Lõpp läheneb ja muud lood detsembris


Loited Päikeselt põhjustavad nähtavaid efekte ka planeedil Maa (sinine täpp keskel). Pildistanud ja komponeerinud Martin Vällik. Klõpsa pildile, näed suuremalt.

  • Mikk Sarv: maailmalõpu(l)ootus

    Vanasti teadis iga karjalaps, et päike tuleb pilve tagant välja, kui teda paluda. Kõige kiiremini juhtub see siis, kui paluda lauldes. Inimese mõttel ja soovidel on tohutu jõud. Eriti suur on häälega välja öeldud soovi jõud ning kõige suurem on see lauldud soovil. Küllap on see põhjus, miks kõigis usutalitustes on nii suur osa laulul ja muusikal.

    Ja seepärast ei olnud vanasti ei põuda, ei üleujutusi…

  • Kenn Konstabel: kui palju maksavad psüühikahäired?

    Psühholoogi roll Eesti tervishoiusüsteemis on ebamäärane – näiteks puuduvad siin erinevalt mitmest lähinaabrist selged nõuded psühholoogi ettevalmistuses; tervishoiu tugispetsialistide hulka kuuluvad meil hingehoidja ja massöör, kuid psühholoog mitte.

    Selline ebamäärasus on kasulik ainult lobapsühholoogidele – käid nädalalõpukursustel, saad kujundatud paberi, nimetad end (mingi heakõlalise eesliitega) terapeudiks ja hakkadki patsiente vastu võtma.

  • Mõned Eesti meediakanalid (ei suuda ühtki viidet viidata, raadiost kuulsin) teatasid, et Põhja-Koreas olla leitud ükssarvikute pesa. Asja kommenteerib Tuftsi ülikooli juures tegutseva Fletcheri juura ja diplomaatia kooli Korea uuringute professor Sung-Yoon Lee:
    Live Science: The Real Story of North Korea’s Unicorn Lair
  • FOTOD: Riigikogus toimus järjekordne palvushommikusöök

    Eesti palvushommikusöök sünnib Eesti Evangeelse Alliansi ja Eesti Kirikute Nõukogu koostöös tegevtoimkonnaga, mida juhivad pastor Miguel Zayas, vaimulik ja eetik Meego Remmel ning misjonär Triin Rait.

    Tänavuse palvushommikusöögi juhid ja auesimehed olid riigikogu aseesimehed Laine Randjärv ja Jüri Ratas.

    Sellele üritusele peaks tegema mingi paralleelse narrimisürituse, et osundada palvuse naeruväärsusele ning usuvärgi mittesobivusele sekulaarse riigikorralduse juurde. Ettepanekud rituaali vormi ja sisu suhtes teretulnud.

  • Meil siin on Umbluu preemia, aga mujal on Jaan Tatika ja Saalomon Vesipruuli aurahad, mille üheks nominendiks on pakutud ka yours truly:

    Seekord tahab Persona in fieri tunnustada ka alternatiivmeedia esindajaid ja esitab nominentide hulka portaali skeptik.ee vaimse juhi ja arvamusliidri Martin Välliku, kes kirjutas Maaülikoolile Saalomon Vesipruuli stiilis kaebekirja dr.Viljo Viljasoo vastu, pärides aru, kuidas julgeb selline inimene väljuda teadusliku dogmaatika raamidest ning esineda teaduslikus poliitbüroos mitte heaks kiidetud arvamustega. Persona in fieri ei sea kahtluse alla hr. Välliku kiiduväärseid teeneid füüsika ja astronoomia propageerijana, kuid auraha omistamisega juhime tähelepanu, et oma maailmaruumist väljumine ei või lõppeda teiste maailmaruumide hävitamisega.

  • Soome skeptikud nimetasid kõrvavalguse turundajad Huuhaa auhinna saajaks:
    Skepsis nimesi Valkeen kirkasvalokuulokkeet vuoden Huuhaaksi
    Kõrvavalgusega masenduse peletamisest kirjutas isegi muidu päris teadusuudiseid vahendav portaal Novaator.

109 Replies to “Lõpp läheneb ja muud lood detsembris”

  1. Vello Leito tutvustab esoteerilist eshatoloogiat.

    Uue Maailmakorra loomise projekt on juba sajandeid vana, see käivitati 1776. aasta volbriööl. Millist ajahetke aga lugeda Euroopa Uue Korra, kui eelmise alamprojekti käivitumiseks, seda on raske määrata. On pakutud erinevaid tähtsündmusi projekti sünnihetkeks, kuid mis tähtsust sel, kuna projekti praktiline rakendamine sai oma reaalse alguse siiski alles 1973. aastal, kui David Rockefeller asutas oma eraorganisatsiooni Trilateraalne komisjon. Sinna kuulub praegu üle 300 liikme. Väidetavalt omab Uue Korra projektis veelgi suuremat kaalu poolsalajane Bilderbergi grupp, mis koondab umbes 120-140 eraisikust liiget ja niisamuti koguneb kord aastas, nagu trilateraalidki. Mõlemad koondavad väga hoolikalt valitult maailma kõige mõjukaid isikuid poliitika ja äri maailmast. Viimane Trilateraalse komisjoni istung toimus 5. novembril 2012. aastal ja Soome meedia väidetel osales sellel ka T.H. Ilves.

    Võib öelda, et faktiliselt juhivad need kaks grupeeringut kogu ülisalajast transformatsiooni mingisugusestki demokraatlikust elukorraldusest Euroopas ülikitsa ja salajase orduliku eliidi diktatuuri meelevalla alla – orjanduslikku korda Orwelliku „1984“ stiilis. Projekti käivitamise hetkest saadik on analüütikud vaevanud oma pead sellega, et kuidas nad seda ikka teevad? Nähtavaid käsuliine ja -laudu ei ole kusagil näha, ent ometi sammuvad kõik Lääne riigid (Venemaa välja arvatud) sõjaväelaslikult ühte sammu Uue Korra maailma suunas. Saatanlikult kavalalt teevad, gigaprotsessi juhtimiseks leiutasid nad n.ö juhtmevaba juhtimisemeetodi (JJ-meetod).

    Seepeale läheb jutt sujuvalt üle isand Leito pet peeve of the day peale.

  2. Päikesetormidele-maiade kalendritele keskendumine on mõistetav – keegi ei taha ju rääkida sellest, mis tegelikult lõppu lähemale toob – sigimist ja tarbimist.

    Kellegi teise (nibiru, maiade, päikese) poolt esile kutsutav katastroof ei sega poodi shoppama minemist:))

  3. @dig:

    dig, järsku on Teile silma jäänud põhjendus imelikule olukorrale, mis seotud Iisraeli asundustegevuse vastasusega: USA, EL , kõik on järsku väga häälekaks muutunud.

    Judaistlike ennustuste järgi pidi Messias saabuma 2012. a. judaistliku kalendri järgi aastal 5772 (algas 28 September 2011 ja lõppes 16 September 2012), aga midagi ei juhtunud. Kogu see nn. Uue Maailma – NWO kontseptsioon variseb ju sedasi kokku. Ma ei leia vastust.

    Kas võib üheks põhjuseks olla Iisraeli teadlaste uuringud (mis olid siiani tähelepanuta jäetud), mille järgi ei ole patriarhe kunagi elanud, vaid need elulood on võetus Egiptuse ajaloost (kahtlen selles osaliselt – Moosese lugu sarnaneb üksühele semiidi soost Akkadi valitseja Sargoni loole). Ka öeldi teadlaste poolt otse välja, et Egiptuses ei ole heebealasi kunagi elanud; väljarändamist Egiptusest pole toimunud. Teadupoolest elasid ja valitsesid Egiptust lühikest aega semiidi päritolu hüksoslased, kes sealt häbiga egiptlaste poolt välja peksti. … Vana Testament on sisuliselt lihtsalt üks luulelugu, mida ei toeta arheoloogilised leiud. Iisraeli riigi Saalomoni tempel asus vist tegelikult mitte Jeruusalemmas, vaid Gerisimi mäel, mis on ka välja kaevatud ja rahvale avatud.

    All hell broke loose in Israel in November of that year when Prof. Ze’ev Herzog of Tel Aviv University announced: “the Israelites were never in Egypt, did not wander the desert, did not conquer the land, and did not pass it on to the twelve tribes”. Moreover, the Jewish God YHWH had a female consort – the goddess Asherah!

    His conclusion that the kingdom of David and Solomon was at best a small tribal monarchy, at worst total myth, has made enemies for him in the camps of traditional Jewish and Christian belief systems. He asserts: all evidence demonstrates that the Jews did not adopt monotheism until the 7th Century BCE – a heresy according to the Biblical tradition dating it to Moses at Mount Sinai. Allikaks on: Abraham, Joseph, Solomon and David (from Ha’aretz Magazine, Friday, October 29, 1999) http://www.perankhgroup.com/ab....._david.htm

  4. Sel lingil on ära toodud okupeeritud Palestiina alade kaart. Israel’s Other Temple http://www.spiegel.de/internat.....27144.html

    Kaart näitab ilmekalt, miks ei saa Palestiina riiki luua. Okupeeritud Läänekaldal asub Gerizimi mägi, mis vastavalt piiblile oli õnnistuste ja Eebali mägi oli needuste mägi. Kuidas saab loobuda õnnistuste mäest ja see palestiinlastele jätta? 5 Moosese 11:29 Ja kui Issand, su Jumal, sind on viinud sellele maale, mida sa lähed pärima, siis jaga õnnistust Gerisimi mäel ja needust Eebali mäel!

    Jeruusalemma ei ole Moosese 5 raamatus poole sõnagagi ära märgitud. Usklikest on lausa hale, kuidas neile on kott pähe tõmmatud.

  5. Postimehes tutvustab Maailm alkoholipoliitika eesmärke.

    Praeguse alkoholipoliitika eesmärgiks ei ole rahvastiku püsimajäämine, inimeste heaolu ega laste ellujäämine, vaid alkoholitootjate kasum, leiab Anu Kasmel, Maailma Terviseedenduse Assotsiatsiooni asepresident.

    Saadaval on ka “iga kell ja iga ilmaga tuleb makse langetada ja see toob kaasa maksutulude tõusu” kaliibri jabur väide:

    Aktsiisi tõstmine vähendab oluliselt paljude riikide ja uuringute andmetel alkoholiga seonduvat haigestumist, suremust ja majanduskahju.

  6. O cookievaba Kameelion ütles:

    Judaistlike ennustuste järgi …

    Teadupärast võivad kaks rabi kokku saades välja töötada kolm paarikaupa mitteühilduvat ennustust. Mitu ennustust võivad välja töötada rabide konverentsil osalevad sada rabi, kui nad kõik paarikaupa kokku saavad? Milline on tulemus, kui võib eeldada, et erinevates ennustuskolleegiumites loodud ennustused on paarikaupa mitteühilduvad? Kaht ennustuskolleegiumi loetakse erinevateks, kui ühte neist kuulub vähemalt üks rabi, kes teise ei kuulu.

  7. @dig:

    Te olete ennustamisest väga valesti aru saanud, ennustused põhinevad numeroloogial (kahjuks, tegelikult õnneks tean sellest piisavalt vähe!). Kõige lihtsama seletava variandi leidsin siit: Re-post: Mayan Calender, December 21 and Judaism http://shiratdevorah.blogspot......1-and.html Lisaks on see seotud ka maiade kalendriga. Hurraa!

    According to the Mayan calendar, the year 1992 is the first year of the last phase [period 20] of the final stage [13th stage] of the great cycle. It is striking to note that the year 1992 was the year תשׁנ”ב – 5752 years from the creation of the world, which was the beginning of the time after midday Friday, [on the cosmic clock] when the special Shabbat atmosphere began to descend on the world [according to the holy Arizal] …

    Rav Kushilevsky comments that when discussing the year 2012, one must take into consideration the wellknown fact that the Vilna Gaon considers the birth pangs of Moshiach to be of 70 years’ duration. In the same vein, there are 70 words in Psalms chapter 20 which include ”May Hashem answer you on the day of trouble”. In the year 5702, the Holocaust began in full force and, as the Aish Kodesh wrote: ”The terrible tragedies and horrible, unnatural deaths that the cruel Nazi beasts inflicted upon the House of Israel in the year 5702, in my scope of knowledge of the words of the sages and the Book of Chronicles, there has never before been such suffering…”

    From this we infer that the year 5702 began the birth pangs of Moshaich. If we add another 70 years from 5702 in order to get to the date of the actual ”birth”, we get the year 5772 – 2012.

  8. Materdaks veidi Tallinna Õpetajate Maja. Tegemist Tallinna linnaasutusega, mis saab linna eelarvest üle 120 tuhande euro aastas. Oma missiooni on nad sõnastanud selliselt: “Pakkuda täiskasvanutele õpikeskkonda oma võimete arendamiseks ja teadmiste täiendamiseks ning vaba aja sisustamiseks.”

    Milliseid võimeid arendada saab ja millises valdkonnas oma teadmisi täiendada?

    Muude kursuste seas pakkutakse ka järgnevaid:

    Tarot – tõlgitsemine ja ennustamine

    Algkursuse eesmärk:
    Tutvustada kursustel osalejatele Tarot kaarte kui võimalust enese ja maailma paremaks mõistmiseks, tulevikustsenaariumide läbimängimiseks, tulevikku vaatamiseks ja oma probleemidele lahenduse leidmiseks.

    Väetants

    “Kuidas tantsida nii, et see, mis sünnib – läbi Sinu keha – reaalajas, on kooskõlas kõike siin universumis liikuma panevate jõududega? Kuidas nende jõudude mängu oma kehas jälgida, jäädes ise tunnistajaks, ning samal ajal lastes nendel jõududel / energiatel oma keha liikuma panna ja miks mitte oma sisemaailma tervendada?”

    DO-IN jaapani enesemassaaži koolitus

    “Pidev kiirustamine ja kiire elutempo loovad tingimused, kus keha liigub tasakaalust välja, seda nimetatakse ka haigestumiseks. Et püsida terve ja tasakaalus on mõistlik omandada kiire enesemassaaži tehnika, mis ergutab ja annab energiat. Vajadus massaaži järele on siis just kõige suurem, kui meil pole selleks aega või võimalust. Selle lünga täidab enesemassaaži koolitus.”

    Akupunktuuri lühikursus

    “Koolitusel õpetatakse lihtsamaid energiakanalite ja akupunktuuri punktide blokeeringute vabastamise tehnikaid ja võtteid. Lühikursus keskendub inimese enda võimalustele vabastada lihtsamate tervisehädade korral keha energia blokeeringutest, et aidata kaasa keha tasakaalustumisele ehk tervenemise protsessile. Paljud on kogenud, et vahel piisab vaid mõne akupunkti mõjutamisest, et leevendada valu, pinget või muud ebameeldivat tasakaalutust kehas.”

    Lisaks eelnevatele ka terve rida erinevaid jooga kursuseid jms. Täpsem nimekiri

  9. O cookievaba Kameelion ütles:

    Te olete ennustamisest väga valesti aru saanud, ennustused põhinevad numeroloogial (kahjuks, tegelikult õnneks tean sellest piisavalt vähe!).

    Kui sada kabalistlikku rabi töötavad igaüks omaenda vandlitornis ja igaühel neist on sada numbrit, mitu erinevat numeroloogilist järeldust nad siis teha suudavad? Mis juhtub, kui rabid seejärel kokku saavad ja oma ennustusi vahetama hakkavad?

  10. @dig:

    Ha, ha, ha … Kas ma pean nüüd kibekähku-kärmesti läbima numeroloogia, astroloogia ja kabala süvendatud kursused, et välja mõelda, kuidas tuleks ennustada nii, et see ka täide läheks? Ja siis saan maailmakuulsaks ennustajamooriks!!! Ah, selline odav kuulsus pole minu jaoks. Ei viitsi tühja-tähja peale aega raisata. Erinevaid mullitajaid on niigi palju. Hi, hi, hi …

  11. Karja pagariäri trükkis hulka kilekotte oma leiva jaoks ja kirjutas kottide peale ebakorrektse terviseväite. Riiklik järelevalve sai jaole ja tegi ettekirjutuse tarbijate eksitamine katki jätta. Saarte Hääle hinnangul on juhtumis süüdi riigiametnikud.

    Kümned tuhanded Karja terviseleiva pakendid on veterinaar- ja toiduameti andmeil kõlbmatud, kuna üks pakendil leiduv sõna ei ole ühtäkki enam sobilik.

    Leisi vallas tegutsev Karja pagariäri peab veterinaar- ja toiduameti (VTA) ettekirjutuse kohaselt ära viskama laias laastus 50 000 Karja 820-grammise terviseleiva pakendit. Põhjuseks pakendil toodud väide: “Rukki täisterajahu ja seemnetega Karja terviseleib on kiudaineterikas. Kiudainete tarbimine soodustab seedimist.” VTA leiab, et korrektne lause oleks: “Rukkikiudained aitavad kaasa normaalsele sooletalitusele.”

  12. Delfi Rahva Hääles kirjutab nördinud tõega pihta saaja:

    Koolis küsides, et millal meie seda [filmi nimega Ulmefilm] näeme pööritati silmi ja kästi mul silmist kaduda kuigi tegelikult on need kõikide koolide postkasti saadetud. Kurb ja veelkord kurb kuidas tõde jõuga kinni hoitakse, kaua, kes seda teab, sest järjest suuremad massid on tõe jälile jõudnud ja on vaid aja küsimus, kui tänane maailma süsteem kokku kukub ja valitsused palajastatakse kokkumängudes.

    Loodan, et sama järjekindlalt ning otsustavalt kupatatakse koolist välja ka muud usukuulutajad.

  13. ScienceNOW tutvustab põletavaid küsimusi geofüüsilises süstemantikas.

    The voluminous scientific program at this week’s 20,000-scientist American Geophysical Union (AGU) meeting is generally drier than Gale crater on Mars. But professor of geophysics and complex systems Brad Werner of the University of California, San Diego, has livened things up with a suggestive title talk, scheduled as part of a session tomorrow called “The Future of Human-Landscape Systems II.” Drawing on Werner’s computer modeling of the relationship between human society and environmental systems, “Is Earth F**ked? Dynamical Futility of Global Environmental Management and Possibilities for Sustainability via Direct Action Activism” makes some disturbing conclusions. (Asterisks are included in the official title of the talk, which can be accessed by search.) “[T]he dynamics of the global coupled human-environmental system within the dominant culture precludes management for stable, sustainable pathways and promotes instability,” Werner’s abstract says.

  14. GrrlScientist kirjutab Guardian’is papagoist, kes on inimese dresseerinud talle mänguautot ehitama.

    Proving that robots aren’t just for people any longer, African grey parrot, Pepper, has learned to drive a robot that was specially designed for him. Pepper, whose wing feathers are clipped to preventing him from flying around his humans’ house and destroying their things, now manipulates the joystick on his riding robot to guide it to where ever he wishes to go.

    Pepper decided to pursue a bold course of action to remedy this situation: he would attempt to train his humans to never abandon him. A simple goal, but addressing it was a daunting task — so challenging that he would often scream in sheer frustration. Eventually, Pepper’s screams of loneliness and frustration had the desired effect: Mr Gray began designing a variety of objects to occupy the parrot’s time and energies whilst his humans roamed through the house, out of his sight.

    The first toy was a sound-activated squirt gun. This toy sprayed water on Pepper whenever he screamed. After an initial period of silent astonishment at his human companion’s sheer ingenuity, Pepper tested the toy thoroughly and grew to love it. Of course, Pepper’s shrieks were rewarded so he screamed more than ever, although now, his frustration was tempered with long moments of soggy, shrieking delight.

    “He started using it as a bird bath”, admits Mr Gray, who originally designed this particular toy to quiet Pepper. He added: but “then he’d scream just to be squirted.”

    Saadaval on ka video.

  15. dig ütles:

    Leisi vallas tegutsev Karja pagariäri peab veterinaar- ja toiduameti (VTA) ettekirjutuse kohaselt ära viskama laias laastus 50 000 Karja 820-grammise terviseleiva pakendit. Põhjuseks pakendil toodud väide: “Rukki täisterajahu ja seemnetega Karja terviseleib on kiudaineterikas. Kiudainete tarbimine soodustab seedimist.” VTA leiab, et korrektne lause oleks: “Rukkikiudained aitavad kaasa normaalsele sooletalitusele.”

    No ma ei tea nüüd. Kui nii peeneks norimiseks läheb sõnakasutuse kallal, siis tekib mu meelest küsimusi, kuidas üldse reklaame teha tohib. Ma ei usu, et ükski telereklaam vähegi rangemalt võttes tõele vastab. Vahel reklaamitakse (minu asjatundmatul hinnangul) lausa tervisele ohtlikke asju. Näiteks see nn õhuvärskendamise kemikaal, mis end pidevalt õhku piserdab.

  16. Austraalia peaminister tähistab maailma lõppu.

    “My dear remaining fellow Australians,” Ms Gillard begins in the clip. “The end of the world is coming. It wasn’t Y2K, it wasn’t even the carbon price.”

    “Whether the final blow comes from flesh eating zombies, demonic hell beasts or from the total triumph of K-pop, if you know one thing about me it is this: I will always fight for you to the very end,” Ms Gillard says in solemn tones.

    Finishing the video, the Prime Minister observes: “At least this means I won’t have to do Q&A again.”

  17. VIDEO: Peaminister Medvedev hakkas rääkima tulnukatest http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=65379782

    Tuumarelva koodi sisaldava portfelliga käib alati kaasas salateenistuse raport meie planeedil olevate tulnukate kohta, täpsustas peaminister. Lisateavet selle kohta saab filmist “Mehed mustas”, rääkis muhelev Medvedev. “Ma ei ütle, palju tulnukaid meie keskel olla võib, sest see tekitaks paanikat,” lisas ta ajakirjanikule, kes ei suutnud naeru tagasi hoida.

    Rock mõjub mõnele ikka väga kehvasti, tekitab kõrvade vahel tuuletõmbuse. Irw, irw, irw … Ta on Deep Purple fänn. Siin on pildikesi kunagisest kohtumisest: http://www.google.ee/search?q=.....38;bih=842

  18. dig tsiteeris Saarte Häält:

    Leisi vallas tegutsev Karja pagariäri peab veterinaar- ja toiduameti (VTA) ettekirjutuse kohaselt ära viskama laias laastus 50 000 Karja 820-grammise terviseleiva pakendit. Põhjuseks pakendil toodud väide: “Rukki täisterajahu ja seemnetega Karja terviseleib on kiudaineterikas. Kiudainete tarbimine soodustab seedimist.” VTA leiab, et korrektne lause oleks: “Rukkikiudained aitavad kaasa normaalsele sooletalitusele.”

    Ausalt öeldes ei saa tõesti aru, milles asi. Lausaline ettekirjutamine, millist lauset tohib reklaamis kasutada, lõhnab minu arust sõnavabaduse piiramise moodi. See, et valetada ei tohi, on okei, aga kui ma ei või reklaamis öelda, et miski, mis aitab kaasa normaalsele sooletalitusele, on kasulik seedimisele…

  19. tq ütles:

    See, et valetada ei tohi, on okei, aga kui ma ei või reklaamis öelda, et miski, mis aitab kaasa normaalsele sooletalitusele, on kasulik seedimisele…

    Sa ei tohi reklaamis öelda, et miski, mis lähendab sooletalitust normile, teeb seda normist paremaks.

  20. Minut väidab, et is(s)and Lang ei suuda kriitikal ja vägivallal vahet teha.

    “Tänane õhkkond on meil ju küll selline, et kui keegi poetab sõna ringhäälingu vastu, siis, esiteks, pannakse talle haamriga vastu pead,” väitis minister Kuku Raadio eetris.

    Vaeseke tunneb end kritiseerituna ja soovitab selle vastu rakendada radikaalseid meetodeid — tõsi küll, haamri asemel kinga kasutades.

    “Esimene üks samm, mida rahvusringhääling võiks küll teha, võiks selle Tarmu Tammerki saate sealt eetrist maha võtta, sest et see kindlasti ei näita tema professionaalsust.”

  21. Postimees:

    Tervendaja Volli head käed

    Vladimir Jelissejev ehk Volli, Eesti nõutumaid tervendajaid, kellest neil päevil ilmus ka elulooraamat, paneb kõigile südamele: vaadake oma töö- ja elutingimused kriitilise pilguga üle.

    Ometi ripub Volli kabinetis aukohal paavst Benedictus XVI ametlik õnnistuskiri. On ju Vladimir Jelissejev Euroopa Naturaalmeditsiini Akadeemia (see akadeemia üritab leida tavameditsiiniga ühisosa ja selle tegemisi jälgib ka Vatikan – toim) ja Teutooni ordu rüütlikavaler.

    Saadaval on ka paar celebrity testimony‘t.

  22. Ma ei saa aru, skeptikud, miks te nii tigedad olete. Ei ole ju nii, ammu enam, et pruunides ülikondades igavad mehed asju rääkisid, maailm on lahti, meeled ka. Olge avatumad, sõbralikumad, mõelge kaugemale _establishment_’ist ette antud nn ‘teadmisest’. Lugege meediat, mis ei ole peavool, olge avatud uutele kogemustele, teadmistele, ideedele. Selline negatiivsus, mis siit vastu vaatab, tekitabki vähki.

  23. @,-,:

    Ma ei saa aru, skeptikud, miks te nii tigedad olete. Olge avatumad, sõbralikumad, mõelge kaugemale _establishment_’ist ette antud nn ‘teadmisest’.

    Hea on nii soovitada, kuid kui inimesed demonstreerivad oma harimatust nii avalikult, nagu see praegu internetis välja paistab, siis hakkab lõpuks ära tüütama. Pühad vereliinid, Nibiru, reptiilid, erinevad religioossed sektikesed, maailmalõpp jne. See nõmeduste nimekiri oleks vist lõputu. Muide, osa vanas mütoloogias ära toodud seisukohti ei olegi teadusega vastuolus.

    Lugege meediat, mis ei ole peavool, olge avatud uutele kogemustele, teadmistele, ideedele.

    Loengi ja sealt olen ma ka palju teadmisi saanud (kuid ma pean väärtusetuks sopa-allikaks New Age’laste, ka vaimsete õpetajate sonimisi, kuna nad aitavad ehitada vandenõuteoreetikute poolt siunatavat Uut Maailmakorda). Seal käib ajupesu ja liikumistest sõltuvuse tekitamine, mis on minu arust kuritegu, kuna nii peatub igasugune isiksuse areng. Kusjuures valetavad nii peavoolumeedia kui ka igasugused vaimsed õpetajad. Võimalik, et viimased ei ole vanadest tekstidest lihtsalt korrektselt aru saanud. Miks on nad iidsetele teadmistele sülitanud ja neid tundmatuseni muutnud, ei oska Teile öelda.

    Püha vereliini Merovingid elavad Eestis. Nende esiemast raamat: Raivo Seppo “Fredegunde, Neustria kuninganna” Jeesusega pole mingit sidet, küll aga paganast Rooma üliku Ricimer’iga, kes oli abielus Rooma keiser Anthemius’e (467-472) tütre Alypia’ga. Ricimeri õde oli Merovingide esiema Clothilde, Clotilda, Clotild, Rotilde or Chroctechildis 475–545, Clovis I teine abikaasa, vanaema.

    Enamiku tohmanite jaoks müstiline Nibiru eksisteerib reaalselt. Põhiliselt viidatakse Jupiterile, kuid mõne üksiku tahvli peal viidatakse ka Merkuurile. Nibiru (Babylonian astronomy) http://en.wikipedia.org/wiki/N.....tronomy%29

    Reptiilid – kujumuutmine on anatoomiliselt võimatu, inimene sureks selle valu kätte.

    Erinevad religioossed sektikesed – neil pole ju isegi korralikku pühakirja. Ka surnust ülestõusmine ei ole võimalik, kuna peale ajusurma saabumist, toimuvad peaajus pöördumatud muudatused. Kas jumalaks on kehtiva õpetuse järgi kuulutatud zombie?

    Kuidas on võimalik olla avatud, sõbralik? Tõde on internetis leitav, miks alternatiivsed paralased oma allikate tõepärasust ei kontrolli?

    Ei taha enam olla hea ja sõbralik! Aitab!!!

  24. EPL-is kirjutab rahvakirjanik Indrek Hargla esoteerikast, mida tema hinnangul on Eestis liiga palju.

    [K]asvav pettumus etableerunud riigikorras, ristiusu elukaugus, sotsiaalsed probleemid, sõjad, maailma polariseerumine ja uue põlvkonna suurem vabaduseihalus tingisid vajaduse uut tüüpi vaimsuse järele.

    Paljude pilgud pöördusid müstilise oriendi poole, mis näis pakkuvat ummikusse jooksvale läänele vaimse selginemise võimalust. Rahu ja armastuse ajastu lapsed leidsid idamaade filosoofiad, sealhulgas jooga. Uut vaimset teed otsiti ka Euroopa kultuuride minevikust: hoogsalt hakati taastama keldi müstitsismi, tekkisid õhtu- ja hommikumaid ühendavad esoteerilised kultused.

    Artikkel on maksumüüri taga, aga viieminutise tasuta lugemise käigus õnnestus sabast maha kribada järgmist:

    Millest on tingitud need käärid, et teadusajastul ja infoühiskonnas otsib üha rohkem inimesi abi esoteerikast? Lihtsameelseid on muidugi alati olnud, igal ajal ja igas ühiskonnas. Lihtsameelsetes ebausu õhutamine on sissetulekuallikaks ka meelelahutustööstusele. Sügavam vastus on aga kurb ja lihtne: inimestel on raske oma eluga üksi toime tulla ning vajatakse kinnitust meist suurema maailma olemasolu kohta. See on nišš, mida varem on osaliselt täitnud religioon.

    Lõpuks jõuab auväärt Hargla järeldusele, et rahva pürg (reglementeerimata) transtsendentalismi poole on märk sellest, et ühiskond lülitub usupõhisest režiimist üle tõendus- ja teaduspõhisele.

    Loodame.

  25. IKH kirjutab Postimehes:

    Jõulukalendri saates «Mysteriet på Greveholm: Grevens återkomst» teemaks on perekond, kes kolis vanasse mõisa ning pere lapsed võtavad spiritismi abil ühendust kummitustega, edastab Expressen.

    Saate kohta on tehtud üsna palju avaldusi Rootsi meediaametile.

    Vaatajate sõnul sisaldab saade elemente okultismist, New Age liikumisest ja spiritismist.

    «Lapsed ei peaks tegelema sellega, et õpivad vaime välja kutsuma ja nendega suhtlema,» seisis ühes märgukirjas.

    Katoliku kiriku preester Zbigniew Golobiewski hoiatas selle saatesarja eest möödunud nädalal. Tema sõnul tegelev STV saatanakummardamisega.

    Religiooni kohalike iseärasustega mitte kursis olla võivale lugejale olgu meenutatud, et Rootsi riigikirik on luterlik, mitte katoliiklik.

  26. @dig:

    Üldiselt. Skeptittsism peaks tähanedama kahtlemist. MIks am aga ei näe siin kahtlusi peavoolu, teie poolt jumaldatud eelretsenseeritud (pigem siiski eeltsenseeritud) tekstide kohta?

    Mina pigem usun, kuna asi on ju siiski uskumises, vanu irimesi, kultuure, kellel olid asjad ammu enne kui nn ‘lääne kultuure’ digitaalsed käekellad leiutas.

    Mingi põhjus ju peab olema, et Maapalli ressursse nii räigelt kurnataksed, kuigiTesla j teistel on olnud palju alternatiive. Kellelegi peab see olema kasulik.

    Võtkem v lambist minggi õudne katastroof, tuumatalv nt. Mõiste on pärit KGB lilla-liberaalide ajupesust. KGB kasutas pedesid ära juba ammu. Mingit tuumatalve ei ole ega tule. Etriti tänapäevaste taktikaliste lõhkepeadega.

    Mure oli lihtsalt, et vasakliberaalsed lillad ei oleks suutnud mingitki vastulööki anda, nagu ei suuda peadibla ka praegu.

  27. ,-, ütles:

    MIks am aga ei näe siin kahtlusi peavoolu, teie poolt jumaldatud eelretsenseeritud (pigem siiski eeltsenseeritud) tekstide kohta?

    Kuhu Sa juba vaadanud oled? Ja see küsimus on täiesti konkreetne, mitte üldine.

  28. Muide, mis tõenäosusesse puutub, siis selleks, et esimese vooru läbimise tulu matemaatiline ootus oleks positiivne, piisab testi eduka läbimise tõenäosusest 9,1%. Kellel on tõsiseltvõetavad paranormaalsed võimed, selle jaoks peaks see käkitegu olema.

  29. Delfi vahendab brittide soovitusi saabuvaks maailmalõpuks valmistumisel

    Londoni tuletõrjebrigaadi kõneisiku sõnul peaks linnaelanikud maailmalõpuks valmis olema, sest maiade 5000-aastane kalender saab otsa, kinnitab Upi.com.

    “Paigutage suitsualarm oma kodu igale korrusele, nii võib teil olla eelis saada teada maailmalõpust enne neid, kel seda pole,” sõnast ta ning lisas: “Kui te maailmalõpu üle elate, siis saate ka kiiremini tulekahjust teada, kui see peaks kunagi puhkema.”

    Automobile Association soovitab inimestel aga autod maailmalõpuks ette valmistada: “Enne, kui te sõitma hakkate, leidke aega teha ümber auto rutiinne kontrolltiir ning varuge sõiduks kauem aega.”

    “Kohalik raadio on hea infoallikas nii ilma kui teeolude kursishoidmisel peagisaabuva maailmalõpu ajal. Kui saabub uudis maailmalõpust, püüdke säilitada oma tähelepanu ja pilk teel ning hoidke käed kindlalt roolil.”

  30. Postimees vahendab Ülemaailmne meditatsioon 12.12.12

    12.12.12 on paljude arvates maagiline kuupäev. Portaal Alkeemia annab teada, et Eesti aja järgi kell 14.30 toimub ülemaailmne meditatsioon, kus jagatakse häid tundeid, mõtteid ja võnkeid meie planeedile ja kõigile meile, et saavutada maailma ühtsus.

  31. Forte tutvustab kuhjaga harukordset jama ja tambib ulmekirjanduse head nime mutta.

    Ülestõusmine oli Kristusele vägisi kaela sunnitud paratamatus, budistide jaoks on nirvaana aga eesmärk iseendas. 12. ja 21. detsembri vahel on igatahes mediteerimiseks ja enesepuhastuseks soodne aeg.

    Ulmemaailmas tähendab ascension (mida kristliku kombestiku alusel tõlgitakse ülestõusmiseks) ennekõike hetke, kus maisest eksistentsist vabanenud olevused siirduvad astraal- ehk spirituaalmaailma. /—/

    Kõige kummalisem on küll see, et ajal kui kibestunud vandenõuteoreetikud ootavad hirmsat katastroofi, vaimsusliikumised püüavad ohtudest end üle mediteerida ja ulmeliikumised ootavad päästvaid lendavaid taldrekuid, mis neid ära viiksid, on üks kõige nimekam ulmeliikumine vait.

    Jutt on raeliitidest, ehk ulmeliikumisest, mis 2002. aastal uljalt väitis, et nad on klooninud esimese inimlapse, kuid pärast seda pidid oletatavalt pettuse paljastumise hirmus ennast tagasi tõmbama.

    Tundub, et IKH-le on tekkinud arvestatav konkurent.

  32. salvey vahendas Postimeest/naine24.ee-d:

    […] Portaal Alkeemia annab teada, et Eesti aja järgi kell 14.30 toimub ülemaailmne meditatsioon, kus jagatakse häid tundeid, mõtteid ja võnkeid meie planeedile ja kõigile meile, et saavutada maailma ühtsus.

    Vihje mediteerijaile: mõttejõul millegi väristamine on telekinees ja sellega saaks taotleda miljonit eurot, mille saaks mitte võtta kasuahnelt endale, vaid annetada millegi kasuliku jaoks ;)

  33. Nii liberaalid kui konservatiivid tajuvad teise leeri moraalseid vaateid moonutatult (tegelikust äärmuslikumatena), vahendab Science Daily.

    Moral stereotypes about “typical” liberals and conservatives held by both groups are generally correct, but exaggerated both for their own group and the other, according to new research published December 12 in the open access journal PLOS ONE by Jesse Graham at the University of Southern California and his colleagues at the University of Virginia and New York University.

    The researchers asked 2,212 U.S participants to answer questions about moral beliefs either with their own views, or with their idea of a typical liberal or conservative person’s answers. They found that liberals endorsed individualistic moral concerns of compassion and fairness more than conservatives, and conservatives endorsed group-focused concerns such as loyalty and respect for authority. Across the political spectrum, participants’ responses correctly reflected the moral endorsements of “typical” liberals and conservatives, but increased the extremity of the views. The authors found that these perceived stereotypes exaggerated the moral ideologies of both the respondent’s own group as well as that of the other group, and that liberals were least accurate about the views held by both groups. /—/

    “[W]e found that all three groups shared exaggerated moral stereotypes about partisans on either side,” [Jesse Graham of the University of Southern California explains]. “These moral stereotypes were basically that liberals don’t care at all about loyalty, authority, and sanctity, and that conservatives don’t care at all about compassion, fairness, and equality. The findings suggest that liberals and conservatives, while differing systematically in their moral worldviews, are actually more similar in their moral judgments than anyone thinks.”

  34. Phys.org vahendab uudist oletatavast paradigmanihkest elu päritolu uurimise vallas.

    [T]he authors shift attention from the “hardware” – the chemical basis of life – to the “software” – its information content. To use a computer analogy, chemistry explains the material substance of the machine, but it won’t function without a program and data. Davies and Walker suggest that the crucial distinction between non-life and life is the way that living organisms manage the information flowing through the system.

    “When we describe biological processes we typically use informational narratives – cells send out signals, developmental programs are run, coded instructions are read, genomic data are transmitted between generations and so forth,” Walker said. “So identifying life’s origin in the way information is processed and managed can open up new avenues for research.” /—/

    Focusing on informational development helps move away from some of the inherent disadvantages of trying to pin down the beginnings of chemical life.

    “Chemical based approaches,” Walker said, “have stalled at a very early stage of chemical complexity – very far from anything we would consider ‘alive.’ More seriously they suffer from conceptual shortcomings in that they fail to distinguish between chemistry and biology.” /—/

    “We believe the transition in the informational architecture of chemical networks is akin to a phase transition in physics, and we place special emphasis on the top-down information flow in which the system as a whole gains causal purchase over its components,” Davies added. “This approach will reveal how the logical organization of biological replicators differs crucially from trivial replication associated with crystals (non-life). By addressing the causal role of information directly, many of the baffling qualities of life are explained.”

    Mida põrutavat Arizona osariikliku ülikooli teadlased elu tekke algoritmilise olemuse kohta õigupoolest avastasid, jäi mulle tõtt-öelda veidi segaseks.

  35. Homoseksuaalsus on küll pärilik, aga mitte geneetiline, vahendab Forte.

    Ajakirjas The Quarterly Review of Biology hiljuti ilmunud uurimuse kohaselt võivad soospetsiifilised ajutised lülitid (epigeneetilised märgised ehk epi-märgid), mis tavaliselt vanemalt lapsele ei kandu ja seega “kustutatakse”, põhjustada homoseksualismi, kui kustutamine ebaõnnestub ning epi-märgid kanduvad isalt tütrele või emalt pojale.

    Varasemad uuringud on näidanud, et homoseksuaalsust esineb mõnedes suguvõsades keskmisest sagedamini, mistõttu suurem osa uurijaid usub, et sel vastaval sättumusel peab olema geneetiline põhjus.

    Hoolimata arvukatest uurimustest pole seni aga õnnestunud välja sõeluda ühtegi olulist homoseksuaalsusega seonduvat geeni.

    Lõimides evolutsiooniteooriat kõige uuemate edusammudega geeniekspressiooni molekulaarse reguleerimise ja androgeenipõhise sugulise arengu vallas, konstrueerisid USA matemaatilise ja bioloogilise sünteesi instituudi NIMBioS intragenoomilise konflikti uurimise töörühma teadlased seekordse uurimuse raames biomatemaatilise mudeli, mis kirjeldab põhjalikult epigeneetika rolli homoseksualismi kujunemisel.

    Sellest, kuidas uudisele oletatavasti hakkavad reageerima siinsed “traditsiooniliste pereväärtuste kaitsjad”, annavad aimu väljaütlemised sama hobiga inimestelt mujal:

    While some hate groups (Council of Conservative Citizens) are quick to posit that the study says there is no such thing as a “gay gene” (it actually does not) and still imply that “environment” has much to do with sexual orientation (the study, however, actually talks about biological environment), other groups are simply taking the tack that the study is “just a theory” (like evolution) or that Gavrilets is just a scientifically political pawn dependent upon government grants.

    Reactions so far:

    • ….this article is propaganda…..do you see what this does? If homosexuality is genetic, then those who oppose same sex marriage are cavemen and the Bible is a fable…..
    • By the way, homosexuality may be “common” in nature; so are ritual killing, cannibalism, torture and indiscriminate sexual behavior. Should we emulate those too?
    • BOTTOM LINE – JUST BECAUSE THEY FOUND A CONDITION NAME FOR YOU DOES NOT JUSTIFY YOU DEMANDING THE WORLD EMBRACE YOU. ASK TO GET YOUR CONDITION FIXED…period!
    • A worthless waste of money, a worthless study, more worthless “science” signifying nothing.
    • Stunning coincidence that this “scientific breakthrough” is reported the same week that the SCOTUS decides to take p same-sex marriage, don’t you think?
    • Studies like this will be the death of all credibility for “science.” This is pure…

  36. Tartu Postimehes: Skulptuuritudengid tegid oma koolitööst botaanikaaias aiaskulptuuride näituse.

    Pealegi pole aiapäkapikkude tegemine-tootmine sugugi riskivaba, sest Euroopas tegutseb mitu aiapäkapikkude vabastusorganisatsiooni.

    Näiteks aiapäkapikkude vabastusrindesse kuuluvad võitlejad arvavad, et inimesed sunnivad aiapäkapikke aedades orjatööle. Et orjust lõpetada, ronivad vabastusorganisatsioonide liikmed üle kõrgete tarade, varastavad aiapäkapikud ja viivad need kas vabasse loodusesse või Itaalias Barga linnas asuvasse maailma ainsasse aiapäkapikkude varjupaika. Mõni aasta tagasi vahistati Prantsusmaal 53-aastane mees, keda kahtlustati 150 aiapäkapiku varastamises-vabastamises.

    Skulptuuritudengite näitus «Aiapäkapikk» jääb botaanikaaias lahti 6. jaanuarini.

  37. Associated Press räägib Yahoos, kuidas California skeptiline kohtujärelevalve peedistas kohtunikku, kes juhindus otsuse tegemisel veidratest ideedest vägistamise preventsiooni kohta.

    SANTA ANA, Calif. (AP) — A Southern California judge is being publicly admonished for saying a rape victim “didn’t put up a fight” during her assault and that if someone doesn’t want sexual intercourse, the body “will not permit that to happen.”

    The California Commission on Judicial Performance voted 10-0 to impose a public admonishment Thursday, saying Superior Court Judge Derek Johnson’s comments were inappropriate and a breach of judicial ethics.

    “In the commission’s view, the judge’s remarks reflected outdated, biased and insensitive views about sexual assault victims who do not ‘put up a fight.’ Such comments cannot help but diminish public confidence and trust in the impartiality of the judiciary,” wrote Lawrence J. Simi, the commission’s chairman.

  38. Postimees:

    Armastus on parim ravim

    Viimase aja teaduse avastusi analüüsides võib arvata hoopis, et armastus on ainuke ravim, mis tervendab, vahendab Alkeemia Ellen Tõemeele artiklit.

    Alateadvuse jaoks on armastus, toit ja informatsioon peaaegu eristamatud.

  39. Scientific American on kuulnud, et eelmine Higgsi boson tüütas teadlased nii ära, et need võtsid kätte ja avastasid use.

    The original Higgs data from back in July had shown that the Higgs seemed to be decaying into two photons more often than it should—an enticing though faint hint of something new, some sort of physics beyond our understanding. In November, scientists at the Atlas and LHC experiments updated everything except the two-photon data. This week we learned why.

    Yesterday researchers at the Atlas experiment finally updated the two-photon results. What they seem to have found is bizarre—so bizarre, in fact, that physicists assume something must be wrong with it. Instead of one clean peak in the data, they have found two. There seems to be a Higgs boson with a mass of 123.5 GeV (gigaelectron volts, the measuring unit that particle physicists most often use for mass), and another Higgs boson at 126.6 GeV—a statistically significant difference of nearly 3 GeV. Apparently, the Atlas scientists have spent the past month trying to figure out if they could be making a mistake in the data analysis, to little avail. Might there be two Higgs bosons?

    Although certain extensions of the Standard Model of particle physics postulate the existence of multiple Higgs bosons, none of them would predict that two Higgs particles would have such similar masses. They also don’t predict why one should preferentially decay into two Z particles (the 123.5 GeV bump comes from decays of the Higgs into Zs), while the other would decay into photons.

  40. Kas Jeesus Kristus aitab Eestit moraalikriisis? http://www.ekspress.ee/archive.....d=65401888

    Tallinna piiskoplik toomkirik
    Isadepäeval kuulsid Toomkoguduse liikmed toomkirikus jumalasõna, mis manitses võimule alluma. “Kes paneb vastu võimule, paneb vastu jumala korraldusele, sest pole võimu, mis ei oleks pärit jumala käest,” lausus õpetaja Urmas Viilma apostel Pauluse sõnadega. “Kui sa teed kurja, siis tunne hirmu, sest tema, võim, ei kanna mõõka asjata!”
    …………………………….
    Kas saab veel hullemaks minna? Kas jumal peab hakkama kaitsma valetavaid ja varastavaid petiseid, kes arvavad, et andekspalumine teeb nad puhtamaks kui lumi ja peseb nende patud ära? Kas mitte ülaltoodu pärast (alandlik seaduserikkumistega leppimine!) ei üritata eestlasi ristiusu rüppe vägisi suruda? Et keegi ei julgeks suudki kritiseerimiseks lahti teha?

    Sünnijärgne Rooma kodanik Saulus/Paulus tegi oma tööd hästi, seadustades Rooma orjandusliku korra ka kristluses:
    Apostlite teod 22: 25-28 http://www.piibel.net/#rmt=Ap&ptk=22

    25 Aga kui nad olid tema rihmutamiseks kinni sidunud, ütles Paulus pealikule, kes seal juures seisis: „Kas teie tohite Rooma kodanikku piitsaga peksta ja pealegi ilma kohtuotsuseta?”
    26 Kui pealik seda kuulis, läks ta ja teatas ülempealikule: „Vaata ette, mida sa teed! See inimene on ju Rooma kodanik.”
    27 Siis tuli ülempealik Pauluse juurde ning küsis: „Ütle mulle, kas sa oled Rooma kodanik?” Tema ütles: „Olen küll.”
    28 Ülempealik vastas: „Mina olen endale Rooma kodakondsuse hankinud suure raha eest.” Paulus aga ütles: „Ent mina olen sellesse sündinud.”

  41. Malle Pärn kirjutab Postimehes, et Karistusseadustiku §2 ei lähe talle peale.

    Riigil peab olema mingi eetiline alus. Ühiskonnaelu ei ole võimalik viimsete pisiasjadeni üksikasjalikult ära seadustada, et kõik pahateod oleksid seaduskoodeksites mingite paragrahvide all üles loetud.

    Kui see eetiline alus on olemas, siis saab karistada ka seda kurjategijat, kelle sooritatud pahateo kohta ei ole veel konkreetset seaduspügalat koodeksisse kinnitatud.

    Suur seaduse-vilusoohv on avastanud terve hulga uusi vägivallaliike:

    Vägivald – see ei ole ainult peksmine, kehaline piinamine ja otsene tapmine. Ka liiga suur ja segane müra on vägivald. Labasus, pornograafia, avalik ropendamine, valede levitamine, manipulatsioon, heausksete inimeste ärakasutamine oma huvides, poliitiline korruptsioon, valitsuse omavoli vaesema rahva suhtes – kõik see on vägivald.

    Varem on emand Parn kuulsust kogunud isetegevusliku koguraamatutsensuuriga.

  42. Postimees tutvustab jalgpallifänne, kes vihkavad rassiste ja neegreid.

    Kuulsa Venemaa jalgpalliklubi Peterburi Zenidi fännid saatsid klubi juhtkonnale ametliku kirja, kus teatati, et klubis ei tohiks mängida mustanahalised ja homod.

    «Me ei ole rassistid, kuid mustanahaliste mängijate puudumine on olnud meie klubi kauaaegne traditsioon. See aitab Zenidil säilitada rahvuslikku identiteeti, mis on Peterburi sümbol. Me nõuame, et klubis mängiksid lisaks venelastele ainult meie slaavlastest vennasrahvad nagu ukrainlased, valgevenelased, baltlased, aga ka skandinaavlased. Meil on sama mentaliteet ja kultuuriline taust,» seisis fännide avaldustes.

  43. Järjekordse koolitulistamisega seoses on Veterans Today’s ilmunud artikkel, mis avab selle ja eelnenud tulistamis kurbmängude tagamaad: psühhotroopsed ravimid, antidepressandid jne., mis võivad esile kutsuda vägivaldset käitumist nii enda – enesetapud – kui teiste vastu. Kas ei seleta see ära ka Eestis laialdaselt levinud koduvägivalda? Kusagilt uudistest jäi silma, et meil on antidepressantide kasutamine suurenenud viimastel aastatel hüppeliselt.

    True Source of Random Shootings and Violence is Often Psychotropic Drugs http://www.veteranstoday.com/?p=232876

    The US military has lost more troops to suicide than to combat for the second year in a row and a better cause versus symptom based understanding of combat-related risk factors for suicide is now critical.

    A recent study published in the Public Library of Science online journal (PloS One @ http://www.plosone.org) by the Institute for Safe Medication Practices (ISMP @ http://www.ismp.org) listed the top 31 prescription drugs that can cause violent or aggressive behavior in those consuming them. Note that Prozac, Paxil and the amphetamine drugs as well as Lariam are # 2, # 3 # 4 and #5 on the top-ten list;

  44. O cookievaba Kameelion ütles:

    Järjekordse koolitulistamisega seoses on Veterans Today’s ilmunud artikkel, mis avab selle ja eelnenud tulistamis kurbmängude tagamaad: psühhotroopsed ravimid, antidepressandid jne., mis võivad esile kutsuda vägivaldset käitumist nii enda – enesetapud – kui teiste vastu.

    Järeldus, et võivad, seega on kurbmängude tagamaad, on loomulikult jama.

    Veteranide kontekstis on suurimaks ohuteguriks säherdune taju ja mõttemaailma muutev kogemus nagu lahingustress. See võib vahetevahel põhjustada enesetappe, märksa sagedamini aga toob ta kaasa psühhiaatrilise sekkumise nii farmakoloogiliste kui psühhoterapeutiliste vahenditega. Järeldada, et enesetapud põhjustavad psühhiaatrilist sekkumist, oleks säärases kontekstis absurdne.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga