Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga

Tapeet
Pildil kujutatud tapeet ei ole artikliga seotud.

Juba mõnda aega läkitab Oakrock meile regulaarselt tapeeti risti- ja muu-usust, olleks viljakuselt võrreldav ehk vanameister Buratino enesega. Et tapeedirullid valesse kohta veerenuna aupakmatute diskussioonide ohvriks ei langeks; et vaidlused nende kirjutiste Tühja Teemasse sobivuse üle vaest teemat ilmaasjata ei risustaks; et Koioti hambad kivikõvu klusiile lutsides auklikuks ei kuluks — saagu esimese järgu kapikristlase auastme õigusega välja teeninud Erise alandliku teenri Oakrocka epistlid siia teemasse kokku.

Noli nothis permittere te terere!

Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

682 Replies to “Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga”

  1. Oakrock ütles:

    “Minu (isa) hirm, et “peale sünnitust on lagi ka verine” osutus asjatuks, vannitoas oli koristamist pisut vähem kui peale laste vanniskäiku.”

    Raske on mõista isa, kes sünnitaja ja lapse heaolu asemel muretseb selle pärast, et poleks liiga palju koristada…

    Tähendab, ma muidugi rebisin selle märkuse praegu kontekstist välja, aga see, et sünnitamine polegi eriliselt urmane protsess, pole küll mingi argument, et seda kodus teha. ka hamba osav väljatõmbamine on üllatavalt verevaene protseduur, aga me ei tee seda ometi omal käel kodus, kui vähegi võimalik.

    Pilt suures laudas kooris ulguvatest sünnitajatest kõlab nagu mustavõitu karikatuur N Liidu ajast; pole kuulnud, et tänapäeva Eestis midagi niisugust toimuks. Ma pole muidugi ise sünnitanud või kõigis Eesti sünnitushaiglates käinud, aga need, kuhu olen sattunud, on olnud täiesti normaalsed, vaiksed ja turvalised kohad, mis kuidagi psühhotraumaatiliselt küll ei mõju.

  2. Oakrock ütles:

    @dig:

    Mõned hästi lõppenud lood haiglast, arstide suurest tarkusest:
    2 lugu
    http://www.nupsu.ee/index.php?…..opic=19077

    Kui see naine oleks kodus sünnitanud, siis oleks tulemus olnud milline?

    Kujutage endale ette haiglapalatit, kus on koos 4-5 sünnitajat. Kuna emakakaela avanemine on valus, siis mõned neist karjuvad ja lausa uluvad. Sünnituse ootamine võib muide kesta tunde. Nauding missugune!

    Ja millises eesti haiglas naised sünnitavad praegu üldpalatis?

  3. Mart K. ütles:

    Pilt suures laudas kooris ulguvatest sünnitajatest kõlab nagu mustavõitu karikatuur N Liidu ajast; pole kuulnud, et tänapäeva Eestis midagi niisugust toimuks.

    Kuidagi tuleb Oakrocka ju dateerida.

  4. @Oakrock:
    :) Lugeda meesterahva kommentaari teema kohta, millest ta mitte midagi ei tea, on tõeliselt põnev. Sünnitus ja sünnitusvalu on muidugi igal sünnitajal erinevad, aga … kust on võetud väide, et emakakaela avanemine on valus?! Seda ei pane tulevased emad isegi tähele mitte. Emaka kokkutõmbed ehk kontraktsioonid võivad olla väga tugevad, aga enamik sünnitanutest, kellega olen kokku puutunud sünnituseks ettevalmistumise tundides ja isiklikus elus, ei nimeta ka neid valusateks, ja seda võin ise oma kahe sünnituse kogemusega kinnitada. Ka lapse tulek läbi sünnitusteede pole iseenesest valus, valu võib tekkida siis, kui lapse pea välja tuleb, lahkliha võib rebeneda – siin aitabki kogenud inimene, ämmaemand või arst, kes aitavad õigel ajal pressida, st siis, kui lahkliha on piisavalt veninud. Vajadusel tehakse rebenemise vältimiseks lõige, mis pärast kenasti kokku õmmeldakse ja mis paraneb nii, et märkigi ei jää. Juba rebenenud lahkliha lappida on hoopis hullem, ja just see või kodussünnitajal väga kergesti juhtuda.

    Juba enne aastat 2000, kui minu esimene sündis, oli sünnitushaiglas igal sünnitajal oma palat ja hiljem perepalatis majutamise võimalus. Kasutada on vannid, pallid, oakotid, stanged rippumiseks, sünnitustool jne. Sünnitaja saab olla täpselt asendis, mis talle meeldib ja sobib. Ka abistajad saab valida oma soovi järgi. Eks ole igaühe valida, kas sünnitab kodus või haiglas, aga ma toon sihukese kogemuse oma elust. Kui sünnitus möödub komplikatsioonideta ja laps ja ema on terved ja tugevad, võib juba samal päeval koju saada. Üldiselt on soovitatav siiski 2 päeva haiglas veeta. Mina otsustasin lapsega järgmisel päeval lahkuda. Kõik oli korras, aga vereproovi vastus polnud veel tulnud. Natuke rahutuks tegi, sest minu lastel on reesuskonflikti võimalus, aga issi näis kah kangesti kiiresti koju tahtvat ja nii ma siis andsin järele. Loll olin. Järgmised kaks päeva olin nagu nõelte otsas, sest lapse nahk oli kollane ja see ei tahtnud kuidagi ära kaduda, lõpuks ma ei kannatanud välja ja läksime sünnitusmajja tagasi. seal oli väga tore arst, kes meid kohe vastu võttis ja analüüsid tegi ning mind maha rahustas, et pole hullu, kõik on korras. Aga oleks võinud mitte olla ja seee oleks võinud väga halvasti lõppeda. Reesuskonflikti puhul vajab laps kohest vereülekannet.

    Ja mida oskab kodussünnitamise puhul teha lapse isa, kui laps on tuharseisus või hoopis risti emakas? Need asjad saab üldiselt muidugi ultrahelis juba varem teada, aga mitte alati, sest ultraheli tehakse paar korda, loode võib ennast aga keerata veel päris hilises raseduse järgus. Või kui emal tekib tugev sisemine verejooks? Sünnitusmajas on abi kiiresti käepärast.

  5. Soovimata muuta teemat perekooliks, lisan veel, et kellegi hirmsat ulgumist läbi seinte küll kosta polnud. Ja kui ma mõtlen oma sõbranna peale, kelle sünnitus oli väga raske, siis mõtlen, et need kodusünnitust propageerivad inimesed on esiteks väga õnnelikud, et neil kõik hästi läks, ja teiseks on nad mõtlematud, sest igaühel nii ei lähe. Kodus võib rahulikult sünnitada see, kes on pidevalt olnud jälgimise all, kelle laspel ega kellel endal pole mingeid tervisehädasid, ja kellel on kasutada kodus professionaalne abi, ämmaemand või õde. Ka vanasti, tol heal ja õigel ajal, kus kõik oli parem ja teadmised täiuslikud ja raviti taimedega ja chi voolas nagu Jägala juga peale lumerohket talve, ka tol ajal aitas sünnitajat oskaja inimene, tavaliselt vastavate kogemustega naisterahvas. Muide, 18. saj lõpus 19. sajandi alguses sai Inglismaal kõrgemas seltskonnas populaarseks meessoost arstide kasutamine sünnituste juures. Vaesem rahvas pidi leppima ämmaemandatega. Kahjuks suri nonde meessoost arstide käe all rohkem sünnitajaid ja lapsi kui ämmaemandate käes. Siin jälle küsimus, et mis on teadus. Meesarstid lugesid raamatust, kuidas tuleb sünnitada ja mida sünnitaja abistamiseks teha, ja uskusid seda. Aga raamatuid kirjutasid samasugused “spetsialistid”. Ämmaemandatel oli aga kogemus, aastatega omandatud, tegelikus töös. Tuginemine autoriteetidele nende väiteid kontrollimata või küsimsue alla seadmata ei ole teadus. Teaduse mõte on protsesside, nähtuste ja seaduspärasuste vaatlemine, registreerimine ja selgitamine teoreetilisi arutlusi ja tegelikku väljendumist ühendades, kas pole? Seega tegi toonane ämmaemand rohkem teadust kui teoretiseeriv ja autoriteete pimesi järgiv, kuid sellest hoolimata tunnustust nautiv arst.

    Nüüd on meil olukord pea peale pööratud – teaduslik meetod on saanud üldtunnustatuks, kuid populaarsust naudivad taas need, kes tuginevad (suvalisest) raamatust loetule. Kas pole nii, et meie loodusravigurud, ekstrasensid ja posijad ja kodussünnitamise suured propageerijad (kes on sageli ka vaktsineerimisvastased) on oma teadmised ammutanud mingitest raamatutest, millel on värvilised kaaned, sellel kiri BESTSELLER ja autori nime ees PhD, MSC, CHEV, MAG ja muid toredaid lühendeid, mille ainus eesmärk on veenda lugejat tema autoriteedis. Ja on läbinud koolituse sama inimese või tema raamatut lugenu juures.

    Ma pidin selle välja ütlema, sest kuulsin hiljuti raadiost üht meesterahvast väitmas, et need, kes ei usu horoskoope ja astroloogiat, on samasugused kui need, kes kunagi inimesi tuleriidale saatsid. Tule taevas appi, kui pea peale saab ühe asja keerata… Tuleriidale saadeti ju ikka neid, kes julgesid kahelda vana aja teoreeetikutest autoriteetides ja nõuda silmaga nähtava ja katsega tõestatava tunnistamist! Vabandust ruumi risustamise eest.

  6. @Mart K.:

    Pilt suures laudas kooris ulguvatest sünnitajatest kõlab nagu mustavõitu karikatuur N Liidu ajast; pole kuulnud, et tänapäeva Eestis midagi niisugust toimuks.

    Külastage naistefoorumeid, kus naised oma sünnitamiskogemustest räägivad. Loodetavasti on need kogemused piisavad….Ja tegu ei ole mitte nõukogude ajaga!!!!! Kui neist on vähe, siis võite ju edasi lugeda…..

    http://www.perefoorum.ee/viewt.....9857e1b45f

    Postitas Aquara » 02.03.08, 13:22
    Minul oli ka aasta tagasi esimene sünnitus….. Haiglas veetsin 16h enne lapse sündi. Ja viimased 4h olid ikka sellised valud, et närisin vanni serva ja tegin koledat hundi häält. Ikkagi tundus valude vahel see sündmus meelivana ja isegi nalja sai visatud. …Kui laps kõhule pandi, ununes see valu.

    http://www.perefoorum.ee/viewt.....8;start=15
    Postitas Liblikas » 03.03.08, 9:51
    igalühel on sünnitus erinev, minul oli kuni pressideni talutav olla, jalutasin mööda platit ringi, aga kui pressid algasid, mõtlesin küll et annan otsad või lähen lõhki

    Postitas Never » 31.03.08, 19:06
    Minul kestis sünnitus 16 , millegiga tunde.
    Ja isssand, kui valus ja piinav seeee oli!!!
    Kui valud tugevnesid ja tihenesid, niiet vahed olid 2minutilised, röööökisin ja kisasin üle haigla. Sõimasin arste vahest ja nutsin ja halasin.
    Ja lõpuks olin nii kurnatud , et palusin keisrilõige teha. aga siis lõpuks hakkasid pressid ja sain sellega yhele poole.
    Aga tõesti nii meeletult valus oli , et suurest valust pidi pilt eest peaaegu kaduma ja oksendasin ja.. oehh, ei , ma ei taha meenutada. See oli jube.
    Veed tulid osaliselt kodus ära. valud kutsuti esile rohutampooniga , järgmine päev pandi tilguti külge ja emakas ei tahtnud üldse avaneda…ja niisiis valutasingi nuttes ja kisades üle haigla.

    http://naistekas.delfi.ee/foor.....68,9033856
    N24 29. märts 2009, kl 18.19
    Ei unune tõesti.
    Minu valud jõudsid küll kesta vaid max 2 tundi, kui keisrile viidi, aga ma mäletan väga hästi, kui jubedad need valud olid. Peale lootekoti avamist toore jõuga, hakkasid kohe väga väikeste vahedega väga tugevad valud. Mõte, et esmasünnitaja saab valutada umbes 10-12 h tundus sel hetkel ebanormaalne, samas oligi see ainuke mõte mu peas sel hetkel. Lugesin minuteid ja tunde, millal umbkaudu mu valud lõppeda võiksid. Ämmaemanda “lohutavad sõnad”, et tema sünnitas ilma mingisuguste abivahenditeta, ei tundunud sugugi lohutavana. Nii ma seal siis uugasin, üritasin õigesti hingata ja vahtisin kella ning KTG ekraani vaheldumisi.
    Praegu möödas 2 kuud, niipea ma seda asja uuesti ette ei võtaks.

    n32 20. mai 2009, kl 12.06
    Mul oli ca 30 tundi ja ei olnud vene aeg, oli aasta 1998…

  7. @Mart K.:

    n32 20. mai 2009, kl 12.06
    Mul oli ca 30 tundi ja ei olnud vene aeg, oli aasta 1998. Tahaks küll teist last, aga sünnitust kardan siiani.

    Liia 23. juuli 2009, kl 11.26
    ma olen viimase 7 aasta jooksul kolma korda sünnitanud ning kõik need lapsed on tulnud ilmale Pelgus (Tallinn), ehk siis enamuse Tallinna naiste arvates selles kõige jubedamas kombinaadis üldse. Kuid mul pole ühtegi halba kogemust sünnitusel osalenud personaliga. …. Kuid nüüd teemast ka – mina mäletan küll seda põrguvalu, iga sünnitusega mäletan, kuid ma olen tahtnud kolme last ja südame rindu võtnud. Kolmanda sünnitamine käis ses suhtes õndsas teadmises, et SEE on viimane. Ma ei heida üldse ette naistele soovi keisriga “sünnitada”. Kõige hullem variant mis naisega juhtuda saab on üle 10-ne tunni valutada ja siis veel keiser ka otsa saada.

    kelly 30. juuli 2009, kl 22.35
    mul olid valud kokku 14 tundi, see oli õudus. kõik räägivad , et pole midagi jubedat, aga on ikka küll.see on jube jube, lapsed on armsad, aga enam küll ei taha,just sünnituse pärast.

    Enamik naisi karjuvad, kuna valus on! Vene naised neavad oma mehed enne sünnitust nii maa põhja, et tundub, et need maa peale kunagi tagasi ei saa.

  8. need, (haiglad) kuhu olen sattunud, on olnud täiesti normaalsed, vaiksed ja turvalised kohad, mis kuidagi psühhotraumaatiliselt küll ei mõju.

    Vaevalt, et Te käisite sünnitustoas, ja sünnituseelses palatis. Ulgumine käib vahetult enne sünnitamist!!

    http://naistekas.delfi.ee/foor.....68,9033856
    MIS ON ASJA MÕTE 08. juuni 2009, kl 11.11
    kui pean kõik asjad kinni maksma selleks , et minusse kui inimesesse suhtutaks !!! Sul võib ju sõnaõigus olla , kuid küll arst ikka midagi välja mõtleb ja ütleb , et mitte nii teha nagu tahad , vaid nii nagu neil mugavam on.On parem aeg jah , aga seda mis toimub endiselt sünnitusmajades , mina normaalseks ikka ei pea.Ma nägin juhtumisi pealt sünnitusmajas , kus üks naine sünnitas , pikka aega rõõkis seal , no ma rõõgiks vast ka. Aga pikka aega palus ta keisrit ka , polnud kellegi asi :(Aga siis kui sellel emal pilt tasku läks ja enam kindel polnud kas lapse elu saab päästa , siis läks neil kiireks millegi pärast. Minu arust sünnitaja , kui sellise , soove üldse ei arvestata.Sa võid tahta mida iganes aga sa ei saa…
    Tuttav sünnitas , koos valudega 6 tundi.Pole teab mis pikk aeg aga tema ütles , et ette seda enam ei võtaks.Kui ta palus valuvaigisteid siis talle õeldi , et mis sa nutad , sul käib niigi kiiresti kõik :O
    Minu arust ei ole vahet , kas sünnitus kestab tund või 2 päeva , kui sünnitaja soovib midagi siis võiks ka arvestada sellega.Mis on kõige huvitavam.Kõige kehvemad sünnitajad on meditsiinitöötajad ise.Nad lasevad üldjuhul endal kohe keisri teha.Miks mitte , sest nemad teavad ju täpselt , mis neid ees ootab ja mis toimub peale sünnitust.Nad ju õppinud seda.
    See et muus osas ajad paremad on , ei tähenda et sünnitusmajades midagi muutunud on.Ja seni kuni sünnitusosakonnas on kas või 1 nõmeda mõtlemisega nõukaaegne ämmakas , seni ei muutu midagi paremaks.head personali on nii vähe , kahjuks :(

    aga see, et sünnitamine polegi eriliselt urmane protsess, pole küll mingi argument, et seda kodus teha.

    Tunnistage ausalt ülesse, et Te lihtsalt kardate sünnitamise protseduuri. Muud põhjust ei ole. Elame teadupärast tsiviliseeritud maailmas, kus on kasutada telefonid, et koheselt abi kutsuda, saaksin sünnitamise ohtlikkusest kodus aru, kui lähim haigla asuks 6-7 päevateekonna kaugusel.

  9. @Mart K.:

    Loeks kõigepealt läbi kommentaarid, mida naised sellise artikli kohta arvavad! Tuleb vist kommentaatoritega nõustuda, et on arg ja alaväärsuskompleksi küüsis vaevlev naisolevus. Siin lehel esindab selliseid KatrinV

    mann, 20.01.2011 12:49
    Võiks tellida artikleid natuke vanematelt kui 13-aastased. See jutt on nii rumal, seosetu, üldistav, kohati lausa jabur. Delfil võiks olla niipalju austust naiste vastu, et rubriigis “Naisteks” selliseid lausidiootsusi ei avaldaks. …………….

    Teadjanaine, 20.01.2011 15:36
    …………….
    Ma arvan, et enne kui siin lahmima hakata, peaks ikka teemaga tegelema. No miks nii paljusid häirib, et mõned naised kodus sünnitada tahavad? Mul on ikka ja jälle tunne, et need naised tunnevad mingit alaväärsuskompleksi või midagi sellist. Et noh, tuleb maha teha seda, mida ma ise teha ei julge.
    Küsimus on ju alati perspektiivis. Minul näiteks, olgugi et, või ehk just seetõttu, et ise ka korra haiglas sünnitanud,on haiglas sünnitamise eest palju suurem hirm, kui kodus lapse ilmale toomise ees. Kui ma oma kahte sünnitust võrdlen, siis minu jaoks oli haiglas sünnitamine äärmiselt stressikas ja seda ei soovi ma mitte enam korrata.
    ……………………

  10. @Oakrock:
    Tänan iseloomustuse eest. Kui soovid mind lähemalt tundma õppida, siis minu aadress on internetis saadaval. RRäägime sellest.

    Aga mis puutub kodussünnitamise trendi, siis kas äkki paneks sind oma meelt muutma, kui ma sulle räägin, kuidas üks ema kirjeldas, kuidas tema tütre laps kodus vanni sünnitamisel uppus? Eestis, siinsamas, mitte kaua ega tagasi.

    Valik on igaühe teha. Kes tahab, sööb platsentat, kes tahab, riskib enda ja lapse eluga, katsetades kodusünnitust. Ekstreemsetes variantides ei kutsuta juurde isegi ämmaemandat või arsti – TEE-SEE-ISE-SÜNNITUS. On tore ja vaimustav, kui kõik hästi läheb. Aga veel kord – alati ei lähe! Ja siis ei oska vaesed lapsevanemad midagi peale hakata, nad on abitud kuni kiirabi saabumiseni, mis meil teatavasti võib võtta ka tunde.

    Aga kui kutsutakse juurde ämmaemand või arst, siis tuleb arvestada sellega, et samal ajal jääb keegi nende inimeste abist ilma – kas Oackrock teab, milline puudud on eestis günekoloogidest, ämmaemandatest ja sünnitusabi arstidest? Kas Oacckrock on käinud nasitenõuandlas rasedana ja näinud olukorda, kus iga kabineti taga on 10 naist, aga igas kabinetis SEES on samaaegselt kolm, keda kõiki korraga läbi vaadatakse. Ja ka rase ei saa aega ei ämmaemanda ega arsti juurde, sest mõlemal on ajad juba 2 kuud ette kinni. Sellises olukorras promoda kodussünnitust on täielik inimvaenulikkus! Esiteks tuleks tagada kõikidele arstiabi õigeaegne kättesaadavus üldse! Muidu tekib olukord, kus väga popp ja peen ja trenditeadlik naisterahvas sünnitab oma ökokodus mullivanni, aga samal ajal jääb kaks kiireloomulist sünnitajat kiirabi mittesaabumise tõttu vajaliku hooleta ja kolm tükki on haiglas ühe sanitari hoole all, kes neil pead silitab.

    Mis puutub kompleksidesse, siis tule, Oackrock, sünnita enne kaks last ilma epiduraali ja valuvaigistite ja nõelravi ja homöopaatiata, siis räägime. Muide, mu lapsed on vaktsineeritud, hoia neist eemale… see vist tõstab mu komplekside taset veelgi – mul on ilge kompleks selles suhtes, et mu lapsed äkki enneagselt kõngevad või mõttetult kõrges palavikus hinge vaaguvad. Peaks õige vabaks laskma ja lubama chil voolata…. ommmmmm….

  11. Naisterahvad, kes Delfi kommentaariumites oma kogemusi jagavad, on ilmselt erinevad. Esiteks paneb inimese oma arvamust avadama enamasti negatiivne kogemus, ja sellele ka reageeritakse rohkem. Teine asi on see, et ega sina ei tea, milline see sünnitusmajast halva kogemusega koju tulnud naine ise oli – kui inimene on harjunud saama kõike oma tahtmise järgi, haiglas aga tuleb järgida reegleid ja arvestada, et peale sinu on ka teisi abivajajaid, siis võib see mõnele olla väga traumeeriv. Kolmandaks – jah, ka meedikud on inimesed ja nende hulgas on igasuguseid “õisi”. See aga ei tähenda, et mõne pahura või torssis arsti pärast tuleks kogu medistiin kuradile saata ja panna naised kõik kodus sünnitama.. Kodusünnitusega hakakem tegelema siis, kui oleme suutnud tagada kõikidele oma riigi elanikele korraliku arstiabi, muidu juhtub jälle olukord, kus me pakume eksklusiivteenust, aga põhivajadused on täitmata.

  12. @katrinv:

    Tänan iseloomustuse eest. Kui soovid mind lähemalt tundma õppida, siis minu aadress on internetis saadaval. RRäägime sellest.

    Vabandan aga kindel EI, olen suhelnud sellistega aastaid, enam ei taha. Te ei saa lihtsatest asjadest aru ja lastesõime tasemel ma seletada ei viitsi.

    Aga mis puutub kodussünnitamise trendi, siis kas äkki paneks sind oma meelt muutma, kui ma sulle räägin, kuidas üks ema kirjeldas, kuidas tema tütre laps kodus vanni sünnitamisel uppus? …..

    Millisest TRENDIST Te räägite? See on ajuvaba. Ja haiglas ei sure ükski vastsündinu? Minu sõbrannal suri haiglas sünnitades 3 last!!! (3 erinevat sünnitust haiglas ja tulemuseks oli ikkagi surm!). Kas haiglas surnud vastsündinud kuuluvad loomuliku kao hulka?

    Ja siis ei oska vaesed lapsevanemad midagi peale hakata, nad on abitud kuni kiirabi saabumiseni, mis meil teatavasti võib võtta ka tunde.

    Ämmaemand on kodusünnituse juures! Seega ei ole vaesed lapsevanemad üksinda. Ja abitud ei ole nad ka, kuna nii naine kui mees on sünnituseks ette valmistatud. Kodus sünnitavad perekonnad, kes hoolivad endast ja oma tulevasest lapsest, kes tahavad, et ema oleks haiglas tekitatava stressi (personali inimvihkajalik suhtumine sünnitajasse) eest kaitstud.

    Aga kui kutsutakse juurde ämmaemand või arst, siis tuleb arvestada sellega, et samal ajal jääb keegi nende inimeste abist ilma – kas Oackrock teab, milline puudud on eestis günekoloogidest, ämmaemandatest ja sünnitusabi arstides

    Jah, meditsiini kättesaadavus ja kvaliteet on katastroofilises seisus, seega tuleks eelistada kodusünnitust! On turvalisem.

  13. Kas Oacckrock on käinud nasitenõuandlas rasedana ja näinud olukorda, kus iga kabineti taga on 10 naist, aga igas kabinetis SEES on samaaegselt kolm, keda kõiki korraga läbi vaadatakse. Ja ka rase ei saa aega ei ämmaemanda ega arsti juurde, sest mõlemal on ajad juba 2 kuud ette kinni.

    Tänu meie riigi targale majanduspoliitikale läheb olukord veel hullemaks. Meditsiinitöötajad lahkuvad Eestist, et mujal inimväärset palka saada.

    Sellises olukorras promoda kodussünnitust on täielik inimvaenulikkus! Esiteks tuleks tagada kõikidele arstiabi õigeaegne kättesaadavus üldse!

    Lapse ja naise tervist arvestades on kodusünnitus ainuvõimalus! Kas Te leiate, et kõigi elud tuleb seada ühtviisi ohtu? Arstiabi õigeaegse kättesaadavuse tagamine Eesti riigis ei ole võimalik.

    kolm tükki on haiglas ühe sanitari hoole all, kes neil pead silitab.

    Pead ei silita keegi, seal võib ainult sõimata saada.

    Mis puutub kompleksidesse, siis tule, Oackrock, sünnita enne kaks last ilma epiduraali ja valuvaigistite ja nõelravi ja homöopaatiata, siis räägime.

    Korra olen seda teinud, kahjuks haiglas, teist korda ei soovinud seda kogeda.

    Muide, mu lapsed on vaktsineeritud, hoia neist eemale… see vist tõstab mu komplekside taset veelgi

    Te olete endast väga heal arvamusel, aga nagu ma alguses mainisin, hoian ma Teiesugustest inimestest eemale nagu katkust.

  14. mu lapsed äkki enneagselt kõngevad või mõttetult kõrges palavikus hinge vaaguvad.

    Minu tutvusringkonnas lapsed ei kõnge!

    Esiteks paneb inimese oma arvamust avadama enamasti negatiivne kogemus, ja sellele ka reageeritakse rohkem.

    Isiklikult ei teinud midagi valesti, sõimati ilma põhjuseta ja mõnuga! Elati oma komplekse välja.

    ka meedikud on inimesed ja nende hulgas on igasuguseid “õisi”. See aga ei tähenda, et mõne pahura või torssis arsti pärast tuleks kogu medistiin kuradile saata ja panna naised kõik kodus sünnitama..

    Sellised “õied” tekitavad mõttetut stressi ja paljudele psüühikahäireid. Mitte üks kommentaator on sellele viidanud.

    Kodusünnitusega hakakem tegelema siis, kui oleme suutnud tagada kõikidele oma riigi elanikele korraliku arstiabi, muidu juhtub jälle olukord, kus me pakume eksklusiivteenust, aga põhivajadused on täitmata.

    Sellist aega Eestis ei tule, seega võtame inimväärse sünnitamise õiguse ära nendelt vastutustundlikutelt paaridelt, kes tahavad, et naine ei saaks psühhotraumat ja laps sünniks tervena. Kas see ei tundu Teile ebainimlikuna?

  15. Miks Sa Märt pidevalt teisi petmises süüdistad? Sihuke süüdistamine on nagu oma mõõdupuuga mõõtmine. Raske kiiks. Sa vist nimetad ka muinasteadustest huvitatuid ja nendega tegelejaid petisteks.
    Ma saan aru, et Oakrock on lihtsalt väga omapärane.

  16. Andres ütles:

    Miks Sa Märt pidevalt teisi petmises süüdistad? Sihuke süüdistamine on nagu oma mõõdupuuga mõõtmine. Raske kiiks. Sa vist nimetad ka muinasteadustest huvitatuid ja nendega tegelejaid petisteks.
    Ma saan aru, et Oakrock on lihtsalt väga omapärane.

    Ei süüdista ju alati. Enamus siinsetest paistavad siiratena, kuid vahel paistab tüli ja tähelepanu pärast näitlejaid. Miks ma peaks muinasteaduste huvilisi petisteks nimetama? Uurigu kui tahavad. Pettustele mõtlen praegu rohkem selle pärast, et keegi tuttav võttis valelubadusega 11 eurot ja leiutab põhjuseid, miks seda tagasi ei saa.

  17. @Märt:

    Ebausutavalt äärmusliku maailmapildiga paistad.

    Naised on oma arvamuse sünnitamise koha pealt öelnud. Seda tuleks meestel aktsepteerida. Kas Teie maailmas on naine ainult sünnitusmasina ja köögikombaini ristsugutis? Eks sünnitage omale lapsed siis ise!

    Kas üritad ennast lõbustada teiste petmisega?
    Andres…Pettustele mõtlen praegu rohkem selle pärast, et keegi tuttav võttis valelubadusega 11 eurot ja leiutab põhjuseid, miks seda tagasi ei saa.

    Millega ma Teid või teisi petan? Teil tuleks tablettidest loobuda, kuna Te ei näe maailma adekvaatselt. Mina Teile 11 eurot võlgu ei ole!!! Tuletan Teile meelde, et ma ei tunne Teid ja ei tahagi tunda!

    Üritan naiste õigusi kaitsta, skeptikute vaated on naistevaenulikud!

    Probleemid tervishoiusüsteemis olen ma ju ise välja mõelnud!!!: Patsiendid ja arstid kutsuvad üles astuma samme arstiabi parandamiseks http://www.tarbija24.ee/?id=375206

    Arstide liit tegi juba eelmise aasta septembris ettepaneku alustada diskussiooni, kus osaleksid kõikide parlamendierakondade, patsientide ja arstiabi osutajate esindajad, et leida parimad lahendused tervishoiu töökindlaks rahastamiseks. Kahjuks on aga ka erakondade valimisprogrammides tervishoid Rehemaa sõnul üsna tagasihoidlikul kohal.

  18. @Andres:

    Ma saan aru, et Oakrock on lihtsalt väga omapärane.

    Ma ei ole omapärane, minu maailmas ollakse 2 jalaga maa peal! Ei hõlju kusagil umbluu maailmas, vaid näen maailma sellisena nagu see on ja ei tunnista võõraid, valesid tõdesid! Kas see on kuritegu?

  19. @Märt:

    Miks sa süüdistad sellistes asjades?

    Ma ei süüdistaks Teid mitte milleski, kui Te ei omistaks mulle ellusuhtumist, mis ei ole mulle omane. Te ei kujuta vist isegi ette, kui huvitav on reaalne maailm. Jah, seal on mõlemat, nii rõõmu kui kurbust, aga see on elu, mida tuleb üritada elada nii täisväärtuslikult kui võimalik. Lai silmaring ei ole kellelegi kahjulik olnud, ka ei sega see normaalset elu.

    Kas sa näed tavaolekus tõesti kõike nii ebameeldivalt kui saab?

    Alles oli majanduskriis, kas Te seda ei märganudki? Tööpuudus on Eestis Euroopa suurim, juba on toimunud esimesed röövid toidukauplustest, teadmiseks Teile, et ka töötud tahavad süüa! Ei ole võimalik oma hambaid kuni uue töö leidmiseni varna riputada. See ei ole elu nägemine ebameeldivalt. Selline on lihtsalt Eesti tegelikkus.

    Skeptiku leht on naistevaenulik, palun lugege Kriku postitusi, ükski ratsionaalne naiste poolne põhjendus ei ole Tema jaoks veenev. Kristlus tõesti leiab, et naine ei ole mitte keegi… aga me elame 21 sajandil. Kas tõesti ei oleks aeg ise elada ja lasta ka teistel elada, nii nagu nemad tahavad? Kodusünnitusele tõmmati siin vesi peale, naiste arvamus oli mittemidagi.

    Kodusünnitus on suhteliselt väheste paaride jaoks, kes selleks valmis on, seda ei ole keegi tahtnud vägisi kõigile peale suruda. Mis õigus on keelata midagi, mis on naise huvides (abistav ämmaemand käe-jala juures, rahulik, mugav keskkond sünnitada). Miks Te vihkate naisi?

  20. @Oakrock:
    Ok, mis on sinu reaalsuspildis see rõõmus? Ütled et ei süüdista mind aga lihtsalt väidad, et süüdistan sind raha väljapetmises ja et vihkan naisi.

  21. @Märt:

    Ok, mis on sinu reaalsuspildis see rõõmus?

    Ilus loodus, mõned toredad ja lähedased inimesed, kellega suhelda, poliitika sündmuste jälgimine, majandusel silma peal hoidmine, need on põhilised.

    Ütled et ei süüdista mind aga lihtsalt väidad, et süüdistan sind raha väljapetmises ja et vihkan naisi.

    Vastupidi, Teie süüdistasite mind petmises! Kas üritad ennast lõbustada teiste petmisega?

    Andresele Te vastasite pettuse kohta: Pettustele mõtlen praegu rohkem selle pärast, et keegi tuttav võttis valelubadusega 11 eurot ja leiutab põhjuseid, miks seda tagasi ei saa.

    Iroonilise märkuse Teile võlgu oleku kohta tegin Teie vastuse alusel Andresele.

    Naisi Te vihkate, kuna tahate neid sünnitama saata haiglasse, kus paljudele on tekitatud psüühikahäired (vajadusel võin otsida kommentaariumist oma väidetele kinnitused), kus personal solvab ja ei tegele sünnitajatega, kuna neil puudub motivatsioon hästi oma tööd teha (see kehtib mitte eriti rikaste sünnitajate kohta), tasulist teenust tarbides on suhtumine loomulikult teistsugune, kuid enamikule naistest ei ole see taskukohane.

  22. @Oakrock:
    Poliitika ja majanduse jägimine on sulle rõõmu pakkuv aga samas kirjeldad nendes toimuvat katastroofiliselt. Ja ma pole kedagi millekski sundinud.
    Petmisega mõtlen sinu näilist alter egot, millega segadust tekitad nii labaseid vigu tehes, mida isegi 10 aastane peaks oskama vältida. See jätab mulje teeseldud lollusest.

  23. @Märt:

    Poliitika ja majanduse jägimine on sulle rõõmu pakkuv aga samas kirjeldad nendes toimuvat katastroofiliselt.

    Mida oleks heaoluühiskonna majanduse arengus põnevat jälgida, seal ei toimu ju midagi. See, et poliitika ja majanduse olukord kaasajal katastroofiline on, selle jälgimise huvitavaks teebki, eriti kui proovida sündmusi ette näha, mis juhtuma võib hakata. Näiteks III MS on üritatud juba pikemat aega lahti päästa, aga tee või tina, mitte midagi ei ole välja tulnud! Aga nad punnitavad edasi!

    Ja ma pole kedagi millekski sundinud.

    Te leiate, et kodus sünnitamine on peaaegu kuritegu ja Teid ei huvita naiste arvamus.

    Petmisega mõtlen sinu näilist alter egot, millega segadust tekitad nii labaseid vigu tehes…

    Pean Teid kurvastama, olen terviklik natuur, seega Teie analüüs minu kohta ei pea paika. Lõpuks olen leidnud julguse olla täpselt see, kes ma olen. Austan ja armastan ennast, kui see kuritegu on, ju ma olen siis kurjategija. So what? Kas Teie maailmas on juba 10 aastased juba nii lootusetult rikutud, et neile on tundmatud sellised moraali kategooriad nagu au, väärikus, headus, kohusetunne, südametunnistus ja neid iseloomustab kõige paremini silmakirjalikkus, alatus, autus, väiklus. Sellisel juhul on Teie maailm küll jube koht elada.

    See jätab mulje teeseldud lollusest.

    Jah olen olnud sunnitud lolli mängima, kuna tark naine on enamiku meeste jaoks monstrum. Sorry, see harjumus lööb vahel välja.

  24. Vabandust, Kriku, tean, et tõenäoliselt on järgnev “trolli toitmine”, aga mul siiski tekkisid mõned väga pakilised (mitte-piiblilooteemalised) küsimused O-le.

    Oakrock ütles:

    Loeks kõigepealt läbi kommentaarid, mida naised sellise artikli kohta arvavad!

    Miks? Kas Teie alustate alati artikli lugemist kommentaaridest?

    Ma muidugi mõistan seda kihku: erinevalt anonüümsest ja arvamusi laest võtvale ajakirjanikust on kommenteerijad ju kohustatud oma nime avalikustama ning koguni oma hinnanguid mõistuspäraselt põhjendama… Või oli see äkki teistpidi?

    Teine küsimus puudutab järgmiseid väiteid.

    Oakrock ütles:

    Kodus sünnitavad perekonnad /…/ tahavad, et sünnitaja oleks /…/ personali inimvihkajaliku suhtumise eest kaitstud.

    Oakrock ütles:

    Ämmaemand on kodusünnituse juures!

    Mina näen siin üsna tõsist vastuolu. Kui sünnituspersonal on inimvihkajalik (mis paistab olevat kodussünituse peamiseks eelduseks), siis oleks ju äärmine rumalus lubada ämmaemandat isegi oma maja lähedusse, rääkimata sünnituse ajaks tuppa appi kutsumisest (mis samuti paistab olevat kodussünituse eelduseks).

    Või muutuvad ämmaemandad inimvihkajalikeks ainult sünnitusmajades, ent nende äraneetud, sadade tuhandete piinatud emade karjetest ja mõrvatud vastsündinute hirmust nõrguvate seinte vahelt lahkudes on nagu ära vahetatud kenad, vastutulelikud spetsialistid?

  25. Oakrock ütles:

    Jah olen olnud sunnitud lolli mängima, kuna tark naine on enamiku meeste jaoks monstrum.

    Näib nii, et mõned targemad mehed on selle lollimängimise ära tabanud. Aga nad pole kindlad, millal Te lolli ei mängi, vaid soovite tõsiselt rääkida.

  26. @K_V:

    Näib nii, et mõned targemad mehed on selle lollimängimise ära tabanud.

    Mida siis ikka teha? Tunnistan, et juhtub. Olen üritanud kõike seletada hästi lihtsalt, et kõik aru saaksid, aga kui mingit arusaamist ma ei tunneta, no mida ma tegema pean.

    Aga nad pole kindlad, millal Te lolli ei mängi, vaid soovite tõsiselt rääkida.

    Räägin väga tõsiselt, kuna naiste olukord ei ole meie ajal kiita. Kodusünnitus ei ole tõesti kõigi jaoks, kuid need kellele see sobib, peaksid selle võimaluse saama. Kas Teil meestel on sellest nii raske aru saada? Miks Te tahate naisi piinata?

    Mehed võiksid natuke naiste arvamusi sünnitamisest lugeda, siis võibolla muudavad mõned oma arvamust, kuigi vaevalt… http://naistekas.delfi.ee/rasedus/sunnitus/

    Liisa Pakosta tegi fantastilise ettepaneku meeste tervise hoidmiseks, järsku tuleks ka seda järgima hakata?

    Vabas riigis ei saa keelata mittemeditsiiniliste toimingute läbiviimist kodus. Inimesi võib tabada surm ka seksides, ometi ei nõua me, et kõik seksuaalvahekorrad peaksid toimuma haiglas. Noh, igaks juhuks, et kui midagi tervisega juhtub, oleks abi kohe käepärast.

    Liisa Pakosta kodus sünnitamisest: küsimus on abi andmises http://naistekas.delfi.ee/arch.....d=38787663

  27. Oakrock ütles:

    @Märt:

    Miks sa süüdistad sellistes asjades?

    Ma ei süüdistaks Teid mitte milleski, kui Te ei omistaks mulle ellusuhtumist, mis ei ole mulle omane. Te ei kujuta vist isegi ette, kui huvitav on reaalne maailm. Jah, seal on mõlemat, nii rõõmu kui kurbust, aga see on elu, mida tuleb üritada elada nii täisväärtuslikult kui võimalik. Lai silmaring ei ole kellelegi kahjulik olnud, ka ei sega see normaalset elu.

    Väike täpsustav küsimus.
    Kas see reaalne maailm saabus peale seda kui tabletid jäid võtmata või juba varem?

  28. @Mart K.:

    Miks? Kas Teie alustate alati artikli lugemist kommentaaridest?

    Loen artikli läbi, siis loen kommentaare, tihti on viimased tunduvalt informatiivsemad.

    erinevalt anonüümsest ja arvamusi laest võtvale ajakirjanikust

    Meie ajakirjanduse tase on suhteliselt madal ja artikli “Kui emast saab trendikas jumal…” autor Marta Vals ei ole eriti tark inimene. Tema süüdistused on faktidega põhjendamata! Autor jättis märkimata, mitu last ta ise sünnitanud on, aga elutarkus ütleb, et kuulata tuleb tarku inimesi! Lisaks ei ole ka arst jumal, seega on ta võimeline vigu tegema…

    on kommenteerijad ju kohustatud oma nime avalikustama ning koguni oma hinnanguid mõistuspäraselt põhjendama…

    Milleks on vaja nimede avalikustamist, naiste hulgas on üksikuid väga julmi fuuriaid, kes oleksid nimede avalikustamise puhul valmis mõne kommentaatori elu põrguks tegema.

    Mina näen siin üsna tõsist vastuolu. Kui sünnituspersonal on inimvihkajalik (mis paistab olevat kodussünituse peamiseks eelduseks), siis oleks ju äärmine rumalus lubada ämmaemandat isegi oma maja lähedusse, rääkimata sünnituse ajaks tuppa appi kutsumisest (mis samuti paistab olevat kodussünituse eelduseks).

  29. Siin ei ole mingit vastuolu: meditsiin on olnud aastaid alafinantseeritud, palga suurus ei vasta tööga kaasneva vastutusega. Põhiliselt käib see suurte ja vanade haiglate kohta. Erahaiglates selliseid probleeme vist ei ole, aga täpselt ma ei tea. Kui meditsiinitöötajal on majanduslikud raskused, siis on ta kergesti ärrituv, lisades siia päevast päeva korduva sünnitustegevuse koos ebameeldiva kisa ja võimalik, et ka mõningate sünnitajate ebaviisakad sõimlemised, siis on inimvihkajalik käitumine arusaadav. Inimesed, kes sünnitusi vastu võtavad, kurnatakse ära nii vaimselt kui füüsiliselt (kommentaaride järgi on ebameeldivad nõukogude ajal tööd alustanud med.töötajad), nii elataksegi oma komplekse välja tööl. Tasulistesse patsientidesse suhtutakse ka praegu lugupidavalt, eestlaste/eestimaalaste enamik on aga vaene, nemad endale seda luksust lubada ei saa.

    Kodusünnitus on haiglas toimuvast erinev: üks sünnitaja, kes on valmistunud selleks sündmuseks põhjalikult, rahulik õhkkond… Ämmaemandal ka närv puhkab, ja vaevalt ta inimvihkajalikult käitub.

    Või muutuvad ämmaemandad inimvihkajalikeks ainult sünnitusmajades, ent nende äraneetud, sadade tuhandete piinatud emade karjetest ja mõrvatud vastsündinute hirmust nõrguvate seinte vahelt lahkudes on nagu ära vahetatud kenad, vastutulelikud spetsialistid?

    Teie väide võib tõele vastata, kuna osa naisi karjuvad ennastunustavalt. Inimesena ei pruugi med. töötajad halvad olla, see on lihtsalt töö eripärast tingitud iseloomu muutus. Lisaks on ämmaemandate noor põlvkond vana kaardiväge välja vahetamas, seega võib loota muutusi.

  30. @Tonda:

    Kas see reaalne maailm saabus peale seda kui tabletid jäid võtmata või juba varem?

    Mis tabletid siia puutuvad? Kas Te ilma tablettideta ei suudagi elada täisväärtuslikku elu?

    Esoteerikute õpetuste järgi on tablettidega saavutatav ”kõrgem teadvus” suur tagasiminek, tabletisõbrad kohtuvad astraalse prügikasti asukatega (ei oska midagi sellest rääkida, kogemused puuduvad!)

  31. Tegelikult peab õhtupoole ikka põhjalikuma rookimistöö ette võtma. Teaser‘ina olgu ära mainitud veel see, et põhimõtteliselt on nüüd võimalik juba varem proovitud kinni-lahti lähenemist kommentaatorite kaupa rakendada ja ajutise abinõuna võib iga skeptik ise oma järjehoidjasse panna loitsu, mis Oakrocka hetkega minema pühib.

  32. Oakrock ütles:

    @Tonda:

    Kas see reaalne maailm saabus peale seda kui tabletid jäid võtmata või juba varem?

    Mis tabletid siia puutuvad? Kas Te ilma tablettideta ei suudagi elada täisväärtuslikku elu?

    Ma pidasin silmas neid tablette millega mõningaid haigusi kontrolli all hoitakse, eriti nendel kelle tekivad talle omased eriti vinged reaalsused vahetevahel.

  33. @Tonda:

    Ärge unustage, et Teie astusite hariduse teemas ämbrisse! Te ei ole võimeline isegi lihtsast tekstist aru saama, seega on Teil tähelepanuhäired. Järsku arstitäde aitab Teid!

  34. Oakrock ütles:

    @Tonda:

    Ärge unustage, et Teie astusite hariduse teemas ämbrisse! Te ei ole võimeline isegi lihtsast tekstist aru saama, seega on Teil tähelepanuhäired. Järsku arstitäde aitab Teid!

    Üsna loomulikult on mul tähelepanuhäire, kui ma põhitöö kõrvalt äärmiselt segast teksti tõlgendan kui mõttelagedat asja. Aga ma parafraseeriks siin Winston Churchilli. Minul on homme rohkem aega, aga Teie olete oakrock elu lõpuni. ( ma pean siin oakrocki alla silmas mitte niivõrd ühist nimetajat või ametiti kui just diagnoosi ) :)

  35. @Tonda:

    Üsna loomulikult on mul tähelepanuhäire, kui ma põhitöö kõrvalt äärmiselt segast teksti tõlgendan kui mõttelagedat asja

    Teie ämber on siin ja tekst on lihtne ja selge!

    Mis on tavaharidus?
    Leidsin Teie küsimusele vastuse. Järeldused võite ise teha!
    Gustav Adolfi Gymnaasium otsib imeopetajat
    http://www.delfi.ee/news/paeva.....d=32075325

    Toon veelkord välja ka olulise, et Te jälle ämbrisse ei astuks!

    “Pikki aastaid on olnud pedagoogide töö madalalt tasustatud ning sellele tööle väga võimekate ja motiveeritud töötajate leidmine on olnud raskendatud. Nüüd on aga olukord muutumas — on tekkinud valikute võimalused ja tark on neid võimalusi kasutada. Tihti seda ei tehta mugavusest ja võltsinimlikkusest – kuid tagantjärele, kui me jätame ühe vähemvõimeka või pedagoogiliselt nõrgema õpetaja aastateks sadu õpilasi õpetama, siis kellele tegelikult liiga teeme? Väga paljudele õpilastele.”

    “Õpetaja kohale peab olema konkurents, et vaid parimatest parimad saaksid võimaluse õpetada lapsi. Vaadakem kasvõi selle aasta põhikooli matemaatika lõpueksamitel läbikukkunute suurt hulka üle kogu Eesti — masendav ning millest see räägib? Halvast hariduse kvaliteedist, milles on võtmeroll õpetajal,” märkis direktor.

    Kes meist arsti abi vajab? Teie ämbrit arvestades olete see Teie!

  36. Oakrock! Ma pole Sind kuritegelikkuses kunagi süüdistanud. Ja originaalsus ning omapära pole ju iseenesest halvad asjad. Omapärasust on mitmsugust, nii segast kui selgepilgulist.
    Ütleb ju pühakiri, et maine inimene ei saa vaimsetest asjadest aru, sest see on tema jaoks jõledus ent vaimne isik saab kõigest aru, aga eda ennnast ei mõista keegi.
    Pole ju ka prohvet tavaline kodanik- teiste jaoks ikkagi imelik. Sama lugu on geeniustega, sest geenius on looduslik kõrvalekalle.
    Budistlikus kirjanduses kordub pidevalt mõte, et asjad on tavaarusaamisele enamasti vastupidised.
    Nii palju praegu siis omapärasusest.

  37. @Tonda:

    Retsimise autor ei tee oma tegevusest üldse saladust.

    #299 dig ESTONIA 21. jaanuar 2011 kell 13:42

    Sebrade tervise parandamise huvides proovime nüüd niisugust taktikat, et Oakrocka suured rasvased tähed saavad automaagiliselt pisikesteks lahjadeks tähtedeks.

    Sellise suhtumise peale on järgnev särav leid nagu rusikas silma auku! Sellega on kõik öeldud.

    Vanemate enesekesksus on kaotanud perekondades armastuse
    http://forte.delfi.ee/news/tea.....wrahvahaal

    fentanüüli tarvitaja, 22.01.2011 18:24

    no vaadake millised pärdikud need 30 something eestis on, juba välimuselt on pooled nagu dauni sündroomiga. kui suu lahti teevad siis tahaks küll öelda et kurat üks auk haiseb teine auk möliseb. ja no nende välja kakatud pabulaid ma ei hakka üldse kommenteerima.

  38. @Andres:
    @Kriku:

    Klassikuid tsiteerides TULE TAEVAS APPI!

    Peter H. Gilmore “Saatanlikud pühakirjad” lk 29

    Saatanlike pattude nimekirja esinumber ja satanismi peamine patt – RUMALUS. Kahju, et rumalus ei tee haiget. Üks asi on teadmatus, kuid meie ühiskond õitseb üha enam rumalusel. Toetutakse sellele, et inimesed lähevad kaasa kõigega, mida neil teha kästakse. Meedias soositakse kasvatatud rumalust mitte ainult vastuvõetava, vaid lausa kiiduväärsena. Satanistid peavad õppima trikke läbi nägema ega saa endale lubada rumalust.

    Aitab, nüüd elan ma selle põhimõtte järgi!

  39. @K_V:

    Kas ei ole midagi sellist, et mis inimesele on meelepärane on jumalale jäle?

    Üks peaks olema see, kus ei soovitata pärleid sigade ette loopida Mt 7:6

    Mulle meeldib Mt 10:16 “Olge siis arukad nagu maod ja vagurad nagu tuvid”

    Jesaja 6:9-10
    Kuulge kuuldes ja ärge mõistke,
    Nähke nähes ja ärge taibake.
    Aja rasva sellesinase rahva süda
    Ja tee raskeks ta kõrvad
    Ning sule ta silmad
    Et ta oma silmadega ei näeks
    Ja kõrvadega ei kuuleks
    Oma südamega ei mõistaks
    Ja ei pöörduks ega paraneks.

  40. @vice versa:

    Idas on võimalik õpetajaks saada kohe peale kundalini ärkamist (ka juhul, kui see energia tõuseb ainult 3 esimest tshakrat, mitte ei jõua pealael olevasse), olles enne tegelenud mingi kindla raja järgimisega. Ei oska nende teadmisi hinnata, kuna isiklikult ei ole kokku puutunud, kirjapandu mind ei rahulda. Õpetajaks peaks saama peale selle, kui ta kundalini energia on ärganud, jõudnud kõrgeimasse tshakrasse ja isik on saavutanud tasakaalu. Eestis olevatest nn. õpetajatest tuleb küll eemale hoida.

    Räägitakse tühjusest (pikad artiklid, mis mõistuse sõlme keeravad), see on reaalses elus mõtlemise peatumine. Kui ma parajasti ei mõtle, siis on pea tühi.

    anda edasi õpetajalt õpilasele.

    Idas on suur saladus – so hm printsiip (Ernest Muldashev „Kellest me põlvneme“), mille järgi iga inimene on kohustatud tegelema eneseteostusega, liikudes headuse poole. So tähendab Mina olen see; hm Ma olen ise. Teosta end iseseisvalt. See peaks välistama õpetaja autoriteedi. Ka Gunnar Aarma toonitas pidevalt teise arengusse sekkumise keeldu.

    see viga on meie mõistus. Mõistus loob illusioone. Kuidas tõe ja illusiooni vahel vahet teha pole saladus, aga seda öelgu Õpetaja.

    Igasugused illusioonid kaovad, kui areng lõpule jõuab. Ma ei pannud mõtlemise peatumist tähele ja seega ei tea ajaliselt kaua mõtete korrastumine aega võttis. Tulemuseks on illusioonide ja moonutustevaba mõtlemine. Tähtis on kahelda kõigis ja kõiges, kontrollida erinevatest allikatest kõiki suuri „tarkuseteri“.

    Kas Buddha soovitatud kesktee ei olegi kindel rada? Või mida see (Buddha kesktee) üldse tähendab, ma ei saa nüüd küll aru…

    Ei tohi kalduda ei askeesi ega liialdustesse. Erinevate õpetuste moraalireeglid teevad elu lihtsamaks, kuna need on kehtestatud inimese kaitsmiseks. Absoluutse vabaduse vilju me praegu maitseme – erinevad psüühilised haigused.

    Praktikat, mille teostamine mingit vaeva ei nõua, ei ole olemas. Loobumine oma endistest ideaalidest, arusaamadest käib alati läbi kriisi,

    Alguses on kannatused väga suured, need on seotud kundalini kui seksuaalenergiaga. Võib öelda, et normaalne maailm keeratakse jalgadelt peapeale. Meeste kannatusi ja peataolekut näitab rock staaride heitlik elu. Naiste kannatused ei erine eriti palju, aga siin aitab endale rangete moraalsete reeglite kehtestamine, ilma nendeta on allakäik garanteeritud.

  41. @vice versa:

    Tänapäeval aga on kõige suuremad spetsialistid ainult raamatutarkuse najal üles kasvanud ja praktikaks nimetatakse väitlusi usu teemal.

    Probleemiks on tegelikult see, et religioonid on muutunud kindlate rituaalide täitmiseks, ära on unustatud põhisisu, milleks üldse religiooni vaja on – muuta inimesed ja nende elu paremaks ja täisväärtuslikuks.

    Paljud usujuhid ise teglikult ei usu jumalat, seega on nende tegevus puhas inimestele valetamine ja nendega manipuleerimine. Kellele on vaja alandlikke, mõtlemisvõime minetanud olendeid? Vastupidi väärtuslikud on iseseisvalt mõtlevad inimesed, seda toonitatakse ka kõigis tarkuseõpetustes.

  42. Santa ütles:

    Kes on kõige parem spetsialist korruptsiooni valdkonnas? Ehk Villu Reiljan? Ja pedofiilia küsimuses muidugi mõni praktiseeriv pedofiil?
    Ehk siis paktikutega tekib tihti erapooletuse probleem mis kehtib kahtlemata ka religioonide puhul.

    Korruptsiooni ja pedofiilia on kuriteod ja reguleeritud karistusseadustikuga. Kuidas see religioonidesse puutub? Või mida Santa siin öelda on tahab…? Aga kuidas oleks sellise näitega, et kõige parem organite siirdamise spetsialist on praktiseeriv arst…
    (erapooletuse-erapoolikuse?)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga