Superkuu ja mai leiud ajakirjandusest

  • Mai algul lubati meile superkuud. Superkuu tähendab täiskuud, mis on samal ajal ka maale lähimas asendis ehk perigees. Õnneks oli Eestis selge taevas ja paljud tegid pilti. Tegin minagi ja monteerisin märtsikuised Kuud ka pildile, et näha kuuketta läbimõõdu erinevusi.


    Klõpsa pildile, näed suuremalt.

    Õhtuleht vahendab pilte laiast maailmast.

  • Kui kellelgi veel oli mingil hetkel kahtlusi, kas Pussy Rioti liikmete kinnipidamisega taheti kellegi pühadusetunde riivamist hüvitada, siis nüüdseks peaks üsna selge olema, et nii ilmalikud totalitaristid võimukandjate näol kui religioossed totalitaristid usuklounide näol tahavad tüütustest füüsiliselt vabaneda. Selline ebaproportsionaalne ja põhjendamatu kinnipidamiste pikendamine pole muul moel ratsionaalselt põhjendatav.

    Bändi kolmele liikmele – Jekaterina Santsevitšile, Nadežda Tolokonnikovale ja Maria Aljohhinale on esitatud süüdistus huligaansuses ning neid võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus Venemaa presidendi teotamise eest.

    Sellele sobib kõrvale teade Taimaalt, kus inimene mõisteti 20 aastaks vangi kuninganna väidetava teotamise eest SMS sõnumitega. Mees suri vanglas ära, ta naine sai sellest teada alles siis, kui vanglasse külastuskäigule läks.

    Mõnel on ikka nii nõrgad närvid ja õhuke au, et neid peab karmi seadusega kaitsma. Meie kohalikud usutegelased on Pussy Rioti asjaga end paljastanud kui võimuvertikaalidele pugejad, neil on inimlikkuse ja kaastunde taju nihestunud, kuivõrd abstraktne “pühadus” ja imaginaarne “jumal” on neile olulisem, tähtsam, enam kaitset vajav kui konkreetne inimene, sõnavabadus, inimõigused.

  • Vali metalle hoolega: kuld pikendab elu, hõbe kuivatab haigusi, vask ravib kuumust

    Tuleb välja, et metallid on võimelised ravima inimesi mitmetest haigustest.

    Elavhõbedaga ravime kõhukinnisust ja antimoniga kuseteede haigusi? Üks väheseid kasutatavaid tarkusi on vist see, et hõbedaioonid vees ei lase bakteritel elutseda.

  • Tervishoiumuuseum on umbluule oma ukse avanud ja korraldanud koos Von Krahli akadeemiaga loengusarja nimega Uskumise jõud, kus mõttejõud, sümbolid, reinkarnatsioon ja unenägude tõlgendamine on pandud meile tervist tooma.

    Tervishoiumuuseumi esindaja kaitses Facebookis ettevõtmist järgmiselt:

    Tervishoid on veidi laiem mõiste kui vaid terved eluviisid, enda eest hoolitsemine, toitumine, meditsiiniajalugu, anatoomia ja füsioloogia. Tervis ja selle hoidmine on ääretult individuaalne ja subjektiivne. Meie eesmärk ei ole palli pidevalt ühte väravasse taguda vaid leida ka uusi põnevaid nüansse, mis võivad olla seotud Sinu personaalse tervise ja suhtumisega. Samuti ei kuuluta me puhast tõde vaid anname inimestele võimaluse kuulata, mida teised arvavad ja seeläbi luua äratundmisi ning seoseid. Tule ja avarda omi meeli! :)

    Selle loengutsükli eesmärk ei ole näidata muuseumi seisukohta vaid aidata inimestel mõtteid seada ja võimalikke seisukohti kujundada st. saada vajadusel abi iseendast. MINA ise olengi see kõige suurem power, millest saab kõik alguse. “Palli ühte väravasse tagudes” ei muutu tihti midagi. Tuleb leida erinevaid käsitlusi, uusi vaatnurki, ideid! Peamine on, et inimene ise saaks õpitust tuge. See ei peagi kõigile sobima.

  • Muud teemad kommentaarides.

138 Replies to “Superkuu ja mai leiud ajakirjandusest”

  1. Technology Review teatab, kuidas pealtnäha paljulubav hüpotees kirjeldab võimalikku iseorganiseerimismehhanismi, millega võivat selgitada nii elu teket kui hulka muud.

    They begin by deriving some general mathematical properties of autocatalytic sets, showing that such a set can be made up of many autocatalytic subsets of different types, some of which can overlap.

    In other words, autocatalytic sets can have a rich complex structure of their own.

    They go on to show how evolution can work on a single autocatalytic set, producing new subsets within it that are mutually dependent on each other. This process sets up an environment in which newer subsets can evolve.

    “In other words, self-sustaining, functionally closed structures can arise at a higher level (an autocatalytic set of autocatalytic sets), i.e., true emergence,” they say.

    That’s an interesting view of emergence and certainly seems a sensible approach to the problem of the origin of life. It’s not hard to imagine groups of molecules operating together like this. And indeed, biochemists have recently discovered simple autocatalytic sets that behave in exactly this way.

    But what makes the approach so powerful is that the mathematics does not depend on the nature of chemistry–it is substrate independent. So the building blocks in an autocatalytic set need not be molecules at all but any units that can manipulate other units in the required way. /—/

    Could it be that the same idea–the general theory of autocatalytic sets–can help explain the origin of life, the nature of emergence and provide a mathematical foundation for organisation in economics?

  2. Meie kohalikud usutegelased on Pussy Rioti asjaga end paljastanud kui võimuvertikaalidele pugejad, neil on inimlikkuse ja kaastunde taju nihestunud, kuivõrd abstraktne “pühadus” ja imaginaarne “jumal” on neile olulisem, tähtsam, enam kaitset vajav kui konkreetne inimene, sõnavabadus, inimõigused.

    Oot-oot, kellele nad siis poevad? Kui keegi tunneb end solvatuna, kas on siis inimlik solvajale kaasa tunda? Pole ju nõutud mitmeaastast vanglakaristust, on lihtsalt nenditud, et tegu ei olnud tõesti hea. Ning kas sellest, et su enda elus puudub igasugune usuline sfäär piisab selle kõlbmatuks tunnistamiseks ka teiste juures?

  3. Think Progress kirjutab ja joonistab (õieti vahendab), kuidas vaated kliimale populaarses pressis ja teadustöödes radikaalselt erinevad.

    Climate scientists have been consistently downplaying and underestimating the risks for three main reasons. First, their models tended to ignore the myriad amplifying carbon cycle feedbacks that we now know are kicking in (such as the defrosting tundra).

    Second, they never imagined that the nations of the world would completely ignore their warnings, that we would knowingly choose catastrophe. So until recently they hardly ever seriously considered or modeled the do-nothing scenario, which is a tripling (820 ppm) or quadrupling (1100 ppm) of preindustrial levels of carbon dioxide over the next hundred years or so. In the last 2 or 3 years, however, the literature in this area has exploded and the picture it paints is not pretty (see “An Illustrated Guide to the Science of Global Warming Impacts: How We Know Inaction Is the Gravest Threat Humanity Faces“).

    Third, as Blakemore (and others) have noted, the overwhelming majority of climate scientists are generally reticent and cautious in stating results — all the more so in this case out of the mistaken fear that an accurate diagnosis would somehow make action less likely. Yes, it’d be like a doctor telling a two-pack-a-day patient with early-stage emphysema that their cough is really not that big a deal, but would they please quit smoking anyway. We live in a world, however, where anyone who tries to explain what the science suggests is likely to happen if we keep doing nothing is attacked as an alarmist by conservatives, disinformers, and their enablers in the media.

  4. Guardian edastab teooriaid vandenõust õhutada süstemaatilisi päikese- ja tuule-energia tööstustootmise vastaseid proteste NIMBY lipukirja all. Vandenõu taga olevat vennad Kochid ja nende vanad poliitilised sõbrad.

    Now a confidential strategy memo seen by the Guardian advises using “subversion” to build a national movement of wind farm protesters.

    The strategy proposal was prepared by a fellow of the American Tradition Institute (ATI) – although the thinktank has formally disavowed the project.

    Among its main recommendations, the proposal calls for a national PR campaign aimed at causing “subversion in message of industry so that it effectively because so bad that no one wants to admit in public they are for it.”

    It suggests setting up “dummy businesses” to buy anti-wind billboards, and creating a “counter-intelligence branch” to track the wind energy industry. It also calls for spending $750,000 to create an organisation with paid staff and tax-exempt status dedicated to building public opposition to state and federal government policies encouraging the wind energy industry.

  5. EPL-is kirjutab üsna põnevalt psüühilistest häiretest ja arengutest nende diagnoosimises psühholoogiaprofessor Glenn D. Wilson. Mainimist leiab ka ravimitootjate vandenõu.

    Paljudele psühholoogidele teeb muret kasvav tendents klassifitseerida meditsiinilise probleemina käitumismustreid, mida oleks mõistlikum pidada normaalsuse skaala ühte või teise serva kuuluvaks. Üha enam nimetatakse meditsiiniliseks probleemiks halba käitumist, mis on lihtsalt häiriv või ärritav – ja selle taga võivad olla ravimi- ja kindlustusfirmad. /—/

    Tegelikult on käitumine, mille puhul Ritalin välja kirjutatakse, tüüpiline üleannetu poisi sündroom. Eriti omane on see neile, kes tarbivad kiirtoitu, liigutavad ennast kehaliselt vähe ja mängivad hilise ööni videomänge või vaatavad telerit.

    Sama lugu on naiste ja depressiooniga. /—/

    Vaimsete häirete klassifikatsioon muutub pidevalt. Tuntuim neist, Ameerika psühhiaatrite assotsiatsiooni DSM-4 on praegu läbivaatamisel ja uut on oodata tuleval aastal. Võimalikud uued kategooriad, mis sinna lülitatakse, on näiteks hebefiilia (seksuaalne iha teismeliste laste vastu), aeglase tunnetustempo häire (s.t laiskus), negativistliku isiksuse häire (s.t vingumine), vahelduv eksplosiivsushäire (jonnimine). Mida pikem on nimekiri, seda suurem on terapeutide ja ravimifirmade äri. Sotsioloogid ütlevad, et nii riskime me kaotada piiri tõesti vaimselt haigete inimeste ja nende vahel, kelle reaktsioon on tegelikult normaalne vastus sotsiaalsetele tingimustele.

    Vaimsete häirete kategooriad muutuvad aja jooksul.

    Mängu tuuakse isegi David Icke…

    Psühhiaatriliste diagnooside panemise raskuse näide on ka David Icke’i nimeline mees. Kunagine spordikommentaator ja Briti roheliste partei pressiesindaja teatas ühel päeval, et ta olevat jumala poeg.

    …rääkimata Hubbardist ja Dawkinsist.

    Icke on üks mitmetest, kes on tõendanud, et hea viis rikkaks saada on panna alus uuele religioonile. Teine selline oli L. Ron Hubbard – äpardunud ulmekirjanik, kes leiutas saientoloogia. Kuid kas nende viimase aja prohvetite ideed on hullumeelsemad kui peavoolu religioonide omad? Richard Dawkins ütleks, et ei ole: kõik jumalad on ettekujutus.

  6. Marylandi ülikooli uurijate töö looduslike väävliühendite eri isotoopide määrade mõõtmise alal võib aidata paremini mõista planeedi (öko)süsteemidevahelisi interaktsioone, vahendab Phys.org. Artikkel rõhutab, et esimesena pakkusid “väävelsignalisatsiooni” idee välja vastuoksliku Gaia-hüpoteesi autorid.

    The Gaia hypothesis — first articulated by James Lovelock and Lynn Margulis in the 1970s — holds that Earth’s physical and biological processes are inextricably connected to form a self-regulating, essentially sentient, system.

    One of the early predictions of this hypothesis was that there should be a sulfur compound made by organisms in the oceans that was stable enough against oxidation in water to allow its transfer to the air. Either the sulfur compound itself, or its atmospheric oxidation product, would have to return sulfur from the sea to the land surfaces. The most likely candidate for this role was deemed to be dimethyl sulfide.

    Newly published work done at the University of Maryland by first author Harry Oduro, together with UMD geochemist James Farquhar and marine biologist Kathryn Van Alstyne of Western Washington University, provides a tool for tracing and measuring the movement of sulfur through ocean organisms, the atmosphere and the land in ways that may help prove or disprove the controversial Gaia theory. /—/

    “Dimethylsulfide emissions play a role in climate regulation through transformation to aerosols that are thought to influence the earth’s radiation balance,” says Oduro, who conducted the research while completing a Ph.D. in geology & earth system sciences at Maryland and now is a postdoctoral fellow at the Massachusetts Institute of Technology. “We show that differences in isotopic composition of dimethylsulfide may vary in ways that will help us to refine estimates of its emission into the atmosphere and of its cycling in the oceans.” /—/

    “Harry’s work establishes that we should expect to see variability in the sulfur isotope signatures of these compounds in the oceans under different environmental conditions and for different organisms. I think this will ultimately be very important for using isotopes to trace the cycling of these compounds in the surface oceans as well as the flux of dimethylsulfide to the atmosphere. The ability to do this could help us answer important climate questions, and ultimately better predict climate changes. And it may even help us to better trace connections between dimethylsulfide emissions and sulfate aerosols, ultimately testing a coupling in the Gaia hypothesis,” Farquhar says.

  7. Apollo kliendileht kuulutas täna postkastis: “Tähetark Igor Mang õpetab Sind horoskoopi koostama!”. Jutt seondub uudisega autogrammitunnist.

    18. mail kell 17.00 toimub Solarise Apollos Igor Mangi autogrammitund. Tähetark räägib, miks Neptuun valitseb aastat 2012 ning kuidas horoskoobi tegemine käib!

    1949. aastal sündinud Igor Mang on Eesti tuntuim ja mõjukaim tähetark. Oma huvivaldkonda täpsustades nimetab mees ennast ülesehitustöö ja sotsiaalelu astroloogiks. Juba ligi 20 aastat on Mang koostanud horoskoope Maalehele.

    Igor Mangi ennustusi võib uskuda või mitte, neid võib kiita või kiruda, ent ajalugu on näidanud, et tulevikku näeb ta tihti selgemini kui nii mõnigi ekspert.

    Sama leht pakub klientidele soodustusega Luule Viilma dualismiõpikut (?) “Elul on kaks poolt” ja teatab ajakirja “Budism Täna” avalikust esitlusest Solarise Apollos 22. mail:

    Käesolev ajakiri esindab eelkõige Teemanditee Budismi Karma Kagju koolkonda, mis on üks neljast Tiibeti budismi põhilisest koolist ning mida antakse edasi suuliselt /—/

    Ürituse peakülaliseks on Tšehhi Teemanditee Assotsatsiooni eesistuja Jakub Kadlec, kes annab lühiülevaade budismi arengust Läänes.

  8. MIT News teatab, et nende teadlased on põhjalikult uurinud madala radioaktiivsustaseme mõju hiirte DNA’le ning soovitab tulemuste põhjal tõsta piiri, millest alates kiirgusõnnetuse korral evakuatsioon vajalik on.

    A new study from MIT scientists suggests that the guidelines governments use to determine when to evacuate people following a nuclear accident may be too conservative.

    The study, led by Bevin Engelward and Jacquelyn Yanch and published in the journal Environmental Health Perspectives, found that when mice were exposed to radiation doses about 400 times greater than background levels for five weeks, no DNA damage could be detected.

    Current U.S. regulations require that residents of any area that reaches radiation levels eight times higher than background should be evacuated. However, the financial and emotional cost of such relocation may not be worthwhile, the researchers say.

  9. Vee-ettevõtted: kallis veefilter on kasutu

    Libatesti abil meelitatakse inimesi ostma ca 1000 eurot maksvat filtersüsteemi, millega puhastatud vee pikaajaline tarbimine võib kahjustada tervist.

    Joogivee proove tohivad võtta üksnes vastava kutsetunnistusega spetsialistid ning proove uuritakse selleks volitatud laborites.

    Kui on kahtlusi vee kvaliteedi osas, tuleks võtta ühendust kohaliku vee-ettevõtjaga või pöörduda Terviseameti piirkondlike talituste poole, kes selgitavad millal viidi läbi viimane veekontroll ja milliseid tulemusi saadi. Vee-kvaliteedi andmed on saadaval ka vee-ettevõtete veebilehtedel.

  10. vaata http://www.saade.ee Kanal 12 kell 10-13 iga päev!

    see on kohutav mis seal toimub!3 tundi sisuliselt ärapanija materjali ullikeste helistajate ja smssiate raha eest!
    täna mingi mutt kõllas küsis kui vana ma olen(häälest oli aru saada et üle 50ne), sensitiiv keit pakkus et midagi 30nega, tuli välja et tädi oli 53!siis vabandas keit välja ennast et inimene on nii vana kui ennast tunneb.mingi penskar(hääle järgi üle 80ne) kõllas et jalad on paistes ja rohud ei aita. keit küsib mis tööd teete?mutt vastu et penskar, keit ütleb et vale tööd teete hakake kuduma, mutt vastu et ma ju koon, keit jälle et valesti koote sokke, tuleb kududa mitte nii nagu peab vaid nii nagu süda ütleb, et jalad jäävad haigeks, kui tehakse vale tööd.
    http://www.reporter.ee/2012/05.....i-aidanud/

  11. Toronto Sun paistetab, et Norra plaanib põhiseadusest riigikiriku välja võtta.

    Norway is distancing itself from its Christian past. The Storting — the country’s Parliament — will amend the constitution so that the state no longer has an official religion, ending the 1,000-year tradition of the Church of Norway.

    A parliamentary committee report presented Tuesday contains a unanimous recommendation to have the state permanently separate from the church.

    All 169 members of the seven parties in Parliament, including 10 representatives from the Christian Democratic Party and 30 from the Conservative Party, are said to be behind the move, according to a report from TV2.

  12. Jah, islamimaades pole riigikirikut. Seal käib asi nii, et kuisameietahtmisteiteesiispõletametervelinnamaha.

    Iga skeptik on nõus, et islami kombetalitusi tuleb rangelt täita. Et mitte olla islamofoob ja rassist. Kividega surnuks loopimine on ok.

  13. dig ütles:

    Konspiraator, aga äkki on see, et Sulle iga nurga taga vihkajad ja tagakiusajad viirastuvad, mingit sorti meditsiiniline probleem?

    Konspiraator ei ole seni väljendanud kahtlust, et marksistlikud skeptikud, moslemid, juudid, neegrid ja homod teda stepsli kaudu kiiritavad või tema seinakella seest vedrusid varastavad, kui ta ei valva, s.t, probleem (kui see üldse olemas on) ei paista olevat otseselt meditsiiniline ega seotud ealiste iseärasustega nagu juhtumis, millele viitasid.

  14. Cracked paljastab rassivõitlust Ameerika moodi.

    The fake mystery of Roanoke is a pretty good key for understanding the difference between how white settlers actually felt about American Indians and how hard your history books had to ignore that reality. Settlers defecting to join native society was so common that it became a major issue for colonial leaders — think the modern immigration debate, except with all the white people risking their lives to get out of American society. According to Loewen, “Europeans were always trying to stop the outflow. Hernando De Soto had to post guards to keep his men and women from defecting to Native societies.” Pilgrims were so scared of Indian influence that they outlawed the wearing of long hair.

    Ben Franklin noted that, “No European who has tasted Savage Life can afterwards bear to live in our societies.” While “always bet on black” might have been sound financial advice by the time Wesley Snipes offered it, Ben Franklin knew that for much of American history, it was equally advisable to bet on red.

  15. Olen korduvalt täheldanud huvitavat vastuokslikkust ksenofoobsete vaadetega kaasmaalaste mõtteviisis: Põhja-Ameerika indiaanlastes ei nähta rõhumist väärivat alamrassi, vaid uhkeid, üllaid ja muidu eeskujulikke vabadusvõitlejaid. Ma ei tea, kui valdav selline suhtumine tegelikult on, aga senise kogemuse põhjal tundub, et siinmail üsna.

    Oletan (aga ei tea), et punanahkade praegustel asualadel Põhja-Ameerikas on kohalike ksenofoobsete kahvanägude suhtumine veidi teine…

  16. Mart K. ütles:

    Olen korduvalt täheldanud huvitavat vastuokslikkust ksenofoobsete vaadetega kaasmaalaste mõtteviisis: Põhja-Ameerika indiaanlastes ei nähta rõhumist väärivat alamrassi, vaid uhkeid, üllaid ja muidu eeskujulikke vabadusvõitlejaid.

    Mnjah, indiaanlased surid igati õilsal viisil välja enam-vähem, ja “hea hea indiaanlane on surnud indiaanlane”, ütles, ee… ei mäleta kindlalt kes, aga keegi kuulus.
    Aafrikast toodud aga kõplasid põldu, jäid ellu, ja on ka tublisti paljunenud, nii et mis seal uhket ja üllast.
    (Lihtsalt niisama targutan väheke asjatundmatult)

  17. salvey ütles:

    …indiaanlased surid igati õilsal viisil välja enam-vähem…

    Artiklis, millele Dig eelpool viitas, juhitakse tähelepanu ka tõigale, et selleks, et valge mees saaks Ameerikas üldse edukalt kanda kinnitada, pidi ränk taud enne hävitama suurema osa põliselanikkonnast. Katku suremine pole just eriti õilis… vist?

  18. @Mart K.:
    Üritasin lihtsalt iroonitseda väheke.
    ——-
    Üks mu vanaisadest võitles II Maailmasõjas alul Saksa ja pärast Vene poole peal, kui oli näha, et sõjaõnn pöörduma hakkas. Kui lapsena sellest kuulsin, siis olin nördinud, sest mulle ei paistnud säärane teguviis õilsana nö. Onu proovis siis mulle selgitada, et vanaisa käitumine teenis tema laste ja tulevaste lastelaste huve/olemasolekut, aga ega see jutt mulle tollal eriti kohale ei jõudnud. Alles palju hiljem mõistsin, et see polnud nö meie sõda.
    P.S. Vanaisa jõudis hiljem ka metsas metsavend olla, vangis istuda (ja peale sõda ka veteranide kokkutulekutel käia, oleks nagu meelde jäänud) Üsna tüüpiline tolle-aja lugu tegelikult.

  19. Mart K. ütles:

    Olen korduvalt täheldanud huvitavat vastuokslikkust ksenofoobsete vaadetega kaasmaalaste mõtteviisis: Põhja-Ameerika indiaanlastes ei nähta rõhumist väärivat alamrassi, vaid uhkeid, üllaid ja muidu eeskujulikke vabadusvõitlejaid

    Meie inimesed pole erinevalt Euroopas laamendavatest neegritest ja moslemitest indiaanlastega kokku puutunud ja teavad neid ainult läbi vasakpoolse kirjanduse ja filmide. Nii ongi välja kujunenud maailmapilt kus figureerivad üllas ja rahumeelne metslane versus paha valge mees, kes niisama heast peast ilma igasuguse põhjuseta süütuid punanahalisi kukununnusid taga kiusab.

    Indiaanlased muideks pole välja surnud, neid on tänapäeval rohkem kui valge mehe saabudes. Indiaanlane on äärmiselt vägivaldne tegelane ja kuna USA,s on kolepaha nähtus white supremacy, siis on neil üksteise nottimine ära keelatud ja seetõttu nende arv on viimase 100 aasta jooksul üsna jõudsalt kasvanud.

    Imelik, et siinsel rahval indiaanlaste saatus nii südame peal on. Nad olid ju ksenofoobid, kellele ei meeldinud, et immigrandid neid erinevuse ja multikultiga ära rikastasid. Miks me ei räägi näiteks, et indiaanlased oleks pidanud tulnukaid integreerima, vabanema oma eelarvamustest, rassismist ja diskrimineerimisest ja andma neile hariduse ja kultuuri.

  20. @Mart K.:
    Mina oletaksin, et osa sellest erinevusest on seletatav asjaoluga, et Harju keskmine rassist seostab indiaanlasi sõjaga, neegreid aga orjusega ning seega madala sotsiaalse seisundiga. Tõenäoliselt on see rekurrentne: näiteks on tegelinskeid, kes võtavad ette misiganes moe- või kultuuriiseärasused, mida nad parajasti neegritega seostavad, kuulutavad need iseärasused alama klassi tunnuseks, ning “järeldavad” siis, et nimetatud iseärasustega isendid — kellel “täiesti juhuslikult” on pruun nahk ja omamoodi hääldusviis — on tegelinskile ebameelepäraste rassitunnuste evimisega ära teeninud kuuluvuse madalamasse klassi.

    See, et Harju keskmise rassisti vanavanavanavanavanavanaisa võis kergesti ise ori olla, käib muidugi asja juurde.

  21. BBC vahendab metropoliteadlaste avastust, et maailma suurlinnade metroovõrkude alateadvus meenutab hallitusseente oma.

    A study of the world’s largest subway networks has revealed that they are remarkably mathematically similar.

    The layouts seem to converge over time to a similar structure regardless of where or over how long they were built.

    The study, in the Journal of the Royal Society Interface, analysed 14 subway networks around the world.

    Intelligentsest hallitusest on varem kirjutanud ka Eesti Päevaleht. Loodetavasti ei olnud tegemist toortõlkega Helsinkin Sanomatest.

    Tavaline hallitus on võimeline edastama ja analüüsima infot, tõestasid jaapanlased.

    Physical Review’ andmeil oli Jaapani teadlase Toshiyuki Nakagaki juhitava töörühma eksperimendi sisuks labürindis orienteerumine.

  22. Konspiraator ütles:

    Miks me ei räägi näiteks, et indiaanlased oleks pidanud tulnukaid integreerima, vabanema oma eelarvamustest, rassismist ja diskrimineerimisest ja andma neile hariduse ja kultuuri.

    Kui Sa artikli läbi loed, siis näed, et täpselt seda indiaanlased ju tegidki. Veel tänapäevani meenutavad tulnukate järglased seda iga novembri lõpus kalkunisöömisorgiaga.

    Esimesed tähtsamad konfliktid Ameerika uute ja vanade immigrantide vahel kerkisid üles selle üle, kas uusasukatel on õigus vana-asukate hõbe ja kalliskivid ära võtta ja Euroopasse viia (dispuudi lõpptulemus: jah, tugevama õigus) ning kas vana-asukad peavad oma vanad kultuurid maha jätma ja uus-asukate usku tunnistama hakkama (mitmesugustel põnevatel põhjustel arvasid mõlemad osapooled pikka aega, et nemad võitsid selle dispuudi — ja tänaseks viitsivad vähesed edasi vaielda).

    Põnev on veel tähele panna seda, et Ameerika tubakas on Euroopas miljoneid surmajuhtumeid põhjustanud ja Ameerika hõbe viis Euroopa sügavasse deflatsioonilisse majanduskriisi. Kriisist ülesaamiseks peeti Aasias maha mitu sõda, millega Euroopa riigid kehtestasid tugevama õiguse Hiinasse oopiumi importida. Mõni ebausklik inimene võiks arvata, et indiaanlased oma väärtuslikele kultuuriosistele kurja needuse peale sõnasid.

    Anyway, tahad Sa, Konspiraator, väita, et võõraid raamatuid põletanud ja võõraid inimesi väevõimuga katoliiklasteks pööranud inimesed olid ametis multikultuuri juurutamisega?

  23. Mart K. ütles:

    Konspiraator ei ole seni väljendanud kahtlust, et marksistlikud skeptikud, moslemid, juudid, neegrid ja homod teda stepsli kaudu kiiritavad või tema seinakella seest vedrusid varastavad, kui ta ei valva, s.t, probleem (kui see üldse olemas on) ei paista olevat otseselt meditsiiniline ega seotud ealiste iseärasustega nagu juhtumis, millele viitasid.

    Arvestades, et Konspiraator on siiani marksistide, skeptikute, moslemite, juutide, neegrite ja homode pahasuse väljendamisel alati väga umbmäärane olnud, võib kahtlustada, et paranoilise ettevaatliku inimesena ei ole ta lihtsalt pidanud kohaseks meiega oma peedistamisnarratiive nende täispikkuses jagada.

  24. dig ütles:

    Põnev on veel tähele panna seda, et Ameerika tubakas on Euroopas miljoneid surmajuhtumeid põhjustanud ja Ameerika hõbe viis Euroopa sügavasse deflatsioonilisse majanduskriisi.

    Siinkohal väärib märkimist ka, et Ameerikast pärit kartul Eestis (ja ilmselt mõnes teiseski kohas) näljahädad on lõpetanud.

  25. dig ütles:

    Anyway, tahad Sa, Konspiraator, väita, et võõraid raamatuid põletanud ja võõraid inimesi väevõimuga katoliiklasteks pööranud inimesed olid ametis multikultuuri juurutamisega?

    Aga muidugi. Euroopas ei põletata mitte ainult raamatuid vaid maju ja terveid linnaosasid maha. Vaatame kasvõi tänast päeva.

    Stockholmi äärelinnas süüdati kool, vahistati 8 märatsenud teismelist
    http://www.delfi.ee/news/paeva.....d=64410026

  26. TechWeek Europe kirjutab, kuidas õunainsenerid sünteetilise intelligendi sõnavabadust ahistavad.

    Nokia has accused Apple of showing bias towards its own smartphones after it apparently changed the answer that its voice recognition software Siri provided to the question ‘what is the best smartphone ever?’

    Until recently Siri had responded that the best smartphone was the newly-released Nokia Lumia 900, although this is no longer the case.

    Siri, which was released on the iPhone 4S, is believed to have come up with the Nokia Lumia 900 after searching for reviews on the internet. However it no longer searches for the answer using its computational search engine.

  27. salvey ütles:

    Siinkohal väärib märkimist ka, et Ameerikast pärit kartul Eestis (ja ilmselt mõnes teiseski kohas) näljahädad on lõpetanud.

    Aga Iirimaale tõi kartul jälle suure näljahäda, mille kätte palju iirlasi ära suri ja palju Ameerikasse (!) rändas.

    Loo moraal on muidugi, et kartulist on abi näljahäda vastu ainult multikultuurse põlluharimise kontekstis. Monokultuuri ikaldused kipuvad paratamatult kuhjuma.

  28. dig ütles:

    peedistamisnarratiive nende täispikkuses jagada.

    Ma omast arust olen neid üsna üksjagu kirjutanud aga teeme siis veel ühe korra.

    Rassid ja rahvad on erinevad. IQ, temperament ja muud iseloomujooned. Neid muuta pole hetkel võimalik. Sellest omakorda johtub, et neeger jääb ikka neegriks, anna talle kultuuri ja haridust palju tahad.

    Järgmine asi on tõenäosus. Tõepoolest on palju normaalseid neegreid. Samamoodi paljud haid ka inimesi ei hammusta. Aga sellegi poolest on haidega koos suplemine küllalti riskantne ettevõtmine ja enamik meist seda eriti teha ei taha.

    Nüüd mis neegritega koos elamisse puutub, siis mõned nende kombed on valgetele vastuvõetamatud ja kuna neid muuta ei saa, siis tuleb eraldi elada. Kes arvab, et pruunlased on toredad, võib Haiitile või Aafrikasse kolida. Ma möönan täiesti, et maailmas on inimesi kellele sealne elu meeldib aga on ka inimesi kellele meeldib teistsugune elulaad ja neile võiks ka maailmas koht olla.

  29. Yahoo vahendab intsidenti Texasest. Kuna kohalike mundrimeeste jaoks näevad kõik inimesed, kelle nimi on Carlos, ühtemoodi välja, hukati seal 1989. aastal keegi Carlos DeLuna mõrva eest, mille asjatundjate hinnangul pani toime Carlos Hernandez, kes oli täiesti teine Carlos.

    The report’s authors found “numerous missteps, missed clues and missed opportunities that let authorities prosecute Carlos DeLuna for the crime of murder, despite evidence not only that he did not commit the crime but that another individual, Carlos Hernandez, did,” the 780-page investigation found.

    The report, entitled “Los Tocayos Carlos: Anatomy of a Wrongful Execution,” traces the facts surrounding the February 1983 murder of Wanda Lopez, a single mother who was stabbed in the gas station where she worked in a quiet corner of the Texas coastal city of Corpus Christi.

    “Everything went wrong in this case,” Liebman said.

    Juhuks, kui mõni Teksase ajalugu mitte tundev meie lugeja peaks märkama, et Carlos on stereotüüpiliselt Mehhiko kultuuriga assotsieeruv nimi ning kahtlustama, et tegemist oli põlis-teksaslaste kohtusüsteemi vaenulikkusega immigrantide vastu, olgu ära märgitud, et kõik on hoopis vastupidi. Teadupärast oli Tehhas kuni 1836. aastani Mehhiko integraalne koostisosa.

  30. Kuuldavasti olnud nood konkreetsed Carlosed nii sarnased, et neid peetud sageli vendadeks. Aga plass lugu nii ehk naa.

  31. See on tegelikult juba aprillist.

    Adam Blair räägib, miks lapsed ei tohiks Smaragdlinna Võlurit vaadata.

    Children should not be allowed to watch The Wizard of Oz. It’s not that it’s too scary, or too sweet, or that prolonged exposure to Judy Garland will turn little boys gay (well, maybe that last one…).

    No, the reason Oz should carry an NC-17 rating is that it depicts a moral cesspool, where lying, hypocrisy and callous indifference to human life are all on full display. And who are the worst offenders? The “good” characters.

    Take Glinda the Good. First of all, anyone who has to label themselves this way is definitely overcompensating.

    When confronted by a real threat, i.e. Dorothy and her companions’ requests for actual magic, does Oz confess his ordinariness and send them away disappointed? No. He sends them on the mission to retrieve West’s broomstick. As Tin Man quite logically points out, they will have to kill her to get it – so the Wizard is sending them off to an almost certain death.

    This is the person who, after his unmasking, responds to Dorothy’s entirely accurate charge of “You’re a very bad man!” by saying, “No, my dear. I’m a very good man. I’m just a very bad wizard.” As usual, a complete and total lie. He is a terrible, reprehensible man – but he is/was a moderately competent wizard.

    Further evidence of his disregard for human life is the fact that, of all the dangerous missions Oz could have chosen, this particular one sends Dorothy directly into the path of her worst enemy. For the ruthless Oz, this solves his problems neatly. Should Dorothy and Co. be killed, he won’t be revealed as a fraud. If the quartet should somehow, miraculously, succeed, he rids himself of an actual threat while buying some time to think up other dangerous missions. Perhaps there’s a minefield that needs clearing somewhere.

  32. The Atlantic kirjutab professorist, kes õpetab kursust võltsajaloo punumise alal.

    A woman opens an old steamer trunk and discovers tantalizing clues that a long-dead relative may actually have been a serial killer, stalking the streets of New York in the closing years of the nineteenth century. A beer enthusiast is presented by his neighbor with the original recipe for Brown’s Ale, salvaged decades before from the wreckage of the old brewery–the very building where the Star-Spangled Banner was sewn in 1813. A student buys a sandwich called the Last American Pirate and unearths the long-forgotten tale of Edward Owens, who terrorized the Chesapeake Bay in the 1870s.

    These stories have two things in common. They are all tailor-made for viral success on the internet. And they are all lies.

    Each tale was carefully fabricated by undergraduates at George Mason University who were enrolled in T. Mills Kelly’s course, Lying About the Past. Their escapades not only went unpunished, they were actually encouraged by their professor. Four years ago, students created a Wikipedia page detailing the exploits of Edward Owens, successfully fooling Wikipedia’s community of editors. This year, though, one group of students made the mistake of launching their hoax on Reddit. What they learned in the process provides a valuable lesson for anyone who turns to the Internet for information.

    Neli aastat hiljem oli kursusel rohkem kuulajaid ja nii valmistati ette kaks projekti. Ühe projekti tiim jäi vahele, kuna unustas seekordse legendi jaoks Wikipediasse lisatud artikleid korralikult vanaaegseks pleegitada.

    The post quickly gained an audience. Redditors dug up the victims’ Wikipedia articles, one of which recorded contemporary newspaper speculation that the murderer was the same man who had gone on a killing spree through London. “The day reddit caught Jack the Ripper,” a redditor exulted. “I want to see these cases busted wide open!” wrote another. “Yeah! Take that, Digg!” wrote a third.

    But it took just twenty-six minutes for a redditor to call foul, noting the Wikipedia entries’ recent vintage. Others were quick to pile on, deconstructing the entire tale. The faded newspaper pages looked artificially aged. The Wikipedia articles had been posted and edited by a small group of new users. Finding documents in an old steamer trunk sounded too convenient. And why had Lisa been savvy enough to ask Reddit, but not enough to Google the names and find the Wikipedia entries on her own? The hoax took months to plan but just minutes to fail.

    (Artiklis manitud asjasse mittepuutuv Digg ei ole dig’iga kuidagiviisi seotud.)

    Oluliseks erinevuseks Wikipedia ja Reddit’i vahel on viimase lugejaskonna skeptiline meel ja valmidus jama maha teha:

    And although most communities treat their members with gentle regard, Reddit prides itself on winnowing the wheat from the chaff. It relies on the collective judgment of its members, who click on arrows next to contributions, elevating insightful or interesting content, and demoting less worthy contributions. Even Mills says he was impressed by the way in which redditors “marshaled their collective bits of expert knowledge to arrive at a conclusion that was largely correct.” It’s tough to con Reddit.

  33. Sociological Images räägib, et tellise- ja kivimüürlastele on Ameerikas kätte jõudnud kibedad ajad. Asjasse on segatud elukutse põhjal ühingutesse kuulumise populaarsuse langus.

    The National Bureau of Economic Research recently released a paper by Emin Dinlersoz and Jeremy Greenwood about unionization in the U.S.. They argue that economic shifts that changed the relative prevalence of different types of occupations partially explain decreasing union membership.

    So what occupations are growing, and which are declining? Jordan Weissmann, at The Atlantic, adapted two graphs from the NBER paper that illustrate larger economic changes. Of the twenty fastest-declining occupations (in terms of % decrease), many are factory or industrial production jobs — machine operators of various types fare especially poorly (also, sorry, fellow sociologists):

    Vandenõu on ilmne ja jääb lugejale koduseks teoretiseerimiseks.

  34. Postimees teatab harukordsest uudisest: nimelt on Päike loojunud ja alanud öö.

    Mai alguses jättis Antarktika uurimisjaamas töötav teadlastemeeskond päikesega hüvasti, sest seal algas polaaröö.

    «See oli väga romantiline vaatepilt, kui päike viimast korda loojus. Nägin nagu aja lõppemist. Apokalüpsis leidis aset meie silme ees,» lausus uurimisjaama arst Alexander Kumar.

  35. Guardian räägib, mis värk on globaalse hämardumisega.

    Measurements from the 1960s to the early 1990s, backed up by a wide range of data and a number of independent studies, showed there were substantial declines in the amount of the sun’s energy reaching the Earth’s surface. This reduction is known as “global dimming”.

    The observed “dimming” has strong regional differences across the globe. While the southern hemisphere saw modest dimming in the period 1961–90 (which has continued to date), the northern hemisphere saw much more significant declines (reductions of 4–8%). Since then some parts of the world, such as Europe and North America, have seen partial recovery (known as “brightening”), while other regions (most notably China and India) have seen further although regionally mixed declines.

    Global dimming is not thought to be due to changes in the sun’s luminosity, as these have been too small to explain the magnitude of dimming observed. Instead, air pollution from human activity is thought to be the major contributor. Aerosols which form from pollution can directly reflect and absorb radiation before it reaches the planet’s surface and make clouds brighter and longer lasting, meaning they reflect more sunlight.

  36. Steven Novella räägib, et prints Charles’i ettevõte meditsiini alternatiivide promomiseks on kinni pandud.

    The Princes Foundation for Integrated Health closed shop in 2010. Now the company that ran the foundation has officially closed. The foundation was a vanity project by Prince Charles, who had a soft spot for so-called alternative medicine and natural therapies. The foundation was established in 1993 and in the last 19 years has misinformed the public about CAM therapies, promoted nonsense like homeopathy, and has been an official royal seal of approval on the anti-science in medicine movement in the UK.

    In short the foundation was an excellent example of why political ideology should not interfere with the normal process of science. The website for the charity no longer exists, but this is what it said about it’s mission:

  37. ABC News teatab, et Austraalia kaalub föderaaleelarvest meditsiini alternatiive mitte rahastada, kui need ära ei tõenda, et nad on kliiniliselt tõhusad, mõistlike kuludega, turvalised ja kvaliteetsed.

    A federal budget measure could see natural therapies excluded from private health insurance rebates unless there is clear evidence they are clinically effective.

    A review into the “clinical efficacy, cost effectiveness, safety and quality” of natural therapies was announced in the budget handed down by Treasurer Wayne Swan on Tuesday.

    Ainult alternatiivikud võtavad säherdust ettepanekut kritiseerida:

    However, Australian Traditional Medicine Society president Dr Sandi Rogers says the announcement came as a surprise.

    “It’s a little bit of a shock when we as a profession have not been consulted,” she said.

    “If natural medicine didn’t work, then why do consumers keep coming back for more?”

    Aprillis peedistas AMA meditsiinialternatiivikuid ettepanekuga, et Hiina meditsiinitraditsioonide praktiseerijatelt tuleks arstidiplomit nõuda.

    The Australian Medical Association (AMA) says the standard has been set too low for the registration of Chinese medicine practitioners.

    AMA president Steve Hambleton says the association wants the same standards held for Chinese medicine practitioners as doctors.

    “We believe the registration standards are quite low and too low,” he said.

  38. Juhtusin ka täna telekas väheke seda kanal 12-s olevat online nõid annab nõu saadet vaatama, täna oli seal Victoria vastamas. Vastused küsimustele olid stiilis a`la: lootke ikka, on võimalik küll kui pingutate jne.
    Mulle säärane nö bisnis ei sobiks ilmselt, tahaks rohkem vastata ei/ja stiilis, aga ega sellega ilmselt kuigi kaugele ei jõuaks :)
    Aga /hämmastavalt lihtsameelsed/ saatesse helistajad paistsid rahul olema küll, ja mis seal siis tegelikult paha ongi.

  39. Ai-ai-ai! Kuidas küll magasid skeptikud maha põhjapaneva uudise ajaloo- ja mütoloogia vallas? See peaks muutma nüüd kõiki meie teadmisi, mis me ajaloost kunagi teadnud oleme. Huvitav, millega vastavad meie võlts-ajaloo loojad? Valetamine pidi ju niiiiii loomulik olema …. ja ilus, ümmargune vale ajaloo kohta nii õilis.

    Türkmenistani teadlane: türkmeenidest põlvnevad nii asteegid kui viikingid http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=64417178

    Türkmenistani teadlane Odek Odekov on välja selgitanud, et nii Ameerika kui Jaapani saarestiku põliselanikud põlvnevad iidsetest türkmeenidest ning vanapõhja jumal Odin oli tegelikult Zoroaster, kes on samuti Türkmenistanist pärit.

    Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhammedov andis 2010. aastal oma riigi akadeemilistele ringkondadele korralduse hinnata fundamentaalselt ümber Türkmenistani ajalugu, pöörates erilist tähelepanu rahva põlvnemisele.

  40. türkmenbashi kultuse põhjal pärineb kõik siin ilmas türkmeeniast või türkmeenidest. selles ei saa olla kahtlustki.

    iseenesest pole see aga tõest eriti kaugel, sest ühed vanimatest inimese eellastest või inimese enese jälgedest pärinevad tõesti laias laastus sealt kandist. noh…suhteliselt laias laastus aga kerge kirjanduslik liialdus käib ikka asjaga kaasas…

  41. @Jason:

    iseenesest pole see aga tõest eriti kaugel, sest ühed vanimatest inimese eellastest või inimese enese jälgedest pärinevad tõesti laias laastus sealt kandist.

    Mütoloogia järgi asus jumalate põliskodu kaugel põhjas, kuid seda seisukohta teadlased ei jaga, kuna ajaloo issi Herodotos oli valelik, aga kaljukindel autoriteet. Inimesed paterdasid Euroopas uuemate andmete alusel juba 30-40 tuhat aastat tagasi. Teadupoolest on meie väidetav ajalugu 6000 aastat vana ja sõbrad kristlased hävitasid kõik varasemat ajalugu kajastavad käsikirjad, mis olid kreeklaste, pärslaste jt. tolvanite poolt käsikirjade hävitamise käigus alles jäänud. Aleksandria raamatukogu riismed likvideerisid islamiusulised. Seega, millisest ajaloost on jutt???

    Eestlased on uurinud Äänisjärve kaljujooniste ala, kuid nad ei ole Google artiklite järgi mitte kõige targemad, seega on tõe jaluleseadmine tõsiselt küsimärgi all (selleks peaks mõni ajaloolane pensile jääma, et ta julgeks tõde maailmale kuulutada!). Lisaks on Karjalas asuvate kaljujooniste uurimine alles algusjärgus. Ja neid on seal palju!

    Loodus: Karjala kaljujoonised näitavad end Palmses http://wwx.virumaateataja.ee/0.....047502.php

    Karjalas asuva, Valgesse merre suubuva Uiku jõe suudmest umbes 350 kilomeetrit lõunasse jääb Äänisjärve kaljujooniste leiuala, mis paikneb Vodla jõest Guri saarteni ulatuvas 20 kilomeetri pikkuses rannavööndis.

    Poikalaineni sõnul moodustavad seltsi põhilise panuse kogu kaljujooniste leiuala põhjalik dokumenteering, Luigeneeme leiukohtade avastamine 1986. aastal ning kaljutaidekataloogi avaldamine 1998. aastal.

    Tema sõnul on Uiku jõe leiud Äänisjärve kaljujoonistega võrreldes realistlikumad.
    **************
    Teaduse ja religiooni suhteid iseloomustab hästi alljärgnev: Prantsusmaal leiti kivi alt eelajaloolist erootikat http://forte.delfi.ee/archive/.....d=64416480

    tähtedeni sirutuv inglitiib
    18.05.2012 14:18
    Jätke jama! Jumal lõi maailma 6000 aastat tagasi! Järelikult on tegemist võltsinguga ning teadlased võiksid lolluste asemel hoopiski Pühakirja uurida!!!!1
    Reborn
    18.05.2012 14:55
    Maa on 6000 aastat vana ja sellist asja nagu “eelajalooline” ei ole olemas! Lugege parem Piiblit selle mõttetu vale ja rumala kollase ajakirjanduse asemel!

  42. UC San Diego on läbi viinud randomiseeritud meditsiinikatse ja tuvastanud, et kanepi suitsetamine on platseebost tõhusam vahend mõnede hulgiskleroosi sümptoomide vastu.

    A clinical study of 30 adult patients with multiple sclerosis (MS) at the University of California, San Diego School of Medicine has shown that smoked cannabis may be an effective treatment for spasticity – a common and disabling symptom of this neurological disease.

    Sedastati ka ebameeldivaid kõrvalnähte.

    The placebo-controlled trial also resulted in reduced perception of pain, although participants also reported short-term, adverse cognitive effects and increased fatigue. The study will be published in the Canadian Medical Association Journal on May 14.

  43. Õhtuleht: Kas ärimehe mobiili panid plahvatama saladuslikud jõud?

    Ärimees ei taha arutleda, kas tema telefonis näiteks mingi pealtkuulamisseade võis olla. Kuigi tal on kogemus olemas – kapo kuulas teda pool aastat pealt. Hiljem teavitati sellest teda ennastki. Kuid ka praegu olevat mitu tuttavat arvanud, et telefon pandi plahvatama kusagilt kaugemalt. Suuk muheleb: “Kas olid kolmandad isikud segatud – ma ei oska kommenteerida.”

  44. Õhtuleht räägib, et justiitsministeerium plaanib traditsioonilist abielu kitsendada, kuna on mures, et muidu kasvab liiga palju lapsi formaalses abielus.

    Seni on Eesti perekonnaseaduses kehtivat vähemalt 15aastaste õigust abielluda põhjendatud sellega, et kui alaealine on rase või juba saanud lapsevanemaks, võib ta soovida sellega seoses ka abielluda, kirjutab Postimees.ee. „Samas ei anna abiellumise jaoks teovõime laiendamine alaealisele siiski õigust oma last esindada, enne kui ta on ise täisealiseks saanud,” seisab justiitsministeeriumi analüüsis perekonnaseaduse rakendusprobleemidest.

    Analüüsis on öeldud, et tänapäeva ühiskonnas ei ole laste saamine väljaspool abielu enam ammu erandlik ja taunitav, vaid pigem tavapärane nähtus, ning seetõttu on alaealisele isikule abiellumisõiguse andmise vajalikkus kaheldav.

  45. Õhtuleht näitab üles skeptitsismi varemgi siinsete skeptikute silma jäänud jama-allika järjekordse sõnavõtu suhtes.

    Kas Eestis tõesti opereeritakse terveid inimesi ainult selleks, et raha kätte saada, nagu viitas patsientide esindusühingu juht Pille Ilves 26. aprilli Õhtulehes.

    Apendektoomia operatsioonide numbrite kohta tuleks kommentaari küsida kirurgide assotsiatsiooni käest: kas ja miks on, kui on, Eestis lõikuste arvud teiste riikidega võrreldes erinevad. Kindlasti ei saa nõustuda väitega, et arstid teevad operatsioone ilma põhjuseta.

    Kui kirurgid opereerivad ainult haigeid inimesi ja jätavad terved vahele, siis saab üks korralik vandenõu-teadlik inimene sellest teha lausa kaks järeldust:
    1. Elitistlikud kirurgid diskrimineerivad terveid inimesi!
    2. Alatud kirurgid kiusavad vaeseid väeteid haigeid inimesi oma teravate instrumentidega taga, aga hoiavad tervetest, kes end kaitsta suudaksid, argpükslikult eemale!
    Mida arstid reaalsuses teevad, ei ole ju ometi oluline, kui kaalul on vandenõuteooria.

  46. dig ütles:

    Alatud kirurgid kiusavad vaeseid väeteid haigeid inimesi oma teravate instrumentidega taga, aga hoiavad tervetest, kes end kaitsta suudaksid, argpükslikult eemale!

    Sellega seoses ilmus aprillis üks BMJ-s huvitav uurimus, mis näitas, et mitteägeda pimesoolepõletiku puhul on antibiootikumidega ravimine sama tõhus või tõhusam ravimeede kui lõikus, kuna sellel on vähem soovimatuid kõrvalnähte.

    [R]ecent studies have reported fewer problems with antibiotic therapy than surgery in patients with uncomplicated appendicitis, but results have been inconclusive.

    So a team of researchers at the Nottingham Digestive Diseaeses Centre NIHR Biomedical Research Unit set out to compare the safety and efficacy of antibiotic therapy as an initial treatment for uncomplicated acute appendicitis.

    They analysed the results of four randomised controlled trials involving 900 adult patients diagnosed with uncomplicated acute appendicitis. A total of 470 patients received antibiotics and 430 underwent surgery. /—/

    Antibiotic therapy was associated with a 63% success rate at one year and a 31% relative reduction in complications compared with surgery.

    Even after excluding patients from one study who crossed over from the antibiotic group to the surgery group, a significant (39%) reduction in complications with antibiotic therapy compared with surgery remained. /—/

    The authors argue that the role of antibiotics in acute uncomplicated appendicitis “has been overlooked based mainly on tradition rather than evidence” and they suggest that a careful ‘wait, watch and treat’ policy may be adopted in patients considered to have uncomplicated appendicitis or in whom the diagnosis is uncertain.

  47. Reuters pajatab, et Kuwaidi demokraatlikult valitud seadusetegijad on hääletamise teel vastu võtnud seadusemuudatuse, mis näeb pühaduseteotuse eest ette karistusi kuni surmanuhtluseni.

    (Reuters) – Kuwaiti lawmakers endorsed a legal amendment on Thursday which could make insulting God and the Prophet Mohammad by Muslims punishable by death, in a second reading that brings the proposal a step closer to passing.

    The plan still needs approval by Kuwait’s ruler before it becomes law and follows a high-profile case of suspected blasphemy on Twitter which caused an uproar in the Gulf state.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga