Kuu, Kuu, kõversuu mõjutab häirekeskust ja teisi lugusid

Kuu 22-kraadise haloga

  • Häirekeskuse kõnede hulk sõltub päevast ja täiskuust
    Vilja Kohler, Postimees

    Peale palga- ja pensionipäevade annavad rohkem tööd ka täiskuuööd, mil helistavad nn püsikliendid. Päästekorraldajad tunnevad neid küll häälest, kuid ühtki kõnet ei tohi eirata, sest ka perutava vaimuga inimene võib olla hätta sattunud. Püsikliendid kurdavad näiteks kummaliste häälte või naabrusest tuleva kiirituse üle.

  • Kuu mõju uurimusest
    Ilmar Raidna, kronobioloog, Õpetajate Lehe lugejakiri

    Lunaarsete tsüklite mõju (uurimi ne) kuulub tabuteemade hulka. Kui keegi püüab selles vallas midagi uurida, on kritiseerijad kohe platsis. Sest nemad – kaasa arvatud UNESCO kõrged, stagneerunud ametnikud – on otsustanud negatiivselt suhtuda. Nemad teavad igasuguste uurimusteta, et Kuu ei saa Maa loodusele mõju avaldada. On uurimusi, mis ei ole lihtsalt kontrollitavad ja järgitavad ning mille tegijad on naeru vääristamise kartuses oma töö laiemast tutvustamisest loobunud.

  • Jogurtibakteritest pole mingit kasu?
    Pamela Eesmaa, Naistemaailm.ee

    Ekspertide hinnangul pole reklaamlausetel, nagu head bakterid võitlevad halbadega, mingit tegemist reaalsusega. 2006. aastast on EFSA keelustanud mittetõestatud tervisekasu informatsiooni levitamist reklaami eesmärgil.

  • Algas üleriigiline gripivastane kampaania
    Delfi

    “Gripist hoidumise kuldreeglid on lihtsad,” ütles tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro. “Meelde tuleks jätta neli põhitõde, nendeks on: pese käsi, köhides või aevastades kata suu, haigestunud inimesega hoia vähemalt meetrist distantsi ning haigena jää koju ja helista arstile.”

    Vt ka gripivastu.ee

  • WHO eksperdid kinnitavad seagripivaktsiinide ohutust
    PM Tarbija24

    Kõik raportid, mis seni kas kliinilistest katsetustes või suurematest vaktsineerimiskampaaniatest saadud on, on näidanud, et ohutusega ei ole muret rohkem kui tavalise gripivaktsiini puhul.

  • Ravi grippi toiduga!
    Naistemaailm.ee

    Ilmselt oled eelnevatel aastatel astunud gripile vastu tablettidega, kuid ei tasuks siiski unustada, et ka Emake loodus on meile päris mitu gripivastast toiduainet kinkinud.

  • Nalja nabani: Eesti apteekrite kogutud killud
    PM Tarbija24

    Beebihäda pillid…
    Üks täiskasvanute nohu palun!
    Midagi nina vastu…
    Selliseid vitamiine palun, kus oleks seda ultravioletkiirgust sees…
    Palun 1 libastumisgeel…

  • Kohtumised oma kaitseingliga
    Õhtuleht

    Suhtlemine oma kaitseingliga tekib aastatega, kui endaga vaimset tööd teha.

    Pärast seda, kui esimest korda kohtusin bioväljade tikkija Lille Lindmäega ja ma avastasin endas pildilise nägemise, nagu see on koertele ja hobustele omane. Sellest järeldan, miks ma nii hästi klapin hobuste ja koertega.

  • Hingedepäev vaimu pealetungi all ehk kuidas kaoses surfata?
    Crystal Ra Laksmi, Delfi

    Me ei saa eitada, et kogu maailm on suurte muudatuste keerises. Mateeria ja vaim hakkavad sulanduma ja kõik protsessid on läbinähtavad.

    Olin hiljuti Tromsö alternatiivmessil ja seal tegin oma kehale kvantmeditsiini testi.

    Võtkem kas või mikrokiip, mis kaitseb mobiilikasutajaid tervisekahju eest, mida see tavaliselt tekitas.

  • Miks ma ei usu surma?
    Manona Paris, Delfi

    Ning jah, ma ei tunnista endiselt surma, vaid näen selles 21-grammise hinge kesta vahetust.

  • Ema süüdistab haiglat oma poja surmas
    PM Tarbija24

    Ajakirjanik Anneli Rõigas süüdistab Põhja-Eesti regionaalhaiglat oma pojale selliste kannatuste põhjustamises, mille tagajärjel poeg elu kaotas.

    Vägivaldne eutanaasia ehk üliraskesse seisu sattunud patsientide elu lõpetamine arstide hooletuse abiga on vähemalt Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe korpuses täiesti tavapärane nähtus, mille vajalikkust püüdsid mulle nende kolme nädala jooksul selgitada viiel korral kokku koguni kuus PERHi arsti, keda ei hoidnud tagasi isegi teadmine, et ma polnud mitte üksnes oma poja elu eest võitlev ja kõik need nädalad oma poja kõrval haiglas veetnud ema, vaid ka rahvusvahelises pressis kirjutav ajakirjanik kultuuriruumis, kus vägivaldset ehk patsiendi nõusolekuta tehtavat eutanaasiat peetakse tapmiseks, mitte armu andmise teoks nagu arvab osa PERHi arste.

172 Replies to “Kuu, Kuu, kõversuu mõjutab häirekeskust ja teisi lugusid”

  1. Eesti Ekspress: Teisitimõtlejast uurija: Seagripivastane vaktsineerimine on ülemaailmne vandenõu

    2008. aasta märtsis, samal ajal kui võeti patent, käis Prantsuse president Nicolas Sarkozy Mehhikos ja ta leppis kokku uue tehase loomise asjus. Tuleb silmas pidada, et Medimmune’i osanikeks on nii Prantsuse kui ka Rootsi valitsused. Nad ehitasid tehased ja ilmselt läksid mõnda väikesesse farmi, nakatasid sigu ja ütlesid: “Hei, vaadake! Seagripp!”

    […]

    Seda tehakse selleks, et müüa vaktsiini. Tavaline arst ei jõua uurida internetti, nagu mina seda tegin. Kui keegi aevastab, siis ta diagnoosib seagripi. Selle kõige eest vastutavad inimesed aga istuvad tipul.

  2. FWIW, minu katsed kinnitada hüpoteesi, et Yves Delatte mingisugune teadlane on, kukkusid läbi. Mingisugune Yves Delatte, kes ei pruugi küll seesama olla, paistab inseneritegevust harrastavat ning evib patenti klaasist katusele, mis aru saab, kui vihma sajab ( EP1821098), meetodile happelises keskkonnas loomasööda tootmiseks (WO/1988/000439), mitmesugustele kombinatsioonidele klaaspaneelidest ning vihmadetektorist ning immuunpuudulikkuse (AIDS mainitakse eraldi ära) ravimisele piimhapet tootvate bakterite seedetrakti sokutamise teel (WO/1989/011858).

    Vihmadetektor võib isegi töötada, aga tema kasulikkus tundub kahtlane. Happevaimustus on AIDSi kontekstis jama, lehmade jaoks tehtud hapukapsa kontekstis ilmselt maitse küsimus. Meeles tuleb pidada, et patendi väljastamine ei tähenda, et patenditekstis aetav jutt õige või kasulik on.

  3. Head klassikalist kirkaga kivitoksimise teadust:

    Paekarjäär peitis üliharuldast loodusimet

    Kui Tartu ülikooli (TÜ) geoloogiamuuseumi varahoidja Tõnu Pani mõned aastad tagasi Kalana lubjakivikarjäärist värskelt lahti murtud paelahmakate hulgast ilusa mustriga kivitükid endaga kaasa tassis, ei osanud ta arvatagi, millised iidsed haruldused ta leidnud oli.

    Kalana paekivis säilinud vetikate uurimisega tegelev TÜ geoloogia osakonna vanemteadur Oive Tinn rääkis, et vetikad on pärit Siluri ajastust ja enam kui neljasaja miljoni aasta vanused.

    „Kui meri kihas sel perioodil erinevatest eluvormidest, siis maismaal tegi elu alles oma esimesi samme,” tutvustas Tinn seda ajastut. Eesti asus sel vetikate lokkamise ajal lähistroopilises kliimavöötmes – ekvaatorist lõuna pool madala mere põhjas.

    Tervitused Tõnu Panile :-)

  4. Ajakirjanduse kolmandasilmastumine on ilmselt ajakirjanike kättemaks oma õpetajatele, täppisteadusele, ühiskonnale selle eest, et nad füüsika, keemia, matemaatika tunnis millestki aru ei saanud.

  5. hjarg ütles:

    Õhtuleht:
    Teie kraanivesi on elukohtik

    Nii uskumatu, aga täiesti asjalik artikkel, kuidas Aqualife müügimehed kasutavad elektrolüüsi selleks, et inimestele pähe määrida nende veefiltreid. Pealkiri muidugi jätab veel soovida.

    Artiklis on sihuke lõik:

    … klaasi põhja vormus jälk sinakasmust löga. Müügimehe sõnutsi tõestab see, et vesi sisaldab tervisele kahjulikke raskmetalle, näiteks vähitekitajat pliid.

    “Küsisin: ütle ausalt, kas sa tegid mingit trikki?” usutlenud naine müügimeest, kuid too raiunud kui rauda, et nähtu oli puhas teadus.

    Kriku, ega niisuguses käitumises kelmuse (KarS §209) tunnuseid ole?

  6. Ajakirjanik ei ole jälle patuta, räägib megaoomidest sentimeetri kohta. Eritakistuse ühik on oom-meeter (ehk oom korda ruutmeeter meetri kohta, saadakse takistuse ristlõikepindalaga korrutamisel ja pikkusega jagamisel). Ülipuhta vee eritakistus standardtingimustel võib 18,2 megaoom-sentimeetrit olla küll (allikas). Lihtne on näha, et megaoom-sentimeeter on kümme tuhat oom-meetrit, seega on 18,2 megaoom-sentimeetrit 182 000 oom-meetrit ehk 182 kilo-oom-meetrit.

    Oom-meetrite oomidega meetri kohta segamini ajamine on sarnane klassikalise veaga, kus kilovatt-tundide asemel räägitakse kilovattidest tunni kohta.

  7. Priit Hõbemägi üritab oma vaktsiinivandenõuteoreetiku mainet vähendada:

    Kuus väidet ja vastuväidet vaktsiinide kahjulikkuse kohta

    Aga noh, hea üritus, aga välja kukkus ikka nagu vaktsiinivastasuse propaganda, sest ilusti on kenad lingid nii kohaliku iamfree ja Soome paranoikude lehele, lisatud on nimekiri prominentsetest vaktsiinivastastest, aga vaktsiinipooldajad on nimetud teadlased ja ametnikud ning ei mingit linki normaalsetele allikatele.

    No on ikka tobe!

  8. Nii uskumatu, aga täiesti asjalik artikkel, kuidas Aqualife müügimehed kasutavad elektrolüüsi selleks, et inimestele pähe määrida nende veefiltreid. Pealkiri muidugi jätab veel soovida.

    Minus on juba tükk aega käärinud õiglane nördimus. Miks kuradi pärast minust kõik head asjad mööda peavad minema???

    Näiteks see “hispaanlanna”, kes wõrgus poistelt alastipilte küsis. Minult pole keegi küsinud. Ja minu ukse taha pole keegi tulnud pakkuma tolmuimejat ega veefiltrit. Viimase kümne aasta jooksul on mulle ainult üks kord üritatud midagi pähe määrida – vähem vett kulutavat dushiotsikut sel kevadel telefoni teel.

    Nagu mina ei olekski inimene. Peaks vist paraadi korraldama.

    “Küsisin: ütle ausalt, kas sa tegid mingit trikki?” usutlenud naine müügimeest, kuid too raiunud kui rauda, et nähtu oli puhas teadus.

    Kriku, ega niisuguses käitumises kelmuse (KarS §209) tunnuseid ole?

    On küll.

  9. Kriku ütles:

    Minus on juba tükk aega käärinud õiglane nördimus. Miks kuradi pärast minust kõik head asjad mööda peavad minema???

    Ei, see pole mitte “õiglane nördimus”, millega sa end kaunistada püüad, vaid pesuehtne kadedus :-)

  10. Postimees: Kalad näksivad kauniks

    Kala- ehk ihtüoteraapia on ainulaadne lõõgastav protseduur, mille käigus doktorkalad (Garra rufa) puhastavad, koorivad ja masseerivad oma igemetega lutsides inimese nahka.
    Kalateraapia parandab ja kiirendab naha verevarustust ja naharakkude uuenemist, tervendab kuiva, lõhedega nahka ja pakub leevendust psoriaasi korral, selgitab Dr Fischi kalateraapia maaletooja Sandra Põldmets.

    Kuna seisukohaministri otsus viibib, torisen ma kõigepealt selle üle, et “Dr Fischi kalateraapia” sounds fishy. Ja muidugi on tähelepanuväärne, et emand Põldmets ei paista tervishoiutöötajate hingeregistris olevat.

  11. Kui turustusprogramm rõhub “doktor” Fischile ja väidab, et tegemist on “teraapiaga”, siis on mõistlik eeldada, et tervishoiujärelvalvel on jurisdiktsioon.

  12. “Teisel pool usku: teadus, usund, mõistuspärasus ja ellujäämine”

    Jällegi ei ole tegu Eesti meedias toimuva diskussiooniga ning kahtlemata võib mõni võitlev skeptik mõningaid selle raames väljendatud mõtteid pidada provokatiivseks või solvavaks, aga mul oli igatahes huvitav lugeda, nii et julgen soovitada ka teistele.

    Rõhutan: ei Scott Atran, Noam Chomsky ega keegi teine debatis osalejaist ei ole minu suuvooder, ja vastupidi. Kui usunditeemaliste arutluste taoline kuju osutub vastuvõetamatuks, võiks seda siiski rahulikult põhjendada, mitte eos mutta trampida kui retsenseerimata allikatele toetuvat bluffi, või kuidas see oligi.

  13. salvey ütles:

    http://www.tartupostimees.ee/?id=192039

    Ka on Teesalu raamatus vajalik peatükk keha happe-aluse tasakaalu ja toitumise seostest. Autor tunnistab, et on väga mures suvel ilmunud tõlkeraamatu «ph-IME» pärast ja on pidanud nõustama juba paljusid selle ideoloogia mõjul tervisekahjustusi saanuid.

    Jah, raamatu autorit tuleks süüdistada tervisekahjustuse tekitamises kuritahtliku hooletuse läbi ja kelmuses. Ilmselgelt on ta lugejatele loonud ebaõigeid kujutlusi tegelikest tervise-aladest asjaoludest materiaalse kasu — raamatu müümise — eesmärgil.

  14. Jah, raamatu autorit tuleks süüdistada tervisekahjustuse tekitamises kuritahtliku hooletuse läbi ja kelmuses. Ilmselgelt on ta lugejatele loonud ebaõigeid kujutlusi tegelikest tervise-aladest asjaoludest materiaalse kasu — raamatu müümise — eesmärgil.

    Vaevalt. Õigus jama kirjutada on sõnavabadusega kaitstud. Kelmuse alla võiks minna mitte raamatu, vaid mingite selle poolt reklaamitud preparaatide müük. Aga see oleneb ka paljudest asjadest.

  15. volli ütles:

    Võimalik skandaal kliimasoojenemise rindelt: Climategate – maakera inimtekkelise soojenemise andmeid võidi võltsida

    Kõik sai alguse sellest, et novembris varastati Inglismaa ülikoolist kliima uurimise üksusest teadlaste e-postivahetus (1000 kirja) ja veel 3000 muud dokumenti.

    Avaldatud kirjalõikudest võib välja lugeda, et teadlased tegelesid uurimisandmete võltsimisega, võimendades inimtekkelise kliimasoojenemise andmeid.

    Elektronpostiga on see häda, et tähendust ei evi üksikkirjad vaid terved threadid, aga “ühik” on üksikkiri. Pahalaste sissevehitud elekronpostist on seega veel lihtsam kui raamatutest või artiklitest leida kirjakohti, mis ilma kontekstita kummaliselt kõlavad.

    dig teab, alles kaks kuud tagasi varastas keegi ära veidi üle 3000 kirja digi maililistist ja presenteeris neid Kurja Wikipedia-vastase Vandenõuna. Siiamaani ilmub aeg-ajalt välja tegelasi, kes listirahvast seitsmes wikipatus süüdistavad: diff, diff.

  16. Kriku ütles:

    Vaevalt. Õigus jama kirjutada on sõnavabadusega kaitstud.

    Kas ikka on?

    Ja kui mõnel pool ongi, kas ka Eestis on?

    Kelmuse alla võiks minna mitte raamatu, vaid mingite selle poolt reklaamitud preparaatide müük. Aga see oleneb ka paljudest asjadest.

    Kõnealune raamat on toode. Kui seda müüakse väärtusliku terviseteatmikuna, aga tegelikult on ta jama täis, võiks tervisekaitseametil olla põhjust sekkuda.

  17. @dig: Jah, ega minagi sellest veel suurt midagi arvata ei oska. Need tsitaadid mida ma seni lugenud olen (näiteks siit) tundusid küll mõnevõrra häirivad. Samas oli neid juba minu eest interpreteeritud. Eks seda näha ole, mis suuna see asi võtab.

  18. Vaevalt. Õigus jama kirjutada on sõnavabadusega kaitstud.

    Kas ikka on?

    On. Muidugi on hulk erinorme, mis seda piiravad – lapsporno, vaenu õhutamine, käitumine võimuesindajatega jne. – aga üldjuhul on.

    Kõnealune raamat on toode. Kui seda müüakse väärtusliku terviseteatmikuna, aga tegelikult on ta jama täis, võiks tervisekaitseametil olla põhjust sekkuda.

    Selle loogika järgi peaks ka iga kirjaniku, kes ennast epohhiloovaks geeniuseks kuulutab, aga tegelikult seda teps mitte ei ole, kelmina vastutusele võtma. Totra raamatu müük isoleeritud faktina ei täida koosseisu. Seda võib aga teha raamatu abil mingite tegeliku mõjuta toodete reklaamimine ja nende turustamine või muu selline tegevus. Samuti võib kelmus olla näiteks raamatu müügiargument, et autor on olnud professor maailma juhtivates ülikoolides, kui ta seda tegelikult olnud ei ole või muud sellist.

    Lihtsalt see, kui ma ütlen, et minu raamat sisaldab suurepärast ja head nõu, ei ole kelmus.

  19. Kriku ütles:

    Kõnealune raamat on toode. Kui seda müüakse väärtusliku terviseteatmikuna, aga tegelikult on ta jama täis, võiks tervisekaitseametil olla põhjust sekkuda.

    Selle loogika järgi peaks ka iga kirjaniku, kes ennast epohhiloovaks geeniuseks kuulutab, aga tegelikult seda teps mitte ei ole, kelmina vastutusele võtma.

    Ei, miks? “Epohhiloov geenius” on ilmselge teatraalne ülepingutamine. Reklaamis on sellel oma koht olemas. Aga ravimireklaamis niisuguseid asju ei lubata — ja põhjusega.

    Totra raamatu müük isoleeritud faktina ei täida koosseisu.

    Koosseis koosseisuks, aga tervisekaitseamet võiks väljastada teaadaande, mis inimestele meelde tuletaks, et pea ahjupistmine ei aita vältida ega ravida ühtki haigust ning raamat, mis seda soovitab, on totter.

    Lihtsalt see, kui ma ütlen, et minu raamat sisaldab suurepärast ja head nõu, ei ole kelmus.

    See on reklaam. Aga ravimireklaami nõuded ja meditsiiniteenuste (sh meditsiiniliste nõude andmine) nõuded on rangemad kui muude reklaamivaldkondade omad.

  20. aga tervisekaitseamet võiks väljastada teaadaande, mis inimestele meelde tuletaks, et pea ahjupistmine ei aita vältida ega ravida ühtki haigust ning raamat, mis seda soovitab, on totter.

    See on juba ise teema. Muidugi peaks vastav ametkond olema aktiivsem totruste ümberlükkamisel. Sellest on juttu ka teema “Mida vaktsiinivastased räägivad”.

    Aga ravimireklaami nõuded ja meditsiiniteenuste (sh meditsiiniliste nõude andmine) nõuded on rangemad kui muude reklaamivaldkondade omad.

    Sellisel juhul võib olla tegemist mingite reklaami kohta käivate erinormide rikkumisega (näiteks reklaamiseaduse §4 lg. 3), aga kelmus see ikka ei ole. Aga juhul, kui konkreetsetest toodetest ei räägita, ei ole tegu ka reklaamiga. Lihtsalt loll jutt pH tasemest ei ole ei eksitav reklaam ega kelmus.

  21. http://www.elu24.ee/?id=192817

    Saudi Araabias mõisteti surma Liibanoni päritolu mees, keda süüdistatakse nõidumises.
    REKLAAM
    Ali Sibat tegutseb teleennustajana ja tal on Liibanoni satelliitkanalis oma saade, kirjutab AFP.

    Seda kanalit on näha ka Saudi Araabias.

    Sibat arreteeriti möödunud aastal Medinas, kus ta oli palverännakul.

    Ainsad tõendid Sibati vastu on need, et ta ennustas kohalikele kuulsustele ning ka sellest, milliseks kujuneb tulevikus massimeedia.

    Sibati süüdimõistmise taga on Saudi Araabia äärmuslikud moslemid ja kohalik usupolitsei.

    Inimõigusorganisatsioonid võitlevad, et mees ellu jääks.

    «Tegemist on puhtakujulise nõiajahiga,» lausus Human Rights Watchi Lähis-Ida esindaja Sarah Leah.

    Väidetavalt pressiti liibanonlaselt tunnistus välja ning talt võeti õigus advokaadile.

  22. “Eesti Päevalehe” vaheleht “Loodus ravib”, neljapäev 26.11.2009. Toon lühidalt esile huvipakkuva materjali.

    Esilehe katab artikkel kodanikult, teda tituleeritakse (kirjaviis muutmata):

    Jure Biechonski, Prof., nõustamispsühholoog
    Rahvusvahelise kooli SACH International asutaja ja juhataja ning transpersonaalse psühholoogia ja hüpnoteraapia kooli kaasrajaja Eestis
    Transaktsioonaalse hüpnoanalüüsi (THA) looja.

    Kodanik väljendab muuhulgas järgmisi seisukohti:

    Tunnistagem kõigepealt endale, et me ei tea haiguste põhjusi. Tihti pole mõistetav, miks kehal kujuneb ootamatult mingi probleem ja keha hakkab järsku endale vastu töötama. Meditsiin keskendub haigustunnuste kirjeldamisele, kuid haiguse põhjused jäetakse tähelepanuta.

    Püüdes vältida ebameeldivaid või keelatud tundeid, blokeerime me energiavood oma kehas ja takistame energia liikumist – arenevad haigused, mida loomupäraselt pole.

    Lähtun oma kliinilises töös suhteliselt uuest teadusharust – psühhoneuroimmunoloogiast, mis tegeleb meie emotsionaalsest seisundist põhjustatud psühhosomaatiliste häirete uurimisega. Nime sai see 1975. aastal New Yorgi Rochesteri ülikooli käitumis- ja psühhosotsiaalse meditsiini osakonna juhatajalt dr Robert Aderilt, kes väitis, et meie mõtete (meeleseisundi), tervise ja iseenda tervendamise võime vahel on tihe seos.

    Kolmandal leheküljel on artikkel vabastavast hingamisest. Neljandal reklaamitakse raamatuid “Massaazh ja aroomiteraapia”, “Looduse ime – apteegikaan” ja “Feng shui ja bagua” ning lisaks leidub seal nupp “Raskemetallid mürgitavad keha”, milles muuseas väidetakse, et

    Raskemetallimürgistusega on seostatud Alzheimeri ja Parkinsoni tõbe, Sclerosis multiplex’i, epilepsiat, aju- ja neerutalituse häireid, autismi ja hüperaktiivsust jne.

    Artikli viimases lõigus tehakse juttu kelatsioonist, kuid kahjuks on laduja vea tõttu nupu lõpp kaotsis.

    Viiendal leheküljel on artikkel “Orgon-teraapia suurendab keha energiat” koos selgitava juhtlõiguga:

    Orgon-teraapia on 20-minutiline seanss, kus inimene lamab atmosfäärist bioenergiat ligitõmbava orgon-energia salvestaja all.

    See on juba täielik posimine.

    Kuuendal leheküljel kirjutab Kaia-Liisa Reinut, “Sisemise Tarkuse Kooli UNIVERSUS juhataja ja reiki õpetaja” meile, et “Tee oma sisemise tarkuseni nõuab julgust”. Artikkel on täiesti sisutühi reklaamnupp.

    Seitsmendal leheküljel hoiatab keegi Loksa ravikeskuse taastusarst dr. Ljudmilla Agajeva omal käel paastumise eest. Artikkel suubub samuti reklaami nimetatud keskusele.

    Terve väljaanne sisaldab veel hulka reklaamina esitatud kuulutusi või reklaame, millest mõned reklaamivad kahtlasi asju.

  23. http://gripp.postimees.ee/?id=193634

    Itaalia ja Belgia arstid keeldusid kiiruga testitud vaktsiini patsientidele välja kirjutamast. Euroopa Nõukogu Tervisekomitee esimees dr Wolfgang Wodarg teatas: «Inimeste hirm pandeemia ees on hästi orkestreeritud. See on ravimitööstuse suur äri.»

    Punkt.

    Aga seagripp seda punkti ei tunnistanud. Mõlemad on karmid reaalsused: nii ravimitööstuse ärihuvid kui üha leviv H1N1 viirus. Isegi Iraani islamivalitsus ei julgenud enam üksnes Allahile loota ning palus vaktsiiniabi Prantsusmaalt.

  24. http://gripp.postimees.ee/?id=193710

    Samas võis isegi võhik arstide poolt meediasse edastatud haiguse kulu kirjelduse põhjal ära tunda sada protsenti stiilipuhta seagripi ägeda kopsuvormi juhtumi, näiteks Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juhendmaterjalides näpuga järge ajades. Juhtum oleks vajanud kohe reageerimist ja viivitamatut spetsiaalse ravi alustamist.

    Linnalehe peatoimetajana olen kevadest saati hoidnud end kursis nii WHO, ECDC (Euroopa nakkushaiguste keskus) kui erinevate riikide tervishoiustruktuuride käitumise, otsuste ja soovitustega ja neid ka leheveergudel kajastades ametliku info suhtes n-ö vastuvoolu ujunud.

    H1N1-tüüpi gripi haigusvormide, ohtude, riskide ja ravivõimaluste kohta on olemas palju selget ja kõigile kättesaadavat informatsiooni. Haiguse äge vorm, just see, mille kulg võib viia kopsude hävinemiseni isegi 24 tunniga ning mis ohustab eelkõige noori ja terveid, on täpselt kirjeldatud.

  25. Kriku ütles:

    Terve väljaanne sisaldab veel hulka reklaamina esitatud kuulutusi või reklaame, millest mõned reklaamivad kahtlasi asju.

    Missugused mittekahtlased asjad selles väljaandes reklaami saanud on?

  26. salvey ütles:

    Isegi Iraani islamivalitsus ei julgenud enam üksnes Allahile loota ning palus vaktsiiniabi Prantsusmaalt.

    Ja kui Allah seda tahab, saadab Prantsusmaa abi. Allah on suur!

  27. Hurraa, Terviskaitseinspektsioon hoiatab petiste eest:

    “Meieni on jõudnud info Tallinna kortermajade elanikelt, kelle lauatelefonidele on helistatud sooviga pääseda korterisse joogivee kvaliteedi uurimise eesmärgil. Helistajad väidavad, et tulevad kontrollima raskemetallide sisaldust joogivees,” teatas tervisekaitseinspektsioon.

    Sellised joogivee kontrollijad soovivad inimestele müüa lõpuks joogivee puhastamise filtreid. Tervisekaitse töötajad aga joogivee filtrite müügiga ei tegele, kinnitati inspektsioonist.

  28. Martin Vällik ütles:

    “… Helistajad väidavad, et tulevad kontrollima raskemetallide sisaldust joogivees,” teatas tervisekaitseinspektsioon.

    Korteriomanikel on veel tark kõrva taha oanna, et raskemetallide sisaldust joogivees ei ole tänapäeval kindlasti tarvis korteri tasemel uurida — raskemetalle ei tule kuidagimoodi vee torustikus liikumisel juurde. Korteriveest võib otsida näiteks mikrobioloogilist reostust.

    Kord ennemuistsel ajal ühendati torusid plii abil. Plii on raskemetall ja lekkis aja jooksul veevärgivette. (Inglise keeles on torustiku nimetus tänapäevani plumbing, mida võib tõlkida umbes kui “tinutamisvärgendus”.) Aga pliid ei kasutata meie mail veetorustikus enam väga pikka aega just sellepärast, et plii mürgine on. Tänapäeval on peamised joogiveetorustikuga seotud mured, et torustik läheb katki, külmub kinni või bakterid teevad sinna pesa.

  29. @volli:
    Palju kära suurt ei millestki. Kui vorstisööjad näeksid kogu protsessi algusest lõpuni, siis ilmselt häiriks selleski nii mõndagi. Näiteks Real Climate arvab, et tegu on sissevaatega teadusetegemise köögipoolele, aga ei miskit sellist, millest selguks mingi sihipärane andmevõltsimine, et täita mingit kliimasoojenemise vandenõud.

    Küllap käib võitlus vandenõuteoreetikute-kliimasoojenemiseitajate ja teiste vahel edasi viidatud loo tuhandetes kommentaarides, aga kui keegi soovib asjast loo kirjutada, siis palun väga – skeptik.ee külg on teile avatud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga