Fleimar Troll on meiega!

Obvious troll is obvious

Skeptik.ee lugejatega on liitunud Fleimar Troll isiklikult. Kuna säärase taseme meistreid ei kohta siinkandis iga päev, eraldati aedikufondist vajalikud vahendid eelisjärjekorras ning elav legend on nüüd kõigile vaatamiseks väljas.


Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

58 Replies to “Fleimar Troll on meiega!”

  1. Fleimar Troll ütles:

    Paranähtused on nagu hingeõhk ja väga väga isiklikud, neid on peaagu võimatu veendunud skeptiku juuresolekul esile kutsuda ja veel vähem mõõta, eriti, kui nende nähtuse valdaja on rabeda hingega ja häbelik, nagu tavaliselt

    Tore, olgu meil siis üks Parainimene, kellel on Võime, mida ta lihtsalt ei suuda kontrollida, ja Skeptik, kes ei usu, et Parainimesel Võime ülepea on. Esialgu võiks Skeptik ju Parainimese täitsa kerge südamega rahule jätta – eks me nii enamasti teegi, sest mis sest tülist tühja süüdata.

    Aga siis tuleb see Parainimene välja teatega, et tuldagu tema juurde, ta teeb oma Võimega seda-ja-teist. Müüb või annab niisama, et vaene inimene ei peaks oma tõvega asja ees, teist taga arsti juurde ronima. Ja vat nüüd tõuseb Skeptikul ammusöödud eine keemispunktini, sest eelnõustutu põhjal ei ole Parainimene tegelikult suuteline oma Võimet kasutama ja tegeleb seega nüüd häbitu pettusega. Kas see nüüd just Skeptiku püha kohus on, aga vähemalt ei ole põhjust pahaks panna, kui ta välja ütleb, mida ta Parainimesest arvab.

    Ma mõtlesin üks-ühele tasuta argumenteerimist, mitte makstud gestaapot.

    Lahkheli seisneb ju selles, kas Parainimene suudab teha seda, mida ta väidab end suutvat teha. Argumenteerimine ei tee siin midagi selgemaks, järeleproovimine võiks teha. Selleta saab arutleda ainult varasemate samalaadsete eksperimentide üle, mida on hoopis efektiivsem teha siin kommentaariumis, kus kõik osalised saavad rahulikult oma väidetele katteid otsida, selle asemel et teravas õhkkonnas paljalt mälule loota. Makstud? Arvavasti pole Martinil midagi selle vastu, kui oma väidete tõestaja väljateenitud auhinnast enne või pärast katset loobub.

    Aga rääkides argumenteerimisest, see komm, mis on puhas sõim väljamõeldud omadustega vaenlase aadressil, veenis ka mind lõpuks sellesinase aediku vajalikkuses.

  2. Ingmar ütles:

    Kas see nüüd just Skeptiku püha kohus on, aga vähemalt ei ole põhjust pahaks panna, kui ta välja ütleb, mida ta Parainimesest arvab.

    Arvan, et kus häda näed laita seal minna ja aidata ongi püha kohus. Kuid ma ootaks ikkagi ära, et kas platseeboefekt toimib, ja kas on see suunaga paremusele. Sest ilma selle efektita ei oleks ühelgi parainimesel (ega ka arstil) võimalust. Ja poleks skeptikutelgi sihtmärki.

    Ingmar ütles:

    mis on puhas sõim väljamõeldud omadustega vaenlase aadressil

    Kui väljamõeldud, siis pole ju ka põhjust olla puudutatud, veel vähem solvunud (ja tead ju isegi, mis siis, kui tõele vastab), ning seljuhul võta seda puhta varese kraaksumisena, millena ta ka ehk mõeldud oli. Skeptikud ei ole minu vaenlased (kuigi mul on vist au neile see olla?), kui naljakad naksitrallid — kainuse taha peitunud hellahingelised torisejad. No mis vaenlased! Üleliia rotte või kasse, vaat sellest oleks jama suur.

  3. ps Ingmar, kui oleksin samaselt reageerinud kõigele sellele, mis mulle ja minu kohta öeldud on, oleksin juba laip. Teise üle naerda või kulul nalja heita pole suurem asi väljakutse. Kuid naergem enda üle julgesti, see aitab murda kõik teele jäävad ja kaela sadavad jamad!

  4. inimene ütles:

    Sinu kommentaar ootab moderaatori sekkumist. Moderaator on inimene.

    Heakene siis küll, tore oli igaljuhul. Jõudu ja jaksu teile para-psüühika ohjamisel! Ja veelkord, rohkem huumorimeelt ka enda kulul, kasvõi mokaotsastki …

  5. katrinv,

    Tubli tüdruk, tugev neli, istu! Niisiis, tead sina täpselt, mis toimub seedekulglas hapnikuga ja kuidas see reageerib kõigi toiduainetega? Kuid kas pole mure hoopis selles, et kui enne määras meie toiduainete keemilise sisalduse sinugi tunnistatud aastamiljardite pikkune areng, siis nüüd teeb seda mingi sajandi vanune rahamaias ussike, mida millegipärast nimetatakse teaduseks?

    Hull lugu, aga peale selle, et me hingame gaasilist hapnikku sisse, me joome teda endale sisse vee molekulide koostises olevana ning vees lahustununa, samuti on teda igas söögis, mida me sisse sööme (nojah, kui sa just päris puhast keedusoola ei taha süüa, NaCl).

    Me joome ka „värskendava” komponendina süsihappegaasi, mis meile hingamiseks oleks mürgine, olgugi, et sisaldab lausa kahte hapniku aatomit. Ka puhas hapnik ise oleks hingamiseks liigses koguses kahjulik.

    Ja seda [ilgete vabade radikaalide tekkimist] ilma Evelin Ilvese või teiste toitumisnõustajate osaluseta.

    Milleks need õelad/pedelikud teravmeelitsevad kiljatused? Pole ju nii hull see lugu midagi. Või lõi ta sult mõne mehe üle? Tahad ise esimeseks leediks? Kas poleks mõistlikum teda aidata, kui lihtsalt kibestunud eide moodi tänitada?

    Hingel ja hingel on vahe; veel ja veel on vahe; söögil ja söögil on vahe; soolal ja soolal on vahe; ning O-l ja O-l on vahe. Kui poleks, siis ei oleks nähtud vaeva CERN-i ehitamisega. Või arvad, et Mendelejev lõi maailma?

    Siiski arvan, et ei peaks pükse kandma veendunult. Kas tõesti inkvisitsiooni mõju on ikka veel tunda? Kuid, kui maailm pikali kukub, siis ikkagi sellepärast, et naised lakkasid olemast naised.
    Aga siiski, miks sa isotoobid välja jätsid?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga