Presidendiproua Ilves imeravitsejate küüsis

Eesti naine on ikka väga kege saak igat masti libaravitsejatele. Isegi presidendiproua pole selle eest kaitstud, nagu selgub viimase aja teadetest. Nimelt saame tänasest Kroonikast teada, et Evelin Ilves käis paastulaagris paastumas. Oli viis päeva Viljandimaal Lusika talus “organismi mürkidest puhastamas”.

See “organismi mürkidest puhastamine” on eksitav, valelik, pseudoteaduslik ja ohtlik kontseptsioon, mille oluliseks osiseks on hirmutamine igasuguste Sinu keha ja vaimu koormavate kahjulike mürkainetega (millistega täpsemalt, jääb täpsustamata), et selle hirmu kaudu oma “vabastavat” teenust müüa.

Ohtlik on see seepärast, et tegevus, millel puudub kasu, kuid on tuvastatavad kahjud, ei õigusta mitte kuidagi seda riski. Näiteks sai Suurbritannias üks naine jäädava ajukahjustuse, kui järgis oma toitumisnõustaja (ingl nutritionist) soovitusi vabastada keha mürkainetest ohtra vee joomise ning soola vältimisega. Selline retsept on eluohtlik.

Maks ja neerud saavad organismi mürkainetest puhastamisega suurepäraselt hakkama ja pole ühtki tõendit selle kohta, et paastulaagrid, detox kuurid, detox jalavannid, -plaastrid või muud imevigurid selles osas kaasa aitaksid. Raha kadu on aga otseselt mõõdetav.

Lusika talu on aga tervise osas ohtlik koht. Lisaks paastulaagritele pakutakse mingi ülikahlase tekstiga mingit “vabastavat hingamist“:

ALGALLIKA PROTSESS EHK HINGAMISTÖÖ – ühendatud hingamise läbi on võimalik jõuda sünnihetkeni, kus peale esimest hingetõmmet vastu võetud otsused ning keskkonna mõjud on talletunud meie kehasse ning mõjutavad meid terve edasise elu.

Eriti küünilisena mõjub sealjuures üleilmse kuulsusega valevorsti Jasmuheeni tsiteerimine:

Täpne keskpunkt väljahingamise ja sissehingamise vahel on väidetavalt aastal 2012. See on maiade kalendri viimane kuupäev ja seda on ette ennustanud nii Hopi indiaanlased kui ka paljud teised tsivilisatsioonid. See aasta märgib imeliste muutuste aega koos lugematute virgumistega oma tõelisele jumalikkusele.

Jasmuheen valetab avalikult, et ta pole juba mitu aastat mitte midagi söönud ega joonud. Antud tsitaadis levitatakse veel niiöelda vaimsete inimeste seas levivat arvamust, et aastal 2012 toimub mingi suurematsorti asi – kas maailmalõpp või “vibratsiooni vahetus”, millest pääsevad muidugi need, kes gurudele usinalt pappi tassivad.

Tahaks väga loota, et sellised vaimsed “ärkamised” meie lugupeetud presidendiprouat ei nakata. Pahatihti on aga sedasi, et mõni esmapilgul üsna süütu tegevus juhatab samm-sammult aina ajuvabamate arusaamade poole.

Aga vähemalt üks libateadus on Evelin Ilvese toidulaual veel. Nimelt nn eraldi söömise ja aluseliste-happeliste toitude kontseptsioon, nagu selgub portaalis Naiste Maailm ilmunud artiklist:

Oluline on, mida millega koos süüa. Mul on kaks põhimõtet — valku ja süsivesikut koos ei söö, sest üks vajab seedimiseks aluselist, teine happelist keskkonda, s.t näiteks liha ja kartulit, vorsti ja leiba. Teiseks, pärast kella nelja aeglasi süsivesikuid ma ei söö — need on pasta, kartul, riis ja leib.

Kust see jama küll pärit võib olla?

Aga Lusika talu pidajad ning muud libateenuste pakkujad võivad rahulolust käsi kokku hõõruda – kui juba presidendiprouale selline asi sobib, siis miks mitte ka Sulle.

101 Replies to “Presidendiproua Ilves imeravitsejate küüsis”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga