Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga

Tapeet
Pildil kujutatud tapeet ei ole artikliga seotud.

Juba mõnda aega läkitab Oakrock meile regulaarselt tapeeti risti- ja muu-usust, olleks viljakuselt võrreldav ehk vanameister Buratino enesega. Et tapeedirullid valesse kohta veerenuna aupakmatute diskussioonide ohvriks ei langeks; et vaidlused nende kirjutiste Tühja Teemasse sobivuse üle vaest teemat ilmaasjata ei risustaks; et Koioti hambad kivikõvu klusiile lutsides auklikuks ei kuluks — saagu esimese järgu kapikristlase auastme õigusega välja teeninud Erise alandliku teenri Oakrocka epistlid siia teemasse kokku.

Noli nothis permittere te terere!

Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

682 Replies to “Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga”

  1. Oakrock ütles:

    Idas on võimalik õpetajaks saada kohe peale kundalini ärkamist (ka juhul, kui see energia tõuseb ainult 3 esimest tshakrat, mitte ei jõua pealael olevasse), olles enne tegelenud mingi kindla raja järgimisega. Ei oska nende teadmisi hinnata, kuna isiklikult ei ole kokku puutunud, kirjapandu mind ei rahulda. Õpetajaks peaks saama peale selle, kui ta kundalini energia on ärganud, jõudnud kõrgeimasse tshakrasse ja isik on saavutanud tasakaalu. Eestis olevatest nn. õpetajatest tuleb küll eemale hoida.

    Uustulnukaid e. õpilasi on idas traditsiooniliselt õpetanud ka vanemad õpilased. Vanemaid õpilasi nooremad õpetajad ja nooremaid õpetajaid õpetajad. Koolkonna Õpetaja (juhul, kui on tegemist katkematu ja autetntse õpetusega) on omakorda teatepulga üle võtnud eelneva põlvkonna Õpetaja(te)lt.

    Räägitakse tühjusest (pikad artiklid, mis mõistuse sõlme keeravad), see on reaalses elus mõtlemise peatumine. Kui ma parajasti ei mõtle, siis on pea tühi.

    Jah, tühjust saab kirjeldada kui mõtete peatumist. Aga tühjuseks nimetatakse näiteks võitluskunstides ka seda, kui sa vastase lööki vastu ei võta, astud eest ära.
    Tühjus ja “ma parajasti ei mõtle” on erinevad asjad.
    Mõtete tühjust on raske saavutada, see on seisund, mis algul kestab mõned hetked. Pikema aegne tühjus on seotud füsioloogilise seisundiga, hingamisega. Kui veres on piisavalt hapnikku, siis pea töötab-mõtleb. Kui sa meditatsioonis hingad 5. minuti jooksu 1 kord, siis on see seisund, kus saab öelda, et pea on tühi. Meistrid reguleerivad kopsudega hingamise veel harvemaks, appi võetakse alternatiivne hingamine, et mitte kahjustada organismi.

    Idas on suur saladus – so hm printsiip (Ernest Muldashev „Kellest me põlvneme“), mille järgi iga inimene on kohustatud tegelema eneseteostusega, liikudes headuse poole. So tähendab Mina olen see; hm Ma olen ise. Teosta end iseseisvalt. See peaks välistama õpetaja autoriteedi. Ka Gunnar Aarma toonitas pidevalt teise arengusse sekkumise keeldu.

    Ma pole kumbagi lugenud. Pelgalt vooruste peal pole tühjuse seisund saavutatav. Tegelemine eneseteostusega nõuab ikkagi praktikat(e teostamist). Praktika kirjeldused aga praktiliselt puuduvad. See on see pool, kus sul on abiks õpetaja. Paberkandjal on teostamise filosoofiline pool. Mittesekkumine ehk kraad vingem ütlemine-„tappa Buddha“ tähendab seda, et ei saa kopeerida autoriteeti . Kuigi teie mõlema eesmärk on üks, siis selleni jõudmise teed on ikkagi erinevad.

  2. Oakrock ütles:

    Igasugused illusioonid kaovad, kui areng lõpule jõuab. Ma ei pannud mõtlemise peatumist tähele ja seega ei tea ajaliselt kaua mõtete korrastumine aega võttis. Tulemuseks on illusioonide ja moonutustevaba mõtlemine. Tähtis on kahelda kõigis ja kõiges, kontrollida erinevatest allikatest kõiki suuri „tarkuseteri“.

    Ma ei mõista muud kosta, kui et siin teab anda lõpliku hinnangu, kas tegu on illusiooni või tõelise arenguga, inimene, kes “näeb”. Eelneva (ja järgneva) jutu põhjal julgen öelda, et tegu on eksitusega, vähemalt mingil määral. Liiga palju on vastand(a/u)mist ja enda ning iseseisvuse üleshaipimist. Areng on lõpul siis, kui on tunne, et mina olen sina, ma mõistan sind. Sina on teine inimene, loom, taim, maailm.

    Ei tohi kalduda ei askeesi ega liialdustesse. Erinevate õpetuste moraalireeglid teevad elu lihtsamaks, kuna need on kehtestatud inimese kaitsmiseks. Absoluutse vabaduse vilju me praegu maitseme – erinevad psüühilised haigused.

    Ei tohi? Aga kui see on minu tee, siis kes keelab? Ühe jaoks on askees ja liialdused juba nädalane meditatsioon, lihatoidust keeldumine. Tiibeti laamad, et minna järgmisele tasandile mediteerivad koopas üle kolme aasta. Ja moraalireeglitega on siin vähe pistmist.

    Alguses on kannatused väga suured, need on seotud kundalini kui seksuaalenergiaga. Võib öelda, et normaalne maailm keeratakse jalgadelt peapeale. Meeste kannatusi ja peataolekut näitab rock staaride heitlik elu. Naiste kannatused ei erine eriti palju, aga siin aitab endale rangete moraalsete reeglite kehtestamine, ilma nendeta on allakäik garanteeritud.

    Kundalini pole mingil juhul seksuaalenergia. Seksuaalenergia on seotud alakehas asuva energiakeskusega. Seksuaalakt, lõpetatud seksuaalakt ehk siis seemnepurse tähendab küll suurt energiakadu, aga see energiakadu ei ole katastroofiline, sest on teatud praktikatega-harjutustega taastatav. Ka selleks, et seksuaaliha põhjustatud kannatusi vähendada, on vastavaid harjutusi. Moraaliga sugutungi ohjata… vabandust, aga vanduma ajab. Milleks selline märterlus? Selleks ongi õpetajad ja jalgratta leiutamine tänapäeval on küll pigem rumaluse ja eneseupitamise märk.

  3. Oakrock ütles:

    Probleemiks on tegelikult see, et religioonid on muutunud kindlate rituaalide täitmiseks, ära on unustatud põhisisu, milleks üldse religiooni vaja on – muuta inimesed ja nende elu paremaks ja täisväärtuslikuks.
    Paljud usujuhid ise teglikult ei usu jumalat, seega on nende tegevus puhas inimestele valetamine ja nendega manipuleerimine. Kellele on vaja alandlikke, mõtlemisvõime minetanud olendeid? Vastupidi väärtuslikud on iseseisvalt mõtlevad inimesed, seda toonitatakse ka kõigis tarkuseõpetustes.

    Religioon kui rituaal, ma ütleks isegi –toode, mida tarbida- on tavainimese osa. Religioonide kõrgeim eesmärk on end “välja kirjutada” planeedilt Maa ja lunastada endale koht paradiisis, parematel jahimaadel, taevas jne. kus kuidas seda kohta siis ka nimetatakse.
    Seda teed aga saab igaüks käia ikka üksiti. Lubadused kollektiivselt kohe õndsuses supelda, on lollidele, kuigi ajutiselt isegi toimiv. Ja uimast ärganud on kõige kibedamad religiooni vaenlased. Kui nad teise äärmusesse kaldumise asemel asja kaine mõistusega vaadata ja analüüsida suudaks, vaat see oleks arenguline hüpe.
    Alandlikkus, muide, on üks võimalik tee saavutamaks eesmärki. Alandlikkus ei tähenda kindlasti mõtlemisvõime puudumist, kuigi paljud just seda kristlaste alandlikkuse all mõtlevadki. Alandlikkus on tugevuse märk, kui ta on südames. Alandlikkus on paindlikkus just nagu vesigi, mis voolab ümber kivi, aga ikkagi voolib kivi.
    Iseseisvalt mõtlemine on oskus teiste ja enda kogemustest õppust võtta ja oma tee selle alusel üles ehitada.
    Alandlikkus on siin teises värvingus ja sellisena ei ole alandlikkus ja iseseisvus vastandid, vähemalt religioossetes õpetustes mitte.

  4. @vice versa:

    Kui eeltingimused täidetud (kundalini ärganud) toimub areng iseenesest. See kehtib väheste jaoks ja sel juhul on õpetaja olemasolu tänapäeval mittevajalik. Ma ei tea midagi arengust inimeste jaoks, kelle kundalini on ärkamata.

    Ingvar Luhaäär on teoorias tugev, kuid tema praktika paistab olematu olevat (ajakirjas toodud artikli alusel). Müsteeriumikoolides kasutati arvatavasti nii muusikat (nt. dervishi tantsud, millest on kirjutanud Gurdijev, kaasajal oleks vasteks rock muusika) kui ka orgiaid.

    Aga tühjuseks nimetatakse näiteks võitluskunstides ka seda, kui sa vastase lööki vastu ei võta, astud eest ära

    Seda võib kutsuda tajuks. Tajumata vastase liikuma hakkamist, siis pole ka kuhugi eest ära astuda. See tunne on mul olemas.

    Mõtete tühjust on raske saavutada, see on seisund, mis algul kestab mõned hetked. … Kui veres on piisavalt hapnikku, siis pea töötab-mõtleb. Kui sa meditatsioonis hingad 5. minuti jooksu 1 kord, siis on see seisund, kus saab öelda, et pea on tühi.

    See on pidev seisund. Millised füsioloogilised protsessid organismis toimuvad, ei oska seletada.

    Tegelemine eneseteostusega nõuab ikkagi praktikat(e teostamist).

    Te vaatate praegust tegelikkust, kus on infoküllus. Milline on õige ja milline vale praktika?
    Enamik nendest teooriatest, mida levitatakse on õhku täis ja suunatud raha teenimisele.

    Praktika kirjeldused aga praktiliselt puuduvad. See on see pool, kus sul on abiks õpetaja

    Kes garanteerib, et õpetaja on asjadest õigesti aru saanud. Mitte keegi. Massiliikumiste puhul on areng välistatud.

    Eelneva (ja järgneva) jutu põhjal julgen öelda, et tegu on eksitusega, vähemalt mingil määral. Liiga palju on vastand(a/u)mist ja enda ning iseseisvuse üleshaipimist. Areng on lõpul siis, kui on tunne, et mina olen sina, ma mõistan sind. Sina on teine inimene, loom, taim, maailm.

    Minu seisukohad lähevad tõesti vastuollu praegu levitatavate õpetustega. Need on minu arengukogemused, mida on keeruline seletada inimesele, kes seda ise läbi elanud ei ole. Teie poolt mainitud tunnetus on olemas, seletada seda ei oska!

  5. Ühe jaoks on askees ja liialdused juba nädalane meditatsioon, lihatoidust keeldumine. Tiibeti laamad, et minna järgmisele tasandile mediteerivad koopas üle kolme aasta.

    Askeesi mõttetust toovad välja nii Buddha, Jeesus kui Zarathustra.

    Kundalini pole mingil juhul seksuaalenergia. Seksuaalenergia on seotud alakehas asuva energiakeskusega.

    Ma ei teadnudki, et valed seisukohad on nii levinud, ja õpetused nii vildakad. Vastupidi: Kundalini on just nimelt seksuaalenergia ja ei midagi muud. Kõik vanad religioonid olid orgastilised, ja eesmärgiks oli pühendatu jaoks saavutada tasakaal, et vabastada nad materialistlikest väärkujutelmadest. Kristlus võttis üle vanade religioonide rituaalid, kuid sisu visati üle parda.

    Ka selleks, et seksuaaliha põhjustatud kannatusi vähendada, on vastavaid harjutusi. Moraaliga sugutungi ohjata… vabandust, aga vanduma ajab. Milleks selline märterlus? Selleks ongi õpetajad ja jalgratta leiutamine tänapäeval on küll pigem rumaluse ja eneseupitamise märk.

    Minu areng ei toimunud mitte tänapäeval (21 sajandil) vaid siis, kui puudusid adekvaatsed kirjalikud allikad ja ka õpetajad. Minu süüdistamine on alusetu.

    Religioonide kõrgeim eesmärk on end “välja kirjutada” planeedilt Maa ja lunastada endale koht paradiisis, parematel jahimaadel, taevas jne. kus kuidas seda kohta siis ka nimetatakse.

    Vähemasti üldlevinud kristluses on see eesmärk kindlalt saavutamatu. Mäejutluses Jeesus propageerib kitsast teed; mis on isikliku arengu tee.

  6. Lubadused kollektiivselt kohe õndsuses supelda, on lollidele, kuigi ajutiselt isegi toimiv.

    Olen kokku puutunud õnneuimas usklikega, kes keelduvad kategooriliselt uskumast, et nad valel teel on.

    Ja uimast ärganud on kõige kibedamad religiooni vaenlased

    Ei ole kokku puutunud.

    Alandlikkus, muide, on üks võimalik tee saavutamaks eesmärki. Alandlikkus ei tähenda kindlasti mõtlemisvõime puudumist, kuigi paljud just seda kristlaste alandlikkuse all mõtlevadki

    Levinud on kristlik alandlikkus ja orjalikkus, mis välistab mõtlemisvõime.

    Alandlikkus on tugevuse märk, kui ta on südames. Alandlikkus on paindlikkus just nagu vesigi, mis voolab ümber kivi, aga ikkagi voolib kivi.

    Iseseisvalt mõtlemine on oskus teiste ja enda kogemustest õppust võtta ja oma tee selle alusel üles ehitada.

    Alandlikkus on siin teises värvingus ja sellisena ei ole alandlikkus ja iseseisvus vastandid, vähemalt religioossetes õpetustes mitte.

    Need 3 väidet vastavad tõele.

  7. Oakrock ütles:

    Minu areng ei toimunud mitte tänapäeval (21 sajandil) vaid siis, kui puudusid adekvaatsed kirjalikud allikad ja ka õpetajad. Minu süüdistamine on alusetu.

    Selles ma ei kahtlegi, et midagi on toimunud. Aga mis tegelikult… Kui on saavutatud võimed, mida tavainimesed nimetavad ülivõimeteks, siis võib öelda, et on saavutatud edusammud arengus. Ülivõimete avaldumine on selle tõestuseks. Enne seda on õpipoisiaastad ja siin saab vaid jõudu ja edu soovida!

  8. @vice versa:

    Selles ma ei kahtlegi, et midagi on toimunud. Aga mis tegelikult…

    Ma ei teadnud aastaid, miks minu ellusuhtumine teistest erines. Teooriat olen ma enda praktilistele arengukogemustele otsinud juurde viimased aastad. Teil on õigus, et kirjalikud allikad on puudulikud ja neist ei ole võimalik vastuseid leida.

    Ma ei saa aru miks teadus kundalini energia mõjude vastu inimorganismile huvi ei tunne, ju selliseid on liiga vähe. Meenub legend fööniksist, kes tapab end tulle viskudes, et siis tuhast noorena tõusta. On tõenäoline, et sellel legendil on tõepõhi all ja inimene võiks elada täisväärtuslikult tunduvalt kauem, kui ta praegu elab.

    Kui on saavutatud võimed, mida tavainimesed nimetavad ülivõimeteks,

    Mille poolest on telepaatia ülivõime? See on omane loodusrahvastele siiamaani, vanasti oli mobiiltelefon lihtsalt selline!

    Mingil ajal tekkis mul võime tunnetada tulevasi sündmusi ette (see muutus tüütuks), aga sellest on kerge lahti saada. Käituda tuli risti vastupidi, kui tulevikusündmus nõudnud oleks ja pikapeale see võime kadus. Elu peab olema huvitav ja üllatusterohke.

    Kui on määratud saatuse poolt, et ma pean hakkama mingeid tõeliselt erilisi võimeid omama, siis leian ma ka elava õpetaja, kuna üksinda sellega tegelemine võib ohtlikuks osutuda.

  9. @Oakrock:

    Ma ei teadnudki, et valed seisukohad on nii levinud, ja õpetused nii vildakad. Vastupidi: Kundalini on just nimelt seksuaalenergia ja ei midagi muud.

    Mind huvitab, kust see kindel teadmine pärit on. Millisest allikast?

  10. @vice versa:

    Mind huvitab, kust see kindel teadmine pärit on. Millisest allikast?

    Isiklikud kogemused pluss

    Shakti, Kundalini, and the River of Tantra Yoga http://www.swamij.com/shakti.htm

    Kundalini Awakening http://www.swamij.com/kundalini-awakening.htm

    Nendest õnnetutest, kes on kokku puutnud kundalini tõusuga, mida teaduse jaoks olemas pole!: Kundalini Information & Kundalini Network http://kundalini.se/eng/n_engkni_1024.html

    Else Johansen continues:
    – Kundalini arousal especially occurs as an unintentional side effect of yoga, meditation, healing or body-and psychotherapy. Some of the other releasing factors can be: Births, unrequited love, celibacy, intense studies, physical traumas, deep sorrow, high fever and drug intake. But Kundalini arousal can also occur suddenly without apparent course.
    – When the process of Kundalini had lasted in me for about ten years, I was too tired out to be able to earn a living on my own. I went to a doctor and said: “It is completely crazy, my Kundalini has been aroused. What shall I do?” And then I told him about my state.

    – “You are deeply psychotic”, he said. “I will send you to a good psychiatrist. The energy you are talking about does not exist. You have serious misconceptions”.
    – I got sick pay and later disability pension, diagnosed as paranoid schizophrenic, without first having been taken in for a mental examination. No doctor that I spoke to concerning my pension believed my talk about Kundalini.

    – But in the yoga literature I got a reasonable explanation of what had happened to me. Yes, I understood that the secret purpose of yoga and meditation actually is to release the kundalini force. When Kundalini reaches the brain, it is said to be stimulating the brain cells that are normally not used, so that a higher state of consciousness is reached.

    Else Johansen continues and says that the doctors’ ignorance of Kundalini has led to diagnoses like hypochondria, escapism, inflammation of the brain, and calcification of the brain.

    – In a radio program, in which I participated, a psychiatrist said that Kundalini is just an idea, imported from the East through yoga. People hear or read about it, and therefore they think they have Kundalini arousal.

    – But that reasoning does not hold, Else Johansen continues. I have met 250 (1996) people who have had a well-defined kundalini process, and about half of them did not know about Kundalini beforehand. It was a shock to them when the process started. They have been helped a lot, knowing what actually happened to them, because in any case it is an advantage to know what is going on. That they later found an explanation to the odd thing that happened to them, has helped them enormously, because it is in any case an advantage to know what is going on.

    Internet on täis jama, mida võin kinnitada tänu isiklikele teooria otsingutele.

  11. @Märt:

    Lugupeetud Märt!

    Teie nõudmised tõestada mingit võimet või omadust on pärit peaaegu kiviajast, meil EV kehtivad nüüd hoopis uued standardid: Kui suurt valet me vajame? Rein Raud, kodanik 24. märts 2011 07:30 http://www.epl.ee/artikkel/594920

    Lühidalt kokku võetuna seisneb artikli sõnum selles, et inimestel ja rahvastel on informatsioonilise enese-määramise õigus, ainult nemad ise tohivad otsustada, mis on nende kohta käiv tõde ja mis mitte. „Keegi ei saa meid sundida tõde rääkima, kui me seda ise ei taha,” ütleb akadeemik ning rõhutab, et „ei tohi ennast lasta petta ettekujutusest, et ainult tõe mõõgaga on võimalik tagada enda kestmine”. Mida sellele lisaks tuleb kasutada, võib järeldada igaüks ise.

    eneseteadvus ja tarkus pole mitte selleks, et tõde teenida, mida mõned reformatsioonist ja valgustusajast hullutatud inimesed tänase päevani arvavad, vaid selleks, et ellu jääda”

    Mina olen sõnatu ja see artikkel „Diplomaatias“ ajab oksele!

  12. @K_V:

    Kas Te ei pannud tähele Jaak Aaviksoo EPL artiklis „Valed ja pooltõed on olemas ja elus“ 30. märts 2011 07:30 alltoodud lõike:

    Ütlesin, et „ainult tõe mõõgaga ei saa tagada enda kestmist”. Ei ole vaja retooriliselt hüüatada: „Mida sellele lisaks tuleb kasutada, arvaku igaüks ise!” Minul ei ole kahtlust, et kestmiseks on hädasti vaja ka usku, lootust ja armastust, mil on tõega teinekord üsna iseäraline suhe.

    Informatsiooniline enesemääratlus ei teeni ainult ratsionaalset tõde, vaid on kantud ka teistest, valdavalt emotsionaalsetest kategooriatest, nagu usk, lootus ja armastus. Aga ka ilu.

    Fraas „Usk, lootus ja armastus“ pärineb Pauluse 1 Kirjast korintlastele 13: 13 Ent nüüd jääb usk, lootus , armastus, need kolm; aga suurim neist on armastus!.

    Hirmutav on, kui kristlane avaldab alljärgnevaid mõtteid:

    “Osa vaenlastest tuleb hävitada füüsiliselt. Kineetilise relvaga.” 15. jaanuar 2010 02.18 http://www.ekspress.ee/a/28504597

    Operatsioonide eest vastutav poliitik: Jaak Aaviksoo, kolmandat aastat Eesti Vabariigi kaitseminister. Intelligentse inkvisiitoripilguga isamaaliitlane, kes armastab rõhutada ristiinimeseks olemise olulisust ja tunnistab, et see, mis toimub Afganistanis, meenutab teatud mõttes ususõda.
    ……..
    TV: Tapame teatud arvu inimesi ära ja läheb paremaks?
    JA: Jah, mingi hulk inimesi ilmselt tuleb elimineerida.
    TV: Härra minister, te kasutate eufemisme.
    JA: On selge, et osa nendest vaenlastest tuleb sõna otseses mõttes elimineerida. Hävitada füüsiliselt. Kineetilise relvaga, nagu öeldakse.
    TV: Kui palju vastaspoole võitlejaid või tsiviilelanikke, kogemata või olude sunnil, on Eesti kaitseväelased Afganistanis tapnud?
    JA: Vastaspoole langenute kohta on informatsioon üldiselt konfidentsiaalne. Sel määral konfidentsiaalne, et ka mina seda ei tea, kuigi ma ametikoha järgi võiksin teada. Aga ma võin anda mingeid hinnanguid. Korrutage Eesti langenute arvu viie või kümnega ja ma arvan, et te väga palju ei eksi. Mis puudutab tsiviilohvreid, siis ma ei tea ühtegi korda, kus Eesti kaitseväelased oleks seotud intsidentidega, kus tekiks õigustatud küsimus tsiviilohvritest.

    Eesti sõdur Afganistanis – ei koletis ega kangelane
    http://qnne.blogspot.com/2010/.....s-ega.html

    Olen huviga jälginud viimase aja ülekeevaid emotsioone, süüdistusi või kaitseseisu esindavaid artikleid eesti sõdurite teemadel. Ma ei saa lahti tundest, et laias plaanis on tegu Kaitseministeeriumi PR-osakonna möödalaskega: kujutades sõduriks olemise puhul vaid positiivseid külgi ja tehes sõduritest kangelased, teevad nad tegelikult sõjaväelastele karuteene. Iga ametil on varjukülg ja püüdes seda varjata, ongi tulemus käes. Inimesed ei usu sõdur-inglitesse: nad hakkavad halbu asju endale ette kujutama ja tulemus…

  13. Alljärgneva puhul ei ole tegemist aprillinaljaga, kahjuks on see meie tegelikkus

    „Laaneots: rahvas vajab kaitset Lotilate vastu“ http://www.DELFI.ee 16. november 2010 14:58 või „Kaitseväe juhataja: kaitseväelased teenivad riiki ja rahvast pühendunult“ 16. november 2010 http://www.mil.ee/?id=3201

    Kindralleitnant Laaneotsa sõnul vajab rahvas psühholoogilist kaitset, et vastu panna mõjutusoperatsioonidele ja vaenulikule propagandale. „Vastase ja igasuguste lotilate katseid desarmeerida meid vaimselt, lõhkudes ühtekuuluvustunnet ja kaitsetahet, tuleb võtta sama tõsiselt nagu klassikalist rünnakut,“ ütles kindralleitnant Laaneots.

    „Kindralleitnant Laaneots: meie rahval on olemas kaitsetahe“ 24. veebruar 2010 11:32 http://www.epl.ee/artikkel/492575

    Meile on tähtsad ja kallid meie põhiseaduslikud väärtused: iseseisvus, demokraatlik riigikord, kultuuriline järjepidevus, peremehetunne oma riigi suhtes, rahvusriik, kodurahu ja üksteisemõistmine, keskkonnahoid, kodanikuühiskond ja ühistegevus. Oleme üksteise ja maailma suhtes mõistvad ja uuendusmeelsed. See kõik kokku on meie identiteet. Meie ühtekuuluvustunne, meie samastumine rahvana, kes kestab läbi aegade
    ………………
    Eesti elab infoühiskonnas, mis tähendab avatust kogu maailmale ja selle mõjudele. Inimesena ja rahvana ellujäämiseks on lisaks elu ning asjade hoidmisele hädavajalik ka iseendaks jääda ehk säilitada rahva ühisväärtused ja identiteet. Tulevikku on võimalik rajada vaid ühistele hoiakutele ja tõekspidamistele. (Kas midagi sarnast nõukogude inimesele?)

    Infoajastul aga on peamiseks eesmärgiks saavutada ülemvõim inforuumis ja inimeste peades. See ülemvõim määratleb informatsioonivälja arengu, suunad ja päevakorra ning määrab selle, millest räägitakse, mida arutatakse, aga ka selle, mida mõeldakse ja tehakse.
    ……
    Need on vaid mõned killud infoühiskonna strateegilistest lahingutest, mis käivad eetris ja meie peades. Paraku ei saa vaenulike mõjutusrünnakute tõrjumisel loota ainult talupojatarkusele, sest suured riigid kulutavad selleks rindejooneta sõjaks miljardeid. Eesti vajab immuunsüsteemi. Meie rahvuslik psühholoogiline kaitse tuleb üles ehitada laiapõhjalisele ja tugevale alusele. Siis ei lõhu välismõjutused ja kriisid meie sisemist sidet, ühiskonda ja riiki tervikuna halbadel aegadel ära.

    Siin seletatakse seda infosõda natuke lahti: Erki Varma: „Oleme infosõja ja mõjutuskatsete eesliinil“ http://www.ekspress.ee/news/ar.....d=32985561

  14. Sorry, ma alles leidsin Erki Varma artikli kommentaariumis infosõja kohta USA-s külma sõja ajal:

    psüh sôda, 07.09.2010 12:30
    Ja selle infosôja eesmärgiks on meie oma elanikkond- sisuliselt on sôjaväelased valitsuse heakskiidul infosôja kuulutanud oma rahva vastu, kuigi sôda peaks pidama ju vaenlase vastu. On siis oma riigi kodanikud oma valitsuse vaenlased?

    Külma sôja perioodil käis intensiivne infosôda läänes ja eriti USA-s NSVL vastu.

    Soome televisooon näitas dokumentaalfilmi, kuidas hirmuôhkkonda USA-s loodi. See algas lastele koolides ja lasteaedades tuumakaitse algtôdede ôpetamisega, jätkus igapäevastes uudistes, Hollywoodi mängufilmides ja poliitikute kônedes.

    Kui siis julgeolekueksperdilt küsiti, kas tôesti USA kartis venelaste rünnakut, siis ta ütles, et loomulikult mitte- venelaste sôjatehnika polnud sellisel tasemel, et USA-d rünnata, lisaks valitsesid USA ja NSVL vahel lugematud kokkulepped sôjategevuse ennetamiseks. Kuid ta mainis, et tarvis oli ameeriklased uskuma saada, et venelased on oht ja ei tekiks prostesti oma ühiskonnas valitsevate tingimuste suhtes. Et rahvas kiidaks heaks suured sôjalised kulutused, lugematud sôjaväebaasid ja isikuvabaduste piiramise, totaalse nuhkimise.

    Tegemist oli eelkôige psühholoogilise sôjaga oma elanikkonn vastu.

  15. Oakrock ütles:

    Soome televisooon näitas dokumentaalfilmi,

    Kahjuks on allikaviide puudu.

    Oakrock ütles:

    Kui siis julgeolekueksperdilt

    Kahjuks on allikaviide puudu.

    Oakrock ütles:

    Tegemist oli eelkôige psühholoogilise sôjaga oma elanikkonn vastu.

    Kahjuks on allikaviide puudu.

  16. @dig:

    Ei viitsi rohkem otsida: Aga mingit filmi sellest ajast olen minagi näinud, kus reklaamiti isiklikke pommivarjendeid koduaias. See oli naljakas!

    Paanika kohta: Fear and Panic in the 50s
    http://docs.google.com/viewer?.....gXK9hDWiog

    Test Yourself: How Panic-Proof are you?
    http://www.pbs.org/wgbh/amex/b.....cquiz.html

    Fear of Nuclear Weapons
    Treatments and tips for overcoming your Fear of Nuclear Weapons. http://www.fearofstuff.com/obj.....r-weapons/

    In the 1950’s a public safety campaign was launched called “Duck and Cover” (see video below). The emphasis of this public service program was to help children understand what might happen in the event of an atomic bomb. This national emphasis instilled enough fear into adults that bomb shelters were erected and fear gripped a nation. By extension that fear was often passed along to children and grandchildren who remain wary of bombs to this day.

    It may seem very easy to see the fear this program may have perpetuated in the midst of trying to help prepare the U.S. population for the potential of an atomic bomb attack. In retrospect, however, the bombs never came – shelters were related to storage rooms – things seemed to go back to normal – except for the nucleomituphobe who still lived with the fear of a bomb attack at any moment. This fear is a classic example of a phobia being passed from one generation to the next. On the other hand Hollywood has also delivered several doomsday scenario movies that also perpetuate the view that mankind will be obliterated by nuclear weapons. This serves to heighten the fear in many.

    Film selleaegsete hirmude kohta: Panic in Year Zero! (1962) http://www.imdb.com/title/tt0056331/

    A family of four leaves Los Angeles for a camping trip just before a nuclear bomb destroys the city. As lawlessness prevails, the father must fight to keep his family alive.

  17. @Kriku:

    Euroopa segarassiliseks muutmine otsustati ära ju pea sada aastat tagasi.
    Mis mõttes?

    Euroopa Liidu Isa Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi sõnastas tuleviku rassi järgmiselt:

    Race of the Future Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Race_of_the_Future
    Count Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi distinctly advocated race mixing in his 1925 Practical Idealism:[1]

    “The man of the future will be of mixed race. Today’s races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.”

  18. Oakrock ütles:

    Ei viitsi rohkem otsida: Aga mingit filmi sellest ajast olen minagi näinud, kus reklaamiti isiklikke pommivarjendeid koduaias. See oli naljakas!

    Ja tulus.

  19. @Kriku:

    Vikipeedia andmetel ei venita mauride võimu Hispaanias kuidagi 17 sajandini, vaid ainult 15 sajandini, kuna 1492 langes hispaanlaste kätte mauride viimane kants Granada.

    http://et.wikipedia.org/wiki/Hispaania

    Islami võimu langus ja taasühinemine

    Termin Reconquista (“taasvallutamine”) on kasutusel, et kirjeldada sajandite pikkust Hispaania kristlike kuningriikide laienemist Pürenee poolsaarel. Rekonkista alguseks peetakse aastat 722, mil loodi Astuuria kuningriik, kõigest 11 aastat pärast mauride sissetungi. Juba 739. aastal aeti moslemi väed välja Galiciast, kus asus keskaegse kristluse üks pühamaid kohti – Santiago de Compostela. See, et Al-Andalus ülejäänud Hispaaniast taifa (moslemi maaüksus Hispaanias) kuningriiki irdus, aitas kaasa kristlike kuningriikide laienemisele. Kui 1085. aastal vallutati tagasi Toledo, oli peaaegu kogu põhjapoolsem osa Hispaaniast tagasi vallutatud. Peale moslemite taganemist ja väljarännet Hispaaniast 12. sajandil, langesid 13. sajandil sellised suured mauri kindlused, nagu Cordoba 1236 ja Sevilla 1248. Mauridele jäi vaid Granada. 13. sajandil laiendas Aragóni kuningriik oma piire üle Vahemere Sitsiiliani.

    1469. aastal ühendati Kastiilia ja Aragóni kuningriigid Isabel I ja Fernando II abieluga. 1492. aastal vallutas ühendatud kuningriik Granada, viimase Ibeeria poolsaare mauride kantsi, 781 aastat islami võimu all olnud linna.

  20. Mitte keegi Teist ei pannud Kalergi tausta tähele! Segatud rassi juuri tuleb sealt otsida.

    http://en.wikipedia.org/wiki/R.....ve-Kalergi

    Richard Coudenhove-Kalergi was the second son of Heinrich Coudenhove-Kalergi (1859-1906), an Austro-Hungarian count and diplomat of mixed European origin, and Mitsuko Aoyama, the daughter of an antiques-dealer and oil tycoon in Tokyo. (1874-1941).

    Whittaker Chambers described the future originator of Pan-Europe as “practically a Pan-European organization himself”. He elaborated: “The Coudenhoves were a wealthy Flemish family that fled to Austria during the French Revolution. The Kalergis were a wealthy Cretan family. The line has been further crossed with Poles, Norwegians, Balts, French and Germans, but since the families were selective as well as cosmopolite, the hybridization has been consistently successful.

    Euroopast ongi viimasel ajal saanud üks suur rahvaste segamise katel. Tõestage vastupidist, kui ma eksin.

  21. @Kriku:

    #117 Kriku 04. aprill 2011 kell 0:24
    Mitte keegi ei ole siin mauride võimust rääkinud. Mine palun oma aedikusse tagasi.

    Teie rääkisite kahjuks, #105 Kriku 03. aprill 2011 kell 23:17 hispaanlased sellist oma ajaloo solkimist vaevalt et andeks annaksid!

    Ei ole 20. sajandi teisel poolel toimunud liikumised kaugeltki ainsad migratsioonid ajaloos. Kustkohast need maurid, kes 17. sajandil Hispaaniast välja aeti, sinu meelest sinna said? Kui aegade algusse tagasi minna, siis geneetikud on seisukohal, et ka põllumajandus laienes Euroopasse immigratsioonilainega.

    Euroopa on seda aastatuhandeid olnud.

    Mitte sellisel kujul, nagu praegu on. Kuni 60-te keskpaigani oli Lääne Euroopa väga konservatiivne ja vanu väärtusi elik rahvuslikkust hindav.

    Te teate vist vähe 60-te noorte sotsialistlikust protestiliikumisest ja seksuaalrevolutsioonist. Siis sai populaarseks ühte heitmine ka mustanahaliste ja valgete vahel. Varasemal ajal oli see pigem erandlik, kuna kutsus esile pahameeletormi.

    On ilus loosung“Erinevus rikastab“, selle all tuleks mõelda ka erinevate rahvusriikide ja nende kultuuri kooseksiateerimist, kuid olukord on lausa vastupidine: Euroskeptitsism viib sõjani ja tõusev rahvusluse laine on Euroopa Liidu suurim vaenlane, ütles Euroopa Liidu nõukogu president Herman Van Rompuy Berliinis. http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=34867769

    „Euroopa suurim vaenlane tänapäeval on hirm. Hirm viib egoismini, egoism viib natsionalismini ja natsionalism viib sõjani,” ütles Van Rompuy. „Tänapäevane natsionalism ei ole sageli uhkus oma identiteedi üle, vaid negatiivne tunne teiste vastu. Meie liit on välja kasvanud koostöö-, lepitus- ja solidaarsustahtest.”

    Hr. Aaviksoo mõtles identiteedi muutmise all vist hoopis seda, et eestlaste rahvuslikud vaated tuleb purustada ja asendada need EL uute nõukogude ajast tuntud internatsionalistlike vaadetega.

    Tegin viite kommentaarile #105 hüperlingiks, sest seoses Oakrocka tarastamisega muutus kommentaaride kohalik numeratsioon. – – dig 2011-04-04T11:28Z
  22. Oakrock kirjutas:

    Mitte keegi ei ole siin mauride võimust rääkinud. Mine palun oma aedikusse tagasi.

    Teie rääkisite kahjuks, #105 Kriku 03. aprill 2011 kell 23:17

    Ära valeta. Oma postituses #105 ei ütle ma mauride võimu kohta mitte sõnagi.

    Oakrocka võiks keegi aedikusse tagasi suunata. Tükk aega suutis ta enam-vähem pinnal püsida, mida tuleb tunnustada, aga nüüd läks jälle käest ära.

    Tegin viite kommentaarile #105 hüperlingiks, sest seoses Oakrocka tarastamisega muutus kommentaaride kohalik numeratsioon. – – dig 2011-04-04T11:28Z
  23. Oakrock ütles:

    Mitte keegi Teist ei pannud Kalergi tausta tähele! Segatud rassi juuri tuleb sealt otsida.

    Mõmõmõhh, isand Kalergi elas vaevalt sada aastat tagasi, aga “rasside” segunemine on toimunud palju kauem. Iseäranis aktiivselt umbes sestpeale, kui Meretaguste Maade Avastamise Aeg kätte jõudis ja sellega seotud tehnilised, majanduslikud ning poliitilised arengud inimeste massilise ühest ilmanurgast loetud kuude jooksul teise transportimise võrdlemisi odavaks ja rutiinseks muutsid.

  24. Teadlastele on Jumal andnud avastada ja leiutada just nii palju kui Tema seda on heaks arvanud. Igavest elu ei ole olemas materiaalsel tasandil, sest kõik, mis puutub meie füüsilisse ihusse, on samavõrdne mullaga ja kõigega mis sealt võrsub ja käib oma elutsüklis. Igavene on aga hing, mis selle füüsilise keha elavaks teeb. Sellepärast ei ole surma sellises mõttes olemas, nagu sellest üldiselt mõeldake. Nn surma korral lahkub hing kehast, ja keha läheb mullatsüklisse, kuid hing ei sure. Vastavalt kehas elamise ajal tehtud otsusele on hinge saatus. kas ta tõmmatakse alla, või tõuseb ta üles. Üles tõusmiseks on vajalik maise elu jooksul teha selgeks oma suhe Jeesusesse. Kes Jeesuse vastu võtab, sellel on igavene elu ja kes Jeesust vastu ei võta, see on kuradi poole peal, ükskõik kui hea inimene ta maises elus oli. Jumala mõõdupuud on teistsugused kui inimeste omad. Jah tõepoolest, tuhanded kaovad igas sekundis alla põrgu väravate poole, sest peale surma ei saa keegi oma hingele teist suunda anda. Sellepärast on vale rääkida Jeesusest ja kristlusest kui religioonist. Religioonil ei ole palju pistmist tegeliku Jumalaga, sest nad ei tunnista tervet piiblit ja nende kohta on Jumal ise ütelnud, et kui nad tervet piiblit ei tunnista, siis olgu nad neetud. Inimesed on teinud ise valiku ja lasevad kuradil ennast juhtida ja oma saatust kujundada selle asemel, et astuda kuradile vastu ja saada igavese elu osaliseks. Igasugune filosofeerimine teiste usundite üle on tühine filosofeerimine ja samavõrdne Punamütsikese muinasjutu aruteluga. Jeesus elab ja armastab inimesi ja ootab kõiki, kuid Ta ei sunni kedagi valikut tegema. Igaüks teeb selle ise.

  25. @Ingmar:

    Miks see kirjatükk imelik on?

    salapärase niiditõmbaja isikulisest olemusest mingi konkreetne pilt, mille toimetaja välja lõikas

    Salapärase niiditõmbaja isikuline olemus – Rahamaailm. Kas Te tõesti pole tähele pannud finantskriisi Euroopas, kus meeleheitlikult üritatakse päästa Saksa ja Prantsuse pankade halbu investeeringuid Kreekas. Poliitikud on ennast kuulutanud kõrgemaks majandusseadustest, viimaseid trotsides on EL võtnud otsekursi kuristikku. Poliitikud ei ole sellest kuristikuteest veel aru saanud, vaid üritavad luua Euroopa Ühendriike, sõites üle erinevate rahvaste tahteavaldustest. Luuakse ka uut „nõukogude inimest“ nüüd EL sees.

    Te ei pannud hr. Rompuy artiklit http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=34867769: „Rahvuslus on Euroopa suurim vaenlane ja viib sõjani“ tähele, kus on öeldud:
    Euroskeptitsism viib sõjani ja tõusev rahvusluse laine on Euroopa Liidu suurim vaenlane, ütles Euroopa Liidu nõukogu president Herman Van Rompuy Berliinis. Endine Belgia peaminister, kes määrati Euroopa Liidu nõukogu presidendiks eelmisel aastal, leiab, et uus rahvuslus põhineb hirmul.
    „Euroopa suurim vaenlane tänapäeval on hirm. Hirm viib egoismini, egoism viib natsionalismini ja natsionalism viib sõjani,” ütles Van Rompuy. „Tänapäevane natsionalism ei ole sageli uhkus oma identiteedi üle, vaid negatiivne tunne teiste vastu. Meie liit on välja kasvanud koostöö-, lepitus- ja solidaarsustahtest.”

    nii et järele jäigi puhas sonimine maailmale liiga tegeva täpsemalt määratlemata tagatoa ümber.

    Miks meid ümbritsevas objektiivses reaalsuses toimuva tagamaade avamine on sonimine?
    Hirmu sisendab inimestesse „vaba ajakirjandus“, hirmutades alates UFOdest ja maailmalõpust kuni terrorismi ja islamiohuga (Eestis Venemaa suunaline hirmutamine). Kreeka kriisiga seoses on jupp aega ilmunud meie ajakirjanduses kreeklasi halvustavad artiklid, mis tekitavad tavainimestes ainult viha kreeklaste vastu. Mina kutsun sellist nn. poliitikat inimestega manipuleerimiseks.

  26. Oakrock ütles:

    Salapärase niiditõmbaja isikuline olemus – Rahamaailm.

    Aa. Härra või proua Rahamaailm, kes Euroopa Ühendriikide (masendavalt saamatu) loomise kõrval või raames korraldab homoseksuaalsusõppusi ja kirjutab mõjukaid arvamuslugusid seitsmesajas keeles.

  27. @Ingmar:

    Loomulikult on Rahamaailma juhtideks inimesed ja kes täpselt millist osa mängib ei tea ka mina. Tegelikult see mind isegi ei huvita!

    IMF eksjuht Dominique Strauss-Kahn kritiseeris mitmel korral Euroopa majanduse juhtimist, nagu Te olete võibolla tähele pannud, vahetati ta meeldiva daami vastu välja. On tõenäoline, et kriitikat Euroopa suunal tuleb nüüd vähem ja abitingimused muutuvad … Järsku õnnestub veel kummi venitada, enne selle järeleandmist.

    Järgneva panin kirja Marvele, kuid kordamine on tarkuse ema: Milleks sõda vaja on? (jutt on III MS) Vastus sellele nõmedale, majandusseadusi eitavale poliitikale peitub järgnevas Neljapäev, Veebruar 24, 2011 Lähis-Ida uudised 23.02.2011: Messia tuleku märgid, http://jvi.planet.ee/blog/?start=20

    Mitmed mõjukad rabid ütlevad, et Araabias toimuvad rahutused annavad märku tulevasest Googi ja Maagoogi sõjast ja peatsest Messia tulekust, teatas juhtiv Iisraeli uudistejaam kolmapäeval. ……. Rabi Michel Yehuda Lefkowitz, näiteks, kirjeldas Ynet News’i artiklis, et see „prominentne rabi“on teadavatel põhjustel „kindel, et Jumal põhjustab seda rahutust, et panna inimesed omale kohale.“ Lefkowitz ütles: „Jumal käib ja alandab (nende tundeid) patust uhkust. Esmalt oli väike tulekahju siin ning riik, mida peeti suureks ja tugevaks, äkki vajas kogu maailma abi. Mitte sõda, ei midagi erilist, lihtsalt väike tulekahju.“

  28. @adi:

    See, kui ma eksiksin, teeks mulle siiralt rõõmu.

    Arengud viimase 20 aasta jooksul on olnud murettekitavad, eriti hull periood hakkas peale 9.11, sellest ajast on üritatud valla päästa III MS, kuid siiani ei ole nad seda suutnud. Selle eest külvatakse hirmu ja viha islamiusuliste vastu, lugege kasvõi eesti kommentaariume, inimeste ajupestuse aste hakkab ohtlikult kõrgeks muutuma. Ma loodan kõige paremat, kuid olen valmis ka kõige hullemaks.

  29. @dig:

    Te räägite siin pidevalt Euroopast, euroopalikest väärtustest, kas Te räägite ikka sellest lusikat nurka visata ähvardavast Euroopast? Kui toimub EL kokkukukkumine, siis ei jää järele mingeid põhiõigusi ega väärtusi. Kui ma kuuluksin seksuaalvähemuste hulka, otsiksin ma juba riiki, kuhu vajadusel emigreeruda, kuna erinevad propagandaüritused on tekitanud seksuaalvähemuste esindajatele palju vaenlasi.

    Õudusunenägu: päästmist võib vajada ka suure Itaalia majandus http://majandus.delfi.ee/archi.....d=49344985

    Itaalia on regiooni suuruselt kolmas majandus ning pärast Kreekat suuruselt teise riigivõlaga eurotsoonis võrreldes kogu majandusega, kirjutab Daily Telegraph.
    Itaalia ettevõtete aktsiad langesid reedel dramaatiliselt. Kõige suuremad langejad olid Itaalia pangad, mis saavad sel nädalal koos teiste Euroopa pankadega teada stressitesti tulemused. Itaalia suurima panga Unicredit Spa aktsiad langesid reedel kaheksa protsenti.
    „Euroopa Liit on reedel juhtunu üle kindlasti mures. Võtmetähtsusega isikud on äkki mõistnud, et see tabab suuri majandusi ja neil on vähe kaitsemeetmeid,“ ütles üks vaatleja.
    Majandusteadlaste sõnul on Iirimaa, Portugali ja Kreeka abipaketid Itaalia potentsiaalse abipaketi kõrval tõelised kääbused. Olemasolevad fondid on selleks ebapiisavad.
    „Fond ei saa hakkama Hispaaniaga, rääkimata Itaaliast. Iga hätta sattuv riik tähendab, et üks panustaja on vähem,“ ütles üks ekspert.

    Euroopal uus murelaps Itaalia
    11.07.2011, 10:46 http://www.ap3.ee/article/2011.....ps-itaalia

    Abipaketid ei tööta, sest majandus pole täppisteadus
    11.07.2011, 07:41 Igor Gräzin http://www.ap3.ee/opinion/2011.....ppisteadus

    Eetika. Kui abipakettide kasuks pole ei majanduslikke, rahanduslikke ega poliitilisi argumente ja seal pole ka vähimatki psühholoogilist usutavust, siis jäävad eetilised argumendid. Eetika aga, nagu psühholoogiagi, on täppisteadus.
    Esimene eetiline argument: peame abipakettides osalema solidaarsustundest Euroopaga. Paari nädala eest kirjutas Prantsusmaa Venemaaga alla lepingud suurte ründelaevade Mistral tarnimiseks, mille vajadusest pole aru saanud isegi Venemaa laevastiku juhtkond. Põhjus, miks Venemaa suure hulga raha prantslastele annab, on poliitilise võla tasumine, et Prantsusmaa toetas ja kaitses Venemaad selle agressiooni käigus Gruusia vastu. Ja Putinil ja Sarkozyl on just ees presidendivalimised. Saksa-Vene gaasitoru rajamine Poola ja Baltimaade vastu – kah teema mõtisklusteks solidaarsusest. Berlusconi-Putini alianss – veel üks. Reegel on: eetika kas kehtib kõigile osalistele või ei kehti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga