Vee keetmine on tervisele ohtlikuks kuulutatud

keeda_vett

Üks asi, mis ikka ja alati nõutuks või teinekord isegi tigedaks teeb, on intellektuaalne laiskus nende poolt, kellelt eeldaks loomupärast uudishimu ja lisaks veel vastutust oma sõnade eest, kuna öeldu ja kirjutatu võib levida paljudele. Näiteks ajakirjanik on minumeelest selline inimene, kes võiks veidi rohkem aega pühendada tausta uurimisele. Ajakirjanik, kes kirjutab tervise teemadel, võiks seda enam uuriv olla, kuna terviseteema on tihedalt seotud teadusega. Ei pea just ise teadlane olema, aga eluterve uudishimu, kuidas asjad on ja kuidas pole, poleks ju suur tahtmine.

Juhtum siis lingi taga:
Ära kunagi keeda juba keedetud vett – see on tervisele ohtlik!
Õhtuleht.ee, 26. juuni 2015

Pealkiri hoiatab meid mitte keetma vett, mis juba keedetud. Ilmselt on ikka mõeldud, et taaskeedetud vee tarbimine võib olla tervisele ohtlik, sest vaevalt, et vee keetmine ise kellegi tervist ohustaks.

Millised on need umbluumärgid, mida märgates tuleks oma tundlad skeptikavõnkele häälestada?

  • Kuulutatakse ohtlikuks mingi tavaline igapäevane asi, tegevus, harjumus. Muidugi me teeme harjumusest asju, mis pole head ja ei tule teinekord selle pealegi, et see hea pole ja hea oleks siis see, et keegi meie tähelepanu sellele suunaks. Aga vaatame edasi, kuna igapäevase harjumuse muutmiseks peavad pakutavad tõendid olema veenvad.
  • Allikaks antakse The Mind Awakened. Hmm, kõlab nagu mingi New Age umbluusait. Lähemal vaatlemisel selgub, et ongi.
  • Lause artiklist: “Selline tegevus [vee uuesti keetmine] muudab vee keemilisi ühendeid veelgi ning mitmed ohtlikud ained hoopis tekivad vette, mitte ei eemaldu sellest.”
    Selline väide vajaks täpsustamist, kuna füüsika- ja keemiatundides, millele ka seal artiklis viidatakse, on õpetatud, et ained ei teki ega kao niisama. “Need ained sisaldavad tihti arseeni, nitraati ja fluoriidi…” – need ained pidid seal vees olema juba enne keetmist, need ei saa keetmisel juurde tekkida.
  • Seejärel antakse meile loend kahjulikest ainetest ja ilmselt üsna tõepäraselt refereeritakse nende ainete kahjulikke mõjusid meie tervisele – vähid, südamehaigused, neeruhaigused, viljatus, neuroloogilised kasvuhädad lastel, madal IQ. Aga täpsustamata on, et millises koguses neid aineid peaks sisse võtma, et selliseid hädasid endale saada, sest nagu me nüüd juba teame – pole olemas mürgiseid aineid, on mürgised kogused.

Nüüd siis selle juurde, mida ajakirjanik oleks pidanud tegema ja mis võttis mul aega umbes 5 minutit, et asjale jälile saada.
Esmalt läksin The Mind Awakened lehele ja otsisin sealse loo üles. Tõepoolest, Õhtulehe lugu on selle peaaegu täpne ümbertõlge, aga algallika science class on eestikeelses muutunud füüsikatunniks. Eestikeelses öeldakse, et “ohtlikud ained tekivad vette”, allikas teatab “dangerous substances accumulate“.

Virgunud Meele kodulehe lugu viitab omakorda Healthy Holistic Living kodulehele. See kõlab ka kui üks New Age umbluuallikas. Science class on siin chemistry class, accumulate asemel on concentrate. Ja pealkirjaks on kategooriline ja vastuvaidlemist mittesalliv soovitus “Don’t Reboil Water Ever Again!”

Tervislik Terviklik Elamine annab aga rohkem allikaid, mille põhjal lugu kokku sai ja üheks allikaks on märgitud chemistry.about.com artikkel Is It Safe to Reboil Water?, autoriks PhD biomeditsiinis Anne Marie Helmestine.

Edastan siinkohal lühidalt küsimused ja vastused, mis peaksid adekvaatsemalt adresseerima antud probleemistikku.

Kas vee taaskeetmine on ohutu?
Kui vett keeta, siis selle keemiline koostis muutub, kuna lenduvad ained ja lahustunud gaasid lahkuvad veest ja see on üldiselt hea asi. Kui aga vett keeta liiga kaua, siis vesi aurustub ja mittelenduvate ainete, mille hulgas on ka kahjulikke (nitraadid, arseen, fluoriid) kontsentratsioon suureneb selles väheses allesjäänud vees.

Kas taaskeedetud vesi tekitab vähki?
Selline pelg pole põhjendamatu, kuna kahjulike ainete kõrge kontsentratsioon võib tervisele halvasti mõjuda, kui ammutad vett allikast või kaevust, kus on kõrge nitraatide või arseeni tase (kontrolli andmeid oma vee kvaliteedi kohta).

Kokkuvõte
Üldiselt on vee taaskeetmine tervisele ohutu. Peaasi, et sa ei lase veel keeda nii kaua, et vett väga väheseks jääks, sest see suurendab mittelenduvate mineraalide konstentratsiooni. Vala vett juurde.

Ei läinud viit minutitki, et jõuda usaldusväärsemate allikateni kui need New Age hirmu ja õudust külvavad väärtõlgendajad.

2 Replies to “Vee keetmine on tervisele ohtlikuks kuulutatud”

  1. Kommentaarid kopeeritud veebiarhiivist.

    #1 Klõbistaja 02. juuli 2015 kell 13:35
    Miks peaks vett kaua keetma? See ju täitsa ebamajanduslik. Ma panen ikka kannu parajal hulgal vett – läheb keema, teen teed/kohvi. Kuid osa kuuma vett jääb kannu alles. Kui on plaanis seda varsti jälle kasutada, siis pole mingit mõtet seda minemavalada – ka teisel/kolmandal keemaajamisel ei auru teda mingil kohutaval määral vähemaks. Siiski ei maksa kannus pidevalt vett hoida, sest tekib katlakivi.
    Millalgi lisati minu linnas kraaniveele kloori. Siis soovitati vett kauem keeta. Keetmine muidugi kloori aatommassi ei muuda, kuid ta aurub (halogeen).
    http://veehygieen.edicypages.c…..ne-tootlus

    Vasta | Tsiteeri
    #2 salvey 02. juuli 2015 kell 13:49
    Klõbistaja ütles:

    Miks peaks vett kaua keetma? See ju täitsa ebamajanduslik.

    Näiteks suppi keetes või lihapuljongit keedetakse ikka suhteliselt kaua :)

    Kuid osa kuuma vett jääb kannu alles. Kui on plaanis seda varsti jälle kasutada, siis pole mingit mõtet seda minemavalada – ka teisel/kolmandal keemaajamisel ei auru teda mingil kohutaval määral vähemaks.

    mina olen küll ära valanud, nõudepesukaussi tavaliselt. Harjumuse asi, kusagilt oleks nagu meelde jäänud, et värskest veest saab ikka parema kohvi või tee. See ei pruugi muidugi tõele vastata.

    Vasta | Tsiteeri
    #3 Klõbistaja 02. juuli 2015 kell 14:34
    @ salvey:
    Suppi/puljongit keedetakse küll kaua, kuid lisatakse ju keemise ajal ka vett juurde (Sina ei lisa?) – seega jääb seal algselt olnud ainete kontsentratsioon samaks. Lisandub muidugi supimaterjali eritumine puljongisse…
    Kameelion võiks ka meie vastse kokandusnurgakesega ühineda. Poisid on ka teretulnud…:)

    Vasta | Tsiteeri
    #4 salvey 02. juuli 2015 kell 15:13
    Klõbistaja ütles:

    kuid lisatakse ju keemise ajal ka vett juurde (Sina ei lisa?)

    ega ei lisa küll tavaliselt. Kui kaane all keeta, enam-vähem ja mitte liiga suurel kuumusel, siis ülemäära palju ära ei kee.

    . Poisid on ka teretulnud…:)

    Ei tea, kas personainfierid suppi üldse keedavad või söövad. Nad on ju need homo hamburgersid. :))

    Vasta | Tsiteeri
    #5 kohtunik 08. juuli 2015 kell 9:00
    Valan vee kannust igakord ära sest vist keegi kunagi ütles et katlakivi tekib nii..peale selle kuum vesi hoiab kraanikausis torusid rasvast puhtana

    Vasta | Tsiteeri
    #6 O cookievaba Kameelion 14. juuli 2015 kell 23:22
    Teen ettepaneku nautida vahelduseks ilusaid galaktikate pilte – (närvide rahustamiseks!) https://www.facebook.com/Astronomy.Pictures/photos/a.280414148653276.79598.280357755325582/280418315319526/?type=1&theater

    Postimehes üritatakse meid ära rääkida kui kasulik oleks koolis usundiõpetus ja kuidas avardaks see meie maailmapilti. Megairw. Toomas Jürgenstein: tänapäevase maailma mõistmisel ei saa usundiõpetuse potentsiaali alahinnata 14. juuli 2015

    Kadunud Andrus Saar küsitlusfirmast SaarPoll iseloomustas artiklis «Tolerantne mittetolerantne maailm» (PM 27.02.2011) Eesti usklikke järgnevalt: «Eksisteerib väga selge tendents: mida madalam on inimese haridus, seda suurem on tõenäosus, et nende hulgas on rohkem mitteusklikke inimesi. Usklike inimeste seas on kõige suurema osakaaluga kõrgharidusega inimesed. See puudutab ka koguduseliikmete koosseisu: koguduseliikmete hulgas on kõrgema haridusega inimeste arv suurem kui ühiskonnas keskmiselt.»

    Kui pagulased on mõjutatud ühiskonnas keskmisest kõrgemalt haridust hindava grupi poolt on tõenäoline ka pagulaste ja nende laste enesetäiendamine ning areng.

    Vasta | Tsiteeri
    #7 O cookievaba Kameelion 14. juuli 2015 kell 23:23
    Kaudselt on pagulaste ja islamistidega seotud järgmine uudis. Elagu multikulti! Piinlik juhtum: Briti terrorismivastases politseiasutuses oli palgal tuntud islamiäärmuslane ERR, 14. 07.

    Täpsemalt saab siit lugeda. Muslim preacher who ‘despised Britain’ and said ISIS is ‘no different’ to Western armies was employed by Government watchdog which inspects COUNTER-TERROR police Telegraphi link artiklis olemas. http://www.dailymail.co.uk/new…..icing.html

    Suurbritannias tuli äsja välja piinlik juhtum – valitsusamet, mille ülesandeks on kontrollida politseijõudude valmisolekut terrorismiga võitlemiseks, oli palganud ametnikuks mehe, kes osutus tuntud islamiäärmuslaseks.

    Vasta | Tsiteeri
    #8 personainfieri 15. juuli 2015 kell 0:18
    Kaudselt on pagulaste ja islamistidega seotud järgmine uudis. Elagu multikulti! Piinlik juhtum: Briti terrorismivastases politseiasutuses oli palgal tuntud islamiäärmuslane ERR, 14. 07.
    Ja juba jäi ta vahele keedetud vee joomisega!!! Multikulti, kohutav, mis meid kõik ees ootab :megairw

    Vasta | Tsiteeri
    #9 Silver 15. juuli 2015 kell 18:10
    Ei no jah kui tahad endale teed teha ja selleks keedad tundide viisi 200 liitrit kraavivett kuni lõpuks ainult roheline löga alles siis ma seda ka ei soovitaks juua.

    Õhtulehe oinad on saavutanud uue taseme/põhja.

    Vasta | Tsiteeri
    #10 anon 01. september 2015 kell 11:58
    Kuulsin ühest Kuku raadiosaatest, et Õhtuleht on kasumis ja Postimees tiksub ots-otsaga kokkutulemise piiril.
    Paistab, et siis raha teenimiseks on ainus võimalus umbluu hulga suurendamine.

    Vasta | Tsiteeri
    #11 dig 08. september 2015 kell 19:55
    Hamburgi lähistel toimunud homöopaatide konverentsil võtsid osalejad kogemata väikeses koguses päris medikamente ja said endale luulud, kirjutab Independent Deutsche Welle pealt maha.

    Broadcaster NDR described the 29 men and women “staggering around, rolling in a meadow, talking gibberish and suffering severe cramps”.

    The group of “Heilpraktikers” was discovered at the hotel where they held their conference in the town of Handeloh, south of Hamburg, on Friday.

    Sündmuskohale ilmus märkimisväärses koguses pärisarste, kellel patsientide tervistamiseks siiski kolm päeva kulus.

    Police are reportedly looking into possibilities including the drug being taken as a joint experiment, or it being furtively given to conference participants as a prank.

    Vasta | Tsiteeri
    #12 Klõbistaja 08. september 2015 kell 22:50
    Kas hakkan nüüd analüüsima täiesti normaalsete kommentaaride mitteavaldamise teemat? Kui samal ajal ilmuvad sujuvalt päris tobedad jutud (ilma küsimärgita).
    Olengi tige kriitik? Jah – olengi. Aegajalt sõiman rõõmsalt KÕIK läbi.
    Head õhtut! :)

    Vasta | Tsiteeri
    #13 dig 08. september 2015 kell 23:53
    Spämmifiltris on praegu kuusteist spämmitükki kinni. Ühtki päris kommentaari ootamas ei paista olevat.

    Vasta | Tsiteeri
    #14 Klõbistaja 09. september 2015 kell 0:49
    dig ütles:

    Spämmifiltris on praegu kuusteist spämmitükki kinni. Ühtki päris kommentaari ootamas ei paista olevat.

    Oled valvur? Aitäh selle eest! Aga normaalseid kommentaare pole mõtet kinnihoida. Kas mina olen kirjutanud siia halba juttu? Vist ei ole… Keegi teine on? Sinusuguse tsensori arvates?? Siin on olnud/on väga rumalad kommentaarid – minuarvates…

    Vasta | Tsiteeri
    #15 Martin Vällik 09. september 2015 kell 11:36
    Siin ei ole mingit tsensorit. Pole ka olnud. Valvurit ka mitte. No kesse suudab teie poolt toodetud tekstimassiivi valvata või hinnata? Ainus inimese poolt vaadeldav filter on siin esimese kommentaari künnis. Esimene kommentaar peaks olema sisukas ja kuivõrd uue kommenteerija esimene sõnavõtt jääb automaatselt ootele, siis tuleb minul või kellelgi teisel adminni õigustega isikul selle üle otsustada, kas on sisukas või mitte. Mina ei vaata siia köögipoolde igapäevaselt sisse. Hea, kui kord nädalas meelde tuleb. Sealt edasi teostab kontrolli automaatne spämmifilter. Kui see otsustab, et tegu spämmiga, siis suure tõenäosusega seda päästa enam pole võimalik, kuna päevas saadetakse sadakond spämmkommentari ja nende seast see mittespämm üles leida on suht tülikas. Lihtsam on mul need päevade jooksul kogunenud tuhanded spämmkommid lihtsalt otsejoones bitipõrgusse läkitada.

    Varasemalt on juhtunud, et suht sisutu ehk teemaväline loba koondub omaette lõngakerra, et mitte lasta kõiki teemasid ja lugusid teie omavaheliste pajatuste poolt lämmatada, aga ka selles osas olen praegusel ajal väheaktiivne.

    Seega ei mingit vandenõud, vaid suhtelislt puhtautomaatsed asjaolud toimetavad siin.

    Vasta | Tsiteeri
    #16 Klõbistaja 09. september 2015 kell 17:21
    @ Martin Vällik:
    “Varasemalt on juhtunud, et suht sisutu ehk teemaväline loba koondub omaette lõngakerra, et mitte lasta kõiki teemasid ja lugusid teie omavaheliste pajatuste poolt lämmatada”

    Ma olen üldiselt püüdnud sisutuid vaidluseid vältida… Eks edaspidi hoidun täiesti siin igasugusest teemavälisest lobast/pajatustest. Ei taha tõesti siin midagi lämmatada…

    Vasta | Tsiteeri
    #17 salvey 09. september 2015 kell 20:37
    Tööotsimiskuulutus: Pakkuge mulle tööd ja on garanteeritud, et mul ei jää aega enam skeptiku foorumisse kõiksugu mõttetut spämmi postitada, eks ole :)

    Vasta | Tsiteeri
    #18 Klõbistaja 12. september 2015 kell 21:21
    Pahandamiseks ei ole tõesti mitte mingit põhjust. Aga ma enam ei suuda otsustada, et millist kommentaari siia võiks postitada.
    Jäägu siis nii – vaikimine on kuld!

    Vasta | Tsiteeri
    #19 O cookievaba Kameelion 16. september 2015 kell 18:24
    Levitame rõõmusõnumit ka, tsirkust ja leiba – alati. Ma lausa ootan põllumeeste järgmist külaskäiku Tallinnasse. Seda tuleks isegi vaatama minna. Megairw. Põllumehed avaldasid Toompeal meelt http://www.postimees.ee/332720…..peal-meelt

    Rahulolematud põllumehed sõitsid täna traktoritega Toompeale meelt avaldama.

    Ürituse lõppedes ütles Eesti üks suurim seakasvataja Urmas Laht Postimehele, et praegu on raske öelda, kas tänasest üritusest ka midagi kasu on, kuid ta loodab tulemust näha paari nädala pärast. «Kui seda näha ei ole, siis tuleb tagasi tulla ja kaasa võtta juba loomad ja virtsapütid,» rääkis Laht.

    Vasta | Tsiteeri
    #20 O cookievaba Kameelion 16. september 2015 kell 18:31
    Ha, ha, ha … On ilmunud uus põgenikele kaasatundmisele suunatud pisaratekiskuja – kassid. Lapsed on tavaliseks muutunud? Irw. Mailonline Sep 16th 2015 The kitten too precious to leave behind: Syrian refugee brings his beloved pet with him as he makes successful journey across the Mediterranean http://www.dailymail.co.uk/new…..anean.html

    Greek news outlet Protothema says that the man came to Europe with virtually nothing, but couldn’t bare to leave behind Zaytouna, which is Arabic for Olive.

    It’s been shared by thousands of people in Twitter, marvelling at the refugee’s devotion to the tiny cat.

    Kes pole uudiseid piisavalt jälginud, see vist ei teagi, et ISIS on kasse ennegi kasutanud propagandarelvana. Nii nunnud. Megairw. ABNA. ir Islamic State of Cats; ISIS Cat propaganda

    Vasta | Tsiteeri
    #21 Klõbistaja 21. september 2015 kell 23:41
    @ Klõbistaja:
    “Millalgi lisati minu linnas kraaniveele kloori. Siis soovitati vett kauem keeta. Keetmine muidugi kloori aatommassi ei muuda, kuid ta aurub (halogeen).
    http://veehygieen.edicypages.c…..ne-tootlus

    Loomulikult ma teadsin, et juba varsti muutub see kuumaks teemaks :)
    Pole naljakas. Väga jube on. Rumalad just toonitavad, et kloordioksiid pole ju kahjulik, sest sellega desinfitseeritakse joogivett. Ohh! Keemiline reaktsioon toimub vees – teatud aja jooksul – ega tobud sellest aru ei saagi… Ehk mõjub see lause:
    ” Kloreerimise laialdane kasutamine on tõstatanud küsimusi seoses võimalike kõrvalefektide tekkega ning on tõestatud, et kloor võib orgaanilise materjaliga reageerides, eriti humiinhappega, moodustada mutageenseid ühendeid.”

    Söövitamine on muidugi ka ilma tulevase vähiohuta.

    Mida rohkem ma sellele mõtlen, seda masendavam kõik näib.

    Vasta | Tsiteeri
    #22 Klõbistaja 23. september 2015 kell 1:39
    Idiootsusele ei pea regeerima? Aga mind ajab nutma see, et lollakad lapsevanemad jootsid/joodavad lastele sisse kloordioksiidi. Ma olen püüdnud leida ratsionaalseid põhjendusi – ei leia. Võin otsimajäädagi… Minu enda vaimse tervise huvides – enam ei mõtle sellele.

    Vasta | Tsiteeri
    #23 Argonas 23. september 2015 kell 10:29
    Nõukogude ajal levis eksiarvamus, et kui vett mitu korda keeta tekib kannu “raske vesi”. See jutt põhines mingil vene teadlaste avastusel, et vesi koosneb erineva keemistemperatuuridega vetest (võimalik, et siis erinevate klasterstruktuuridega vee fraktsioonidest). Hiljem lükati see avastus ümber. Aga ka näiteks K. Vonneguti ulmekas “Kassikangas” räägib “jää 9-st”ehk siis veest, mis on toatemperatuuril tahke.

    Teine asi, et kui kokku aurutada, siis saab vett kontsentreerida küll, aga see on väga pikaldane protseduur.

    Vasta | Tsiteeri
    #24 O cookievaba Kameelion 23. september 2015 kell 13:42
    @ Klõbistaja:

    Idiootsusele ei pea regeerima? Aga mind ajab nutma see, et lollakad lapsevanemad jootsid/joodavad lastele sisse kloordioksiidi.

    Õnneks reageeriti ju, ainult on teadmata, kui palju lollpäid see mõistusele toob. Karta on, et mitte paljusid. Leidsin hea kommi, mis minu seisukohta toetab. Megairw. MMS-liikumise esileedi peab veepuhastusfirmat http://ekspress.delfi.ee/archi…..d=72512007

    KaljoEnn
    23.09.2015 10:50
    Enn Kaljo on tegelikult MMS-i grupi üks aktiivsemaid liikmeid. Siin copypastena üks tema postitustest. Teisi sirvides tekkis mul küll mõte, et kui ta on niivõrd kaua MMS-i kasutanud, ja kosmilisi sidemeid omab – miks ta küll nii haige siis on?

    “Enn Kaljo
    29. august kell 17:35

    Ravisin just müstilist hambavalu, mis oli vahelduva eduga erinevatest piirkondades. Kasutasin retsepti: 10 tilka MMSi + 10 tilka sidrunhappe lahust ja peale reageerimist hästi vähe vett. Siis pesin hambaharjaga hambaid hoolikalt kõikjalt ja jäägiga loputasin suud 5 minuti kestel, korduvalt välja sülitades ja uut suutäit võttes – paariks suutäieks oligi seal seda ClO2. lahust. Lisaks kasutasin Sai Baba püha tuhka vibhuutit, mille toimet olen aastakümneid juba näinud alates 1995 aastast, kus 11 kuune poeg sai terveks imeliselt materialiseerunud tuha manustamisest ja tervest reast muudest juhtduest hiljem.
    Nüüd pole hambavalu juba teist päeva. Toimetan oma elu edasi ja tean: tõeliselt ravib meid Kosmiline Energia, mitte ravimid, ekstraktid, massaažid, ega posimine. Need võivad olla abiks energia vabastamisele, aga neist ükski ei oma ravitoimet. Ka MMS ei ravi tegelikkuses mitte kui midagi – seda on ka Jim Humble öelnud – seega keegi ei peaks siin sellest tegema unikaalset asja – kuna MMS lihtsalt sunnib immuunsüsteemi tegelema ravimisega ja too siis ravib, kasutades Kosmilist Energiat, kui universaalselt tervendavat vahendit.”

    Vasta | Tsiteeri
    #25 Klõbistaja 23. september 2015 kell 14:26
    @ O cookievaba Kameelion:
    Kameelion, suunagi oma energia selle jubeduse vastu! Minu närvisüsteem on selleks liiga nõrk.
    Ja teised ka! Teil ju on mingi arvamus. Väga pikalt pole vaja heietada (oma peas) – kuid midagi võiks konkreetselt öelda.

    Vasta | Tsiteeri
    #26 salvey 23. september 2015 kell 14:49
    Klõbistaja ütles:

    Ja teised ka! Teil ju on mingi arvamus. Väga pikalt pole vaja heietada (oma peas) – kuid midagi võiks konkreetselt öelda.

    Ärge tarvitage kloori seespidiselt ega sundige selleks oma lähedasi! Võite saada jääva tervisekahjustuse ja tagajärjeks on enneaegne surm kahjustatud kudede ja organismi tõttu.
    P.S. Olen ise ka agaruses – ogaruses palju aastaid tagasi klooriga lollusi teinud, mitte küll sissevõtnud vaid pesuveele klooriga valgendit lisanud (ACE oli ta nimi vist), desinfitseerimiseesmärgil ja seejärel pesu veel pliidile keema tõstnud. See vahend ega kloor pole aga kuumutamiseks ette nähtud, vaid ainult külma vette, kloor aurus kuuma toimel potist ja pani mu pea valutama. See tõttu mõistan ka mingil määral neid selle hullusega kaasaläinud inimesi, tahetakse ju head, parimat, aga teadmised veavad alt ja pingutatakse üle.

    Vasta | Tsiteeri
    #27 salvey 23. september 2015 kell 15:07
    salvey ütles:

    Olen ise ka agaruses – ogaruses palju aastaid tagasi klooriga lollusi teinud, mitte küll sissevõtnud vaid pesuveele klooriga valgendit lisanud (ACE oli ta nimi vist), desinfitseerimiseesmärgil ja seejärel pesu veel pliidile keema tõstnud. See vahend ega kloor pole aga kuumutamiseks ette nähtud, vaid ainult külma vette, kloor aurus kuuma toimel potist ja pani mu pea valutama.

    See ei olnud mul süstemaatiline tegevus vaid ühekordne.

    Vasta | Tsiteeri
    #28 Klõbistaja 23. september 2015 kell 15:45
    @ salvey:
    “See ei olnud mul süstemaatiline tegevus vaid ühekordne.”

    Normaalne inimene teebki järeldusi kohe. Aga debiilikud muudkui katsetavad edasi. See kõik poleks nii jube, kui katsejäneseks oleks vaid loll ise – lastele ju joodetakse. Kõige hullem – autistidest lastele – nemad ei saa vastata…
    Selle skeemi eestvedajad on idioodid? Ei – nad on kurjategijad! Saavad kriminaalkaristuse? Äärmisel juhul vaid tingimisi… Raha, raha, raha…

    Vasta | Tsiteeri
    #29 O cookievaba Kameelion 23. september 2015 kell 16:43
    @ Klõbistaja:

    Kameelion, suunagi oma energia selle jubeduse vastu!

    Tegelikult on kõik New Age (Uue Ajastu) õpetused jubedad, kuna inimesed, kes neisse uskuma hakkavad, ei erine oluliselt usuhulludest. Viimaste usu aluspunkt on, et nad on jumala väljavalitud, kes vegeteerivad tulevikus terve igaviku jumalale suhu vahtides. Megairw. Newagelased usuvad jälle, et nemad on need väljavalitud, kes hakkavad Uues maailmas eliidi hulka kuuluma. Topelt megairw.

    Mis kujutab endast New Age liikumine? Keeruline on seda kuidagi lühidalt lahti seletada. Pigem sarnaneb see 1000-päise lohega, mida võita on keeruline. Uusi harusid tekib pidevalt juurde, meil viimasena näiteks see MMS. Kõige jubedam on see, et seda jama on populariseerimas intellektuaalid, kelle hulgas paljud kalduvad müstitsismi. 1986 a. artiklis on avatud selle jubeduse tagamaid. The “New Age Myth”: An Outline of New Age Ideology http://www.equip.org/article/t…..-ideology/

    This intellectual elite should not be indiscriminately identified with the New Age movement. Some within it are not spiritually inclined, and most would shun the more outlandish New Age beliefs and practices. However, quite a few in its ranks — including some leading names — are interested in mysticism. They believe it offers the spiritual dimension needed to complete their distinctive world view and ethics.

    Certain of these intellectuals have been actively involved with the “new consciousness” (or New Age) subculture (e.g., cultural historian Theodore Roszak, futurist Willis Harman, psychologist Jean Houston, U.N. consultant Donald Keys, and the late anthropologist Gregory Bateson). Through their influence mystic and occultists who were not originally a part of this intellectual class have found within its writings the scientific and sociopolitical philosophies most compatible with their own beliefs and experience. Having found each other, the intellectual elite and the “Aquarians” recognized their capacity to benefit each other, and to some extent have joined forces (the primary “glue” being those intellectual mystic who fully take part in both movements).

    Usun, et kõik on tähele pannud “õpetaja/guru” kultust. Mis tuleb guru suust on puhas kuld. Vastuhakkajaid ja kahtlejaid hakatakse sildistama ja enamus annavad alla, või lahkuvad grupist. Tihti on nendeks gurudeks inimesed, kellel pole õrna aimugi, mida nad tegelikult õpetavad. Vaadates neid gurusid, võib öelda, et paljud neist on elus sellised hädapätaka tüüpi, kellel ei saa olla mingit lööki naiste hulgas. Olukorra muutmiseks hakkavad nad gurudeks ja naisi langeb nagu loogu. Megairw.

    Mingisse gruppi kuulumine muutub selle liikmete jaoks elutähtsaks, liikmed hakkavad käituma ühesuguselt, tihti hüljates kriitilise mõtlemise. Nii saavadki levida erinevad teooriad, mis on karjuvas vastuolus teaduslike teadmistega,…

    Vasta | Tsiteeri
    #30 salvey 23. september 2015 kell 23:53
    O cookievaba Kameelion ütles:

    . Viimaste usu aluspunkt on, et nad on jumala väljavalitud, kes vegeteerivad tulevikus terve igaviku jumalale suhu vahtides. Megairw. Newagelased usuvad jälle, et nemad on need väljavalitud, kes hakkavad Uues maailmas eliidi hulka kuuluma.

    sel jutul on isegi pointi, kui see artikkel läbi lugeda – Postimees: http://tervis.postimees.ee/333…..on-voimetu

    RK: Kuidas Teie seda katsetama hakkasite, olid Teil mingid vaegused, probleem, mingi haigus?

    See oli huvi ära proovida, et kas see… jumala tõestuse olemasolu, misiganes (naerab)

    Vasta | Tsiteeri
    #31 salvey 24. september 2015 kell 11:17
    Päevaleht:

    Mida meeleheitlikum ja haavatavam sa oled, seda lihtsam on sind ära kasutada, olgu selleks finantsnõu või elustiili nipid. Ravimatu haiguse diagnoos ja lapse tõsine arenguhäire on olukorrad, kus paljud inimesed otsivad ebatavalisi lahendusi. Kas lootes juhtunuga leppida või leida ravi, mida peavoolu meditsiin ei tunnista, kuid mis annaks leevendust või raviks haiguse.

    Reklaam

    Mõned alternatiivsed tooted ja ravivõtted pole ainult vastuolulised, vaid ka potentsiaalselt ohtlikud. Hiljuti küsitles Iiri politsei ravimiametiga tehtud uuringu raames lapsevanemaid, keda kahtlustati selles, et nad on andnud oma autistlikele lastele ainet MMS, mis on inglise keeles tuntud kui Master Mineral Solution, Miracle Mineral Solution ja Miracle Mineral Supplement.
    MMS-i looja Jim Humble nimetab end Teise Loomise Tervisekiriku peapiiskopiks.

    MMS on endise saientoloogi, praeguse terviseevangelisti Jim Humble’i vaimusünnitis. Humble nimetab end Teise Loomise Tervisekiriku (ingl Genesis II Church of Health) peapiiskopiks. MMS-i turustatakse kui ravilahust ja kiriku veebilehel peetakse seda efektiivseks paljude haiguste, sealhulgas autismi, AIDS-i, vähi ja malaaria vastu. MMS-i keemiline analüüs näitab, et tegu on hoopis maisema seguga, see on valgendi. Täpsemalt: MMS on u 28%-ne naatriumklorit, mürgine ühend, mille kohta on tõestatud, et see põhjustab neerupuudulikkust.

    Isegi ühe grammi neelamine võib põhjustada iiveldust, oksendamist ja eluohtlikku hemolüüsi (ehk hemolüütilist aneemiat, mille puhul punaverelibled lagunevad ja tekib kehvveresus).

    Kuigi see on juba piisavalt hull, soovitatakse MMS-i kasutajatel lisada happelist ainet – näiteks sidrunhapet – ja lahust neelata. Happe ja naatriumkloriti reaktsiooni tulemusena tekib kloordioksiid, tugev ja mürgine valgendi.
    „Joo mind,” on kirjas Alice’ile jäetud pudelikesel. Illustratsioon: Shutterstock

    Austraalia New South Walesi mürgistusinfokeskuse juht Naren Gunja on võrrelnud MMS-i manustamist kontsentreeritud valgendi joomisega. Selle manustamise sümptomid on enamasti samasugused nagu söövitavate ainete tarbimisel: oksendamine, väga tugev kõhuvalu ja kõhulahtisus. Kui lahus on valesti kokku segatud, tekivad isegi hingamisraskused. Aine „ujub pinnale” masendava regulaarsusega ning sellele on reageerinud teiste seas Kanada ja Suurbritannia võimud. MMS-i toetajad väidavad, et aine toksilisus on tõend sellest, et see toimib.
    MMS pole ravim

    See on tõstatanud küsimuse, kuidas „ravimeetodid” suudavad laveerida kõrvale meditsiinilise sekkumise rangetest seadustest Euroopas ja mujal. Üks põhjus on see, et MMS ja samalaadsed preparaadid ei klassifitseeru ravimite hulka. MMS-i ametlikku kontrolli õnnestus vältida, kuna seda turustati kui veepuhastajat. See on küll aine keemilise olemuse õige kirjeldus, kuid mitte selle ettenähtud kasutusala. Seetõttu…

    Vasta | Tsiteeri
    #32 salvey 24. september 2015 kell 11:19
    @ salvey:
    http://epl.delfi.ee/news/tervi…..d=72518861

    iseloomustab Iiri ravimiamet MMS-i propageerijate meetodeid kui põrandaaluseid ja ebatavalisi.
    Üksainus Disneylandi külastanud nakatanud inimene põhjustas sel aastal 150 uut haigusjuhtumit.

    Muidugi ei müü MMS-i kisakoori liikmed ja Humble’i kirik seda õiguslikel põhjustel. Ainet saab rahalise annetuse eest ja seda kuulutatakse kui elustiilivalikut, antakse juhtnöörid, kuidas sellest klistiiri teha või valmistada ette mürgise lahusega lutipudeleid täiskasvanutele ja lastele. Hoolimata õiguslikust distantseerimisest sai BBC hiljuti varjatud kaameraga filmitud materjali, kus üks Briti MMS-i propageerija (kes on kiriku veebilehel kirjas varustajana ja nimetab end kirikuõpetajaks) müüs MMS-i, soovitades sellega ravida autistlikku last. Mure toote toime ja haavatavate isikute ahvatlemise pärast on nii suur, et kaubandusametnikud käisid hiljutisel MMS-i seminaril Surreys, et takistada MMS-i toodete müüki ja jagada Suurbritannia toiduameti nõuandeid.

    MMS, selle müüjad ja Teine Loomise Kirik on pisike osa suuremast probleemist. Autistidele ja nende peredele pakutakse ulatuslikku valikut kahtlasi teraapiaid. Nende teraapiate pakkujad nimetavad põhjuse, miks haigus tekib, ja väidavad, et nende leiutis suudab selle tagasi pöörata. See väide on väär. Küsimus, mis autismi põhjustab, on keeruline ja vastuseta. On arvestatavaid tõendeid, et seda põhjustab üks domineeriv geneetiline määraja, kuid ühtegi kindlat geeni ei ole kindlaks tehtud. Põhjuseks on pakutud ka keskkonnamõjusid, kuid tõendid selle kohta on vastakad. Haiguse keerukus ja selle ilmnemise variatiivsus viitavad, et tegu on raske seisundiga, millel on palju muutujaid. Isegi kui ravi pakutakse parimate kavatsustega, võib sellel olla ohtlikke tagajärgi.
    Näiliste raviviiside võidukäik

    Kuna autism on niivõrd ebaselge haigus, leidub praktikuid, kes kiirustavad teadmistelünki kõikvõimalike näiliste raviviisidega täitma, sageli mingi hinna eest. Väga tihti pole see hind väljendatav rahas, vaid on oht haavatavate perede füüsilisele ja vaimsele tervisele. Hoolimata sellest, et kasutatakse paljusid ravimeetodeid, pole ükski neist kliinilistel uuringutel efektiivne olnud. Pakutavate elustiili nõuannete ja toidulisandite skaala on lai, alates suhteliselt healoomulistest sekkumistest nagu gluteenivaba dieet või kaameli toorpiim kuni potentsiaalselt ohtlike ideedeni nagu MMS.

    Üks konkreetne teooria, mis keeldub kadumast, ulatub tagasi 2000. aastate alguses levinud autismi ja vaktsineerimise hirmudeni. Kuigi paanika tippaeg hakkas 2000-ndate alguses vaibuma, maadleme senini vaktsineeritud laste osakaalu vähenemisega, sest vanemad ei lubanud neid immuniseerida.
    Lootus saada imeravi on piisavalt ahvatlev, et võtta erakordseid riske ja peatada kriitiline mõtlemine.

    Ainuüksi 2011. aastal oli…

    Vasta | Tsiteeri
    #33 O cookievaba Kameelion 24. september 2015 kell 18:57
    Vähe sellest, et Jahve on Assadi ja süürlaste poolel, nüüd tuleb välja, et Allah vihkab oma järgijaid. Millal lõpetavad saudid terroristide toetamise? See paistab juba märgina. Megairw. VIDEO: Meka lähedal hukkus rüseluses vähemalt 717 palverändurit http://www.delfi.ee/archive/ar…..d=72532443

    Moslemite püha linna Meka lähedal toimunud rüseluses sai surma vähemalt 717 palverändurit, teatasid Saudi Araabia võimud.

    Saudi Araabia võimude teatel sai veel 805 inimest vigastada.

    Vasta | Tsiteeri

  2. #34 Klõbistaja 28. september 2015 kell 22:01
    @ Klõbistaja:
    Ma ei tea, kuid tekkis mõte, et MMS võib olla toksikomaania. Osaliselt. Ei ole populaarne mõte, kuid see on ikkagi mõte. Oli küll selline juhus, et haiglasse toodi Harku naistevanglast patsient, kellel olid väga halvad hematoloogilised näitajd. Ta oli üleüldiselt väga raskes seisundis. Põhjuseks oli tõesti kloor – ta jõi seda ja nuusutas. Miks?
    Aa – MMS-i tarbijad on lihtsalt masohhistid? Maailm virvendab… Reaalsusetaju on kadunud… Mis taju see mürgitatud aju annab?
    Jälle jõuame tagasi – lapsed jätke mürgitamisest kõrvale!

    Vasta | Tsiteeri
    #35 salvey 29. september 2015 kell 10:42
    @ Klõbistaja:
    Klooril pole just meeldiv lõhn ju? (maitse peale ei taha mõeldagi) Parketipoonimisvaha lõhnaga näiteks ei anna võrreldagi :P Huvitav igatahes. Võimalik muidugi, et juua üritatakse kõike, mis vähegi vedel on ja naisvang midagi muud kätte kusagilt ei saanud.

    Vasta | Tsiteeri
    #36 salvey 29. september 2015 kell 11:27
    Klõbistaja ütles:

    Aa – MMS-i tarbijad on lihtsalt masohhistid?

    Ei usu, et masohhistid. Nägin enne kusagil MMS-ist rääkiva loo kommentaarides linki Telegrami loole 2013a., kus seletati et MMS on vägev imerohi, mida kaasaja kurjad teadlased-ravimifirmad-kes iganes- ei taha tunnistada, sest on omakasu peal väljas. Eks usutakse sääraseid lugusid, selles on asi ja tahetakse tark äravalitu olla, kes seda õiget imerohtu võtab.
    Lastele ostke aga m&m kommi

    Vasta | Tsiteeri
    #37 salvey 29. september 2015 kell 21:47
    ETV: Vabariigi kodanikud panen siia saate, kuna siin on arutelu veidi sel teemal olnud.

    Vasta | Tsiteeri
    #38 Klõbistaja 29. september 2015 kell 23:26
    salvey ütles:

    ETV: Vabariigi kodanikud panen siia saate, kuna siin on arutelu veidi sel teemal olnud.

    Ma vaatasin saadet. Toksikomaaniast ja/või masohhismist juttu polnud :) Tegelikult ma ju poetasingi ühes kommis, et selline asi võib OSALISELT olla…
    Aga see arutelu… Kas saime targemaks? Mina ei saanud. Keegi sai? (tige kriitik on minu olemuses).
    Tühi sõnamulin on filosoofia? Aga me vajame filosoofiat.

    Vasta | Tsiteeri
    #39 Klõbistaja 30. september 2015 kell 0:04
    @ Klõbistaja:
    Minu hinnang saatele polnud objektiivne? Aga ma olin aus…
    Erinevatele aspektidele saab keskenduda teiste inimeste vaatepilguga:
    http://novaator.err.ee/v/tervi…..ebati-koht

    MMS on siiski erandlik nähtus? Jumalapärast – jooge kasvõi uriini! Soodaga on juba pisut keerulisem…
    Kloordioksiid on seespidisel kujul ilge mürk. Inimkatsed on siinkohal võimatud. Kuid katsed on siiski toimunud…

    Vasta | Tsiteeri
    #40 salvey 30. september 2015 kell 7:40
    Klõbistaja ütles:

    Aga see arutelu… Kas saime targemaks? Mina ei saanud. Keegi sai?

    Mulle endale “Vabariigi kodanikud” saate formaat meeldib/on huvitav vaadata, enamvähem alati ka vaatan ja saated nö kõnetavad mind. Näiteks “foorumit” vaatan tunduvalt harvem, ei ole minu meelest nii huvitav, seal räägitakse rohkem parteide nimel, inimese enda arvamus-olemus ei tule kuigivõrd välja.
    Eks see ole individualne värk, mis kedagi kui palju kõnetab.

    Aga konkreetsest saatest – sain teada, et Adik Levin (elukutselt arst), kes oli saates kõige jutukam, peab homöopaatiat teaduspõhiseks, nõelravist nähtavasti rääkimata. Ka jäi mulle mulje, et ta on valmis ilmselt aktsepteerima MMS`i eestkõneleja telefoni teel esitatud väiteid selle kohta, et too olla ravimina mujal maailmas igati seaduslik. Seda eitasid teised saatekülalised.
    Kriitikat said Adik Levinilt aga skeptikud, kes aina kritiseerivad, aga lahendusi inimestele ei paku. Olge lahked, võin küll pakkuda: Toituge tervislikult, liikuge piisavalt, puhake küllaldaselt, ärge tarbige alkoholi rohkem kui ehk pokaal pidulikel puhkudel, ärge suitsetage ega tarbige muid meelemürke.

    Vasta | Tsiteeri
    #41 salvey 30. september 2015 kell 15:13
    salvey ütles:

    Olge lahked, võin küll pakkuda: Toituge tervislikult, liikuge piisavalt, puhake küllaldaselt, ärge tarbige alkoholi rohkem kui ehk pokaal pidulikel puhkudel, ärge suitsetage ega tarbige muid meelemürke.

    Proovisite, aga ei tulnud välja üks võiteine asi? Kuniks elu, tuleb uuesti üritada :P
    Lastega on nii, kui minu omad kunagi ammusel aal veel väikesed olid, siis kehtis 2 võimalust – kas paranesid niisama, sooja teed rüübates või läks antibiootikume tarvis.
    Kui aga on autism, vähk, veel midagi tõsist, siis tuleks siiski tõenduspõhistest soovitustest ja ravist lähtuda, kloorivee sissejootmine ei aita.

    Vasta | Tsiteeri
    #42 Klõbistaja 01. oktoober 2015 kell 11:18
    MMS-ist veel ühe nurga alt:
    http://pr.pohjarannik.ee/?p=15512

    Pesuvalgendi joomine on vaid jäämäe tipp
    29. september 2015 MAIT SEPP, geograaf

    “Teiseks, vaadates, milliseid usuliikumisi ja homöopaatia klubisid meil Eestist võib leida, ning arvestades, milliseid võtteid nad inimese tervendamiseks soovitavad, siis pesuvalgendi joomine on nende seas tõenäoliselt üks ohutumaid. Küllap ujuvad praeguse MMSi skandaali lainetuses välja mõned õõvastavamadki enesepiinamise viisid, millega inimesed arvavad enda tervist turgutavat.

    Kolmandaks on homöopaatia ehk imeravimiäri tööstusharu, milles ringlevad miljardid dollarid ja mille teenistuses on reklaamitrikkide paremik. Hea reklaam paneb teatavasti jalutuid jooksukingi ja koeraomanikke kassitoitu ostma. Rääkimata siis juba sellest, et paneb tervise pärast niigi stressis inimesi ostma ükskõik millist vedelikku, mis lubab kõik mured lahendada. Paljudele on selliseks vedelikuks viin, aga noh, mõned sellesinase joogi imettegevatesse võimetesse ei usu. Õige kah.

    Neljandaks on üldse väga veider, et Eestis on veel keegi, kes seda va pesuvalgendi joomist pahaks paneb. Sest vabandust väga, minul isiklikult on kujunenud mulje, et meie ühiskond on juba ammu “Halloo, kosmose” lainel [rahvusringhäälingu kanalil Raadio 2 iga nädal leviv müstikat, maagiat ja muid sääraseid nähtusi käsitlev saade]. Me elame maal, kus erakonnajuhi korruptsioonikahtlustuste uudiste kõrval ilmub arutelu, kas Igor Mang ennustas seda kõike ette. Aastavahetuse meelelahutusest on saanud sisepoliitika analüüsi osa.
    Me elame maal, kus kardetavasti lõpetab järgmisel aastal ilmumise populaarteaduslik ajakiri Horisont. Ajakiri, mis on 50 aastat innustanud noori hakkama teadlaseks. See-eest võib otse toidupoodide kassast osta udujutužurnaali pealkirjaga Mida Arstid Sulle Ei Räägi. Me elame maal, kus küll kärarikkalt tähistatakse teadlaste öö festivali, kuid kus keegi ei pane tähele, et see üritus kubiseb ettekannetest teemadel, mida on raske nimetada teaduseks. Isegi siis, kui ühte, ei, mõlemat silma kinni pigistada.

    Viiendaks. Oma välisreisidel olen alati püüdnud külastada kohalikke raamatupoode. Minu arvates annavad need kõige parema pildi kõigest, mis sellele rahvale on oluline. Sest raamatupoed, nagu iga teine kauplus, müüvad ainult seda, mida ostetakse, mille järele on nõudlus. Eesti raamatupoodides on mind viimasel ajal vapustanud aga see, kui raske on üles leida riiulit pealkirjaga “Teadus” ja kuidas kauplustes laiutavaid esoteerika, eneseabi ja alternatiivmeditsiini raamatud./…/
    Seega, kõik, kes te pesuvalgendi joojaid sõimate, mõelge, et

    MMS on vaid jäämäe tilluke tipp. Selle all on lahmakas tööstus, reklaam ja inimliku lolluse mõõtmatu suurus. Ja siis vedeleb seal kusagil jäämäe nõlval ka “Teaduspõhise Eesti” räbaldunud loosung. Viimast ei ole vist enam viisakas meenutadagi? Küllap sündis see kehva tähtede seisu ajal.”

    Vasta | Tsiteeri
    #43 salvey 02. oktoober 2015 kell 8:30
    @ Klõbistaja:
    Tõesõna, “Hallo Kosmose” võiks lõpuks kinni panna küll. Kas ikka tõesti on tarvis seda värki maksumaksjate raha eest promoda. Kui kaua see saade veel eetris on, tahaks teada? Meil võib ju demokraatlik ühiskond olla ning telegrami ning jututoa saadet ei saa sulgeda, kui Hallo Kosmose ometigi.

    Vasta | Tsiteeri
    #44 O cookievaba Kameelion 02. oktoober 2015 kell 9:45
    @ Klõbistaja:

    MMS-ist veel ühe nurga alt:

    Väga tabavalt on kokku võetud kogu maailma tabanud esoteerikahullus, kus raha eest on võimalik osta kõike, mida inimese fantaasia välja suudab mõelda. Arvestades nende erinevate vaimsete võimete plahvatuslikku kasvu lubavate kursuste ja sinna lisanduvate tervist turgutavate imetoodete hindu, võib väita, et keskmisest jõukamad kodanikud on oma eluga tõsiselt tupikusse jooksnud. Paistab, et nad on kaotanud võime lihtsalt õnnelik olla, nautida elu sellisena, nagu see on. Ma saan veel aru, et Lääne-Euroopas ja Ameerikas see nii oleks (seal on ajupesu kestnud alates 60-test aastatest!), aga see, et eestlased on kaotanud nn. talupojatarkuse, mulle pähe ei mahu. Palun ettepanekuid kuidas oleks võimalik selliste südametunnistuse ukse pihta tanksaapaga virutades nad üles äratada. Või on lootusetult hilja? Irw.

    Vasta | Tsiteeri
    #45 Klõbistaja 02. oktoober 2015 kell 14:52
    @ O cookievaba Kameelion:
    “Või on lootusetult hilja?”

    Ei tea… Mõned on vist heast elust lolliks läinud. Aga raskelt haigete laste vanemad on ehk tõesti meeleheitel – kuid rumalust see siiski ei saa õigustada.
    Vähemalt osa neist MMS-i propageeriatest on küünilised valetajad. Selline näide: praktilisel iga kloordioksiidi artikli kommentaariumis teatab keegi, et aga Saksamaal on ju apteegis müügil… Lugematu arv kordi on vastatud ja selgitatud (ei ole siin mõtet seda ülekorrata). Kuid täiesti debiilse (või kuritegeliku) järjekindlusega esitatakse varsti see “argument” jälle.
    EPL täna selline artikkel (miks tasuline):
    http://epl.delfi.ee/news/eesti…..d=72583497

    “Vähihaige lapse ema sai kloordioksiidi rühmituse juhtidelt vähiraviks instruktsioone ja tegi lapsele mitme kuu jooksul söövitava kloordioksiidiga klistiiri. Tallinna lastehaigla onkoloogiaosakond sai toimunust teada tänavu sügisel. „See tegevus ohustab laste elu,” ütleb osakonna peaarst…”

    Kommentaare on väga palju – alguses lugesin, pärast enam ei viitsinud. Need MMS-i ülistajad pole kuskile kadunud. Ehk on neid siiski vähemaks jäänud?

    Vasta | Tsiteeri
    #46 salvey 02. oktoober 2015 kell 16:43
    Klõbistaja ütles:

    EPL täna selline artikkel (miks tasuline):

    Tasuline muidugi seepärast, et meil on kapitalism ja turumajandus ning tasutalõunaid ju pole, ega te seda unustanud ole, olete ju parempoolne.
    Toda artikli ei hakka siia kopeerima, see on uskumatult masendav lugemine.
    Kohalike peamiste MMS`i propageerijate, tootjate ja levitajate järele, keda seal artiklis tsiteeritakse, nutab vangla, imho.

    Vasta | Tsiteeri
    #47 Klõbistaja 03. oktoober 2015 kell 14:30
    @ salvey:
    “Tasuline muidugi seepärast, et meil on kapitalism ja turumajandus ning tasutalõunaid ju pole, ega te seda unustanud ole, olete ju parempoolne.”

    Parempoolsus ei tähenda seda, et kõike peaks rahas mõõtma. Eestimaalasi on niigi vähe… – kuid ka see pole peamine. Lastele mõttetute (ja ohtlike) kannatuste tekitamine ei saa olla aktsepteeritav.
    Tasulised lood sellel teemal mõjuvad veidi imelikult. Ja ainult pealkirja ning tekstijupi lugemine võib eksitav olla.
    EPL:
    http://epl.delfi.ee/news/lp/bu…..d=72591605
    Bulgaarias avastati kloordioksiidi kliinik, Aafrikas levitati kloordioksiidi malaaria vastu

    “Tabamatu petise Jim Humble’i haare on lai, kuid ta ise kloordioksiidi ei usu ja oma kasvaja lasi ta välja lõigata haiglas.

    Suvel suri Bulgaarias Rodopis asuvas kaunis mägihotellis üksteise järel kaks inglast. Surmad leidsid aset ühe nädala jooksul ja kohalikud terviseametnikud hakkasid asja vastu huvi tundma. Selgus, et mõlemad surnud olid viimase staadiumi vähihaiged, kes olid millegipärast otsustanud oma elu lõpu veeta Bulgaaria mägedes. Ka maksuamet tundis sama hotelli vastu huvi, sest selle inglastest omanikud olid riigile võlgu ligi 150 000 eurot maksuraha. Liikus jutt, et hotelli eelistavad millegipärast peamiselt tõbised kliendid ja ruumides heljuvat kahtlane lehk.
    Artikkel jätkub …
    Täismahus lugemiseks logi sisse, telli digipakett või osta päevapilet.

    Mõned võivad arvata, et MMS aitab nt malaaria vastu…

    Vasta | Tsiteeri
    #48 salvey 03. oktoober 2015 kell 16:58
    Klõbistaja ütles:

    Eestimaalasi on niigi vähe…

    Rääkige seda personale, st crabatile. Tema hädaldab oma uues kirjatükis, mille ta lahkelt ka siia linkis, jälle, et eestlased paljunevad täiesti mõõdutundetult. Vbl aitab siin korralik klooritamine, mis saadansigudikel https://personainfieri.wordpress.com/2015/10/03/saatana-teenrid-kuradiveskis-ja-vaimude-tund-postimehe-toimetuses/hinge kinni võtab lõpuks :P Ka võite tema blogist täitsa tasuta miskit paavsti kõnet vaadata, või mis ta on, ise ma ei hakanud klikkima igaks juhuks, minusugusele kuradikäsilasele ei pruugi hästi mõjuda :P
    Ja peavoolumeedia on üldse saadanast, Postimees on muidugi kõikse hullem (saab pikemat aega pähe kõikvõimalike vaadete esindajate käest) aga mis see Päevalehtki parem olla saab, ikkagi peavoolimeedia ju :S
    Kõiksugu sõltumatu ajakirjandus, Telegram ja Alkeemia on ometigi täitsa tasuta saadaval, lugege neid :P

    Vasta | Tsiteeri
    #49 salvey 05. oktoober 2015 kell 12:33
    Päevaleht: Arstidest, keda ei ole meile vaja

    rstiamet hõlmab kohustust mitte teha kahju. Tasakaalu ja kahju vahe võib olla juuspeenike. Sageli ei tea arst lõpptulemust. Ta lihtsalt kasutab parimaid kättesaadavaid meetodeid ja loodab, et ta jõudis õigel ajal jaole. Kuidas arst teab, et ta kasutab meetodeid, mis tõesti omavad mõju? Kuidas eristub kindel fakt arvamusest? Kus lõpeb kliiniline ravitöö ja algab posimine?

    Probleemid kliiniliste veidruste teele sattunud arstidega pole uued. Lääne meditsiinikultuur, kuhu ka meie arvame ennast kuuluvat, on näinud palju pöördepunkte. Nüüd juba üle saja aasta tagasi (1910) avaldati uuring, mida autori järgi hakati nimetama Flexneri raportiks. Autor ei hoidnud kokku raskeid sõnu USA meditsiinihariduse aadressil. Olukord oli hull, sest arstiks võis õppida keskhariduseta inimene. Olukorrale reageeriti ja isehakanud professorid kaotasid oma kohad. 25 aasta jooksul vähenes meditsiiniliste õppeasutuse arv 94 võrra. Õppeprotsess standardiseeriti, aga veelgi olulisem oli, et õpetada tuli põhjaliku teadusuuringu läbinud meetodeid. Pole üllatus, et nüüd, 105 aastat hiljem on USA-l 93 Nobeli meditsiinipreemia omanikku. Teisel kohal on Inglismaa 29 laureaadiga.
    Võime eristada arvamust faktist on tänaseni vähemalt sama suur probleem kui sajand tagasi.

    Vähe on rõhutatud, et Flexneri ideed olid esialgu pärit Saksamaalt, kus oli tolleks ajaks välja öeldud, et meditsiin saab edasi minna ainult käsikäes teadusega. Selle protsessiga on seotud ka Eesti. Saksa kultuuri mõju Eesti arstidele on olnud märkmisväärne. Näiteks ei pidanud me paljuks kujutada Saksa päritolu teadlast, munaraku avastajat Eesti kahekroonisel rahatähel.

    Inimesed on loomult kehvapoolsed arutlejad. Võime eristada arvamust faktist on tänaseni vähemalt sama suur probleem kui sajand tagasi. Süsteemset arutlemist tuleb õppida, ainult vähestel andekatel on selline võime sünnpäraselt kaasa antud. 1960-ndatel toimus teineteisest sõltumatult mitu sündmust, mis tagasi vaadates on vähemalt Flexneri raporti väärtusega.
    Arst pole enam autoriteet, hoopis informatsioon on. Arst vahendab infot.

    Näiteks matemaatikust arst A. Felstein ühendas statistika ja arstiteaduse ning mõtles välja mõiste kliiniline epidemioloogia. Kulminatsioon saabus 1991. aastal, kui kasutusele tuli mõiste tõenduspõhine meditsiin. Loomulikult uuriti ka enne 1991. aastat terviseprobleeme väga põhjalikult, kuid puudus ühtne kultuuritermin. Arstiteadus oli terminina liiga üldine. Uus termin tõi meile meditsiini, kus iga arsti sõna taga peab olema fakt. See tõi meile meditsiini, kus on tähtis funktsionaalne lugemisoskus. See tõi meile meditsiini, kus hästi istuv kittel ja soliidne ametinimetus ei määra midagi. Arst pole enam autoriteet, hoopis informatsioon on. Arst vahendab infot, infot mille mõistmiseks tuleb nüüdsel ajal kümmekond aastat õppida.

    Enamik kliinilisi probleeme on…

    Vasta | Tsiteeri
    #50 salvey 05. oktoober 2015 kell 12:37
    patsientide jaoks arusaamatud. Vähe sellest, ka erinevate erialade arstid ei saa üksteise ees seisvatest küsimustest sageli aru. Seetõttu on üks meditsiini raskemaid osi just üldmeditsiin. See on valdkond, kus peab tervikuks ühendama eri suunas teadmiste horisondi poole liikuvad meditsiiniharud. Arst peab looma terviku, mille keskel on patsient. Haige, kelleni tuleb viia tõene info viisil, mis paneks ta sellesse uskuma.
    Olen alati põlanud inimesi, kes rumalusest, aga sagedamini kasuahnusest haige ümber lipitsevad.

    Murest murtud inimene on emotsioonide kütkeis. Saabunud haigus lööb rööpast tugevamaidki. Olen alati põlanud inimesi, kes rumalusest, aga sagedamini kasuahnusest haige ümber lipitsevad. Enamasti on tegemist tavaliste hariduseta kelmidega. Meie meditsiinis rullub aga lahti häbiplekk, mis ei piirdu ainult ühe perearsti armastusega klooriühendite vastu.

    Mul ei ole midagi selle vastu, kui arst valib oma elus uue tee ja hakkab süvendatult tegelema platseeboefektiga, mida kliinilisele meditsiinile alternatiivi pakkuvad meetodid enamikus on. Meetod näeb äge ja efektne välja, kuid mõjutab ennekõike ainult inimese rahakotti. Probleem kerkib, kui sellised arstid kirjutavad oma nime ette lühendi dr ja hakkavad tegelema protseduuridega, mida parimal juhul võib nimetada tõenduspõhiseks surrogaadiks alternatiivses kastmes.
    Kõige krooniks väidavad nad, et „külmetushaiguste” levimise tingib vale mõtlemine.

    Jüri Tervisekeskuse OÜ kodulehel on vähemalt viie arsti ja kolme meditsiiniõe nimed. Muu hulgas väidetakse, et soodavee joomine ravib vähktõbe. Targu jäetakse nimetamata, millist tüüpi vähktõbe. Nende arstide arvates pole kiirabile palju tööd andev virvendusarütmia tingitud muust kui puudulikust kehaenergiast. Kõige krooniks väidavad nad, et „külmetushaiguste” levimise tingib vale mõtlemine.

    Midagi samalaadset toimub Role OÜ nimelise firma taha peitunud nelja arsti seas. Nemad keelavad toidu kõrvale vett juua. Ilmselt oleks neil huvitav kohtuda Jüri perearstidega, kes väidavad, et vesi ravib põletikku. Role arstid on kaaperdanud allergia mõiste, mis on eriti küüniline, mõeldes reaalsete eluhäirivate allergiate all kannatajatele.
    Tekst on juriidiliselt hästi koostatud ja tõesti ühtegi seadust ei rikuta.

    Role sõnul seostub varjatud toidutalumatus nohu, liigespõletike, autismi ja ülekaalulisusega ning nad on võimelised neid sümptomeid oma meetoditega leevendama. Igaks juhuks märgivad nad oma kodulehel, et Role ei ravi midagi. Hästi, aga miks siis sissejuhataval lehel haigustest kirjutada? Haigustest nagu astma, mida nad nimetavad sümptomiks.

    Tekst on juriidiliselt hästi koostatud ja tõesti ühtegi seadust ei rikuta. Kuidas selline firma toimib? See on tegelikult lihtne. Role veebileht on rajatud arutlusvigadele. Emotsionaalselt muserdatud, kuid ka madalama haridustasemega inimene langeb kergesti lõksu. Ta mõttetöö ei ole piisavalt selge ja täpne, et sulaselget jama ära tabada. Uinutav koodnimi ELISA on ainult ühe…

    Vasta | Tsiteeri
    #51 Klõbistaja 05. oktoober 2015 kell 14:51
    @ salvey:
    Tänan – nägid taaskord vaeva tasulise artikli põhiosa siin vahendamiseks!

    Aga kuidas on lood nende meie kaasmaalastega, kes ei valda eesti keelt? Kas see MMSihullus levis ka nende inforuumis? Praegu jääb mulje, et Eestis oli/on kogu selle debiilsuse taga just eestikeelne teatud FB seltskond. Kindlasti tasub/peab kõiki hoiatama. Päris hästi koostatud saatelõik (8 min) ETV+ kanalilt (võib ka lihtsalt algust vaadata – näide roosiga on väga ilmekas):
    http://rus.err.ee/v/estonia/e3…..atorii-tlu

    Vasta | Tsiteeri
    #52 salvey 06. oktoober 2015 kell 1:57
    http://epl.delfi.ee/news/eesti…..d=72612969 Päevaleht
    Artikkel, mis paljastas kloordioksiidi rühmituse tegevuse Eestis ja laste väärkohtlemise toksilise kemikaaliga, ilmus 17. septembril. Sellest on praeguseks möödunud veidi üle kahe nädala. Vahepeal on juhtunud palju. Politsei tegutses imetlusväärse kiirusega – ajakirjanikult võeti ütlused, samal päeval tehti läbiotsimised ja uurimine käib praegu täie hooga, juba on käes ka esimesed ekspertiisitulemused. Kahel korral on teemat arutanud riigikogu sotsiaalkomisjon, kokku on kutsutud ka juristide töörühm, mis analüüsib seadusemuudatuse tegemise vajalikkust.
    Reklaam

    Selge on see, et oma lastele mürgist kemikaali jootvate vanemate teole ei tohi reageerida üksnes karistusega ja seadusemuudatus on abiks tulevikus. Paljud vanemad, kes oma lapsi söövitava kemikaaliga iga päev väärkohtlevad, teevad seda teadmatusest, mõtlemata, mis ainega on tegu. See on olukord, kus saaks palju ära teha lastekaitse – külastada kodusid ja vestelda vanematega sõbralikust, toetavast, abistavast aspektist, selgitada ja pakkuda tuge.
    Lastekaitsjad ei tunne huvi

    Pean ausalt tunnistama, et ma arvasin, et lastekaitse on möödunud kahe ja poole nädala jooksul sellega juba aktiivselt tegelenud. Ma arvasin, et kuna olen kõik enda käsutuses olevad materjalid ja tõendid politseile üle andnud, siis sealt on lastekaitse need kätte saanud ja töö käib. Ma eksisin.
    Ükski lastekaitsetalitus ei ole väärkoheldud laste andmete vastu huvi tundnud.

    Otsustasin möödunud reedel uurida, kuidas lastekaitsel läinud on. Küsisin politseist, kellega peaksin sel teemal rääkima, sealt öeldi, et küllap koordineerib lastekaitse tegevust sotsiaalministeerium. Helistasin sotsiaalministeeriumi. Sealsest kommunikatsiooniosakonnast öeldi mulle, et sotsiaalministeeriumi see küll ei puutu ja lastekaitsega tegelevad ikka kohalikud omavalitsused. Eks ta õige ole. Aga sellisel juhul: kas on üldse midagi tehtud? Politseist kinnitati mulle, et ükski lastekaitsetalitus ei ole väärkoheldud laste andmete vastu huvi tundnud. Ka minu käest pole keegi andmeid küsinud. Seega ei saagi lastekaitse olla midagi teinud, kuna nad pole küsinud isegi algandmeid, et otsustada, mida teha.

    Helistasin Tallinna linnavalitsuse infotelefonile ja palusin, et mulle antaks ühe lastekaitsetöötaja telefoninumber. Lahke proua andis mulle lastekaitsespetsialist Anna Zolini numbri. Helistasin. Küsisin, mida on Tallinna lastekaitse juba teinud kloordioksiidi ohvriks langenud laste heaks. Anna Zolin vaikis hetkeks ja ütles, et ma saadaksin küsimused kirjalikult pressiosakonna kaudu. Ma ei leppinud sellega ja ütlesin, et lastekaitsetöötaja on siiski tema, mitte pressiesindaja, kuid vastust ei saanud.
    Ma olin jahmunud. Ma ei teadnud, et meie lastekaitse on käsupõhine.

    Seepeale helistasin Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhatajale Vahur Keldrimale. Mõtlesin, et küllap on tema juba asjad…

    Vasta | Tsiteeri
    #53 salvey 06. oktoober 2015 kell 2:02
    Mõtlesin, et küllap on tema juba asjad liikuma pannud ja mõni töötaja ei olnud veel kursis. Paraku ei olnud see nii. Vahur Keldrimat tabas täieliku üllatusena minu mõte, et lastekaitse võiks vestelda peredega, kus lastele kloordioksiidi antakse. Pakkusin, et ma võin aidata ja anda vastavaid andmeid. Vahur Keldrima arvas, et see on rohkem linnaosavalitsuste asi, aga soostus vastu võtma ühe asjaga tegeleva politseiuurija kontakti, et politsei juhendamisel vaadata, mis ja kuidas.

    Ma olin jahmunud. Ma ei teadnud, et meie lastekaitse on käsupõhine. Kui pole käsku, siis võib tegevusetult paigal istuda. Ma ei ole sellega nõus, ma ei taha sellega leppida. Nii ei saa. Lapsed ju kannatavad.
    Kas nad tõesti ei pea lastele kloordioksiidi jootmist enda töövaldkonda kuuluvaks?

    Ma helistasin sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknale ja kurtsin kõik südame pealt ära. Helistasin uuesti politseisse ja kurtsin ka neile. Asi hakkas liikuma. Margus Tsahkna ütles, et oli juba mõelnud, kuidas lastekaitset ergutada saaks. Politsei korraldas reede õhtul välkkoosoleku, kuhu olid kaasatud ka lastekaitsega tegelevad inimesed. Plaan on alustada kodukülastusi. Jumal tänatud, asi edeneb, aga kas on normaalne, et lastekaitse kaks nädalat midagi ei teinud? Kas nad tõesti ei pea lastele kloordioksiidi jootmist tähelepanuväärivaks ega enda töövaldkonda kuuluvaks?

    Kloordioksiidist on räägitud palju, kuid see on alles algus. Nüüd tuleb minna edasi. Aineid, mida meditsiinieitajad kasutavad, on veel. Kolloidhõbe ja amügdaliin on neist ühed ohtlikumad. Aga on veel maagilisi „ravimeid”, mille ilusa nime taga võib peituda tont teab mis. Levib ka homöopaatia, mis on samuti ebateadus. Ka rahvameditsiin on kasvanud üle pärnaõietee piiride. Näiteks on teada üks mürgistusjuhtum, kui liiga palju telerit vaadanud ja sellest rahutule lapsele anti karumustikat. Seni on lastud alternatiivraviteooriatel õilmitseda ja peale skeptik.ee portaali vedava Martin Välliku ei ole keegi sellega tegelenud. MMS-i juhtum näitas, kui ohtlik võib olla pealtnäha kahjutu „alternatiiv”.
    Ebateadustest tuleb rääkida

    Ma loodan, et nüüd hakkavad kõik meediaväljaanded – jah, ka teie, naisteajakirjad, võiksite dieedinippide kõrval päris probleemidest kirjutada – süstemaatiliselt jälgima ebateaduste maailmas toimuvat. toovad esile selle, mis on ohtlik, ja kõnelevad konkreetselt sellest, mis on ogar, kuid kahjutu. Ma loodan, et ka „Hallo, Kosmos!” ja Telegram.ee suhtuvad nüüdsest alates avaldatava materjali sisusse kriitilisemalt. Ingrid Peek ja Mariann Joonas, te ju tegelikult ei taha õhutada lapsi mürgitavaid kultusi, ega?
    Ebateadustest tuleb rääkida ja paljastada nii palju šarlatane kui suudame.

    Me ei saa ebateadusi ära keelata, aga neist tuleb rääkida ja paljastada nii palju šarlatane kui suudame. Eestis kasvab ka vaktsiinivastaste kogukond ja ekstreemselt piiravaid toitumisreegleid järgivaid peresid on järjest rohkem. Ka sel teemal tuleb kirjutada ja rääkida. Ühtegi pühendunud ebateaduse austajat ümber…

    Vasta | Tsiteeri
    #54 O cookievaba Kameelion 06. oktoober 2015 kell 12:29
    Ma vahepeal leidsin huvitava raamatututvustuse, kuid samas unustasin selle. Parandame vea. Irw. Jaan Tooming: Tolstoi jumalariik http://kultuur.err.ee/v/kirjan…..jumalariik

    Lavastaja ja kirjamees Jaan Tooming kirjutab äsja esmakordselt eesti keeles ilmunud Lev Tolstoi raamatu “Jumala riik on teie sees” arvamusloo, milles võtab lahti mõned episoodid religiooni- ja kultuuriajaloost, tõmmates paralleele tänapäeva sõdaderohke maailmaga.

    Lev Tolstoi oli ja on ketser. Vene õigeusu kirik heitis ta 1891. aastal kirikust välja ja pole siiani rehabiliteerinud. Milles siis asi on? Lev Tolstoi nägi ära kiriku silmakirjalikkust, ta eitas ikoonide ja “pühade” säilmete kummardamist, eitas neitsistsündimist, eitas Kristuse jumalikkust, ütles, et Jeesus oli inimene, mitte Jumal, eitas pärispattu. Nende eitamistega oleks ta ka katoliku ja protestantlikus kirikus ketser.

    Toodud väited vastavad UT välja toodud “kitsa tee” järgijate käitumisele. Braavo. Megairw.

    Vasta | Tsiteeri
    #55 salvey 06. oktoober 2015 kell 13:05
    @ O cookievaba Kameelion:
    seda piibli asja võiksite ikka umbluuteemas Personaga arutada, olete mõlemad eksperdid, ärge lihtinimesi oma teoloogiliste vaidlustega piinake.

    Vasta | Tsiteeri
    #56 O cookievaba Kameelion 07. oktoober 2015 kell 23:52
    @ salvey:

    seda piibli asja võiksite ikka umbluuteemas Personaga arutada, olete mõlemad eksperdid,

    Oh see on ilus unistus … Meie Personakene lakub praegu haavu, kuna valus on naisele vaidluses alla jääda. Megairw.

    Vahepeal üks südantsoojendav uudis nuhkimise vallast. Megairw. Euroopa Kohtust tuli pauk http://www.aripaev.ee/uudised/…..ifirmadele

    Euroopa Kohtu tänane otsus peatada USA ja ELi vahel viisteist aastat tagasi sõlmitud üleatlantilise andmevahetuse leping sunnib firmasid nagu Amazon ja Facebook oma ärimudeleid ümber vaatama.

    Euroopa Kohus otsustas, et Euroopa Liidu andmevahetuse leping kolmanda riigiga nagu USA, ei saa piirata kohaliku andmekaitse õigusi taoline andmeedastus peatada.
    „Euroopa Komisjonil ei olnud pädevust piirata kohaliku andmekaitse volitusi. Seepärast leiab kohus, et safe harbour leping on kehtetu,“ teatas kohus.

    Vasta | Tsiteeri
    #57 personainfieri 08. oktoober 2015 kell 22:52
    Meie Personakene lakub praegu haavu, kuna valus on naisele vaidluses alla jääda. Megairw.
    Vale! Kuna te pole millegi originaalsega viimasel ajal välja tulnud, siis pole mul lihtsalt midagi kommenteerida :gigairw

    Vasta | Tsiteeri
    #58 O cookievaba Kameelion 21. oktoober 2015 kell 21:45
    Uudiseid laiast maailmast! Vene opositsiooniliidrid on nii seaduskuulekad ja nunnud. Megairw.

    Kuulus Vene maletaja ja opositsionäär sai maleliidult altkäemaksu tõttu kaheaastase tegutsemiskeelu http://www.ohtuleht.ee/699980/…..semiskeelu

    “Kasparovil ja Leongil on keelatud kahe aasta jooksul tegutseda ükskõik, mis ametikohal nii FIDEs, selle liikmetes kui ka muudes seotud organisatsioonides,” teatas FIDE oma kodulehel.

    FIDE eetikakomitee leidis, et Kasparov ja Leong on süüdi organisatsiooni moraalikoodeksi rikkumises (Moral Code). Nimelt maksis Kasparov eelmise aasta FIDE presidendivalimiste eel Leongile 500 000 dollarit, et saada endale Singapuri hääl. Leong lubas, et organiseerib Kasparovile selle raha eest 10+1 häält Aasia alaliidult. Hoolimata susserdamisest kaotas Kasparov ikkagi presidendivalimised Kirsan Iljumžinovile, kes juhtis FIDEt ka varem.

    FIDE lehel võib selle uudise leida Ethics Commission Judgement. Wednesday, 21 October 2015 13:50

    Vasta | Tsiteeri
    #59 Inimene 29. oktoober 2015 kell 15:31
    salvey ütles:

    Klõbistaja ütles:

    Aa – MMS-i tarbijad on lihtsalt masohhistid?

    Ei usu, et masohhistid. Nägin enne kusagil MMS-ist rääkiva loo kommentaarides linki Telegrami loole 2013a., kus seletati et MMS on vägev imerohi, mida kaasaja kurjad teadlased-ravimifirmad-kes iganes- ei taha tunnistada, sest on omakasu peal väljas. Eks usutakse sääraseid lugusid, selles on asi ja tahetakse tark äravalitu olla, kes seda õiget imerohtu võtab.
    Lastele ostke aga m&m kommi

    Vot selle “kurjad ravimifirmad omakasu pärast blokeerivad imeravimeid” narratiivi juures läheb mul alati juhe sõlme, sest öelge palun ÜKS asi, mis takistaks kurjadel omakasupüüdlikel ravimifirmadel seda nii tõhusat imeravimit või sellega ravimise meetodit patenteerimast, omastamast, testimast ja turustamast?

    Võtame mõne teise sarnase toote näiteks… merevesi nina loputamiseks. Iga natukenegi süveneda viitsiv inimene keerab füsioloogilise kangusega soolalahuse oma kodus täiesti edukalt valmis, kui vaja, siis meresoolast, aga näe ikkagi ostetakse apteegist valmis lahust ka.

    Vasta | Tsiteeri
    #60 O cookievaba Kameelion 31. oktoober 2015 kell 20:06
    Achtung, achtung! Rahakotid ruttu peitu, raharöövel saabub … Selja ja kaelavaludest vabastab massaaz ja ravivõimlemine, selleks pole vaja väljamaise “guru” rahakotti täita. Megairw.
    Armastatud Veet Mano tuleb taas Eestisse! http://elu24.postimees.ee/3380…..s-eestisse

    Novembris on paljusid juba aidanud tervendaja Veet Mano taas Eestis, tema tervendavad seminarid ja individuaalseansid toimuvad viies linnas: Tallinnas, Pärnus, Viljandis, Põltsamaal ja esmakordselt ka Võrus.

    Vasta | Tsiteeri
    #61 Klõbistaja 03. november 2015 kell 13:34
    Uuest debiilsusest (DNP) ja üldse “imerohtudest” ning vandenõudest veel:
    http://www.delfi.ee/news/paeva…..d=72856647

    Iiris Saluri: hoopis kergeusklikele ravimi pähe kemikaalide müümine on vandenõu

    “Terviseamet kogub eile avalikustatud järjekordse mürgise kemikaali ravimi pähe müümise asjaolude kohta infot, ameti pressiesindaja Iiris Saluri sõnul sellise tegevuse piiramiseks oluline selgitada välja juhtumi taust./…/

    “Inimesed on teinud enda peal läbi aegade erinevaid eksperimente. Kõike ei saa ka ette kirjutada. Kui öelda, et tegu on tööstusliku kemikaaliga, siis peaks olema selge, et see ei ole mõeldud sisse võtmiseks.”

    “Ma ei imestaks, kui keegi hakkaks kehakaalu alandama nõudepesuvahendi joomisega, sest see eemaldab kergelt rasva. Inimeste fantaasia, see on pidurdamatu. Me ütleme: nõudepesuvahend on mõeldud nõude pesemiseks. Tööstuslikuks kasutamiseks mõeldud kemikaalid on tööstuslikuks kasutamiseks.”

    Saluri sõnul on kõige kahetsusväärsem, et on inimesi, kes kasutavad teiste kergeusklikkust ära, mõtlevad välja mingi loo, millega midagi müüa, ja hakkavad selle pealt teenima. Seetõttu tunnustab Saluri tarbijakaitse üleskutset pöörata koolides rohkem tähelepanu, mida ja kuidas inimestele õpetatakse, et inimesed oskaksid teha teatud valikuid.

    “Kohati tundub küll, nagu me oleks kännu tagant tulnud siia tänasesse maailma ja proovitakse siis… noh, tagasi juurte juurde minna,” nentis Saluri.

    Kas samasse jadasse mahub ka usk ravimifirmade vandenõusse?
    „Aga hoopis kellelgi teisel on vandenõu,“ viitab Saluri mainitud inimestele, kes teiste kergeusklikkust kasutades neile mingit mitte ravimiks ette nähtud asja imerohuna müüvad.

    “Kui meil on raske haigus ja me teame, et sellele on ravim, siis me oleme selle eest nõus raha välja käima. Siis me ei ütle seda, et ravimitootjad on halvad. Enamasti ei lähe me apteeki ikkagi mitte selleks, et toetada ravimifirmade kasumit, vaid selleks, et abi saada. Selle töö arvelt, mis nad teinud on,” selgitas Saluri.

    “Aga kui me ei taha seda uskuda, vaid tahame uskuda, et see, mis naabrimees meile pakub, on tõsine ime ja me tahame seda enda peal proovida, no kaua sa siis jaksad inimesele öelda: kaalu võimalikku kasu ja kahju. Ole teadlik. Uuri enne, ära lihtsalt usu ja usalda. Ole 100% veendunud, et see ei ole kahjulik. Võib-olla pärast on hilja, kui sa juba proovinud oled, võib-olla sa saadki seda ainult ühe korra proovida. Inimestele ei ole antud nagu kassidele, üheksa elu.”

    Tema sõnul oleks päris jube, kui inimene, kes DNP-d müüs, sai oma tegevuse ohtlikkusest aru, aga hull on ka see, kui ta ei saanud aru ja arvas, et teebki teistele head…”

    Artikli teises lauses on (ehk parandatakse ära) üks sõna puudu, kuid mõte on igati arusaadav…

    Vasta | Tsiteeri
    #62 Klõbistaja 12. november 2015 kell 10:28
    @ Klõbistaja:
    Vahepeal on imemürgi täpsem analüüs toimunud – jääb vaid imestada, et Eestis pole selle totruse pärast keegi teispoolsusesse suundunud (saledana).
    http://uudised.err.ee/v/eesti/…..trofenooli

    “Eesti põrandaalusel turul on juba vähemalt eelmisest aastast kaalulangetusravimina müüdavad kapslid sisaldasid ohtlikku kogust dinitrofenooli (DNP).

    Tartu ülikooli keemia instituudi bioorgaanilise keemia vanemteaduri doktor Uno Mäeoru analüüs andis lõpptulemuse, et kapslite dinitrofenooli sisaldus on 200–250 mg kapsli kohta, kirjutab Eesti Päevaleht.

    Leht märkis, et müüja soovitas kaalust kümne kilo kaotamiseks sisse võtta kolm kapslit DNP-d päevas, kuid kemikaalimüüja soovitatud päevane kogus põhjustaks kasutajale tõsiseid mürgistusnähte.

    Samas võib äge DNP-mürgistus tekkida juba 1-46 milligrammist kehakaalu kilogrammi kohta päevas ning on registreeritud juhtumeid, kus 6 mg/kg päevas lühiajalisel või 1.4 mg/kg pävas pikaajlisel kasutamisel tekitas vereloomehäireid ja nahakahjustusi.

    Surmavaks peetakse juba 20-50 milligrammi ühe kilo kehakaalu kohta, kuid DNP tõttu surnute puhul on kõige väiksem registreeritud surma põhjustanud doos olnud 4,3 mg kehakaalu kilogrammi kohta, mis tähendab, et 60-kilose naise võib tappa juba umbes 260 milligrammi.”

    Vasta | Tsiteeri
    #63 Klõbistaja 21. detsember 2015 kell 22:43
    http://www.delfi.ee/news/paeva…..d=73260117

    “Politsei on käinud vestlemas 30 peres, kus oli alust kahtlustada laste peal kloordioksiidi kasutamist. Osades peredes on usk toksilise kemikaali ravitoimesse aga nii suur, et politsei jäeti ukse taha.

    Kloordioksiidi ehk MMSi juhtumis on valmimas esimesed vahekokkuvõtted. Oluline on, et väärteomenetlusest on saanud kriminaalmenetlus, kuigi juriidiliselt teistel alustel. „Kuigi MMS-iga seoses kriminaalmenetlust ei alustatud, siis alustati kriminaalmenetlus seoses teise samas Päevalehe artiklis ära toodud ainega DMSO. Nimelt kuulub DMSO ravimite hulka ning selle käitlemine ilma vastava loata on ebaseaduslik ja karistatav,“ kinnitas Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

    Seni oligi probleem selles, et kloordioksiid on pestitsiidi koostisesse kuuluva kemikaalina vabalt saadaval ja kuigi selle joomine või pealemäärimine söövitab nii nahka kui ka siseelundeid, pole selle keelamiseks ühtegi regulatsiooni.

    Menetluse juriidilise nimetuse muutumine ei mõjutanud kuidagi politsei seda osa, mis keskendus kloordioksiidi kasutajate ümberveenmist. Politsei on praeguseks suhelnud enam kui 30 perega, kelle kohta oli infot, et nad võisid kasutada MMSi alaealiste laste alternatiivraviks. Oli neid, kes kinnitasid, et lõpetasid kloordioksiidi endi ja laste peal tarvitamise niipea, kui said ajaleheartiklitest teada, et tegu on toksilise kemikaaliga. Nendes peredes oldi enne siiralt usutud MMSi ravitoimesse, kuna seda kuuldi kas sotsiaalmeediast või tuttavatelt. „Koduvisiite õnnetus teha 20 pere seas, kes olid väga koostööaltid, selgitasid mis põhjusel ja mil moel nad nn alternatiivravimit kasutasid,“ ütles Uldrich.

    Paraku oli ka peresid, kus usk toksilise kemikaali ravitoimesse oli nii suur, et politsei jäeti ukse taha. Mõnel juhul suutsid politseinikud peret veenda vähemasti telefonitsi rääkima. „Kahe perega ei õnnestunud kontakti saada, viis leibkonda ei soovinud korrakaitsjatega suhelda, kolmel juhul viidi vestlus läbi telefoni teel,“ loetles Uldrich ja lisas, et väike osa neist, keda politseinikud külastasid, olid ka ise seotud aine propageerimisega.”

    Vasta | Tsiteeri

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.