August poolepeal, meedia jätkab tegevust


Sänna Astrofestivalil, mis oli osa astronoomiahuviliste kokkutulekust, osalesid ka metameditsiini harrastajad. Panin end astraalselt kirja kristalliteraapia töötuppa. Klõpsa pildil, näed suuremalt.

  • Bioneer.ee: Kuidas lugeda uudiseid?

    Postimehe veebiväljaande alamportaalid Tarbija24 ja Naine24 avaldasid eelmisel kuul oma terviserubriikides uudise pealkirjaga “Uus uuring: vaktsineeritud lastel esineb 2-5 korda rohkem haigusi ja tervisehäireid kui vaktsineerimata lastel”. Täna seda lugu Postimehe portaalidest enam ei leia.

  • Kalju Paldisel tiksub toiduta teine aasta: “Peale vee joon ainult ravimtaimeteesid, vahel harva võtan lusikatäie mett.”

    Paldis kinnitab, et tema puhul on kõik aus ja puhas, mingit söömist pole ette tulnud!
    “Peale vee joon ainult ravimtaimeteesid, vahel harva võtan lusikatäie mett. Aga mahlajoomise olen ära jätnud, mõne punnsuutäie päevas võtan.”
    […]
    Luke mõisa üritusel söönud Kalju Paldis ühe selle suve maasika ning perefirma tööülesannetes Lätis käies pidi maitsma imeõhukese killukese juustu: “See võis olla nii 20 grammi, sulas suus ega jõudnudki kõhtu.”

    Mõni punnsuutäis on sama hea kui ärajätmine ja suus sulav juust ei jõua kõhtu. Terake siit ei loe, tibake sealt ka ei loe, aga kokku võib tulla parasjagu, mis hinge sees hoiab.

  • Uus püramiidskeem kutsub liituma salaühinguga

    Üleeile toimunud koosolekul, kus osales ka Maris, rääkis Bhairava juht Moses Maimon, et GIN’iga liitumine on elumuutev sündmus, mis annab koheseid tulemusi. Ka raha olevat energia ning seda annab mõtlemisega kontrollida. Maimoni sõnul kuuluvad kõik tänapäeval maailma valitsevad inimesed salaühingutesse ning on seetõttu oma tegevustes üliedukad.

    Moses Maimon on skeptik.ee-s varem esinenud seoses Tervise Arengu Instituudi poolt kanaldatud rahadega.

    Saatesarja “Hallo, Kosmos!” toimetaja Ingrid Peek teatas:

    Mosese, kes tantrateemal on hea k6neleja, teised tegevused tulid mulle yllatusena ja kuniks asja uuritakse ning tema GINi-värkide kohta selgust saab, saade eetrisse ei lähe.

  • Eesti haiglates on puudu 2000 medõde
    Mitte et see umbluu või teadusega otseselt seotud oleks, aga meil on siginenud hulgaliselt sektantlikke terapeute, kes igaüks tahab olla oma umbluu guru. Inimesi nende ümber liigub ja küllap on paljud empaatiavõimelised inimesed, kes tahaksid kaasinimestele head teha. Samas on puudus koolitatud medõdedest. Kui need head inimesed saaks mingil moel tõenduspõhise tegevuse juurde meelitatud ja koolitatud, siis oleks kasu kõigil – inimesed hooldatud, hoolitsejatel head teadmised ja rahulduspakkuv töö, umbluu tase madalam jne. Kena unistus, kas pole?

Ülejäänu siis kommentaarides. Vaata ka juulikuist panust, mis otsapidi augustisse jõudis.
Ahjaa, Terviseleht alustas siinsete toitmisteraapia lugude ilmutamist trükis (I osa 7. augustil). Saab näha, kas Avaliku Sõna Nõukogu asjaosalistelt ka seekord mõne kirja saab. Olgu aga siin ära viidatud, et Annely Sootsi nägemust toitumisteraapiast ja toitumisnõustamisest saab lugeda toitumisteraapia.ee kodulehel (doc).

68 Replies to “August poolepeal, meedia jätkab tegevust”

  1. Postimees kirjutab saarlasest, kes ehitab väikelastele mänguasju pisikeste ja kurku kinni jääda võivate detailidega.

    Asi sai Kasevälja sõnul alguse sellest, et ta valmistas ükskord oma lastele ning ka tuttavate-sõbrannade väikestele lastele erinevaid närimismänguasju.

    «Hammaste tuleku ajal igemed kihelevad ja lapsed tahavad siis igasugu asju närida,» selgitas ta. Parasjagu oli suvine aeg, kirsid korjatud ja kivid marjadest välja nokitsetud.

    Jäätmete laste abil käitlemise plaani algatas autori saamatus nende komposteerimise alal.

    «Kirsikivide komposti hulka viskamine tundus üsna kasutu ettevõtmine: need ei idane ega mädane ehk siis jäävad kõdu sisse endisel kujul,» rääkis Maret Kaseväli.

    Nii saigi kirsikivid puhtaks pestud ja kuivatatud, misjärel õmbles naine mänguasjad valmis, joonistas neile näo pähe ja pistis kirsikivid sisse.

    Nüüd ei ole vaesekesel endal piisavalt kirsse, nii et ta otsib näritud kirsikive ajakirjanduse vahendusel.

    Ta tõdes, et sel suvel on oma aias kirsisaak nigel, sest puud on alles noored. «Küll aga tahaksin mänguasju veel teha ja mõtlesin kirsikivid nii-öelda teisele ringile saata ning säästa teiste saarlaste kompostihunnikuid,» põhjendas naine, miks ta kirsikivide kogumise kuulutuse ajalehte üles riputada otsustas.

  2. NASA äsjamaandunud marsikulgur Curiosity ametlik uudiskanal on leida siit: Mars Science Laboratory Curiosity Rover.

    Kas teeme ennustusvõistluse, millal ilmub esimene pareidooliasegune või vandenõulik lugu meie lugejate ette? Seda mitte küll JPL vahendusel, aga erisuguste kalduvustega “sõltumatuid uurijaid” on maailmas mitu tükki ja ikka juhtub, et keegi näeb kivimustris näkki või kõrbe asemel rohuvälja.

  3. Martin Vällik ütles:

    Kas teeme ennustusvõistluse, millal ilmub esimene pareidooliasegune või vandenõulik lugu meie lugejate ette?

    Üks vandenõumüsteerium on tegelikult juba jõudnud pahvatada ja nüüdseks ka suuresti laiali hajuda.

    The mystery behind a strange blotch on the picture pictures Nasa’s Curiosity rover sent back from Mars may have been solved.

    Conspiracy theorists worked themselves up into a lather over a mysterious blob.

    However, mission controllers now say it could have simply been dust from the rover’s landing.

  4. IKH kirjutab Postimehes:

    29-aastane John Michael Kirby vargusjuhtum leidis aset juunis, edastab Daily Mail.

    Kirby selgitas politseile, et tulnukad käskisid tal minna ta ema koju, varastada sealt toitu ning jagada selle kodututele.

    Nädal enne ema koju sissemurdmist oli Kirby murdnud sisse onu koju. Ta viis sealt kaasa toitu ja hügieenitarbeid.

  5. New York Times räägib, et Connecticutis on ajutiselt suletud tuumaelektrijaam, kuna kohalik vesi on suvel soojem kui reaktori projekteerijad poolsada aastat tagasi usutavaks pidasid ning see ei jahuta enam piisavalt hästi.

    Under the reactor’s safety rules, the cooling water can be no higher than 75 degrees. On Sunday afternoon, the water’s temperature soared to 76.7 degrees, prompting the operator, Dominion Power, to order the shutdown of the 880-megawatt reactor.

    “Temperatures this summer are the warmest we’ve had since operations began here at Millstone,’’ said a spokesman for Dominion, Ken Holt. The plant’s first reactor, now retired, began operation in 1970.

  6. MÜSTIKA: Jüri Lina annab salapärase seminari!

    Veel avalikustab mees põhjuse, miks aastal 1969 võetud fotodel on Kuu taevale jätnud varjud, millest avalikkusel seni aimugi ei olnud.

    Pikemalt mujal:

    Esmaspäeval, 27. augustil kell 19 Tallinnas Eesti Rahvusraamatukogus, Tõnismägi 2, väikeses saalis, sissepääs 7 eurot.

    Teisipäeval, 28. augustil kell 19 Tartus Turu 2, TASKU, Dorpati konverentsikeskuses, Petersoni saalis, sissepääs 6 eurot.

    Kolmapäeval, 29. augustil kell 19 Pärnus hotelli “Viiking” konverentsisaalis, sissepääs 5 eurot.

  7. Austraalia veebiväljaandes The Conversation kirjutab Swinburne’i tehnoloogiaülikooli ühiskonnateadlane Karen Farquharson, et arvamus, nagu oleksid tumedama naha ja/või Aafrika juurtega sportlased mõnedel aladel heledanahalistest ja/või Lääne-Euroopa juurtega sünnipäraselt edukamad, ei pruugi paika pidada.

    There is no evidence that Black athletes are better at sport than White athletes. Geneticists have long known that there is greater genetic variation within so-called racial groups than between them. Indeed, race itself is a social construction: there is no genetic basis for race. /—/

    There may be genetic differences that are associated with better sports performances, but these do not fall along racial lines. /—/

    The myth is pernicious because it gives the impression that Black athletes are not students of their game, and are not suited to thinking strategically, to providing leadership on the field, or in coaching positions after they finish playing.

    It should be challenged whenever it is raised.

  8. BBC räägib, et Ühendkuningriigi reklaamijärelevalve ei ole õnnelik, et vaktsiinivastaste hääletoru Babyjabs vatrab, kuidas kolmikvaktsiin autismi põhjustab.

    Babyjabs.co.uk said the three-in-one jab may be causing “up to 10%” of autism in children in the UK.

    But the Advertising Standards Authority ruled the claim was misleading and must not appear again, after getting a complaint.

    The website was also told not to repeat other claims it made about MMR.

    These included the suggestion that “most experts now agree the large rise (in autism) has been caused partly by increased diagnosis, but also by a real increase in the number of children with autism”.

    Another claim said the vaccine-strain measles virus had been found in the gut and brain of some autistic children, which supports many parents’ belief that the MMR vaccine caused autism in their children.

  9. Christian Science Monitor teatab, et maailmas kogub populaarsust ateism.

    Atheism is on the rise in the United States and elsewhere while religiosity is declining, according to a new worldwide poll. “The Global Index of Religiosity and Atheism
    ,” conducted by WIN-Gallup International headquartered in Switzerland, found that the number of Americans who say they are “religious” dropped from 73 percent in 2005 – when the poll was last conducted – to 60 percent. Those who said they were “convinced” atheists rose from 1 to 5 percent. And 33 percent of the people polled said that they don’t consider themselves as a “religious person.”

    Juhuks, kui lugeja ei peaks teadma, kas ta ateist on, pakub ajaleht talle võimalust end testida.

  10. Delfi Naistekas vahendab teist poolsajandit tiksuvale publikule suunatud žurnaali Elukiri, mis samuti on võtnud “energomeest” promoda. Jutt on sisuliselt sama.

    Kalju Paldis on üks omamoodi mees — näiteks oskab ta rääkida teemadel, millest kunagi varem midagi kuulnud pole. Kõige omapärasemaks teeb Kalju aga see, et mees pole juba aasta ja kolm kuud mitte kui midagi söönud. /—/

    “Talvel jõin tihedama konsitstentsiga mahlu, nagu ploomi- ja virsikumahl, aga nüüd on möödunud juba kaks kuud, mil ma ei tavita enam ka mahlu. Võib-olla võtan nädalas ühe punnsuutäie.“
    Vedelikest tarbib Kalju vett ja piparmündikakaod. /—/

    Energia teistmoodi vastuvõtmist selgitab Kalju järgmiselt: enne kui õun tekib, on olemas info, info annab õunale kuju ja maitse ja värvi. „Kõigepealt me saame aru infost, et see on õun. Vanad rahvad ütlesid, et meil on aura ja erinevad kehad. Kui ma sellesama õuna toon oma kehale lähemale, siis puutub õuna energia minu energiaga kokku ning sealt kandub üle energoinformatsioon — süsivesikud, C-vitamiin ja muu selline — ning need hakkavad minu keha toitma. Füüsiliselt toitudes me kinnitame mateeria olemasolu, sest muidu me inimlikus mõttes ei usu, et on võimalik toituda ilma füüsiliselt söömata. Inimene vajab kinnitust, aga minul pole seda enam vaja — ma tean, et vajalikud energiad on minu ümber olemas ja ma saan nad endasse kutsuda ilma mateeriasse viimata.“ /—/

    „Ajakirjas Medical Science — vist oli see väljaanne — kirjutati uurimusest, mille käigus võeti 200–500 aastat tagasi surnud inimeste luud ning uuriti, milliseid haigusi inimesed põdesid. Selgus, et haiguste jäljed praktiliselt puudusid. Olid epideemialained, aga üldiselt oli inimene terve. Lääne meditsiin räägib aga ikka, et inimesed surid haigustesse ja meie oleme nüüd tervendajad. Jaa, kindlasti hoitakse inimesi rohkem elus, aga inimese bioloogiline vanus suureneb.“ /—/

    [Ta] soovitab enne söömist käed ära pesta, need toidu kohale asetada ning öelda oma sõnadega lihtne toidupalve, et keha omastaks sellest toidust energia, mida organism hetkel vajab, ning ülejäänud ained väljuksid kehast energiavälja salvestumata. „Seda peab ütlema häälega,“ täpsustab Kalju. „Hääl on vibratsioon. Samamoodi saab ka tablettidega teha — palute eemaldada ained, mis on organismile kahjulikud, käega minut-poolteist tableti kohal vastupäeva liigutades.“

  11. dig ütles:

    Juhuks, kui lugeja ei peaks teadma, kas ta ateist on, pakub ajaleht talle võimalust end testida.

    Selline mulje võib artiklist jääda küll, kuna seal seisab must valgel “RELATED: Are you an atheist? Take our quiz!”. Link juhatab aga hoopis küsitluse juurde, millele ameeriklased vastasid paar aastat tagasi (sedasama Pew’ keskuse uuringut kajastas toona ka kohalik meedia) ja millele CSM on pannud pealkirjaks “Are you smarter than an atheist? A religious quiz”.

    Sain 28 õiget vastust 32 võimalikust, millest järeldan, et Tallinna diskordianistid on usuküsimustes keskeltläbi targemad kui USA ateistid/agnostikud (20,9 õiget vastust), juudid (20,5) ja mormoonid (20,3), sealmaa protestantidest (16) ja katoliiklastest (14,7) rääkimata.

    Ma ei tea, kuidas see CSM-i toimetajate loogika täpselt käib, aga võib-olla umbes nii, et kui saad viktoriinis vähem kui 20 punkti, siis ei pea väga muretsema, et oled äkki ateist (või juut või mormoon).

  12. Skepsise trium või nõidade ahistamine? Oksjoniveeb eBay keelab septembrist alates loitsude, nõiajookide ja selgeltnägemisteenuste müügi, teatab Tecca.

    The great and powerful internet auction house eBay has henceforth banned all sales of wizardly enchantments and magic spells, even if you have a vacuum cleaner’s worth of gold to offer.

    Indeed, the company knows not what it does, unaware that the hour of the dragons grows near. Not only has eBay banned the sale of spells, but it has also prohibited the sale of potions. Yes, that even includes the +2 Potion of Dragonslaying — the fools! Psychic readings are similarly forbidden.

  13. On keegi nüüdseks teadlik ka miks 1969 kuu taevale varju jättis?

    Mind täitsa huvitab kuigi ma päris täpselt ei saa aru mida tähendab taevasse varju jätmine.

  14. Oxfordi, Berkeley ja Genfi teadlased hoiatavad mänguasjade eest, mis mängija saladused tema ajust välja lekitada võivad.

    Brain computer interfaces (BCI) are becoming in-creasingly popular in the gaming and entertainment in-dustries. Consumer-grade BCI devices are available fora few hundred dollars and are used in a variety of appli-cations, suchasvideogames, hands-freekeyboards, orasan assistant in relaxation training. There are applicationstores similar to the ones used for smart phones, whereapplication developers have access to an API to collectdata from the BCI devices.The security risks involved in using consumer-gradeBCI devices have never been studied and the impact of malicious software with access to the device is unex-plored. We take a first step in studying the security impli-cations of such devices and demonstrate that this upcom-ing technology could be turned against users to revealtheir private and secret information. We use inexpensiveelectroencephalography (EEG) based BCI devices to testthe feasibility of simple, yet effective, attacks. The cap-tured EEG signal could reveal the user’s private informa-tion about, e.g., bank cards, PIN numbers, area of living,the knowledge of the known persons. This is the firstattempt to study the security implications of consumer-grade BCI devices. We show that the entropy of the pri-vate information is decreased on the average by approx-imately 15% – 40% compared to random guessing at-tacks.

  15. Pink News teatel on Ukraina pornokomisjoni asjatundjad põhjaliku analüüsi teel sedastanud, et Spongebob on gei.

    There are proposals afoot in the Ukraine to censor a number of children’s television shows following a study by a conservative commission group who have deemed certain shows “a real threat” to the country’s young, including Spongebob Squarepants, who was labelled “gay”.

    The report was made public by Ukraine’s National Expert Commission for Protecting Public Morality.

    Psychologist Irina Medvédeva, who was quoted in the study, suggested that children between the ages of three and five “pull faces and make jokes in front of adults they don’t know, laugh out loud and repeat nonsense phrases in a brazen manner,” after watching the programmes in question.

    Kritiseerimist leidsid ka teletupsud, kelle vaatajaid õpetatud komisjon luuseriteks kutsus.

  16. MedicalXpress räägib värsketest avastustest sündimata laste seksuaalse normeerimise vallast.

    (Medical Xpress) — A new paper just published in the Journal of Bioethical Inquiry uses extensive Freedom of Information Act findings to detail an extremely troubling off-label medical intervention employed in the U.S. on pregnant women to intentionally engineer the development of their fetuses for sex normalization purposes.

    The pregnant women targeted are at risk for having a child born with the condition congenital adrenal hyperplasia (CAH), an endocrinological condition that can result in female fetuses being born with intersex or more male-typical genitals and brains. Women genetically identified as being at risk are given dexamethasone, a synthetic steroid, off-label starting as early as week five of the first trimester to try to “normalize” the development of those fetuses, which are female and CAH-affected. Because the drug must be administered before doctors can know if the fetus is female or CAH-affected, only one in eight of those exposed are the target type of fetus.

  17. EE Zombid ründavad Ameerikat?

    Kas ka McCarthy oli mefedrooni mõju all, nagu ajakirjanikud tõtakalt väitsid, või peitus põhjus mujal? Enne, kui Ameerika meedia nende küsimuste üle põhjalikumalt arutada jõudis, teatati eri osariikidest veel vähemalt viiest juhtumist, kus inimene püüdis teisi hammustada või lausa süüa, röökis ja urises arusaamatult, märatses ning käitus igas mõttes rohkem looma kui inimesena.

    Täpsemalt – käitus nii, nagu zombid filmides käituvad. Meediasse ilmuski mõiste “zombirünnakud” ning sugugi mitte kõikjal polnud põhjust kahtlustada mefedrooni mõju. USA juhtiv veebiväljaanne Huffington Post pöördus selguse saamiseks haiguste leviku tõkestamise ja preventsiooni keskuste (Centers for Disease Control and Prevention ehk CDC) poole. Sealt teatati, et eri juhtumite vahel seoseid pole ja keegi ei pea kartma, et seni kino- ja teleekraanil inimesi kugistanud elavad surnud linnatänavatel võimu üle võtaksid.

    Paradoksaalsel kombel on aga CDC enda kodulehel üleval juhtnöörid käitumiseks sellise stsenaariumi puhul. CDC soovitab varuda puhast vett, toitu ja muud elutähtsat ning olla kursis kodust ja töökohalt välja viivate evakuatsiooniteedega. Veel kinnitab CDC koduleht, et inimene, kes on valmis laiaulatuslikuks zombirünnakuks, on valmis ka igaks muuks ohuks.

    Kõlab kummaliselt, ent nagu öeldud: zombirünnakud juba toimuvad ning nende täpne põhjus pole teada. Veel pole tegu filmist “Surnute koidik” või telesarjast “Elavad surnud” tuttava maailmalõpustsenaariumiga, kus valdav enamik inimkonnast on muutunud agressiivseks biomassiks, kuid tänavu kevadel ja suvel on Põhja-Ameerikas aset leidnud häirivad sündmused. Kas nende põhjuseks on mefedriin või äkki mõni haigusekandja – näiteks viirus –, mis mõjutab inimese käitumist sedavõrd, et ta muutub hullunud zombiks, on esialgu teadmata.

  18. Hapukurgihooaja kaitseks meenutab Postimees, et marineeritud kurgid võivad tappa.

    Jaapani põhjaosas on E. coli bakteriga saastunud marineeritud aedviljad nõudnud vähemalt kuue inimese elu, haigestunuid on vähemalt sada, teatasid tervishoiuametnikud laupäeval.

  19. salvey ütles:

    tänavu kevadel ja suvel on Põhja-Ameerikas aset leidnud häirivad sündmused.

    Narco Polo joonistas ja kirjutas juba juunis uimastist, mis seni on teadaolevalt kõige rohkem “zombirünnakuid” pühjustanud. Selleks on, mõistagi, alkohol.

  20. MSN räägib, et menstruatsiooni eel on naistel ebatavalise võime madusid näha.

    Finally, PMS serves a purpose! According to a new study, premenstrual women are better at seeing snakes (yes, snakes) than they are at any other time during the month. Kyoto University researcher Nobuo Masataka (who has the best-ever employee photo) had 60 women look at a nine-photo grid featuring eight “neutral, non-scary” flowers and one snake shot. The results showed that they could spot the snakes faster during the “luteal” (aka PMS-y) part of their cycles, suggesting a biological mechanism that can “help pregnant and potentially pregnant women stay safe.” We like to think it’ll keep us safe from sequels to that Samuel L. Jackson movie, too.

  21. Ameerika zombide juurest
    Eesti haridusküsimuste juurde Postimehes arvab Toomas Jürgenstein

    Ning ometi on ka sellest eitusest võimalik leida positiivne sõnum. Meenutaks siin briti matemaatiku ja filosoofi Bertrand Russelli tuntud ütlust: «Minu kindel veendumus on, et inimesed suudavad kokku leppida ainult selles, millest nad ei ole tegelikult huvitatud».

    Loomulikult võib Russelliga nõustuda või mitte, kuid kui suurtes haridusküsimustes kokkuleppeid ei sünni, siis saab seda tõlgendada ka hoiakuna, et haridus on meile kõigile ülimalt oluline. Ning see on positiivne sõnum ühiskonnale, sest inimesed huvituvad olulistest asjadest.

    Lisaks on aastaid kõneldud ainekavade mahu vähendamisest ning ministri metafoorne näide matemaatika ainekava analüüsivast kehalise õpetajast selgitab näitlikult ainekeskse lähenemise piiratust, mida võiks asendada liikumine terviklikuma isiku suunas. Vahemärkusena – loomulikult ei eitata kusagil mõistlikes aruteludes faktiteadmiste osa haridusprotsessis, küsimus on rõhuasetuses.

  22. @Mart K.:
    Toon sealt ühe mumeelest ilmeka kommentaari selle kohta, kuidas mõned umbluulased skeptikuid näevad:

    Ei ole olemas piiratuimaid inimesi, kui skeptikud. Olen mõelnud – võibolla propageerivad nemad oma jura just raha pärast. Keegi peab ju finastseerima nende saite ja mingi eesmärgiga säärases “võtmes” teemasid propageeritakse. Ilma rahalise huvitatuseta selliseid asju ei tehta. Huvitatuid “ärilisi” osapooli ju leidub piisavalt- arstid, phühhiaatrid, juristid jne.
    Need vaesed ja õnnetud skepikud ei mõista, või siis mõistavd jällegi ise väga hästi kuidas asjalood tegelikult on.
    Maailm on laiem ja suurem, kui see pisku kokkuleppelise väärtusega paberihunnik, mida rahaks nimetatakse !
    Selles maailmas elab palju inimesi, kellel on õigus uskuda, seda mida igaüks õigeks peab. Tunnen teile kaasa, te õnnetud, piiratud ja vaimust vaesed (aga end väga harituks ja targaks) pidavatele skeptikutele !

    Me oleme kas superlollid naiivikud või supertargad ja hoopis suuremate teadmiste-võimetega nn vaimsetel ja üleloomulikel teemadel kui vaimlejatel endil. Tegelikult me teame, et õhutoitlus on võimalik, vaktsineerimine on kahjulik, telepaatia toimib, elektrit saab tasuta, autod sõidavad veega jne, aga rahalised huvid panevad meid küüniliselt vastupidist juttu rääkima.

    Nojah, mis mul siin mereäärses luksvillas hommikusöögiks kalamarja pugival “esiskeptikul” viga kobiseda – ausad posijad peavad iga päev raske tööga oma elatist teenima.

  23. WingNutDaily tutvustab WTC kohale paigaldatud risti uusi imetegusid — see põhjustavat ateistidele seedehäireid.

    “The legal argument is absurd,” ACLJ Chief Counsel Jay Sekulow charged Wednesday.

    American Atheists, he said “is making some astonishing claims.”

    The group contends the placement of the 17-foot-tall symbol at the National September 11 Memorial and Museum is making some atheists unbearably sick.

    “The plaintiffs, and each of them, are suffering, and will continue to suffer damages, both physical and emotional, from the existence of the challenged cross,” the lawsuit American Atheists v. Port Authority of New York and New Jersey states. “Named plaintiffs have suffered …. dyspepsia, symptoms of depression, headaches, anxiety, and mental pain and anguish from the knowledge that they are made to feel officially excluded from the ranks of citizens who were directly injured by the 9/11 attack.”

  24. Natalie Dee teeb oma meigiblogis Stuff I Put On Myself kõigile daamidele (ja oletatavasti nahahoolduse vallas teadlikele härradele) ettepaneku lõpetada nõidusesse uskumine küsimustes, mis puudutavad naha peale määritavate mökside tootjate ebarealistlikke lubadusi.

    Can we all band together, and agree to stop believing in magic? People who make skincare products think that we are a bunch of simps, and that we read the massive imaginary bullshit claims on the bottles and are all like, “Well, that sounds good to me. Ring it up!”

    I’ve just been thinking about this shit lately, because I get email from y’alls, like, “This magic thing, is it worth me spending $200 on it? Is it really $200 worth of magic?” Then I look and it is just a bunch of made up words promising to do things that are impossible. Also, I run into that shit, too, and it cheeses me off. Even if it seems like it would be a good moisturizer/toner/whatever, once they start talking magic-talk to me, I just put it down because I don’t give my money to people who talk to me like I’m a fucking imbecile.

    Here’s the thing. Your skin is an organ, right? Like all your other organs, the longer it’s hanging around doing it’s thing, the more wore out it gets. You can’t do anything, aside from getting a transplant, that will give you a younger and perkier heart or lung or intestine, and nothing is going to do that to your skin, either. /—/

    If it is promising to do anything besides taking care of the skin you have, don’t believe it. It’s not going to happen. There isn’t a cream or lotion or facewash in the world that is going to change what you already have. If there were, everybody would be smooth and perfect and beautiful, and nobody would ever visit the plastic surgeon for anything at all. There would be homeless plastic surgeons on the street with signs that said OUT OF WORK, PLEASE HELP!! EVERYONE JUST BOUGHT A TUBE OF CREAM FROM MACY’S, AND NOW NONE OF THEM HAVE ANY WRINKLES OR CELLULITE AND I HAVE NO USEFUL JOB SKILLS.

    All you can do is:
    1. Keep your skin clean.
    2. Moisturize.
    3. Exfoliate.
    4. Use SPF every day.

  25. On Top Magazine räägib kohtuprotsessist mõiste ema tähenduse üle.

    Frank Mandelbaum, who died in 2007, instructed in his will that his son Robert Mandelbaum must be married to the mother of his children within six months of their birth, otherwise the children get none of his money.

    Robert, a Manhattan Criminal Court Judge, argues that he married his husband Jonathan O’Donnell shortly after their 16-month-old son Cooper’s birth via a surrogate entitling the child to a portion of his father’s estate. He stated that O’Donnell is the only “mother” Cooper knows, the New York Post reported.

    At stake is a portion of the $180,000 trust Frank Mandelbaum left his three grandchildren.

  26. Ameerika meelelahutuslikud megakirikud on nagu narkootikum, aga hea narkootikum, leiab asja uurinud usuakadeemik. (Allikas: Phys.org)

    “Membership in megachurches is one of the leading ways American Christians worship these days, so, therefore, these churches should be understood,” said James Wellman, associate professor of American religion at the University of Washington. “Our study shows that — contrary to public opinion that tends to pass off the megachurch movement as consumerist religion — megachurches are doing a pretty effective job for their members. In fact, megachurch members speak eloquently of their spiritual growth.”

    Wellman and co-authors Katie E. Corcoran and Kate Stockly-Meyerdirk, University of Washington graduate students in sociology and comparative religion respectively, studied 2008 data provided by the Leadership Network on 12 nationally representative American megachurches. /—/

    The researchers hypothesized that such rituals are successful in imparting emotional energy in the megachurch setting — “creating membership feelings and symbols charged with emotional significance, and a heightened sense of spirituality,” they wrote. /—/

    Four themes emerged: salvation/spirituality, acceptance/belonging, admiration for and guidance from the leader, and morality and purpose through service. /—/

    Wellman said, “/—/ We see this experience of unalloyed joy over and over again in megachurches. That’s why we say it’s like a drug.”

    Wellman calls it a “good drug” because the message provides a conventional moral standard, such as being a decent person, taking care of family, and forgiving enemies and yourself. Megachurches also encourage their members, such as by saying, “Things can get better, you can be happy,” he added.

  27. Muusikateadlane Saale Kareda vahendab “Eesti Humanistliku Liikumise” Facebooki seinal uudist.

    Saale Kareda
    Meeldivad arengud suunal ‘Disclosure’ – inglise kaitseminister tunnistab nüüd avalikult, et UFOd ei kujuta endast mingit ohtu. Ja koguni tunnistab, et vimased 50 aastat ei ole UFOd endast mingit ohtu kujutanud. Sealjuures oli veel kuu aega tagasi kuulda teisi noote, kui Nick Pope (endine n-ö UFO-saadik Suurbritannia kaitseministeeriumi juures) vihjas mingile terrorilaadsele ohule.
    Ilmselt tõi pöörde National Air Traffic Services’i (ehk riikliku tsiviillennunduse) juhi Richard Deakini avalikult välja öeldud fakt, et kuu jooksul tuvastatakse vähemalt üks UFO Inglismaalt üle lendamas.

    http://the2012scenario.com/201.....no-threat/

    Uudis on algselt pärit The Telegraph võrguväljaandest. Britain visited by one UFO a month but MoD rules they pose no threat

  28. Postimees vahendab viise otsuse alternatiivratsionaalseks põhjendamiseks.

    Vane sõnul läheb elu aga edasi ja teeb oma korrektiivid.

    «Minu arvates on lubatud sõidukiiruse suurendamise aeg senisel kujul nüüd läbi saanud,» leidis ta.

  29. Postimees räägib uudsest uimastisordist, millele on omane omadus “eriti kange”.

    Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on kiirabil sel kevadel ja suvel olnud tavalisest rohkem tegemist üledoosi saanud narkomaanide elustamisega. Politsei kinnitusel on Eestisse jõudnud kange uimasti.

    Juttu tuleb ka roomajatest.

    Lääne-Euroopa turule on Venemaalt levimas uus Krokodilli nime kandev tappev narkootikum. «Meie kliendid mainisid, et ka Eestis on juba selle kasutajaid,» mainis Ene Villak. «Samas kinnitada ei julge, sest ise pole neid näinud.»

    «Krokodill on üks väga hirmus aine, mida narkomaanid Venemaal ise kokku segavad kodeiinisisaldusega ravimitest, mida seal saab ilma retseptita,» selgitas Nelli Kalikova. «Kuna tegemist on tablettidega, siis need ei lahustu täielikult ja segu ummistab väikesed kapillaarid ja lagundab organismi. Tulemuseks on see, et jäsemed tuleb amputeerida.»

    Tõepoolest, kas saab olla usaldusväärsemat allikat kui sõltlase sõbra tunnistus?

    Kaido Kõplase sõnul politseile teadaolevalt Krokodilli Eestis ei ole.

  30. New Scientist kirjutab ahvist, kes on teinud edusamme kivikirvetehnoloogia arendamise alal.

    Eviatar Nevo of the University of Haifa in Israel and his colleagues sealed food inside a log to mimic marrow locked inside long bones, and watched Kanzi, a 30-year-old male bonobo chimp, try to extract it. While a companion bonobo attempted the problem a handful of times, and succeeded only by smashing the log on the ground, Kanzi took a longer and arguably more sophisticated approach.

    Both had been taught to knap flint flakes in the 1990s, holding a stone core in one hand and using another as a hammer. Kanzi used the tools he created to come at the log in a variety of ways: inserting sticks into seams in the log, throwing projectiles at it, and employing stone flints as choppers, drills, and scrapers. In the end, he got food out of 24 logs, while his companion managed just two.

    Perhaps most remarkable about the tools Kanzi created is their resemblance to early hominid tools. Both bonobos made and used tools to obtain food – either by extracting it from logs or by digging it out of the ground. But only Kanzi’s met the criteria for both tool groups made by early Homo: wedges and choppers, and scrapers and drills.

  31. Iisraeli arheoloog kaevus ’43. aastal maatasa tehtud koonduslaagrisse, vahendab Phys.org AP uudist.

    When Israeli archaeologist Yoram Haimi decided to investigate his family’s unknown Holocaust history, he turned to the skill he knew best: He began to dig.

    After learning that two of his uncles were murdered in the infamous Sobibor death camp, he embarked on a landmark excavation project that is shining new light on the workings of one of the most notorious Nazi killing machines, including pinpointing the location of the gas chambers where hundreds of thousands were killed.

    Kui Konspiraator veel siin käiks, oleks tal tõenäoliselt midagi öelda.

  32. Kliimaskeptitsismiga võitleva veebilehe Skeptical Science haldur John Cook on võtnud uurida seda, kuidas faktidele apelleerimine võib võimendada mittefaktilisi veendumusi, vahendab Phys.org.

    UQ Global Change Institute research fellow John Cook said reporting evidence that is perceived to threaten a person’s view of the world can actually backfire.

    “People derive a large part of their sense of identity from their world view, how they see the world. So they react defensively to any information that threatens their world view,” he said.

    “What’s fascinating, is that new, contradictory evidence can actually cause people to feel stronger in their initial beliefs.”

    Mr Cook, the mastermind behind the successful Skeptical Science website, is developing a psychological model that simulates how people react to evidence that threatens their world view. One of the features of the model is that distrust of science is a key factor in the so-called “backfire effect”.

  33. Queenslandi ülikooli pressiteade väidab, et koostöös Maailmapangaga olla sealsed majandusteadlased avastanud, et sarnaselt usklikele toovad end ateistidena määratlevad isikud meeleldi ohvreid tundmatute jõudude altarile — seda, mõistagi, omakasupüüdlikel kaalutlustel.

    Economists at The University of Queensland (UQ) and the World Bank in Washington found a pervading and persistent “default belief” among believers and non-believers that expenditure and sacrifice might somehow reap rewards, even when there was no effect on outcomes.

    Paraku ei täpsusta uudis, kuidas ateiste teistidest, agnostikutest ja patafüüsikutest eristati. Äkki lihtsalt eeldati, et osa ohverdajaist pidid olema ateistid?

  34. Man Boobz purustab populaarseid müüte alfa- ja beetaolevustest.

    There’s a certain logic to all this. But unfortunately for the PUAs and other manospherians the notion of the Alpha male is based on bad science. The notion of Alpha dominance, as the definition above notes, came originally from studies of wolf packs. Even if we assume that wolf behavior is somehow a good model upon which to base our understanding of human romance – as manosphere men and evolutionary psychologists tend to do – the science behind the Alpha male wolf has now come completely undone, with many of those who promulgated the theory in the first place decades ago now explicitly repudiating it.

  35. Mäletatavasti otsustasid Prantsusmaa moetargad mõni hea aastat agasi, et viimase Pariisi moega hijab kokku ei sobi. Amusing Planet’i andmeil on viimase Qingdao moega lood sootuks teised:

    Unlike in western culture, women in Asian countries don’t like to get a tan particularly in the face. Tan is often seen as a connection to outdoor work and peasantry who toil in the sun. Fair skin, on the other hand, is associated with aristocracy and seen as a sign of feminine beauty unscathed by the indignities of manual labor. Preserving one’s pale skin, which is an obsession across Asia, is encouraged in many Asian culture and cosmetic products that caters to this belief is a booming industry. Drugstore shelves across Asia bulge with rows of creams and cosmetic that promises natural-looking fair hue.

    Facekinis started as a do-it-yourself garment that women made at home using scraps of fabric and a sewing machine, but now they can be found at swimwear shops for 15 to 25 yuan ($2.40 to $4.00) each.

  36. Kõikvõimalikud vandenõuteooriad, vassimised, pooltõed ja pseudoteaduslikud teooriad on nüüd kõik kenasti ühes kohas ja eestikeelsena saadaval – ulmefilm.ee

  37. Üks Michigani osariikliku ülikooli professor on võtnud kirjutada raamatu vaktsiinidebatist USA-s ja sellest, kuidas kumbki leer tema arust “vaktsiiniprobleemi” olemusele pihta ei saa, vahendab Medical Xpress.

    In his new book “Vaccine: The Debate in Modern America,” Mark Largent writes that extremists for and against vaccinations have clouded the issues for parents seeking to make the best possible decisions for their children’s health.

    On one hand, there is no scientific evidence that vaccinations cause autism, Largent said, adding that vaccines are “one of the most effective tools in the public health arsenal.”

    On the other hand, Largent said some shots raise serious concerns among many parents, such as the vaccines against chickenpox and hepatitis B, which is typically given within the first days of life. Further, he said pediatricians and health officials have created an all-or-nothing approach to vaccinations that gives the false impression that all inoculations are equally important.

    “It’s a signal to parents that the vaccine schedule is an all-or-nothing affair – that you either accept that the mandated vaccines are all equally valuable and comply with the entire schedule or reject it in its entirety,” said Largent, associate professor in MSU’s James Madison College. “As a result, parents who find some vaccines unnecessary are encouraged to question the entire vaccine schedule.” /—/

    Largent believes parents must accept responsibility to decide the best course of action for their children when it comes to vaccines. In his case, he decided against a doctor’s recommendation to give his then 4-year-old daughter Annabelle a seasonal flu shot and supplemental vaccine for swine flu because she had already contracted the flu that year.

    “Parents should examine the vaccination schedule, think about their child’s situation and consider their options,” Largent said. “That way, when they decide in favor of or against a vaccine, they are actually making a conscious choice rather than simply drifting into a decision that has been made by someone else.”

  38. Uudis anakronismisõpradele: Iisraeli piiblipargi eeslitele installeeriti WiFi-marsruuterid. Allikas: Phys.org.

    An Israeli attraction meant to immerse tourists in an authentic, ancient biblical experience has outfitted its donkeys with wireless routers.

    At the historical park of Kfar Kedem in northern Israel, visitors decked out in biblical robes and headdresses ride donkeys through the rolling hills of the Galilee, learning how people lived in Old Testament times.

    Now they can also surf the web while touring the land of the Bible on one of the oldest forms of transportation. A device slung around the donkey’s neck like a feedbag is actually a Wi-Fi router.

  39. Pharyngula vahendab äsja ilmunud Cambridge’i deklaratsiooni teadvusest.

    The absence of a neocortex does not appear to preclude an organism from experiencing affective states. Convergent evidence indicates that non-human animals have the neuroanatomical, neurochemical, and neurophysiological substrates of conscious states along with the capacity to exhibit intentional behaviors. Consequently, the weight of evidence indicates that humans are not unique in possessing the neurological substrates that generate consciousness. Non-human animals, including all mammals and birds, and many other creatures, including octopuses, also possess these neurological substrates.

    Deklaratsiooni toimetas ka Jaak Panksepp.

  40. Törts sõgedust ja nokatäis naiiv-vandalismi halli argipäeva, courtesy of IKH.

    Hispaania amatöörrestauraator muutis Jeesuse ahviks

    Hispaanias tekitas skandaali eakas koguduseliige, kes omaalgatuslikult «restaureeris» Jeesust kujutava fresko.

    Kunstnik Elias Gracia Martinezi tehtud «Ecce Homo» fresko on Zaragoza lähedases Borja kirikus asunud 102 aastat /—/

    Nüüd meenutavat freskol olev Jeesus karvast ahvi, kellel on seljas halvasti istuv tuunika.

    Juures on pildid.

  41. Medical Daily tutvustab elukutselist tšellisti, kes herpese tagajärjel oma mälust ilma sai. Huvitavaks teeb loo aga asjaolu, et muusikamälu jäi vaesekesele alles.

    The patient is a 68-year-old professional cellist who developed encephalitis as a result of herpes. In turn, the inflammation caused him to develop amnesia so severe that he cannot remember his professional or personal past (retrograde amnesia), family or friends, or acquire new information (anteretrograde amnesia). Despite this condition, his musical memory remained intact. Furthermore, the patient was still able to sight-read and play the cello.

    Dr. Ploner developed several tests that took the patient’s amnesia into account. Compared to both amateur musicians and professionals from the Berlin Philharmonic, the patient’s musical memory was normal. What’s more, he displayed not only the ability to remember musical pieces from his past, but also the ability to remember musical pieces that he had never heard before the tests.

  42. Arengutee Klubi kuulutab:

    Uus: teadmamees Aigar Säde loeng “Energia, enesekehtestamine ja tervis”

    Pühap, 9. sept. kell 13 – 16 Dorpati konverentsi-keskuses Taskus (Turu 2. 4. korrus)

    Kuidas toetuda eelkõige iseendale ning saavutada elus tasakaal? Juttu tuleb ka tõekspidamistest ja suhetest ning tervisest ja toitumisest.

    “Selleks et iseendale toetuda, tuleb ennast kehtestada. Selleks et ennast kehtestada, tuleb suhted korrastada,” ütleb Aigar. Ühtki probleemi ei lahendata peas. “Vaid süda tunneb, mis on õige. Kui me ei usalda oma südant, ei suuda me oma elus orienteeruda,” räägib Aigar.

    Aigar Säde peab oma missiooniks aidata mõista ja mõtestada elu nähtamatut poolt ning jõuda jälile sellele, mis takistab inimesel olemast terve ja õnnelik.

    NB: Loe värsket intervjuud: 5 küsimust Aigar Sädele

    Osalus: 7 eurot kuni 9. sept. arvele tasudes ( a/a 221048414673, Arengutee Klubi, märksõna: 9. sept + osaleja nimi) , kohapeal 10 eurot.

  43. Ja Aigari kodulehel veel üks kuulutus:

    Aigar Säde vestlusõhtu Paide Kultuurikeskuses (Pärnu 18) 30.augustil algusega 18:00

    Loengu teema: „Energia ja enese kehtestamine“ .

    Vestlusõhtu, kus juttu tuleb energiast, toetumisest iseendale, tõekspidamistest, suhetest, tervisest, toitumisest ja veel paljust huvitavast.

    Toetumine iseendale tagab täieliku energiavoolu. Selleks, et iseendale toetuda, tuleb ennast kehtestada. Selleks, et ennast kehtestada, tuleb suhteprobleemid korrastada.

    Probleeme ei lahendata ainult peas. ”Kõik on südames kinni, sest süda on kui kanal reaalsesse hingemaailma. Pea on lihtsalt suhtlemisaparaat kohaliku reaalsusega, nagu arvuti, mis arvutab läbi eri olukordi elus. Süda on see, mis tunneb ära õige vastuse. Kui me ei usalda oma südant, ei suuda me oma elus orienteeruda” räägib Aigar.

    Need on mõttekatkendid Aigar Sädelt, kelle taotlus on aidata mõista ja mõtestada elu nähtamatut poolt ning jõuda jälile kõigele sellele, mis takistab meil terve olemast ja meie energial liikumast.

    Vestlusõhtul on võimalik saada vastuseid ning kuulata tema arvamust ka teiste huvitavate küsimuste kohta.

    Aadress: Pärnu 18

    Kodulehel saab tutvuda ka tema uusima, 75-leheküljelise tõlketööga “Tõde Orioni “sisalikest” “. Tõlkimine on vist pooleli jäänud, sest alates 57. leheküljest on tekst inglisekeelne.

  44. New Yorgi linna tervishoiuametnikud on võtnud uurida juhtumeid, kus ayurveda-libaravimeid saanud rasedate organismi sigines ärevusttekitavalt palju tina. Mõnikord satuvad ohtlikud ained libapillidesse tootmise käigus kogemata, mõnikord lisatakse neid meelega kujuteldava ravitoime tõttu, vahendab Medical Xpress.

    New York City health authorities probed six cases since last year of women—all but one born in India—found to be at high risk of lead poisoning due to Ayurvedic medicine, the US Centers for Disease Control and Prevention said. /—/

    The pills—none made in the United States—are occasionally contaminated during manufacturing but some are “rasa shastra,” the Indian practice of intentionally adding metals, minerals or gems to medicine.

    The medicines are advertised as helping with pregnancy and at least one boasted that it would boost the chances of having a boy instead of a girl, said the report by the US government health organization.

    While the six women have not shown symptoms, authorities found them to be at high risk of lead poisoning, which can damage the brain, kidneys and nervous and reproductive systems. /—/

    The products contained up to 2.4 percent lead and some also contained mercury and arsenic, which are also considered dangerous for consumption.

    Wikipedia võrdsustab rasa-shastra-meetodi (ravimtaimedele metallide ja mineraalide lisamise) alkeemiaga.

  45. Austraalia sostioloogid uurisid, millised mõtteviisid seonduvad teaduse, eriti kliimateaduse eitamisega. Selgus, et inimesed, kes uskusid kolme või enamasse vandenõuteooriasse, eriti aga need, kes pooldasid innukalt vabaturumajanduslikku kapitalismi, suhtuvad kliimateadlaste enamiku väidetesse suurema umbusuga, vahendab Medical Xpress.

    More than 1000 visitors to blogs dedicated to discussions of climate science completed a questionnaire that queried people’s belief in a number of scientific questions and conspiracy theories, including: Princess Diana’s death was not an accident; the Apollo moon landings never happened; HIV causes AIDS; and smoking causes lung cancer. The study also considered the interplay of these responses with the acceptance of climate science, free market ideology and the belief that previous environmental problems have been resolved.

    The results showed that those who subscribed to one or more conspiracy theories or who strongly supported a free market economy were more likely to reject the findings from climate science as well as other sciences.

    The researchers, led by UWA School of Psychology Professor Stephan Lewandowsky, found that free-market ideology was an overwhelmingly strong determinant of the rejection of climate science. It also predicted the rejection of the link between tobacco and lung cancer and between HIV and AIDS. Conspiratorial thinking was a lesser but still significant determinant of the rejection of all scientific propositions examined, from climate to lung cancer. /—/

    “There has been much research pointing to the role of free-market ideology in rejecting climate science, but this is the first time it’s been shown that other scientific facts, such as the link between HIV and AIDS, are also subject to ideological rejection,” Professor Lewandowsky said.

  46. Mart K. ütles:

    New Yorgi linna tervishoiuametnikud on võtnud uurida juhtumeid, kus ayurveda-libaravimeid saanud rasedate organismi sigines ärevusttekitavalt palju tina.

    Tekst räägib, et juttu on siiski pliist ehk seatinast, mitte lihtsalt tinast ehk inglistinast. Vahe on oluline — plii on märksa mürgisem ja seotud selgelt mõõdetavate kognitiivsete arenguhäiretega.

  47. Postimees kritiseerib Google’i kokanduspraktikat.

    Tervise Arengu Instituut katsetas eelmise aasta lõpus koolisööklates tippkokkadega, kuid leidis, et seda ei ole Eestisse vaja ja on liiga kallis.

    «See oli tegelikult MTÜ Eesti Maitsed ettepanek ja me läksime nendega kaasa, et väikse hulga koolide peal ära proovida, mida selline asi võiks meile anda,» rääkis Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Anneli Sammel.«Eriti just sellepärast, et tippkokkade kooli viimist on meile väga mitmel korral näiteks toodud, et miks me ei võiks seda kasutada.»

    Probleemiks on kohalik köögipoliitika:

    «Ajakirjanikele oli see palju suurem rõõmuallikas kui kokatädidele. Kui me projekti kokkasid otsisime, siis selgus, et väga paljud koolikokad ei ole üldse valmis tippkokaga töötama,» selgitas Sammel. «Nad on tegelikult väga tagasihoidlikud inimesed.»

    Kui kaua pidid vaesekesed ebainimlikke töötingimusi taluma?

    Projektis «Restoran läheb kooli» osalesid mullu tippkokad Angelica Udeküll, Peeter Pihel ja Roman Zaštšerinski, kes pakkusid oma oskusi Rocca al Mare koolis Tallinnas, Laulasmaa koolis Harjumaal ja Rosma koolis Põlvamaal. Koolikokad veetsid ühe päeva restoranis ja tippkokad päeva koolisööklas. Koolikokad õppisid tippudelt maitsestamist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga