Juuli

  • Magnet- ja soojusravi võib teha kodus
    Riina Martinson, Pärnu Postimees

    Firma kodulehel on üles loetud 70 tervisehäda, mille puhul tasuks proovida kõnealuseid aparaate. Näiteks sobib seda teha, kui kimbutamas nohu, angiin, kõrvavalu, kuseteede ja suguelundite haigused, veenilaiendid, närvipõletikud, lülisambahaigused, artriidid ja artroosid, samuti sporditraumad.

  • Külvikalender
    Ilmari Karro, Pärnu Postimees

    Kasutajale: esmalt leiame end huvitava päeva ja Kuu asukoha sodiaagis. Viimasena mainitu järel on sõnad “vili”, “juur”, “õis” või “leht”. Edasi taimed, mida külvata või istutada. Samuti võiks arvestada kasvava/kahaneva kuu mõju: esimene neist on soodne taimedele, mille maapealset osa kasutame, ja teine juurviljadele.

  • Sotsiaalministeerium: põhimõtteliselt pole me kodusünnituse vastu

    «Õigusliku regulatsiooni välja töötamine ja kehtestamine paneb paika tervishoiutöötaja kohustuse ja vastutuse kodusünnitusel osalemisel, kuid võlaõigusseadusest tulenevalt võib patsienti läbi vaadata ja talle tervishoiuteenust osutada üksnes tema nõusolekul,» ütles Normet.

    «Sellest tulenevalt ei välista kodusünnituse reguleerimine sarnaste juhtumite kordumist, sest alati jääb võimalus, et kodusünnitust planeeriv naine ei soovi legaalset tervishoiuteenust ämmaemandalt, vaid sünnitab kodustes tingimustes tugiisiku juures viibimisel. Sellises olukorras vastutab naine iseenda ja oma sündimata lapse eest,» lisas ta.

  • Kuus suvemüüti, mis alati paika ei pea

    Ruumis või autos olevad kliimaseadmed põhjustavad haigestumist
    Te ei tohi minna vette pärast seda, kui olete söönud
    […]
    Välgu ajal võib tänu rattakummidele autos turvaliselt tunda
    […]

  • Stephen Fryst saab Jumal

    BBC Fouri direktor Richard Klein ütleb, et tegu on nutika komöödiaga, mis paigutub hästi Monty Pythoni ja tsensuuri teemalisse maailmasse. Tähtsa Jumala rolli astub sarjas Stephen Fry.

    Olgu mainitud, et Fry on ateist.

271 Replies to “Juuli”

  1. NASA on leidnud kena säbrulise udupilvekese 12 miljardi valgusaasta kaugusel pesitseva kvasari lähistel.

    Two teams of astronomers have discovered the largest and farthest reservoir of water ever detected in the universe. The water, equivalent to 140 trillion times all the water in the world’s ocean, surrounds a huge, feeding black hole, called a quasar, more than 12 billion light-years away.

    “The environment around this quasar is very unique in that it’s producing this huge mass of water,” said Matt Bradford, a scientist at NASA’s Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Calif. “It’s another demonstration that water is pervasive throughout the universe, even at the very earliest times.” Bradford leads one of the teams that made the discovery. His team’s research is partially funded by NASA and appears in the Astrophysical Journal Letters.

    A quasar is powered by an enormous black hole that steadily consumes a surrounding disk of gas and dust. As it eats, the quasar spews out huge amounts of energy. Both groups of astronomers studied a particular quasar called APM 08279+5255, which harbors a black hole 20 billion times more massive than the sun and produces as much energy as a thousand trillion suns.

  2. PZ Myers kirjutab kummalisest usuliselt motiveeritud diskrimineerimisvormist Kanadas.

    What has the world come to? Valley Park Middle School in Toronto has made a very special provision to make Muslim students happy: they allow them to use the cafeteria for private prayer (to which I have no objection), and then obligingly segregate the boys from the girls, and because it is so very important, also take the young girls who are menstruating and ostracize them in the back of the room, where they are not allowed to participate. OK, not making them join in a prayer is nice, but the implicit public shaming for their physiological state? Outrageous.

    There’s a petition. Let’s add more names to it.

  3. Mihkel Mutt kirjutab Postimehes mehest, kes on nii suur ja tähtis, et tema üle ei peaks kohut mõistma tavaliste inimeste seaduste järgi.

    Võimalik, et Murdochil tuleb ka USAs tunnistusi anda. Siiski, tema saatust ei otsusta FBI, vaid Wall Street, st tema News Corpi saatus börsil.

    Esitub ka teisi moraalseid küsimusi:

    Raske on aga vältida veel üht küsimust, mis ongi pälvinud mitme kommentaatori tähelepanu. Mis vahet on praegusel skandaalil ja Wikileaksidel?

  4. dig ütles:

    Postimees: Seagripivaktsiin põhjustab narkolepsiat

    Euroopa meditsiiniamet teatas, et Pandemrix-nimeline seagripivaktsiin põhjustab lasted teated juhtudel narkolepsiat , mistõttu peaks seda neile andma ainult viimase võimalusena.

    Suurbritannias on laiali jagatud üle kuue miljoni Pandemrixi vaktsiini. See oli 2009/2010 aasta seagripipandeemia ajal kõige populaarsem vaktsiin, kirjutab BBC. Praeguseks seda ago enam ei kasutata ning kasutamata jäänud partied hävitatakse sügisel.

    Enne imestamist, kas siis PM õigekirja ei tunne, alustaksin PM-i kapsaaeda kivide loopimist sellega, et asjaomasel asutusel on olemas ametlik eesti nimi ja see ei ole teps mitte „Euroopa meditsiiniamet”.

  5. Itaalias on mõningatel ikka väga raske elu!!!

    Mafioosodel keelati vanglas disainerrõivaste kandmine http://www.elu24.ee/?id=508918

    Ucciardone vangla kannab ka hüüdnime The Grand Hotel, kuna maffialiikmed on seal pidanud ka oma sünnipäevi, kust ei puudunud šampanja, vähid ja muud hõrgutised.
    Itaalia väljaanded on elu selles vanglas võrrelnud Hollywoodi filmiga «Goodfellas». Seal mängisid peaosi Robert De Niro ja Joe Pesci, kelle tegelaskujud samuti vanglas laia elu elasid.
    Barbera sõnul ei saa Costa Nostra liikmed enam oma rõivastega «moedemonstratsioone» korraldada.
    …………………
    Teine naine kurtis ajakirjanikele, et kuna ta mehel ongi vaid disainerrõivad, siis sunniti ta meest tavaliste rõivaste hankimiseni alasti olema.
    «Mu mees ei kanna disainerrõivaid eputamise ja jõukuse näitamise pärast, vaid selle tõttu, et need on parema kvaliteediga ja vastupidavamad. Miks mu mees peaks end alandama turult ostetud odavate rõivastega?» jätkas naine.

  6. masendavad kommentaarid enamuses ja rohkelt plusse ka veel saanud. Uskumatu, et leidub selline hulk inimesi, kes sellele veresaunale mingitki õigustust otsivad :( Arvan ka, et see tüüp oleks oma tulistamisele igaljuhul mingi põhjuse suutnud leiutada. Inimesi on ilmas palju ja kahjuks kõik neist pole kenad, mõned on aga lausa jõletised.

  7. Kuna terrorismi õigustajatele vist kausaalsusest rääkida suuremat mõtet ei ole, võiks neile meelde tuletada, kui palju moslemeid Londonis elas, kui Jack the Ripper seal oma misjonit tegi.

  8. @salvey:
    @dig:

    Salvey
    Uskumatu, et leidub selline hulk inimesi, kes sellele veresaunale mingitki õigustust otsivad

    Keegi ei otsi õigustust, vaid tuuakse välja põhjused, miks selline olukord tekkida sai. Seda oleks vaja teha kõige kõrgemal tasemel, et tulevikus selliseid tragöödiaid ära hoida!

    Dig
    kui Jack the Ripper seal oma misjonit tegi.

    Tema pühaks kohuseks oli London puhastada langenud naistest; muide indialasi võis Londonis sel ajal üksjagu elada (tõsi nad olid teenijad).

    Küsimus suurele ringile kumb Teist läheb ja kutsub härra Kallase korrale?????

    „Kallas kutsus kristlikku kultuuri Euroopas ridu koondama“ 18. veebruar 2005 07:43 http://www.epl.ee/artikkel/285535

    Kallas sõnas, et islami usulis-poliitiline eesmärk on lüüa kristlust ning ta avaldas imestust läänemaailma innukuse üle vaikida kogu lääne kultuuri kristlikest alustest.
    Samas kinnitas Kallas, et ta ei käsitle islamit vaenuliku jõuna. «Aga kahtlemata on ta võistleja, võistleja läänemaailmale,» lisas ta. «Selle võistleja tulemises on palju jõudu.»
    …………………
    «On justkui olemas pealiin, mis ütleb, et igasuguseid vähemusi tuleb soosida ja igasuguseid vanu perekondlikke väärtusi tuleb eitada,» tõdes Kallas. «Sallivus on justkui muutunud omamoodi sallimatuks ideoloogiaks.»

    Kallas tõi esile kolm ajendit, mis tõstavad kilbile perekondlikud sidemed ja nende loodud võimaliku turvalisuse.
    Esiteks nimetas ta islami kui maailmavaate levikut ja tugevnemist ning teiseks konservatiivsete väärtuste kaitsele pöördunud mõtteviisi USAs. Kolmandana, ja seejuures enda väitel kõige tähtsamana, nentis Kallas inimlikku mõõdet. «Midagi on ebakindlas maailmas meie enda, inimeste jaoks, justkui puudu. Äkki on see kindlustunne, mida annab kodu ja perekond, vanemad ja lapsed?» küsis ta
    *********************
    Samad seisukohad on väljendatud ka kommentaarides, seega?????????? kus on siin terrorismile õhutamine?

  9. Chicago Tribune kirjutab lapsi ahistanud kitlivendadest, kes kandsid teist värvi kitleid, eelistavad teistmoodi maagiat ja hüüavad end preestrite asemel munkadeks.

    The meeting took place at Wat Dhammaram, a cavernous Theravada Buddhist temple on the southwest edge of Chicago. A tearful 12-year-old told three monks how another monk had turned off the lights during a tutoring session, lifted her shirt and kissed and fondled her breasts while pressing against her, according to a lawsuit.

    Shortly after that meeting, one of the monks sent a letter to the girl’s family, saying the temple’s monastic community had resolved the matter, the lawsuit says.

    The “wrong doer had accepted what he had done,” wrote P. Boonshoo Sriburin, and within days would “leave the temple permanently” by flying back to Thailand.

    “We have done our best to restore the order,” the letter said.

    But 11 years later, the monk, Camnong Boa-Ubol, serves at a temple in California, where he says he interacts with children even as he faces a second claim, supported by DNA, that he impregnated a girl in the Chicago area.

    Sriburin acknowledges that restoring order did not involve stopping Boa-Ubol from making the move to California. And it did not involve issuing a warning to the temple there. Wat Dhammaram didn’t even tell its own board of directors what happened with the monk, he said.

  10. Oakrock ütles:

    Keegi ei otsi õigustust, vaid tuuakse välja põhjused, miks selline olukord tekkida sai. Seda oleks vaja teha kõige kõrgemal tasemel, et tulevikus selliseid tragöödiaid ära hoida!

    Maa peal elab miljardeid inimesi, seda, et mõni mingi seosetu jura valmis kirjutab ja siis enesele tähelepanu saamiseks süütuid ja relvituid inimesi kõmmutama läheb (ja sealjuures kujutleb, et on millegi vajalikuga hakkama saanud), ei olegi kahjuks kunagi täiesti välistada võimalik. Selline on minu arvamus. Politsei oleks võinud vähemalt veerand tunniga kohal olla, see oleks võimaldanud ka rohkem elusid säästa.
    Kallase artiklit ei viitsi ma lugema hakata, mul on meeles tema kunagine raadio esinemine, (vist uue Eesti aja algul kusagil, ei mäleta ta täpset ametiposti tollal, võis olla miskit ametiühinguga seoses) palju aastaid tagasi, kus ta kõrgete kartulihindade üle poes pahandas. Sellest ajast alates ei suuda ma seda inimest ausalt öeldes tõsiselt võtta. Mitte et minu võtmistel või mitte võtmistel oleks mingit tähtsust.

  11. @uurija:

    Midagi paremat lugemist ei oska soovitada, kui praktikute arvamused:

    USA keskpankur: riik laheneb maksejõuetusele http://www.e24.ee/?id=407465
    24.03.2011 01:26
    aivaka : «Kui jätkame teel, millele rahandusvõimud on meid pannud, siis muutume maksejõuetuks, küsimus on, et millal,» vahendas CNBC Fisheri sõnu.

    USA rahasüsteemi ei saa võrrelda eurotsooni omaga. USA-s on oma, suveräänne (ujuv) raha. Eurotsoonil aga mitte oma ja mitte suveräänne fikseeritud kursiga raha. Vahe on suur: USA võib trükkida oma raha niipalju, kuipalju tema siseturu vajadused seda nõuavad-eelarve ei pea olema tasakaalus ja riigivõla suhe SKT-sse on tähtsusetu näitaja. Kasutamata tootmissressursside korral (nagu praegu) on pigem probleemiks deflatsioon või liiga madal inflatsioon. (minu märkus – Jaapanis on ka iseseisev ujuva kursiga raha)
    Eurotsoon kui fix kursiga võõrraha peab aga hoidma riigieelarveid tasakaalus ning vältima riigivõlga.

    28.03.2011 17:27
    kristjan to never say never : “Härrased, kes arvavad hästi USA suutlikkusest oma võlgu ‘ära infleerida’ alahindavad võlakirjaturu jõudu. Pool USA võlast on välisinvestorite käes ja need on enamasti intitutsioonid, kus eesotsas nutikad ja üldse mitte kannatlikud tegelased. Ajalugu on näidanud, et nn. usalduse kaotus saabub äkki ja ma tahaks näha kuidas USA-l õnnestub võlgu sel teel vähendada”
    Sinu jutt on asjatundmatu. Kui intressimäärad tõusevad, siis võlakirjade väärtus langeb.
    Kui peaks saabuma mingisugune “usalduse kaotus”, siis USA lihtsalt annab võlakirja omanikele nii palju raha, kui need tahavad ja ongi kõik.

    Võlakirjad on elektroolinilsed numbrid fedi kontol, paberis neid enam ei eksisteeri. Võib öelda, et fedis on võlakirja konto ja raha konto, võlakirja omanikud võivad vahetada enda ühed numbrid teiste vastu ja paanikaks põhjust pole. Mitte midagi muud võlakirja omanikud nõuda ei saa, kui neid teisi numbreid, mida kutsutakse dollariteks. Neid dollareid võib USA konsolideeritud föderaalvalitsus piiramatus koguses luua. Anna mulle teada, kui sulle midagi selgusetuks jäi!
    …………………………
    Kristjanil on ka oma blogi, kus ta üritab makromajandust lihtsalt seletada, seal on võimalik ka küsimusi esitada: http://money4nothingchicks4fre.....-sattunud/

  12. @salvey:

    et mõni mingi seosetu jura valmis kirjutab ja siis enesele tähelepanu saamiseks süütuid ja relvituid inimesi kõmmutama läheb (ja sealjuures kujutleb, et on millegi vajalikuga hakkama saanud)

    See mees oli kristlane ja lootis ta oma teoga alustada sõda nn jumala riigi kiiremaks saabumiseks. Ma ei ole tema manifesti lugenud, kuid need kes on (kommentaatorid) väidavad: Martin Helme: Breivik on hull mitte rahvuslane http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=50189675

    Kutt, 26.07.2011 14:20 Kui Breivik tegeles üksi, siis kuidagi juhuslikult on tema manifestis palju juudirahva ülistamist ja üleskutset kristlust omaks võtta.
    Ei tea, kuidas sellised juhused tekivad.
    Tavaliselt sääraselt vaenulikud rahvuslased keskenduvad ikka enda rahva vaenlaste materdamisele ja enda rahva ülistamisele, mitte ei ülistata võõrast rahvast ja religiooni.
    Ei tea, kas see on ka juhus, et Norra valitsus on üsna hiljuti võtnud omaks kindla Iisraeli vastase hoiaku.
    ………………….
    Sellisete värdjate märatsemist oleks võimalik hoida ära, kui jälgida usuhullude foorumeid, kuid sellele ei pöörata isegi tähelepanu. Miks kuulutati kohtuistung kinniseks? Seal oleksid ju kristlikud eesmärgid välja tulnud!!!

    Politsei oleks võinud vähemalt veerand tunniga kohal olla, see oleks võimaldanud ka rohkem elusid säästa.

    Ka mina ei saa sellest aru, kuidas see saabumine nii kaua aega võttis.

  13. uurija ütles:

    Äkki keegi viitsib seletada või anda viiteid, kuidas laenu ülemmäära tõstmine aitab võlakriisist üle saada.

    Ameeriklaste võlakriis seisneb selles, et neil on segastel asjaoludel riigieelarvele lisaks eraldi võlapiiriseadus tekkinud ja see seadus on riigieelarvega vastuolus. Kui võlapiiri tõsta, siis lükkub selle vastuolu realiseerumine kaugemasse tulevikku, kui võlapiir üldse ära kaotada — üldiselt lääneriikides niisuguseid asju eraldi ei ole —, siis on kriisist üle saadud.

  14. Oakrock ütles:

    Sellisete värdjate märatsemist oleks võimalik hoida ära, kui jälgida usuhullude foorumeid, kuid sellele ei pöörata isegi tähelepanu.

    Ei vasta tõele. Paljudes riikides hoiavad korravalvurid usuhullude tegevusel silma peal, aga kuna usuhulludel on paha komme röökida, et politseiriik ja viimnepäev ja FEMA koonduslaagrid, siis ei ole üldiselt kombeks sellest kõva häälega rääkida.

    Edasi, jälgimine ei aita tingimata märatsemist ära hoida. Foorumi lugemine on odav lõbu, aga usuhulludel on paha komme märatsemisest ka niisama fantaseerida ja iga fantaasia peale politseiaktsiooni algatada ei oleks lihtsalt mõistlik.

  15. Kui võlapiiri tõsta

    Kõige lihtsam oleks vast võlapiir ujuvaks muuta. Et liigub koos reaalselt olemasoleva võlaga automaatselt.
    Eks juristid tea paremini.
    Mõte oleks ka.
    Pidevalt meenutada olemasoleva võlataseme kosmilisust.

  16. @K_V:

    Milleks üldse võlapiiri vaja on? Lihtsam oleks see kaotada.

    Kokkuhoiumeetmete rakendamiseks on ka hiiglasuured reservid – sõjalised kulutused nulli!

  17. @dig:

    Paljudes riikides hoiavad korravalvurid usuhullude tegevusel silma peal,

    Ma ei teadnud seda, sorry!

    usuhulludel on paha komme märatsemisest ka niisama fantaseerida ja iga fantaasia peale politseiaktsiooni algatada ei oleks lihtsalt mõistlik.

    See on ka õigus, aga mida siis teha? Igale perekonnale tavalise auto asemele soomustatud limusiin, kuulikindlad vestid selga ja kiivrid pähe. See pole ju elu… Kasutada vana NL ajast tuntud pealekaebajate teenuseid? Demokraatiasse see vist ei sobi!!!

    Olen lugenud koolitulistajate kohta, et nad kõik on oma tegemisi põhjalikult valgustanud suhtlusportaalides. Ka see nõme mõrtsukas arvatavasti valgustas oma tegevusi, suheldes oma mõttekaaslastega. Mingi võimalus peab ju olema kuidas sellised üles leida?

    Kas vastab tõele, et Eesti on üks politseinuk, kes jälgib suhtlusportaalides toimuvat? Seda on ju vähe.

  18. Delfi kirjutab, et hulka inimesi on ametis enese ja teiste veenmisega, et nemad süüdi ei ole.

    Norra tapatalgud omaks võtnud Anders Behring Breiviki islamivastasus ja sidemed paremäärmuslike rühmitustega on sundinud Euroopas viimastel aastatel üha suuremat toetust kogunud paremäärmuslikud erakonnad kaitsepositsioonile.

  19. Oakrock ütles:

    Kokkuhoiumeetmete rakendamiseks on ka hiiglasuured reservid – sõjalised kulutused nulli!

    Ameeriklastel ei ole praegu tarvis kokku hoida, nad peavad oma majanduse uuesti käima saama. Kas Sa Kristjani kirjutisi siis üldse ei lugenud?

  20. Oakrock ütles:

    See on ka õigus, aga mida siis teha?

    Aga miks peaks midagi erilist tegema? Ja miks peaks kohe otsustama, kas ja mida ette võtta?

    Päris maailmas uurivad politseianalüütikud pärast sündmust, mis toimus, kus puudujääke täheldada võis ja teevad informeeritud ettepanekuid siis, kui neil midagi ette panna peaks olema.

    Kas vastab tõele, et Eesti on üks politseinuk, kes jälgib suhtlusportaalides toimuvat?

    Ilmselt mitte, aga portaalides toimuvat ei ole ka tark üle tähtsustada.

  21. Oakrock ütles:

    Igale perekonnale tavalise auto asemele soomustatud limusiin, kuulikindlad vestid selga ja kiivrid pähe. See pole ju elu…

    Mis Sul multikultuurse ühiskonna vastu on ? Rassisõjas vaevlevas 3 maailma murjanislummis elataksegi nii. Enne valgenahaliste genotsiidi.

    Kui me kohe immigratsiooni tagasi ei pööra, on see meie tulevik. Ega Sa juhuslikult valgenahaliste Lõuna Aafrikla Vabariigi asukate igapäevaeluga kursis pole?

  22. @dig:

    Kas Sa Kristjani kirjutisi siis üldse ei lugenud?

    Lugesin!

    Aga sõja pidamine ning demokraatia iga hinnaga Lähis-Ida ja Araabia maadesse eksportimine ei ole vajalik, seega võiks vähendada oluliselt palgalist !!! armeed. Kõikvõimalikke kõrgemaid sõjaväelasi pole rahu tingimustes ka nii palju vaja – koondada. Need tööjõu ressursid võiks ju suunata tootvale tööle rikkusi looma.

  23. @dig:

    Päris maailmas uurivad politseianalüütikud pärast sündmust, mis toimus, kus puudujääke täheldada võis ja teevad informeeritud ettepanekuid siis, kui neil midagi ette panna peaks olema.

    Idiootide käe läbi hukkunutel ei ole sellest tagantjärele tarkusest midagi kasu! Sündmusi tuleks ennetada.

  24. @Konspiraator:

    Mis Sul multikultuurse ühiskonna vastu on ?

    Mina olen aastaid saanud multikultuursusest aru nii, et iga riigi rahvuskultuuri hinnatakse ja kaitstakse, et riiki elama saabuvad välismaalased õpivad ära asukohamaa keele ja austavad selle riigi kombeid!!! Selline erinevate kultuuride kooseksisteerimine on rikastav!!!!
    See viimastel aastatel avastatud multikulti, mis üritab luua uut „nõukogude inimest“, on ebameeldiv nähtus!

    Kui me kohe immigratsiooni tagasi ei pööra, on see meie tulevik.

    Kardan, et Norra sündmuste valguses ei ole see võimalik! Iga sisserändajate vastane väljaütlemine seostatakse äärmuslusega, mis arvatavasti kriminaliseeritakse.

    Ega Sa juhuslikult valgenahaliste Lõuna Aafrikla Vabariigi asukate igapäevaeluga kursis pole?

    Ei ole.

  25. Oakrock ütles:

    Aga sõja pidamine ning demokraatia iga hinnaga Lähis-Ida ja Araabia maadesse eksportimine ei ole vajalik, seega võiks vähendada oluliselt palgalist !!! armeed.

    Tahad Sa mõistatada, mitu protsenti USA militaarkulutustest läheb sõdurite palkadele?

  26. Oakrock ütles:

    Idiootide käe läbi hukkunutel ei ole sellest tagantjärele tarkusest midagi kasu! Sündmusi tuleks ennetada.

    Tulevikurisk saab väiksem. Aga nullriski ei ole enne olnud ja nullriski ei tule ka kunagi.

  27. @dig:

    Tahad Sa mõistatada, mitu protsenti USA militaarkulutustest läheb sõdurite palkadele?

    Tunnistan, et olen loll, aga ma mõtlesin kõiki sõjapidamisega seotud kulutusi ja need peaksid kokkuvõttes suured olema.

  28. @dig:

    Tulevikurisk saab väiksem. Aga nullriski ei ole enne olnud ja nullriski ei tule ka kunagi.

    Usun, et iga normaalse inimese sooviks oleks elada turvalisel maal, kus usklikud on oma kiisudega vaikselt kirikus ja kirik, kui organisatsioon ei ürita ronida riigiusu kirikuks. Seda, mis välja tuleb, kui kiriklased võimu juurde saavad, oleme ma ajaloos näinud.

    Usklikele võiksid Norra sündmused äratuseks olla, aga meedia ei kajasta mõrvari kristlikke seisukohti!!! Seega tavausklik, kelle keeleoskus ei ole eriti hea, ei teagi selle mõrvamise tagamaid, masendav….

  29. Oakrock ütles:

    Ega Sa juhuslikult valgenahaliste Lõuna Aafrikla Vabariigi asukate igapäevaeluga kursis pole?

    Ei ole.

    No seal löövad kohalikud iga päev enda lõbuks nii 10 valget maha. Apartheidi lõpust peale on elu kaotanud u. 67 000 valgenahalist. Muud jamad muidugi ka, nagu näiteks varade röövimine “black empowermenti” sildi all.

    Jõledate raibete kollektsioon on siin
    http://www.wix.com/ajkraad/genocide-museum

    Ja detailsem asjade käsitlus siin
    http://www.genocidewatch.org/southafrica.html

    Siin tulebki Norra loo üks paljudest absurdidest välja. Kultuurimarksistid kisavad oma sajast laibast, aga ise üritavad Norrat muuta kolmanda maailma riigiks, kus 100 laipa ja pommiplahvatused on normaalne igapäevaelu.

  30. dig ütles:

    hulka inimesi on ametis enese ja teiste veenmisega, et nemad süüdi ei ole.

    Ühed rääkisivad, et sotside immigratsioonipoliitika ja multikulti toovad häda kaela.
    Teised, et põline norra rahvas sallib sotside poliitikaid võiduka lõpuni.
    Kummad need milles süüdi on?

  31. Oakrock ütles:

    Usklikele võiksid Norra sündmused äratuseks olla, aga meedia ei kajasta mõrvari kristlikke seisukohti!!!

    Aga miks Sa ise ei kajasta?
    Natuke abiks ikka.

  32. K_V ütles:

    Kummad need milles süüdi on?

    Mõnel inimestel on paha komme iga kord, kui keegi süüdi on, otsida stereotüüpi, kellega toda süüd assotsieerida. Nahavärv ja poliitilised vaated on populaarsed assotsiatiivse süü kriteeriumid. Kui nüüd ühel päeval säherdune inimene märkab, et tal on sama värvi nahk ja poliitilised vaated nagu massimõrvaril, tunneb ta ennast kollektiivselt süüdi olevat ja asub säärast ebameeldivat mõtet tõrjuma.

    WingNutDaily: Terrorist proclaimed himself ‘Darwinian,’ not ‘Christian’.

  33. @K_V:

    Ausalt öeldes olen ma väsinud ja tüdinud!!! Rahulikult seletan ma esimene kord, teine kord teen seda natuke hambad ristis ja kolmandat korda sama asja seletamine ajab karjuma.

    Olen nüüd kindel, et inimesed ei taha loobuda mugavusreligioonist, seega on minu piuksumine mõttetu, iseasi kui keegi tuntud ajakirjanik toob sellised faktid välja, siis inimesed usuvad. Ajakirjanik on ju autoriteet! Kes olen ma inimeste jaoks, miks peaksid nad mind kuulama? Minu sõnum ei meeldi ju inimestele, selle tegin ma skeptiku lehel kindlaks.

    Tõde sarnaneb vandenõuteoreetikute poolt väljaöelduga, kuna seda seltskonda on pikka aega naeruvääristatud, siis inimesed lihtsalt ei saa ja ei taha tõde teada ja seda uskuda. Kommentaariumides on see üleolev suhtumine vandenõuteoreetikutesse tuntav.

  34. @dig:

    Seda, et mõrvar kristlane on, mainiti paaris eesti keelses artiklis. Tema vaateid ei ole puudutatud, need on ära toodud mõne kommentaatori poolt, kes seda jaburat manifesti lugesid.

    Teie poolt viidatud artiklis WND kuulutab see tõbras ju kristliku ristisõja alustatuks, tehes plaane luua maa peale paradiis katoliiklaste juhtimisel:

    Regarding my personal relationship with God, I guess I’m not an excessively religious man. I am first and foremost a man of logic.

    However, I am a supporter of a monocultural Christian Europe.”

    “I trust that the future leadership of a European cultural conservative hegemony in Europe will ensure that the current Church leadership are replaced and the systems somewhat reformed,” he writes. “We must have a Church leadership who supports a future Crusade with the intention of liberating the Balkans, Anatolia and creating three Christian states in the Middle East. Efforts should be made to facilitate the de-construction of the Protestant Church whose members should convert back to Catholicism. The Protestant Church had an important role once, but its original goals have been accomplished and have contributed to reform the Catholic Church as well. Europe should have a united Church lead [sic] by a just and non-suicidal pope who is willing to fight for the security of his subjects, especially in regards to Islamic atrocities.”
    While Breivik says he considers himself “100-percent Christian,” he also expresses pride in his genealogical roots.

    And while characterizing himself as “Christian” and “Protestant,” Breivik says he supports “a reformation of Protestantism leading to it being absorbed by Catholisism.” [sic]
    ***************

    Appi!!!!! Peatage maakera, ma tahan maha minna!!!!

  35. @Konspiraator:

    Siin tulebki Norra loo üks paljudest absurdidest välja.

    Mul on ainult üks küsimus, kas Te üldse teate, miks need lapsed mõrvati? Vastus on Toomas Maimetsa teemas.

  36. Oakrock ütles:

    Seda, et mõrvar kristlane on

    No olgu selle issaristi ja haakristiga kuidas on, aga probleem on ju selles, et murjanid lükkavad Norra riigi pikali.

    Tehnika vastu tunnevad huvi paljud inimesed, nii et sama hästi oleks võinud kogu loo korraldada ateistlik raamatupidaja, kelle poeg on läbi pekstud, tütar vägistatud, auto põletatud, ise affirmative actioniga tööst ilma jäänud ning sotsid mõnitavad, et kõik on ok.

    Kuidas murjanimürgel kristlusesse puutub?

  37. Postimees kirjutab tegelastest, kes usuvad, et suudavad Breiviku jaburat kirjatükki veel jaburamaks teha.

    Internetis leviva üleskutsega Operation UnManifest ergutatakse inimesi saboteerima Breiviki nn manifesti, milles reedese veretöö toimepaneku omaks võtnud mees oma vaateid kaitseb, kirjutas Helsingin Sanomat.

    Aktivistid loodavad, et inimesed laevad 1500-leheküljelise kirjutise netist alla, kõrvaldavad sealt lauseid ja lisavad samas totrusi, et muuta hirmpikka teksti vähem tõsiselt võetavaks. Seejärel peaksid inimesed neti kaudu levitama manifesti muudetud versioone.

    «Tehkem Andersist naljanumber, keda mitte keegi ei võta enam tõsiselt,» seisab üleskutses.

    dig avaldab kahtlust, et isegi lolcatese’i tõlkimine ei pruugi sellele teosele naeruväärsust lisada.

  38. @Konspiraator:

    probleem on ju selles, et murjanid lükkavad Norra riigi pikali. Kuidas murjanimürgel kristlusesse puutub?

    Ei kullake, asi on hoopis lihtsam ja kahjuks ka keerulisem, aga…

    Türgi meedia: Norra veresaun on tõend kasvava islamofoobia kohta http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=50247605

    hexenhammer, 27.07.2011 16:00
    kusta, 27.07.2011 14:14
    ainult zuroff pole veel oma halaga lagedale tulnud veel
    Zuroff on vait ,kuna Breiviki näol oli tegu sionistiga,kelle unistus oli judeo-kristlik euroopa ja kes vihkab antisemitismi.
    Breivik oma manifestis: let us fight together with Israel, with our Zionist brothers against all anti-Zionists, against all cultural Marxists/multiculturalists.”

    muide, 27.07.2011 14:56
    Türgi ajaleht Taraf on hulga konkreetsem, avaldades artikli, milles sõltumatute ajakirjanike arvamusele toetudes peetakse Norra massimõrva organiseerijateks hoopis Iisraeli salateenistusi, eriti Mossadi. Breivikut aga Norrale kättemaksu otseseks teostajaks.

    terminid segi, 26.07.2011 12:11 (mingi parteide artikkel????)
    Niisuguseid asju nagu paremäärmuslasi ei eksisteeri Norras ega Eestis,

    pole nõus. Selleks on vabamüürlusloozidesse koondunud edasipüüdlikud inimesed.
    Nagu omal ajal komparteissegi.
    Breivik eitas natsionaalsotsialismi kuid oli vabamüürlusest ja juutluse ülistamisest kantud:
    I don’t find the anti-holocaust evidence credible so I don’t see a reason why anyone should deny the Jewish holocaust.”
    “Everyone who wants to contribute to save Europe from cultural genocide should reject National Socialism and instead chose the Anti-Eurabian, Christian cultural conservative stance.”
    “I can’t really find the words to describe how counter-productive the NS ideology is in today’s society.”
    “Same can be said regarding claims against the Freemasons. According to the NS movement the Freemasons are a Zionist organisation. Being a Free Mason myself I know that this is not only a false claim but actually quite ridiculous. The Freemasons is not in any way political (I wish the organisation was, believe me) and it is true that they have a positive view on Jews.”
    “The NS claim that all European governments and the EU parliament are ZOG is completely ridiculous something which the EU’s and European anti-Israeli policies prove.”

  39. dig ütles:

    Aktivistid loodavad, et inimesed laevad 1500-leheküljelise kirjutise netist alla, kõrvaldavad sealt lauseid ja lisavad samas totrusi, et muuta hirmpikka teksti vähem tõsiselt võetavaks. Seejärel peaksid inimesed neti kaudu levitama manifesti muudetud versioone.

    Tuleb meelde küsida, et kas mõni skeptik mõnes maailmanurgas on võtnud Wikileaksi kui allikat kriitiliselt analüüsida.

  40. Täna (neljapäeval) kella kümnest Vikerraadio Huvitajas:

    Neljapäevases saates on külas Skeptik.ee veebilehe juht ja asutaja Martin Vällik – mees, kes on võtnud enda kanda rahva harimise raske ja tänamatu töö. Juttu tuleb täiskuu mõjust inimestele, pendlitest, tähemärkidest ning sellest, kuidas peatselt ilmuv Skeptiku Sõnaraamat aitab teil neid ja teisi soolapuhumisi ära tunda.

    Kommentaare ja küsimusi ootame foorumisse või telepaatilisel teel.

    Toidurubriigis tuleb juttu imelikust fenomenist: ühteaegu nii vähenevatest kui suurenevatest portsjonitest. Arutleme, miks kohukesed ja võipakid kaalult vähenevad, aga samas toiduportsjonid suurenevad.

  41. Daily Dairy Herd toob meieni terrorismiuudiseid otse Euroopast.

    The phenomenon of increased violence committed by some extremists in the name of animal rights is a growing cause for concern. In a major conference organized by Europol and Eurojust, 58 experts from law enforcement and prosecution authorities, plus representatives from 35 private sector organizations, met last week at Europol’s new headquarters in The Hague to discuss the issues behind this new trend.

    Europol says that while the defense of the rights of animals and their welfare is legitimate and fully supported by European Union institutions, the increase in violence by extremists remains a concern for all of the conference participants. An example is the increased use of Improvised Explosive Devices (IEDs) and Improvised Incendiary Devices (IIDs).

  42. Paremkoletis Märt Väljataga, ajakirja Vikerkaar peatoimetaja

    Esialgsetest Eesti lehtede juhtkirjadest jäi mulje, nagu tahetaks Breivikit tema vaadetest iga hinna eest isoleerida. Tema tekstist nopiti välja küll mõned harvad lugupidavad viited Putinile ja natsionaalbolševismile – ilmselt seepärast, et need äratavad meie lugejas kindlasti rohkem tülgastust kui Breiviki muud ja tugevamad sümpaatiad.

    Ega üksikterroristi ideede segu põhjal saagi anda üldistavat hinnangut tervetele mõttevooludele. Aga sel juhul tuleks olla ka järjekindel ning mitte näiteks siduda muslimite terroritegusid salafismiga või mõne muu islamivooluga, rääkimata islamist tervikuna. See, kui absurdne oleks tegusid ideedest täielikult isoleerida, tuleb välja, kui keegi kuulutaks näiteks Lenini või Hitleri kuritööd lihtsalt edevate maniakkide eneseväljenduseks, millel pole mingit seost kommunismi või fašismi ideoloogiaga.

  43. salvey ütles:

    See, kui absurdne oleks tegusid ideedest täielikult isoleerida, tuleb välja, kui keegi kuulutaks näiteks Lenini või Hitleri kuritööd lihtsalt edevate maniakkide eneseväljenduseks, millel pole mingit seost kommunismi või fašismi ideoloogiaga.

    Kohe torkab silma, et Lenin-Stalin ei saanud kuulsaks oma kätega sooritatud kuritöödega. Siis saab ideoloogia tähenduse. Kui kass puuritäie hiiri maha murrab, ei pea ta ideoloogiate olemasolust teadlikki olema.

  44. @K_V:
    noh, Lenin ja Stalin andsid küllap siiski paberitele allkirju, ma arvan, et see muudab nende kuritööd ka nende endi kätega sooritatuiks.

  45. salvey ütles:

    noh, Lenin ja Stalin andsid küllap siiski paberitele allkirju, ma arvan, et see muudab nende kuritööd ka nende endi kätega sooritatuiks.

    Eks ole väike vahe, päästikule vajutamisega võrreldes?

    Poleks olnud neid konspiratsiooniteooriateks välja arendatud ideid, poleks olnud ka terroriakti.

    Pakun välja vandenõuteooria, et ilma väga tugeva ideoloogilise selgitustööta poleks Norra multikulti kooselu võimalikuks saanud, kindlasti mitte tänasel tasemel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga