Võitluskunstid ja müstiline qi (video)

skeptik.ee foorumis tuli jutuks idamaiste võitluskunstide võimalik seos müstilise qi-ga.

Ideomotoorse efekti loo juures arenes vestlus, kus vice versa teab öelda:

Hiina filosoofia, meditsiin ja võitluskunstid ei saa ei üle ega ümber chi mõistest.

Mille peale ütles Riho sedasi:

Igasugu chi energy pallidega vastase ründamine ning enda maa külge kinni kasvatamine on ammuilma praktikas oma mõttetuse tõestanud.

kormoran võtab teema kokku sellisel moel:

Reaalsus tuleb aga kohe koju, kui kas kergemalt või raskemalt satutakse tõelise sportlase otsa, kes chi’st midagi ei tea ning usaldab jab’i ja paremsirget.

Nüüd aga vaataks videot, kus meister trennis oma õpilastega igsuguseid imeasju korda saadab ja seda ilma otsese füüsilise kontaktita. Lausa hämmastav!

Järgmises stseenis on meister oma võimete ja enesekindluse kinnituseks mängu pannud 5000 dollarit ja esitanud avaliku väljakutse. Kas leidub vapraid, kes sellise qi väe vastu julgevad astuda?

Viimane võitlus teise nurga alt:

58 Replies to “Võitluskunstid ja müstiline qi (video)”

  1. vv:

    ja tõelist kungfu’d

    Ma siin kungfud eriti ei märganud ja füüsikaseaduste rikkumist ja paranormaalsust samuti mitte. Kuigi oskajate inimeste lihvitud oskusi vaadata on muidugi tore.

    Millist väidet need viidatud filmikesed tõestama peaksid?

  2. kui tõlkida “kungfu” otse või kaude “oskuseks” või “kunstiks,” siis võib möönda, et kung-fu’d on viimatu esitatud videotes omajagu.

  3. Kui sinus vähegi uudishimu ambitsiooni oleks, siis teaksid sa juba ammu vajalikke keemilisi reaktsioone, kuidas sellist termoefekti tekitada.

    Uudishimu on minu teine nimi. Aga mis sinu teine nimi on?

  4. Einoh kung-fu’d, ehk millegi oskamist nendes videotes muidugi oli, samamoodi oleks võinud näidata teekeetmise või kartulikoorimise kung-fu’d :)
    Aga mis pistmist neil klippidel siis ikkagi müstilise qi-ga on? Et harjutad mingit asja nii, et energiad voolavad, tsakrad on pärani lahti ning koos kung-fu-ga tuleb qi?
    Harjutamisega saab inimvõimeid teatud piirides treenida. Neid võimeid, mis olemas on.
    Qi suhtes (jättes allegooriad välja) ei ole tema olemasolu kohta rohkem kinnitust kui minu garaazhis oleva meetrise läbimõõduga nähtamatu teemanti kohta. Ehk siis mina väidan, et selline on olemas ning minu õpetajal on neid kaks tükki, ükskord isegi Hiina teadlased nägid seda teaduslike meetoditega. Ja hea tasu eest ma võin selliseid teemante kolmanda silma sisse kujustada :)
    Mingi aeg on selliseid lugusid huvitav uskuda.

  5. #
    # vice versa ESTONIA 14 juuli 2008 kell 23:40

    Lisaks Jasonile, kungfu on tõlkes “tipu saavutamine”.
    ***********************

    [Chinese (Mandarin) gngfu, skill, art : gng, worker, work + f, man, laborer.]

    http://www.thefreedictionary.com/kung+fu

    minu arusaama järgi tähendab see eesti keelde tõlgituna töölist või talumeest. Äkki keegi täpsustab üle

  6. Ja mis youtube videotesse puutub siis seal lendavad ammu juba ufod ringi, autod sõidavad palja veega, looduslikud uraanielektrijaamad, vee põlevaks muutmine, püsimagnetmootorid,
    chi meestest näkineidudest , hiidkalmaaridest ja müstilistest koletistest rääkimatta. Lihtsalt imelik. Kas tõesti inimesel ei ole muud teha kui idiootlikku videot teisele idioodile kes seda silmad punnis vahib.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga