Maailmalõpp aastal 2012

Üks jabur idee on mööda ilma ringi liikumas. Sellest räägivad kanaldajad, vaimsed inimesed, selgeltnägijad, astroloogid, vandenõuteoreetikud, ufoloogid, vibratsioonivahetajad, võnketasandi tõstjad, auratransformaatorid, gurud, joogatreenerid, nende jüngrid, veidrate ideedega arheoloogid-mütoloogid.

2012. aasta maailmalõpp on justnagu kogu New Age liikumise kvintessents, omamoodi Jeesuse teine tulemine, mida härdalt oodata, karta, loota, milleks ette valmistada.

Maailma lõpp on see osade jaoks otseselt mingi üleilmse katastroofi näol, osadele saab see aasta kauaoodatud uude dimensiooni üleminekuks, nagu paradiis, nirvaana või muu selline hea asi.

Gurud muidugi ütlevad, et sündmuseks peab valmistuma, sest edasi pääsevad vaid vaimselt õigesti häälestatud inimesed. Õiget häälestust aga saab nende juures harjutada (raha eest, loomulikult). Võib osta ka vastavaid raamatuid või külastada õigeid kodulehti internetis.

Miks just 2012?
Maiade kalender lõppevat siis ära.

Keda selline lapsik seos ei rahulda, siis võib vastavat algoritmi kasutades leida piiblist, et asteroid või komeet põrkab Maaga kokku. Või et talvisel pööripäeval paikneb Päike väga-väga lähedal galaktilise ekvaatori ja ekliptika lõikepunktile.

Mis küll juhtuma hakkab?
* Kosmilise kehaga kokkupõrget juba mainisin, aga see ei pruugi veel olla inimkonna lõpp, kuna:
* vaimselt puhastunud liiguvad edasi kõrgemasse dimensiooni;
* või tulevad kosmosetulnukad ja päästavad parimad Maa pojad ja tütred oma emalaevale tõstes ära;
* võibolla toimub hoopis Maa magnetpooluste vahetus;
* teadlased lähevad ülbeks ja keeravad LHC nupu üle piiri;
* masinad võtavad võimu;
* gammasähvatus steriliseerib planeedi;
* inimeste geneetiline kood modifitseerub ja algab uus evolutsiooniline ajajärk;
* Yellostone supervulkaanil saab aeg täis ja hakkab purskama;
* Atlantis tõuseb;
* mõtle ise endale sobilik lõpp välja.

San Franciscos toimus 31.10-02.11 2008 konverents teemal aasta 2012. Kokku tulid šamaanid, ufoloogid, mediteerijad, astroloogid ja muud New Age mütoloogid. Peeti loenguid, vaadati dokfilme, mediteeriti koos. VIP pilet maksis 300 dollarit. Konverentsi loosung kõlas: “Shift happens.”

Konverentsi üks korraldajatest ütles, et 2012 on inimkonna ajaloo tähtsündmus. Kõik, mida me teame, kõik, mis me oleme, saab kardinaalselt muudetud. Maia-asjanduste uurija John Major Jenkins teenis kestvad kiiduavaldused, kui ta väitis, et maiade hieroglüüfid kubisevad Linnutee keskust tähistavatest puu- ja loomakujutistest, mida Jenkins kutsub maiade loomismüüdi mustaks auguks.

Bostoni ülikooli maia asjatundja William Saturno, kes konverentsil ei käinud, rääkis loo, kus üks mees tuli ta kontorisse ja küsis ühe linnupesa kujutisega maia seinamaali kohta. Mees väitis, et see on maiade must auk, aga Saturno ütles: “Minumeelest on see linnupesa.”

Allikas: pressdemocrat.com

Ennustus
Palju inimesi saab hukka, kuna on gurude või iseenda poolt ajud vussi keeranud ja kui kaua oodatud ja selleks pikalt ettevalmistatud sündmus muidu aset ei leia, siis aidatakse üksteist nagu Jonestownis või vahetatakse võnketasandit nagu taevavärava (Heaven’s Gate) jüngrid.

433 Replies to “Maailmalõpp aastal 2012”

  1. Argo Vilberg ütles:

    Tuumatasandi programmeerijad, skypes ja teistes suurettevõttetes, kes omavad piisavallt suurt usku, et arvuti nende käest töötab, on täheldanud, et suvaline arvuti hakkab nende käes tööle.

    See meenutab juba üht AI koani:

    A novice was trying to fix a broken Lisp machine by turning the power off and on. Knight, seeing what the student was doing spoke sternly: “You can not fix a machine by just power-cycling it with no understanding of what is going wrong.” Knight turned the machine off and on. The machine worked.

    Kui programmeerija on lägi lugenud Sussmani & Co Structure and Interpretation of Computer Programs‘i ja saavutanud kontakti oma sisemise lambda-loomusega, siis pole enam mingit tuumatasandil progemist vaja. Kes veel oma sisemise lambda-loomuseni jõudnud ei ole, siis neile võib olla abiks järgmise loo üle mõtisklemisest:

    A student, in hopes of understanding the Lambda-nature, came to Greenblatt. As they spoke a Multics system hacker walked by. “Is it true,” asked the student, “that PL-1 has many of the same data types as Lisp?” Almost before the student had finished his question, Greenblatt shouted, “FOO!”, and hit the student with a stick.

    PS. AI koanid on võetud siit.

  2. Lambda arvutus ja funktsionaalprogrammeerimine.
    Samuti loogiline programmeerimise paradigmad võimaldavad programmeerida 10- 100 korda väiksema koodimahuga programme analoogse ülesande lahendamiseks.

    Ma olen teinud mõlemat. Aga kuna praktilises elus läks neid vaja ainult ülikooli lõpetamiseks, siis rohkem pole teind.

    Selgeks sain need keeled ka vaid ainult enne eksamit pärast eksamist ununesid. Sai läbitud kõik vastavad kursused Tartu Ülikoolis.

    Lambda tuluke läheb tõesti siis põlema kui taipad, et wau kui lihtne on selles keeles teatud ülesandeid lahendada. Et selleni jõuda tuli nädal otsa teemasse süveneda.

  3. to hjarg

    Energeetilise viirusetõrje mõtles algselt välja Aigar.
    Mina teostasin selle teisena.

    HEtkel on selle tööle saanud veel 4 inimest.

    Minu kodulehe pealt on minu artiklit:
    http://www.softpro.ee/Energeet.....etorje.htm
    loetud 1000 korda.

    Mul muudki teha kui olla skeptikute ja teadlaste katsejäneseks.

    Kas asi toimib või mitte üldmassi jaoks näitab aeg.

    Isegi noored sõjaväelased kelle peale võtsin hääletades, kurtsid et arvutid aeglased. Kui rääkisin oma kogemusest, siis olid õhinal valmis süsteemi kasutama.
    Küsisid, et miks sellest kuskil massimeedia ei räägi.

  4. Elektroni tasandi suhtlemisel ja suhtumisel on vaja kätte saada eetikatasand, kus sa ei kahtle 0-de ja 1-de ja elektroni teadvusega suhtlemist.

    Sellisel tasandil kui selle kätte saad, siis pole sul vajadust seda tõestada.

    Ausalt elektronid on solvunud, kui nende teadvust peab tõestama.

    Tulemus on see, et selline katse suure tõenäosusega ebaõnnestub.

    Ma ei vaja ka sellist tõestust, mul on kogemus käes.

    See kuidas mind viidi sellesse olekusse, et ma uskuma hakkaksin oli omaette teema.

    Saatsin ühele sõbrale info, et asi toimib. Mispeale hakkas mul auto lambist akna alla üürgama, võtsin signa maha. Selle peale tegi mobla piiks -piiks.

    Kas see oli juhus?

    Suhtlesin elektronidega, kahtlesin ikka oma mõsituses ja oma kogemuses. Sain info et tahad tõestame sulle, ma ok.
    Ja siis tuli mõte, et aegunud viirusetõrjeprogramm võiks tööle hakata.

    Läksin peale seda arvuti taha ja mis ma näed Bitdefender töötas, samas suurelt ekraanil et EXPIRED. Aga töötas taustal viirusetõrje.

    Seega kogu austuse juures elektronide teadvuse vastu, kui sa ei usu minu juttu siin ja preagu, siis ei suuda sa uskuda ka elektroni teadvuse juttu, isegi kui sa temaga suhtlemise tasandi kätte saad.

  5. Läksin peale seda arvuti taha ja mis ma näed Bitdefender töötas, samas suurelt ekraanil et EXPIRED. Aga töötas taustal viirusetõrje.

    Muideks, nii uskumatu kui see ka ei ole, enamik viirusetõrjeid jätkab töötamist ka siis, kui ekraanil suur kiri EXPIRED on. See expired tähendab pigem seda, et uuendusi sulle enam ei anta. Mees, kes ainuisikuliselt ekooli süsteemi üles ehitas, võiks sellist pisiasja ikka teada….

    Ausalt elektronid on solvunud, kui nende teadvust peab tõestama.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Anthropomorphism

    Ehki siis antropomorfism tema kõige kõrgemal kujul? Sest väide, et elektronid solvuvad… eeldab, et neil on olemas teadvus. Kui elektronid on võimelised solvuma, on nad võimelised ka rõõmu tundma? Armuma? Vihkama? Kaks elektroni käsikäes tühjas ruumis patseerimas ning teineteisest rõõmu tundmas? Ning kui hästi läheb, siis varsti on seal kolm elektroni? Palju õnne, sa just suutsid tekitada revolutsiooni füüsikas!

    Või sa ajad iba. Hmmm, ma ei suuda otsustada!

    Kuigi kuidagi kummaliselt toimib see värk jahh… kord on skeptikutest kiirgav vastik torsiooniväli, mis kõik paranähtused välja suretab. Kord elektronid solvuvad, kui neid järgi proovitakse?
    Huvitav, mis minu arvuti elektronid ei solvu, kui ma nende teadvust ei kipu tunnistama ning sellist vastikut teksti internetti üles saadan? Ma nagu loodaks sinist suitsu näha, aga ei miskit… läpakas töötab nagu peab. Võib-olla on siis mulle leebemad elektronid sattunud?

  6. Peale seda ühte korda pole BitDefender mingi nipiga uuest tööle hakanud. Ei aita kuupäevade edasi tagasi keeramine ega miskit.

    Ja et see juhtus peale seda kui olin palunud selle tööle minna mõttes.

    Nastja ka ju tõestas 10-nes või enamas saates, skeptikud ikka ilguvad, et polnd nõid jne..

    Seega abasluutselt mõtetu on kellelegi midagi tõestada.

    Einstein ütles ka ,et lihtsam on elektroni tuuma lõhestada, kui inimese usku muuta.

  7. To Argo Vilberg. Usun telepaatiat vaid sinnamaani, mida olen kogenud. Pole mul mingeid viiteid, et sellega muud saaks korda saata. Nastja on samuti libedale teele asunud, ega anna endale aru mis on mis (meedianuppudest kuuldu põhjal). Kui elektroonikaseadmed oma töös laseks end mõttejõul mõjutada, siis oleks sellel ka massiliselt viiteid. Kaoksid mitte ainult viirused, vaid ka tüütud reklaamid ja riided huvitavate tüdrukute seljast. Elektroni mõttega mõjutamine minu maailmapilti ei mahu. Ma isegi ei saa aru, et miks just elektroni! Kui juba, siis juba! Korraldaks aeglase termotuumareaktsiooni jne. Elektronide võiks ka meelitada kogunema väikesesse ruumiosasse, et neid kasutada kondensaatorakudes. Ma juhiksin veel tähelepanu, et elektrone kasutatakse kompuutrites parema puudumise tõttu. Nad on aeglased. Ja Teie väited sobituks paremini konteksti, kui räägiksite infovälja mõjutamisest või midagi sinnakanti. Elektronidel on küll väärt omadusi, kuid nad teevad vaid mida teha lastakse. Kui transistor on suletud või elektrijuhtivus puudub, siis nii ka on. Noh siis saaks veel ette võtta tumeda mateeria, et sealt elektrone tekitada. Transistorid hakkaks ka tööle! Ma tõesti tahaks seda näha! Sai Baba vist pidavat sarnaste asjadega tegelema! Tema lemmikime olevat tuhaloopimine.

  8. no tramaeivõi!see bitdefender ongi selline ,et ütleb et expired aga laseb tasuta edasi kasutada oleneb operatsioonisüsteemist.
    enne uurige netis kui vaimujõust rääkima hakkate sellise asja puhul.aga vene ajal sai palju riistu tööle kui neile 1 korralik mats sai pandud,kontaktid said jälle kokku noh,niikui TEMP telkul pilt eest läks sai rusikaga peale löödud ja oligi pilt tagasi.

  9. Mitte ainult nõukaaegsed vidinad pole sellised. Handyman näiteks võiks vabalt ka dünamiiti müüa – see ei teeks mitte sutsugi…

  10. Lahe on vaadata, kuidas uhuundus skeptikute kirgi köidab. See on nagu tuul skeptikute veskile.

    Väidan, et energia omab teadvust. Kuna ka skeptikud koosnevad energiast, siis on loogiline, et ka skeptikud on teadvusega olendid olenemata sellest, kas teadus seda tõestanud on või mitte.

    Kui energia omab teadvust, siis on suur tõenäosus, et ka elektron omab teadvust ja TEMAGA on võimalik suhelda.

  11. Aigar… muidugi on võimalik suhelda aga ma hoiaks veidi Argo juttu tagasi, teeb ennast isegi minusuguse uhhuulase jaoks veidi lolliks.

    Mis puutub Nastjasse, siis mitte ükski nõid ei oma nii laialdast spektrit, et saaks kõigega hakkama. Mitte ükski! Seega jääb vaid variant, et oli kokkumäng. Üldse oli saate formaat täiesti vale, et sealt hakata nüüd mingit tõestust otsima.

  12. Aigar Säde ütles:

    Väidan, et energia omab teadvust. Kuna ka skeptikud koosnevad energiast, siis on loogiline, et ka skeptikud on teadvusega olendid olenemata sellest, kas teadus seda tõestanud on või mitte.

    vabanda mind lolikest aga mismoodi siit lähtub, et energial on teadvus? või millest see üldse lähtub ja millise loogika alusel?

  13. Celtic.
    Mis puudutab sensitiivide tuleproovi, siis seal esitati küsimusi pisiasjadest ja pisiasjade nägemises on naised meestest kordi üle. Meeste asi on suurte, globaalsete, kosmiliste asjade nägemine. Suurte asjade kohta selles tuleproovis küsimusi ei esitatud.

    Nastjal on minu arvates võime samastuda inimesega ja näha asju läbi samastatu silmade. Üldiselt on see võime (mis on algselt kõigis inimestes olemas) teatud tehnikatega treenitav.

    Muidugi ei saa välistada ka kokkumängu.

  14. Jason.

    On olemas loogiline ja intuitiivne mõtlemine. Intuitiivsus on sinu tunnetuslik osa, mida loogiline mõistus proovib tõlkida materiaalsesse keelde, sõnadesse.

    Proovi paigutada oma teadvust pähe, südamesse, varbasse ja tunneta, kas su teadvus muutub.
    Kui sa vaatled läbi silmade, kas siis näevad sinu silmad või näeb hoopis sinu teadvus sinu silmade kaudu.

    Seejärel proovi vaadata oma südamega. Meenuta mingit vihaleajavat sündmust enda elus ja vaata, kuidas maailm sinu ümber hetkega muutub. Kas muutub maailm või hoopis sinu nägemus maailmast. Kontrastiks meenuta, kuidas sa nägid ja teadvustasid maailma, kui sa kõrvuni armunud olid. Või kui sul armumisest kõrini sai.

  15. mismoodi ma südamega vaatama peaks? kas selleks tuleb rinnaõõs avada või on mõni vähemtraumaatiline, näiteks fiiberoptikat kasutav meetod?

    ok, nali naljaks aga mismoodi puutub see kõik ikkagi energia teadvusse?

  16. Jason.

    Siinkohal jään ma seletamisega jänni. Mul on endal kuri kahtlus, et energia on hoopis teadvuse looming. On selline tunne, et on mingi üldine teadvus, mis on ennast jaganud osadeks ja väljendub kõiges loodus korraga. Tundub, et nn. individuaalsus on vaid mäng, kus vaim mängib iseendaga peitust. Väide, et me oleme kõik üks tervik, võib osutuda tõeseks.

    Uhuundus ruulib!

  17. Argo Vilberg ütles:

    Elektroni tasandi suhtlemisel ja suhtumisel on vaja kätte saada eetikatasand, kus sa ei kahtle 0-de ja 1-de ja elektroni teadvusega suhtlemist.

    Sellisel tasandil kui selle kätte saad, siis pole sul vajadust seda tõestada.

    Ausalt elektronid on solvunud, kui nende teadvust peab tõestama.

    Tulemus on see, et selline katse suure tõenäosusega ebaõnnestub.

    Ühesõnaga asi töötab seni, kuni seda järele ei proovi.

    Kui seda just näitama ei pea, siis suudavad paljud inimesed leviteerida, läbi seina kõndida, päikesekiirtest elada jne.

  18. Miks skeptikud kohe kõik asjad ühte patta keedavad? Kuidas on seotud leviteerimine, läbi seina kõndimine jne vaimse viirusetõrjega?

    Mõelge kah enne kui miskit kirjutate… muidu teete end veel lollimaks kui olete…

  19. Tõestamine tähendaks seda, et ma pean sinu arvuti täitsa enda omaks tegema. See tähendab vaimse tasandi võitlust, ehk ma pean sinu usu jõu oma usu jõuga ületama. Enne ei saa ma seda sinu arvuti peal teha. Kuna sa oled raudkindel, et see ei toimi, siis elektronid käituvadki kõige suurema usu järgi. Kui tahan sinu usust läbi minna, siis pean sind lihtsalt oma suurema usuga tolleks hetkeks tolle arvuti maailmas välja lööma. Isegi kui see mul õnnestub, siis alati leiad sa 100 ja 1 põhjendust, miks ikkagi asi töötas ja mis trikid seal taga olla võivad.

    Näitena Bitdeffenderi programmi töölesaamine, siin väideti, et BitDefender käibki edasi peale aegumist. Seda, et sain ta ise vaid korra tööle ja samal momendil kui arvutiga suhtlesin, sellest vaadati mööda. Samuti ei leidnud ma tema väitele internetist kinnitust.

    Sa ei saa enne tõestust, kui kõik olemasolevad teadmised prügikasti viskad. Ning alustad täiesti nullist, ise, minu antud teeviitade järgikatsetamist.

  20. Argo Vilberg ütles:

    Tõestamine tähendaks seda, et ma pean sinu arvuti täitsa enda omaks tegema.

    Ei tähenda. Ise kirjutad programmi oma arvuti peal omas kodus. Eesmärgiks pole siin meile midagi tõestada, vaid iseseisvalt kontrollida kas reaalsus on sinu ettekujutlusega kooskõlas.

  21. Argo Vilberg ütles:

    Tõestamine tähendaks seda, et ma pean sinu arvuti täitsa enda omaks tegema. See tähendab vaimse tasandi võitlust, ehk ma pean sinu usu jõu oma usu jõuga ületama. Enne ei saa ma seda sinu arvuti peal teha.

    näiliselt raske probleem on kergesti ületatav: sulle hangitakse päriseks arvuti, mille peal katset sooritada. igaks juhuks vormistatakse ka kinkeleping. avaldan siinkohal kõhklevat lootust, et katse teostumisel pole oluline arvuti maksumus ega väljalaskeaasta (ehkki äkki läheks sellise katse sooritamisega pulli ja reklaami pärast kaasa mõni suurem arvutifirma, tingimusel, et katse on avalik jne). tegelikult peaks teoreetiliselt vana arvuti puhul asi isegi lihtsam olema sest teatavasti on vanades arvutites elektrone vähem ning nende liikuminegi on tunduvalt aeglasem ja lihtsam kui uutes.

    Kuna sa oled raudkindel, et see ei toimi, siis elektronid käituvadki kõige suurema usu järgi. Kui tahan sinu usust läbi minna, siis pean sind lihtsalt oma suurema usuga tolleks hetkeks tolle arvuti maailmas välja lööma. Isegi kui see mul õnnestub, siis alati leiad sa 100 ja 1 põhjendust, miks ikkagi asi töötas ja mis trikid seal taga olla võivad.

    aga meie ei usu juba praegugi! sellegipoolest meie uskmatus ju asja toimimist sinu arvutil ei mõjuta. ma ei usu, et elektronid hästi aru saavad, kes end rohkem arvuti omanikuks peab. aga kui see siiski nii peaks olema, siis mu eelmine lõik peaks selle probleemi kõrvaldama.

    Näitena Bitdeffenderi programmi töölesaamine, siin väideti, et BitDefender käibki edasi peale aegumist. Seda, et sain ta ise vaid korra tööle ja samal momendil kui arvutiga suhtlesin, sellest vaadati mööda. Samuti ei leidnud ma tema väitele internetist kinnitust.

    noh, vaata…ÜKS kord võib juhtuda igasugu veidraid ja totraid juhuseid. minul näiteks karjub AVG juba kuu aega, et on vananenud ja uuendusi enam ei saa. sellegipoolest tirib ta neid usinasti edasi ja ma pole üldse kindel, et põhjus on minu ja elektronide intiimsuhetes.

    Sa ei saa enne tõestust, kui kõik olemasolevad teadmised prügikasti viskad. Ning alustad täiesti nullist, ise, minu antud teeviitade järgikatsetamist.

    niisiis, me alustaks nullist sedamoodi, et saad võrguvõimelise arvuti, mille võid täeisti omaks tunnistada ja sellele kasvõi mentaaltasandil format’i teha.

  22. Argo Vilberg,

    Muide, kas Sa ei tahaks viirusetõrje vahel midagi märksa lihtsamat proovida, näiteks koostades monitori põrnitsemise teel ühe “Hello, World” programmi?

  23. tahate õelda et MA suren? aga ennustati ka aastal 2000 surma ning üks mees lasi naise ja kaks last maha ning lõpuks ise ennast ning praegu on aasta 2009 ja kui lõpuks on aasta 2012 võtan püssi surun vastu kurku ning vajutan päästikule , päeva pärast leitakse mind surnuna ning ..

  24. ———–
    * Yellostone supervulkaanil saab aeg täis ja hakkab purskama;
    * Atlantis tõuseb;
    * mõtle ise endale sobilik lõpp välja.

    * järjest jätkuva ja ägeneva hirmutamise ja lollitamise tagajärjel lähevadki inimesed lõpuks hirmust lolliks.
    ———–
    Kaks paremat õpetust hirmule vastu seismiseks on teaduslik maailmavaade ja (tava)kristlus.
    Paraku tegelevad nad innustunult omavahelise mudamaadlusega.

  25. Ma ei saa siiani aru inimeste lühinägelikkusest ja arusaamist asjadesse.Selle asemel,et ise natukene asjadesse süveneda.

    Võtame näiteks kaaskõneleja k_v.
    Selle asemel,et ise ennast lollitada teeb ta ennast ise rumalaks ja tühjakargajaks.Yellostone Supervulkaan on täitsa olemas ja nagu me teame ei ole see surnud.Ja nagu me ka teame vulkaanid annavad aegajalt endast märku.Ole hea sõida sinna,veendu oma silmaga,räägi inimestega ,aita ise ennast,loe natukene.

  26. @ei tea – Mõh? Yellowstone’i supervulkaan on olemas jah ja näitab aktiveerumise märke, kuidas see k_v lolliks teeb? Kas tahad teha pakkumise selle peale, et pauk käib 2012? Vähetõenäoline, aga muteada võimalik küll.

  27. Ma ei saa ka aru, kulla “ei tea”, kus see koht on, kus “kaaskõneleja k_v” Yellowstone’i supervulkaani olemasolu kahtluse alla sätib?!

    Huupi lahmides võib, jah, juhtuda, et “selle asemel,et ise ennast lollitada võib teha ennast ise rumalaks ja tühjakargajaks”. What ever this might mean…

  28. cyberdaemon ütles:

    Kristlased ei jõua ära oodata 2012 maailmalõppu , seega on nad endale leiutanud 2011 21 mai versiooni :D

    http://may-21-2011.com/

    Tegelikult on enamik kristlasi täiesti normaalsed inimesed ja mingit maailmalõppu ei oota. Maailmalõpp on lihtsalt sektide tavaline müügitaktika, et millegagi oma eksistentsi õigustada. Keegi võiks pikema uurimuse kirjutada maailmalõputemaatikast enamlevinud sektide hulgas. Jehoovatunnistajad ja mormoonid on klassikalised näited. Tundub, et ka meie kauaaegne looduslähedase nimega sõbra lemmikteemaks on maailmalõpp. Tea kuidas varakristlastega lood olid? Ja millal Johannese ilmutuseraamat piiblisse lisati? Kui ma õieti mäletan, siis on selle ümber palju lahinguid löödud, kas seda üldse piibli osana käsitleda. Kuidas koraaniga lood on?

  29. eesti keeles on ilmunud mingi raamat maailmalõppudest erinevate tsunftide silme läbi. kahjuks ei mäleta pealkirja aga kui otsid, siis vast leiad üles.

    PS! lasin otsingumootorist pilgu üle ja erinevaid selleteemalisi raamatuid on meil üsna palju.

  30. Kui soovitada, siis minu meelest Damian Thompsoni “Aja lõpp” (Varraku väljaandes ka eesti keeles, 2000 ilmus vist) on maailmalõpuootuste kohta üks põhjalikumaid raamatuid.

  31. “Internetis levinud uskumuse kohaselt …” on tore tsitaat. Eks terve igaviku aka paarikümne aasta pärast korjab mõni folklorist kokku:

    Parem rasvaste näppudega kui ilma näppudeta. Lüganuse

    Hing kuulub jumalale, pea keisrile, perse mõisnikule. Kuusalu

    2012. aastal tuleb maailmalõpp. Interneti

  32. Nüüd siis hakkab selguma, mis selle ülemaailmse hulluse taga on. Nii nagu Hansapank joonistas vahepeal linna kummalisi NPNK logosid täis, et neile alles siis tähendus külge pookida, kui sümbol juba kõikidel kuskil seletamatute nähtuste jaoks eraldatud mälusopis istub, samamoodi on Sony filmistuudio tekitanud paanikat maailmalõpu teemadel.

    Filmi „2012” – mille peaosas on John Cusack ja režissöör „Iseseisvuspäeva” taga olnud Roland Emmerich – reklaamimiseks loodud lehekülg on olnud aga nii veenev, et NASA astrobioloogia instituudi teadur David Morrison on saanud tuhandeid kirju mures inimestelt.

  33. Roland Emmerich on muidugi teinud filme igasusgusest umbluust, mille võimalik tagajärg on maailmalõpp. Vaevalt, et ta kõikide vandenõuteooriate taga on.

  34. Minu arust on see maailma lõpu värk täielik jama ja mul on põhjust seda arvata.
    Mingi aasta kui mu vanavanaema elas käis ka igal pool jutt me sureme ära, mis me teeme mis me teeeme..
    Nii siis oli see aasta, 21 detsember käes ja minu vanavanaema sõbranna ronis puu otsa, mõtles et hüppab alla ja läheb kohe taevasse.. aga vat mis juhtus, hüppas alla aga maailma lõppu ei tulnud ning tädike murdis käeluu.

  35. Ma usun, et kui maailmalõpp on valmis tulema ja kui ta tuleb siis selle vastu me nagunii ei saa. Milleks vaevata oma peakest , ta võib tulla ka homne päev. Ta ei küsi meilt tulles..
    Meie ei saa midagi teha..
    minu soovitus teile :elage oma elu edasi ja võtke sellest palju suudate. Viige vaikselt ellu oma unistused .. elage elu nii et ükspäev kui see päev tuleb – te ei kahetse elatud elu ja olete õnnelikud tehtud asjade pärast .
    Võtke vabalt!

  36. @Marleen

    Tehnoloogia abil saab väga paljusid sündmusi üle elada.
    Inimkond pole enam nii abitu kui ta oli ürgajal elementide ja kiskjatega võideldes.

    Seega võib võtta vabalt ja ei pea tormama usutegelaste ning posijate juurde tulnukalaevale piletit ostma!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga