August poolepeal, meedia jätkab tegevust


Sänna Astrofestivalil, mis oli osa astronoomiahuviliste kokkutulekust, osalesid ka metameditsiini harrastajad. Panin end astraalselt kirja kristalliteraapia töötuppa. Klõpsa pildil, näed suuremalt.

  • Bioneer.ee: Kuidas lugeda uudiseid?

    Postimehe veebiväljaande alamportaalid Tarbija24 ja Naine24 avaldasid eelmisel kuul oma terviserubriikides uudise pealkirjaga “Uus uuring: vaktsineeritud lastel esineb 2-5 korda rohkem haigusi ja tervisehäireid kui vaktsineerimata lastel”. Täna seda lugu Postimehe portaalidest enam ei leia.

  • Kalju Paldisel tiksub toiduta teine aasta: “Peale vee joon ainult ravimtaimeteesid, vahel harva võtan lusikatäie mett.”

    Paldis kinnitab, et tema puhul on kõik aus ja puhas, mingit söömist pole ette tulnud!
    “Peale vee joon ainult ravimtaimeteesid, vahel harva võtan lusikatäie mett. Aga mahlajoomise olen ära jätnud, mõne punnsuutäie päevas võtan.”
    […]
    Luke mõisa üritusel söönud Kalju Paldis ühe selle suve maasika ning perefirma tööülesannetes Lätis käies pidi maitsma imeõhukese killukese juustu: “See võis olla nii 20 grammi, sulas suus ega jõudnudki kõhtu.”

    Mõni punnsuutäis on sama hea kui ärajätmine ja suus sulav juust ei jõua kõhtu. Terake siit ei loe, tibake sealt ka ei loe, aga kokku võib tulla parasjagu, mis hinge sees hoiab.

  • Uus püramiidskeem kutsub liituma salaühinguga

    Üleeile toimunud koosolekul, kus osales ka Maris, rääkis Bhairava juht Moses Maimon, et GIN’iga liitumine on elumuutev sündmus, mis annab koheseid tulemusi. Ka raha olevat energia ning seda annab mõtlemisega kontrollida. Maimoni sõnul kuuluvad kõik tänapäeval maailma valitsevad inimesed salaühingutesse ning on seetõttu oma tegevustes üliedukad.

    Moses Maimon on skeptik.ee-s varem esinenud seoses Tervise Arengu Instituudi poolt kanaldatud rahadega.

    Saatesarja “Hallo, Kosmos!” toimetaja Ingrid Peek teatas:

    Mosese, kes tantrateemal on hea k6neleja, teised tegevused tulid mulle yllatusena ja kuniks asja uuritakse ning tema GINi-värkide kohta selgust saab, saade eetrisse ei lähe.

  • Eesti haiglates on puudu 2000 medõde
    Mitte et see umbluu või teadusega otseselt seotud oleks, aga meil on siginenud hulgaliselt sektantlikke terapeute, kes igaüks tahab olla oma umbluu guru. Inimesi nende ümber liigub ja küllap on paljud empaatiavõimelised inimesed, kes tahaksid kaasinimestele head teha. Samas on puudus koolitatud medõdedest. Kui need head inimesed saaks mingil moel tõenduspõhise tegevuse juurde meelitatud ja koolitatud, siis oleks kasu kõigil – inimesed hooldatud, hoolitsejatel head teadmised ja rahulduspakkuv töö, umbluu tase madalam jne. Kena unistus, kas pole?

Ülejäänu siis kommentaarides. Vaata ka juulikuist panust, mis otsapidi augustisse jõudis.
Ahjaa, Terviseleht alustas siinsete toitmisteraapia lugude ilmutamist trükis (I osa 7. augustil). Saab näha, kas Avaliku Sõna Nõukogu asjaosalistelt ka seekord mõne kirja saab. Olgu aga siin ära viidatud, et Annely Sootsi nägemust toitumisteraapiast ja toitumisnõustamisest saab lugeda toitumisteraapia.ee kodulehel (doc).

68 Replies to “August poolepeal, meedia jätkab tegevust”

  1. dig ütles:

    …juttu on siiski pliist ehk seatinast…

    Kiirustamine + keemiaalane võhiklikkus kombinatsioonis on nüristava toimega; vabandust. Loodetavasti oli siiski aru saada loo mõte: et enne ayurveda-preparaatide tarvitamist oleks mõistlik välja uurida, ega neid pole rasašastraga “rikastatud”, ja kui on, siis parem mitte tarvitada.

  2. Postimehes pomiseb suur ütleja Pullerits:

    Vesi oli kahtlemata külm. Aga kaks umbes 15-aastast noormeest, kes möödunud nädalal Hiiumaal Mangu randa saabusid, tahtsid näidata, et neid see ei heiduta. Hooga jooksid nad liivalt lainetesse, sukeldusid, pea ees … ja kui siis ühe peanupp taas pinnale tuli, lendas ta huulilt: «T***, külm, raisk!»
    Teine jagas tema arvamust, aga teiste sõnadega: «Täitsa p***is!» Emb-kumb neist lasi kaldale sumbates kuuldavale kolmandagi hinnangu: «V***u küll!»

    Muidugi ei kasutanud nemad tärne, vaid t-sõnana kõlas Ameerika modellisaatest tuttava Banksi eestipärase hääldusega eesnimi, v-sõnana Saksa legendaarse iluuisutaja Katarina perekonnanimi ja p-sõnana ingliskeelse verbi «panema» kolmas pööre (put + s).

    Väidate vastu, et alati on ropendatud? Aga kas just selliste sõnadega ja nõnda avalikult? Noorusajast mäletan, et kui keegi kellegi p***e ehk tagumikku saatis, oli see vängeim sõnavõtt, mida kõva häälega tehti. Et kaaskondsete kõnepruuk oli varem viisakam, tõestab seegi, et veel ühe kolleegi soomlasest tuttav, kes Eestis pikalt äri ajanud, tunnistas poolteist kümnendit tagasi, et eestlased ei ropenda nii palju nagu soomlased, kellel v-sõna oli juba toona liigagi argiseks kujunenud.

    Skeptilist seisukohta jagab keeletundja Urmas Sutrop:

    Ma ei usu, et maailm oleks mõne aastakümnega niipalju muutunud, et ropendamise koguhulk oleks kasvanud. Me oleme muutunud mobiilsemaks ning puutume kokku järjest rohkemate inimeste ja situatsioonidega, kus me võime kuulda ebatsensuurseid väljendeid. Siia kuulub ka meedia, televisioon, internet, kino, ajakirjandus ja kirjandus. Tuletagem meelde Jaroslav Hašeki ilmakuulsat raamatut vahvast sõdurist Šveikist. Selle raamatu lehekülgedelt kostus pidevalt serbo-horvaadi keelset roppu sõimu, nii et raamatus on väga palju sõnu asendatud kolme tärniga. Need tärnid pidid varjama roppusi sündsate silmapaaride eest.

    Kui ma käisin 1960. aastatel algkoolis, siis oli ühel minu klassikaaslasel vanaema, kelle kõnepruugis olid tema enda arvates väga kanged ja ropud väljendid. Ma ei vaja nende edasiandmiseks mingeid tärne. Need kohutavad väljendid olid «Sa kuivand ojakooruke» ja «Oh sa must sitikas». Seega ropendamine on alati olnud.

  3. Stanfordi teadlased on tähele pannud, et sipelgapesad kasutavad töösipelgate ülesannete vahel jagamiseks algoritme, mis sarnanevad Interneti marsruutimisel kasutatavatele.

    On the surface, ants and the Internet don’t seem to have much in common. But two Stanford researchers have discovered that a species of harvester ants determine how many foragers to send out of the nest in much the same way that Internet protocols discover how much bandwidth is available for the transfer of data. The researchers are calling it the “anternet.”

    Deborah Gordon, a biology professor at Stanford, has been studying ants for more than 20 years. When she figured out how the harvester ant colonies she had been observing in Arizona decided when to send out more ants to get food, she called across campus to Balaji Prabhakar, a professor of computer science at Stanford and an expert on how files are transferred on a computer network. At first he didn’t see any overlap between his and Gordon’s work, but inspiration would soon strike.

    dig tuletab siinkohal meelde Nägematu Ülikooli arvutusmasinat Hex, mille sees samuti sipelgad jooksid. Sipelgate liikumist kontrolliti papist kaartidega, mille sees olid augud.

  4. Mart K. ütles:

    Austraalia sostioloogid uurisid, millised mõtteviisid seonduvad teaduse, eriti kliimateaduse eitamisega. Selgus, et inimesed, kes uskusid kolme või enamasse vandenõuteooriasse, eriti aga need, kes pooldasid innukalt vabaturumajanduslikku kapitalismi, suhtuvad kliimateadlaste enamiku väidetesse suurema umbusuga

    Nüüd ka eesti keeles Fortes:

    Rohkem kui tuhat kliimateaduslikele küsimustele keskendunud veebipäevikute külastajat täitsid küsimustiku, millega mõõdistati nende usku mitmesugustesse teaduslikesse ja konspiratsiooniteooriaid puudutavatesse väidetesse nagu see, et printsess Diana hukkumine polnud juhus, et inimene pole kunagi käinud Kuul, et HIV põhjustab AIDSi ja suitsetamine kopsuvähki.

    Lisaks võrdles uurimus saadud vastuste korrelatsiooni suhtumisega kliimateadusesse, vabaturumajanduse ideoloogiasse ja usku, et mineviku keskkonnaprobleemid on nüüdseks lahendatud.

    Tulemused näitasid, et inimesed, kes möönsid ühte või enamasse vandenõuteooriasse uskumist või kes toetasid innukalt vabaturumajandust, olid umbusklikumad nii kliimateaduse kui muude teadusalade tulemuste suhtes.

    Lääne-Austraalia ülikooli psühholoogiaprofessor Stephan Lewandowsky leidis, et vabaturumajanduse ideoloogia oli ülitugevas seoses kliimateadlaste väidete mittetunnistamisega.

    Samuti seondus see nii tubaka ja kopsuvähi vaheliste kui ka HIVi ja AIDSi vaheliste seoste eitamisega.

    Vandenõuline mõtlemine osutus väiksemaks, kuid siiski märkimisväärseks teguriks kõigi vaatluse alla võetud teadusväidete umbusaldamisel kliimasoojenemisest kopsuvähini.

  5. Kuulus vandenõunik kaitseomatervist kirjutab:

    Kaugloetava arvestiga sunnitakse Sind välja vahetama kõik töökorras elektriseadmed, s.h. väike ja suur kodutehnika
    Eesti rahvale tahetakse jätta muljet, et kaugloetav arvesti erineb praegu kasutusel olevatest arvestitest vaid selle poolest, et oskab ise oma näitu elektritootjale saata. Seetõttu on elektrikel ja teistel süsteemis töötavatel inimestel juba pikemat aega keelatud kasutada kõnealuse seadelise õiget, ingliskeelset nimetust — nutiarvesti (smart meter). Väidetavalt on inimesi ka vallandamisega ähvardatud, kui nad „sõna ei kuula“ või käsuliini ei austa.

  6. Postimees räägib, et sõnamaagia on uhke ja hää ja ümbernimetamine parandab riigielu iseenesest.

    Koolitaja Indrek Saul kirjutab oma blogis, miks teenindavad riigi- ja munitsipaalasutused inimesi nii viletsalt ning mida tuleks muuta, et teenindajate mõtteviis paraneks.

    Siit mõned mõtted, kuidas asju õigete nimedega nimetades neid õigemaks sättida.

    1) Avalik teenistus tuleb ümber nimetada avalikuks teeninduseks

  7. @dig:
    Samal ajal TAI ei ole nõus ega valmis läbi viima projekti, mis aitaks eestimaistel toidukasvatajatel viia oma juurikaid ja puuvilju otse lasteaedade ja koolide sööklatesse – ja see ON probleem. Koolid võtaks ja talunikel on pakkuda, aga keegi peaks enda kanda võtma bürokraatia, mis sellega kaasneb. Tuleks luua vastav organisatsioon.

    Lähipiirkonna talunikelt toidukraami saamine lasteasutustesse, miks ka mitte vanadekodudesse ja haiglatesse, peaks olema palju tulemlikum tegevus kui Imre Kose viimine üheks päevaks Obinitsa kooli sousti tegema.

  8. Kes kardab Breivikut? Jüri Saar Postimehes

    Kas internetis surfamine, absurdsete tekstide tootmine ja kive täis seljakotiga matkamine annab kuidagi tunnistust arukast, sihipärasest tegevusest, millel on ratsionaalsed eesmärgid?

    No ei pruugi anda muidugi, kuid kui selliste kriteeriumite järgi hakata kodanikke süüdimatuteks kuulutama, siis kvalifitseeruksid ilmselt näiteks vähemalt pooled netikommentaatoritest.

    Minu arvates on vastus eitav ja enne interneti ning moodsa meedia leiutamist poleks tal üldse olnudki võimalust oma mõtteidusid levitada, samuti mitte muretseda lõhkeainet ja politseivormi.

    Küsimusele, kas tema hinnang oma teole on siinjuures adekvaatne või mitte, pole üldse lihtne vastata, sest mängu tulevad mitmetasandilised argumendid. Psüühiliste hälvete juurde kuulunud ebaadekvaatsus on saanud ja saab üha uuemat sisu, sest nüüdisaja tipptehnoloogia kasutamine on tehtud niivõrd lihtsaks, isegi primitiivseks, kuid selle olemus on tohutult keeruline ja kasutamise tagajärjed on kasvanud enneolematult suureks.

    Raske on öelda, kus on väljapääs sellest keerulisest ruumist, kuhu oleme sattunud, ning kuidas peaks saama adekvaatselt hinnata inimkäitumise aspekte. Igatahes süveneb arusaam, et Norra riik ja kohus põrkasid Breiviki juhtumi näol kokku millegi täiesti uuega, millele tavapärasel viisil reageerimine, eriti kui keegi püüab siit saada poliitilist laadi boonust, on lühinägelik ja pikemas perspektiivis vastutustundetu.

    Võib-olla vajab maailm seoses uut laadi globaalsete ohtudega uut laadi hälvete klassifitseerimist, sealhulgas tänapäevasemaid diagnoose. 20. sajandi alguses loodud psüühiliste häirete klassifitseerimise põhimõtted, mille pani paika varemalt Tartu Ülikoolis töötanud kuulus Emil Kraepelin, ei pruugi sobida 21. sajandi alguse vajadustega. Igatahes on, mille üle mõelda.

    jah, tõesti, vanal heal ajal, kui polnud internetti, telekat, ega isegi rändkino ning elekter oli tundmatu nähtus/suurus, oleks Breivikul olnud taoliste tegude eest kindlasti päris suur võimalus saada pikema jututa võlla tõmmatud või veelgi vanemal/paremal ajal kui kirjaoskuski oli vaid vähestele tuttav kunst, kogunisti neljaks kistud, mitte nagu nüüdsel õudsel ajal, kui Norra riik talle 3 toalise mugavustega korteri ja täieliku ülalpidamise võimaldab, ja seda ilmselt/ võimalik et isegi elu lõpuni välja.

  9. salvey ütles:

    oleks Breivikul olnud taoliste tegude eest kindlasti päris suur võimalus saada pikema jututa võlla tõmmatud

    järele mõeldes oleks mingil ajal selleks arvatavasti piisanud ka lihtsalt pätsi leiva näppamisest.

  10. @salvey:

    Need on euroopalikud väärtused ja inimõigused, õigemini nende varjuküljed.
    Nagu metsavend Alfred Käärmann tabavalt ültes: “Mõravaritele on elu garanteeritud, ohvritele ei ole.”

  11. @uurija:
    suhtun euroopalikesse inimõigustesse ja väärtustesse igati hästi ja pooldavalt, aga miskipärast arvan, et kui Breivik poleks oma suhteliselt muretus tulevikus üpris kindel olnud, oleks tal oidu nö süüdivaks käitumiseks hoopis rohkem jätkunud.

  12. Postimees kirjutab veefiltri-kelmidest, kes riigiametnike nägusid teevad.

    Terviseametini on jõudnud elanike kaebusi kodusid külastavate nn terviseameti veekontrollijate kohta, kes teevad kohapeal kraanivee analüüse ja kohustavad pärast seda inimesi ostma veefiltreid koos paigaldusega.

    Pettuse kindlakstegemiseks soovitab terviseamet ukse taha tulnud veekontrollijalt küsida töötõendit ja meeles pidada, et ükski terviseameti proovivõtja ei tegele veefiltrite müügi ega paigaldusega.

    Üldjuhul ei tee terviseameti spetsialistid ka kohapealseid joogivee analüüse. Joogivett uuritakse terviseameti akrediteeritud laborites.

  13. CNN kaebleb härdalt, et Montanas on auto alla jäänud lumeinimeseks maskeerunud krüptozooloogia-entusiast, kes otsustas oma tempe maanteel teha.

    (CNN) — A man trying to create a Bigfoot hoax on a highway died after being hit by two cars, officials in Montana said.
    Randy Lee Tenley dressed in a Ghillie suit — camouflage designed to resemble heavy foliage — and stepped out onto Highway 93 Sunday night, officials said.

    “He probably would not have been very easy to see at all,” said Jim Schneider, a state trooper.

  14. dig tasiteeris osariiklikku truuperit:

    “He probably would not have been very easy to see at all.”

    See väide kinnitab ju krüptozooloogia kaanonit. Kes teab, kui palju salaliike maailmas tegelikult ringi tuiab ja teadlaste üle hästi tasakesi irvitab, kuna nad näevad paigal seistes ja/või pimedas välja nagu suvaline põõsas?

  15. Globe and Mail edastab kuritegevus-uudiseid Quebecist, kus seni tuvastamata isikud on sisse vehkinud umbes veerandi globaalsest strateegilisest vahtrasiirupireservist.

    About 10 million pounds of syrup was stored at the site, at a value of more than $30-million.

    Anne-Marie Granger Godbout, executive director of the federation, said the organization is still trying to determine how much is missing and declined to offer an estimate. But a spokesman from the Sureté du Québec said the loss was significant.

  16. Augusti lõpetuseks teatab hipiuudistekanal Fox, et Steve Jobs on reinkarneerunud, teeb nüüd sõjafilosoofiat ja elab nüüd pilvelossis, mis hõljub Cupertino kohal õhus.

    KHLONG LUANG, THAILAND – When Apple founder Steve Jobs died after a long fight with cancer last year, software engineer Tony Tseung sent an email to a Buddhist group in Thailand to find out what happened to his old boss now that he’s no longer of this world.

    This month, Tseung received his answer. Jobs has been reincarnated as a celestial warrior-philosopher, the Dhammakaya group said in a special television broadcast, and he’s living in a mystical glass palace hovering above his old office at Apple’s Cupertino, Calif. headquarters.

    “After Steve Jobs passed away, he was reincarnated as a divine being with a special knowledge and appreciation for science and the arts,” the Dhammakaya leader said in the first of a series of sermons beamed to hundreds of thousands of the group’s followers around the world.

    Uuel jumalal on loomulikult vaja ka templit ja preestreid.

    Among other things, he has said the reincarnated Mr. Jobs spends much of his time lounging in a glass palace resembling an Apple store. Phra Chaibul also has said the being formerly known as Steve Jobs is attended by 20 servants, who seem to resemble the Apple store ‘Geniuses’ who help customers set up their iPhones and other devices here on earth.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga