Aprill lume all ja “kiisude mäss” Eestis

Kirill ja kell

Küllap toimub me elus palju muudki peale mässu. Lisaks tõstsin osad kommentaarid märtsi alt siia.

219 Replies to “Aprill lume all ja “kiisude mäss” Eestis”

  1. Postimees vahendab teooriat bioloogilise relva kasutamise vandenõust.

    Venemaa tarbijakaitseameti juht Gennadi Oništsenko, kes 2006. aastal oli algatanud Gruusia veinide ja mineraalvee impordikeelu, väitis, et sigade aafrika katku on teadlikult levitatud Gruusiast Osseetiasse ja sealt Krasnodari ja Stavropoli kraisse. Ta nimetas seda Gruusia majandussabotaažiks.

  2. Konspiraator ütles:

    Loomulikult sõltub hinnang Kirikus käitumisele igaühe individuaalsest maailmavaatest. Mõne arvates pole Mona Lisa ka kunst vaid üks paljudest rassistlikest white supremacy propaganda instrumentidest ning kunstiväärtuselt sama mis plangu peale joonistatud haakrist.

    Jah, aasta 1503, kus polnud ausate ideede eest seisvaid kiilakaid plangulesodijaid, vaid florentiinlastest pepupoisid, kes suurt kunsti üritasid teha. Üks alustas Mona Lisa’t ja teine oli juba David’i kujul tilli välja toksinud. Polnud ju midagi parata, massiliselt levis ju kreeka pederastide propaganda, jube veel möelda, et läänemaailma üks aluseid on sokraatiline haridus, meie pead on umbes pederast Sokratese ajupesust.
    Samal aastal kustus veel paavst Alexander VI eluküünal. Trukkis neiusi oma pühakojas sama vingelt, kui noor Mick Jagger kontsertlavade taga. Pussy Riot ja teised kaltsakad oma ultra konservatiivse käitumisega rüvetavad ülla jumalateenri Alexandri kehtestatud käitumiskoodeksit.

  3. @dig:

    Kas Gorillaz on olemas?

    Loomulikult on olemas! Nad annavad välja plaate, neil on olemas kodulehekülg. 2010 toimus vallutuskäik maailmas: Escape to Plastic Beach World Tour 2010. Need olid live kontserdid.

    Seda „Kiisukeste“ meeleavaldust tuleb vaadata natuke laiemalt – tähtis on tähelepanu pöörata ka venelaste iseloomule. Kirikus sellise etenduse korraldamine usutavasti solvas miljoneid vene inimesi, võimalik, et ka mitte religiooseid.

    Teema 2. Vene rahvuslik iseloom https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:KfTiZV1R2-oJ:narva.ut.ee:8086/index.php?action%3Ddownloadfile%26filename%3Doppematerjal_teema%25202.pdf%26directory%3DInimesed/Jelena_Nymm%26PHPSESSID%3Ddc0a9b9ebb398d2e156ee60fff58c51a+venelaste+iseloom&hl=et&gl=ee&pid=bl&srcid=ADGEESjyWegA5SCHuEK4dLUDHU0TCTNx0Lczx593C_3hVLCdLmgrTkoadTXUciFyLeqO_rtCfUsZYjlwkVmZbK0SzpvXs-VubJR6mGgPmcINL0ROEfcoKfGka5rDdxOvIfkiG0VYzj36&sig=AHIEtbSIxelhDijgZ-FrHbYbjCUKT7CtVQ

    20. sajandil jätkasid vene filosoofid vene hinge eripära uurimist. Nikolai Berdjajev leidis, et vene iseloom on pehme, passiivne ja naiselik. Berdjajev kirjutav vene hinge vastuolulisusest, naiseliku ja meheliku alge ühitamatusest vene hinges ja iseloomus. Berdjajev pöörab tähelepanu venelaste rahvuslusele, mis on seotud messianismiga, ettekujutusega Venemaast, millel on ajaloos eriline missioon. (vt. üleval Kolmas Rooma)

    Nikolai Losski näeb oma raamatus „Vene rahva iseloom― vene rahvusliku iseloomu originaalsuse ja eripära põhjust religioonis, mis on aluseks absoluutse headuse otsingu püüdlustele. Losski toob välja venelaste omakasupüüdmatuse, huvi puudumise materiaalsete väärtuste ja eraomandi vastu. Autori arvates on vene iseloomus omavahel seotud sõbralikkus, pehmus, kergesti andestamine, pika viha mitte pidamine.

    Rahvused Eestis Venelased http://www.meis.ee/library?boo.....=download2

    Lk 14 Venelased – millised nad on?
    Kindla märgi on rahvuse iseloomu jätnud õigeusk. Olemuselt religioossed, suhtlemises avatud, lihtsad, vastutulelikud ja abivalmid, on venelased väga vastuvõtlikud usule.
    Samas on nende seas laialt levinud ebausk.

  4. @Cousteau:

    Samal aastal kustus veel paavst Alexander VI eluküünal. Trukkis neiusi oma pühakojas sama vingelt, kui noor Mick Jagger kontsertlavade taga.

    Teie poolt viidatud kirikuteener oli lausa inglike võrreldes minu lemmikpaavstiga Johannes XXIII-ga, kelle pattude register koosnes 54 punktist (hiljem kasvas see 72 punktini), millest viimane kõlas: Ta on saatana kehastus. (Alexander Paradisis Baldassare Cossa elu ja tegevus Paavst Johannes XXIII, lk 195-196). 6. Eitas hauatagust elu, 7. Ei uskunud surnute ülestõusmist, 22. Oli kõige hullem patustest, 23. Eitas voorust, 24. Oli kõigi pahede kontsentratsiooniks. P.S. Armukesi ei jõua üles lugedagi.

    J. Lenfant, kes jutustab kohtupidamisest Cossa üle Konstanzis, pöörab erilist tähelepanu süüdistuse lõppsõnadele, mis iseloomustavad Johannes XXIII-t ja kõneleb: Tähendab kardinalid, kes valisid niisuguse paavsti, vandusid talle truudust, pidasid teda kõige väärikamaks endi seast, pidid ise olema kõlvatud inimesed ja kurjategijad, keda ei suuda kirjeldada meie fantaasia. Edasi lisab ajaloolane: Konklaavil valitud kirikupea jälkide kuritegude arv oli sedavõrd suur, et on raske uskuda nende teostamise võimalikkust üheainsa inimese poolt.

    Mis Pussidesse ja nn. kunstnikesse Voinast puutub, siis nad on maitsetud; orgia oleks tulnud ette valmistada, et see esteetiliselt ka midagi pakuks – vastavalt ennast riidesse panema. Mis oli seal vaadata? Raseda tädi mehel olid jalas sellised kottpüksid, mis mõjusid naeruväärselt ja eemaletõukavalt. Meelde tuli „Marati“ pesu, mida soovitati naistele vägistamisvastase vahendina. Seda vaadates tõusis meestel ainult vererõhk, ei midagi muud.

  5. O cookievaba Kameelion ütles:

    So? Normaalsest jutust keeldute Te aru saamast, nähes lähedaste ränki kannatusi kaotuse puhul, võibolla liigutab siis midagi Teie kivistunud südametaolises moodustises.

    Ma ausalt väga vabandan ja kahetsen, kui asjaolu, et ma ei ühine Teiega Vene protestikunstnike tegevuse karmis hukkamõistmises, on meenutanud Teile jubedaid isiklikke läbielamisi. Aga püüdke mõista, et mittenõustumine Teie arvamusega ei tähenda, et vastav inimene on südametu.

  6. @Mart K.:

    Ma ausalt väga vabandan ja kahetsen, kui asjaolu, et ma ei ühine Teiega Vene protestikunstnike tegevuse karmis hukkamõistmises, on meenutanud Teile jubedaid isiklikke läbielamisi.

    Isiklikke läbielamisi küll mitte, aga 9 aastase Varvara tapmine šokeeris vist küll enamikku Eesti elanikest; ka on naiste tapmine vist püksikandjate seas OK (nii on krimiuudistes kirjas!). Teadupoolest pidi tark õppima teiste vigadest, ainult loll pidavat vigu tegema.

    Eesti on demokraatlik riik, kuid ka meil karistatakse avaliku korra raske rikkumise korral kas rahatrahvi või kuni 5-aastase vabadusekaotusega. Karistusseadustik 15. peatükk Riigivastased süüteod https://www.riigiteataja.ee/akt/12999083#para1

    § 263. Avaliku korra raske rikkumine
    Rahu või avaliku korra rikkumise eest, kui see on toime pandud:
    1) vägivallaga;
    2) vastuhakkamisega avalikku korda kaitsvale isikule;
    21) näo varjamisega näokatte või maskiga või muul viisil, mis takistas isiku tuvastamist;*
    3) relva või relvana kasutatava muu eseme, lõhkeseadeldise või lõhkeainega ähvardades või
    4) grupi poolt,
    karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

    Kas ma saan õigesti aru, et Te kiidate Vene riigi siseasjadesse sekkumise Eesti poliitikute poolt heaks? See sarnaneb revolutsiooni alustava sipelgaga karu kõrval ja on ette määratud läbikukkumisele: karu lömastab vajadusel selle sipelga, kui see liiga tüütuks muutub. Kas Te vaidlete vastu väitele, et Eesti riik vajab vene transiiti? Või teate Te mõnda muud Eesti tuluallikat?

    Ennevanasti öeldi, et vana kaevu ei tohi enne täis s*ttuda, kui uus kaev valmis on!

  7. @dig:

    Ma vist leidsin ühe põhjuse, miks on vaja Venemaal tekitada kaos! See oli ju otse nina all … võitlus käib majandusliku võimu pärast maailmas. Vana maailm tunneb ennast ohustatuna ja siis nad tõmblevadki. Irw, irw, irw.

    Need kiirelt arenevad riigid nõuavad suurte muudatuste sisseviimist nii majanduses kui poliitikas – nõutakse otsesõnu oma sõnaõiguse suurendamist rahvusvahelistes organisatsioonides.

    http://en.wikipedia.org/wiki/BRICS BRICS is an international political organisation of leading emerging economies, arising out of the inclusion of South Africa into the BRIC group in 2010. As of 2012, its five members are Brazil, Russia, India, China and South Africa.[2]

    USA viis alles hiljuti oma piiratud väekontingendi Austraaliasse, et saaks vajadusel sekkuda Hiina tegemistesse (mida nad sõnades eitavad!). Nii oleks vajadusel võimalik viia „demokraatiat“ ka Hiinasse.

    Esimene USA merejalaväe kontingent saabus Austraaliasse 04. aprill 2012 http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=64200849

    Ameeriklasi tervitades ütles Austraalia kaitseminister Stephen Smith, et otsus neid võõrustada on reageering muutuvale tasakaalule maailmas.

    „Maailm peab arvestama Hiina tõusu ja India tõusuga ning strateegilise ja poliitilise ja majandusliku mõjuvõimu liikumisega meie maailmaossa,“ ütles Smith.
    Eelmisel nädalal lükkas Austraalia ümber teated, nagu oleks tal kavas lubada USA-l rajada õhujõudude baas India ookeanis asuvatele Kookossaartele. Plaanidest teatas USA ajaleht Washington Post, kelle sõnul oleksid saared strateegiline punkt luurelennukitele üle Lõuna-Hiina mere lendamiseks. Ajalehe teatel kavandavad USA ja Austraalia sõjaliste sidemete suurt laiendamist.

  8. Delfi on teinud terve eriploki ainult numeroloogiast. Esile on tõstetud artiklid “Numbrimaagia: numbrid näitavad, kui hästi te sobite!”, “Numbrimaagia: arvud annavad teada, kas praegune kodu on sulle parim” ja “Elutee number — mida see sinu ja su elu kohta räägib?”.

    Häbi!

  9. Mart K. ütles:

    Delfi on teinud terve eriploki ainult numeroloogiast

    Seal jah suuresti üldsõnaline ja laialivalguv jura, erinevate elute numbrite all samad mõtted erineva sõnastusega.

  10. Ajakirjal New Scientist ilmus “immuunsüsteemi-erinumber”. Põnevaid artikleid on mitu; üks räägib immuunsust väidetavalt tugevdavatest toidulisanditest.

    From an old-fashioned faith in the healing powers of chicken soup to more modern obsessions with so-called superfoods, we like to think some things we eat can help ward off infections. The vast majority of these beliefs have little evidence to back them up, but there are dietary interventions that appear to work.

    Numerous supplements are sold on the basis of supposed immune-boosting powers, but their health claims usually stem from tests done on cells in the lab. That is just the first stage of gathering evidence, though; the only way to know for sure if something will work is a randomised, controlled trial done on people, preferably several trials.

    By that measure, zinc supplements probably come out best, with evidence they can both prevent colds and shorten their duration if started within 24 hours of the symptoms first appearing (Cochrane Database of Systematic Reviews, DOI: 10.1002/14651858.CD001364.pub3). Zinc may work by stopping the cold virus from replicating or preventing it from gaining entry to cells lining the airways.

    That old favourite vitamin C doesn’t seem to prevent colds, although as a treatment it might reduce symptoms slightly. The only other supplement with any credibility is echinacea, an extract of the purple coneflower – although again only as treatment, not prevention, and even then the evidence is mixed.

  11. USA religioosne rühmitus: Eesti on täis jumalat vihkavaid perverte (Õhtuleht)

    USA religioosne rühmitus WBC (Westboro Baptist Church) mustab ja laimab Eestit, nimetades meie elulaadi räpaseks ja väites, et pärast taasiseseisvumist on Eestis üles kasvanud “väiklastest uskmatutest jumalavihkajatest pervertide põlvkond”.

    Samas öeldakse, et Eesti on neetud maa ning Stalini korraldatud repressioonid ja 2005. aastal juhtunud helikopteriõnnetus olid jumalapoolne karistus.

    Õhtulehest ülejäänu lugemiseks tuleb maksta, aga WBC jagab oma hinnanguid täitsa tasuta.

  12. @Mart K.:

    Usutavasti ei ole Westboro Baptist Church eriti mõjukas, kuna nende arust on enamik maailma rahvaid neetud – http://www.godhatesamerica.com/

    Ja see mis Eesti kohta kirjutati polegi kõige hullem, Google paneb paremini …. me oleme maailmas „väga kõrgelt“ hinnatud! Muretsema peaks rohkem Google pärast, kuna seda kasutatakse laialdaselt.

    FOTO: Google tõlgendab: eestlased on aeglased, rumalad ja rassistid 22. veebruar 2012 http://noortehaal.delfi.ee/arc.....d=63956979

    Trükkides Google.ee-sse sisse alguse “estonians are”, pakub otsing esimesteks iseloomustavatest joonteks järgmisi sõnu: aeglased, veidrad, natsid, rumalad, rassistid.

  13. @Mart K.:
    kusjuures ma ükskord kirjutasin neile, et nad ühe faktivea ära parandaksid. Saidil on muu hulgas Eesti kohta kirjutatud:

    1965-1967 The Great Famine – 70,000 people died which was approximately 20% of the population.

    Kirjutasin neile, et viimane suur nälg leidis aset aastail 1695-1697. Aga ilmselt ei ole faktitäpsus nende prioriteetide eespoolsemas osas.

  14. O cookievaba Kameelion ütles:

    Trükkides Google.ee-sse sisse alguse “estonians are”, pakub otsing esimesteks iseloomustavatest joonteks järgmisi sõnu: aeglased, veidrad, natsid, rumalad, rassistid.

    Aegluse, veidruse, rumaluse ja mõningase implitsiitse rassismi võtan rahumeeli omaks, kuigi mõistagi on üldistuste tegemine tervetele rahvustele mõttetu. See, kas “aeglaseks” pidamine on aga hullem kui arvamus, et kogu riik ja rahvas on ära neetud, sõltub hindajast. Kes needustesse ei usu, selle jaoks on viimane pakkumine pigem naljakas.

  15. netis leiduv pildiseeria, kus grupi PR või Voina liikmed loodusmuuseumis nn grupiseksi harrastavad ja teisal noor naine toidukaupluses kana teatud delikaatsesse kohta topib, kannab selget sõnumit.
    1. näitlikustatakse kiriku ja riigi (kiri(i)k) omavahelist pedereerimist ja võimukiima muistsetest aegadest alates.
    2.demonstreeritakse kujukalt, kuidas naiste ihuvilja on kasutatud läbi aegade SÕJA TOITMISEKS.Kana=vaga ja sõnakuulekas naine.

  16. Martin Vällik ütles:

    Kirjutasin neile, et viimane suur nälg leidis aset aastail 1695-1697.

    Teatavasti kasutavad ainult perverdid aastanumbreid, kus 6 ja 9 kõrvuti lesivad. Westboro baptistikiriku aastanumbrid lesivad sündsalt — seljad vastastikku.

  17. @Mart K.:

    See, kas “aeglaseks” pidamine on aga hullem kui arvamus, et kogu riik ja rahvas on ära neetud, sõltub hindajast. Kes needustesse ei usu, selle jaoks on viimane pakkumine pigem naljakas.

    Ateistidele kindlasti (neid on käputäis!), kuid usklikke on kahjuks palju. Ka islamiusulised tunnistavad Vana Testamenti ja selle prohveteid, ka Jeesust. Seega oleme halvas kirjas küllalt suure hulga inimeste jaoks, lisame siia veel meie osaluse võõrastes sõdades, kus me okupantide poolel oleme. Jube!

    Sellised märksõnad nagu veidrad, natsid, rumalad, rassistid – tekitavad eelarvamusi, ning iga skandaal/skandaalikene ainult võimendab neid valesid arusaamu eestlaste kohta. Millised nn. ärimehed on meil siin kanda kinnitada üritanud? Paljud olid rohkem kui kahtlase taustaga.

    Miks on meie palgad võrreldes firmade emamaal makstavatega võrreldes kordades väiksemad? Kas mitte sellepärast, et me oleme aeglase mõtlemisega ja rumalad?

    Huvitav milliseks kujunevad need läbirääkimised hiljutise Venemaa siseasjadesse sekkumise taustal?

    Mihkelson: http://www.postimees.ee/803512.....leppe-ule/ 10.04.2012

    «Selle aasta alguses toimunud kirjavahetus on viinud selleni, et Venemaa riigiduuma väliskomisjon on vastu võtnud ettepaneku dialoog uuesti käivitada. Ma arvan, et see ei jää ainult lubaduseks, vaid me selle ka realiseerime,» ütles Mihkelson täna Eesti-Vene suhete teemalisel seminaril riigikogus.

  18. @Konspiraator:

    Mulle isiklikult see google tulemus meeldib. Igasugune problemaatiline kontingent hoiab eemale.

    Problemaatiline kontingent ei ole loll, et tuleks maale, kus sotstoetused nii väikesed on, kui Eestis!
    See-eest maandus siin selline mõttetu tegelane nagu USA neonats Craig Cobb, kes õnneks lõpuks Eestist välja saadeti. Eesti saatis USA neonatsi riigist välja 11.11.2009 http://www.postimees.ee/186919.....ist-valja/

    Eesti Ekspress pühendas Cobbile 2006. aasta sügisel pikema artikli, märkides, et Hawaiil sündinud mees on üks USA aktiivsemaid natsipropagandiste, kes jutlustab väsimatult valge rassi ülimuslikkust ja on salvestustehnikaga tihti kohal seal, kus on oodata, et kired lõkkele löövad.

    Norra idioodist mõrvaril oli Eestis pangakonto, siin hüppas ringi ka mingi Soome neonats. Kellele neid vaja on? Mida nad suudavad anda positiivset Eesti arengusse?

    Eestile oleks vaja reaalset ja tunduvalt positiivsemat kuvandit, mis tõmbaks siia tõsiseid ärimehi, kes jääksid siia kauemaks, et eestlastel oleks midagi ka hamba alla panna. Eesti oma tööstus on ju mõrvatud erastamise läbi.

  19. Maarja Kangro: meie poliitilised geenid ERR

    Ent huvitaval kombel on katsed leidnud sedagi, et konservatiividele annab jälestustunne teatava energialaksu: nimelt selgus Nebraska-Lincolni ülikooli eksperimendis, et võrreldes liberaalidega püsis konservatiivide pilk tunduvalt kauem kujunditel, mille suhtes nad vastikust tundsid: näiteks vingerdavatel vakladel. Samuti selgus elektroodidega nahaniiskust mõõtes, et konservatiivid erutusid pigem nende poliitikute piltidest, kes neile ei meeldinud, nagu näiteks Clinton, kui nende omadest, kes neile meeltmööda olid, nagu näiteks Reagan või George W. Bush. Liberaale erutasid seevastu eelkõige nende pildid, keda peeti meelepäraseks.

    Evolutsioonilise elemendi tähtsust on poliitikateadlane Rose McDermott rõhutanud lausa oletuseni, et immigratsiooni suhtes soodsalt meelestatud inimestel on tugev immuunsussüsteem, mistõttu nad kardavad väliste patogeenide rünnakut vähem.

    Väide, et rassism, homofoobia ja igasugune muu sallimatus on kaasasündinud, oleks jõhker bioloogiline determinism. Jäigalt bioloogilistel eelsoodumustel põhinevas maailmas oleks raske ette kujutada ka tegelikku arengut, kahe geneetiliselt muutumatu grupi võitlus ei tundu just eriti dialektiline. Ei saa eitada pöördelisi positiivseid muutusi ajaloos, nagu näiteks naiste valimisõigus ja rassilise segregatsiooni kaotamine. Nõnda leiab – vaatamata tagasilöökidele – ajaloost siiski tõendeid liikumisest suurema emantsipatsiooni, suurema võrdsusetaotluse ja võrdsema ülalt reguleeritud hoole suunas.

  20. @marve:

    kannab selget sõnumit.

    Ei kanna! Taotlus saab olla vaid tavaline rünnak moraalsuse pihta. Mis Eestis riigi ja kiriku suhetes teistmoodi on? Samamoodi amüseerivad, kiriku käsi riigi rahakotis.

    Ei väsi armast linki panemast, et kõik teaksid kuidas kiriklane suhtus EW tekkesse! Villemi raudse kanna all http://www.ekspress.ee/archive.....d=27675267

    Vaevalt jõudsid eestlased 23. veebruaril Pärnus iseseisvuse välja kuulutada, kui verisulis riigi lämmatas kohe Saksa okupatsioon. … Ometi oli juba siis selge plaan eestlased kui rahvus ilmast ära kaotada. Toona see ei õnnestunud sakslastel, hiljem ka mitte venelastel. … Oleviste kiriku õpetaja Traugott Hahn ülistas Saksamaalt tulnud päästjaid ja vabastajaid taevani. Temagi ei unustanud Eesti riiki manamast.

    “Meie loodame, et jumal meid hoiab veidra väikese riigivärdja eest, mis sisemiselt täiesti võimetu on. Meie soovime, et üks tugevam käsi meie üle valitseks ja meie saatust juhiks kui niisuguses väikeses vabariigis, kus muud ei ole kui sisemised hõõrumised, vaen ja kadedus võimulolejate ja võimulepüüdjate vahel,” jutlustas Hahn.

    Kana=vaga ja sõnakuulekas naine.

    Tädikesed väidavad ennast olevat feministid, seega on see kuvand ka vale! Feminismi mõte oli vähemalt ennevanasti võrdsed õigused nii meestele kui naistele – reaalsed!!!, seda saavutatud siiani ei ole. Võitlus käib – heaks eeskujuks on Femen!

  21. The Richard Dawkins Foundation for Reason and Science vahendab juhtumit Indiast, kus kohalikku skeptikut ähvardab kohus, kuna ta selgitas välja, et Jeesus nutab pesuvett.

    On 10th March, Sanal Edamaruku flew to Mumbai. The TV channel TV-9 had invited him to investigate a “miracle” that caused local excitement. He went with the TV team to Irla in Vile Parle to inspect the crucifix standing there in front of the Church of Our Lady of Velankanni. This crucifix had become the centre of attraction for an ever growing crowd of believers coming from far and wide. The news of the miracle spread like wild fire. For some days, there were little droplets of water trickling from Jesus’ feet. Hundreds of people came every day to pray and collect some of the “holy water” in bottles and vessels. Irla was about to become a pilgrimage centre. But Sanal Edamaruku spoilt this prospect. Within minutes, he clearly identified the source of the water (a drainage near a washing room) and the mechanism how it reached Jesus feet (capillary action). The local church leaders, present during his investigation, were far from pleased. See the investigation in detail on YouTube.

  22. Teet Veispak: tüdrukud vangimajas Postimees

    Erinevalt Mourre’ist oli Pussy Rioti sõnum selgepiiriliselt poliitiline – paluda Jumalaemalt Putini äraajamist, patriarhil teenida Jumalat, mitte Putinit. See, et usklikud, nagu väidetakse, ei näe siin mingit poliitilist sõnumit, vaid ainult pühaduseteotust, ei räägi muust kui sellest, et nad näevad seda, mida kõrgemalt poolt soovitakse, et nad näeksid.

    Aga see on ka hea näide selle kohta, kuivõrd lihtne on inimestega manipuleerida. (Jätaksin selle blasfeemia küsimuse meeleldi teoloogide arutada, kuna tulevaste sündmuste jadas nihkub see paratamatult tagaplaanile.)

    Sellele, kuidas sündmused on eskaleerunud, on üsna lihtne jälile saada. Tegelikult tarvitseb vaid jälgida, kuidas on muutunud selles küsimuses õigeusu kiriku ühe eestkõneleja Vsevold Tšaplini seisukohad: ta veebruarikuised suhteliselt leebed väljaütlemised – kirikut on alati rünnatud, aga see ei tee meile midagi – on muutunud iga nädalaga järjest sõjakamaks ega puuduta kaugeltki enam Pussy Riotit, nagu ilmnes 5. aprillil J. & M. Gelmani galeriis, kus ta sõnas kohale tulnud kunstnikele: «Ühiskond ei ole enam teie, meie teeme ta selliseks, et teil ei oleks võimalust siin enam oma tingimusi seada. Jutt sellest, et meie ühiskond on tervenisti ilmlik, on vale» jne.

    Siis kohe veel lisaks patriarhaadi tsirkulaar, millega tahetakse õigeusklikke lähetada sõtta «agressiivse liberalismi valede väärtuste» ning «kirikuvastaste jõudude» vastu. Ilmselt ei aduta asjaomastes kõrgemates sfäärides, et sellest sõjast ei ole kirikul võita midagi. Ja vaevalt võimulgi.

    Pussy Rioti sõnum oli selge, mitte mingit mitmeplaanilisust ega võimalustki, et seda saaks kuidagi siia-sinna tõlgendada. Kui märtsi algupoole arutasid veel mitmed vene kaasaegses kunstielus aktiivselt osalevad inimesed, et tüdrukute «kunstiline žest» ning selle sõnum olid iseenesest õiged, kuid selle teostamise koht – kirik(ud) – ehk vale, siis nüüdseks, mil tähelepanu alla on sattunud hämamised patriarhi käekella ümber (sic!), tema korteriga seonduv jne, ei diskuteerita enam ka selle üle. See entusiasm, millega tervitati kiriku taastulekut üheksakümnendate algul, on möödas ning arvestatava panuse sellesse on andnud ka kõrgemata vaimulike armastus maise võimu ja sellest tulenevate hüvede vastu. Pussy Riot suutis oma (monteeritud) esinemisega tabada seda, mida ei suutnud teha opositsioon mitmete ulatuslike väljaastumistega.

  23. Kasvatusteadlane: sooneutraalne lasteaed muudab ühiskonna vaesemaks

    «Elame paradoksaalses tegelikkuses, naistel on halvem positsioon, ent mehed on rohkem kahjustatud. Kadumas on see, mis läbi aegade kaunistas meest: suuremeelsus, õilsus, julgus, mehisus. Milline mentaalsus on selle tinginud, sellega peaks tegelema. Antud lasteaia näide tundub kunstlik ja vägisi tekitatud lahendus. See võtab maailmalt värvid ja arvatavalt teeb kahju laste identiteedile.»

    too lasteaed tolleks, ei ole eriti süvenenud, tõenäoliselt võib Tiiu Kuurmel ses osas õigus olla küll, aga kus kohast ta kindlasti teab, et vanasti olid mehed suuremeelsemad, õilsamad, julgemad, mehisemad see jutt läheb samasse kapsaaeda, nagu rohi oli vanasti rohelisem ja taevas oli sinisem.

    Siia sobib justkui otsapidi linkimiseks ka järgnev lugu: Provokatiivne uurimus selgitas, miks naised tegelikult tööalasele karjäärile keskenduvad
    Forte

    Kolmest naisterahvast ja kahest meesuurijast koosnev töörühm näitas, et olukorras, kus meespartnerite valik on kesine, “kalduvad naised tõenäolisemalt eelistama dokumendiportfelli lapsele”. Mida ilutum on naine, väidavad nad, seda suurem on tema motivatsioon töökohal edu saavutada, vahendab The Daily Mail.

    Uurijate töö tuumargumendiks oli arusaam, mille kohaselt naised on evolutsiooniliselt kujunenud koduhoidjaiks, mehed aga leivateenijaiks. Autorite osutusel tähendab see, et kui konkreetses piirkonnas mehi napib, võivad naised — eriti just vähem atraktiivsed naised — otsustada hakata endale ise tööga elatist teenima.

    Taolisele hämmeldavale järeldusele jõudmiseks sooritasid uurijad hulga katseid.

  24. Maailm on totaalselt lolliks läinud! Kuidas saaks siit hullude planeedilt lahkuda? Kunagi oli selline vahva ütlemine: peatage maakera, ma tahan maha minna …

    Kuidas mehe teadmata ta peenise pikkust mõõta? http://publik.delfi.ee/archive.....d=64259117

    Tokyo naisteülikooli teadlased on enda väitel leidnud valemi, mis aitab mehe välimuse põhjal tema riista suurust välja rehkendada, kirjutab mees.eu.

    Kommentaariumis võib naerukrambid saada.

    sassy
    16.04.2012 15:25
    Klge, ärge jamage, mehepojad hakkavad nüüd ju kolm numbrit suuremaid kingi kandma:D Äkki oleks ikka loogilisem jalanumber, või kuidas?
    Ja kuidas siis need muud mõõtmised käivad? Ok, kaalu saab ehk otse küsides ka teada, et ei peaks “häbenema” :P Aga kuidas seda nina nüüd siis salaja mõõtma peaks? Lähed mängid abivalmis kaaslast ja lähed tal nina pühkima, puidust joonlaud salvetka all, nii või? On kellelgi häid nippe jagada?:D

  25. @salvey:

    Demokraatiasõbrad võiksid enne seakisa tõstmist uurida natuke Venemaa poliitilist maastikku. Diplomaatias on artikkel, mis avab segaduse Venemaa opositsiooniliste jõudude seas, selle järgi võtab tegusa opositsiooni tekkimine aega. Praegu puudub selline jõud, mis suudaks võimule tulles Venemaal korda tagada. Kellele oleks vaja kaoses vaevlevat tuumariiki? Kogu maailmale on esialgu parem stabiilne, kuigi totalitaristlik Venemaa.

    Eluvesi või mürk? http://www.diplomaatia.ee/inde.....fd778906c3

    Venemaa demokraatlike jõudude seas valitsevad lõhed on ammu kõigile hästi teada. Samasuguseid lõhesid leiab aga ka Venemaa natsionalistide seas. See liikumine jaguneb aina tugevamalt ühelt poolt imperialistlikuks, ekspansionistlikuks ja kosmopoliitiliseks ning teiselt poolt introvertseks, endassetõmbunud ja immigrantidevastaseks versiooniks, kuid vaevleb samal ajal muutuste tõmbetuules, tõmmates ligi mõõdukaid ja demokraate, kes varem hoidusid natsionalistidest kaugele eemale.

  26. Kardioloog: õiged mõtted on südame parimad sõbrad Delfi

    Eestis on surma põhjustavate haiguste hulgas jätkuvalt esikohal südame-veresoonkonnahaigused. Kardioloog Arvo Rosenthali sõnul tuleks meeles pidada, et iga inimene on terviklik – tema elu kvaliteet, töövõime, õnn, rõõm ja arenevad haigused sõltuvad inimese enda mõtetest ja emotsioonidest.

    “Kahjuks elatakse tänapäeval sageli neurootiliste sundmõtete ja hirmude meelevallas ning ollakse sõltuvuses ainult ümbritsevast, näiteks partnerist, majanduslikest tingimustest jne. Näilist sisemist tühjust täidetakse asendustegevustega nagu suitsetamine, alkoholitarvitamine, narkootikumid, ohtlikud ekstreemsused, ülesöömine. Sellise mõttelaadi ja emotsionaalse seisundi pideval, aastaid kestval püsimisel reageeribki organism haiguse tekkega või selle süvenemisega,” kirjutab dr Rosenthal terviseinfo.ee blogis.

    Arsti sõnul aitavad negatiivsed ehk ebameeldivad tunded ja mõtted võimsalt kaasa südame-veresoonkonnahaiguste väljakujunemisele ja tervise allakäigule. “Negatiivse stressi maandamiseks ja hea enesetunde saavutamiseks on üks kindel vahend – regulaarne füüsiline tegevus, mis peaks olema elulaadi osaks” soovitab ta.

    Südame hoidmiseks on väga tähtis vaimu ja hinge hea seisund. Juba iidsetest kultuuridest alates on põhjendatult südant ja hinge peetud sünonüümideks. Hingelise tasakaalu, sisemise rõõmu, õnne või armastuse leidmiseks on kasutusel palju erinevaid meetodeid ja lähenemisteid. Tõhusad võivad olla meditatsioon, jooga, tai chi, vabastav hingamine ja paljud teised meetodid. “Peaasi, et ise tunned kui üks või teine meetod sind aitab ja sa sellest meetodist sõltuvusse ei jää,” kinnitab Rosenthal.

    21. sajandi kohta on teada, et surma põhjustavate haiguste esinumbriks kujunevad psüühilised haigused. Seega nüüd sõltub inimese elu kvaliteet ja eluiga vaimsest tervisest.

  27. Toomas Alatalu: Suures poliitikas on ärevad ajad, otsitakse liitlasi ja tehakse uusi kokkuleppeid Delfi

    Maailmapoliitika on kriiside ja nende toime mõjul jõudnud punkti, kus juba niigi üle-teiste-peade-tehtud kokkulepetele on kohe juurde sündimas uued.

    Märku annavad sellest nii ootamatud pöörded sündmustes, kunstlik propaganda kui ka tegijate endi remargid. Võtkem või olukord Süürias, mida seni arutasid ÜRO, Araabia Liiga, Euroopa Komisjon, Lähis-Ida kvartett, “Süüria sõbrad“ ja … ennäe, eelmisel nädalal ka järsku G8.

  28. Mu mõistuse raasuke ei võta kinni, miks peaks Venemaal Baltikumi üldse vaja minema. No ma saan aru ja tean küll, et tal on taolised tahtmised ja ambitsioonid olnud nii minevikus ja ilmselt on/võivad olla ka tulevikus. Kuid Venemaa on nii suur, rahvastiku tihedusega aga just ei hiilga. Ja meil pole siin ju mingeid maavarasid ka ju.
    Uue okupatsiooni korral koliks jälle ilmselt 100 000-nded minema, ja keda oleks Venemaal siia nii väga asemele panna.

    Aga mis mina ka taipan.

  29. Cracked.com’is kirjutab Howard L. viie tuntud ja tunnustatud teadusgeeniuse näitel, et edukas tegelemine tõsiteadusega ei pruugi kustutada usku igasugusesse jamasse. Loost selgub, et Newton tegeles piibli põhjal maailmalõpu ennustamise ja alkeemiaga, Alfred Russell Wallace oli pühendunud spiritist, andekas keemik, gaseerimise leiutaja ning naerugaasi ja hapniku avastaja Joseph Priestley uskus flogistoniteooriat ning DNA struktuuri lahtimuukijad Francis Crick ja James Watson uskusid vastavalt dirigeeritud panspermiasse ja rassismi/šovinismi/eugeenikasse.

  30. See lõik Illuminatuse! kolmanda jao lisadest (mis räägib küll mõnevõrra teistest asjadest kui Pussy Rioti etteaste) tundus mulle sobiva vastusena O-kameelioni suhtumisele, et venelased ja muu maailm peavad sallima ebademokraatlikku klikivõimu kuritarvitamist Venemaal, kuna on olemas oht, et uus võim saaks veel hullem.

    Iga teaduslik fakt on kunagi olnud Äraneetud. Iga leiutist on peetud võimatuks. Iga avastus on põhjustanud mõnedele õigeusklikele närvivapustuse. Iga kunstilist uuendust on pettuse ja narrusena hukka mõistetud. Kogu kultuuri ja „progressi“ võrgustik, kõik, mis maa peal on inimese valmistatud, mitte meile loodusest antud, kujutab endast mõne inimese Võimule allumast keeldumise konkreetset manifestatsiooni. Meil ei oleks palju rohkem omandit ega teadmisi ning me ise ei kujutaks endast esimeste ahvilaadsete hominiididega võrreldes palju enamat, kui ei oleks olnud mässumeelseid, allumatuid, järeleandmatuid. Nagu Oscar Wilde väga õigesti ütles: „Allumatus oli inimese Pärisvoorus.“

  31. Mart K. ütles:

    DNA struktuuri lahtimuukijad Francis Crick ja James Watson uskusid vastavalt dirigeeritud panspermiasse ja rassismi/šovinismi/eugeenikasse.

    Nad rääkisid tõtt. Sellepärast ongi meil vaja sõna rassism, et fakte ja argumente neegrite ja teiste rasside erinevusest pole võimalik ümber lükata.

    Tiny gene change affects brain size, IQ: scientists
    Searching for a genetic explanation for brain disease, the scientists stumbled upon a minute variant in a gene called HMGA2 among people who had larger brains and scored higher on standardised IQ tests.

    The discovery came in a study of brain scans and DNA samples from more than 20,000 people from North America, Europe and Australia, of European ancestry.

    http://www.google.com/hostedne.....wAjx03IOdw?

    Uuring tehti siis ainult valgenahaliste hulgas ja pole ka ime. Mustanahalise kontrollgrupi olemasolul ja tulemuste avaldamisel oleks uurijad ilmselt dr.Watsoni kombel oma karjääriga hüvasti pidanud jätma.

    Tänapäeva teadus baseerub ju usul, rumalatel sõnadel ja repressioonidel. Pole ime, et inimesed mööda nõidu jooksevad.

  32. salvey ütles:

    Mu mõistuse raasuke ei võta kinni, miks peaks Venemaal Baltikumi üldse vaja minema.

    Peamisi põhjuseid on kaks.

    Esiteks on see logistiliselt soodne piirkond. Kui Venemaa Lätit või Leedut valdaks, poleks tarvis Nord Stream’i kalli raha eest rahvusvahelisse merre ehitada, selle võiks märksa odavamalt maad mööda vedada. As it is, nõuaksid baltlased siis kohe transiidi eest raha, mida Venemaale poliitilistel kaalutlustel maksta ei meeldi.

    Teiseks on Venemaal hulka autoriteetseid allikaid, kelle arvates tuleb Eestit ja Liivimaad pidada põlisteks Vene Keisririigi aladeks, mille juba vanale Peetrile enesele meelehärmi valmistanud NATO ja EL ajutiselt anastanud on.

    Kolmas põhjus, millest Stalin hoolis, aga tänapäeva Venemaa tõenäoliselt enam mitte eriti, on kohalik tööjõud.

  33. @Mart K.:

    Te levitate ju lausa vaimset pornot! See on isegi hullem kui „maha ja taha!“ propageerimine.

    http://en.wikipedia.org/wiki/T.....s!_Trilogy
    In a 1980 interview given to the science fiction magazine Starship, Wilson suggested the novel was also an attempt to build a myth around Discordianism:
    It started with the Discordian Society, which is based on worship of Eris, the Greek goddess of confusion and chaos […] We felt the Society needed some opposition, because the whole idea of it is based on conflict and dialectics. So, we created an opposition within the Discordian Society, which we called the Bavarian Illuminati […] There were several Discordian newsletters written in the 1960s, and several Discordian members wrote for the underground press in various parts of the country. So, we built up this myth about the warfare between the Discordian Society and the Illuminati for quite a while, until one day Bob Shea said to me, “You know, we could write a novel about this!”[5]

    Kuritegelikust ja kaoses Venemaast – praegune on 100 % parem:

    Vene organiseeritud kuritegevuse kujunemisest http://www.riigikogu.ee/rito/i.....=archive2#

    Venemaa eriteenistused ja võitlus terrorismiga http://www.diplomaatia.ee/inde.....b2e7ea05ed

    Riigi ja kiriku suhetest (sisuliselt riigikirikust) ajaloolises plaanis:

    Pealesunnitud kollektiiv Juku-Kalle Raid http://www.diplomaatia.ee/inde.....42e5db364d

    Kirik on Venemaal võimu liitlane, ta kujutab endast – millest siinsed inimesed pahatihti aru ei saa – vene võimu kindluse ja järjepidevuse sümbolit.

    Vene kirik kaotas suure osa liturgilisest täpsusest 1654. aastal, mil patriarh Nikon lasi kreeka allikate põhjal ümber teha toona kasutusel olnud kirikuraamatud ning keelustas rea kohalikke tavasid. Nii sai kirikust reformitud riigikirik. Peeter I likvideeris patriarhaadi kui institutsiooni, selle asemel rakendati ametisse 12-liikmeline Püha Sinod, mille liikmeid ei valinud enam kirik, need nimetas ametisse tsaar.

    Eraomandi mõiste ei puudu Venemaal ainult füüsiliselt, vaid sama asi rakendub mentaalse maailma juures. Pole olemas eraldiseisvat isikut, tema õigusi või vabadusi, on olemas „meie“ või „nende“. „Meie leiutasime raadio,“ seisab Vene lasteraamatus maailma leiutistest – „Jutustusi asjadest“ –, sealjuures pole sinna juurde lisatud isegi kahtlast Popovi, vaid on piirdutud kaardistusega „meie“. Meie võitsime sõja, meie saatsime inimese Kuule, meie kirik on kõige püham, sest tema juured viivad usu alguseni välja. Jne.

  34. Konspiraator jutlustab jälle rassismi ja — nagu rassistidel tavaks — ajab meelega segamini populatsioonide võrdlemise kaks põhimõtteliselt erinevat viisi, keskmise ja paarikaupa. Et seda viga illustreerida, teeme natuke Monte Carlot.

    Olgu meil linn, kus elab kahte sorti inimesi. Mõnedel on kurgi karva roheline nahk, teistel on tomati karva punane nahk. Kuna kurk on pikergusem kui tomat, arvavad kurginahalised, et nemad on targemad. See, et kurginahalisi on 80% linnaelanikest, ei puutu arvamise juures loomulikult asjasse.

    Vaatleme nüüd juhtumit, kus nii kurgipopulatsiooni kui tomatipopulatsiooni IQ’d vastavad normaaljaotusele, kurgirahva keskmine on 105 ja tomatipopulatsioonil 95. Standardhälve on kummagi populatsiooni sees 15, nagu kaanon ette näeb. See vastaks rassistide lemmik-maailmapildile, kus “madalama rassi vähemusel” ongi madalam IQ.

    Kui tööd otsivad üks juhuslikult valitud kurk ja üks juhuslikult valitud tomat, kummal on kõrgem IQ? Teeme sada tuhat katset ja võrdleme.

    Cucumber generator pop 80000, avg 105, stddev 15
    Tomato generator pop 20000, avg 95, stddev 15

    Cucumber IQs: Pop: 80000 Mean: 104.97 Median: 104.892 Min: 34.7765 Max: 167.863 Stddev: 15.0573
    Tomato IQs: Pop: 20000 Mean: 95.072 Median: 95.028 Min: 40.3114 Max: 163.17 Stddev: 15.0088
    Combined population's IQs: Pop: 100000 Mean: 102.99 Median: 102.956 Min: 34.7765 Max: 167.863 Stddev: 15.5597

    Out of 100000 random pairings of a cucumber and a tomato,
    the cucumber was advantageous in 68045 cases
    that is, at a probability of about 68.05%

    The tomato was advantageous in 31955 cases
    that is, at a probability of about 31.95%
    Cucumber advantages: Pop: 68045 Mean: 21.1049 Median: 18.709 Min: 0.00118157 Max: 109.004 Stddev: 14.7168
    Tomato advantages: Pop: 31955 Mean: 13.7639 Median: 11.1917 Min: 2.73304e-05 Max: 84.1865 Stddev: 11.0144
    Cucumber-tomato differences: Pop: 100000 Mean: 9.96256 Median: 9.95349 Min: -84.1865 Max: 109.004 Stddev: 21.2252

    Selleks, et hinnata, kas niisugused tulemused lubavad mõistlikul inimesel eeldada, et kahest erinevat värvi tööotsijast on kurk alati või peaaegu alati kõrgema IQ’ga, vaatleme nüüd teist juhtu, kus kummagi populatsiooni IQ jaotuse keskmine on 100.

    Cucumber generator pop 80000, avg 100, stddev 15
    Tomato generator pop 20000, avg 100, stddev 15

    Cucumber IQs: Pop: 80000 Mean: 99.9494 Median: 99.9137 Min: 36.884 Max: 161.2 Stddev: 15.0608
    Tomato IQs: Pop: 20000 Mean: 99.876 Median: 99.8597 Min: 40.6341 Max: 158.284 Stddev: 14.9853
    Combined population's IQs: Pop: 100000 Mean: 99.9347 Median: 99.9038 Min: 36.884 Max: 161.2 Stddev: 15.0457

    Out of 100000 random pairings of a cucumber and a tomato,
    the cucumber was advantageous in 50123 cases
    that is, at a probability of about 50.12%

    The tomato was advantageous in 49877 cases
    that is, at a probability of about 49.88%
    Cucumber advantages: Pop: 50123 Mean: 17.0581 Median: 14.391 Min: 0.000254267 Max: 89.2764 Stddev: 12.8851
    Tomato advantages: Pop: 49877 Mean: 17.017 Median: 14.3812 Min: 0.000601931 Max: 94.6868 Stddev: 12.8675
    Cucumber-tomato differences: Pop: 100000 Mean: 0.0624589 Median: 0.0640204 Min: -94.6868 Max: 89.2764 Stddev: 21.3559

    Aga kui osutuks, et hoopis tomatitel on kõrgem keskmine IQ?
    Cucumber generator pop 80000, avg 95, stddev 15
    Tomato generator pop 20000, avg 105, stddev 15

    Cucumber IQs: Pop: 80000 Mean: 95.0231 Median: 95.0359 Min: 24.6729 Max: 155.442 Stddev: 14.9693
    Tomato IQs: Pop: 20000 Mean: 105.048 Median: 105.001 Min: 47.2834 Max: 160.464 Stddev: 15.0082
    Combined population's IQs: Pop: 100000 Mean: 97.0281 Median: 96.9601 Min: 24.6729 Max: 160.464 Stddev: 15.5047

    Out of 100000 random pairings of a cucumber and a tomato,
    the cucumber was advantageous in 31715 cases
    that is, at a probability of about 31.71%

    The tomato was advantageous in 68285 cases
    that is, at a probability of about 68.28%
    Cucumber advantages: Pop: 31715 Mean: 13.7961 Median: 11.1937 Min: 9.60972e-05 Max: 83.9595 Stddev: 10.9891
    Tomato advantages: Pop: 68285 Mean: 21.1474 Median: 18.7823 Min: 0.000839218 Max: 105.074 Stddev: 14.716
    Cucumber-tomato differences: Pop: 100000 Mean: -10.065 Median: -9.99286 Min: -105.074 Max: 83.9595 Stddev: 21.2277

    Kokkuvõttes võib öelda, et isegi, kui “teaduslikel rassistidel” õigus oleks ja tomatite keskmine IQ kurkide omast märkimisväärselt alla jääks, ei õigustaks see rassi värbamiskriteeriumina kasutamist — rohkem kui 30% katsetest osutus “madalamast” rassist kandidaat intelligentsemaks kui “kõrgemast”. Lugu on loomulikult veel hullem, kui populaarne müüt tomatirahva madalast intellektist paika ei pea — siis on 50% rassipõhistest värbamisotsustest valed. Nii ebakvaliteetset värbamist saab endale lubada üksnes säärane värbaja, kes kuulub (võimalik, et polüfüleetilisse) rassi nimega ainuaktsionärist peadirektori onupojad ning oma tegevuse tagajärgede eest vastutama ei pea.

    Mängimiseks on saadaval on ka kood: twopop.py. Kirjutatud Pythonis.

  35. Konspiraator ütles:

    Uuring tehti siis ainult valgenahaliste hulgas ja pole ka ime.

    Teadupärast on Euroopa päritolu inimeste DNA-proovid ja ajupildid võrreldes Ameerika, Aafrika ja Aasia päritolu inimeste omadega suhteliselt hõlpsasti ja odavalt kättesaadavad. Aga mida Sina silmas pidasid?

  36. The Globe and Mail kirjutab, et Kanada muusikafirmad ei ole rahul, et CBC avaldab muusikat täies kooskõlas kehtiva kopiraidiseadusega tasuta.

    A number of Canadian media companies have joined forces to try to shut down a free music website recently launched by the Canadian Broadcasting Corp., claiming it threatens to ruin the music business for all of them.

    The group, which includes Quebecor Inc. (QBR.B-T39.940.110.28%), Stingray Digital, Cogeco Cable Inc. (CCA-T48.08-0.14-0.29%), the Jim Pattison Group and Golden West Radio, believes that CBCmusic.ca will siphon away listeners from their own services, including private radio stations and competing websites that sell streaming music for a fee.

    “The only music that you can hear for free is when the birds sing,” said Stingray CEO Eric Boyko, whose company runs the Galaxie music app that charges users $4.99 a month for unlimited listening. “There is a cost to everything, yet CBC does not seem to think that is true.”

  37. Mart K. ütles:

    See lõik Illuminatuse! kolmanda jao lisadest […] tundus mulle sobiva vastusena

    Paistab, et see Illuminatus on universaalne raamat, no enam-vähem nagu Piibel.
    Kas leidub üldse küsimust, millele seal vastust ei leiduks.
    Peab vist ka lugemise millalgi plaani võtma.

  38. salvey ütles:

    Kas leidub üldse küsimust, millele seal vastust ei leiduks.

    Kindlasti. Pealeselle leidub seal hulganisti vastuseid, millele keegi pole veel küsimusi välja mõelnud.

    Tegelikult on muidugi tegemist lihtlabase satiirilise ulmeromaaniga, aga mulle meeldib.

  39. @Mart K.:

    Miks?

    Sest „maha ja taha!“ ei ole esteetiliselt kena vaadata, pigem tekitab selline nihelemine vastikust.

    Vaimse pornoga on keerulisem, selle äratundmine eeldab laia silmaringi. Vaatame mida Wikipedia ütleb: http://et.wikipedia.org/wiki/Diskordiaanlus

    Religioon sai alguse umbes 1958-1959 kui ilmus (esimene) pühakiri Principia Discordia, mille kirjutasid Malaclypse the Younger ning Omar Khayyam Ravenhurst pärast mitmeid keeglisaalis kogetud ühiseid hallutsinatsioone.
    Diskordiaanlus põhineb tõekspidamisel, et nii kord kui korratus on illusioonid, mida inimese närvisüsteem universumile omistab ning ei näiv kord ega korratus pole kumbki kuidagi teisest korrektsem ega tõe mõttes objektiivsem.

    Elagu Astroloogia, Okultism! Ja seda skeptikute leheküljel!!!! Kahe Ameerika hipi kultusteos õhutab paranoiatungi http://www.epl.ee/archive/article.php?id=51152395

    Kahest autorist tuntum, eluajal innukalt astroloogia, okultismi ja teiste sääraste harrastustega tegelenud Wilson segas teosesse ka killukesi kõikvõimalikest esoteerilistest õpetustest, mille analüüsimiseks pole ma pädev.
    Wilsoni vaadetest annab aimu väide, et tänapäeva globaalkriisi põhisüüdlane on terve mõistus ja hullumeelsus on ainuke mõeldav alternatiiv. „Sa ei saa meie mängule kunagi pihta, kui jätkad mõtlemist lapiku maailma parem- ja vasakpoolsetes, heades ja halbades, ülemistes ja alumistes kujundites,” hoiatab piraadikapten Hagbard Celine oma värsket jüngrit.
    On isegi väidetud, et Wilsoni ja Shea kontseptsioonide tõeline väärtus tuleb esile droogide, nagu kanep või LSD, manustamisel. Ajastule omaselt tarbivad teose kangelased maailma päästmise ja hukutamise kõrval üksjagu mõlemat ainet, samuti leiab raamatust mitmeid detailseid, kuid süžee seisukohalt täiesti tarbetuid ja absurdseid seksistseene.
    ******************
    Tekib küsimus, milleks on vaja levitada narkaritest hipide hallutsinatsioone ja nende sonimist? Hipid möllasid mõned aastad ja pöördusid siis tagasi oma rikaste papade kostile. Hipiliikumine oli surnult sündinud üritus algusest peale.

    Ei väsi kordamast enda põhimõtet, mille sõnastas arusaadavalt J. Krishnamurti: All authority of any kind, especially in the field of thought and understanding, is the most destructive, evil thing. Leaders destroy the followers and followers destroy the leaders. You have to be your own teacher and your own disciple. You have to question everything that man has accepted as valuable, as necessary.
    Ka venelastel on ütlemine: usalda, aga kontrolli!

  40. O cookievaba Kameelion ütles:

    Tekib küsimus, milleks on vaja levitada narkaritest hipide hallutsinatsioone ja nende sonimist?

    Sest need on lõbusad ja õpetlikud ka ilma uimasteid tarbimata.

    All authority of any kind, especially in the field of thought and understanding, is the most destructive, evil thing.

    Välja arvatud authority, mis kirikus muusikalist palvust pidanud teisitimõtlejaid ahistab? Miks? Te ei ole ju sugugi järjepidev.

  41. @Mart K.:

    Sest need on lõbusad ja õpetlikud ka ilma uimasteid tarbimata.

    Mida need siis õpetavad? Midagi eluks kasulikku?

    Välja arvatud authority, mis kirikus muusikalist palvust pidanud teisitimõtlejaid ahistab?

    Kus olid muusikainstrumendid, bänd? Palun autentset, kirikus filmitud ja salvestatud videot? Kas nad seal üldse laulsid? Mina selles nii kindel ei ole. Seda tsirkust pidada muusikaliseks palvuseks? Juriidilises keeles on see avaliku korra rikkumine. Pungi puhul ei ole tähtis vehkida käte ja jalgadega nagu tumm saunaleilis, vaid põhiliseks on sõnum. Kui nad ei laulnud, siis ei edastanud nad ka mitte mingit sõnumit.

    Üks pussike ütleb selge sõnaga, et nad on Uue Ajastu kuulutajad: kas see saab olema stiilis “maha ja taha!“? Kas Teie isiklikult organiseerite naistele tänaval kaitse, kuna mõni loll (kellel tahtmine keset tänavat või kusiganes peale tuleb!) võib rabada esimese ettejuhtuva naise ja asjad sealsamas tänaval või mujal, korda ajada – vägistades? Praegu on naiste olukord suhteliselt nutune, siis saab see lausa põrgu olema – tänu erinevatele pervertidele, kelle tegevus muutub siis legaalseks. Vabaduse ajajärk!?!?!? Tänan ei. Ei ole olemas vabadust ilma kohustusteta, õigusi ilma vastutuseta.

    Письмо Нади из СИЗО №6 http://echo.msk.ru/blog/tolokno_25/874007-echo/

    Мы не мессии. Но – кто знает – может быть, Pussy Riot – знак приближения нового времени в духовной истории человечества – века Свободы, как предсказывали русские религиозные философы? …

    Кто знает,может быть, принятие прав и свобод человека в качестве приоритетов западной политики в XX веке – такое же знамение приближения эпохи свободы и творчества, как и концерт Pussy Riot. Творчество, учил Бердяев, будет структурным моментом века свободы. Любовь преобразится в свободу, и вместе с ней поменяется мир.

  42. Postimees vahendab vandenõuteooriat:

    Narva kolimise puhul võib akadeemiasse astuda õpilasi, kelle ülesanne on algusest peale õppida ja töötada sihiga, et imbuda kuritegelikel või poliitilistel põhjustel Eesti politsei või teiste julgeolekuorganite juhtkonda, vahendasid «Seitsmesed uudised» Toompere kahtlusi.

    «Ma ei pea silmas isegi nii palju seda kolmetähelist organisatsiooni, kui kuritegelikke organisatsioone, kes kindlasti soovivad oma noori suunata meile õppima – jutumärkides õppima. Need noored on väga edukad õppurid, lõpetavad ilusti kooli ära, teevad head karjääri, kuna neile söödetakse ette teatud juhtumeid ja ühel ilusal päeval me võime avastada, et mõne meie jõustruktuuri juht saab palka hoopis kuskilt mujalt,» kirjeldas Toompere võimalikke tagajärgi.

  43. O cookievaba Kameelion ütles:

    Mida need siis õpetavad? Midagi eluks kasulikku?

    Ikka, näiteks seda, et kui sa fnordi ei näe, siis ei saa fnord sind ära süüa. Või mida tähendab Jeesuse Pühim Süda (Cor Jesu Sacratissimum). Või et isegi võltsid asjad on tõelised.

    Juriidilises keeles on see avaliku korra rikkumine.

    Ja selle keele, mis pühakojas kooskõlastamata pranokkimist keelab, on kirja pannud täpselt needsamad inimesed, kelle kohta käivad Teie enda tsiteeritud sõnad: All authority of any kind, especially in the field of thought and understanding, is the most destructive, evil thing.

  44. MuckRock tutvustab intsidenti Väga Tähtsas USA Valitsusasutuses, kus WC-potid seletamatutel asjaoludel plahvatama hakkasid. Terroristlik poltergeist leiti lõpuks siiski üles.

    As Supervisory Property Manager Chris Litsey tells it, he responded to an emergency call from a restroom to find a nurse on the scene treating someone injured “by the fragment of a broken toilet bowl.”

    “People on site told us that the toilet ‘exploded,’” the manager wrote. “We found at the time that the waterlines to toilets in that restroom were dry and flushing the toilets created a loud and startling sound, and also ejected the remaining water from the bowl.”

    As the manager finished surveying the scene, another call came in for a person injured by a toilet on a separate floor. Litsey put out an announcement that the restrooms had closed and purged the system of compressed air that had been flowing into the building’s water tank.

    Several other toilets were found damaged while Litsey and staff corrected the issues. The next day, as news reports circulated, Litsey’s theory was that someone had turned the compressor on manually and “left it unattended.”

    Näha saab ka virna dokumente, mille asutuse ametnikud sündmuse kohta genereerisid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga