Elusa vere vaatleja: Teil on veres ussid!

Avaldan Nelli Teataja ja Martin Aare loal loo ühest libameditsiinilisest protseduurist – elava vere analüüs ehk mikroskoobiga veretilga vaatlemine ja nähtu interpreteerimine. Lisalugemiseks soovitan nakkushaiguste spetsialisti Mark Crislipi lugu Science-Based Medicine blogist.

Elusa vere vaatleja: Teil on veres ussid!

Martin Aare, nädalaleht Nelli Teataja

Kuigi 21. sajand peaks olema teaduse ja tehnoloogia sajand, tundub kohati, et tõelist revolutsiooni teevad hoopistükkis kõiksugu võltsteadused- ja teadlased. Nelli Teatajale rääkis oma loo Peeter (nimi toimetusele teada). Mõni aeg tagasi käis Peeter elusa vere uurija juures ning sai teada, et tal on veres ussid. „Seda hullust kahe sõnaga on raske iseloomustada,“ ütleb Eesti Bioanalüütikute Ühingu president Aivar Orav.

Eestis on elusa vere uurijaid praegusel hetkel kaks. Nende tegevus on rangelt ebaseaduslik. Terviseameti peadirektori asetäitja kt Mihhail Muzõtšini sõnul näeb seadus ette, et vereproovi võtja peab olema meditsiinitöötaja ning ettevõte, mis vereproovidega tegeleb, peab olema tervishoiuteenuse osutaja. „Kui ei, siis hakkab asja uurima politsei,“ ütleb mees.

Tatjana on kadunud nagu vits vette

„Kodu-vereuurija“ Tatjana, kes täiesti tervele eesti mehele ussidiagnoosi pani, on kadunud nagu vits vette – pidavat kartma maksuametit ja ajakirjandust. Teine pseudo-vereteadlane võtab aga kenasti toru. Tema nimi on Kai Aunap. EPA haridusega loomaarst on alguses üsna tõre. „Mulle ei meeldi ennast ajakirjanduses eksponeerida!“ toriseb ta ning lisab veidi isegi hoobeldes, et seaduse järgi ei tohiks ta inimesele vere võtmiseks isegi sõrme otsa auku teha. „Aga menstruatsioonilappe võib igaüks visata kuhu iganes!?“ pahandab naine ning kirub Eesti vabariigi seadusandlust. Kuigi proua Aunap väidab, et tal puudub igasugune äriline huvi ning elusa vere uurimine on tema jaoks rohkem nagu hobi, selgub, et turundustöö käib sellegipoolest täie hooga. Nimelt on tal isiklik koduleht, millele viitab ka uhke reklaamihõnguline artikkel Biore.ee looduspoe netilehe rippmenüüs „TEENUSED/ ELUSA VERE VAATLUS“. Artikli sissejuhatav osa võib mõne kergemeelsema hetkega liimile tõmmata. Seal seisab:

Verevaatluse tegija pr Kai Aunap on EPA lõpetanud loomaarst ja töötab TTÜ Geenitehnoloogia Instituudis Vivaariumi juhatajana.“

Uhkelt kõlav ametinimetus lausa pakatab autoriteedist. Kuid mis asi on vivaarium? Ei midagi eriskummalist. See on koht, kus teaduslikel eesmärkidel hoitakse ja kasvatatakse loomi ning taimi. „Hiire- ja rotihotell,“ naerab proua Aunap. Küsimusele, kas inimese veres võivad siis tõesti ussid ja muud parasiidi olla, vastab ta pikemalt mõtlemata, et aga otse loomulikul, kuigi ussi olla Kai läbi mikroskoobisilma näinud vaid korra. „Vihamussi sarnane oli!“ meenutab ta.

Oma esimesest kokkupuutest elusa vere vaatlemise võlumaailmaga kirjutab Kai Aunap oma kodulehel järgmist:

… oli tõeliselt jahmatav /…/. Siis hakkas arst näitama, et näe, punalibled kokku kleepunud; näe siin valgelible nii väike ja “tukub”; näe, parasiit, kolesterooli kristall, seene-eos ja bakterid…….

Saad teada, mis olukorras on sinu veri – õnnelik või õnnetu

Kai otsustas endalegi mikroskoobi soetada. Ta ütleb, et ostis selle ühelt naiselt, kes tegeles ka vereuuringutega. Viimane olnud aga rohkem rahale orienteeritud. „Lahmas inimestele valeinfot… Kasseeris 500 krooni analüüsi eest!“ Lõpuks aga tüdinenud naine „tööst“ ja nõnda see mikroskoop Kai kätte jõudiski. Ei saa mainimata jätta, et väljaõppe sai „doktor“ Aunap aga tolle sama Tatjana käest, kes Peeterile ussidiagnoosi pani. Kui tõe huvides küsida, mis selle slaavi-mentori perekonnanimi on, ütleb proua Aunap naeru pugistades, et ta ei mäleta. Verevaatluse nõksud „õpipoiss-sell-meister“ kiirmeetodil omandanud ning mõned raamatud hiljem, haaras naine härjal sarvist ja hakkas ise teenust pakkuma. Kai kodulehel ringi vaadates saame teada, et elusa vere uuring kestab ca 45 minutit ning maksab 23-25 eurot. Kai nime pole ei tervishoiutöötajate registris ega ka äriregistris. „Saad teada, mis olukorras on sinu veri – õnnelik või õnnetu!“ kuulutab veebileht. Kusjuures verd ei võta Kai mitte süstlaga, vaid süstlanõelaga. Vereuuringutest saab teha ka pilte ja videoklippe, mis siis hiljem kliendi mälupulgale salvestatakse. Mõned fotod ja videod „haigete“ klientide vereproovidest on ka veebilehele üles riputatud (vaata: www.kai-rohu.org/veri.htm).

Eesti Bioanalüütikute Ühingu president Aivar Orav on Kai kodulehte uurides pehmelt öeldes pahviks löödud:

Seda hullust kahe sõnaga on raske iseloomustada. Säärast diagnostikat värvimata ja töötlemata veretilga põhjal teha võimalik ei ole. Selline lähenemine on primitiivne ja peegeldab labordiagnostika alaseid väheseid teadmisi ning on mitteteaduslik. Natiivpreparaadis muudavad vererakud väga kiiresti oma kuju ja suurust, aktiveerub hüübimisprotsess, mille tulemusena tekivad vereliistakute-fibriini kogumikud, mis oma välimuselt meenutavad moodustisi, mida siin ekslikult erinevateks aineteks ja haiguslikeks muutusteks peetakse. Biokeemilisi aineid (kolesterooli, toksiine jms) vere preparaadis näha võimalik ei ole, need on lihtsalt väga väikesed selleks ning veres ainete kristalle üldiselt ei moodustu. Baktereid ja seeni verepraparaadis näha on äärmiselt ebatõenäoline, kui patsiendil esinekski veres mikroobe (diagnoositakse hoopis külvitehnika aga mitte vere natiivpreparaadi mikroskoopia põhjal), siis selline patsient on väga raskes seisundis (veremürgitus!) ja omal jalal loodusravija juurde ei kõnni! Piltidel nähtud punavere rakkude erinevad kujud võivad aga olla tingitud preparaadi erinevast tegemisest, hoidmise ajast, lahjendusastmest ja lahjendi koostisest!

Orav paneb kõikidele pseudovereuurijate patsientidele südamele:

Kui te kõigest hoolimata otsustate sellisele uuringule minna, siis jälgige, et vereproovi võtmisel kasutataks ühekordseid vahendeid: torkenõelad, kindad ja kõik muu, mida teie sõrmetorke haavaga kontakti viiakse!

Ravikuur – kolloidhõbeda joomine ja savi söömine

Kui palju terveid inimesi pseudoteadlased oma teadmatuses ja ahnuses haigeks valetanud on, seda võib vaid oletada, kuid fakt on see, et külastades mitmeid soolapuhujaid, läbis Peeter ühe kummalise dieedi, ehk parasiiditõrje, mis sisaldas muuhulgas nädalast kolloidhõbeda joomist ja nelja päeva pikkust savi söömise kuuri. Lisaks sellele on mees viimase aasta jooksul olnud toortoiduline ning joogiveena tarbib ainult aluselist vett (kulu ca 20 eurot kuus). Peetrist on saanud mees, kes ei pea tavameditsiini millekski. Bioanalüütikute ühingu presidendi Aivar Orava asjalikule kommentaarile vastab Peeter järgmiselt:

Mul on kahju nendest arstidest, kes sedasi kirjutavad. Youtubes on kuhjaga videosid, kus ternopoolse mikroskoobi all on nähtavad bakterid, ussid ja ka kõik muud ollused, verelibledest rääkimata. Kahju, et need arstid eluga ilma ametliku meditsiinisuuniseta kaasa minna ei suuda!

Terviseameti kommentaar ajalehe Nelli Teataja artiklile „Elusa vere vaatleja: Teil on veres ussid!”

Tulenevalt tervishoiuteenuste korraldamise seadusest1 on tervishoiuteenus tervishoiutöötaja tegevus haiguse, vigastuse või mürgistuse ennetamiseks, diagnoosimiseks ja ravimiseks eesmärgiga leevendada inimese vaevusi, hoida ära tema tervise seisundi halvenemist või haiguse ägenemist ning taastada tervist.

Artiklis nimetatud verevaatlus on Terviseameti (edaspidi amet) hinnangul tegevus, mida teostatakse eesmärgiga saada ülevaade isiku vere koostisosadest ning parandada isiku vereloomet ehk siis on tegemist laboriteenusega koos tervishoiuteenusega.

Ameti ülesandeks on muuhulgas kontrollida tervishoiuteenuse nõuete täitmist tervishoiutöötajate ja asutuste poolt, kes on registreeritud ameti poolt peetavates registrites ja omavad vastavat tegevusluba. Artiklist nähtub, et verevaatlust teostanud isikud ei ole nõuetekohaselt registreeritud ning ei oma vajalikku tegevusluba.

Amet selgitab, et ilma asjakohase tegevusloata on laboriteenuste ja ka tervishoiuteenuste osutamine Eestis keelatud ning kriminaalkorras karistatav. Karistusseadustik2 sätestab, et majandustegevuse eest valdkonnas, mille kohta kehtis erikeeld, samuti tegevusloata, litsentsita, registreeringuta või tunnustamata ettevõtte kaudu tegutsemise eest valdkonnas, kus tegevusluba, litsents, registreering või ettevõtte tunnustamine on nõutav,
karistatakse rahatrahviga kuni kolmsada trahviühikut või arestiga. Tegevusloata tegutsemist uurib ja menetleb Politsei- ja Piirivalveamet.

Amet soovitab tervishoiuteenuse ning laboriteenuse saamiseks pöörduda ainult nende teenuseosutajate poole, kes on registreeritud riiklikus tervishoiutöötajate ja/või tervishoiuteenuseosutajate registris3. Juhul kui ei ole selge, kas isik tegutseb seaduslikul alusel, soovitame pöörduda selle kontrollimiseks Terviseameti poole.

Lugupidamisega

Mihhail Muzõtšin
Peadirektori asetäitja kt
——————————————————
1Tervishoiuteenuste korraldamise seaduse § 2 lg 1; https://www.riigiteataja.ee/akt/104072012026
2Karistusseadustiku § 372 lg 1, https://www.riigiteataja.ee/akt/120122012012
3Registrid on saadaval http://mveeb.sm.ee/

61 Replies to “Elusa vere vaatleja: Teil on veres ussid!”

  1. Kas vaatlusega kaasa käiv kehaväline kogemus toob kaasa selle, et vaatlejale näib veri õnnetumana kui siis, kui vaadeldaks keha sees olevat verd?

  2. Nii põdur, vigane ja plasmatu näeb välja tavalise Meile serveeritud valeteadmiste põhjal “terve” Inimese veri: http://www.youtube.com/watch?v=vVtIEMORtHk

    Mis aga puudutab artiklit “Nelli Teatajas”: http://www.nelli.ee/news.php?n.....8;lang=est , siis mul on väga piinlik, et Eesti esindushaiglas??? Tartu Ülikooli Kliinikumis, istuvad sellised oravalaadsed tohtrid, kes sedasi puusalt tulistades räägivad seda, mida isegi külaämmaemandad ilmselt, teadmatusest kunagi ei ütle.
    Mis aga puudutab Elusa Vere uurimist, siis seda on tehtud juba üle 10 a. nii USA-s; Kanadas, kui ka üle 5. a juba “mahajäänud” ja “võltsitud arstidiplomitega” Venemaal.

    Inimesed mõelge enne, kui Te Eestis tohtrite poole pöördute ja end nende juures ära parandada loodate. Ma tõesti ei tea, mida nad seal teavad üldse tervisest, kui nad isegi seda ei tea, kuidas Elavast Verest palju tõhusamal moel, kui klaasile määritud verelt, parasiite ja Inimese tervislikku seisundit määrata saab:
    http://www.youtube.com/watch?v=gZrxkj_DMnQ
    http://www.youtube.com/watch?v=L-rzVr8CAOA

    Ehk oleks sellel korrumpeerunud Eesti keemilisel meditsiinisüsteemil, mis vaid oma “ravimitega” Emakest Maad risustab, aeg soetada kaasaegseid uurimisvahendeid, mitte kulutada suuri summasid haigekassa rahade jagamismehhanismi ülalpidamiseks, sest sellised Elusa Vere uurimiseks mõeldut erinevad tipptehnoloogilised mikroskoobid on juba ammu olemas, saadaval ja maksavad ka meditsiinilisete ulmehindade mõistes kopikaid: http://www.livebloodlabs.com/

    Kahjuks on ainsad, mis siin südametu ja hoolimatu iluminaatkeemilise meditsiinisüsteemi juures ei maksa, on hea tervis ja Inimeleu.
    Tunnen kõigile end ETV ja teiste ajakirjandusväljaannete teabeväljas elavatele, end seal teadvustavate elukommete, tõdemuste ja õpetuste taustal põduraks söönutele ja joonutele ning seetõttu arstide, apteekide, polikliinikute ja haiglate külastajatele lihtsalt kaasa…
    Ehk saabub Teile ka kunagi aeg, kui leiate end lõpuks ärganuna sellest “kenast” elupildist, mis Teile vaid moonutatud, varjatud ja võltsitud hologrammi näitab…

  3. raivo orgusaar ütles:

    Mis aga puudutab artiklit “Nelli Teatajas”: http://www.nelli.ee/news.php?n…..p;lang=est , siis mul on väga piinlik, et Eesti esindushaiglas??? Tartu Ülikooli Kliinikumis, istuvad sellised oravalaadsed tohtrid, kes sedasi puusalt tulistades räägivad seda, mida isegi külaämmaemandad ilmselt, teadmatusest kunagi ei ütle.

    See mõtteavaldus tõstab kaks küsimust.

    Esiteks, kui tohtrid ütleksid ainult selliseid asju, mida külaämmaemandad, milleks neil siis üldse vahet teha?

    Teiseks, kas oravatel on puusad, kuhu tulirelvi riputada?

    Mis aga puudutab Elusa Vere uurimist, siis seda on tehtud juba üle 10 a. nii USA-s; Kanadas, kui ka üle 5. a juba “mahajäänud” ja “võltsitud arstidiplomitega” Venemaal.

    Kas Sa teadsid, et Venemaa on arengus niivõrd maha jäänud, et seal elatakse maa-alustes koobastes? (Allikas.)

    Ehk oleks sellel korrumpeerunud Eesti keemilisel meditsiinisüsteemil, mis vaid oma “ravimitega” Emakest Maad risustab, aeg soetada kaasaegseid uurimisvahendeid, mitte kulutada suuri summasid haigekassa rahade jagamismehhanismi ülalpidamiseks, sest sellised Elusa Vere uurimiseks mõeldut erinevad tipptehnoloogilised mikroskoobid on juba ammu olemas, saadaval ja maksavad ka meditsiinilisete ulmehindade mõistes kopikaid: http://www.livebloodlabs.com/

    Palun viita nüüd ka mõnele teadustööle.

  4. raivo orgusaar ütles:

    … iluminaatkeemilise …

    Keda huvitavad teised elutõdemused Raivo pilgu läbi, see võib tema blogist lugeda:

    Selles, Inimkonda aina suurema kiirusega ja aina tugevamalt endasse haaravas su_marattas, kus Inimesed sellest keemilisest toidust, mürgisest õhust, sur_ud veest ja kõikjal ründavatest elektromagnetlainetest, sellest tingitud aina madalamast ja depressiooni põhjustavast energiast aina enam haavatavamad on ja aina enam selle kõige vastu enda Immuunsüsteemi keemiliste ravimitega ravida püüavad, on süüdi asjaolu, et seda nõrgemaks jääb seetõttu ka Inimkonna üldine vastupanuvõime haigustele ja seda haigemaks Nad pidevalt jäävadki ning seda agaramalt Nad ise end “kõikide tõvede” vastu vakstineerida püüavad ja seda enam Nad enesesse elavhõbedat ja haigusi sisse süstides aga haigemaks jäävadki ning kõige selle taustal hakataksegi otsima enda ja enda poolt, ehk just iseenda ogarusest sandiks muudetud laste haigustele aina suuremaid süüdlasi, ehk “nakatajaid”, tajumata enda käbinäärme fluoriga auti elanud peaga aga seda, et Nad ise, mitte keegi Teine, on enda jõuetuks vägistataud Immuunsüsteemi ja just seeläbi ka kõigi Nendele ja Nende lastele külgehakaunud haiguste peasüüdlased…

    raivo orgusaar aasta 2013 veebruar

    Sissekanded on kenasti dateeritud, mis võimaldab nende elutõdemuste kurba progressiooni hõlpsasti lahata.

  5. Eks igaüks, ka need, kes enda nimegi paelgavad, saavad teaduslikke uuringuid ise võrgust otsida. Leheküljed ju teada, mis muud, kui uurima hakata, kui aru jagub…

    Kõige saamatum ja ogaram on aga teemast üldse kõrvale nokkida ja teemale asjalikke ja tõeseid vastuväiteid leidmata, hakata nt. vastuväitleja kingade kallal norima. Saan juba aru, kellega digide puhul tegelikkuses tegemist on…

    0otaks kõigi “julgete tarkpeade” kommentaare enda nime alt või pigem siis mitte niisama pimesi põõsast karjudagi

  6. Pettusest tüüpi ‘ussid teie veres’ keskusteldakse Skeptic Forum’is:

    We have a local naturopath that takes a sample of a persons blood, puts the microscopic image on the big screen, and points out the “worms”. Then, of course, he has many fine products to sell that can aid you in ridding yourself of these worms.

    Everyone that had a decent science class in eighth grade would know that what the guy points out in the blood aren’t worms. Sadly, most of the folks that go to this quack skipped that class.

    It wouldn’t be that big of a deal to me, but I have a friend that is convinced that his flu, that he doesn’t get vaccines against, is actually parasites that he saw in his blood. Now he’s spreading this news like he saw Jesus. I’ve already told him that it’s a scam, but maybe I wasn’t persuasive enough. He thinks that I am biased.

    I feel that I have a mission to expose this fraud in my community. Should I? If so, which I’m going to try, anyway, what info can I find, and maybe print and pass around, that would be more persuasive than a confidence man’s big screen microscope?

  7. Hirmsasti huvitab mind viimasel ajal aina tihedamini kohatud fenomen, et millegi tõestuseks tuuakse ohtralt Youtube linke. Viimane kord kui tõstatasin sellise tõestumaterjali adekvaatsuse tunti mulle kaasa ja lõpetati arutelu.

    Kas ma olen millestki valesti aru saanud või seletaks keegi mulle palun, näiteks Raivo Orgusaar, et milliste otsustejada alusel saab/võib/peaks lugema YouTube linke tõestusmaterjaliks?

    Mina vanamooduses olen teiste endataoliste hulgas omaks võtnud, et tõiselt võetavaks argumendiks ei peeta ka Vikipeedia andmeid, seal saab neid teha igaüks, aga ometi seal on mingisugune kontroll nende postituste üle……YouTubes minu teada puudub absoluutselt igasugune kontroll videodes olevate väidete teadusliku sisu üle?

  8. Kui mõmigi enda arengust lugupidav haigla tahaks tõesti Inimeste verd uurida, võiks sõetada selle mikroskoobi, vaid 3000 eurot maksva aparaadi või saata mõni arst vastavale koolituselegi. Miks mina pean seda tõestama, kui see on maailmas juba üle 10 a. tagasi ära tõeatatud, arstid töötavad sellega igapäevaselt ja Inimveri sel moel juba kümnetel tuhandetel uuritud. Pöörduge palun USA-sse, Kanadasse, Venemaale, uurige ise tõestusi, mine ise verd anadma ja veenduge, et see on nagu santidel, siis jooge mõned päevad Elavat Vett ja võrrelge seda verd taas ja näete, et see on taas terve Inimese vere moodi.

    Mis hüübimistoimingud seda segavad? Ja miks siis nii erineval mole see just haige ja terve Iniumese verele avaldub? Natuke vähem keemiat sisse süüa poodidest, seda, mida “toidu” nime all müüakse ja loobuda Colgate hambapastade ja kraanivee tarbimisest, et käbinääre taas tööle saaks hakata ja loogiline mõtlemine taastuks. Siis ei teki nii palju rumalaid küsimusi, kuna loogika ise leiab neile vastused…

  9. Siim Kala ütles:

    Hirmsasti huvitab mind viimasel ajal aina tihedamini kohatud fenomen, et millegi tõestuseks tuuakse ohtralt Youtube linke.

    Äkki inimene, kelle “silmad avanesid” mõne YouTube’i-video peale, teadlikult või alateadlikult loodab, et samal videol on samasugune mõju kaaskodanikelegi?

  10. @Mart K.:

    Teemas mille üle otsustamiseks on vaja ohtralt faktiteadmisi, avab videolõik kellegi silmad? Kuidas näiteks siin vereteemal mis hõlmab ohtralt keemiat jne. saab tõestada videona?

    Kuidas saab antud videolõik tõestada, et seal näidatakse inimese verd?
    Kuidas saab antud videlõik tõestada,et tegemist pole näiteks mingi sotsiaalse katsega mida tehakse tuhandeid.

    Kuidas saab antud videlõik tõestada, et tegemis pole makstud propagandaüritusega?

    Ilmselt eranditult kõigi sarnaste tõestusvideode kohta saab tõstatada rohkemgi küsimus.

  11. raivo orgusaar ütles:

    Kui mõmigi enda arengust lugupidav haigla tahaks tõesti Inimeste verd uurida,

    Pärismaailmas kasutavad haiglad selle jaoks sedasorti masinaid nagu näha järgmisest Youtube klipist:

  12. Mart K. ütles:

    Äkki inimene, kelle “silmad avanesid” mõne YouTube’i-video peale, teadlikult või alateadlikult loodab, et samal videol on samasugune mõju kaaskodanikelegi?

    Ehk on tegemist düsleksiaga?

  13. Siim Kala ütles:

    Ilmselt eranditult kõigi sarnaste tõestusvideode kohta saab tõstatada rohkemgi küsimusi.

    Ei vaidle vastu, aga igaüks ei pruugi sellest aru saada, eriti kui vereussi-paranoia haakub hästi juba varem tekkinud umbusaldusega pärismeditsiini suhtes.

  14. Tundub, et siin osad inimesed nau Raivo, ei mõista hästi, kuidas laboratoorsed analüüsid töötavad. Et ükskõik millist tulemust interpreteerida on vaja tausta ehk referentsi. Toon näite: oletame et kunagi aastal X, määrati esimest korda inimese verest Hemoglobiini taset ja saadi väärtuseks näiteks 140. Paraku ei ütle selline number aga mitte kui midagi, juhul kui puudub taust – võrdlus normiga.

    Seeõttu töötatakse pidevalt meditsiinis igasuguste analüüside puhul referents väärtuste välja töötamisega. Selleks uuritakse tuhandeid ja kümneid tuhandeid inimesi.

    Tulle nüüd selel “elusa vere analüüsi” juurde – selle meetodi puhul ei ole mte keegi töötanud välja taustsüsteemi, uurinud nö normi. Kui me aga ei tea normi ei saa ju me ka öelda, mis on ebanormaalne. Selline meetod on teaduslikult tõestamata ning praegusel hetkel seda haiguste diagnoosimiseks kasutada ei saa.

    Tee mulle selgeks, kui see meetod tõepoolest töötaks, miks peaks mõni haigla selle endale siis ostmata jätma?

    LISAKS: palun lõpetage ära selline hülgemöla tasemel skandeerimine, et “too ja too on keemia”: Inimene ise ongi üks suur kompleksne orgaanilise keemia lahus, millel on võime iseennast taas toota. Sisaldame me lihtsaid elemente nagu C, H, O, N, P ja S, aga ka seleeni, tsinki, rauda ja ka palju mürgiseid aineid – niiet keemia, see olemegi meie!

  15. Jäi veel mainimata. Selle elusa vere analüüsi propageerijad toovad välja, et analüüsiga on võimalik:
    – määrata immuunsüsteemi seisundit
    – pH-d
    – vitamiindefitsiite
    – mineraalide defitsiite
    – kasvajaid
    – seeni
    – baktereid
    – neeruhaigusid
    – maksahigusi

    Tore, aga kõiki neid oskame (JA KA TEEME) me haiglas juba 30 aastat varsti

  16. Mihkel ütles:

    Toon näite: oletame et kunagi aastal X, määrati esimest korda inimese verest Hemoglobiini taset ja saadi väärtuseks näiteks 140.

    140 mida? Kas 140 kapsapead?

    Niipalju siis “ei mõista hästi, kuidas laboratoorsed analüüsid töötavad” tüüpi virinast.

  17. dig ütles:

    Mihkel ütles:

    Toon näite: oletame et kunagi aastal X, määrati esimest korda inimese verest Hemoglobiini taset ja saadi väärtuseks näiteks 140.

    140 mida? Kas 140 kapsapead?

    Niipalju siis “ei mõista hästi, kuidas laboratoorsed analüüsid töötavad” tüüpi virinast.

    Ei oleks arvanud, et tavainimesele see nüüd oluline on, et ühikuks on grammi liitri kohta (Eestis). Kasutatakse ka grammi/dl kohta. Kuigi ma ei saa nüüd aru, miks see ühik siinjuures oluline on? Kas tõesti ei suutnud mu tekstist mu jutu mõttest aru saada ja silma jäi ainult, et puudub ühik?

    Tähenärija ma ütlen

  18. Pealegi kui ma kasutasin oma näites numbrit 140, saaks med. töötaja aru, et ühikuks on g/l, kuna rääkides g/dl kohta on numbrid 10 võrra väiksemad.

  19. Mihkel ütles:

    Pealegi kui ma kasutasin oma näites numbrit 140, saaks med. töötaja aru, et ühikuks on g/l, kuna rääkides g/dl kohta on numbrid 10 võrra väiksemad.

    st 10 korda väiksemad

  20. Mihkel ütles:

    Ei oleks arvanud, et tavainimesele see nüüd oluline on, et ühikuks on grammi liitri kohta (Eestis).

    Aga miks mitte mooli pindi kohta või palja raua nanopuuda femtokuuppenikoorma koohta?

    Mihkel ütles:

    Pealegi kui ma kasutasin oma näites numbrit 140, saaks med. töötaja aru, et ühikuks on g/l, kuna rääkides g/dl kohta on numbrid 10 võrra väiksemad.

    Ei saaks, kui tal referentsvahemikku kuskilt võtta pole — nagu Sa oma mõttelises eksperimendis postuleerisid.

  21. @dig:

    Ma ei saa aru, mis su point nüüd on? Kas sa pole mu postituse või mõttekäiguga nõus – oled selle elava vere analüüsi toetaja?

    Või tahad lihtsalt vinguda?

  22. Mihkel ütles:

    Ma ei saa aru, mis su point nüüd on? Kas sa pole mu postituse või mõttekäiguga nõus – oled selle elava vere analüüsi toetaja?

    Või tahad lihtsalt vinguda?

    ei, dig pole otse loomulikult elava vere analüüsi toetaja, loobib niisama vaimukusi, ei maksa solvuda.
    Mul endal võhikuna tekkis küsimus, et kui veres on juba tõepoolest seened, bakterid, ussid ja mis iganes seal olema väidetakse, antud loos, kas ei väljendu see siis mitte juba sepsisena ja väga halva enesetundena seejuures, nii et mida parem päris meditsiini poole pööruda, seda parem, ühesõnaga ?:)

  23. @salvey:

    Absoluutselt!
    Kui terminites nüüd täpne olla, siis septiline seisund otseselt ei tähenda, et bakterid veres oleks. See on süsteemne põletikureaktsioon, mis on vallandunud bakteriaalse infektsiooni toimel (analüüsidega, nagu neutrofiilia, CRV, prokaltsitoniin, kreatiniin, uurea, pO2 jne tõestatav).

    Sepsis on ülimalt raske seisund, mille ravi on tavaliselt intensiivravi osakonnas.

    Kui bakter on aga ka veres olemas, on selle seisundi nimi bakterieemia, mis samuti üliraske seisund ja viib üle kogu keha metastaatiliste põletikukollete, sepsise ja multiorgan puudulikkuseni. Sellist seisundit juhuslikult kaasuvana ei avastata, ja tervel inimesel mingeid usse või baktereid veres ei ole!

  24. @Mihkel:
    tähenärimist siin aegajalt ikka esineb, ei maksa pahaks panna :) eriti näritakse muidugi posijate tähti, aga heas seltskonnas täpsustatakse ka üksteist.

    Omalt poolt aga tänan panuse ja selgituste eest, sest harvad on juhtumid, kus erialast umbluud emakeeles lahata võetakse. Selle “elava vere analüüsi” jamasus on minu jaoks lõhnast ja paljudest muudest välistest tunnustest selge, kuid alati on hea teada ka sisulisi selgitusi, miks üks või teine tegevus mõistusest väljapoole jääb.

  25. Pean nõuandeid edaspidi meeles!

    Veidi googles ringi vaadates on uskumatu milliste väidetega erinevad “Elava vere analüüsi” pakkujad esinevad ja kui kergemeelselt on inimesed nõus oma raha igasugustele petturitele viima, samas 5 euorse arstivisiidi tasu üle avaldatakse pahameelt.

    Mida üldse tähend termin “elav veri”. Vererakkudes (erütrotsüütides) puudub isegi rakutuum, põhimõtteliselt on tegu Hemoglobiini paksult täis topitud mahutitega, mis verevoolu toimel koguvad kopsus endasse hapnikku (gaaside osarõhu vahe vere ja kopsude vahel – pasiivne difusioon) ning kudedes loovutavad samal põhimõttel hapnikku.

    Mingit iseliikumise, paljunemise või “mõtlemise” võimet neil rakkudel ei ole.

    Mida siis mikrosoobi all värvimata preparaadis näha on võimalik. Põhimõtteliselt saab näha rakkude suhtelist suurust (väga tinglikult on nii võimalik hinnata teatud vitamiinide, raua puudust, või kroonilist raske haiguse aneemiat) – arvestades aga uuringu läbiviijate kvalifikatsiooni kahtlen selle tulemuse õiges interpretatsioonis.

    Kuna analüsaati ei ole lisatud mingit antikoagulanti, hakkavad vererakud omavahel koaguleerume, trombotsüüdid aktiveeruvad. Ja seda nad pevakdi seisvas veres tegema, see kaitseb organismi vigastuste korral. Paljud elava vere analüüsi propageerijad aga peavad vererakkude “kokkukleepumist” haiguslikuks, minu teada on üks posija väljaandnud isegi raamatu “Silent Clot”

    Nüüd kui veel rääkida mingitest bakterite nägemisest värvimata preparaadis siis on see täielik jama. Veres on võimalik küll baktereid näha, ja ka tavalises valgusmikroskoobis, selleks tuleb veri värvida Grami järgi.

    Aga rääkida mineraalide, vitamiinide jne defitsiidist tavalise verepreparaadi mikroskopeerimisel on täielik jama.

    Lõpetuseks, pole see “elava vere analüüsi spets mikroskoop” mingi eriline mikroskoop. Pime välja mikroskoop on olemas igas kliinilises laboratooriumis ja kasutatakse seda näiteks süüfilise visualiseerimiseks.

  26. Raivo Orgusaar ei suuda aru saada lihtsast tõsiasjast, et TEADUSLIKES asutustes (mille alla “elava vere” “uurimise” “asutused” ei kuulu), osatakse inimese vere põhjal paljusid haigusi diagnoosida. Aga selleks kasutatakse hoopis teistsuguseid masinaid ja meetodeid. Osa neist masinatest on palju kallimadki kui 3000 eurot. Pimevälja-mikroskoop on nende kõrval vaata et laste mänguasi, sihukese võib hea tahtmise korral endale koju mängimiseks soetada. Ma isegi kaalunud, et võiks mingit sorti mikroskoobi soetada lisaks tavalisele väikese suurendusega valgusmikroskoobile, lihtsalt huvi pärast.

    Aga selleks, et verd uurida ja selle põhjal midagi diagnoosida, on välja töötatud spetsiaalsed meetodid. Veretilka lihtsalt mikroskoobiga uurides ei ole võimalik peaaegu mitte midagi diagnoosida. Verd on vaja töödelda, on tarvis läbi viia keemilisi reaktsioone veres leiduvate metaboliitide tuvastamiseks, patogeenide leidmiseks on tarvis teha verekülve jne. Seda kõike ka vereuurimise keskustes tehakse. Annad polikliinikus verd ja laborisse see läheb.

    Seevastu “elava vere” “uurijate” pakutavad “diagnoosid” on lihtsalt rämps ja rumalus. Tavalisi artefakte, klaasidefekte, tolmukübemeid, hüübimisprodukte jms serveeritakse naiivsele “patsiendile” mingite hirmsate “usside” ja “toksiinidena”. Sellised väited ajavad naerma igaühe, kes veidigi on bioteadusi õppinud. Ja mõistagi leidub kõigi “diagnoositud” hädade vastu kohe ka sealsamas “elava vere uurija” riiulil imettegev võlusalv (võrdluseks – perearsti kabinetis üldiselt ravimeid ei leidu, perearst saadab neid ostma apteeki).

    “Elava vere uuring” on lihtlabane pettus, mõeldud kergeusklikelt ja teadusliku hariduseta ullikestelt raha välja pumpamiseks.

  27. @raivo orgusaar:

    Kulla inimene, siis pole tarvis mingisuguseid maffiaid, vaid piisab sageli juba keskkooli tasemel teadmistest inimorganismist ja verest, et aru saada, milline totrus on see “elusa vere vaatlus” ja sellega kaasnevad “diagnoosid”.

  28. Kui inimene on võtnud pähe, et Kogu Olukorda suunab igal juhul Nähtamatu Käpp, ei nõua järeldamine, et keskkooliharidus on osa Ajupesust, sugugi suurt mõttepingutust.

  29. @raivo orgusaar:

    Mul jääb üle Teile vaid kaasa tunda, sest see, mida Teile selle maffia poolt tervise kohta õpetatud on, ei ole paraku mitte üldsegi tervis:

    Vabandust! Kui inimene on loll ja laisk, siis peabki ta haige olema, et jõuda arusaamisele, mis tema tervise jaoks hea on. Ei usalda uhhuutajaid, kes kasutavad lollikesi lihtsalt ära, aga ka arstide suhtes tuleb säilitada pisike kahtluseussikene, kuna nad määravad vahel valesid diagnoose (leidub loomulikult ka tarku arste, kuid vähe).

    Teie lehelt selline väljavõte:

    ajal, kui vaimolenditest pidevalt vabanev ja tavaelust üha enam võõrduv kildkond Inimesi, päev päevalt pidevalt suureneb ning end aina tervema ja energilisemana tunneb, jääb tavaelus edasimanduv Inimkond aga aina väetimaks, haigemaks ja jõuetumaks, kaotades üha enam oma eluenergiat neid jätkuvalt edasikontrollivatele ning aina näljasematele vaimolenditele, kes oma pidevast toidulaua vähenemisest tingituna, nende toidulauale järelejäänuid, aina enam ja enam aina isukamalt edasi järavad.

    See tekitab küsimusi: mis või kes on need vaimolendid, kes väidetavalt väga energianäljas on ja inimesi energiast tühjaks pumpavad? Miks peaks mingi vaimolend tahtma tegemist teha inimesega? Vaadates 20 sajandi ajalugu, võib kindlalt väita, et inimene on üks vastikumaid, rumalamaid ja verejanulisemaid imetajaid, kes kunagi maal elanud on. Inimesel on mõistus??? Siiani sellest aru küll saada ei ole.

    Parawebist avastasin, et Te usute reptiilidest kujumuutjate olemasollu. Inimese puhul ei ole kuju muutmine võimalik, kuna juba pindmised nahakahjustused on valulikud. Kuju muutes inimene sureks valust, kas Teie loogika seda ei ütle. Kui ei, siis on ajupesu oma töö teinud ja ülaltoodu alusel võib hoopis Teile kaasa tunda!.

  30. Kui ei tea, kes on vaimolendid, siis olgu Teie maailm selline.
    Sööge edasi burgereid, ja poesinke, nisujahust tehtud suhkrusaiakesi ja kõike, mis sisaldab seda GM0 pärmi ning lootke, et Teist niipea apteekide klient ja polikliinikute püsiklient ei saaks.
    Enda TVkarbid, koos Aktuaalse Kaameraga võite aga minema visata, siis hakkab koostöös mürgivaba toitumisega midagi ka tegelikkusest ehk taas koitma ja ehk tuleb ka see eneseleidmine, kus enam iseennast kartma ja häbenema ei pea ja enda väljaütlemisi enda nime alt lausuda ja ka kirja saab panna…

    Selle kuivanud vere uuringuid tehke nii palju, kui soovite, see Te tervise tegeliku olukorra kohta midagi ajalikku nagunii ei näita…

  31. Mida Te head Inimesed ometigi sööte? Mida Te enda lastele iga päev poest ostate? Kas Tel tõesti siis aru polegi?
    Saage teadlikuks sellest, mida arstid ja valitsus Teile millegipärast rääkida ei taha:

    Valge mürk – rafineeritud suhkur mida ostate marketitest tarbimiseks ja mida kasutatakse massiliselt toiduainete tööstuses ning mida looduses ei leidu ja seetõttu ei sobi selline aine inimestele tarbimiseks.
    Suhkru rafineerimine: Kõigepealt kuumutatakse toorainet kriidipiimas, mille käigus eralduvad kaltsium ja proteiinid. Segu muutub aluseliseks ja kõik vitamiinid hävivad.
    – Teises faasis segatakse suhkur happelise kriidiga, CO2-ga,SO2-ga ning lõpuks NAC2-ga.Seda segu kuumutatakse ja jahutatakse mitu korda, seejärel kristalliseeritakse ja tsentrifuugitakse.
    -Selline “surnud” mass töödeldakse veel kemikaaliga Sr(OH)2(kasutatakse ka plastikus stabilisaatorina)
    – Järgnevalt jõuab see rafineerimisse, mille käigus aine puhastatakse, kasutades selleks kriit-süsinik-hapet(chalk carb acid)
    – Tume värvus kõrvaldatakse väävelhappega(H2SO4) reageerimisel ja filtreeritakse kondisöe läbi. Lõpuks lisatakse Indathrenblue värvi ehk väga mürgist ultramariini.
    – Lõpp -tulemuseks on rafineeritud valge suhkur e. sahharoos, mille koostis on C12H22011. Kõik eluandvad ja kaitsvad jõud on hävitatud. Sellise valge suhkru aatomitihedus on 98,4% – 99,5 % -sama mis mürkidel. Toodetakse seda peedi- ja roosuhkrust. Sahharoos on tühje kaloreid sisaldav sõltuvust tekitav aine, mis oma keemilise puhtuse poolest on võrreldav morfiini või heroiiniga. Sahharoos ei seedu maos, vaid imendub läbi soolestiku otse verre, seega viib veresuhkru kiiresti kõrgeks ja paiskab mineraalainete tasakallu segi kasutades sünteesimiseks isegi mineraale. Selleks, et keha saaks toitainetevaba valge suhkruga üldse midagi teha, peab ta kudede reservidest laenama mineraale ja vitamiine, eelkõige kaaliumi- ja magneesiumi. Aga need kaks meie kehas on enim levinud mineraali vastutavad normaalse südametegevuse eest. Kaalium on tähtis vedelikutaseme regulaator rakkudes ning magneesiumil on ülioluline roll täita paljudes ainevahetuslikes protsesside, sh.kaltsiumi omastamises. Tekitab reaktsiooni immuunsüsteemis mis avaldub põletikuliste protsessidena. Seega rafineeritud suhkru tarbimine tekitab kroonilisi põletikke.Maks muundab liigse suhkru triglütseriidideks, mis ladustatakse rasvana, või toodab sellest kolesterooli, mis põletike korral ladestub veresoonte seintele.Ehk siis peamine põhjustaja südameveresoonkonnahaigustele.
    Looduslik pruun suhkur on toodetud suhkruroo esimese kristallisatsiooni käigus. Sõltuvalt töötlemise tasemest, sisaldab pruun suhkur kuni 70 % valget suhkrut. Pruun värvus on tingitud melassi sisaldusest, mis on suhkru töötlemise käigus eraldatud toitaineterikas “jääk”. Tuntuimad nendest on Turbinado,Muscovado, Demerara.

  32. Tervislikud alternatiivid:
    Panela,Kookospalmi – e.kookosõie, Lucuma jahu ja muidugi Stevia. Peaks veel lisama, et Stevia sobib diabeedile,hüpoglükeemia ja kandidoosi korral. Stabiliseerib veresuhkru taset ja reguleerib kõhunäärme tööd.Alandab vererõhku, soodustab seedimist, leevendab puhitust ja liighappesust. Pärsib bakterite paljunemist. Vähendab magusa ja rasvase toidu isu.
    allikas: Eliksiiri infoleht.

  33. raivo orgusaar ütles:

    Sellise valge suhkru aatomitihedus on 98,4% – 99,5 % -sama mis mürkidel. Toodetakse seda peedi- ja roosuhkrust. Sahharoos on tühje kaloreid sisaldav sõltuvust tekitav aine, mis oma keemilise puhtuse poolest on võrreldav morfiini või heroiiniga.

    dig peab tunnistama, et pole “aine on puhas, järelikult mürgine” tüüpi jama varem kohanud.

  34. @raivo orgusaar:

    Kui ei tea, kes on vaimolendid, siis olgu Teie maailm selline.

    See on Teie poolt sarjatud “New Age” ehitajate hästi töötanud ajupesu: panna inimesed jaburusi uskuma. Ka on nad suutnud inimesi veenda, et neil on mingisugused erilised vaimsed võimed. Te ei vastanud muide mu küsimusele!!!!!

    Sööge edasi burgereid, ja poesinke, nisujahust tehtud suhkrusaiakesi ja kõike, mis sisaldab seda GM0 pärmi

    Me ei ole tuttavad, seega mis annab Teile õiguse väita, et ma just selliselt toitun? Olete selgeltnägija? Kas te väidate, et Lääne-Euroopas toodetud ökotooted on mürgivabad? Kuidas on looduse saastatusega? Te ei ole viitsinud tausta-uuringuid teha. Naiivne on kõike uskuda.

    Enda TVkarbid, koos Aktuaalse Kaameraga võite aga minema visata, siis hakkab koostöös mürgivaba toitumisega midagi ka tegelikkusest ehk taas koitma ja ehk tuleb ka see eneseleidmine,

    Enesekindlus on muidugi tore asi, aga … lahmimine on nõme: Irw, irw, irw. Ma ei vaata televiisorit ja ma olen väga õnnelik selle üle. Miks Te arvate, et ma ennast leidnud ei ole?

    Saage teadlikuks sellest, mida arstid ja valitsus Teile millegipärast rääkida ei taha:

    Rafineeritud toiduainete mõttetusest on kirjutatud ajakirjanduses juba pikka aega. Kus planeedil Teie elate, et Te sellest aastate vältel teadlikuks saanud ei ole?
    Suhkur on iga päev vajalik http://www.maaleht.ee/archive/.....d=64296653 MAI MASER, toitumisteadlane, Maaleht

    Valgest suhkrust on rafineerimise käigus eemaldatud kõik vitamiinid, mineraalid ja kiudained. … Kuna valge suhkur on toitainevaba,

  35. @raivo orgusaar:

    Ei viitsi Teile otsida allikaid avastatud pettuste kohta, aga Maalehest jäi silma väide: Ekspert: Itaalia ja Rumeenia maffia petavad mahetoodetega http://www.maaleht.ee/archive/.....d=65236560

    Täna Eesti Maaülikoolis toimunud mahekonverentsil rääkis Šveitsi teadlane Urs Niggli, et maheturul on levinud tarbija petmine.
    “Itaalia ja Rumeenia maffia tegelevad sellega,” väitis teadlane. “Sealsed ärimehed püüavad petta tarbijat.”

    Kirsina tordi peale: • mahe
    08.11.2012 19:57
    Mahe ongi üks suur tünga teema.
    Hetkel ei kontrolli (keemilist analüüsi ei tehta) ju keegi, kas nn mahe on ikka mahe või on ainult märgistus pakendil ja kolmekordne hind

  36. dig ütles:

    dig peab tunnistama, et pole “aine on puhas, järelikult mürgine” tüüpi jama varem kohanud.

    Uimastiteemalistes mõttevahetustes kohtab seda üsna tihti. Üks levinumaid vorme on väide, et tõeliselt laastavat alkoholismi ei eksisteerinud enne, kui õpiti destilleerima piiritust. Väga levinud on ka mõtlemine, et kanep kui looduslik ravim on ohutu tänu lihtsalt looduslik-olemisele, sünteetilised kannabinoidid aga farmaatsiatööstuse vastutustundetud mürgid ainuüksi sellepärast, et on sünteetilised. Samuti olen korduvalt kohanud väidet, et oopiumipruukimine ei olnud ühiskonnale koormav pahe nii, nagu seda olevat rafineeritud opioidide pruukimine.

  37. See lõik on ühest kirjutisest, mis avaldati siin võrgus. Ma ei tea, kust need numbrid pärit on, kuid seda, et suhkur hapendab keha ja selle ph on 2,5, ehk sama, mis surnud alas, võin ma kinnitada küll. Teised, kes enda nime all siin postitada ei julge, mängige oma taskupiljardit endamisi edasi, ma ei pea vajalikuks Teie arulagedustele, ei kellelegi isikusetule enam vastama. Suhkurt, valget jahu ja seda GM0 poepärmi tarbige ka edasi, sest Teie targad “toitumisnõustjad”, kel endal ilmselt kõrge vererõhk või lausa suhkruhaiguski kallal on, ju seda Teile ka soovitasid…

  38. Söö tablette Mart, milles küsimus. Keda ravib Immuunsüsteem, kes aga loodab, et Teda ravib keemiline tablett, see ravibki end nendega, aastakümneid ja muudkui ravib ja loodab, et paraneb, kuid võta näpust, keharakud ei omasta mitte midagi, mis pole kunagi kas kasvanud või ringi jooksnud…

  39. @raivo orgusaar:

    Teised, kes enda nime all siin postitada ei julge, mängige oma taskupiljardit endamisi edasi, ma ei pea vajalikuks Teie arulagedustele, ei kellelegi isikusetule enam vastama.

    Ha, ha, ha! Sellise üleoleva suhtumise juures ei olegi ime, et Teil palju vaenlasi on (lugesin natuke Teie blogi!) Te tõestasite, et Te usute netis leiduvaid väiteid ilma nende tõesust kontrollimata. See on suur viga!

    Arulagedad on need, kes usuvad energianäljas vaimolendite olemasolusse. Mida põle, seda põle! Inimene on oma rumaluses enda kõige suurem vaenlane, vaimolendeid pole vajagi, et see lollike ennast hävitada saaks. Muide toiduainetest on meil valida mürgise ja väga mürgise vahel. Irw, irw, irw.

  40. raivo orgusaar ütles:

    Sellise valge suhkru aatomitihedus on 98,4% – 99,5 % -sama mis mürkidel.

    Kas Raivo Orgusaar üldse teab, misasi on “aatomitihedus”? Ja kuidas seda suurust üldse saab protsentides mõõta? Mille protsent see peaks olema?

    Ja mida tähendab “sama mis mürkidel”? Mis mürkidel? Kellele mõjuvatel mürkidel? Mürke leidub maailmas igasuguseid alates paarist aatomist koosnevatest anorgaanilistest ühenditest kuni ülikeerukate polümeerideni välja. Samuti ei ole üks ja sama aine mürgine kõigile elusorganismide liikidele – mis ühele liigile on mürk, on mõnele teisele liigile hoopis toiduks või kaitsevahendiks. Ja kolmandaks, ka erinevate inimeste vastupanuvõime mürkidele võib olla erinev, kuni sinnamaani, et teatud mürgid mõnele inimesele üldse ei mõju. Ja pealegi, mürgisus sõltub ka kogusest – peaaegu ükskõik milline aine muutub “mürgiks”, kui seda liiga palju sisse süüa.

    Võtta mingi suvaline ja määratlemata valim erinevaid aineid kokku sõnaga “mürk” ja hakata omistama neile mingeid ühiseid omadusi (lausa mingi defineerimata “aatomitiheduse” järgi) on täielik JAMPS KUUBIS. Mul tekib ikka järjekindlalt küsimus, kas Raivo Orgusaar räägib oma juttu tõsiselt või on tegemist trolliga?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga