Leiud novembri ajakirjandusest, mõni tagantjärgi ka

Ajakirjandusleidude rubriik on viimastel kuudel pea ainus, mille alt miskit tuleb. Mis teha, elu on hetkel selline, et tihedamat ja mitmekülgsemat panust ei saa lubada. Keda huvitab kiiremini muutuv keskkond ja dünaamilisem suhtlus, võib alati minna Facebooki, otsida üles skeptik.ee ja vajutada nuppu ‘meeldib’. Otselingi saan ju ka panna: skeptik.ee Facebookis. Hetkel on skeptik.ee-l umbes 1200+ laiki. Või siis saatke ise kaastöid – teemapuudust meil ju pole.

  • Kaal tuleb emotsioonidest
    PM Naine24

    Kaaluprobleemidega kimpus olevad või viimaseid aidata proovivad inimesed jooksevad aga tihtipeale oma püüdlustega ummikusse, sest kaalu mõjutajana on kohal ka vähemnähtav inimese vaimne (psühholoogiline) pool ning alateadvus, kirjutab ajakirjas Psühholoogia Sinule psühhoterapeut ja toitumisterapeut Sirli Kivisaar.

    Aga nagu ikka, leiame tõe hoopis kommentaaridest:

    füüsik 28.09.2011 12:48
    kaal (P) ei tule tegelikult ikka mitte emotsioonidest vaid raskusjõust (g)
    P=mg
    Kui g=0 (kosmoses), siis pole ka kaalu, nii lihtne see ongi, mingeid emotsioone pole valemisee vaja toppida.

  • Selle peale jääb vaid tõdeda nagu Sirje Potissepp: DELFI VIDEO: Toiduainetööstuse Liidu juht: E-ainetest räägivad tihti posijad ja diletandid

    Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tarbijad hetkel segaduses, sest toidu kohta liigub palju ja vastukäivat infot. „Posijad ja diletandid räägivad samuti tervislikust toitumisest,“ nendib Potisepp, täpsustades, et eriti palju müüte liigub ringi E-ainetest.

  • Avanes uus unikaalne enesearenguportaal Alkeemia.ee

    Enesearenguportaal Alkeemia.ee doseerib tasakaalustatud infot – uuematest teadusuudistest vaimsete vaadeteni.

    Ilusate sõnade taga on tegelikult täielik puderkapsaatika, kus võrdsena kõrvuti näidatakse homöopaatiat ja uusimaid avastusi meditsiiniteaduses, metameditsiini pretensioone olla teerajaja ning geneetika. Ja nii pea iga teemakäsitluse juures. Mõned lood on minu loal sinna hõivatud ka skeptik.ee-st ja olen end veidi sidunud lubadusega, et ma spetsiaalselt selle tarbeks kunagi ka kirjutan.

  • Prantslannad põgenesid wi-fi kiirte hirmus koopasse elama
    Näide selle kohta, kuidas desinformatsioon ja alusetu hirmutamine paneb inimesi ebaratsionaalseid otsuseid tegema ja käituma.
  • Eriliste võimetega laps õpetas emale endaleidmise teed
    Iseenesest südamlik ja inimlik lugu, kuidas võib umbluulaseks saada.
  • Pisike lisandus umbluupealinnast Pärnust:
    Füüsiline ülepinge ja immuunsüsteem
    Toomas Õunap, joogajuhendaja

    Selle punkti mõjutamine vähendab üldist väsimust, ülepingest tulenevat peavalu, silmade väsimust ja krampe, aitab pohmeluse, allergia ja artriidi korral. Samuti saab nii puhastada verd ja tasakaalustada vererõhku (nii kõrge kui madala vererõhu puhul).

  • Teine veel või pigem esimene selles sarjas:
    Silmade väsimine ja immuunsüsteem

    Idamaiste teadmiste alusel põhjustab liigne silmade pingutamine ummistusi peensoole ja südame energiakanalites. Neid on võimalik turgutada akupunkti avameelsusekeskuse ehk tan zhong’i mõjutamisel.

674 Replies to “Leiud novembri ajakirjandusest, mõni tagantjärgi ka”

  1. ütles:

    Kui sa nalja ei tee, siis:

    Loomulikult ma teen nalja, kulla kolm punkti.

    Igakord läheb nalja tegemise järel lihtsalt meelest ära vastavasisulist märget juurde teha. Vabandan ja katsun edaspidi hoolsam olla.

  2. @:

    Olgu see islam nii heatahtlik, kui tahes.

    Peale kristlaste ja nende sabarakkude korraldatud veresaunu ei ole islamiusulised sugugi nii heatahtlikud. Kui ikka islamimaailmale surutakse jõuga peale nn. läänelikku demokraatiat, kui lääneriikide sõjalise sekkumise tulemusena tulevad võimule islamiäärmuslased, siis võib kindel olla, et eurooplased ja ameeriklased on normaalsete islamiusuliste poolt vihatud!

    Euroopa tulevik on praegu suure küsimärgi all, oleks vist kasulikum hakata vaikselt hiina kultuuripärandiga tutvuma, siis on uute peremeeste all kergem hakkama saada! Irw, irw, irw.

  3. Mis see religioon käitumisse puutub? Rass, rahvus ja geneetika on see mis mingi inimgrupi käitumist mõjutavad.

    Kui Euroopa oleks islamistlik ja muu maailm kristlik, siis märatseksid kristlikud murjanid meie linnades ja Oakrock süüdistaks islamit kõigis hädades.

    Eneseviha on valge rassi hulgas levinud psüühikahäire. Religioon ei puutu asjasse.

  4. @:

    Mul jäi eelmisesse postitusse artikkel šariaadi kehtestamisest Liibüas lisamata: Šariaat naaseb Liibüasse, mitmenaisepidamine taas tervitatav http://www.epl.ee/archive/article.php?id=62124204

    Muammar Gaddafi surma järel kuulutas Liibüa ajutine valitsus, et 42 aastat kestnud Gaddafi ilmalik diktatuur asendatakse šariaadil põhineva süsteemiga, uuesti lubatakse seadustada ka mitmenaisepidamine.

    Autoritaarsuse ühe vormi asendamine teisega tundub julma pettumusena pärast seitse kuud kestnud NATO õhurünnakuid demokraatia nimel. Tegelikult tegid režiimimuutusele kaasa aidanud lääneriigid vähe jõupingutusi, et uued valitsejad ei kehtestaks Liibüas teokraatiat. See on hind, mida lääs vabatahtlikult maksab vastutasuks eesõiguse eest valida riigi uus juhtkond. Islami kattevari annab usaldusväärsuse Liibüa uutele juhtidele, keda muidu võidaks pidada välismaalt suunatud nukkudeks.
    ………………………………….
    NATO juhitud režiimivahetuse eesmärk Liibüas, kus asuvad just sellise toornafta, mida Ameerika ja Euroopa naftatöötlejad eelistavad, maailma suurimad reservid, ei olnud liberaalse demokraatia sisse viimine. Uut Liibüat ootavad ebakindlad ajad. Ainus kindel asi on see, et uued valitsejad jäävad tänu võlgu neile, kes nad võimule aitasid. USA senaator John McCain on juba teatanud, et Liibüa uued valitsejad on „valmis hüvitama meile ja meie liitlastele” režiimivahetuse kulud.

  5. @Konspiraator:

    Mis see religioon käitumisse puutub?

    Religiooni moraalireeglid, ka inimeste pühakirjade tõlgendused mõjutavad inimeste käitumist nii otseselt kui ka kaudselt – alateadvuslikult (inimene ei pruugi teadvustada, miks ta käitub religioossete nõudmistega kooskõlas – naiste allasurutud seisund kristlikes maades – naised on enda sellest seisundist vabastamise vastu)

    Rass, rahvus ja geneetika on see mis mingi inimgrupi käitumist mõjutavad.

    Kullake, Euroopa kodanikel puuduvad rass ja rahvus! Natsionalism pidi olema paha-paha ja viima sõjani. Ma kardan, et geneetika osa inimese käitumises ei ole nii suur, nagu praegu suures avastamise tuhinas kuulutatakse. Keskkond, kus inimene lapsepõlve veedab on tähtsam, sealt omandab laps oma tõekspidamised!

    Kui Euroopa oleks islamistlik ja muu maailm kristlik, siis märatseksid kristlikud murjanid meie linnades ja Oakrock süüdistaks islamit kõigis hädades.

    Hi, hi, hi!!!! Oakrock siis ei hauguks, vaid oleks kividega surnuks loobitud.

    Eneseviha on valge rassi hulgas levinud psüühikahäire. Religioon ei puutu asjasse.

    Miks arvate Te, et ma vihkan ennast? Vastupidi, ma armastan ennast ja tahan elada inimväärses keskkonnas, kus kehtivad humanismi põhimõtted, mitte väärastunud kristlikus riigis.

  6. Oakrock ütles:

    Keskkond, kus inimene lapsepõlve veedab on tähtsam, sealt omandab laps oma tõekspidamised!

    Vaevalt küll. Muidu oleks ammu üleilmne türannia kehtestatud. Inimest ei saa progeda nagu arvutit. Kui me nüüd tooksime siia lennukitäie Haiiti lapsi ja kasvataksime nad üles, kas Sa tõesti arvad, et nende keskmine IQ hüppab paljalt meil elades 30 punkti kõrgemale, kaovad ära impulsiivsus ja muud ebameeldivat neegrikäitumist põhjustavad omadused ning 20 aastaselt on nad tuimad igavad Põhjamaalased?

    Mujal maailmas ei kuku see kasvatamine eriti välja. USA,s on neegrid elanud aastasadu ja käituvad ikka nagu nende kaaslased Aafrikas.

  7. Sülearvuti WiFi kahjustab spermat? Postimees

    Pärast sülearvutis surfamist liikusid spermatosoidid aeglasemalt ning nende geneetika oli muutunud võrreldes surfamise-eelse ajaga.

    Uurijate sõnul ei saa nad veel lõplikult kinnitada, et traadita interneti ehk WiFi abil internetis surfamine muudab sperma vähem kvaliteetseks.

    Uuringus jagati sperma kahte nõusse. Üks nõudest pandi neljaks tunniks sülearvuti juurde, milles oli traadita internet. Teine nõu oli samasugustes tingimustes, kuid ei olnud WiFi levialas.

    Tulemused näitasid, et WiFi alas olnud sperma kvaliteet halvenes. Ekspertide arvates võis selle põhjustada elektromagnetiline radiatsioon.

    Uuringus osales 29 spermaloovutajat vanuses 26 – 45 eluaastat.

    Teadlaste sõnul ei mõjutanud sülearvutist õhkuv soojus katseid. Samas aga on teada, et soojus ja kuumus võib spermatosoide mõjutada.

    «Selles testis olid spermatosoidid kehast väljapool. Keha sees kaitsevad neid teised rakud ja koed. Selle tõttu ei saa otseselt öelda, et nelja tunni pikkune surfamine mõjutab meeste viljakust,» lausus viljakusarst Allan Pacey.

    Pacey lisas, et edasised uurimised peaksid täpsemaid tulemusi andma. Ta soovitab meestel vältida sülearvuti kasutamist süles. Arvuti põhi soojeneb, tõstes munandites temperatuuri, mis on üks põhjusi, miks sperma kvaliteet vilets on.

  8. Haigustest hoidumine (vaktsineerimine ja isiklik hügieen) aitavad pärssida ksenofoobiat, vahendab Forte vahendab MedicalXpressi.

    Evolutsioonipsühholoogid on kahtlustanud, et eelarvamused on tugevalt seotud liigi säilimise huvides kujunenud mehhanismidega: meie kauged esivanemad pidid vältima võõraid, kes võisid kanda ohtlikke haiguseid.

    Uurimused näitavad tänini, et kui inimesed tajuvad end haigustest ohustatuna, ilmutavad nad häbimärgistatud ühiskonnagruppide suhtes jäigemaid eelarvamusi. USA teadusliku psühholoogia liidu APS ajakirjas Psychological Science ilmunud uus uurimus annab aga mõista, et vastavat seost võib olla võimalik lõhkuda kaasaegsete vahenditega /—/

    Töörühm avastas, et selliste meetmete nagu vaktsineerimine ja kätepesu tekitatav turvatunne võib kahandada sallimatust suvaliste taunitud rühmade suhtes sisserändajatest ülekaalulisteni.

    Jään põnevusega ootama, millal Konspiraator hakkab eluterve sallimatuse säilitamise huvides vaktsineerimisele ja kätepesule antipropagandat tegema.

  9. @Konspiraator:

    Kui me nüüd tooksime siia lennukitäie Haiiti lapsi ja kasvataksime nad üles, kas Sa tõesti arvad, et nende keskmine IQ hüppab paljalt meil elades 30 punkti kõrgemale, kaovad ära impulsiivsus ja muud ebameeldivat neegrikäitumist põhjustavad omadused ning 20 aastaselt on nad tuimad igavad Põhjamaalased?

    IQ ei puutu asjasse, sest teadlased on jälginud eriti intelligentsete inimeste elukäiku, võrreldes seda keskmiste, aga õpihimulistega! Viimased said elus hulga paremini hakkama.

    Kaasaegsesse Eesti ühiskonda Haiiti lapsi tuues muutuksid poisid samasugusteks lorudeks, nagu kohalikud, kuid tüdrukud saaksid paremini hakkama, sest Eesti naine on hästi vastupidav ja kannatlik. Aga kas sellist orjameelsust peaks Haiiti tüdrukutele õpetama?

    kaovad ära impulsiivsus ja muud ebameeldivat neegrikäitumist põhjustavad omadused

    Kas Teil on lapsed? Kui Te isa oleksite, siis Te sellist rumalat juttu ei räägiks. Tuima last ei ole olemas!

    Te unustate lastesõimed/aiad, kus lapsed dreneeritakse/dresseeritakse ühesugusteks ja sõnakuulelikeks, surudes jõuga maha igasugused laste katsed olla isiksus. Aga see ei õnnestu. Astuge kusagile kooli sisse ajal, mil tund lõpeb, siis kuulete müralaviini tulekut, kui lapsed tunnist pääsevad. Küsin veel kord, kus planeedil Te elate? Planeedil Maa ei ole lastel vahet, kõik on ühesugused.

    20 aastaselt on nad tuimad igavad Põhjamaalased?

    Miks peab inimene olema igav ja tuim? Vast muudaks oma ellusuhtumist ja hakkaks elama, heites maha maskid ja julgedes end näidata sellisena nagu Te olete.

  10. Skeptikute suured sõbrad umbluutööstuses on novembri lõppemise puhul ette valmistanud kena Barbra Streisandit vääriva skandaali. Texases tegutsev Burzynski Kliinik, kes on viimased kolmkümmend aastat raha teinud pseudoteadusliku protseduuri nimega antineoplaston therapy meeleheitel vähihaigetele mahamüümise teel, on ähvardanud kohtusse kaevata Rhys Morgani, 17-aastase Walesi koolipoisi, kuna tollel jätkus häbematust Burszynski tegevust kritiseerida. Rhys’i viis säärasele sammule kampaania Hope for Laura, mis üritas rahva käest sadu tuhandeid naelsterlingeid annetusi koguda, et need siis ühe teatava Laura (perenimi teadmata) antineoplastonite teraapimise tähe all Burszynskile viia. Guardian kirjutab:

    It turns out there is little more uplifting than the sight of a dubious Texas medical clinic tangling with a Welsh schoolboy and coming off worse. The spectacle played out when the Burszynski clinic in Houston – which charges people who are dying from cancer hundreds of thousands of dollars for unproven treatments – took on Rhys Morgan, a 17-year-old pupil at Kings Monckton school in Cardiff.

    Morgan, who is studying maths, chemistry, biology and psychology at AS level, is well known among a rising army of sceptics as the boy who exposed Miracle Mineral Solution after it was pushed on an internet forum for people with Crohn’s disease. The product’s website claims it has cured cancer, Aids and malaria. The US Food and Drug Administration called it industrial bleach and urged anyone using it to stop immediately.

    Pahaastronoomia spetsialist Phil Plait räägib:

    … Rhys Morgan. Who’s that? He’s a 17-year-old high school student who has blogged about Burzynski, in a factually stated but highly critical manner. So what did Burzynski’s clinic do?

    They threatened to sue.

    In general, it’s a little unusual, to say the least, for a team doing medical research to sue someone for criticizing them. That’s because real science thrives on criticism, since it’s only through critiques that the potential errors of a particular method can be assessed — that’s why research is supposed to be published in peer-reviewed journals as well. Suing is the antithesis of that idea.

    Burzynski tegevuse moraalset külge analüüsib Houston Press:

    If you ever want to tinker with your notions of the existence of God, or of justice, then we suggest you talk to a father of a six-year-old girl dying of brain cancer. That’s what we did a while back. He explained that, not being a rich man, and being warned of the severity and time-sensitive nature of his daughter’s condition, he was under the impression that he had one shot to save her life. One chance to liquidate every asset and every ounce of his life savings and put it all on one treatment, and hope it was the right one. Burzynski’s treatment would wipe him out financially, so if it didn’t work, he was afraid he wouldn’t be able to afford any other treatment.

  11. Konspiraator ütles:

    Kui me nüüd tooksime siia lennukitäie Haiiti lapsi ja kasvataksime nad üles, kas Sa tõesti arvad, et nende keskmine IQ hüppab paljalt meil elades 30 punkti kõrgemale, kaovad ära impulsiivsus ja muud ebameeldivat neegrikäitumist põhjustavad omadused ning 20 aastaselt on nad tuimad igavad Põhjamaalased?

    Konspiraator, kui Sa vastust teada tahad, ehk esitad Sa oma küsimuse siis kujul, millele saab vastata ka muul viisil kui jah, neegrite pahad omadused kaovad ära ja ei, neegrite pahad omadused ei kao ära? Pärismaailmas ei kaasne ühegi Haiiti lapse neeger-olemisega Sinu mainitud pahu omadusi, aga kui Sa niimoodi demagoogiliselt küsid, sunnid nii lugeja kui vastaja oma must-valgesse fantaasiamaailma.

  12. Mart K. ütles:

    Jään põnevusega ootama, millal Konspiraator hakkab eluterve sallimatuse säilitamise huvides vaktsineerimisele ja kätepesule antipropagandat tegema.

    Arvestades, et viidatud artikli põhjal ei puutu asjasse mitte vaktsineerimine ja kätepesu ise vaid nendest johtuv turvatunne, peaksid Konspiraatori eesmärgid olema täidetud ka siis, kui inimesed end vaktsineerida lasevad, kuid sellest mitte turvatunnet ei saa vaid hoopis usuvad, et kuri valitsuse vandenõu neisse Halbu Kemikaale(tm) sokutanud on ja käsi pesevad, aga usuvad, et see neid ei kaitse, kui võõrad oma käsi samasuguse veega pesevad.

  13. Mart K. tsiteeris:

    Uurimused näitavad tänini, et kui inimesed tajuvad end haigustest ohustatuna, ilmutavad nad häbimärgistatud ühiskonnagruppide suhtes jäigemaid eelarvamusi.

    Nüüd Delfi uudisnupp täiesti teisel teemal:

    Telefonis rääkis Breivik arstile, kuidas teda vihastavad inimesed, kes kõnnivad ringi ja nakatavad teisi. Breivik oli uhkustanud, et pole kunagi haige ja kuidas enesele haigusi ette kujutavad inimesed on kaotajad, kellel on kaotajate mentaliteet.

  14. Mart K. ütles:

    Jään põnevusega ootama, millal Konspiraator hakkab eluterve sallimatuse säilitamise huvides vaktsineerimisele ja kätepesule antipropagandat tegema.

    Hmm, mul pole pesemise ja vaktsiinide vastu suurt midagi. Iseenesest muidugi huvitav uurimus. Eks siis järgmine kord, kui kusagil miskit genotsiidi poole tüürima hakkab, saadame rahuvalvajate asemel vett ja seepi. Või terrorismivastastaste meetmete asemel vaktsineerime elanikkonna mõne tõve vastu.

    Ja veel niipaljukest, et ma reisin suht tihti ja mulle endale on neid vaktsiine üsna ohtralt manustatud, too põrgupõhja materdatud narkolepsiaseagripi oma kaasa arvatud. Ja käed on ka puhtad.

    Foobia teadupärast on ju irratsionaalne hirm millest omakorda järeldub, et reaalset ohtu pole. Äkki keegi oskaks mõne seebisordi soovitada, mis valgenahalisel immigrantdega asustatud piirkonnas hirmu ära kaotaks. Siinse rahva jutu järgi ei tohiks need ju reaalselt ohtlikud olla.

    Nalja ka. Üks linnalegend läks väidetavalt tõeks

    A married man who ordered a prostitute to a hotel room collapsed in shock after he answered the door to his own daughter.

    Titus Ncube from Bulawayo’s Nkulumane 5 suburb in Zimbabwe, said he was so shocked at seeing his daughter that he fell to the ground.
    The 20-year-old woman, who has not been named, was so upset she fled the hotel in tears.

    Read more: http://www.dailymail.co.uk/new.....z1fBvic6JS

  15. Konspiraator ütles:

    Või terrorismivastastaste meetmete asemel vaktsineerime elanikkonna mõne tõve vastu.

    Kui välja jätta “asemel”, siis LKA on selle peale juba mõelnud. Alles juulis kirjutas Guardian, kuidas Abbottabadi linnarahva vaktsineerimine osutus tõhusaks komponendiks terroristivastaste meetmete paketis:

    The CIA organised a fake vaccination programme in the town where it believed Osama bin Laden was hiding in an elaborate attempt to obtain DNA from the fugitive al-Qaida leader’s family, a Guardian investigation has found.

    As part of extensive preparations for the raid that killed Bin Laden in May, CIA agents recruited a senior Pakistani doctor to organise the vaccine drive in Abbottabad, even starting the “project” in a poorer part of town to make it look more authentic, according to Pakistani and US officials and local residents.

    Pakistanile säärane teguviis loomulikult ei meeldinud.

  16. Konspiraator ütles:

    Äkki keegi oskaks mõne seebisordi soovitada, mis valgenahalisel immigrantdega asustatud piirkonnas hirmu ära kaotaks.

    Seebi materjal ei puhu suurt pilli, aga meie kultuuris peaks tõhusamini aitama punast värvi, ebatavalise suurusega ja iseäralikult hästi lõhnav seep, mille hind on tavalise seebi hinnast märgatavalt kõrgem. Nagu foobiate puhul tavaliselt, võib abi olla ka ärevuse-vastastest medikamentidest ning hirmuobjektiga lähema tutvuse tegemisest.

  17. IceNews teatab, et Alþingi on välisministri ettepanekut igakülgselt kaalunud ja lubab tal nüüd Islandi valitsuse nimel Palestiina riiki ja suveräniteeti tunnustada.

    The Parliament of Iceland has approved a resolution put forth by the Minister for Foreign Affairs, Össur Skarphéðinsson, in which the government is entrusted with recognising an independent and sovereign State of Palestine within the pre-1967 Six Day War borders. The resolution was adopted without objections, with 38 votes in favour and 13 abstentions.

  18. Tallinna Postimees räägib linnaisade uuest teooriast intelligentse pikaliheitmise kohta.

    Tallinna Kesklinna vanem Mihhail Korb pöördus avaldusega politseisse, et selgitada välja Raekoja platsi jõulupuu kahe murdumisega seotud asjaolud.

    Korbi sõnul soovib ta selgust kahes küsimuses: kas esimese kukkumise järgselt kuuse tüves avastatud sisselõige oli sinna tekkinud juhuslikult või tahtlikult ning kas kuuse kukkumistel oli ohus inimeste elu ja tervis. «Peale neile küsimustele vastuse saamist on politseil kaalutlusotsus, kas alustada kellegi suhtes menetlust või pole see otstarbekas,» ütles Korb.

    Kuuse murdumistega seoses toimus kesklinna valitsuses ka sisejuurdlus, mille käigus ilmnes, et linnaosa valitsuse poolne järelvalve kuuse püstitaja OÜ Kesklinna Pargid tegevuse üle polnud küllaldane. Sellega seoses on linnaosa valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja viidud üle madalamale ametikohale ning kuni uue juhataja leidmiseni määratud tema asemele ajutine kohusetäitja.

  19. @Konspiraator:

    Äkki keegi oskaks mõne seebisordi soovitada, mis valgenahalisel immigrantdega asustatud piirkonnas hirmu ära kaotaks. Siinse rahva jutu järgi ei tohiks need ju reaalselt ohtlikud olla.

    Kullake! Kas Te Tallinna vanalinna või näiteks Koplit ei karda? Seal on ka võimalus peksa saada, vanalinnas veel eestlaste käest, juhul kui Teie nägu ei meeldi või Te ei suuda naist ära jagada. Meie ööelu on väga värvikas! Märksõnaks: Krimiuudised!

    Kas enne Tallinna kesk- ja vanalinna minekut tuleb ennast ka hirmu-tõrjuva seebiga pesta?

    too põrgupõhja materdatud narkolepsiaseagripi oma kaasa arvatud.

    Oh, see gripikene oli ju lapsemäng, kui muidugi need teadusuudised tõeks peaksid osutuma! Mine tea …. Hollandi teadlane lõi super-linnugripi, mis võib tappa pool inimkonda
    http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=62425422

    Hollandi teadlane on loonud viiruse, millel on potentsiaal tappa pool maakera elanikkonnast. Nüüd vaidlevad teadlased ja bioterrorismi eksperdid, kas on hea mõte avaldada viiruse loomise retsept. Paljud ütlevad, et sellist uurimust ei oleks üldse tohtinudki läbi viia.

    Viirus on linnugripi H5N1 geneetiliselt muundatud tüvi, mis on äärmiselt nakkav. Selle lõi Hollandis Rotterdamis asuva Erasmuse meditsiinikeskuse teadlane Ron Fouchier. Tema tööd esitleti gripile pühendatud konverentsil septembris Maltal, vahendab veebileht Doctor Tipster.

    „Ma ei suuda välja mõelda patogeenilist organismi, mis oleks ohtlikum kui see,“ ütles mikroobigeneetika spetsialist Paul Keim, kes on töötanud palju aastaid Siberi katkuga. „Ma arvan, et Siberi katk pole üldse hirmus, kui selle viirusega võrrelda.“

    Kardetakse bioterroriste, kes võivad viiruse retsepti või selle osi bioloogiliste rünnakute korraldamiseks kasulikuks pidada. Mõned nõuavad rahvusvahelise institutsiooni loomist selliste ohtlike teadusprojektide kontrollimiseks.

    „Teadlase kohta on halb mõte muuta surmav viirus surmavaks ja väga nakkavaks viiruseks. Ja nende teine halb mõte on avaldada, kuidas nad seda tegid, et teiseks võiksid seda järele teha,“ ütles bioterrorismi ekspert Thomas Inglesby.

  20. Konspiraator vahendas 25. novembril:

    Varsti võime kõik kalmistul helendama hakata

    Man-made super-flu could kill half humanity

    Oakrock tegi 30. novembril pointi:

    too põrgupõhja materdatud narkolepsiaseagripi oma kaasa arvatud.

    Oh, see gripikene oli ju lapsemäng, kui muidugi need teadusuudised tõeks peaksid osutuma! Mine tea …. Hollandi teadlane lõi super-linnugripi, mis võib tappa pool inimkonda
    http://www.delfi.ee/archive/ar…..d=62425422

    Hollandi teadlane on loonud viiruse, millel on potentsiaal tappa pool maakera elanikkonnast. Nüüd vaidlevad teadlased ja bioterrorismi eksperdid, kas on hea mõte avaldada viiruse loomise retsept. Paljud ütlevad, et sellist uurimust ei oleks üldse tohtinudki läbi viia.

    Harv uudiste dubleerimine ei ole ju iseenesest probleem, aga see, et Oakrock ei pannud tähele, et ta Konspiraatori uudisega Konspiraatorile pointi teeb, on natuke silmatorkav.

  21. @dig:

    Harv uudiste dubleerimine ei ole ju iseenesest probleem, aga see, et Oakrock ei pannud tähele, et ta Konspiraatori uudisega Konspiraatorile pointi teeb, on natuke silmatorkav.

    Sorry, ma tõesti ei pannud tähele! Aga mis on kalmistul helendamise ja linnugripi vaheline seos? Humanitaar nagu mina ei tea seda …..

  22. Oakrock ütles:

    Kullake! Kas Te Tallinna vanalinna või näiteks Koplit ei karda?

    Igal pool võib tappa saada. Aga Kopli ja meie nagad on “õigete” immigrantidega võrreldes naljategu. Meie joodikuid ja tolguseid Rootsis molutavate relvastatud lahingkogemusega iraaklaste ja somaalidega ning nende järeltulijatega ühte patta panna küll ei saa.

    Kadunud poeg ilmutas ennast muideks.

    Kriku
    30.11.2011 13:01
    Ei ole õige. Bolshevikud tulid võimule ainult tänu I maailmasõja laostavale ja kurnavale mõjule. 1914 oli riik stabiilne ja revolutsioone ei paistnud kuskilt.
    -0 +7

    http://www.postimees.ee/651956.....valimised/

  23. @Konspiraator:

    Aga Kopli ja meie nagad on “õigete” immigrantidega võrreldes naljategu. Meie joodikuid ja tolguseid Rootsis molutavate relvastatud lahingkogemusega iraaklaste ja somaalidega ning nende järeltulijatega ühte patta panna küll ei saa.

    Te unustate Afganistani sõja veteranid (Soviet war in Afghanistan December 24, 1979. The final troop withdrawal started on May 15, 1988, and ended on February 15, 1989, seal osalesid ka eestlased!), lisaks sellele osalesid NL sõjaväelased ka paljudes Aafrika konfliktides (ametlikult teatati, et ei osalenud!)
    Siia jäi suur osa sõjaväelastest. Uskuge, nende järeltulijad olid ja on sama sõjakad nagu immigrandid. Te vist alahindate vene temperamenti, see oleks suur viga! Pronksiöö oli lihtsalt enese näitamine, see ei olnud eriti tõsine rünnak.

    Kadunud poeg ilmutas ennast muideks.

    Aitäh hoiatamast!

    Kusjuures ta eksib järjekordselt – plaanid võimu ülevõtmiseks olid valmis 30-40 aastat varem, ka I MS oli samuti ette planeeritud: http://2012forum.com/forum/vie.....038;t=2565

  24. @dig:

    Pean tunnistama, et mina ka ei tea.

    Ma jätsin postituse lugemata, kuna algas see kalmistul helendamise jutuga, leidsin, et las skeptikud helendavad siis vahepeal.

    Tegelikult normaalsed inimesed võiksid tegeleda romantikaga mujal, mitte käia kalmistul helendusi vaatamas!

  25. Tundmatuks jääda sooviv mürgimeeskond on paljastanud sadade kaupa kasutajakontosid ja paroole, mis väidetavalt kuuluvad ÜRO Arenguprogrammi ametnikele, teatab BBC.

    A group of hackers has posted more than 100 email addresses and login details which it claimed to have extracted from the United Nations.

    Many of the emails involved appear to belong to members of the United Nations Development Programme (UNDP).

    The group, which identified itself as Teampoison, attacked the UN’s behaviour and called it a “fraud”.

    ÜRO andmeil on tegemist vanade andmetega.

    A spokeswoman for the UNDP said the agency believed “an old server which contains old data” had been targeted.

    “The UNDP found [the] compromised server and took it offline,” said Sausan Ghosheh.

    “The server goes back to 2007. There are no active passwords listed for those accounts.

  26. Raadio Vaba Euroopa räägib, kuidas Venemaal vikerkaart keelatakse.

    The bill, which equates openly professing homosexuality with promoting pedophilia, sailed through its first reading in the St. Petersburg Legislative Assembly by a vote of 37-1.

    If the bill passes in its current form, individuals could be fined between 3,000 to 5,000 rubles ($100 to $160) for publicly promoting their homosexuality. Organizations could be fined up to 50,000 rubles ($1,600) for “public activities promoting sodomy, lesbianism, bisexualism, and transsexuality.”

    “In my view, this is a topic that appeals to the majority of the electorate ahead of elections,” Alekseyev says. “Gays are being used as scapegoats in this electoral campaign as people who are responsible for all the problems in the country — social, economic, and so on. That’s why I think they are implementing this law now in particular.”

    Taustast räägib New York Times’is Masha Gessen.

    So where do the “propaganda of homosexuality” bans come from, in a secular country with an apparently liberal social culture? A dozen years ago, when Vladimir Putin became Russia’s leader, he set in motion the process of destroying public space. He has succeeded by pressuring the media, heavily restricting political and charitable organizations, and, in effect, banning most demonstrations. The process now seems unstoppable: The restrictive machine cannot help but infringe on the private — as well as venture into the absurd.

    During the discussion about the “propaganda of homosexuality” bill in the St. Petersburg legislature, a city councilor proposed banning the rainbow symbol. “On St. Petersburg day we had posters all over the city with portraits of Peter the Great and a brightly colored rainbow under it,” she fumed. “How can there be a rainbow, which is the international gay symbol? And we have day-care centers called Rainbow and drug stores called Rainbow all over the city!… We are going to die out soon.”

    Tõepoolest, “Vikerkaar terves linnas! Varsti sureme me kõik maha.” on suurepärane poliitiline loosung.

  27. Delfi Forte on tänase ülemaailmse AIDSi-päeva puhul avaldanud paar ülevaateartiklit.

    30aastane sõda AIDSiga võib olla lõpu lähedal

    30 aastat, 30 miljonit surma ja 60 miljonit nakatunut pärast HIVi areenileilmumist on meditsiiniteadlaste käsutuses viimaks vahendid surmaepideemia peatamiseks. “Meil on olemas relvad, mille abil võita sõda AIDSi vastu,” kinnitab Harvardi ülikooli rahvatervishoiu teaduskonna AIDSi-algatuse tegevdirektor meditsiinidoktor Richard Marlink.

    Miks siis mitte sellega pihta hakata? Eesmärgi saavutamine on keeruline ning hõlmab mitmeid tegureid, ent pole kaugeltki võimatu, selgitab MedicalXpress.

    Millal võidetakse AIDS ja HIV? Kolm kümnendit koordineeritud pingutusi

    Inimkonna teadmised sellest ohtlikust nakkushaigusest ja sellega elamisest on küll ulatuslikud, ent vaktsiin on seni ometi loomata. Päevakajalise kokkuvõtte mõnedest omandatud immuunpuudulikkuse sündroomi ja seda põhjustava HI-viirusega seonduvatest ajaloolistest ja teaduslikest seikadest leiate siit.

    Kommentaarium on ootuspärane: HIV/AIDS on väljamõeldis, propagandatrikk, ravimifirmade rahamasin jne jne.

  28. Mart K. ütles:

    Kommentaarium on ootuspärane: HIV/AIDS on väljamõeldis, propagandatrikk, ravimifirmade rahamasin jne jne.

    Ma arvan ka, et iga tänapäeva meditsiinile ellujäänud vastsündinu on osa ravimifirma vandenõust saada endale kliente. Rasestumis vastased vahendid tõid meile head tulnukad kahe päikesega süsteemist Vega (no kahjuks on see kolme päikesega süsteem), et kohalikud ravimifirmad ei saaks inimesi arengus kõrgemale vibratsiooni tasandile piirata.
    Kuid, oot-oot, sedasi me sureme ju välja ja siis saavad tulnukad Maa endale, mida siis nad sisalikega jagavad. Need kes ellu jäävad, hakkavad uuesti püramiide orjatööna ehitama. Või mis ma nüüd sokin? Püramiide ehitavad antigravitatsiooni valdavad tulnukad ise. Aga milleks siis jällegi orjad? …

    On ikka lolle maamunal.

  29. ütles:

    On ikka lolle maamunal.

    Tea kas on? Meie moraalilageduse ja müüdavuse ajastul on tavakodanikul jama kahtlustamiseks põhjust küll ja veel. Kes-mis teaduse reputatsiooni minema pühkis, see on muidugi omaette teema.

  30. Konspiraator ütles:

    Kes-mis teaduse reputatsiooni minema pühkis, see on muidugi omaette teema.

    Jah, seda vist nimetatakse siis kaugel tulevikus jälle keskajaks. Ajastu, kus kurjad teadlased mõne arvates uuesti võimule saavad ning reaalsuse ja valed paljude kahjuks eraldavad.

  31. Konspiraator ütles:

    Meie moraalilageduse ja müüdavuse ajastul on tavakodanikul jama kahtlustamiseks põhjust küll ja veel.

    Ilm ja noorus on alati hukas olnud. Ei ole see meie aeg sugugi moraalilagedam ega müüdavam kui need eelnevad ajad.

    Kes-mis teaduse reputatsiooni minema pühkis, see on muidugi omaette teema

    Mis teadusharu sulle siis konkreetsemalt ei meeldi? Mõtteid me ju vahetame tehnikateaduse saavutuse kaudu momendil. Ilma kaasaegse arstiteaduseta mind suure tõenäosusega hinges polekski. No ma saan aru küll, et need konkreetsed nimetet `teadussaavutused` ei ole sinu meelest ennast õigustavad nö, a`mis parata :)

  32. ütles:

    On ikka lolle maamunal.

    Noh, see, kui lugulaul sellest, kuidas ravimifirmadel on huvide konflikt ja sellepärast kange tahtmine haiguste ravimisest hoiduda, esimesel korral kui mitte usutav siis tähelepanuväärne tundub, ei ole veel tingimata lolluse märk, pigem naiivsus. Sedasorti huvide konfliktid on mõnedes kontekstides täiesti olemas, kuigi nende analüüs on mõnevõrra keerukam kui “apteeker ei müü tablette, sest rasestumisvastaste vahendite mittemüümine on tulusam“.

    Aga tõeline lollus hakkab pihta umbes sealt, kus lugulaulu ärakuulanu seda ka siis uskuma jääb, kui talle seletatakse, miks säärane huvide konflikt reaalsuses ei vasta. Kõige tähtsam asjassepuutuv asjaolu on see, et lisaks patsientidele ja ravimifirmadele on pärismaailmas olemas ka näiteks valitsusi, kelle huvidele ei ole kuigivõrd kukrut mööda see, kui nende kodanikud kaua, aga haigetena elavad ja majanduslikku tulu ei tooda. Mõnel pool — näiteks terves Euroopas — on pealegi veel kombeks, et riik sääraste patsientide tohterdamise kinni maksab. Kumb on oma huvide väljanõudmisel jõulisem, kas Smackso-Glich-Klein või Euroopa Komisjon? Kummal on võim teisele öelda, et kui see ei taha patsientide huvides käituda, võib ta endale mõne teise poole miljardi potentsiaalse patsiendiga turu otsida?

  33. dig ütles:

    Kumb on oma huvide väljanõudmisel jõulisem, kas Smackso-Glich-Klein või Euroopa Komisjon?

    Mitte kumbki. Moraalilagedad inimesed pendeldavad edasi tagasi. No nagu riigirahanduse ja erapankade töötajad. Vanemad inimesed veel mäletavad isand Schröderi riigimehelikkust North Streami asjus ja nooremad kindlasti panevad tähele, et kaadrimuudatustega viimasel ajal Euroopas võtmekohtadele tõusnud rahandusspetsid on kõik mingi aeg Goldman Sachs,is palgal olnud.

    dig ütles:

    talle seletatakse

    Suslikuid leidub. Mõned ka ei usu, et sead lendavad. Neile pannakse käsi peale, kutsutakse vaime välja, tehakse aura puhtaks, koostatakse horoskoop, akupunkteeritakse, ravitakse homöpaatiaga, kanaldatakse, manatakse, otsitakse vitsaga tšakrad üles ja avatakse ….ja ei midagi.

    Seletus peab olema veenev.

  34. salvey ütles:

    No ma saan aru küll, et need konkreetsed nimetet `teadussaavutused` ei ole sinu meelest ennast õigustavad nö, a`mis parata :)

    Meelevaldne võrdsustamine. Et siis kui arvuti töötab, peab kõik mingisugustegi koolitunnistusega uhhuulaste tegelaste jutt a priori fakt olema.

    Kõnealuses artiklis pole ju raske teadlase taga tõsiusklikku judaistlikku mütoloogi ära näha. Kui vennike käib juba välja väite, et

    ümberlõikamine kujutab endast üht tõhusamat viisi HIVi meestele kandumise vältimiseks

    siis holokaustiga natukenegi kursis oleval kodanikul lähevad demagoogiaradari kõik hoiatustuled põlema.

    Ülejäänud väited on hr.Piot,il enam-vähem samasugused.

  35. Leetritesse nakatumine on kogu Euroopas tõusuteel, vahendab MedicalXpress.com Associated Pressi.

    As of October, European health officials reported more than 26,000 measles cases this year and nine deaths. That’s a threefold increase in cases from the same time period in 2007, said the World Health Organization.

    France accounted for about 14,000 cases, mainly in children older than five and in young adults.

    Other big outbreaks of the highly-contagious disease have been identified in Spain, Romania, Macedonia, and Uzbekistan. So far, measles has killed nine people in Europe and hospitalized thousands of others. The report was published Thursday by the U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

    “We are seeing a surge of cases much larger than we’ve seen in the past five or six years,” said Rebecca Martin, immunization program manager for WHO’s Europe office in Copenhagen. Measles cases had been dropping for years, but began to increase sharply in late 2009.

    Martin said the epidemic was fueled mainly by low vaccination rates and noted about half the cases were in people older than 15.

    “Over the years, people who haven’t been vaccinated are now giving the virus a big opportunity to spread,” Martin said. /—/

    Health officials say controlling measles outbreaks in Europe is still being compromised because of ignorance of the disease’s severity and skepticism about the vaccine.

    The measles shot was tainted by now discredited research published by Andrew Wakefield in 1998 suggesting a possible link between autism and the vaccine for measles, mumps and rubella. Parents abandoned the vaccine in droves and suspicion about its safety still lingers, even though repeated studies have shown no connection.

  36. Postimees vahendab evangelisti kuulutamas, et tema valitud eluteed tuleks kõigile lastele õpetada.

    Ärimees: vanemad peavad lastele varakult rahateenimist tutvustama

    Büroomaailma tegevdirektor Jüri Ross soovitab lapsed varakult tööle kaasa võtta, et nad näeksid, kust tuleb raha, mille eest neile mänguasju ostetakse.

    Nagu tavaks on, peab jumalakuulutaja eriti tähtsaks, et lapsed õpiksid jumala kõikvõimsat meelepaha kartma.

    See aitab Rossi hinnangul lastel hakata juba umbes 12-aastaselt maailma kriise ja paremaid aegu seostama millegi muu kui pelgalt sellega, et raha ei ole ja jäin mänguasjast ilma.

  37. @dig:

    Kurb küll, et Sa ei ole tuttav ümberlõikamiskombe levikuga MEIE kultuuris. Ma mõtlen seda Teise maailma järgset jama, kus ümberlõikamine järsku kõikide hädade vastu aitama hakkas ja kogu loo tagamaid.

  38. Eksperdid: maiad ei ennustanud 2012. aastaks mingit maailma lõppu
    Delfi

    „Me peame selle asja selgeks tegema. 2012. aasta kohta pole mingit ettekuulutust,“ ütles Mehhiko rahvusliku autonoomse ülikooli (UNAM) teadlane Erik Velásquez. „See on turundustrikk.“

    Mehhiko rahvuslik antropoloogilise ajaloo instituut on üritanud vaigistada maailmalõpu ennustajate kisakoori. „Lääne messianistlik mõtlemine on moonutanud vanade tsivilisatsioonide, nagu maiade, maailmanägemust,“ teatas instituut oma avalduses.

    Maiade kalendris algab pikk periood aastal 3114 enne Kristust ning on jagatud 394-aastasteks perioodideks ehk Baktuniteks. Maiade jaoks oli number 13 püha ja järgmisel aastal lõpeb 13. Baktun.

    Austraalia La Trobe’i ülikooli maiade uurija Sven Gronemeyer, kes on püüdnud kalendrit lahti seletada, ütles, et niinimetatud lõpupäev peegeldab üleminekut ühest ajastust teise, milles Bolon Yokte naaseb.

    „Et Bolon Yokte oli olemas juba loomise päeval, tundus maiade jaoks loomulik, et Bolon Yokte on kunagi jälle kohal,“ ütles Gronemeyer.

  39. Eesti pearabi Shmuel Kot: Elada tasub alati, kas või sellepärast, et siin elus head teha Maaleht

    Keskustelu Eesti pearabi Shmuel Kotiga toimub enamjaolt vene keeles, sest rabi eesti keel ei ole nii pikaks jutuks (veel) küps. Ta vene keelgi on mingi salapärase aktsendiga, aga see-eest kiire ja sorav, valmis reageerima ka anekdootidele neile rõkkavalt kaasa naerdes.

    Et küsida võis kõike, oli esimene küsimus mehe küljeluu kohta, millest ju naine tehtud olevat. Et miks siis mehel ribisid praegu vähem pole kui naisel? Vastus on kiire: “Mehel võis ju varem üks ribi rohkem olla!”

    Ja Shmuel Kot esitab oma meenutuse sestsamast valdkonnast. “Aadam küsib: “Jumal, miks sa Eeva nii ilusa lõid?” Jumal vastu: “Et sinusugune teda armastaks.” – “Aga miks ta nii rumal on?” – “Et ta sinusugust armastaks.”.”

    Kes rohkem teada tahab, peab artikli ostma.

  40. salvey ütles:

    Eksperdid: maiad ei ennustanud 2012. aastaks mingit maailma lõppu
    Delfi

    Raamatud ostetud, filmid müüdud, teema nämmutatud ja lollidelt raha kätte saadud. Nüüd siis uus viis papi pumpamiseks – maailmalõppu ei tulegi. Ja saaga läheb aga edasi.

    Muidugi UFO fännid rõõmustavad, kuna tänu videosalvestamis vahemndite odavusele ja info talletamise mahtude suurtele kogustele saavad fännid nüüd juba aastaid 24/7 taevalaotust jälgida ning igat õhupalli (tavalist või ilmavaatluse), hiina laternat, ebaõnnestunud raketikatsetust, atmosfäri nähtuseid (N: red sprite jms) või ka tavaline reisilennuk, mida vaatleja jaoks loojunud päike veel valgustab UFO-ks pidada.
    Muidugi võib paari sõbraga ka linnatänaval rahvast lollitada, kus siis tuleb omavahel kokku leppida ja hakata taevasse vahtima ning samal ajal keegi filmib seda kõike. Muidugi suvalised möödujad tunnevad ka huvi ja vahivad taevalaotust. Eriti efektne on see, kui just nagu filmitakse ka veel moblaga midagi. 110% kindel et paljud suvalised möödujad jäävad olematuid objekte vahtima. Siis lõpuks kõige väiksem töö – efektid lisada ja failist filmitöötlus programmi metainfo välja ning videosalvestaja kaardile või kasetile klipp tagasi. Ja loomulikult youtube ning siis kommentaariumitesse linkima. Kui hästi läheb satub see klipp ka näljastesse uudistesse. Siis on juba tegu 100% originaaliga ja tõega lendavatest objektidest.
    Lendavad taldrikud ja tulnukad müüb jälle!
    2012 ja kvantripats on eilne päev.

  41. VIDEO: vene ususekti juht hullutas noori okultismi, uimastite ja seksiorgiatega Õhtuleht

    Venemaal Novosibirskis on kohtu all mees, kes asutas 19 aastat tagasi religioosse sekti Ashram Shambala ning kel õnnestus aastaid noori hullutada okultismi, narkootikumide pruukimise ning seksiorgiatega.

    Sekti astujatele lubati avada nende nn kolmas silm, vabastada sisemine energia jms. Õpetuse eest nõudis sekti asutaja ning juht Konstantin Rudnev 53 000 rubla. Aga ta ei puigelnud vastu ka siis, kui raha asemel annetati korter, auto või muu rikkus. Noored ässitati oma vanemate vastu.

    Rudnev jutlustas jüngritele, et peatselt võidavad Ashram Shambala liikmed kogu maailma ning tuhanded inimesed hakkavad nende sektist õppust võtma. Mehel õnnestus aastateks oma mõju alla saada ligi 10 000 inimest.

  42. Teadusuudiseid Saudi Araabiast.

    Saudi Araabia naiste autorooli lubamine ahvatleb neid seksima, propageerib pornograafiat ning tekitab rohkem homoseksuaale, leiavad konservatiivsed islamivaimulikud.
    Saudi Araabia kõrgeima usunõukogu Majlis al-Ifta’ al-A’ala akadeemikud väitsid, et reeglite lõdvendamine viib vältimatult olukorrani, kus enam ei ole neitsisid, vahendab Daily Telegraph.

    Raportis hoiatati, et naiste autorooli lubamine paneb vohama prostitutsiooni, pornograafia, homoseksualismi ja abielulahutused.

    Väideti, et kümme aastat pärast keelu kaotamist ei oleks Saudi Araabias enam ühtki neitsit.

    Teistes moslemiriikides, kus naistel lubatakse autot juhtida, olevat moraalset allakäiku juba näha.

    Professor Subhi kirjeldas, kuidas ta istus kohvikus ühes teises Araabia riigis, kus „kõik naised vahtisid teda“. „Üks tegi žesti, mis väljendas selgelt, et ta on saadaval,“ ütles Subhi. „See on see, mis juhtub, kui naistel lubatakse autot juhtida.“

    Autoroolist tabatud naisi ootab Saudi Araabias ihunuhtlus. Näiteks septembris tabati Jeddahis autot juhtimas 34-aastane Shaima Jastaniya, kellele määrati selle eest kümme piitsahoopi.

    Praegu arutab Saudi Araabia valitsus ettepanekut, millega keelataks naistel, kes juba niigi peavad suurema osa kehast kinni katma, isegi oma silmade näitamine, kui neid peetakse liiga ahvatlevaks.

    Kuna tegemist pole valgenahalistega, siis on kõik õiguslased vait.

    http://www.delfi.ee/news/paeva.....d=62630260

  43. Ajaleht The Guardian reastas kümme võimalikku maailmalõpu stsenaariumi: Õhtuleht

    Vaakumlagunemine

    Ühe teooria järgi asub Maa niinimetatud valevaakumis, mis võib iga hetk minna madalama energiaga olekusse. Seetõttu rebeneb Maa aatomiteks.

    Hukutav kvantmehaanika

    Hüpoteesi järgi eksisteerib “veidraid” kvarke sisaldavaid osakesi, mis on võimelised mis tahes osakese muutma enda koopiaks. Nende nõndanimetatud kummalise mateeria osakeste rünnaku puhul muutub Maa mõne tunni jooksul veidratest tilkadest koosnevaks vormituks massiks.

    Aja lõppemine

    Füüsikaseadustele tuginedes saab aeg ükskord lihtsalt otsa ja koos sellega saabub ka maailmalõpp.

  44. Naine väidab, et teda hoiti 12 aastat saientoloogide kruiisilaeval vangis

    Valeska Paris räägib, et ta toimetati saientoloogide kruuisilaeva Freewinds pardale vastu tema tahtmist 12 aastat tagasi, vahendab ABC News. Kõikide nende aastate vältel sunniti teda tasuta tööd rabama ning kuigi aeg-ajalt lubati teda ka laevalt lahkuda, võis ta seda teha ainult väga kõrge järelvalve all.

    Naise sõnul saatis saientoloogide juht David Miscavige ta laeva pardale, kui ta oli kõigest 18aastane ja esialgu pidi ta sinna jääma vaid kaheks nädalaks. Parise sõnul põhjendati ettevõtmise vajalikkust sellega, et vatasel juhul veenaks ta pere teda tema usulistest tõekspidamistest loobuma.

    “Mind äratati lihtsalt ühel hommikul üles ja öeldi, et ma pean kaheks nädalaks laevale minema. Väidetavalt oli mu ema kirikut rünnanud ja Miscavige leidis, et mind tuleb temast eraldada, et ema mulle halba mõju ei avaldaks,” meenutab Paris.

    Paris sündis saientoloogide perekonda, kuid tema ema astus liikumisest välja pärast seda, kui ta abikaasa enesetapu sooritas. Väidetavalt võttis mees endalt elu seepärast, et usuliikumise esindajad pressisid temalt välja enam kui miljon dollarit.

    Kuid kaheks nädalaks laevale saabunud Paris avastas õige pea, et teda ei kavatsetagi sealt minema lasta. Selle asemel sunniti teda tasuta väga rasket tööd tegema ja mõnikord kestsid tema vahetused kuni kaks päeva. Sügaval laeva sisemuses rabanud naine meenutab, et töötingimused olid rasked. “Seal on palav, lärmakas, seal haiseb ja see pole tore. Töötasin kohe esimeses vahetuses 48 tundi jutti,” räägib ta.

  45. Sisejulgeoleku instituudi nõunik: eestlasi on liiga vähe, meil on vaja immigrante Sisejulgeoleku instituudi nõunik Kert Valdaru.

    Enesestmõistetavalt ei saa me väikeriigina lubada rohket migratsiooni. Aga kas Eestis keegi teab, milliseid ja kui palju töömigrante me lähimatel aastakümnetel vajame? Julgen arvata, et mitte. Me ei kipu teadma sedagi, millise omamaise tööjõuga suudame tööturu lähikümnendil mehitada.

    Alust selliseks järelduseks annab tõsiasi, et Eestis on hetkel ligi 40 000 töötut, kuid tööandjad kurdavad aina, et kvalifitseeritud tööjõust on suur puudus. Lausa 12 protsenti tööstusettevõtetest peab oma arengu kasvu piiravaks teguriks tööjõupuudust ning ainult 5,6 protsenti ettevõtetest plaanib tööjõuvajadust ette enam kui kolm aastat.

    Arvestades Eesti demograafilist dünaamikat — rahvastik kahaneb ja vananeb — peaksime ausalt tõdema: meid, eestlasi, ei ole nii palju, et jaksaksime ära teha kogu töö, mis meie õnne ja heaolu nimel vaja on ära teha. Peaksime julgema senisest enam arutada, kellele ja kui paljudele võõrastest lööme valla luugid ja aknad ning mitte tegema asjatuid bürokraatlikke taksitusi meie riiki tööle tulemiseks.

    Seega peame lähiajal suutma mõista, mis on Eestile pikaajalist edu tagavad majandussektorid, kui palju suudame ise, ja kui palju vajame tarkade võõraste abi nende sektorite õitsengu tagamiseks. Sest suuresti ainult nii suudame tulevikus konkureerida teiste riikidega ja säilitada praeguse elatustaseme (ning kui väga hästi läheb, siis seda ka tõsta).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga