, kui kuulis meditsiinipersonali rääkimas Doreen Virtue’ raamatust «Inglite sõnumid».

  • Mitut Euroopa riiki on tabanud leetrite puhang
    PM E24, Terviseamet

    Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) andmetel registreeriti 2011. a Euroopa Liidu ja EEA/EFTA riikides ligikaudu 31 000 leetrite haigusjuhtu, nendest 26-l juhul oli tüsistuseks entsefaliit ning kaheksal juhul lõppes haigestumine surmaga.

  • 17-18.märts 2012 Holotroopne hingamistöö

    Holotroopne hingamine integreerib endas tänapäeva teaduse uuringud, antropoloogia, erinevad süvapsühholoogiad, transpersonaalse psühholoogia, idamaade vaimsed praktikad ja erinevad müstilised traditsioonid. […] Holotroopiline hingamine vahendab juurdepääsu kõikidele inimkogemuse tasanditele, sisaldades olulisi lapsepõlve mälestusi ja teisi eluloolisi sündmusi, üksteisele järgnevaid psühholoogilis-vaimseid surmasid ja ümbersünde ning laias spektris transpersonaalseid, vaimseid kogemusi.

    140 EUR

  • Maailmalõpupaanika: kuidas ellujäämisfännid viimsekspäevaks valmistuvad?
    Delfi Forte ja National Geographic Channel

    „Inimesed jõuavad apokalüptitsismi juurde küll eri põhjustel, ent võtavad omaks hulga eelduseid, mis määratlevad kogu rühma. Esiteks usuvad nad, et maailmas on midagi hirmus valesti ja et tõenäoliselt pole võimalik seda korda teha. Teiseks usuvad nad, et kohe-kohe on saabumas radikaalne muudatus,” rääkis DiTomasso.

  • Ravimifirmade salaelu: arstide äraostmine, puudulik innovatsioon ja petturlikud hinnamanipulatsioonid

    Enamiku arstide jaoks on ravimiesitlejad vältimatu nuhtlus, kes paljast turundusloba välja ajavad [—]. Aga ärme mängime lolli: me jätkame samamoodi, kuna see turundusmudel on edukas: see süsteem töötab!

  • Intervjuu neurofilosoofiga: meie „mina” on illusioon
    Stefan Klein, Eesti Päevaleht

    Elementaarne minatunne on evolutsiooni produkt, see aitab ellu jääda. Ja see mehhanism on seepärast nii edukas, et meil on raske sellest läbi näha. Uuemad uurimused näitavad, et on toimunud ka enesepettuste evolutsioon. Positiivsed illusioonid võivad olla väga kasulikud.

  • Raamat: paavst vabastas kaks meest enda teadmata kurjadest vaimudest

    Juhtum leidis aset Vatikanis Püha Peetruse väljakul. Paavst oli just autost väljunud, kui esireas olnud kaks meest, kes kannavad nimesid Marco ja Giovanni, hakkasid kummaliselt käituma ning kukkusid lõpuks maha. Raamatu kohaselt olevat Giovanni hakanud rääkima nagu hauataguse häälega, öeldes, et ta ei ole Giovanni, vaid deemon. Amorth kirjeldab, kuidas mehed värisesid, tegid kummalisi hääli ning muutusid paavsti nähes agressiivseks. Kui Benedictus XVI nende suunas ristimärgi tegi ning õnnistas, olevat mehi nagu elektrilöök tabanud ning nad lendasid paar meetrit tahapoole, jäädes sinna lamama. Preester Amorthi sõnul oli see tõend jumala ja saatana vahelise võitluse kohta, milles saatan jäi kaotajaks.

  • Urmas Sõõrumaa: lollidele ei tohi raha anda
    PM E24 vahendab Directorit

    Ta arvestab astroloogia ja idamaade õpetustega, kaubamärkide energeetilise jõu mõõtmist pendli abil valdab ta ka ise.

  • Kas vastab tõele üldlevinud väide, et ei ole olemas kahte täpselt ühesugust lumehelvest?
    Vastab Jüri Kamenik

    Kokkuvõtlikult: tundub mõistlik tõmmata piir valgusmikroskoobiga avastatavate erinevuste arvestamise juurde, st neid erinevusi ei tasu ilmselt nö igapäevases ehk mitte üliranges mõttes arvestada, mida saab avastada vaid elektronmikroskoobiga. Sellisel juhul võib loodusest leida väikesi ja väga lihtsa kujuga kristalle, mis on omavahel eristamatud isegi valgusmikroskoobiga uurides. Kui aga uurida keeruka kujuga lumekristalle, siis vaevalt et teist täpselt samasugust loodusest leiab.

  • Aitab vist praeguseks küll. Küllap elu ja inimesed meid uudistega kostitavad.

207 Replies to “Foolium, seemned, püramiid ja muud lood veebruaris (+video)”

  1. @K_V:
    @salvey:

    Ja ikka veel pole kusagilt terves maailmas lekkinud ideed, kuidas kaasaegselt lahendada ACTA väljatöötamise põhjustanud probleeme?

    Miks nii? Osa artiste alustasid oma muusika ja filmide müümist läbi interneti, kusjuures edukalt. (Ei mäleta, kust seda lugesin).

    ACTA tahab meid tagasi suruda eelmisse sajandisse, kus arvutiasjandus ja internet suurt midagi ei võimaldanud. Eesmärgiks muusika ja filmide puhul on plaadimüügi suurendamine. Suht mõttetu tegevus.

    Salvey
    No eks uus laps sünnib ikka läbi valu ja sünnituhude ilmale, mitte lihtsalt lekib.

    Mitte autorite õiguste kaitse ei ole selle seaduse eesmärgiks olnud, vaid suurte muusika- ja filmikorporatsioonide kasumite kindlustamine. Tegelikult peaks keegi autoreid nende korporatsioonide vastu kaitsma hakkama.

    TÄISMAHUS: Autorikaitsjate mäng ei paista aus http://www.epl.ee/archive/article.php?id=63817268

    Küsimus, kas nende looming võib olla YouTube’is tasuta vaatamiseks üleval ja kes seda sealt eemaldada tohib, jõudis autoriteni ajakirjanduse vahendusel. Mäng otseselt autoreid puudutava küsimusega käis üle nende peade, sest seadus võimaldab ilmse rikkumise korral autoreid esindada ka luba küsimata.
    ………………
    Kompromissile, et autor võib endale teha ametliku kasutajakonto, jõuti alles pärast avalikku tormi, kus võtsid sõna ka autorid, kes kinnitasid ühingule, et YouTube’is tasuta vaatamiseks olev teos on investeering, mitte saamata jäänud tulu.

  2. Viljo Viljasoo: hetkel on tippteadus seisukohal, et Päike ja Maa reastuvad ühele joonele, planeetide kombinatsioon reastub analoogiliselt.

    Mulle meeldis see koht, kus häbiväärt dotsent ütleb, et ta tahab maailma hoiatada ja et Jaapanile juba anti hoiatus.

    Viljasoost on siiski vast natuke megalomaniakaalne end maavärina ja tsunamiga kõrvutada; Maaülikooli (ja üldse teadlaskonna) mainele ning oletatavasti ka mõnede kergeusklike turvatundele mõjuvad ta sõnavõtud küll destruktiivselt, aga see pole siiski võrreldav tuhandeid inimesi tapnud ja tuumajaama lõhkunud Tōhoku katastroofiga.

  3. Neurobonkers tutvustab skriptijuppi, mis kuritarvitab The Daily Maili esikülje-pealkirju, paigutades nende osiseid suvaliselt ümber:

    Last month, Mail Online was declared the most read news source in the world. We should celebrate this with some of the things that the Daily Mail lack: wit, humour and a first class bit of script. The script hijacks the Daily Mail’s frontpage then injects randomised headlines back in (locally, i.e. your browser only – nothing criminal). The script will remain installed until you remove it from the extensions menu (under options). Every single time the Daily Mail website is loaded you (or your unsuspecting Daily Mail enthusiast) will see the day’s Daily Mail homepage as normal except with randomly scrambled headlines. The result is a unique, computer generated satirical masterpiece, every single time you press refresh. The script is otherwise invisible and will work with Chrome or Firefox (sorry IE users).

    Skripti, mis töötab Chrome’i ja Firefoxiga, saab alla laadida siit. Firefox nõuab eelnevalt Greasemonkey installimist.

  4. Daily Mail ise väidab samal ajal, et jumala olemasolu on vaat’ et tõestatud, kuna ateistlik õpetlane Richard Dawkins ei suutnud otse-eetris hoobilt meenutada Darwini tähtteose täielikku pealkirja ja kutsus koguni taevaisa appi.

    He is a militant atheist and the country’s foremost champion of Darwinist evolution – and he was on the radio to accuse Christians of being ignorant of the Bible.

    When the tables were turned, however, an embarrassed Richard Dawkins was momentarily unable to name the full title of his scientific hero’s most famous work.

    In his frustration, he even invoked the name of the deity in which he does not believe, resorting to a helpless: ‘Oh God.’

    Tänu äsjainstallitud vidinale leidsin loo pealkirja “Could Rip-Off Britain Make Cliff Richard Impotent?” alt.

  5. Salonis kirjutab aimekirjanik ja õpetaja Felisa Rogers ebausu ja maagilise mõtlemise kontekstis mõnedest üsna pentsikutest afrodisiaakumitest läbi ajaloo: näiteks saame teada, et nii kartulit kui bataati on peetud armurohuks, rääkimata riisist, marmelaadist ja piprast, ning et kopsakate juuremugulatega orhidee on saanud nime munanditelt.

    Food scholars and scientists tend to ignore and/or ridicule the idea of a food that functions like Viagra. The Western world’s most popular edible aphrodisiacs, chocolate and oysters, do actually create a sexy hormone rush, but generally only when they are eaten in gross quantities. As food writer Amy Reiley notes, “You’re more likely to go into a diabetic coma than get that rush because you’d have to eat so much chocolate to get the effect.” Revered food historian Alan Davidson sums it up best in “The Oxford Companion to Food”: “In short, the concept of a truly aphrodisiac food is on par with that of finding a crock of gold at the end of a rainbow.”

    So why the proffered carrots and the bowl of sparrow’s tongues? Perhaps because our entwined pair, food and sex, is really a threesome: food, sex and superstition. The human libido is both excitable and fragile, easy to titillate yet just as easy to destroy. So much of sexuality is subject to the vagaries of nature and the whim of another, it’s no wonder humans have sought to control the situation by relying on witch doctors, poisonous roots, dubious elixirs and our old fallback, food, a substance that we viscerally know to be the staff of life.

  6. Richard Dawkinsi Fond analüüsib usklikkuse määra äsjase rahvaloenduse valguses.

    RDFRS UK commissioned Ipsos MORI to carry out the research in the week immediately following the 2011 UK Census. It explored in depth the extent to which adults recorded as Christian in the 2011 UK Census (or who would have been recorded as Christian, if they had answered the question) believe, know about, practise and are influenced by Christianity, as well as their reasons for having described themselves as Christian in the Census.

    Not only has the number of UK adults calling themselves Christian dropped dramatically since the 2001 Census – our research suggests that it is now only 54% – even those who still think of themselves as Christian show very low levels of religious commitment:

    • Only about a third of what we shall call ‘Census-Christians’ cited religious beliefs as the reason they had ticked the Christian box in the 2011 Census

    • 37% of them have never or almost never prayed outside a church service

    • Asked where they seek most guidance in questions of right and wrong, only 10% of Census-Christians said it was from religious teachings or beliefs

  7. Mart K. ütles:

    Daily Mail ise väidab samal ajal, et jumala olemasolu on vaat’ et tõestatud, kuna ateistlik õpetlane Richard Dawkins ei suutnud otse-eetris hoobilt meenutada Darwini tähtteose täielikku pealkirja ja kutsus koguni taevaisa appi.

    Idee sellest, et raamatu lühikirjeldust tuleb tema pealkirja osaks pidada, on muidugi jama, aga mida tahtagi inimestelt, kes ei usu raamatukirjutamiskunsti evolutsiooni sisse.

    Tõenäolisemalt aga häiris Dawkinsit mitte mäluküsimus vaid see, et ta taipas, et rassistid üritavad panna teda “sinep” tagurpidi ütlema.

  8. Politico räägib, et Heritage Foundation on õnnetu, kuna Meerikamaa valitsust kohalikul rahval ka millekski tarvis on. Igaüks teab ju, et üks ideaalne valitsus tegeleb ainult niisuguste projektidega, mida kellelegi vaja pole.

    The annual Index of Dependence on Government — which the authors score based on how much money was spent on services that were not always traditionally offered by the federal government — found that government dependency jumped 8.1 percent in 2011. Most of the assistance went toward housing, health and welfare, and retirement, according to the survey.

    Since the 2008 index, the American people’s dependence on government has grown a whopping 23 percent.

  9. Wisconsin State Journal kirjutab, kuidas Rhode Islandi osariigis (rassistlike täisnimefetišistide hüvanguks olgu ära mainitud, et selle täielik nimi on The State of Rhode Island and Providence Plantations) lillemüüjad mitteusu alusel diskrimineerivad.

    The Freedom From Religion Foundation in Madison wanted to send a bouquet of roses to Jessica Ahlquist, a 16-year-old atheist in Cranston, R.I., who had just won a court battle with her school district over a Christian prayer banner.

    The foundation quickly learned there are some things you can’t say with flowers, at least not in Cranston.

    Four floral shops declined to deliver flowers to the teen, according to the foundation. The foundation now has filed complaints against two of the stores with the Rhode Island Commission for Human Rights, alleging illegal discrimination based on religion.

  10. Scientific American räägib, kuidas kepslevad geenid autismiga seostuvad.

    In the Nov. 18, 2010, Nature, Alyson Muotri, Fred Gage and Carol Marchetto found that jumping genes, more formally known as LINE-1 retrotransposons, may help explain why a single mutation may cause a diverse panoply of symptoms. When the mutation disables the gene, it causes the jumping genetic elements to move around human stem cells six times more than they do in normal (wild type) cells. The hyperkinetic activity of the jumping genes may act as “promoters” that turn on genes inside a brain cell and then lead to some of the symptoms of the neurodevelopmental disorder.

  11. TechDirt analüüsib kummaliste, veidrate ja lihtsalt eksitavate faktiväidetega RIAA aktivistide kirjatükki New York Times’is.

    The RIAA may have been a master at creating moral panics in the past, but doubling down on the same failed strategy after it’s been exposed is just kind of sad. I know Sherman has been at the RIAA for ages, but it’s time to get a new playbook. The moral panic strategy in which you lie, conflate different issues, and present some massive problem without any evidence is simply not credible any more.

    They knew that music sales in the United States are less than half of what they were in 1999, when the file-sharing site Napster emerged, and that direct employment in the industry had fallen by more than half since then, to less than 10,000.

    What they might not have known — because the RIAA never wants to admit this — is that the overall music industry is growing, not shrinking. Sure, the dollar value of music sales has shrunk, and perhaps it’s because of file sharing, but the overall music industry — including things like concerts, licensing and publishing — has continued to rise, quite significantly. More importantly, these are the parts of the business where artists actually keep a much larger percentage of the money — meaning that artists are significantly better off today than they were in the past, contrary to what Sherman and the RIAA will tell you.

  12. The Economist räägib, kuidas teadlased boikoteerivad suurt kopiraitistlikku ajakirjakontserni Elsevier.

    More than 2,700 researchers from around the world have so far signed an online pledge set up by Tyler Neylon, a fellow-mathematician who was inspired by Dr Gowers’s post, promising not to submit their work to Elsevier’s journals, or to referee or edit papers appearing in them. That number seems, to borrow a mathematical term, to be growing exponentially. If it really takes off, established academic publishers might find they have a revolution on their hands.

    A bundle of trouble

    Dr Gowers’s immediate gripes are threefold. First, that Elsevier charges too much for its products. Second, that its practice of “bundling” journals forces libraries which wish to subscribe to a particular publication to buy it as part of a set that includes several others they may not want. And third, that it supports legislation such as the Research Works Act, a bill now before America’s Congress that would forbid the government requiring that free access be given to taxpayer-funded research.

  13. Venture Beat räägib, kuidas Sony reageeris teadetele Whitney Houstoni surmast.

    As much criticism as record labels receive for how they treat artists, Sony Music might take the cake. The company pulled the ultimate in shameful activities this weekend by raising the price on Whitney Houston’s Ultimate Collection album on iTunes and Amazon within 30 minutes of her death on Saturday.

  14. Nature räägib, et keeruliste kemikaalide kohta teabe vahetamine edendab võitlust malaarianuhtluse vastu.

    In the hunt for drugs that target diseases in the developing world, ‘open innovation’ is creating a buzz. Pharmaceutical companies are making entire libraries of chemical compounds publicly available, allowing researchers to rifle through them for promising drug candidates.

    The latest push for open innovation, unveiled last month as part of a World Health Organization road map to control neglected tropical diseases, will see 11 companies sharing their intellectual property to give researchers around the world a head start on investigating drug leads (see ‘Road map unveiled to tackle neglected diseases‘). It makes for good press, and investors are not worried about giving away potentially blockbuster drugs because the diseases in question are not commercial priorities.

    But is it good science? The answer, from the first large-scale initative of this kind, is a cautious ‘yes’.

  15. Rikkuse-ekspert Andrus Ansip tutvustab Delfis oma värskeid uurimistulemusi vaesuse ja pahelisuse vaheliste seoste alalt.

    See süvavaesusele lähenemine on selgelt kompleksse iseloomuga ja Eestis on seda teed mindud. Te viitasite endist perede arengukavale, ka selle raames on ju meil hoopis olulisemat abi antud kas või näiteks konsultatsioonide näol vaesuses elavatele, enne selle kava vastuvõtmist. See ei ole mingisugune niisugune asendustegevus, millele tihtipeale mõeldakse kui asendustegevusele, et parem andke natukene raha ja siis probleemid lahenevad. Nagu te ise viitasite, väga paljudel juhtudel süvavaesuses elavate perede puhul ei ole pelgalt rahast abi, see ei jõua lasteni ja sellest ei saa abi ka täiskasvanud. Pigem vastupidi, pelk raha andmine kahjustab paljudel juhtudel nende seisundit alkoholi ja muude pahede läbi.”

  16. Daily Mail kurdab, et Inglismaa lapsevanemad on alla käinud, ei kasvata enam lapsi üldse niimoodi nagu Daily Mail’i noorusajal.

    England is failing its young children ‘on a grand scale’ when it comes to achieving basic levels of social and emotional development, experts have warned. Sir Michael Marmot, director of the University College London Institute of Health Equity, said social inequality is leaving two in every five children unable to perform simple life skills by the age of five.

    He said markers of early child development were closely linked with deprivation – with the UK ranking ‘badly’ compared with other nations. These indicators include being able to dress and undress independently.

    Rubriigist multisidus maailm olgu esile tõstetud seosed suhkrurikaste kihisevate jookide tarbimise ja kõneoskuste arenemise vahel:

    There is a child in my class who has serious dental problems because of her consumption of fizzy, sugary drinks. That’s bad in itself, but the most worrying thing is that, at age five, she isn’t independent enough to drink from a cup. She drinks these fizzy drinks from a baby’s bottle.

    And her terrible tooth decay is testament to that. Her front teeth are like little black pegs.

    The poor child also has real problems with speech. She can’t pronounce many of the sounds because one needs a full set of teeth to do so.

  17. K_V ütles:

    Ja ikka veel pole kusagilt terves maailmas lekkinud ideed, kuidas kaasaegselt lahendada ACTA väljatöötamise põhjustanud probleeme?

    Tahad Sa täpsustada, milliseid probleeme Sa silmas pead?

    Täitmatu ahnuse probleemi tõepoolest veel lahendada ei osata.

  18. Scientific American räägib Heartland Institute’i vandenõust kokku panna koolidele mõeldud kliimaei’amise õppekava. Nagu viimasel ajal kombeks, on asjasse segatud keegi anonüümne aktivist, kes dokumente lekitas.

    Leaked documents from the free-market conservative organization The Heartland Institute reveal a plan to create school educational materials that contradict the established science on climate change.

    The documents also reveal a communications strategy aimed at “keep[ing] opposing voices out” of publications such as Forbes Magazine, where the audience is “reliably anti-climate.”

    On the education front, Wojick would be paid $5,000 per module, or $25,000 per quarter, according to the report’s tentative estimates, to produce the Heartland climate curricula. The Institute’s anonymous donor has pledged $100,000 to the project, which the Institute hopes to match from other donors.

    Each module would inject skepticism into the scientific consensus on climate change. Example statements in the report include: “Whether humans are changing the climate is a major scientific controversy;” “Models are used to explore various hypotheses about how climate works. Their reliability is controversial;” and “Whether CO2 [carbon dioxide] is a pollutant is controversial.” The modules would also teach that the idea of carbon dioxide as a pollutant is “controversial,” arguing that carbon dioxide is crucial to life on Earth and that natural emissions are 20 times those of human emissions.

    Pahaastronoomia spetsialist Phil Plait meenutab Heartland Institute’i rolli Climategate’i ülespuhumises:

    And how ironic! It was the Heartland Institute themselves who played up Climategate quite a bit. Back in 2009 when they were trumpeting Climategate, Heartland said:

    The release of these documents creates an opportunity for reporters, academics, politicians, and others who relied on the IPCC to form their opinions about global warming to stop and reconsider their position. The experts they trusted and quoted in the past have been caught red-handed plotting to conceal data, hide temperature trends that contradict their predictions, and keep critics from appearing in peer-reviewed journals. This is new and real evidence that they should examine and then comment on publicly.

  19. dig ütles:

    Tahad Sa täpsustada, milliseid probleeme Sa silmas pead?

    Üldisemalt öeldes see, et praeguse seisuga on internet kohati nagu geto. Riigivõim kontrollib olukorda vaid formaalselt ja pisteliselt, seetõttu valitsevad seal kogukondlikud tavad ja omandisuhted.
    Kitsamalt öeldes, kogu intellektuaalne omand on põhimõtteliselt hõivatav internetikogukondade kogukondlikuks omandiks. Mõnes vallas on intellektuaalne omand eriti raskesti kaitstav ja siis elavad autorid annetajate armust. Kui intellektuaalse omandi loomine järjest suurema osa inimeste tööks saab, peaks see turumajanduses ka vastavalt väärtusele tasustatud saama. Aga kuidas?
    Üleüldine kogukondlik-kommunistlike omandisuhete kehtestamine muidugi oleks probleemi lahendus, aga aineliste väärtuste maailmas on sellega hirmutavaid kogemusi.

  20. Oleks huvitav märkida, et meile on tekkinud uus potentsiaalne poliitiline jõud – Hando Henno ja C-grupp. Minu arust on tegu fašistliku, segaduses mehikesega, kelle sõnavõttudest jääb mulje, et ta pole veel kindel, kas ta tahaks olla Hitler või Hari Seldon ja seega on valinud kesktee.

    Te saate oma kõrgeid kohti nautida veel maksimaalselt pool aastat. Siis tulen võimule mina. Täiesti seaduslikult ja määramata ajaks. Lihtrahvas hääletab meie Põhiseaduse muudatusettepanekute poolt. Praegu kogume üle Eesti peetavatel kinnistel koosolekutel kõigi valimisealiste kodanike nimesid ja toetusallkirju. C-gruppi kuulub juba 20 liiget ja neid lisandub igal nädalal. Minu toetajate hästiorganiseeritud võrgustik ulatub üle Eesti. Neid on kõikjal, kuid kõige vähem võimuloleva eliidi seas. Kui võimule tulen, määran enda ja kõigi riigiametnike uueks kuu netopalgaks 777 eur ja sellele ei lisandu ühtegi soodustust ega hüvitist. Tõstan koheselt 15% miinimumpalka, pensione, kõiki sotsiaaltoetusi, õpetajate ja haridustöötajate palku, suurendan 50% alkoholi- ja tubakaaaktsiisi, suurendan 100% kõiki õigusrikkumistega seotud trahve. Võimule tulles saadan laiali Valitsuse ja Riigikogu ning moodustan nende asemele C-50 ehk Eesti Rekonstrueerimiskogu, mis koosneb 50-st oma ala tippspetsialistist.

    Loomulikult tekib küsimus ”Kas tal on toetajaid?” Tema arvab, et on. Mina arvan, et ta valetab.

    Minu kui presidendikandidaadi toetajate ametlik arv:
    (täiendan 1 kord päevas)

    5425

    Vähe sellest, et see arv tekitab ülimat skeptilisust oleks huvitav märkida, et kuigi ta rõhutab plaani tulla võimule seaduslikult ei ole ta tegelikult piisavalt vana, et praeguste seaduste järgi president olla. Samas see ei ole eriline takistus mehele, kes kavatseb radikaalselt Põhiseaduse ümber kirjutada ja hea taktikuna on tal plaan viia sisse muuhulgas ka järgnevad muudatused:

    § 79. Vabariigi Presidendi valib Eesti rahvas üldhääletusel.

    Vabariigi Presidendiks võib kandideerida sünnilt Eesti kodanik, kes on vähemalt kolmkümmend aastat vana.

    Vabariigi President valitakse avalikul hääletusel. Igal Eesti kodanikul on üks hääl. Valituks tunnistatakse kandidaat, kelle poolt hääletab Eesti kodanike koosseisu protsentuaalne enamus.

    § 80. Vabariigi President valitakse ametisse määramata ajaks.
    Vabariigi Presidendi korralised valimised toimuvad 6. juunil 2012.a.

    Kogenumad inimesed võiks öelda, kas see on satiir või mitte. See tundub kuidagi liiga põhjalik ja mittenaljakas selle jaoks + sellest on tehtud paroodia.

  21. Tallinna Piiskopliku Toomkiriku õpetaja Urmas Viilma kirjutab Delfis, et meie, eestlased, oleme oma uskumatus uskmatuses löödud pimedaima pimeduse, tühjima tühjuse ja lootusetuima lootusetusega, aga õnneks on meid väga vähe.

    [India Karnataka provintsi Ühinenud Kristliku Foorumi peasekretär, jesuiidist preester Ronnie Prabhu] kinnitas, et vähemalt Indias on vähemuses olevad kristlased, sealhulgas ka katoliiklased, jõudnud veendumusele, et hoolimata inimese religioonist või konfessioonist on kõik usklikud teel Jumala juurde. Mõni on lihtsalt lähemal kui teine, aga kõik on siiski teel õiges suunas!

    /—/ Selgitasin ettekandjale, et tulen kaugelt Euroopast, Eestist. See on riik, kus kaks kolmandikku elanikest ei ole ennast sidunud ühegi tunnustatud kiriku ega tuntud religiooniga.

    Küsisin, kas ka need inimesed on kõik teel õiges suunas? Elukogenud jesuiit vajas vastuse otsimiseks parajat pausi. Lõpuks vastas ta, et on kuulnud inimestest, kes ei usu ühtegi jumalust ega Jumalat, kuid näeb esimest korda inimest, kes väidab, et selline asi ongi võimalik. /—/

    Preester tunnistas, et ei oska öelda, kas Jumalal on selliste inimeste jaoks mingi oma plaan, kuid kui ta sellise inimese olukorda ette kujutada püüab, siis on see kõige pimedaim pimedus, tühjem tühjus ja lootusetum lootusetus.

    Jätsin kahjuks ütlemata, et selle riigi, mida esindan, elanike arv kokku on vaid pisut üle miljoni. See oleks vana elunäinud preestrit kindlasti lohutanud, kuna ta oleks mõistnud, et “pimedusega lööduid” ei ole maailma kontekstis õnneks rohkem kui ühe suure India küla jagu.

    Ülejäänud epistlist jääb mulje, et asja saaks parandada, kui kehtestada Eestis vaikimisi kohustuslik kirikumaks, kuna tegelikult me siiski oleme usklikud, kuna põletame talvise pööripäeva paiku küünlaid.

    Kas advendialguse küünlasüütamine, koos sellega kaasnevate advendihommikutega koolides ja lasteaedades või jõulukirikus käimine ei väljenda religioossust?

    Olen kindel, et isegi kui see ei väljenda konkreetseid usulisi veendumusi, siis näitab see usulist janu, mida igasuguse müstilisusega kustutatakse. Sisemiselt ollakse religioossed, kuid see ei väljendu konkreetselt kiriku liikmeks olemises.

  22. Mart sa jõudsid must ette :) väga värskendav tööpäeva hommikul sellist jama lugeda. Poole aastaga pole siin midagi muutunud, nii südantsoojendav.

  23. Lahkus Ahhaa keskuse looja

    16.02.2012 11:21
    TPM

    Pärast pikka ja rasket haigust lahkus Tartu Ahhaa keskuse looja ning juht Tiiu Sild.

    Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakonna juhataja Indrek Mustimetsa sõnul saabus kurb teade täna hommikul.

    Tiiu Sild oli esitatud Tartu aukodaniku kandidaadiks. Aukodanike nimetamine on tänase Tartu linnavolikogu istungi päevakorras.

  24. Carl ütles:

    Oleks huvitav märkida, et meile on tekkinud uus potentsiaalne poliitiline jõud – Hando Henno ja C-grupp. Minu arust on tegu fašistliku, segaduses mehikesega, kelle sõnavõttudest jääb mulje, et ta pole veel kindel, kas ta tahaks olla Hitler või Hari Seldon ja seega on valinud kesktee.

    Mina pakun veel välja variandid “maniakaalne psühhoos”, “in-joke” ja “uus kunstiteos”.

  25. Wall Street Journal pajatab Uus-Inglismaa lastearstide kombest öelda lahti patsientidest, kelle vanemad vaktsiinidele irratsionaalselt vastu vaidlevad.

    In a study of Connecticut pediatricians published last year, some 30% of 133 doctors said they had asked a family to leave their practice for vaccine refusal, and a recent survey of 909 Midwestern pediatricians found that 21% reported discharging families for the same reason.

    By comparison, in 2001 and 2006 about 6% of physicians said they “routinely” stopped working with families due to parents’ continued vaccine refusal and 16% “sometimes” dismissed them, according to surveys conducted then by the American Academy of Pediatrics.

    “There’s more noise among pediatricians, more people willing to argue that it’s OK to do this versus 10 years ago,” said Douglas Diekema, a professor of pediatrics at the University of Washington in Seattle. Dr. Diekema wrote the AAP’s policy on working with vaccine refusers, which recommends providers address the issue at repeated visits, but respect parents’ wishes unless it puts a child at risk of significant harm.

  26. Puust ja punaseks Arko Olesk, Madis Aesma R2-s reedeti kell 13-15

    Igasuguseid väga erinevaid küsimusi on maailmas väga palju. Mõne vastust teavad ainult vähesed. Mõne küsimuse vastus on ajaga ununenud ja mõne oma aja jooksul tundmatuseni, hoopis uueks muutunud.

  27. Eelseisval pühapäeval ilmunud New York Times vahendab neuropsühholoogiateaduste kontserni Target värskeid tulemusi sünnituse ennustamise vallast.

    The only problem is that identifying pregnant customers is harder than it sounds. Target has a baby-shower registry, and Pole started there, observing how shopping habits changed as a woman approached her due date, which women on the registry had willingly disclosed. He ran test after test, analyzing the data, and before long some useful patterns emerged. Lotions, for example. Lots of people buy lotion, but one of Pole’s colleagues noticed that women on the baby registry were buying larger quantities of unscented lotion around the beginning of their second trimester. Another analyst noted that sometime in the first 20 weeks, pregnant women loaded up on supplements like calcium, magnesium and zinc. Many shoppers purchase soap and cotton balls, but when someone suddenly starts buying lots of scent-free soap and extra-big bags of cotton balls, in addition to hand sanitizers and washcloths, it signals they could be getting close to their delivery date.

    As Pole’s computers crawled through the data, he was able to identify about 25 products that, when analyzed together, allowed him to assign each shopper a “pregnancy prediction” score. More important, he could also estimate her due date to within a small window, so Target could send coupons timed to very specific stages of her pregnancy.

    One Target employee I spoke to provided a hypothetical example. Take a fictional Target shopper named Jenny Ward, who is 23, lives in Atlanta and in March bought cocoa-butter lotion, a purse large enough to double as a diaper bag, zinc and magnesium supplements and a bright blue rug. There’s, say, an 87 percent chance that she’s pregnant and that her delivery date is sometime in late August. What’s more, because of the data attached to her Guest ID number, Target knows how to trigger Jenny’s habits. They know that if she receives a coupon via e-mail, it will most likely cue her to buy online. They know that if she receives an ad in the mail on Friday, she frequently uses it on a weekend trip to the store. And they know that if they reward her with a printed receipt that entitles her to a free cup of Starbucks coffee, she’ll use it when she comes back again.

    Terve artikkel on huvitav ja väärib lugemist.

  28. Väljapaistev muusikaajakiri Wall Street Journal edastab uuemaid tulemusi pisara- ja kananahauuringute vallast.

    Twenty years ago, the British psychologist John Sloboda conducted a simple experiment. He asked music lovers to identify passages of songs that reliably set off a physical reaction, such as tears or goose bumps. Participants identified 20 tear-triggering passages, and when Dr. Sloboda analyzed their properties, a trend emerged: 18 contained a musical device called an “appoggiatura.”

    An appoggiatura is a type of ornamental note that clashes with the melody just enough to create a dissonant sound. “This generates tension in the listener,” said Martin Guhn, a psychologist at the University of British Columbia who co-wrote a 2007 study on the subject. “When the notes return to the anticipated melody, the tension resolves, and it feels good.”

    Chills often descend on listeners at these moments of resolution. When several appoggiaturas occur next to each other in a melody, it generates a cycle of tension and release. This provokes an even stronger reaction, and that is when the tears start to flow.

    Saadaval on ka näited.

  29. PZ Myers edastab halenaljaka intsidendi järjekordse pseudo-teadusajakirja vahelejäämisest.

    I’m delighted to inform you that Peter Uhnemann from the
 Daniel-Duesentrieb Institute in Germany was just appointed
 editor of the OMICS journal “Molecular Biology”:


    http://www.omicsgroup.org/jour.....MBL.php


    For those of you who don’t know Peter Uhnemann: he is a fake
 person invented by the German satirical magazine Titanic.
 They created an FB account for him to make fun of social
 networks (he soon befriended on FB with various German
 politicians).



    For those of you who don’t know Daniel Duesentrieb: this is
 the German name of the Walt Disney comic figure Gyro Gearloose.



    For those of you who don’t know the OMICS journals: these
 are junk journals spamming around invitations to join their
 editorial boards.

    Eestikeelsetes tõlgetes on Gyro Gearloose’i nimi Leidur Leo.

  30. @dig:

    Teie poolt viidatud kunstnikul oli annet, kuid õpingud jäid kahjuks olemata. Adolf Hitler Paintings Those Rejected by Viennese academy of Fine Arts http://www.coolpicturegallery......f-art.html

    The person who painted these pictures wanted to attend the Viennese academy of Fine Arts and become famous as an artist. If he had been accepted by the academy, world history would have been much different.

    Ta oleks võinud tõeliselt suureks kunstnikuks saada, õnnetuseks sattus ta uhhuutajate mõju alla.

    Mis on nendel tema maalidel viga?
    http://static.themetapicture.c.....gs-old.jpg
    http://www.world-war-2-diaries.....eline.html

    Tartlase südant peaks eriti liigutama järgnev joonistus. Kas tunnete ära?
    http://www.stormfront.org/forum/t816952/

  31. K_V ütles:

    Üldisemalt öeldes see, et praeguse seisuga on internet kohati nagu geto.

    1. Missugused faktid seda kinnitavad?
    2. Kuidas võimalik Interneti kohatiline getostumine ACTA põhjuseks olla võiks?

    K_V ütles:

    Riigivõim kontrollib olukorda vaid formaalselt ja pisteliselt, seetõttu valitsevad seal kogukondlikud tavad ja omandisuhted.

    Kas Sa kujutad ette riigivõimu numbreid mitteformaalselt ja täielikult kontrollimas?

  32. Oakrock ütles:

    Mis on nendel tema maalidel viga?

    Mina ütleks, et need on veidi igavad ja maitsetud. Sellised tüüpilised miljöömaalid, mille teema ja stiil oli ennast tolleks ajaks juba ammendanud. Võrdluseks sobib dixie jazz. Põhimõtteliselt on tegu kuulatava asjaga, aga kuna seda on nii tohutult palju tehtud on selle jätkuvat tootmist raske pidada eriliseks loominguks või kunstiks. Ehk siis see läheb kitši alla.

  33. @Carl:

    Mina ütleks, et need on veidi igavad ja maitsetud. Sellised tüüpilised miljöömaalid, mille teema ja stiil oli ennast tolleks ajaks juba ammendanud.

    So, aga joonistada oskas ta kenasti, kui sinna oleks lisandunud õpingud kunstikoolis, oleks võibolla sündinud tõeline kunst. Ta oleks leidnud oma stiili, kuulsaks ja rikkaks saanud ning hoidnud ehk eemale igasugustest jaburatest õpetustest.

    Talle sisendati ju, et ta on Messias. Ja see loll uskus!

    http://www.skepdic.com/nostrada.html
    Skeptics cast doubt upon the interpretation of Nostradamus’s quatrains (Randi 1993). Here is how James Randi and Cheetham read one of the more famous quatrains, allegedly predicting the rise of Adolph Hitler to power in Germany:

    Bêtes farouches de faim fleuves tranner;
    Plus part du champ encore Hister sera,
    En caige de fer le grand sera treisner,
    Quand rien enfant de Germain observa. (II.24)

    Cheetham’s version:
    Beasts wild with hunger will cross the rivers,
    The greater part of the battle will be against Hitler.
    He will cause great men to be dragged in a cage of iron,
    When the son of Germany obeys no law.

    Randi’s version: See on õige, kuna Hister oli ajalooliselt Doonau nimetus!!!
    Beasts mad with hunger will swim across rivers,
    Most of the army will be against the Lower Danube.
    The great one shall be dragged in an iron cage
    When the child brother will observe nothing.

  34. New York Times räägib alkoholi tervistavast toimest.

    Fruit flies may seem as if they lead an uneventful life. They look for old fruit to lay their eggs. The maggots then hatch and graze on the yeast and bacteria that make the fruit rot.

    In reality, however, these flies have to do battle with horrifying enemies. Tiny wasps seek out the maggots and lay eggs inside them. The wasps develop inside the still living flies, feeding on their tissues. When the wasps reach adult size, they crawl out of the dying bodies of their hosts.

    Dr. Schlenke allowed the wasps to attack two kinds of fly larvae: one kind reared on alcohol-free food, and another that ate food spiked with 6 percent alcohol. In the presence of alcohol, the wasps laid 60 percent fewer eggs, possibly because of the fumes wafting from the food. “Presumably the wasps felt really ill,” Dr. Schlenke said.

    It turned out that alcohol was even worse for their eggs. Wasps growing in flies that ate alcohol-free food always grew normally. But inside boozing flies, 65 percent of the wasps died.

    Dr. Schlenke discovered they suffered a hideous death: Each wasp’s internal organs had shot out of its anus. “All their guts are outside the wasps,” he said. “I don’t know how to explain that.”

    Schlenke edasistest uurimustest peab lugeja iseseisvalt lugema.

  35. dig ütles:

    2. Kuidas võimalik Interneti kohatiline getostumine ACTA põhjuseks olla võiks?

    Kui internet (ja moodsad andmekandjad üldse) on teinud raskeks või võimatuks intellektuaalse omandi üle kontrolli säilitamise, siis on see turumajanduses probleem küll. Katsu saada tulu, kui turul korra nähtud kaup saab seeläbi kõikide soovijate omandiks. Iseenesest see ei juhtu, ikka nende läbi, kes “luuda ukse ees” märkamagi ei tee, lähtuvad oma kogukonna omandi-arusaamadest.

    Kas Sa kujutad ette riigivõimu numbreid mitteformaalselt ja täielikult kontrollimas?

    Ma kujutan ette, et juba praegu suhtutakse mitteformaalsesse ja täielikku kontrolli internetis mingi osa inimeste poolt vaimustusega.
    “Anonüümsed häkkerid” võivad olla ka ettenägelikud ja koguda andmeid kõigi kohta, kellest kunagi keegi otsustaja saada võiks. Õlg-õla kõrval meediapildi-häkkeritega võivad seda tööd rabada nii maffia kui nende eriteenistuste töötajad, kellel seadustest tõket ees ei ole.
    Väga üllatav, kui keegi praegusest internetist sõnavabadust ja privaatsust otsima läheb.

  36. Kui /—/ moodsad andmekandjad /—/ on teinud raskeks või võimatuks intellektuaalse omandi üle kontrolli säilitamise, siis on see turumajanduses probleem küll.

    Just! Mäletame ju kõik, kuidas raadio laskis põhja ooperiäri, kino teatriäri, televisioon kino, heli- ja videolindid muusika- ja filmitööstuse ning paljundusmasinad raamatuäri. Oo, ja külmkapid jää-äri.

  37. Väga üllatav, kui keegi praegusest internetist sõnavabadust ja privaatsust otsima läheb.

    Ole mureta, neid inimesi kes ennast varjavate isikute nn fakte usuvad, mis jätavad mulje sõnavabadusest ja privaatsusest, leidub küllaga. Võiba ka vastupidi, et usk www saünavabadusest ja privaatsusest loob mulje, et kogu saastinfo ongi nn faktid.

  38. K_V ütles:

    Katsu saada tulu, kui turul korra nähtud kaup saab seeläbi kõikide soovijate omandiks.

    Niisiis, Sa postuleerid, et Internet on getostunud ja järeldad sellest, et Hollywoodi tulunumbrid peaksid olema nigelad ja näitama hääbumise märke. Aga kuidas ühitad Sa seda seisukohta faktiga, et Hollywoodi tulunumbrid tegelikult hoopis kasvavad?

  39. Wired räägib uudsest lahendusest kanade kaitsmiseks eksistentsiaalse piina eest — kanu tuleb lihtsalt kasvatada ilma peade ja jalgadeta.

    But Ford goes a step further and proposes a “Headless Chicken Solution.” This would involve removing the cerebral cortex of the chicken to inhibit its sensory perceptions so that it could be produced in more densely packed conditions without the associated distress. The brain stem for the chicken would be kept intact so that the homeostatic functions continue to operate, allowing it to grow.

    Ford proposes this solution for two reasons: To meet the rising demand for meat, particularly poultry, and to improve the welfare of the chickens by desensitizing them to the unpleasant reality of their existence.

    After this “desensitization,” the chickens could then be stacked into huge urban farms with around 1,000 chickens hooked up to large vertical frames — a little like the network of pods the humans are connected to in The Matrix. The feet of the chickens would also be removed in order to pack more in. There could be dozens of these frames in the vertical farming system, which Ford refers to as the Centre for Unconscious Farming. Food, water and air would be delivered via a network of tubes and excrement would be removed in the same way. This technique could achieve a density of around 11.7 chickens per cubic meter instead of the current 3.2 chickens achieved in broiler houses.

  40. TechDirt kirjutab, kuidas aru saada, et piraatlus pole reaalne probleem.

    There are three really key points packed in there. First, that the media industries just aren’t struggling, despite their cries of woe. Secondly, what causes real financial harm to the film and music worlds are bad products that lose huge amounts of money and disappoint audiences. And finally – and most importantly – if piracy really were so life-threatening to the copyright industries, and if their bottom lines really were in danger, then they would have tried something other than begging lawmakers to protect them. The fact that they haven’t, as Tassi emphasizes, means that there is no real pressure on them to do so: people still buy lots of stuff, piracy isn’t really a problem, things are working.

    Loomulikult viitab autor allikatele.

  41. @:

    Võiba ka vastupidi, et usk www saünavabadusest ja privaatsusest loob mulje, et kogu saastinfo ongi nn faktid.

    Mitte ainult usk. Kas Teil on meelest läinud hr. Aaviksoo skandaal – riigil on õigus valetada, kui valitsejad tahavad. ACTAga pannakse teisitimõtlejate suu kinni ja siis valetama. NSVL ajal oli vähemalt Soome TV, kus sai värsket õhku hingamas käia, nüüd pole sedagi. Naiivikutele võib õnne soovida, varsti jõuame kohale sotsialistlikule õnnemaale, kus tuleb mõelda ainult lubatud raamides.

    Täieline totalitarism.

  42. Mother Board kirjutab, kuidas uimastisõda virgutavaid ravimeid vajavatele patsientidele pahasti mõjub.

    Last May, Stephanie Lee couldn’t find a pharmacy in Atlanta that stocked Adderall, the prescription drug cocktail of amphetamine salts that helps her treat her attention deficit hyperactivity disorder, or ADHD. She called her local pharmacy. All amphetamine salts, as well as generic, extended release Adderall XR were nowhere to be found, thanks to a limit set on the amount of amphetamines produced every year by the federal government.

    For many people with ADHD, Adderall is what best manages their symptoms. At the same time, a drug that reduces appetite, increases wakefulness, induces feelings of euphoria (side effects, or, rather, effects of Adderall)—all through flooding your brain’s reward system—has vast potential for abuse. Amphetamine salts, used in Adderall, are classified by the U.S. Government as a Class II Narcotic, the same as cocaine and Oxycontin.

    To prevent hoarding of materials and their potential for theft and illicit use, the Drug Enforcement Agency sets quotas for the chemical precursors to drugs like Adderall. The DEA projects the need for amphetamine salts, then produces and distributes the materials to pharmaceutical companies so that they can produce their drugs. But with the number of prescriptions for Adderall jumping 13 percent in the past year, pharmaceutical companies claim that the quotas are no longer sufficient for supplying Americans with their Adderall.

  43. dig ütles:

    Hollywoodi tulunumbrid tegelikult hoopis kasvavad

    Kas see on hea või halb?
    Kui tänase seisuga võimsamad intellektuaalset omandit loovad ettevõtted veel suudavad turult raha kätte saada, siis väiksemad tegijad kas loobuvad tasu küsimisest, või kasutavad vahendajatena “rahvusvahelisi imperialiste”.
    Mida siis teha?
    Võib valida kogu intellektuaalse omandi kuulutamise vabavaraks.
    Võib leiutada võimalusi, kuidas intellektuaalne omand oleks kaitstav nii, et võimalikult iga soovija seda suudaks.
    Võib muidugi lasta asjadel minna nagu jumal juhatab.
    Kui arukaid valikuid teha suudetakse, sellest sõltub ka tulemus.
    Kartus, et “keegi otsustab asja meie eest ära”, on muidugi loomulik, kui ise teemas kaasa rääkida ei osata.

  44. K_V ütles:

    Kas see on hea või halb?

    Väga huvitav küsimus, aga ei puutu mereröövlipoliitika kontekstis kuigivõrd asjasse.

    Kui tänase seisuga võimsamad intellektuaalset omandit loovad ettevõtted veel suudavad turult raha kätte saada, siis väiksemad tegijad kas loobuvad tasu küsimisest, või kasutavad vahendajatena “rahvusvahelisi imperialiste”.

    Kuule, ma näitasin Sulle just fakti, mis on Sinu eelmise teooriaga karjuvas vastuolus. Sa võiksid teooriat parandada, et faktid seda enam ei kõigutaks. Uute epitsüklite lisamine mainitud vastuolu vastu ei aita.

  45. PhysOrg räägib, kuidas Jaapanis tsunamiohvritele terapeutilisi robothülgepoegi jagatakse.

    High-tech fluffy seals that respond to human touch are the latest weapon in the battle against depression for survivors of Japan’s tsunami disaster.

    “Paro” is being offered to people made homeless by the disaster and is offering a much-needed bit of affection with his burbling noises and the appreciative flapping of fins when he comes into contact with people.

    The seal, which is equipped with tactile and audio sensors, has already been used in hospitals and nursing homes as a therapeutic aid for older people suffering from depression or dementia.

    Saadaval on ka pilt Parost elektrit luttimas.

  46. Õhtuleht on poliitikutele sõja kuulutanud (see juba nigust „Tähtede sõda“, milline saab olema järgmine seeria – hi, hi, hi ….):

    Eesti poliitikute räigemad ütlemised läbi aegade: “Isamaaline siga, värdjas, lurjus!”; “T**a, r***k, sellist ila pean kuulama!”; “Värdjad!” http://ohtuleht.ee/465158

  47. dig ütles:

    ma näitasin Sulle just fakti, mis on Sinu eelmise teooriaga karjuvas vastuolus.

    Ma peaksin sellest, et Hollywood veel suudab turult raha kätte saada, järeldama, et intellektuaalset omandit puudutavad lepped ei vaja muutusi?
    Või seda, et intellektuaalse omandi suuromanikud ja väikeomanikud ei ole erinevas olukorras omandiõiguste kasutamisel?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.