Aprill-aprill ajakirjanduses, lugusid siit ja sealt

Tuhala energiasammas

  • Tiiu Kiik: kodus sünnitamine tundus turvalisem
    Naisteleht —> Delfi

    Nimelt sattus Tiiule raseduse ajal kätte raamat “Anastasia” […] Ka on Tiiu otsustanud lapsi mitte vaktsineerida. “Lapsel on ju enda immuunsüsteem ja rinnapiimaga saab ta kõik vajaliku.”

  • Ütle veel, et need esoteerika riiulil lebavad raamatud niiväga süütukesed on. Ja kui mõni staarihakatis neid edasi promob, siis levivad need mõtteviirused massidesse.

  • Mart Sander: Kirik, pedofiilia ja Harry Potter
    Eesti Ekspress

    Autor on roomakatoliku kiriku liige aastast 1983.

  • Kui usust saab moeasi
    Anne Vetik, Ajakiri Cosmopolitan —> Delfi
  • Jaan Lahe: risk muutustes midagi olulist kaotada on väiksem, kui teada, mis oluline on
    Postimees

    Kirik pole ka enam moraalivalvur. Muidugi on neid, ka kirikus, kelle arvates peaks kirik selle rolli endale jälle võtma. Kuid see pole lihtsalt võimalik, sest kristlikku moraali ei saa teha kohustuslikuks mittekristlastele.

  • Akupunktuur aitab hambaarstikartusest vabaneda?
    PM Tarbija24

    20 hambaarstikartusega patsiendi peal tehti katse, milles neile anti viie minuti jooksul nõelravi, kirjutab BBC. Tulemused näitasid, et kõigil katsealustel vähenes hirm hammaste parandamise ees.

  • Varro Vooglaid: Mure laste pärast või viha kiriku vastu
    Varro Vooglaid, Helsingi Ülikooli õigusteaduskonna doktorant, Delfi

    Kõiges on süüdi loomulikult homod, seksuaalrevolutsioon, üksikud preestrid, meedia ja veelkord meedia; teised on veel suuremad lapsepilastajad kui kiriku rüpes olevad tegelased jne. Asjalugu on hoopis selline, et üle 90% seksuaalse väärkohtlemise juhtumitest pannakse toime täiskasvanud naiste suhtes (koguduste liikmed, nunnad), aga sellest on meedia tõepoolest valdavalt vaikinud, kuna laste heaolu pälvib suuremat tähelepanu ja laste vastu suunatud kuritegusid peetakse hullemaks kui täiskasvanute suhtes tehtud tegusid.

  • Taimetoitlus ja mahepõllundus ei päästa

    Kui iga inimene hakkaks taimetoitlaseks, nõnda et sööks vaid puu- ja aedvilju, siis väheneks kasvuhoonegaaside tootmine vaid 7 protsenti. Nn orgaaniline põllundus aga suurendaks kasvuhoonegaaside tootmist.

  • Üks Tuhala jutt ikka ka:
    VIDEO ja FOTOD: “Keev” Tuhala nõiakaev meelitab sadu imetlejaid

414 Replies to “Aprill-aprill ajakirjanduses, lugusid siit ja sealt”

  1. “Vaktsiiniga või vaktsiinita”

    Eesti Tervishoiu Muuseum Euroopa Immuniseerimise Nädala raames, laupäeval 24. aprillil kell 12.00, vaktsineerimisalase infopäeva, kus selgitatakse täpsemalt vaktsineerimise olemust ja mõningasi murekohti, mis vajaksid lahendamist. Infopäevale lisavad hoogu Tallinna Väitlusklubi noored, kes juhatavad lühikese seminaripäeva sisse teemal “Vaktsiiniga või vaktsiinita”, misjärel saab õhku kerkinud küsimusi esitada eriala spetsialistidele Dr Kuulo Kutsarile ja Dr. Irina Filippovale.

  2. Surmalähedasi kogemusi tekitab süsinikdioksiid
    http://www.novaator.ee/ET/medi.....kdioksiid/

    Paljud kliinilise surma seisundis olnud inimesed kirjeldavad hiljem nähtusi, mida nimetatakse surmalähedasteks kogemusteks. Nende hulka kuuluvad näiteks vilkuvad tuled ja rahulolu- ning rõõmutunne. Neid siiani arusaamatuks jäänud nähtusi seletavad teadlased nüüd süsinikdioksiidi taseme tõusuga veres.

    Surmalähedastest kogemustest teatavad 11–23 protsenti infarkti üleelanuist, kelle süda lühikeseks ajaks seiskus. Siiani pigem müstiliste nähtuste hulka liigitatud surmalähedased kogemused on aga teadlaste sõnul üsna lihtsasti seletatavad, kirjutas AFP.

    Enaldi säärane asi üle elatud, õnneks mitte infarktiga seoses. Pillasin kord suure klaaskausi pestes nõnda katki, et üks kild randmesse sisse lõikas. Nähtu tekitas nii suure shoki, et läksin üleni täiesti valgeks, verest ära ja vaakusin minestuse äärel.
    Haiglasse sõit oli paras ulme, nägin ära tolle “valgustunneli” ning olemine oli kuidagi narkomatka sarnane ja veidralt ülev. Õnneks sain ma vaid pinnapealse nn rasvahaava ja päriselt miskit hullu ei juhtunudki, isegi verd tuli vaid kaks ülimalt tagasihoidlikku piiska. Et siis jälle “surmalähedane kogemus” võib olla ka tegeliku surma läheduseta.

  3. UFO-uuringud ülikoolide õppekavadesse?

    UFO-de ja muude kosmilise päritoluga seletamatute nähtuste uurimine peaks olema ülikoolides aktsepteeritud õppeaine, kuulutab USA professor.

    New Yorgi osariigis tegutseva Niagara maakonna rahvakolledži antropoloogiaprofessor Philip Hasley sõnul peaks see teema olema osa teaduse peavoolust ning täiesti tõsiseltvõetav uurimisvaldkond, vahendab The Daily Telegraphi uudist Forte.ee.

  4. Uuemaid avastusi valu vaigistamise alal vahendab meile Telegraph:

    Researchers at the University of Minnesota carried out a series of studies which revealed those who counted money before taking part in an experiment where they were subjected to low levels of pain felt less discomfort than those who did not.

    Its thought that fondling notes and coins helps ward off pain by boosting feelings of self-worth and self-sufficiency.

    Previous studies have shown those with a greater sense of self-worth may be more likely to withstand pain.

  5. Telegraph räägib meile huvitavast arengust vähiravi vallas:

    A vaccine being tested in the UK has helped been shown to help some patients fully recover from melanoma, even in its advanced stages.

    It attacks tumour cells, leaving healthy cells undamaged and carries agents that boost the body’s response to skin cancer.

    Dr Howard Kaufman, of Chicago’s Rush University Medical Centre, said: “Our study shows we may have a cure for some advanced melanoma patients and a drug which has real benefits for others.

    Kurjad vaktsiinikauplejad ihuvad juba hammast, et niisugust ründavat ollust inimeste sisse süstida:

    It is hoped the licensing will be “fast-tracked” and it will be on the market within five years.

  6. Associated Press ja New York Times vahendavad seksiuudiseid Vatikanist:

    VATICAN CITY (AP) — The Vatican on Monday responded to allegations it long concealed clerical sex abuse by making it clear for the first time that bishops and clerics worldwide should report such crimes to police if they are required to by law.

    Unlike the American norms, however, the Vatican guide contains no call for ”zero tolerance” for priests who rape and molest children, and victims immediately criticized it as insufficient.

    The Vatican insists it has long been the Catholic Church’s policy for bishops, like all Christians, to obey civil reporting laws. But such an explicit policy had never been spelled out — until Monday.

  7. Discovery Institute on õnnetu: Discrimination Lawsuit Filed against NASA’s Jet Propulsion Lab for Harassing and Demoting Supporter of Intelligent Design

    Supervisors at NASA’s prestigious Jet Propulsion Laboratory (JPL) illegally harassed and demoted a high-level computer system administrator for expressing support of intelligent design to co-workers, according to a discrimination lawsuit filed in California Superior Court.

    Coppedge is suing JPL and Caltech for religious discrimination, harassment and retaliation; violation of his free speech rights; and wrongful demotion. Coppedge is represented by Los Angeles First Amendment attorney William J. Becker, Jr., of The Becker Law Firm.

    Juhuks, kui mõni lugeja ei peaks teadma, kui tõsiselt seda teadet võtta, vahendab DI juristi valetamas:

    “Intelligent design is not religion, and nothing in the DVDs that Coppedge shared deals with religion,” noted Luskin. “Even so, it’s unlawful for an employer to discriminate against an employee based on what they deem is religion.”

    Muidugi on põnev, kui väidetava mittereligiooni baasil toimunud väidetav diskrimineerimine väidetakse religioosseks diskrimineerimiseks.

  8. Kirjastamisuudiseid.

    Kirjastus Stella Borealis on eestindanud sellise teose:

    Michel Georget, “Vaktsineerimine. Varjatud tõde”

    Katkend tutvustusest:

    Akadeemilistest meditsiinilistest teadmistest eemalseisvad nö tavalised inimesed kaotavad kergeti pea selles faktide virr-varris ja demagoogias, mis kaasneb nende vaidlustega, ei suuda neis järge pidada ega teha kaalutletud otsuseid.

    Molekulaarbioloogia professor Michel Georget on nende eest ära teinud raske ja peaaegu võimatuna näiva töö – põhjalikult uurinud vaktsineerimist puudutavat teaduslikku ja statistilist materjali, detektiivi kannatlikkusega võrrelnud dokumente, ajanud pooltõdede ja kuulujuttude keskel tõe jälgi ning toob oma teoses “Vaktsineerimine, Varjatud tõde” lugeja ette selle hiiglasliku töö tagajärjed. Ta paljastab mehhanisme, mida kasutavad vaktsineerimise pooldajad, et manipuleerida inimesi käituma soovitud viisil. Lugeja ei ole enam üksi, ta saab toetuda soliidsele teaduslikule faktoloogiale ning teha selle põhjal otsused iseenda ja oma lähedaste tervise huvides.

    Raamatut lugenud lapsevanema hinnang: “Pärast selle raamatu lugemist saab süvitsi selgeks, et ei taha vaktsineerimisest enam
    midagi kuulda.”

  9. Raamatu väidetavalt professorist autor ei ole ISI Web of Science ja teiste teadusandmebaaside andmetel mitte ühtegi teadusartiklit publitseerinud.

    Google’gi selle mehe tegemiste kohta just palju teada ei anna, väidetavalt on tegemist “mitmete kõrgemate koolide ettevalmistusklasside bioloogia emeriitprofessoriga” (agrégé of Biology, emeritus professor of classes préparatoires aux grandes Écoles biological). Päris omapärane professuur…

    Raamat ise on klassikaline libateadus.

  10. @dig:
    Võib ainult ette kujutada, mis loo taga tegelikult oli. Üsna selge, et isegi USA-st sekulaarsemal maal ei kiusaks keegi asjalikku töötajat tema isiklike religioossete veendumuste pärast, aga kui vend silmad kukla poole pööras ja igale möödujale misjonit katsus pidada, oli “virtual gag order” vähim, mida oodata võiks. Huvitav, kas “an investigation cloaked in secrecy” tähendab seda, et paar ülemust teda taga rääkisid? Kuna kannatanul isegi pressiteate jaoks mingit kõlavat poolsüüdistust esitada ei olnud, võib oodata, et kohus saadab selle asja pikema arutluseta sinnasamusessegi.

  11. Associated Press annab teada, et Meerikamaal on keegi kohtunikuhärra üleriigilise palvetamispäeva põhiseadusevastaseks tunnistanud.

    MADISON, Wis. — A federal judge in Wisconsin ruled the National Day of Prayer unconstitutional Thursday, saying the day amounts to a call for religious action.

    U.S. District Judge Barbara Crabb wrote that the government can no more enact laws supporting a day of prayer than it can encourage citizens to fast during Ramadan, attend a synagogue or practice magic.

  12. Raadio WFAA raporteerib, et Texases on keegi jehoovatunnistajate usukuulutaja katoliku kirikusse marssinud ja sealse preestriga tülli läinud:

    The Jehovah’s Witness has accused Father John Parnell, a priest at the St. Augustine Mexican Catholic Church in Fort Worth, of assaulting him after he knocked on Parnell’s door. However, Parnell said it was he who was attacked.
    “So, the man comes in and tells my daughter right off, he says, ‘You are going to be burned into the eternal fires of Gehenna if you don’t listen to what I say,'” Parnell said.

  13. Martin Vällik ütles:

    @dig: isa Parnell on katoliiklane, tütrega ja puha… ?

    Igavene häda nende katoliiklike isadega, iial ei tea, kes on püha, kes tütrega. Aga seekord on ilmutatult kirjas, et on preester — ju ta siis on mõlemat.

  14. Mõned siinlugejad võivad mäletada, et hulka aastaid tagasi astus USA sõtta Afghanistanis. Mõni aeg hiljem seadsid kõrged ninad oluliseks eesmärgiks ka Afghanistani politseijõudude väljakoolitamise. Loomulikult on säärase koolituse oluline osa relvakoolitus, aga kummalisel kombel ei saavutanud afgaani politseikadetid kunagi niisugust täpsust nagu nende ülemere-relvavennad.

    Nagu keegi David Goldstein kirjutada teab, on mõistatus lõpuks lahendatud: keegi itaallane pani tähele, et ülemerevõlurid jagasid maagilised välgukepid küll välja, aga ei instrueerinud nende kasutajaid sihiku reguleerimise osas.

    WASHINGTON — For several years, Afghan police recruits under the tutelage of private U.S. government contractors couldn’t understand why their marksmanship never improved.

    The answer became clear earlier this year. Italian contractors also helping to train Afghan volunteers showed them that the sights on their AK-47s and M-16s had never been adjusted.

    Säärane avastus tekitas hulka elevust Senati lepingutest üle sihtimise alamkomitees.

    To McCaskill, who chaired the hearing of the Senate Contracting Oversight panel, it illustrated why the U.S. has spent more than $6 billion on private contractors, but the police-training program remains rife with problems.

    “It is an unbelievable, incompetent story of contracts,” she said. “For eight years we have been supposed training the police in Afghanistan. We’ve flushed $6 billion.”

    “Just about everything that could go wrong here has gone wrong,” Defense Department Inspector General Gordon Heddell told the subcommittee.

  15. dig ütles:

    Mõned siinlugejad võivad mäletada, et hulka aastaid tagasi astus USA sõtta Afghanistanis. Mõni aeg hiljem seadsid kõrged ninad oluliseks eesmärgiks ka Afghanistani politseijõudude väljakoolitamise. Loomulikult on säärase koolituse oluline osa relvakoolitus, aga kummalisel kombel ei saavutanud afgaani politseikadetid kunagi niisugust täpsust nagu nende ülemere-relvavennad.

    Nagu keegi David Goldstein kirjutada teab, on mõistatus lõpuks lahendatud: keegi itaallane pani tähele, et ülemerevõlurid jagasid maagilised välgukepid küll välja, aga ei instrueerinud nende kasutajaid sihiku reguleerimise osas.

    WASHINGTON — For several years, Afghan police recruits under the tutelage of private U.S. government contractors couldn’t understand why their marksmanship never improved.

    The answer became clear earlier this year. Italian contractors also helping to train Afghan volunteers showed them that the sights on their AK-47s and M-16s had never been adjusted.

    Säärane avastus tekitas hulka elevust Senati lepingutest üle sihtimise alamkomitees.

    To McCaskill, who chaired the hearing of the Senate Contracting Oversight panel, it illustrated why the U.S. has spent more than $6 billion on private contractors, but the police-training program remains rife with problems.

    “It is an unbelievable, incompetent story of contracts,” she said. “For eight years we have been supposed training the police in Afghanistan. We’ve flushed $6 billion.”

    “Just about everything that could go wrong here has gone wrong,” Defense Department Inspector General Gordon Heddell told the subcommittee.

    See on jura….USA jalaväeinstruktoritest professionaalsemaid on raske leida, väljaõpe tugineb field manual’idele ja sihikute reguleerimine on relvaõppe üks kõige elementaarsemaid osasid. Üks instruktor võib need tunnid kogemata vahele jätta, aga süstemaatiliselt seda vahele jätta pole võimalik.

  16. cvppb ütles:

    See on jura….USA jalaväeinstruktoritest professionaalsemaid on raske leida,

    Vat-vat, siin ongi konks. Paistab, et kõnealust instrueerimist ei teinud USA sõjaväelased, vaid Blackwater’i / Xe petsjalistid.

  17. Ma ei mõista, milline on nende inimeste eetika, kes sellist idiootsust paljundavad:

    “Nägin Islandi katastroofi ette. Nagu ka Poola võimuladviku hukkumist.”
    Eve Heinla, Õhtuleht

    “Muidugi – inimesed hakkavad naerma ja keegi ei usu mind alguses,” seletab ta [Edgar Egipte]. “Kuid nägin ka Poola ladviku lennukatastroofi ette. Ennustasin ühe Poola poliitiku naisele mullu oktoobris tulevikku ja tema mehele tuli surmakaart. Astroloogiliselt näitas ennustus tervele Poolale väga halba aastat. Ma teadsin, et matuselaine tuleb. Ja see pole ainus õnnetus! Juhtumas on neid veel teistegi presidentide ja lennukitega. Riigijuhid peavad olema väga ettevaatlikud, sest globaalseid katastroofe on palju tulemas.”

    Sellesse ei saa me ilmselt midagi parata, et Edgar jama ajab, aga mis valu sunnib ajakirjanikku seda lehte panema?

  18. Isand Edgar:

    Ta meenutab, et juba paar nädalat tagasi hoiatas ta Kanal 2 saates “Võsareporter”: ärge lennake lennukitega! Peagi kukkuski Poola presidendi lennuk alla.

    dig ei teadnudki, et Poola president Võsareporterit vaatab.

  19. Vat-vat, siin ongi konks. Paistab, et kõnealust instrueerimist ei teinud USA sõjaväelased, vaid Blackwater’i / Xe petsjalistid.

    Sellest hoolimata väga raske uskuda.

  20. Veaparandus: mitte Blackwater’i, vaid DynCorp’i petsjalistid.

    Intsidendist kirjutab ka Newsweek:

    Poor marksmanship is the least of it. Worse, crooked Afghan cops supply much of the ammunition used by the Taliban, according to Saleh Mohammed, an insurgent commander in Helmand province. The bullets and rocket-propelled grenades sold by the cops are cheaper and of better quality than the ammo at local markets, he says. It’s easy for local cops to concoct credible excuses for using so much ammunition, especially because their supervisors try to avoid areas where the Taliban are active. Mohammed says local police sometimes even stage fake firefights so that if higher-ups question their outsize orders for ammo, villagers will say they’ve heard fighting.

    More than a year after Barack Obama took office, the president is still discovering how bad things are. At a March 12 briefing on Afghanistan with his senior advisers, he asked whether the police will be ready when America’s scheduled drawdown begins in July 2011, according to a senior official who was in the room. “It’s inconceivable, but in fact for eight years we weren’t training the police,” replied Caldwell, taking part in the meeting via video link from Afghanistan. “We just never trained them before. All we did was give them a uniform.” The president looked stunned. “Eight years,” he said. “And we didn’t train police? It’s mind-boggling.” The room was silent.

    Most of the recruits are rural villagers who have never been inside a classroom. Roughly 15 percent test positive for drugs, primarily hashish. Few know how to use a toothbrush or drive, and nearly 90 percent are illiterate. In 2005 DynCorp opened a new police academy on the outskirts of Jalalabad, and within a few months the academy’s drains backed up. Maintenance workers discovered that the septic tanks were full of smooth stones—a toilet-paper substitute used by many rural Afghans. DynCorp had to bring in backhoes to repair the problem, and the company had to add two days of classes in basic hygiene.

  21. Martin Vällik tsiteeris:

    “Muidugi – inimesed hakkavad naerma ja keegi ei usu mind alguses,” seletab ta [Edgar Egipte].

    Kord ennemuistsel ajal sajandivahetuse paiku, siis, kui Postimees oli veel väärtajaleht, üllitas ta sihukese artikli:

    Mähe ennustajana tuntud Edgar Egiptel pole kodumajas enam magamisasetki, sest mitu petetut, kes temalt korterite ja autode asemel vaid miljoni krooni eest lubadusi said, on võla katteks võtnud kõik, mis võtta annab.

    Pirita koolis suure vaevaga kolm klassi läbi käinud Edgar Egipte (47) 15 ohvri seas on endise rahandusministri Mart Opmanni tudengist poeg Marko Opmann, Pirita linnaosavalitsuse endise vanema Monika Salu firmajuhist mees Urmas Salu, ärimehed Valeri Toomsalu, Mart Kikas, Sergei Magrelo ja Ain Miller ning viimase kolm sõpra, tudeng Aivar Peterson, kokk Galina Shivaga jt.

    Kõige suurem isu kortereid saada oli ärijuht Kikasel, kes nüüd nõuab Egiptelt kohtu kaudu tagasi ligi 700 000 krooni. «Praegu ei taha ma oma rahale mõeldagi, võin sellest saada psühhotrauma,» ohkas Kikas kohtus. «Need olid mu mitme aasta säästud.» Psühholoogiat õppinud Kikas kiitis Egipte mõjutamisoskust. «Tal oli psühholoogiliselt väga veenev ja argumenteeritud esitlus,» rääkis ärijuht. «Ta jättis usaldusliku mulje. Nüüd, tagantjärele vaadates, oli ta rakenduspsühholoog.» Kikasele avaldasid erilist mõju Egipte ladus jutt ja tema kodu eriskummalisus – mööbel, sisustus, taimed, õhustik.

    Kui Tallinna linnakohus andis veebruari alguses Egiptele kelmi tiitli ja teatas, et ta peab kaks aastat vangimajas veetma ning kahju heastama, kustus Egipte näolt kogu protsessi jooksul säranud lihtsameelne naeratus ja ta pendlina ette-taha kõikunud ülakeha tardus valvelseisangusse. Tema õde Tiina aga imestas: «Nii vähe!»

  22. dig leidis Postimehe arhiivist ka isand Edgari vanu ebaõnnestunud ennustusi. 23. oktoober 2007, Ennustaja Edgar teab, et George Bush tuleb kunagi Eestisse elama

    «2009. aastal lõppeb Iraagi sõda ning Venemaa liitub Euroopa Liiduga. Maailm jagatakse ära Ameerika, Venemaa ja ühe islamiriigi vahel. Euroopa liikmesriikides tulevad suured suured õnnetused, suured afäärid tulevad välja,» teab mees rääkida.

    Edgar on koostanud horoskoobi isegi Ameerika president Georg Bushile endale, seda küll kellegi teise tellimusel aga siiski oskab ennustaja öelda, et kunagi tuleb ta Eestisse elama.

    Lõpetuseks ennustab Edgar maailmale veel sedagi, et mingi hetk kukub maa peale suur kivi ning Island, Holland ja Inglismaa pühitakse täielikult vee alla.

  23. Tuhahirmus lapsevanemad ei julge beebidega jalutama minna

    Iga inimene soovib eraldi teada, kas lähenev ning juba osa Eesti piirkondade kohale jõudnud tuhapilv neid kuidagi ohustab. Eriti hirmul pidid olema väikelaste emad, kes tunnevad huvi, kas nad oma beebidega ikka õue tohivad minna.

    Meteoroloog selgitas, et mingisugust ohtu tuhapilvest maapinnal tekkida ei tohiks, sest Eesti kohal jääb see enamasti 6-10 kilomeetri kõrgusele.

    Kolm keskmise eestlase parimat sõpra: Vodka-Veera, Une-Mati ja Paanika-Jaanika.

  24. See on jah hea artikkel.

    Samas oleks siin sobiv kummutada üks linnalegend klaasi voolamisest, mida just nagu kinnitaksid vanade kirikute alt paksemad aknaklaasid. Täpsemad arvutused näitavad, et klaas voolab küll, aga nii palju vaid aja jooksul, mis on võrreldav meie universumi vanusega. Katedraalid on teadaolevalt pisut nooremad.

  25. Kriku, algajate ulmikute fännina võib Sul isand Edgari kirjatükkide kohta ka mingisugune intuitiivne või muidu subjektiivne hinnang olla.

  26. Märgid näitavad, et Postimehel on probleeme korralikele ajakirjanikele maksmisega. Nii on täna eetrisse lastud riskifundamentalist Alar Tamming:

    «Ära kunagi võta laenu – laenu võttes hakkad kellegi teise jaoks tööle. Ära kunagi kindlusta ühtegi asja – kindlustus on hea äri eelkõige kindlustusfirmadele,» tõdeb Tamming.

    Ameti poolest on Tamming küll kullausu kuulutaja.

  27. Guardian ennustab tumedat tulevikku musta kulla kontekstis:

    The US military has warned that surplus oil production capacity could disappear within two years and there could be serious shortages by 2015 with a significant economic and political impact.

    “By 2012, surplus oil production capacity could entirely disappear, and as early as 2015, the shortfall in output could reach nearly 10 million barrels per day,” says the report, which has a foreword by a senior commander, General James N Mattis.

  28. Mulle tuli Tammingut lugedes “Rehepapp” meelde – kui kuskilt midagi saad, siis kõige õigem on see väärismetallideks vahetada ja maha matta.

  29. Kriku ütles:

    Kolm keskmise eestlase parimat sõpra: Vodka-Veera, Une-Mati ja Paanika-Jaanika.

    Tänan :D Meenub, kuis linnugripi ajal küsis üks Kuku (!) reporter miski ministeeriumiametniku käest, kuidas on valmistutud selleks juhuks, kui tänavatel paanika puhkeb. Ametnik oli pahviks löödud.

  30. Kriku ütles:

    Seda võrdlust ei ole algajad ulmikud ära teeninud.

    Aga kui võrrelda ühe teatava algaja ulmikuga, kes on välja lasknud juba mitu ulmejuttu teemal “mina tean, kuidas igiliikurit ehitada, aga kurjad vandenõulased ei lase”?

  31. Kord ennemuistsel ajal nii viis tuhat aastat tagasi — mõni sajand siia või sinna — kirjutasid algajad sumeri ulmikud loo kuningas Gilgameshist, kes polnud oma päritolult mitte lihtsalt pooljumal vaid tervenisti kaks kolmandikku jumal. Säärast põnevat maagiatükki ei saa ometi lasta tehnoloogiast eristatavaks jätta, niisiis on briti teadlased kolme vanemaga embrüo kokku pannud. Saadud embrüo rakutuumades on pool DNA’d ühelt ja pool teiselt vanemalt, mitokondritesse saadi DNA kolmandalt vanemalt.

    Embryos containing DNA from a man and two women have been created by scientists at Newcastle University.

    They say their research, published in the journal Nature, has the potential to help mothers with rare genetic disorders have healthy children.

    The aim is to prevent damaged DNA in mitochondria – the “batteries” which power the cell – from being passed on by the mother.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga