Marve infoväli

Tühi väli

Pildil kujutatud militaarrajatis koodnimega Tühi väli ei ole artikliga seotud.

Siinsesse palatisse on kogutud tarkuseterad paljulugenud isand/emand (mittevajalik läbi kriipsutada) Marve infoväljast.

Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

801 Replies to “Marve infoväli”

  1. Kui ajalugu uskuda(viidet kahjuks pole), siis olla ürgajal inimeste keskmine eluiga olnud 18 aastat.Kui ka siis leidunuks fanaatilisi eetika-apostleid ja moraali-jüngreid, poleks meid tänapäeval nii rohkearvuliselt olemas.Praegu on 12-14 aastased samuti suguküpsed, aga kehtivad moraalidogmad ei võimalda potentsiaali realiseerida. Selle asemel hädaldatakse, et naised ei taha sünnitada ja rahvas vananeb ning sureb välja.Lapsed saavat lapsi ja kes vastutab nende üleskasvatamise eest.Samas on üksikuid ja lastetuid, mõttetult igavlevaid tädikesi lademetes.

  2. marve ütles:

    siis olla ürgajal inimeste keskmine eluiga olnud 18 aastat.

    teadagi keskmine eluiga sõltub alati sellest, milline on laste suremus, ürgajal, nagu veel palju hiljemgi, oli see kindlasti märkimisväärselt kõrge.

    Praegu on 12-14 aastased samuti suguküpsed, aga kehtivad moraalidogmad ei võimalda potentsiaali realiseerida.

    menstruatsioon neil ilmselt juba on (juhul kui nad on naissoost), kuid sellest jääb igas mõttes “potentsiaali realiseerimiseks” st sünnitamiseks küll väheseks.

  3. Menstruatsioon tähistab suguküpsust(naistel).Mis mõttes sellest jääb väheks, et sünnitada?Kui viidatakse jälle üleskasvatamise raskustele, siis lapse ilmaletooja ei pea ilmtingimata olema tema kasvataja.

  4. @marve:
    Ma isiklikult küll sellises vanuses oma “potentsiaali rakendamiseks” mingit vajadust ei tundnud, mängisin sama hästi kui nukkudega veel. Moraliseerivate tädikestega ei olnud sel midagi pistmist, ma arvan.

    Eestimaal on praegu (kuigi eks neid ole alati) niigi suur hulk lapsi, kes ei saa täisväärtuslikku toitugi, (olgu selle põhjused siis millised iganes) et ise täisealiseks saades hea tervise juures olla, äärmiselt tobe oleks vististi neile nüüd öelda, et tuleks kohe sünnitamisele mõtlema hakata. Teised lapsed, kel paremini läinud, on ilmselt enamasti ise juba nii arukad, et mitte sellises vanuses last ilmale tuua.

  5. SALVEY-le.Eks kõik taandu valitsemisküsimusele.Keegi on võtnud endale õiguse neid asju teistele dikteerida:kui vanalt?kellega?kus?mis eesmärgil? jne.Muidugi on meil lapsi ülearugi ja neist tegelikult ei hoolita.Aga kui riigiisad hädaldavad väljasuremise ohu üle, siis kahte vastandlikku põhimõtet ei saa korraga rakendada.

  6. marve ütles:

    Eks kõik taandu valitsemisküsimusele.Keegi on võtnud endale õiguse neid asju teistele dikteerida

    Ee… seadusi teeb meil vististi rahva poolt valitud riigikogu…, seal töötatakse seaduseelnõu välja ja esitatakse siis presidendile kinnitamiseks (kes on ka rahvaesindajate poolt valitud)… ei tea väga täpselt neid protseduurilisi asju küll.
    Ise sain lapse kui 21 olin ja tänases üldise suhtumise kontekstis tundub see vanus tõesti justkui lapse sünnitamiseks liiga varajane olevat. Kuid olen näinud ka 17 aastaseid väga tublisid emasid.
    Eks iga üks otsustagu tõesti ise, millal õige aeg on, kuid alla 14 aastased selleks reeglina siiski valmis pole ja nende sünnitused meid väljasuremisest ei päästa.

  7. Seadusi teeb rahva poolt valitud riigikogu…Niipidi on see ikkagi diktatuur,sest reeglina neid eelnõusid rahvaga läbi ei arutata ja ega hästi saagi.Seadused, niipalju kui neid üldse vaja oleks,peaksid sündima rahva enda seest ja keskelt, elulistest vajadustest lähtuvalt.Mingil esinduskogul(riigikogul) oleks neid kinnitav roll. Mina olen näinud ka 12 ja 14 a tublisid emasid, ise 26, kuid ka see oli vara.Väga individuaalne nähtus, mis reeglina diktatuuri ei kannata.

  8. Mitte anarhismi, vaid ana-arhismi ja minu puhul see enam üle ei lähe.Hoopis tugevneb iga päevaga.Ma ei näe mingit põhjust, et peaksin pimesi mingeid autoritaarseid -vanamehi- uskuma, kes on läbi ajaloo tõestanud omakasust, kadedusest ja pettusest kantud valitsemis- ja ülemvõimutsemistaotlusi.Püha kolmainulik triumviraat preestrid-poliitikud-professorid, on nüüd nõuks võtnud kehtestada KIRIIK, mida kutsutakse ka NWO-ks, kuid see pole uus, vaid väga vana maailmakord. Lihtsalt nüüd üritatakse see täiuslikuks lihvida,kaasaegse infotehnoloogia võimsal toel.Ma ei lepi sellega.

  9. marve ütles:

    on nüüd nõuks võtnud kehtestada KIRIIK, mida kutsutakse ka NWO-ks, kuid see pole uus, vaid väga vana maailmakord

    Millal ja mis asjaoludel see NWO ära lõppes?
    Kas ta on praeguseks juba uuesti alanud?

  10. @K_V:

    Kas ta on praeguseks juba uuesti alanud?

    Ja kuidas Te kutsute Saksa-Prantsuse ponnistusi Euroopa liitriigi moodustamiseks?

    Uue euroala majandusvalitsuse juhiks võib saada Van Rompuy http://www.e24.ee/534312/uue-e.....an-rompuy/

    Prantsusmaa ja Saksamaa välja pakutud euroala ühise majandusvalitsuse esimeseks juhiks võib saada praegune Euroopa Nõukogu president Herman van Rompuy.
    Majandusvalitsuse juht valitakse kaheks ja pooleks aastaks, kirjutab EUObserver.
    Prantsusmaa ja Saksamaa saatsid Van Rompuyle viieleheküljelise kirja, milles selgitavad, et uue majandusvalitsuse «nurgakiviks» on 17 euroala riigi kaks korda aastas peetavad kohtumised.
    ……………..
    Kohtumistel veendutakse, et euro stabiilsuspakti järgitakse ning «arutatakse liikmesriikidel tekkinud probleeme ning võetakse kasutusele meetmed, et kriisi vältida.»
    Kirjas toonitatakse, et septembrikuu lõpuks peaksid euroala riigid andma euro päästefondile õiguse osta riikide võlakirju. Seda otsust lükkab tagant Euroopa keskpank, mis möödunud nädalal teatas, et ostab 22 miljardi euro eest Itaalia ja Hispaania võlakirju.

  11. Oakrock ütles:

    Ja kuidas Te kutsute Saksa-Prantsuse ponnistusi Euroopa liitriigi moodustamiseks?

    Mul oleks hea meel, kui keegi teadjam ütleks, mis on või saab olema see NWO.
    Veel tähtsam oleks aga teada, miks ja kuhu see NWO eelmine kord kadus.
    Võiks ta siis soovi korral sama nipiga minema peletada.

  12. @K_V:

    mis on või saab olema see NWO

    Niipalju kui mina sellest aru olen saanud, üritatakse luua maapeal piibellikku paradiisiriiki, paavsti, kui jumala asemiku, vaimsel juhtimisel. Sarnaselt NSVL-ga, mis teadupärast lagunes suure kolinaga.

    miks ja kuhu see NWO eelmine kord kadus.

    Teadlased väidavad, et see piibellik paradiisiaeg on väljamõeldis, kuna meie esivanemad on üksteisel kõri kallal olnud läbi ajaloo. Steven A. Leblanc ja Katherine E. Register „Lakkamatud taplused“ Müüt rahumeelsest ja õilsast metslasest.

    Võiks ta siis soovi korral sama nipiga minema peletada

    Hea öelda, aga tegelikkuses see juba laguneb. Saksamaa majanduskasv on peatunud, see avaldab mõju ka meile läbi Rootsi, kus terendavad silmapiiril probleemid. Probleeme euroga Te vist juba teate. Elame-näeme, kaua see agoonia kestab.

    Merkel – Sarkozy lubasid eurotsoonile karmi kätt http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=55856176

    “Me liigume eurotsooni suurema majandusliku lõimumise poole,” ütles Sarkozy.
    Merkel ja Sarkozy kinnitasid ühtlasi veelkord oma usku ühisrahasse ja märkisid, et jõuliste uuenduste eesmärgiks on euro usaldusväärsuse taastamine. Merkeli ja Sarkozy hinnangul on Euroopa Stabiilsusfond (EFSF) praegu piisavalt suur.
    “Ühisraha tugevdamiseks peab eurotsoonis olema tugevam finants- ja majanduspoliitika,” tõdes Merkel, kes on samuti veendumusel, et euroala majandus vajab karmimat ohjamist.
    ………………….

    See paljureklaamitud Euroopa Finantsstabiilsuse Fond (lühendatult EFSF – European Financial Stability Facility) peaks muutuma Euroopa Nõukogude Sotsialistliku Liitriigi rahandusministeeriumiks!
    …………………….

    “Sarkozy ja Merkeli kohtumine Pariisis valmistas pettumuse, sest ei seal tehtud plaanides jääb vajaka otsustavatest meetmetest, millega eurotsoon kriisist välja tuua,” hindasid õhtul näiteks Charles Schwabi analüütikud.
    “Prantsuse-Saksa kohtumine ei toonud kaasa midagi uut ega kasulikku. Kui see on kõik, mis neil öelda, siis mis mõte on sellist kohtumist üldse korraldada,” arvas omakorda majandusmõttekoja Re-Define analüütik Sony Kapoor.

  13. K_V ütles:

    Mul oleks hea meel, kui keegi teadjam ütleks, mis on või saab olema see NWO.

    Perekond vandenõuteooriaid kurjadest inimestest, katsehiirtest või kosmosetulnukatest, kes tahavad sedasama, mida iga päev — maailma üle võtta. Pirtsakatena, nagu teoreetilised vandenõunikud tavaliselt on, ei taha nad miskipärast poole maailmaga rahule jääda vaid nõuavad tervet.

    Ühiseid jooni on erinevatel NWO-juttudel üsna vähe, erinevatel NWO-jutupaunikutel aga märksa rohkem. Kõige silmatorkavam on paranoia. Põnevad luulud ei ole haruldased.

  14. dig ütles:

    Perekond vandenõuteooriaid kurjadest inimestest, katsehiirtest või kosmosetulnukatest, kes tahavad sedasama, mida iga päev — maailma üle võtta.

    Kuidas sundida-meelitada maailma üle võtma neid, kes seda ei taha?
    Kui ettevõimine õnnestuks, võiksid ehk vandenõuteoreetikudki natuke puhata ja elust rõõmu tunda.
    Rotatsioon peab muidugi piisav olema.
    Ka vägisi maailma valitsema pandutele võib uus amet meeldima hakata.

  15. @K_V:

    Kuidas sundida-meelitada maailma üle võtma neid, kes seda ei taha?

    Need hävitatakse, kusjuures Pike’i kirja järgi likvideeritakse korraga nii kristlased kui ateistid; asemele pakutakse Luciferi õilis õpetus. Mis see on, ärge minu käest küsige, ma ei tea!

    Ajaloost on teada, et UT Messias on Lucifer, seega on tema õpetus välja toodud VT käsuõpetuses 10 käsku + muud moraalikäsud, mida ammu ei täideta!!!

    Kui ettevõimine õnnestuks, võiksid ehk vandenõuteoreetikudki natuke puhata ja elust rõõmu tunda.

    Ennustuste järgi peaks see ettevõtmine läbi kukkuma!

    Ka vägisi maailma valitsema pandutele võib uus amet meeldima hakata.

    Miks vägisi? Võimu juurde ronivad kõik vabatahtlikult.

  16. NWO põhimõtteline kava on hästi kirja pandud George Orwelli poolt raamatus 1984.Pole oluline, kes või kus on tsentraalne keskus, mis käske jagab.Asi on enamiku inimeste pühas usus taolise ülemvalitseja vajalikkusesse, kes kõike kontrollib,teab, jälgib,suunab ja vajadusel karmilt karistab.Orjameelsus, mis hoiab elus Teiste Üle Valitsemise Süsteemi.Kui inimesed ei soovi ise võtta vastutust oma elu otsustuste eest, siis paratamatult sünnib vindi ülekeeramine süsteemi lihvides.Nagu õndsa nõukogudeaja alguses.Enamik läheb taolistel puhkudel truualamlikult kaasa, sest teisitimõtlevaid ja oma elu ise juhtivaid inimesi pole kunagi sallitud.Need, kes võimul ei pruugi olla kurjad ega pahatahtlikud, nad täidavad lihtsalt rolli, mida rahva enamus nõuab.Jutt, et kala hakkab mädanema peast, ei pea valitsemismudeli puhul paika.Viga on inimeste mõttemallides ja käitumismustrites, mis on täielikult automatiseerunud.Eneseteadvus on taandunud tingitud reflekside kogumiks ja seega hästi manipuleeritav.

  17. Oakrock ütles:

    Miks vägisi? Võimu juurde ronivad kõik vabatahtlikult.

    Pärismaailmas varieerub psühholoogiline orientatsioon sotsiaalsele domineerimisele inimeseti tunduvalt ja mõõdetavalt.

    Social dominance orientation (SDO), one’s degree of preference for inequality among social groups, is introduced. On the basis of social dominance theory, it is shown that (a) men are more social dominance-oriented than women, (b) high-SDO people seek hierarchy-enhancing professional roles and low-SDO people seek hierarchy-attenuating roles, (c) SDO was related to beliefs in a large number of social and political ideologies that support group-based hierarchy (e.g., meritocracy and racism) and to support for policies that have implications for intergroup relations (e.g., war, civil rights, and social programs), including new policies. SDO was distinguished from interpersonal dominance, conservatism, and authoritarianism. SDO was negatively correlated with empathy, tolerance, communality, and altruism. The ramifications of SDO in social context are discussed.

  18. Gig, kas ajaloolised totalitarismi- ja diktatuuriilmingud koos genotsiidide ja koonduslaagritega on pelgalt paranoia või luul, kui neid ise pole üle elanud?Mis toidab veendumust, et midagi taolist eriti räiges vormis taas ei korduks?Seda enam, et vastav sotsiaalne orientatsioon teatud isikutel pole kuhugi kadunud ega ka püramiidhierarhiline ühiskonnakord, mis juba iseenesest vastavaid arenguid tingib.See, mida NWO-na oodatakse või kardetakse on religioosse unelma teostus, kus üks jumal tuleb tagasi ja hävitab ühe käeliigutusega kõik kurja ning tema ustavad väljavalitud saavad tänutäheks auväärse koha kõigekõrgema õukonnas.Toda mudelit on lokaalselt pidevalt etendatud, kuid globaalse spektaakli lõppvaatus on veel teostamata.Mina seda küll ei soovi, aga ega pääsu pole.

  19. @dig:

    Kas enam vanemat uuringut ei olnud võimalik leida? See ju lausa kiviajast – 20 sajandi 90-ndad on ammu möödas, ja me elame 21 sajandil! Haritud naistele ei ole võimalik igasuguseid jaburaid müüte omaseks teha, nad seisavad oma õiguste eest. Meestekesksele maailmale lüüakse hingekella!!!

    Prompted by the ubiquitous nature of group-based prejudice and oppression, we developed social dominance theory (see Pratto, in press; Sidanius, 1993; Sidanius & Pratto, 1993a). The theory postulates that societies minimize group conflict by creating consensus on ideologies that promote the superiority of one group over others (see also Sidanius, Pratto, Martin, & Stallworth, 1991). Ideologies that promote or maintain group inequality are the tools that legitimize discrimination. To work smoothly, these ideologies must be widely accepted within a society, appearing as self-apparent truths; hence we call them hierarchy-legitimizing myths.’ By contributing to consensual or normalized group-based inequality, legitimizing myths help to stabilize oppression.

    Kuidas mürgitatakse noorte tütarlaste maailmapilti: Soorollid eesti õppekirjanduses http://www.pshg.edu.ee/files/mariann.pdf

    Vaenlast tuleb tunda, seega võiksid ka skeptikud tutvuda: Feministlik perspektiiv sotsioloogias http://www.ut.ee/gender/pdf/feminism.pdf

  20. Ma ei tea täpselt mida sümboliseerib see kätehoid? Leidsin alltoodud selgituse, kuid see pole piisav.

    Forbesi 100: Merkel on kõige mõjukam naine maailmas, 22 vallalised http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=56422918

    The Triangle as Womans Holy Door’
    Barbara Walker, in her The Woman’s Encyclopedia of Myths and Secrets, outlines how the ancient Mystery Religions greatly honored the triangle as the sign of deity. She notes that the Hindus, too, borrowed this emblem as their tantric (sexual) female Triangle of Life. It was known as the Kali Yantra, sign of the female vulva.
    In Egypt, the triangle was a hieroglyphic sign for “woman.” In ancient Greece, the sexual intent is clear in that the triangle represented the Holy Door, genitalia of the All-Mother Demeter, known as “Mother Delta.”1
    “The triangle was everywhere connected with the female trinity, and a frequent component of monograms of Goddesses,” writes Walker.2
    ……………
    To occultists, the triangle pointing upward represents fire and that pointing downward water. To combine, balance, and unite the two brings dualism, or equilibrium, which is a goal of Freemasonry and a cardinal tenet of all Illuminist religious systems.

  21. @salvey:

    Võid päris kindel olla, et mitte midagi ei sümboliseeri.

    Seda sümbolit kasutavad nii naised kui ka mehed ja sellest on juttu „Teleekraanil näeb siivutuid sheste“ 16. november 2002 http://www.ohtuleht.ee/131247

    Saate “60 minutit” juhi Tiit Made levinud kätehoiak – sõrmed koos, pöidlad suunatud üles, nimetissõrmed alla – tähendab eesti keele viipekeeles otsesõnu naise suguorganit. Ja seda mitte heas toonis…
    “No see tähendab, mnjah…üsna roppu sõna,” muigab viipekeele asjatundja. “Seda v-tähega sõna,” täpsustab ta.
    Sama poosi on usinalt kasutanud teisedki tuntud poliitikud. Näiteks sotsiaalminister Siiri Oviir ja endine majandusminister, praegune Eurointegratsioonibüroo juhataja Hendrik Hololei.

    ……………….
    Üks võimalus on, et nii nad näitavad, et nad on jumalanna teenrid (keskaja musta madonna kultus!!!), aga …

    Tahaks teada kaasaegset, moonutatud tähendust!

  22. @salvey:

    Sorry, ei viitsinud varem otsida, kuid siin on ära toodud terve galerii ropendavaid tegelasi (lehe lõpu poole), ka paavst Johannes Paulus II http://www.bibliotecapleyades......#SEVENTEEN

    Do the Illuminati Secretly Worship the Great Goddess?

    It is interesting that in the Jewish Cabala, we again find use of the triangle as a feminine vulva sign. Of the ten Sephiroth, the third Sephira, or Triad, is deemed of feminine potency. Formed as a triangle, it represents the “great productive Mother, who copulates and is united sexually with the Father.” In effect, to cabalists she is the feminine form of “God.”7

    Just as Masons decry the equality of ordinary women, even denying women the opportunity to become a Mason in most orders, so do Orthodox Jews who practice cabalism openly proscribe and limit women’s rights. Yet, we see that deeply hidden and imbedded in their secret doctrine, both Masonry and Cabalistic Judaism revere and honor the Great Goddess, just as does Roman Catholicism in the form of Mother Mary.

    It may surprise male chauvinists, but the Goddess, the consort of Lucifer, the woman figure whose sign is the downward pointing triangle, reigns side-by-side with Jahbuhlun (Satan) over the Illuminati and its minions.

  23. @Oakrock:
    Aitäh igatahes vaeva nägemise eest info otsimisel, viidatud õhtulehe artikkel näiteks oli päris lõbus lugemine :) Seal on ära toodud ka selline psühholoogi arvamus muuhulgas

    Psühholoog Riina Anton näeb kõnealuses ˛estis signaali võimukuse näitamiseks või iseenda rahustamist. “Eks ta natuke võimukust näitab. Kuid igasugune sidumine – nii sõrmede, käte kui ka jalgade – osutab soovile end rahustada, teisisõnu viitab ärevusele,” ütleb Anton.

  24. KIRIIK on universaalne nähtus, sisaldades kolmainsust kiri-kirik-riik.Kiri tähistab igasugust õpetuslikku teksti või seadusekogu, mida peetakse ülimuslikuks. Kirik on valitsev ideoloogia üldisemalt ja riik poliitiline institutsioon, mis rahvast koos hoiab kahe eelneva abil.Ikka väidetakse, et eestlased on usuleige rahvas, sest ei käi kirikus.Ei vasta tõele.Usklikumat rahvast , kui eestlased annab otsida, aga nad ei vaja selleks kirikut.Nagu homod ei vaja enam kloostrit.Naiste suguorganile viidatakse kui roppusele.Pühad isased on unustanud,kust nad tulnud on.Häbi!

  25. @marve:
    Võiksite ikkagi arsti juure minna (ja kui juba olete käinud, minge uuesti), olete veel päris noor inimene, ei ole hilja, võite abi leida ja oma edaspidiste elupäevade kvaliteeti paranda, arstikunst on tänapäeval päris hästi arenenud.

  26. @salvey:

    OK! Aga mis pidi tekitama paavstil ärevust, kui ta Reaganitega kohtus? Selle pildiallkirjaga „The Pope does it again, with President Ronald Reagan and First Lady Nancy at his side“ on shest hästi näha! Ta paistab ise ka olevat roosa ja rahulik.

    Miks ropendavad (see shest tähendab naise suguelundit ka inglise viipekeeles!) katoliiklased, kes peaksid olema seksist üle? Mis on neil naisega pistmist?

    Paistab, et psühholoog ei ole midagi kuulnudki vandenõuteoreetikute poolt pasundatud vabamüürlaste sümbolitest. Seega on keeruline ka hinnangut anda, kas pole nii…

    Tahan teada selle shesti tähendust, mis sellel meie ajal on!

  27. @Oakrock:
    Kui teie vestluse käigus oma käsi juhtute liigutama, siis oletan, et peate seda ometi täiesti ebateadlikuks ja spontaanseks tegevuseks, millel igasugune varjatud tähendus puudub. Miks peaks see teiste inimeste juures teisiti olema, hoolimata nende ametikohast.

    Kui zestikuleerimisest rääkida, siis meenub mulle Vabaduse laul, kus esinenud taasiseseisvumispäeval sündinud noormees oma (väga sümpaatset) kõnet rohkete käeviibetega ilmestas. See, kui palju ja kuidas keegi zestikuleerib, oleneb ilmselt isiksusest, kogemustest, situatsioonist ja muust taolisest. Mingit varjatud tähendus zestidel võibolla omavahel selleks kokkulepitud näiteks mõnedel spioonidel (kelle hulka ei kuulu ilmselgelt ei paavst ja Angela Merkel ja peol esinenud noormees :)
    Kurtide viipekeel aga ei puutu kuidagi inimestesse, kes oma teadet mingis verbaalses keeles parajasti esitavad.

  28. Salvey, palun selgita mille alusel mind arstile suunad ja mis valdkonnas?Millest järeldad, et olen veel päris noor inimene?(26 käis 1.lapse kohta)Miks sa arvad, et minu elukvaliteet vajab parandamist?Milles seisneb tänapäevase arstikunsti päris hea areng?
    Ikka tüüpiline reageering, kui ei osata midagi sisuliselt vastata, hakatakse materdama isikut.

  29. marve ütles:

    Salvey, palun selgita mille alusel mind arstile suunad ja mis valdkonnas?

    Korratu mõtlemine või luulud torkavad Su kirjutistest silma.

    Miks sa arvad, et minu elukvaliteet vajab parandamist?

    Vaata, meie oleme skeptikud. Meil on sihuke ametlik dogma, et kvaliteetne elu nõuab ümbritseva maailma adekvaatset tajumist ja juhuslikele sündmustele tähenduse omistamine või kurjadest meestest püramiidis luulutamine elukvaliteeti alandab.

    Milles seisneb tänapäevase arstikunsti päris hea areng?

    Näiteks selles, et arstid teavad kenasti, kuidas luulumõtted töötavad ja oskavad neid ravida ka. Need ajad, kus luuludega patsienti kurjast vaimust vaevatuks peeti ja ravimise asemel nahkrihmadega seoti või kividega visati, on möödas.

  30. @salvey:

    Kui teie vestluse käigus oma käsi juhtute liigutama,….. ebateadlikuks ja spontaanseks tegevuseks, millel igasugune varjatud tähendus puudub.

    Kehakeelest olete kuulnud? http://et.wikipedia.org/wiki/Kehakeel

    Kehakeelt võib psühholoogide arust võrrelda ükskõik missuguse keelega – ta koosneb nagu iga teine keel sõnadest ja lausetest. Iga liigutus sarnaneb sel juhul sõnaga, millel on olenevalt kontekstist erinev tähendus (Nierenberg 1997: 11). Väga tähtis on liigutuste kooskõla.Ühel teatud liigutusel – nt käte ristamisel-, võib olla mitu tähendust, olenevalt kontekstist. Me ei saa interpreteerida seda liigutust üheselt, vaatlemata eelnevat ja järgnevat liigutust. Ei tohi kunagi kujundada muljet mingi üksikliigutuse puhul, vaid peab vaatlema nii eelnevat kui järgnevat liigustust, s.t liigutuste kogumit.
    ………..
    Mitteverbaalseid signaale kasutatakse isiklike suhete hoidmiseks ja loomiseks, sõnu aga väliste sündmuste kohta käiva informatsiooni vahetamiseks. Michael Argyle’i andmetel moodustab verbaalne osa 7%, hääletoon 38 % ning visuaalne osa kogunisti 55% terviksõnumist.
    Kui inimese sõnad ning liigutused ei lange kokku, siis tuleks otsustada liigutustest saadud info kaudu, sest see on tõesem. Samamoodi võib liigutuste kogumit jälgides jõuda otsusele, et üks liigutus liigustuste kogumis ei ühti ehk liigutuste kogum pole vastavuses. See annab meile alust arvata, et inimene kas püüab varjata oma tegelikke tundeid või ta valetab. Niisiis, eduka suhtlemise aluseks on kehakeele vastavus kõnega – kui me ütleme üht, mõtleme aga teist, annab kehakeel vastandliku teate, ning kehakeelt tajutakse tõena ning peetakse kauem meeles (James 1998:11).
    ………………
    Paljud poliitikud on kehakeele matkimise alal asjatundjad ning kasutavad neid valijate mõjustamiseks. Kõige enam kasutatakse valelike väljendite varjamiseks nägu. Valetades püütakse naeratada, noogutatakse pead või pilgutatakse silmi. (Pease 1994: 18).
    Valetamisel töötab meie alateadvus meist sõltumatult ning meie kehakeel annab meid. n. –ö. ära. Valetamise ajal kiirgab alateadvus välja närvienergiat, mis väljendub öeldule otse vastupidist kinnitavates liigutustes (Pease 1994: 18).

    Mingit varjatud tähendus zestidel võibolla omavahel selleks kokkulepitud näiteks mõnedel spioonidel (kelle hulka ei kuulu ilmselgelt ei paavst ja Angela Merkel ja peol esinenud noormees :)

    Vabamüürlastel on oma sümboolika. DUNCAN’S Masonic Ritual and Monitor 1866 http://www.sacred-texts.com/ma.....m#contents

    Tõsi siintoodu on ajalooline, on tõenäoline, et viimase 50 -100 aasta jooksul on toimunud olulised muudatused tähendustes?

  31. Dig, ma esitasin küsimused Salvey-le, aga vahet pole.Kui sa konkreetset näidet ei too -korratu mõtlemise- või -luulude kohta, siis on see lihtsalt subjektiivne hinnang ja pole tõsiseltvõetav.Kui teie olete skeptikud, siis mina olen skeptikute skeptik, sest ei poolda ühtki ametlikku dogmat.Maailma adekvaatne tajumine seisneb ka mõistmises, et -juhuslikke sündmusi- pole olemas.Kõik on omavahel tagajärg-põhjuslikus seoses.Miskit ei sünni tühja koha pealt.Kas ükski diktaator polegi kuri olnud?Võib isegi tõsi olla, sest paljud inimesed elavad n.ö. surnuna,sellisel juhul on tegelik surm suur vabanemine.
    Luulumõtetega patsientide kohtlemises on nõukogude perioodist head kogemused.Selle alla kuulusid kõik, kes ei allunud ametlikult tõeks kuulutatud dogmadele.Ega praegu olukord parem ole, lihtsalt võtted on rafineeritumad.Slaaviliku brutaalsuse asemel näeme anglosakslikku siidkinnastsemist.

  32. @marve:
    Vaata, ma arvan nii, et kui inimene on lihtsalt loll, siis pole tõesti suurt midagi teha ja arsti juures käimine üldjuhul ka ei aita. No selle eest võib ju sel inimesel jälle palju jõudu olla, kuigi ei pruugi muidugi. Kui aga ollakse haige (nagu sinu puhul on põhjust kahtlustada), siis on lootust ka jälle terveks saada, mis on ju alati positiivne, olgu siis tegu füüsilise või psüühilise haigusega. Nii et mu kommentaari eesmärk polnud sugugu sinu solvamine.

  33. marve ütles:

    Kui sa konkreetset näidet ei too -korratu mõtlemise- või -luulude kohta, …

    Ühendame siis paare kriipsuga.
    marve ütles:

    Holocauston tähendavat täielikult ohvriks toomist.

    marve ütles:

    Autism üldisemalt pidi tähendama enda maailmas elamist.

    marve ütles:

    Mõiste seagripp ei tulene sõnast siga,vaid sõnast seadus ehk seatud või seaduslik gripp.

    marve ütles:

    KIRIIK on universaalne nähtus, sisaldades kolmainsust kiri-kirik-riik.

    Tartu Ülikooli Kliinikum kirjutab psühhopatoloogiast:

    A. Mõtlemise vormilised häired (disturbances in form of thought)
    1) häired mõistete ja neid tähistavate sõnade kujunemises:
    – mõistete väärastus e. sõna tähenduse moondumine – käibekeeles kasutatavad sõnad omandavad haige jaoks uue, ainult temale arusaadava sisu;
    – neologism – uute sõnade moodustamine näiteks suvalistest silpidest

    marve ütles:

    Meie valitsev ühiskondlik uskumus iseendist on totaalselt võõrandunud. Me ei tea,kes me tegelikult oleme.Sellest kogu segadus.

    marve ütles:

    Aga kuidas elu siis toimib, kui seda ühtset infovälja või substantsi pole..Mis olemasolemist koos hoiab ja kuidas kõik kulgeb..

    marve ütles:

    Pidalitõbi arenes ka riietele ja hoonetele.Kas ei ole analoogiaid kaasaegse meditsiiniga.. Üha rohkem ja aina nooremaid omab mingit eluaegset, nii et siis saad terveks, kui sured.Keegi ei tea haiguste põhjusi.Teadusele on kasulik mitte teada. Muidu oleks mäng läbi.Inimesed on oma võimu ja väe käest andnud. Usuvad kõikvõimalikke ebajumalaid,olgu religioon,teadus,kultuur, poliitika,meedia või meditsiin.Ebajumalaid on palju.Mis puutub piiblisse, siis see on nutikas teos.Mõistmise märksõna on sarkasm.Enamik meie probleeme on selles iidses oopuses kinni.Pimesi uskujaid jagub.

    marve ütles:

    Tõesti, me võime sellele ühisele või mitteühisele, kuidas keegi mõistab, infoväljale, anda mistahes nimetusi.Näiteks jumal,elu,teadvus või olemasolemine.See ju ongi tõestus, et me oleme olemas ja omavahel selle üle arutleme.

    marve ütles:

    Meil kasutatav alfabeedil põhinev kirjakeel ei võimaldagi mõistete tähendusi üheselt määratleda. Selline kiri on välispidise ülemvõimu atribuut. Kellel võim, sellel õigus. Põhimõtteliselt taanduvad kõik probleemid SELLE maailma iseärasustele. Seda ei saa reformidega parandada. Üksnes ära lõpetada, kui piisav arv inimesi selleks valmis on.

    Tartu Ülikooli Kliinikum kirjutab:

    3) mõtlemise seoslikkuse häired:

    – ataktiline e. seosetu mõtlemine (loosening of associations) – loogiliste seoste puudumine üldises mõttekäigus; esineb skisofreenia korral, äärmuslikul viisil väljendub nn “sõnasalatina”/(word salad”)
    – katkendlik e. inkoherentne mõtlemine (incoherence) – mõtlemine, mis ei ole teistele arusaadav; täielikult desorganiseeritud mõtlemine; sõnadel puudub igasugune loogiline seos
    – sümbolistlik mõtlemine
    – paraloogiline mõtlemine
    – resoneerne mõtlemine – õõnes, tühi mõttetegevus
    – autistlik mõtlemine (autistic thinking) – mõtlemine, mis on suunatud sisemaailma elamustele
    – dereistlik mõtlemine (dereism) – loogikale ja reaalsusele mittevastav vaimne tegevus

    Teadupärast ei ole mina arst ja ei pruugi suuta kindlaks teha, kas lause nagu Asi on enamiku inimeste pühas usus taolise ülemvalitseja vajalikkusesse, kes kõike kontrollib,teab, jälgib,suunab ja vajadusel karmilt karistab. läheb pigem suurusluulu alla kui katse filosoofiat teha ilma selleks vajalikke eeldusi ja haridust evimata või paranoilise luulu alla kui katse postuleerida kahtlaste taotlustega ülemvalitsejat, aga konteksti vaadates ei ole see mõtestatud jutt. Pöördu psühhiaatri poole, tema oskab asja täpsemini diagnoosida ja, kui vaja, siis ravi määrata.

    marve ütles:

    Ikka tüüpiline reageering, kui ei osata midagi sisuliselt vastata, hakatakse materdama isikut.

    Mina ei tea Sinu isikust mitte midagi peale nime, mille ise välja käisid — “marve” — ja kirjutiste, mille ka ise välja käisid. Tõenäoliselt ei tea ka Salvey rohkem. Aga siinkandis on päris hulka inimesi, kes oskavad vahet teha tõestel väidetel, väärtusväidetel, demonstreeritavalt vääratel väidetel ja niisugustel väidetel, mis ei ole isegi väärad. Üsna paljud Sinu väidetest, mida ma siinses postituses tsiteerisin, kukuvad sellesse viimasesse lahtrisse.

  34. marve ütles:

    Milline inimene on LIHTSALT LOLL?

    Hea küsimus muidugi :) No ütleme siis, et loll on rohkem subjektiivne sõimusõna. Objektiivsemalt võiks sellega tähistada ehk isikut, kelle IQ jääb tublisti keskmisele alla. (Muide, mu enda viimane IQ test läks üpris kehvasti)

    Millest sa kahtlustad, et mina OLEN HAIGE?

    Paistab, et seda selgitas dig oma eelnevas postituses juba päris põhjalikult.

  35. Dig, tänan põhjalikkuse eest.Võtan viimast mõtet, et minu väited ei ole isegi väärad, kui komplimenti.Igasugune vaidlus antud asjade üle on üsna mõttetu, sest üksteisemõistmine puudub.Mina pole ju ainuke. Kui eksisteerivad tõsiseltvõetavad teadusharud, mis liigitavad inimeste psüühika- ja käitumishälbeid(kusjuures-normaalsus- piirdub ainult viie konkreetse tüübiga) ning neid siis farmaatsiatööstuse toel ravivad, on probleem laiaulatuslik.Võib isegi öelda, et näiline rahu maailmas püsibki tänu ravimitööstuse võimekusele.Kusjuures iga haigusnähtu vaadeldakse, kui antud ühe isiku isiklikku kiiksu, muidu peaks ju hakkama lahkama ka ühiskonda.
    Mina jään siiski kõigi oma väidete juurde ja ei võta mitte ühtegi tagasi.Tunnistan kohatist kaootilisust, sest mõtteline barjäär, millest läbi tuleb murda, on ränk.Tekib rabelev hirm, et mind ei mõisteta ega lasta rääkida.Siis üritad öelda lühidalt ja palju korraga.
    Õnnitlen, kui teie meelest on ühiskonna ja maailmaga muidu kõik korras.Poleks ainult neid üksikuid hulle, kes segadust tekitavad.

  36. salvey ütles:

    Kui teie vestluse käigus oma käsi juhtute liigutama, siis oletan, et peate seda ometi täiesti ebateadlikuks ja spontaanseks tegevuseks, millel igasugune varjatud tähendus puudub. Miks peaks see teiste inimeste juures teisiti olema, hoolimata nende ametikohast.

    Noh, hästikoordineeritud ja mõnedel juhtudel eelnevat harjutamist nõudvaid käeasendeid juhuslikuks zestikuleerimiseks nimetada küll ei saa. Eriti kui seda teevad inimesed, kes on avalike suhetega hästi kursis. Rockkontserdil näpuviskaja vaevalt kellegile mingit sõnumit saadab, aga kui ikka maailma liidrid avalikkuse ees mitut moodi mõistetavaid käemärke näitavad, siis tekitab see kahtlemata küsimusi.

    http://1.bp.blogspot.com/_j6dN.....0/pope.jpg

    Tea kuidas sellist selle maailma vägevate hulgas laialt levinud sõrmede asetust küll seletada?

    Võib muidugi tervet mõistust ka kasutada. Alloleval pildil osutab noorpõlves maalikunstiga tegelenud poliitik huvitavale maastikuvaatele. Paranoikud loevad sellest zestist muidugi Jumal teab mida välja.

    http://lyuve.com/blog/wp-conte.....hitler.jpg

  37. Teiste üle valitsemise süsteemis on kõik (ülem)võimu küsimus.Keskajal, kui võimutses KIRIK ja Püha Inkvisitsioon tegeles õpetusliku puhtuse eest hoolitsemisega, arenes see ka lõpuks nii kaugele, et hammasrataste vahele jäid täiesti süütud inimesed.Samad sõnad kurikuulsa nõukogude reziimi kohta, kui võimutses isikustatud institutsioon RIIK ja rahvavaenlasteks kuulutati lõpuks ka masinavärgi loojaid endid.
    Kuni teiepoolsetele soojadele soovitustele ei järgne veel reaalseid sanktsioone sundteisaldamise vormis, pole viga midagi.Aga kõik asjad ju ARENEVAD.Eriti jõudsalt kaasaegne arstiteadus, mille tulemusena pole varsti enam ühtegi tervet inimest.Viimane pole minu mõte, on ammu enne mind välja öeldud.Sama kehtib ka muude mõtteavalduste kohta, mida te siin üritate diagnoosiga paika panna.Need on kulunud võtted ja võivad anda efekti, kus teisele augu kaevaja võib ise auku kukkuda. Olge TERVED!

  38. Imearstile läheb inimene vabatahtlikult ja maksab ise.Tavameditsiin röövib kõigilt maksumaksjatelt kohustuslikus korras suure protsendi.Keegi pole huvitatudki sellest, et olla terve ja elada tervena.Oma loovutatud raha eest peab ju vastuteenet saama.

  39. Ja edasi?… Inimene tembeldatakse “arstiabi vajavaks” ja kogu lugu? Kuigi ka selles aktsioonis ei puudunud mängu ilu, on tulemus sellegipoolest kahetsusväärne – Marve lõpetaski meiega oma “sisemiste kobrutuste” jagamise, millest on ju ometi väga kahju! Minule tundus see materjal ülimalt nauditav – ootamatud vaatenurgad, eripärane seostamine (asjatundlik, eriti piiblissepuutuv), sisemiselt huvitavalt loogiline (mida kohe ei tabagi), küll hüplev, kuid väga tihe.. Nagu loomulik mõttejooks ongi – mitte alati viimase peal kaubanduslik, kuid väga inspireeriv. Ka lugemiseks. Muidugi ei puudu kergelt skisofreenilised arendused, kuid vastuolud iseenda ja/või ühiskonnas vaikimisi aktsepteeritud kontseptsioonidega küllap nõnda just avalduvadki, enne kui neid lähemalt analüüsima asuda… Küsimus laiemas plaanis vist taanduski sellele, miks kõik on just nii nagu on ja kas on reaalne, et inimese areng kannaks rahuldustpakkuvamaid vilju?.. Eilne film Norras toimunust kinnitas ju küllaltki Marve avaldust, et lihtsam on kogu “kiikslus” üksikisiku vastutusele taandada, mitte aga uurida, on ehk viga meie kõigi suhtumises.. (mõtteloiduses, sisseelamise oskamatuses, “vendluse” vähesuses)? Kuivõrd tasuks kõne alla võtta näiteks kogukondliku kaasvastutuse kontseptsioon? Kas järjekindel “arsti juurde saatmine” ei ärata näiteks Marves järjekordset B-d (toda Norra antikangelast)? Mis on kindlasti naljaga pooleks öeldud (ma ei soovi Sind, Marge, mingil moel kaitsta, Sina seda ei vajagi) kuid on ju B-lgi omal kombel õigus olnud.. Lihtsalt enesekorralduse piirid on tõsiselt paigast ära nihkunud.. Kas see on aga paratamatu? Milliseks õigupoolest kaasaegne ühiskond meid kujundab?
    Sul on kindlasti veel palju öelda. Tagasi positsioonidele, Marve!

  40. Südamlik tänu Admiirel! Huvitav konstanteering:kergelt skisofreenilised arendused.Mis õigupoolest on SKISOFREENIA?Tõlkeline tõlgendus räägib isiku lõhestatusest.Olen mõelnud, et see võib seisneda nimelt oma HINGE maha salgamises.Inimene võib elada keha ja mõistusega pikka aega, sobitudes adekvaatselt nn reaalse maailmaga. Aga iial ei või teada, millal kellelgi krõks käib.Kindel on vaid see, et käib, isegi kõige paadunumatel skeptikutel.Me võime mõistuse abil väga palju korda saata ja eitada VAIMU , kui sellise olemasolu üldse, kuid elul on omad seadused ja neid ei ole võimalik lõputult eitada ega eirata.Siiski on igal ühel vabadus olla täpselt selline nagu ta soovib.
    Taoliste juhtumite puhul nagu Norras, tunnen mina peategelasega vastupandamatut hingesidet ja mõistan teda hästi.Võib koguni öelda, et tõestub ühtse infovälja olemasolu.Ehk olemasolemise sisemine tasand, kus puudub aeg ja ruum ning lahusolek.Ilma ise kogemata on seda raske mõista.Austagem kõiki inimesi ja hooligem kõigist inimestest, siis ei sünni taolisi ootamatusi.

  41. admiirel ütles:

    Ja edasi?… Inimene tembeldatakse “arstiabi vajavaks” ja kogu lugu?

    Meie mail on niimoodi kombeks, et edasine on patsiendi ja tema raviarsti vaheline ja kõrvalistel ei kõlba sinna vahele kiibitsema minna. Kui me Hiinas elaksime, võiks asi edasi teistmoodi minna.

    Minule tundus see materjal ülimalt nauditav – ootamatud vaatenurgad, eripärane seostamine (asjatundlik, eriti piiblissepuutuv), sisemiselt huvitavalt loogiline (mida kohe ei tabagi), küll hüplev, kuid väga tihe..

    Muidugi ei puudu kergelt skisofreenilised arendused, …

    Häbi Sul olgu silmnähtavalt haiget inimest julgustada arstiabist hoiduma! Oleksid kristlane, oleks tegemist patuga.

    Kuivõrd tasuks kõne alla võtta näiteks kogukondliku kaasvastutuse kontseptsioon?

    Meie mail ei ole niimoodi kombeks. Kui me Nõukogudemaal elaksime, võiks asi teistmoodi käia.

  42. Uue kooliaasta alguse puhul oleks paslik meenutada, et ka Norras AB poolt korraldatud puhastus(tuli)stamine oli sisuliselt nn koolitulistamise juhtum.Just haridussüsteem on see institutsioon, mis hoiab elus SEDA maailma.Et kellelgi ei tekiks mõttejupikestki teistsugustest võimalustest.Isand Dig võib minuga seda arsti juurde ajamise mängu harrastada, kui see talle lõbu pakub. Aga kui taolisi kriteeriume kasutatakse laiemalt, näiteks teatud õpilaste ellimineerimiseks või sildistamiseks, peaks olema tähelepanelikum.Sel juhul on tegemist konspiraatorite poolt märgatud mõttekontrolliga.Laste isikliku initsiatiivi maha surumise ja oma peaga mõtlemise pärssimisega.Arusaaja inimese jaoks on alati küsimus selles, kummal pool lauda istub nn haige, kui jutuks psühhiaatria?Sama kehtib vangla puhul, kummal pool trelle on vabadus?Iga inimene määratleb end ise iga oma sõnaga.Käib ka Digi kohta.Ka mina võin sinu vastu kasutada samu argumente, millega sina mind eeldiagnoosid, aga see on rumalus.Ei tegele sellega.

  43. Jajah. Kui võtta sinu esimene väljavõte, et -holocauston tähendavat täielikult ohvriks toomist-, kui mitte nii, siis kuidas?Mis peitub holokaust-is sisuliselt, et seda tervele maailmale seaduslikus korras peale surutakse, ilma lahti seletamata?Kas see ei käi -mõtlemise vormilise häire- alla? Või mida arvata sinu -trolloloogiast- või -kaminofoobiast-?Sulle ei meeldinud minu -kiriik-. Muudame siis pisut kirjapilti: kiri(i)k.Soovisin rõhutada institutsionaalset ühtsust sõnades -kirik- ja -riik-.Kui sina seda pole veel märganud, siis vaata paremini.

  44. Mille poolest õieti erinevad kõik need ideoloogilised vastased(nt VHK) skeptikute vennaskonnast endast?Ainult sellepoolest, et neil on erinev isikustatud institutsioon, keda teenivad ja kummardavad.VHK tegelastel katoliiklik kristlus ja skeptikutel nn tehnoloogiline radikalism.Sel kombel on enamik inimesi koondunud kõikvõimalikesse organiseeringutesse, sest nii tuntakse end tugevamana, selle kurja ja segase maailma vastu.Keegi ei anna endale enam aru , kes selle maailma võitlusareeniks sätestas, peaasi , et madin käiks.Iga organiseering, kes soovib olla tegija, moodustab üleilmse võrgustiku, mille abil oma tõde ja õigust kuulutada.Selle võimuvõitluse lõpliku tulemuse vormistamise osas on mitmesuguseid endeid, kuid selge on see, et mingi püant peab olema.Nimetagem tulemit globaalvanglaks.Teatud määral on see kindlasti vajalik kogemus, et võimalikult paljud mõistaksid, miks nii kujunes.
    Samas on olemas teine pool inimesi, kes unistavad uuest paremast maailmast ja usuvad, et järgmisest aastast kõik muutub:täheväravad avanevad ja toimub teadvusenihe, mis taastab meie mälu ja tõstab teadlikkust.Tore oleks, kuid tekib kahtlus, kas nii libedalt ikka läheb?Ehk peaks enne analüüsima, kes need täheväravad sulges ja miks?Ja mida see tähevärav üldse tähistab?Kes selle siis avama peaks?Ja kuidas?Kus see asub?Kas kõiketeadvatel skeptikutel on infot?

  45. marve ütles:

    Nimetagem tulemit globaalvanglaks.

    Loen parasjagu üle VALISt; Philip K. Dick kasutas enam-vähem sama tajumuse kohta terminit “must raudvangla”. Teisedki on sellest innustust saanud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga