Skeptik.ee-lt on võimalik saada 2000 eurot ja rohkemgi!

Panus on tõusnud 10 000 eurole. (20. juuli 2014)

Skeptik.ee kodulehel on väljas üleskutse neile, kes soovivad teaduslikult pädeval moel näidata, et neil on võimed, mida mõned imeliseks peavad, näiteks selgeltnägemine, pendli või vitsa abil millegi tuvastamine, aurade nägemise teel millegi kindlaks tegemine, mõttejõul esemete liigutamine, kvantripatsi mõju jne, ehk kõik see, mille suhtes skeptikud skeptilised on.

Skeptikud aga on valmis selleks, et oma arusaamasid uute tõendite valguses ringi muuta. See on ka peamine erinevus kivipäise eitamise/jaatamise ning uuriva-skeptilise suhtumise vahel. Seepärast oleme siin avatud uutele kogemustele ja valmis selle eest ka raha maksma. Samas pole raha vastuvõtmine kohustuslik, selle võib edasi annetada nt loomade varjupaigale.

Teisalt on meilgi siin Eestis on inimesi, kes oma nn imevõimetega lausa elatist teenivad ja skeptik.ee on valmis maksma raha selle sama asja eest, mida need inimesed niigi teenusena pakuvad. Peaks ju lihtne olema!

Seni oli auhinnafondis kindlalt välja lubatud 1000 eurot, mis tuleks minu, Martin Välliku, isiklikust taskust. Tänasel päeval on üks eraisik, kes end soovi korral ise tutvustab, omalt poolt auhinnafondi lisanud 1000 eurot, seega on auhinnaraha juba 2000 eurot!

Kui soovid ka ise osaleda panuse tõstmisel, siis anna teada. Kui soovid seda raha kätte saada, anna samuti teada, kuid palun tutvu enne reeglitega ning juba sel teemal tehtuga.

  • Martin Vällik – 1000€
  • Riho Vane – 1000€
  • kokku: 2000€

———————————–
Lisandus 21. aprill: Indrek Karu lisab omalt poolt 1000€. Seega on kokku summa praegu 3000€.
Lisandus 4. juuni: Janno Pugi lisab omalt poolt 1000€. Seega on kokku summa praegu 4000€.
Lisandus 4. juuni: Elver Loho lisab omalt poolt 1000€. Seega on kokku summa praegu 5000€.
Lisandus 5. juuni: Targo Tennisberg lisab omalt poolt 3000€. Seega on kokku summa praegu 8000€.
Lisandus 19. juuli 2014: Priit Kallas lisab 1000€, summa kokku 9000€.
Lisandus 20. juuli 2014: Andres Märtin lisab 1000€, summa kokku 10000€.

57 Replies to “Skeptik.ee-lt on võimalik saada 2000 eurot ja rohkemgi!”

  1. Andres ütles:

    Aga teema oli millestki muust:

    Ei, ära vii juttu teisale. Sa siis räägid, et umbluud ei tohi uurida, sest Sulle meelepärased umbluu-istid võivad uurimise käigus pettusega vahele jääda?

  2. Sa ise kaldlud teemast kõrvale. Mina pole umbluudest ja umbluude uurimisest kirjutanud. Ma ei nimetaga miskit umbluuks, kasutan teisi väljendeid. Ma ole enda jaoks meelepäraeid nähtusi ka kunagi umbluu-istideks nimetanud. Ja ma ei tea, kus Sa mingisuguseid umbluu-isete ja nende vahelejäämisi nägd.

  3. Ahaa, nii et Sa räägid, et umbluud ei tohi uurida, sest Sulle meelepärased umbluu-istid, keda Sa umbluu nimega seostada ei taha, võivad uurimise käigus pettusega vahele jääda?

  4. Sellest, et mingisuguseid umbluusid ei tohi uurida, ma kirjutanud pole. Ma ei sildista mingisugust seltskonda umbluudeks. Näiteks skeptikuid nende seas ka mitte. Ka ple ma väitnud, et mingisugsed umbluu-istid oleksid mulle meelepärased. Keda Sa umbluu-istideks nimetad? kas ise kuulud ka mingisuguste umbluudeks nimetatute vennaskonda?
    Ka pole ma kostnud , et mingid umbluud võivad pettusega vahele jääda. Võib-olla nägid või kuulsid sellest kõigest kuskil mujal ja kellegi teise kaudu.

  5. Andres ütles:

    Sellest, et mingisuguseid umbluusid ei tohi uurida, ma kirjutanud pole.

    Väga tore, et Sul enam midagi umbluu uurimise ega parapetiste paljastamise vastu ei ole. Küllap on skeptiline selgitustöö tulemusi andnud.

  6. Andres ütles:

    Ma lõõpisin niisama ega ajanud seekord tõsist juttu. Tõsist juttu ei saagi siin seltskonnas teataolevatel põhjusutel eriti ajada. Pidevalt ju segatakse, likvideertase tekste, tõstetase neid suvaliselt ühest kohast teise.
    Sa viitad inimeste tüssamisele. Kas skeptikud seda ei tee? Kes skeptikuid kontrollib? Miks skeptikud rikuvad inimõigusi???
    Ja Sina arvad siis seda, et tead täpselt, miks sesnitiivid ei huvitu skeptikue seltskonnas tehtavatest (pseudo)katsetest? Aga järsku on paljude sensitiivide arvates septikute ühing väärtushinnanguselt sama hea kui mitte keegi.
    Teie siin seljataga viskate poriga ja olete oma arvamuses nagu kindel, aga küsige näiteks Vigala Sassilt, Vorsi Ennult, Kaika Lainelt , Pildi Viktorilt, et mida nad niisugustest katsetest arvavad.
    Ja mis on niisuguste katsete eesmärk? Kuidas näeks niisuguste katsetega seotud “läbikukkumise” stenaarium üldse välja?

    “Läbikukkumisest” on pikalt ja üksikasjaliselt juttu siin. Lühidalt: katset korratakse ja korrigeeritakse seni, kuni see ebaõnnestub. Ongi kogu nipp.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga