Umbluu preemia 2012 kandidaatide esitamine

Varsti on käes 31. aprill, mil peab uue Umbluu preemia saaja välja hõikama.

2011. aasta laureaat raadiosaate “Hallo, Kosmos!” saatejuht Ingrid Peek peab saama väärilise järglase ja üks selline mul meeles ka mõlgub. Kui suudate põhjendatud moel kedagi-midagi paremat välja pakkuda, siis palun kommentaarides märku anda või siis takka kiita ja lisada põhjendusi minu ettepanekule.

Esitan 2012. aasta Umbluu preemia kandidaadiks kauaaegse püramiidiuurija, kes oma mitteakadeemilistes esinemistes ei jäta märkimata oma akadeemilist staatust ja kes oma akadeemilistes esinemistes ei jäta märkimata oma armastust püramiidide ja nõiavitsa suhtes. Teda on nimetatud Eesti 10 vägevama nõia hulka. Ta usub, et 2012. aasta lõpupoole on maakeraga midagi hirmsat juhtumas ja leiab endal lasuvat missiooni inimkonda sellest teavitada. Hetkel on ta end ülikooli põhitööst ajutiselt vabaks võtnud.

Head lugejad, esitan 2012. aasta Umbluu preemia kandidaadiks Viljo Viljasoo! Seda nii elutöö kui ka panuse eest käimasoleva 2012. aasta mütoloogia rikastamisel.

9 Replies to “Umbluu preemia 2012 kandidaatide esitamine”

  1. Tõtt-öelda ei tundu Viljasoo seni nähtu-loetu põhjal eriti vastutusvõimeline. Mina annaks Igor Mangile ja Maalehele kahe peale; toda taati võetakse mitmel pool väga tõsiselt ning Maalehe muidu üsna usaldusväärne renomee lisab “tähetarga” mõtteavaldustele kaalu.

    Kalev Tarkpea on ka erakordselt “tarka” juttu ajanud riigiraadio eetri kaheldava väärtusega haridussaates “Ööülikool”, aga tema mõju on tõenäoliselt väiksem (ehkki kontsentreeritum, suunatud eelkõige TÜ füüsika-keemiateaduskonna õppureile).

  2. @kuuba:

    Olen nõus – ei mõista kuidas sellist jama saab üldse toota. Arvan, et Viljo poolt tekitatud materjaalne, moraalne ja intellektuaalne kahju on väiksem, kui selle portaali poolt.

  3. Alkeemia.ee oleks eelmise aasta “Hallo, Kosmose!” kordus. Ei näe sel mõtet.

    VV vastutusvõime kohta võib arvata nii ja naa, aga tema avalik tegevus loengupidajana nii rahvahariduse nurga alt kui akadeemilise õppejõuna on aastate jooksul kindlasti palju mõju avaldanud. Teda on ikka ja jälle kutsutud (ka maksumaksja raha eest) esinema, ta kasutab kateedrit oma uskumuste kuulutamiseks. Preemia oleks kindlasti osaliselt “tunnustus” ka neile, kes on võimaldanud tal nende aastate jooksul ilma kriitilise vastupanuta esinemisi.

  4. Näiteks täna kirjutavad usinad alkeemikud DNA leelispaaridest. Mine siis võta kinni, kas nad ajavad pH-asja, pole kursis, mida A tähendab või on õnnistuse nimel mõnd teist hapet liigagarasti pruukinud.

  5. Martin Vällik ütles:

    …on aastate jooksul kindlasti palju mõju avaldanud.

    Nojah, kui nii mõelda, siis on kandidatuur ajakohane — on ta ju tänavuseks planeeritud maailmalõpu kuulutajaist ainus, kes prime time‘il ETV-sse jõudis, või eksin?

    Kuidas muidu selle nõiavitsa põhimõttel töötava pommidetektoriga (Sniffex?) ja päästeametiga asjad tänaseks on, teab keegi?

  6. @dig:

    Näiteks täna kirjutavad usinad alkeemikud DNA leelispaaridest.

    Artiklis mainiti: Vene bio- ja molekulaarfüüsik Pjotr Garjajev ning tema kolleegid uurisid ka DNA vibratsioonilist käitumist.

    Leidsin sihukese naljaka asja (olen laisk ja lugeda ei viitsi!): The Wave, Probabilistic and Linguistic Representations of Cancer and HIV By Peter P. Gariaev*, George G. Tertishny, Katherine A. Leonova http://www.emergentmind.org/gariaevI2.htm

    ScienceForums.Net’i üliõpilased teevad igatahes need esitatud seisukohad maatasa: http://www.scienceforums.net/t.....k-of-this/

    #7 25 February 2006 – 04:25 PM Airmid
    Baryon
    abskebabs, the articles and links you provided place our authors firmly in what is in my eyes the most irritating group of New Age devotees: the branch that insists to “prove” their ideas by abusing scientific research.

    Kahju tegelikult, sest kusagil meie organismis peab olema päästik, mis peatab vananemise – ärge unustage fööniksi müüti! Igavene noorus – see on paljude unistus ning tänu telomeraasile, mis kromosoomide otsi kaitsvaid telomeere taasloob, on see ju võimalik. Aga kuidas???

  7. Ma ei poolda Viljasoo premeerimist, see oleks haige inimese mönitamine. Kui aga ta esitab töendi(d), et on psühhiaatrite meelest terve – mida ju juhtuda ei saa -, siis küll, jah. Umbluupreemia on ära teeninud need, meediakanalid kaasa arvatud, kes haigete inimesete juttu vaieldamatu töena levitavad.

  8. Vaimse tervise eksperdid me siinses kontekstis ei ole ja selgeltnägemise teel diagnooside panemist üritaks ka antud juhul vältida, aga kui Umbluu preemia Viljo Viljasoole saab, siis ongi see pühendatud ka kõigile neile, kes Viljo Viljasood on esinema kutsunud – rahvaülikoolid, Tervise Arengu Instituudi poolt rahastatud tervisepäevade organisaatorid, Maaülikooli asjapulgad ja küllap veel mõned, kes on aidanud Viljo Viljasool sellisesse vaimsesse ja autoriteetsesse kõrgusesse tõusta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga