420 Replies to “Rassismiveerg”

  1. Carl ütles:

    Lisaks sellele – hunnidega jõudsid ka mongoliidsemad geenid euroopasse, mitte otsest renessanssi kaasa tuues.
    Kas on üldse midagi millest üks hea rassist special pleadiga välja ei tule?

    Hea küsimus.

    Naljaviluks olgu siis siia juurde veel mainitud silmnähtav sarnasus Borjigin-suguvõsa ja perekond Borgiate nimede vahel. Nagu kord ja kohus ette näevad, on keegi Jimo Borjigin käbinäärmeid ka uurinud. Kas pimedusehormoonid ja pimesool omavahel seotud on, seda võiks proovida mõistatada nimede sarnasuse põhjal.

  2. @Carl:

    Ma ei väljendanud ennast selgesti ilmselt.

    Seda Te ei teinud.

    Teie algne väide: kui kolonialism ja sellega kaasaskäivad asjad poleks tekitanud sõdu, vaesust ja rahulolematust, mis oli peamiseks lükkavaks jõuks võrdsuse poole pürgivatel revolutsioonidel.

    Nimetage üks asjalik revolutsioon? Mina väidan, et need kõik olid mõttetud, midagi asjalikku nendega ei saavutatud. Te ei vastanud mu küsimustele!!! Mis on vabadus? Mis on demokraatia? Mis on võrdsus?

    et hakkasid levima ideed võrdsusest ühiskonna klasside ja hiljem ka soode vahel, on täielikult kolonialism tagajärg. …

    Sugulise võrdõiguslikkuse puhul mina küll ei näe mingit seost kolonialismiga. Kui see saladus ei ole, ehk Te valgustate mind lollikest, millised need seosed olid?

    otseselt ei viidud kolooniatesse neid ideid, küll aga tekitati pikemas plaanis koloniaalpoliitikaga tingimused selliste liikumiste tekkimiseks ja arenguks.

    Kolonisaatorid olid mõttetu parasiitide kari, kes tegelikult pärismaalastele kusagil ei meeldinud ja neist ei olnud suurt kasu. Ka ei olnud mitte kolonisaatorid see jõud, mis tingis arengut, vaid kolooniate inimesed, kes tahtsid vabaneda koloniaalsest orjusest ja ise oma kodumaa elu-olu üle otsustada. Hea näide USA.

  3. Oakrock ütles:

    Nimetage üks asjalik revolutsioon? Mina väidan, et need kõik olid mõttetud, midagi asjalikku nendega ei saavutatud. Te ei vastanud mu küsimustele!!! Mis on vabadus? Mis on demokraatia? Mis on võrdsus?

    Ameerika revolutsioon? Prantsuse revolutsioon on küll parajalt napakas asi, aga sa ei saa öelda, et kummastki midagi head ei tulnud.
    Põhjus, miks ma neile kolmele küsimusele ei vastanud on see, et ma ei taha teemast kõrvale kalduda alustades debatti sellel, mis ikkagi on vabadus, võrdsus ja demokraatia, sest nende peen defineerimine ei ole praeguses kontekstis vajalik ja piisab eeldusest, et nende all mõeldakse neid asju kui praegust ühiskonda defineerivaid võtmeelemente(kuigi demokraatia olemuse kallal võib lõputult nokkida, pole see samuti antud hetkel teema)

    Sugulise võrdõiguslikkuse puhul mina küll ei näe mingit seost kolonialismiga. Kui see saladus ei ole, ehk Te valgustate mind lollikest, millised need seosed olid?

    Oeh, olgu – millega seoses kerkisid võrdsust taotlevad revolutsioonid ja trendid? Aga loomulikult sellega, et kolooniates olid inimesed rahulolematud kuna nad polnud päris võrdväärselt kodanikud. Seda just Ameerika revolutsiooni näol, mis omakorda õhutas revolutsiooni prantsusmaal, mille teine mõjutaja oli keskmise prantslase tohutu vaesus, kaotused koloniaalsõdades ja valitsejate priiskav ükskõiksus selle suhtes(kuigi peata Louis üritas küll korraks midagi teha)
    Sealt said hoogu juurde filosoofiad, mis nõudsid kõigi inimeste võrdsust jne ning mille sõnastatud põhimõtetele on ehitatud kõik praegused lääne demokraatiad.
    Ma ei usu, et sooline võrdõiguslikus ja kristluse eitamine oleks võimalikud olnud kui ühiskonnas poleks 18nda sajandi lõpus sellised muutused toimuma hakanud.

    Ka ei olnud mitte kolonisaatorid see jõud, mis tingis arengut, vaid kolooniate inimesed, kes tahtsid vabaneda koloniaalsest orjusest

    Ütle, kui palju oleks kolooniates olnud inimesi, kes arengu katalüsaatoriteks olid, kui poleks olnud kolonisaatoreid?

  4. Carl ütles:

    Oeh, olgu – millega seoses kerkisid võrdsust taotlevad revolutsioonid ja trendid? Aga loomulikult sellega, et kolooniates olid inimesed rahulolematud kuna nad polnud päris võrdväärselt kodanikud.

    Oled Sa kindel, et kuningliku Prantsusmaa maapiirkondi kõlbab Versailles’ lossi kolooniateks pidada?

  5. dig ütles:

    Oled Sa kindel, et kuningliku Prantsusmaa maapiirkondi kõlbab Versailles’ lossi kolooniateks pidada?

    Seda küll mitte. Aga kas polnud mitte nii, et kõigepealt läks vabaduse värk lahti kolmeteistkümnes koloonias – tulevased Ühendriigid – ja sealt edasi see liikus Prantsusmaale. Kui ma ei eksi siis Prantsusmaal oli üks viimaseid tõukeid just see, et lisaks majanduslikult laastavale 7 aastasele sõjale osales prantsusmaa ka Ameerika iseseisvussõjas, mis viis nad majanduslikult veel koledamasse seisu.
    Kas sealt ei ole loogiline arutleda edasi, et kolonialism ja sellega seonduv oli, kuigi mitte ainus põhjus, üks suuremaid tõukejõude selliste revolutsioonide juures.
    Muidugi Prantsusmaal oli teisi hädasid ka, nimelt põllumajandusega ja viljakasvuga, mille puudulik kohalolu tõi kaasa näljahäda ja sundis kõiki sööma üpris häirival kombel kooki, mis oli ka suur tegur sealsetes sündmustes. Samas revolutsiooni ideed olid tugevalt inspireeritud justnimelt ameeriklaste pealt.

  6. Carl ütles:

    Seda küll mitte. Aga kas polnud mitte nii, et kõigepealt läks vabaduse värk lahti kolmeteistkümnes koloonias – tulevased Ühendriigid – ja sealt edasi see liikus Prantsusmaale.

    Ei, kindlasti mitte. Prantslastel olid omad põhjused vabadust tahta ja see vabadus, mida nad tahtsid, oli ka teistsugune.

    Natuke lihtsustades võib öelda, et Prantsusmaa kuningale sai saatuslikuks see, et ta küsis oma alamate käest, kuidas riiki paremini korraldada. Siis, kui ta enam nõu ei tahtnud, ei suutnud ta aga alamaid veenda, et riigiasjade üle mõtlemise võiks jälle maha jätta ja põldu edasi majandada.

    Teatav side Pariisi poliitiliste ringkondade ja ülemere-asumaade (millest paljud toona Prantsusmaale kuulusid) vahel muidugi oli, aga kumbki revolutsioon poleks selle sidemeta toimumata jäänud ega tõenäoliselt ka oluliselt teistmoodi lõppenud.

  7. @dig:

    Ma pean sellega vist nõustuma, kuigi ma pole endiselt kindel selles, et ameeriklaste mõju oli väike. Pean silmas just seda, ameerika näol nägid inimesed, kuidas valgustusajastu ideid saab praktikasse panna, kuidas sõnastada seadusandlust jne. Jefferson aitas prantslasi ka nende põhiseadusega ”Inimese ja kodaniku õiguste deklaratsiooni” näol, mis laenas ameeriklaste Iseseisvusdeklaratsioonist, mõjutades omakorda igat järgnevat prantsusmaa konstitutsiooni. Ning Iseseisvussõjas osalemine oli ju ka, kui mitte viimane, siis kindlasti eelviimane nael prantsusmaa majanduse kirstu.

    Merkantilistlik majandusmudel koos kaubanduslikel eesmärkidel rajatud asumaadega, panustas ju siiski tohutult nende olukorda. Justnimelt püüd oma laevastikku ülalpidada, et oma kaubandusteid kaitsta ning pärast Seitsmeaastast sõda seda uuesti ülesehitada, et kaotuse eest kätte maksta.

    Maksusüsteem, mis absolutismi ülalpidamiseks kehtestati oli ka tegur, kuid selle tugevamad probleemid hakkasid kerkima siis kui selle reformimise asemel puudujääke laenudega katma hakati. Samas põhjus, miks see üldse kehtestati oli see, et sõdu, koloniaallaienemist ja Versailles lossi ehitamist rahastada. Seega ma ütleks, et kolonialism ning ameerika olid küll prantsuse revolutsiooniga tugevas seoses.

    Muidu, miks Oakrocki selline saatus tabas? Miks tema kommentaaridega nii tehti.

  8. Carl ütles:

    Muidu, miks Oakrocki selline saatus tabas? Miks tema kommentaaridega nii tehti.

    Oakrockal on paha komme genereerida tapeeti markeerimata tsitaatidest. Siin seletab ta, et see on tigedusest. Nupp kaitseb pahaaimamatut lugejat tigeda Oakrocka eest.

  9. @Carl:

    Muidu, miks Oakrocki selline saatus tabas? Miks tema kommentaaridega nii tehti.

    Põhjus oli imelihtne: ma jäin oma väite juurde, et uut testamenti muudeti 1948. aastal. Siis ma ei teadnud, et sel aastal kuulutati Lutheri usu piibel kehtetuks ja võeti kasutusele katoliiklik.

  10. @dig:

    Siin seletab ta, et see on tigedusest.

    Jälestan sellist lääne rassistlikku demokraatiat, mis võimaldab islamiäärmuslastel võimule pääseda ja muudab maailma ohtlikuks püssirohutünniks. Ei taha sarnaselt selle Egiptuse naisele kusagil peksa saada, kui tanksaapaga keegi vastu pead ja rinnakorvi tümitab!

  11. Carl ütles:

    Ma pean sellega vist nõustuma, kuigi ma pole endiselt kindel selles, et ameeriklaste mõju oli väike.

    Ameeriklaste mõju ei olnud minu arusaamist mööda kausaalselt oluline faktor. Mõnedes prantslastes kergitas ta inspiratsiooni, mõned kirjatükid ja ideed olid pärit teiselt poolt Atlandi ookeani, aga enam-vähem seesama, mis revolutsiooni ajal juhtus, oleks juhtunud ka ilma ameeriklaste mõjuta. Prantsuse revolutsiooni kandvate ideede taga olid kohalikud domineerivad väärtushinnangud, valgustusajastu filosoofide mõlgutused ja hulka loogikat — aga filosoofid olid oma mõlgutamise juba suuremalt jaolt valmis saanud ja loogika ei sõltu sellest, kelle peas teda tehakse.

    Huvitavamaks läheb küsimus, kuidas ameeriklased mõjutasid seda, mis toimus alates Napoleonist ja pärast teda.

  12. dig ütles:

    Huvitavamaks läheb küsimus, kuidas ameeriklased mõjutasid seda, mis toimus alates Napoleonist ja pärast teda.

    Sa mõtled muuhulgas seda, mis oleks juhtunud kui ameeriklased Louisianat poleks ära ostnud ja prantslased oleks seal sõdimist jätkanud? Või üldiselt huvitavaid diplomaatilisi arenguid.

  13. @dig:
    @Carl:

    Kaks Sussaninit* sumpavad kaelani lumes, ürgmetsa võlusid nautides!!!! Sellise tempoga Te küll rassismi läteteni ei jõua, enne läheb jumalapäike looja.

    * http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Susanin

    It is said that they did not know the road to Domnino very well, so they started to ask the locals for directions. In woods near the village they met a logger, Ivan Susanin, who promised to take them via a “shortcut” through a forest directly to the Hypatian Monastery, where Mikhail apparently was hiding. The enemies followed him and were never heard from again. It is presumed that Susanin led them so deep into the forest that they could not find a way out, and they perished in the bitter cold February night.

  14. Aga Sa aita rassismi läteteni jõuda. Ma ülalpool mainisin, kust see rumal sõna pärit on ja eks me kunagi jõua ka sinnamaani, kes rasse ja rahvuseid segab ja mispärast.

  15. @Oakrock:

    Keegi peab seda tegema – ma näitan sulle praktiliselt kuidas kopeeritud teksti tsitaadina esitlemine käib.

    Ütleme näiteks, et ma tahan oma tekstis mainida Dunning-Krugeri efekti lisades viisakalt paar lõiku millele ma tähelepanu tahan pöörata.

    The Dunning–Kruger effect is a cognitive bias in which unskilled people make poor decisions and reach erroneous conclusions, but their incompetence denies them the metacognitive ability to recognize their mistakes.

    How on earth did I do it?! Well, kõigepealt vajutasin ma nuppu B-Quote. Siis ma kopisin tsiteeritava teksti ja vajutasin uuesti seda sama nuppu, mille ette oli nüüd ilmunud kaldkriips. Lihtne.

  16. Carl ütles:

    Sa mõtled muuhulgas seda, mis oleks juhtunud kui ameeriklased Louisianat poleks ära ostnud ja prantslased oleks seal sõdimist jätkanud? Või üldiselt huvitavaid diplomaatilisi arenguid.

    Nii neid kui ka näiteks seda, kuidas Napoleoni katse võimule tõusta võinuks lõppeda, kui hulka aktiivseid noori mässumeelseid tegelasi ei oleks revolutsioonide valguses Prantsusmaalt Ameerikasse seilanud.

  17. Konspiraator ütles:

    eks me kunagi jõua ka sinnamaani, kes rasse ja rahvuseid segab ja mispärast.

    Üha enam soomlasi abiellub välismaalasega, mehed eelistavad teiste seas ka eestlannasid Õhtuleht
    statistikat

    Aina enam soomlasi otsustab abielluda välismaalasega, kui mullu naitus välisriigi kodanikuga 20 000 meest ja 19 000 naist.

    Soome mehed eelistavad abikaasadeks enim Taist, Venemaalt, Hiinast ja Eestist pärit naisi. Naised abielluvad Türgi, Suurbritannia, Ameerika Ühendriikide ja Rootsi kodanikega, kirjutab Ilka.

    Viimase nelja aasta jooksul on abielude arv kasvanud tuhande võrra aastas nii meeste kui naiste seas. 20 aastaga on selliste abielude arv viiekordistunud, kirjutab Ilka

    Igati loogiline põhjendus ka spetsialisti poolt (kuigi IMHO pole põhjuste mõistmiseks vaja eriline spetsialist ollagi, küll aga peab olema kodanik konspiraatori laadi ajuehitusega, et jumal teab mis põhjendusi leiutada)

    Rahvastikuregistri spetsialisti sõnul on kultuuridevaheliste abielude arvu kasvu taga suurem rahvusvaheliste üliõpilaste arv ning välisriikidesse reisimise sagenemine.

  18. Konspiraator ütles:

    Jaapan ja Lõuna Korea on 99% etniliselt homogeensed ning mingisugust multikulti pole silmapiirilgi.

    Selleks, et rassismiveerule natuke teadust lisada, vaadakem nüüd näiteks kevadel ilmunud Royal Society protseedingut Bayesian phylogenetic analysis supports an agricultural origin of Japonic languages, mis muuhulgas esitab fülogeneetilise puu 59 Jaapani kandis räägitavast kohalikust keelest (täisteksti lk. 3665). See, et Ryûkyû keeled teistest kõige erinevamad on, ei ole loomulikult üllatus kellelegi, kes on tuttavad jaapani draama tähtsamate klišeedega — nagu veidrikust immigrant Okinawalt. Konspiraatori eriliseks rõõmuks on säherdust tüüpkarakterit kasutanud ka roosanahkne filmitegija Quentin Tarantino; temal on lausa terve peatükk pealkirjaga Mees Okinawalt. (Ajaloolisest Hattori Hanzô’st pakub lugemist näiteks Badass of the Week.)

  19. salvey tsiteeris rahvastikuregistri spetsialisti:

    …suurem rahvusvaheliste üliõpilaste arv ning välisriikidesse reisimise sagenemine.

    Las ma oletan: riiklikust haridusest pestud ajudega “üliõpilased” on tänapäeval 99,7% ulatuses rahvuslikke väärtusi porri tallavad kultuurimarksistid (põhjendus, nagu tingiks tudengite vabameelsust ealised iseärasused, on vasakliberastide vandenõu). Välisriikidesse reisimise sagenemise taga on aga, mõistagi, -mann, -berg ja -farb-lõpuliste nimedega pankurid ja NWO, kes on pandeemiate ja mõrvarlike võõrliikide levitamisest sama huvitatud kui elanikkonna üleüldisest hõrendamisest, rassi- ja rahvustunnuste üheülbastamisest ning kogu maismaa muutmisest valgustatud eliidi ja nende tallalakkujate golfiväljakuks. Seda, mis samal ajal hakkab toimuma kirikute altareil, ei hakka ma siin üksikasjaliselt kirjeldama.

  20. salvey ütles:

    Rahvastikuregistri spetsialisti sõnul on kultuuridevaheliste abielude arvu kasvu taga suurem rahvusvaheliste üliõpilaste arv ning välisriikidesse reisimise sagenemine.

    See on ju jama. Egas reisimine ja koos töötamine rahvustunnet ära kaota. Ja tervet mõistust.

    Egas asi ainult abieludega piirdu. Neid lugusid ju küll kui jälle mõni mittevalge karja naisi HIV,i on nakatanud ja uurimisel selgub, et tädid ei julgenud partnerilt kaitsevahendeid nõuda, et mitte rassistid olla.

  21. Postimehes kurdab jälle keegi kaunishing, et tema iseäralik rass on välismaalt lähtuvate kultuuriliste mõjutuste ees kohutavalt kaitsetu.

    «Vaenulikud rahvusvahelised jõud tugevdavad oma püüdlusi meid läänestada ja lõhestada,» kirjutas Hu Kommunistliku Partei väljaandes avaldatud arvamusartiklis, nimetamata konkreetseid riike, kuid leides, et peamiseks rünnaku sihtmärgiks on hiina kultuur ja ideoloogia, vahendas uudistevõrk AFP.

    «Hiina kultuuri üldine tugevus ja selle rahvusvaheline mõju pole vastavuses Hiina rahvusvahelise staatusega. Lääne rahvusvaheline kultuur on tugev, kuid meie oleme nõrgad,» täpsustas Hu.

  22. Konspiraator ütles:

    Neid lugusid ju küll kui jälle mõni mittevalge karja naisi HIV,i on nakatanud ja uurimisel selgub, et tädid ei julgenud partnerilt kaitsevahendeid nõuda, et mitte rassistid olla.

    Jummel, jummel küll, no mis sa ütled, aga riigi, illuminaatide, marslaste või ma ei tea kelle poolt tehtavas propagandistlikus reklaamis ei soovitata igal juhul küll mingeid rassipõhiseid järeleandmisi teha.

  23. Konspiraator ütles:

    Mittevalges maailmas ei toimu mingisugust kultuuripiiride ühtlustumist. Jaapan ja Lõuna Korea on 99% etniliselt homogeensed ning mingisugust multikulti pole silmapiirilgi.

    Me nägime juba, et Jaapani rahvas ei ole kaugeltki etniliselt homogeenne. Miks Konspiraator siiski nii arvab?

    Tuleb välja, et Konspiraator ei ole üksi; tegemist on kaunis populaarse eksiarvamusega, mille nimi on illusioon võõraste gruppide homogeensusest, inglise keeles outgroup homogeneity effect. Lähemalt kirjutab Understanding Prejudice.

    A close cousin of assimilation is the “outgroup homogeneity effect.” In the language of social psychology, an “ingroup” is a group to which someone belongs, and an “outgroup” is a group to which the person does not belong (hence, one person’s ingroup may be another person’s outgroup, and vice versa). Research on the outgroup homogeneity effect has found that when it comes to attitudes, values, personality traits, and other characteristics, people tend to see outgroup members as more alike than ingroup members. As a result, outgroup members are at risk of being seen as interchangeable or expendable, and they are more likely to be stereotyped. This perception of sameness holds true regardless of whether the outgroup is another race, religion, nationality, college major, or other naturally occurring group (Linville, 1998).

    In one of the first studies to document the outgroup homogeneity effect, Princeton University researchers asked students in four different “eating clubs” to rate members of their own group and members of three other groups on personality dimensions such as introverted-extroverted and arrogant-humble (Jones, Wood, & Quattrone, 1981). The results showed that students tended to rate members of their own group as more varied in personality than members of the outgroup — regardless of which group students were in. Later research on outgroup homogeneity found that the effect is strongest when the ingroup and outgroup are enduring, real-life groups (rather than groups created artificially in laboratory experiments), and when the ingroup is large (Mullen & Hu, 1989). If the ingroup is small and the attributes in question are important to its identity, the outgroup homogeneity effect may disappear or even reverse (Simon, 1992; Simon & Pettigrew, 1990).

    Mõnevõrra teise nurga alt aitab seda fenomeni illustreerida järgmine John Walsomi joonistus:

    Nagu näha, on inimestel, kes asuvad vaatajale lähedal, hulka rohkem detaile ning iseärasusi ja nende pikkused erinevad üksteisest märksa märgatavamalt kui inimestel, kes teevad oma toimetusi vaatajast sootuks kaugel.

  24. @Carl:
    @dig:

    Kas külm võttis vaprad Sussaninid ürgmetsas ära või kuidas????

    Põhimõtted jagada inimesi vastavalt nende rassilistele tunnustele “kõrgemateks” ja “madalamateks” sisaldusid juba indo-euroopa religioonis: heaks näiteks hinduism Indias.

    Ajaloomaterjal 6 klassile! Kastikord http://www.miksike.ee/docs/ele.....ime9-2.htm

    Algselt oli arvatavasti ainult kaks kasti: valge oli võitjate, seega aarialaste kast ning must oli võidetud pärismaalaste kast, mida nimetati suudraks. Siis tekitati usulise tõlgendusega 3 aarialaste (arya) klassi. 4 klass oli teenrid ehk suudra. Nad olid loodud Brahma poriga määritud jalgadest. Need olid India põliselanikud.

    Lisaks neile eksisteerisid ühiskonnas veel — puutumatud ehk paariad, kes olid ühiskonnast välja heidetud. Arvati, et nende puudutamine rüvetab teist inimest. Nemad pidid täitma kõige ebameeldivamaid töid – koristama mustust, nülgima tapetud loomadelt nahku jne.

    Kastikord oli väga range, eluks ajaks pidi inimene jääma sinna kasti, kus olid ta vanemad. … Puutumatute last peeti sündimisest saadik ebapuhtaks.
    ***************
    Ametlikult kestis selline süsteem kuni 1949 aastani – see on ju sulaselge rassism, mitte mingid religioossed selgitused ei muuda seda suhtumist normaalseks.

  25. Fox News edastab rassismiuudiseid Georgiast, kus osariigi põllumajandusministeerium on jõudnud järeldusele, et rassistlik Mehhiko päritolu immigrantide tagakiusamise seadus maksab osariigi põllumeestele miljoneid dollareid põllul raisku läinud saagi näol, kuna mittemehhiklaste tahtmised ja oskused raskeid põllutöid teha jäävad napiks.

    The Agriculture Department undertook the study after Georgia’s legislators passed a measure that targeted undocumented immigrants. The state General Assembly asked the agency to conduct a study of immigration’s role in the agricultural industry, which the report described as “the state’s top economic driver.”

    Farmers participating in the study said they have suffered roughly $10 million in crop losses because of the law, which many say has driven away workers.

    Vanadel georgialastel lihtsalt ei ole sedasorti tegemisteks sobivat töö-eetikat.

    “Georgia farmers and agribusiness employers,” Black wrote, “widely attribute the need for these workers due to the fact that local citizens do not generally possess or care to develop the specialized skills associated with agriculture and, further do not regularly demonstrate the work ethic necessary to meet the productivity requirements of the farm business.”

    Mõned majandusteoreetikud soovitavad tööd vaadelda kaubana ja pakkumise langemise korral seda kompenseerida hinna tõstmisega. Ehk on sellest siingi abi?

    The report said that employers reported paying their workers at or above the federal minimum wage, with some paying $15 per hour or more. But even with the state unemployment rate of nearly 10 percent, the report said, farm jobs remained difficult to fill.

  26. Ohvitser mõnitas kaitseväkke tööle kandideerinud naist EE

    Töövestlusel, kus eraelulisi küsimusi küsida ei tohiks, pommitas major Mark Majorov, toonane Kaitseväe Logistikakeskuse ülema kohusetäitja, Kärti küsimustega nagu: millega tegeleb ema? Isa? Õde? Missugune on perekonnaseis? Kärt muudkui vastas. Küsija läks hoogu ja muudkui tulistas edasi: mis on Maale lähima tähe nimi? Kui kaugel ta asub ja kaua kulub aega sinna lendamiseks? Kust see vesi siia klaasi sai? Millest on tehtud Kuu? Kas see oli teie elukaaslane, kes pronksiööl Sprite’i varastas?

    Kärt pöördus võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi poole. Too kinnitas telefoni teel, et „diskrimineerimine on aset leidnud“, keelas Kärdil ajakirjandusega suhelda ning lubas peagi saata kirjaliku raporti. See oli mullu veebruaris…

  27. Delaware’i ülikooli teadlaste uuring annab mõista, et enamusrühmad poodavad vähemuste assimileerimist (seni, kuni on ise enamuses). Vähemussejääjad enamasti assimileeruda ei taha, rõhuvad rohkem pluralismile.

    We generally think that views about how to integrate a diverse society depend on people’s positions in that society—that is, whether they’re in the racial, religious, or cultural majority or a member of a minority. In the U.S., “people tend to believe that blacks prefer pluralism and whites prefer assimilation,” says University of Delaware psychologist Eric Hehman. Assimilation asks minorities—whether newly arrived or historically rooted—to drop their cultural identities and adopt the ways of the majority. Pluralism recognizes and even celebrates minority cultures, which live cooperatively within the majority culture.

    Now a study /—/ suggests that our views are more fluid and contextual than that. “The role the group occupies in a particular environment influences its preferences,” says Hehman. The study appears in Psychological Science, a journal published by the Association for Psychological Science.

    The researchers analyzed questionnaires given to students about integration nationally and on campus at two universities that differ little except in their racial makeup /—/

    Hehman says the findings could help coexistence in diverse nations. “It’s hard to integrate a society to maintain minority identities and not make the majority feel their values are being rejected. Understanding these feelings and motivations could aid practices to satisfy the needs of both groups and avoid harming either one.”

  28. Lustakaid juhtumisi KKK ja mustanahaliste kirikuga Konföderatsiooni maadelt:

    COLUMBIA, S.C. — After a lengthy legal battle between a black South Carolina church and members of the Ku Klux Klan, a judge has ruled that the church owns a building where KKK robes and T-shirts are sold.

    A circuit judge ruled last month that New Beginnings Baptist Church is the rightful owner of the building that houses the Redneck Shop, which operates a so-called Klan museum and sells Klan robes and T-shirts emblazoned with racial slurs. The judge ordered the shop’s proprietor to pay the church’s legal bills of more than $3,300.

    Since 1996, the Redneck Shop has operated in an old movie theater in Laurens, a city about 70 miles northwest from Columbia that was named after 18th century slave trader Henry Laurens.

    Ownership of the building was transferred in 1997 to the Rev. David Kennedy and his church, New Beginnings, by a Klansman fighting with others inside the hate group, according to court records. That man, according to Kennedy, was feuding with store proprietor John Howard over a woman and “developed a spiritual relationship” with Kennedy’s church, the judge wrote.

    But a clause in the deed entitles Howard, formerly KKK grand dragon for the Carolinas, to operate his business in the building until he dies.

  29. Konspiraator, kui Sa nüüd aru said, et Jaapan siiski kaugeltki nii etniliselt homogeenne ei ole, nagu Sa varem arvasid, siis võiksid selle vähemalt kõva häälega välja öelda. Juunõu, lugejate hüvanguks.

  30. Siin oli Jaapanist juttu, seal ei ole välismaalase elu sugugi lihtne, kuna kultuurilised erinevused on suured. Väikesed infokillud hr. Viisemanni elust.

    Parima pensionifondi juht Andres Viisemann – pigem kunstnik kui pankur http://www.ekspress.ee/archive.....d=48245723

    … Mulle meeldib, mismoodi asjad on seatud – kas või see, et sõnad “ilus” ja “puhas” tähendavad sama asja – ning elada on Jaapanis hea ja mugav. Aga laiemalt sisse, ma usun, ei sulandu ma sellesse ühiskonda kunagi. Ka mu poisil pole väga suurt šanssi lõpuni omaks võetud saada, sest ta mõlemad vanemad pole jaapanlased.
    …………………
    Mulle on silma jäänud, kui pikalt Jaapanis asju ette planeeritakse. Sugulasele küllaminekust antakse teada vähemalt nädal ette. ….
    …………………
    Siin lähenetakse kõigele samm-sammult, võib-olla rohkem aega kulutades, kuid see-eest hästi läbimõeldult.

  31. Konspiraator.

    Leidsin ekstra Teie jaoks vana artikli Hitleri esoteerikahuvi kohta. Kahjuks kahtlaselt leheküljelt, aga originaallehekülg on maas.
    Millist usku oli Hitler http://www.hot.ee/tokrofiiling/usk.html
    L. Povel Z. Berze Ajakirjast “Nauka i Religija” 1966 nr. 110 ja 11 tõlkinud K. Penter

    Ja nimelt sellel maal, selles keskkonnas kerkib esile üldine epideemiline mõistuse haigestumine. Einsteini ja Plancki maal ilmub “aarialik” füüsika. Humboldti ja Hegeli maal luuakse rassiteadus.

    Meile tundub, et neid hämmastavaid nähtusi pole võimalik ära seletada ainult majandusliku inflatsiooniga. Arvame, et palju otstarbekam on neid põhjusi otsida mõnedes moonutatud kosmogooniates ja veidrates usuõpetustes. Need õpetused mängisid natsliku Saksamaa elus suurt rolli. Need väljendusid teaduses, poliitikas, ühiskondlikes sidemetes ja suhetes. Neil oli hulgaliselt poolehoidjaid tolleaegse Saksamaa “kõrgemates kihtides”. Alles sellisel foonil muutub natsismi sünge pale meile enam mõistetavaks.
    …………………………..
    “Oma olemuses,” kirjutab endine Danzigi senati esimees Rauschning, “seisab iga sakslane ühe jalaga Atlantises. Sealt otsib ta oma paremat osa ja pärandust. Selline sakslaste kahestumine, mis avaldub võimes elada nii reaalses kui ka ettekujutuste maailmas, väljendub eriti eredalt Hitleri isikus. Selles peitub võti tema “maagilise sotsialismi” jaoks”.
    …………………….
    “Meid neatakse kui hinge vaenlasi,” kõneles Hitler, “ja me oleme need, kuid palju sügavamas mõttes kui seda suudab mõista kodanlik teadus oma idiootlikus uhkuses.”

    Me ei kavatse siin arutada ühtede või teiste võimaluste olemasolu, mis avavad tee inimisiksuse arenguks. Me räägime usust salajastesse, varjatud jõududesse, mis on inimeses uinunud. Selline usk viib mõnikord teaduse eitamisele ja “tavaliste inimeste” põlgamiseni. Selline inimene, kes on andunud sellele usule, peab endaga võrdseks vaid väga väikest osa inimestest. Ülejäänud on tavaline mass, inimkond – teiste sõnadega molluskid, mittetäisväärtuslikud inimesed; kristlik Jumal aga on nende ussikeste Karjane.

    ***************
    Juhin tähelepanu ka vigadele!!! Artiklis on juttu salaühingust “Fuhle” – tegelikult oli nimi ”Thule”

  32. dig ütles:

    Jaapan siiski kaugeltki nii etniliselt homogeenne ei ole,

    On küll. Ega tühised vahed eri saarte elanike vahel laiemat pilti muuda. Pole seal ju miljoneid moslemeid ja neegreid mürtsu tegemas.

  33. Kas Sa tahad tõesti öelda, et kaks inimest on etniliselt homogeenne grupp niikaua, kuni kumbki neist pole moslem ega neeger?

    Kõrvalepõikena olgu meenutatud, et Ryûkyû keeled eraldusid teistest Jaapani saartel räägitavatest keeltest umbes poolteist kuni kaks tuhat aastat tagasi. Euroopas vastab säärasele ajalisele eraldatusele näiteks romaani keelte puu juur. Ju siis Konspiraatori maailmas prantsuse ja itaalia keelel vahet ei tehta ning Rootsi-Norra-Taani moodustavad sootuks homogeense etnose.

  34. dig ütles:

    Kas Sa tahad tõesti öelda, et kaks inimest on etniliselt homogeenne grupp niikaua, kuni kumbki neist pole moslem ega neeger?

    Mis need kaks inimest siia puutuvad? Euroopas pole ju kaks moslemit ja kaks neegrit? Neid on natukene rohkem.

  35. No kui Sa tõendad, et Jaapani linnades käib samasugune hullumaja nagu Skandinaavias, siis võibolla, et isegi tunnistan.

    Ootan allikaid Jaapani linnades põletavate ja vägistavate murjanite kohta.

  36. Carl ütles:

    Aga see pole ju küsimus antud hetkel.

    On küll. Kogu see Jaapani dialektide ümber keerutamine on ju ainult selleks, et diskussioon põnevamatelt asjadelt eemale suunata. Või milleks muuks on on vaja nägeleda seltskonna kallal, mis ei oma Jaapani igapäevaelus absoluutselt mitte mingisugust mõju ja pakub huvi ainult lingvistidele?

  37. Konspiraator ütles:

    Kogu see Jaapani dialektide ümber keerutamine on ju ainult selleks, et diskussioon põnevamatelt asjadelt eemale suunata.

    Kui nüüd meelde tuletada, siis kergitas kogu Jaapani etnilise homogeensuse teema üles keegi tuntud kultuurimarksist, Konspiraator nimeks.

    Globaliseeruvas maailas ei hägustu kultuuripiirid. Lääne kultuur on sissetungijate ning kohalike marksistide tõttu löögi all. Mittevalges maailmas ei toimu mingisugust kultuuripiiride ühtlustumist. Jaapan ja Lõuna Korea on 99% etniliselt homogeensed ning mingisugust multikulti pole silmapiirilgi.

    Kui nüüd multikultuursusest rääkida, siis Jaapanis on juba hulka põlvkondi probleemiks olnud nääklemine korea päritolu immigrantidega, iseäranis pärast viimast ilmasõda ja Jaapani okupatsiooni Koreas. Tänapäevaks on Jaapani korealased rajanud mitu esindusorganisatsiooni, kellest üks kurikuulsamaid on Chôsen Sôren. Mõned konspiraatorid on teoretiseerinud, et Jaapani võimudel ei ole tahtmist tolle organisatsiooni tegemisi uurida, kuna muidu võidaks neid rassismis süüdistada — ja, et seda rassismihirmu kasutavad agarasti ära nii organiseeritud kuritegelikud jõud kui Põhja-Korea valitsus. Asjassepuutuvaid mõtteid on konspireerinud näiteks Wikileaks, kes aga miskipärast süü Ameerika valitsuse — nimelt CRS’i — kaela omistab.

  38. Tuleme siis aga tagasi oma lammaste juurde.

    Konspiraator, kas Sa möönad tõendite valguses, et Jaapani elanikkond ei ole kaugeltki nii homogeenne kui Sa sellele küsimusele Allahi tahtel paista lasknud oled?

  39. dig ütles:

    Konspiraator, kas Sa möönad…

    Ta ju juba ütles, et ei mööna, kuna Jaapani mitte-homogeensus pole õige mitte-homogeensus — selline, mida põhjustavad murjanid, keda on tänaval lihtne ära tunda lisaks nahavärvile selle järgi, et nad a) vägistavad ja b) põletavad.

  40. Konspiraator pomises seda tasakesi ridade vahel. Aga võib-olla on meil mõni lugeja, kes ei mõista ridade vahele kiigata? Nonde hüvanguks oleks Konspiraatorist väegadi viisakas kõva ja selge häälega üles tunnistada, et tema rassism ei põhine mitte faktidel vaid usul.

  41. dig ütles:

    rassism

    Juba ma ei tea mitmes kord…..Mitu korda ma siia pean kirjutama, et see sõna on massimõrvar Trotski haige aju leiutis ning sellist nähtust maailmas lihtsalt ei eksisteeri.

    Või kui eksisteerib, siis äkki selgitaksid, mis asi see on ja kuidas antud nähtust määratleda.

  42. @Konspiraator:

    Mitu korda ma siia pean kirjutama, et see sõna on massimõrvar Trotski haige aju leiutis ning sellist nähtust maailmas lihtsalt ei eksisteeri.

    Kustkohast Te sellise mõtte olete leidnud? Ma ju tõin välja rassismi allika – indo-euroopa religioon. Rassism ilmnes kõige jubedamalt Indias suhtumises paariate klassi. On tõenäoline, et seda ebaõiglast ning inimlikkust solvavat suhtumist peeti varasematel sajanditel tänu religioonile lihtsalt normaalseks. Aga see on kogu aeg olemas olnud.

    Või kui eksisteerib, siis äkki selgitaksid, mis asi see on ja kuidas antud nähtust määratleda.

    Racism http://en.wikipedia.org/wiki/Racism

    The UN does not define “racism”, however it does define “racial discrimination”: According to the United Nations Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination,

    the term “racial discrimination” shall mean any distinction, exclusion, restriction, or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin that has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment or exercise, on an equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural or any other field of public life.[12]

    This definition does not make any difference between discrimination based on ethnicity and race, in part because the distinction between the two remains debatable among anthropologists.[13] Similarly, in British law the phrase racial group means “any group of people who are defined by reference to their race, colour, nationality (including citizenship) or ethnic or national origin”.[14]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga