Umbluu preemia 2012 – Viljo Viljasoo

2012. aasta Umbluu preemia ja sellega kaasneva virtuaalrändauhinna “Viltune Pendel” saab Viljo Viljasoo kui püramiidi tipp.

Ükski tipp ei püsi üksi, vaid toetub laiemale alusele ja seega paistab Viljo Viljasoole määratud Umbluu preemia aupaiste ka paljudele teistele isikutele ja institutsioonidele nagu rahvahariduse asutused, 2012. aasta maailmalõpu mütoloogia edendajad, Eesti Rahvusringhääling (saated “Hallo, Kosmos!“, “Pealtnägija“), Eesti Maaülikool, Tervise Arengu Instituut, loendamatu hulk vaimsete otsingute ja enesetäiendajate klubisid ja lektooriume, Intuitiivteaduste kool, Vikerkaaresild jne, laiemat võttes ka kogu kohalik uskumuste sfäär, kus energiatel, vibratsioonidel, vägedel, pendlitel ja nõidadel oluline koht on.

Ühelt poolt on Viljo Viljasoo tehnikateaduste doktor Eesti Maaülikoolis (doktoritöö: “Piima jahutus-säilitusseadmete töökindlus ja selle tagamise meetodid”) ja on samas koolis ka dotsent järgmistes ainetes: tehnoloogia projekteerimise alused; tööohutuse psühholoogia; töökindluse alused; tööfüsioloogia ja –hügieen; töötehnoloogia; jahutus- ja soojendustehnoloogiad, kuid viibib 1. oktoobrist 2011 kuni 31. augustini 2012 palgata puhkusel.

Teiselt poolt on Viljo Viljasoo teadlase ja õppejõu staatuse kõrval või eel arendanud silmapaistva karjääri püramiidiehitajana ning loengupidajana bioenergeetika, biolokatsiooni, pendlidiagnostika, auratõlgendamise, astroloogia ja muudel vastavatel teemadel. Tihti on nende teemade reklaamidel mainitud, et loengut peab Maaülikooli dotsent Dr Viljo Viljasoo, justnagu oleks tegu Maaülikooli poolt toetatavate legitiimsete uurimisvaldkondadega.

Juba 1999. aastal on ajakiri Luup nimetanud Viljo Viljasood kui Eesti vägevamate nõidade top 10-sse kuuluvat tegijat. Pikaajaline ja järjepidev, nii rohujuure tasandil igal pool Eestis kui ka ülikooli lektoripuldist tehtud töö püramiidide väe vahendaja ning salasõnumite edastajana saagu täna hinnatud Umbluu preemiaga. Ja millal siis veel, kui mitte aastal 2012, mille detsembris usub dr Viljo Viljasoo toimuvat suurejoonelise katastroofi, peale mida jääb maailmas alles u kümnendik inimkonnast. Pole ju teada, kes selle alles jääva kümnendiku hulka kuuluvad, seega on just praegu viimane aeg auhinnata inimest, kes on andnud olulise panuse katastrofismi ja maailmalõpu meeleolude edendamisse.

Ühes Viljo Viljasooga olgu Viltuse Pendliga tervitatud tema laiapõhjaline austajaskond ja sõnumi vahendajad ning kõik need, kes on arvanud ja arvavad, et aastal 2012 toimub inimkonna või maakera ajaloos midagi maailmalõpu taolist!

64 Replies to “Umbluu preemia 2012 – Viljo Viljasoo”

  1. @dig:

    Ilus pilt. Kahjuks see on kõik, mida rassierinevuste eitajad suudavad. Mingisuguseidki tõendeid neil pole.

    Mis muidugi laseb MartK propageeritud teaduse ja religiooni erinevuse artikli põhja. Kui artikkel räägib tõenduspõhisusest, siis hakkavad igasugu tegelased silmapilkselt holokausti, kliimasoojenemise ja neegrite normaalsuse kohta empiirilisi tõendeid nõudma.

    Ja kui artikkel räägib marksismist, siis kargavad jälle ufoloogid ja sensitiivid kallale, et meie jama on ka tunnistajate ütluste ja muu pada, jama ja kamarajuraga tõestatud ning ning püramidaalenergia on samasugune ümberlükkamatu fakt nagu neegrite hädad või holokaust, et kõik räägivad aga mingeid nähtavaid asitõendeid ei ole ja ei tule.

    Kultuurimarksism lõpeb samamoodi nagu kõik eelnevad DRD4R7 kandjate haige aju leiutised.

  2. @dig:

    Muidugi. Sellepärast ongi stereotüübid populaarsed, et nad vastavad reaalsusele ja inimeste empiirilisele vaatlusele.

    Ja sellepärast oigavadki vasakäärmuslased maagilisi sõnu, massimõrtsukas Trotski välja mõeldud “rassist” kaasa arvatud. Sest argumente neil pole.

  3. Konspiraator ütles:

    Sellepärast ongi stereotüübid populaarsed, et nad vastavad reaalsusele …

    Ai-ai, skeptik.ee lugeja võiks ju ometi teada vähemalt kolme mehhanismi, kuidas reaalsusele mittevastavad stereotüübid välja kujunevad, populaarseks saavad ja reaalsuse vastu võitlevad. Vihjeks olgu öeldud, et confirmation bias töötab suurepäraselt. Kaks ülejäänut nuputa ise välja.

    Ja sellepärast oigavadki vasakäärmuslased maagilisi sõnu, massimõrtsukas Trotski välja mõeldud “rassist” kaasa arvatud. Sest argumente neil pole.

    Mis puutuvad rassismijamasse vasakäärmuslaste argumendid?

  4. @Konspiraator:

    Ja sellepärast oigavadki vasakäärmuslased maagilisi sõnu, massimõrtsukas Trotski välja mõeldud “rassist” kaasa arvatud.

    Alustame algusest: Mis rahvusest oli Trotski? Tema usulise aluse moodustas Vana Testament (vähemalt lapsepõlves kuuldud!) – uups! valetan, see peaks olema Babüloonia Talmud – mis mõjutas Ida-Euroopa juutkonna vaateid väga vales suunas elik rassistlikus. Marksism peaks ka põhinema judaismile/talmudismile, kuna Marxi vanemad olid väidetavalt juudisoost, kes vahetasid usku.

    Seega pärineb rassism religioonist. Kas pole nii? Juba aaria keelt kõnelevate rahvaste usk oli rassistlik -jagas ühiskonna klassideks! ja lõi alamate orjade klassi – paariad, kes olid ühiskonnast väljatõugatud. Selle rassistliku seisukoha võtsid juudid üle, kandes sellesse kategooriasse kõik mitte-juudid (Babüloonia Talmudis!).

    Kaasaegsetest, kristlikust maailmavaatest tulenevatest paariatest räägib: Inklusioon ja eksklusioon http://studiacartesianaestonic...../?s=paaria

    Niisiis, ebapuhtus (mh liialdused ja valikud joogis ja söögis), rikutus asjaamises (moonutamine, laimamine, eksitamine, halva nõu andmine, omakasupüüdlik manipuleerimine), häbematu eluviis (valimatus seksuaalsetes naudingutes jmt), eluvõtmine (sh surmale kaasaaitamine, surmani viimine) ja eksliku Väärtuse valimine (eksimine loomulikkuse, tõe, seaduse ja õigluse vastu), loomuvastase (vale) tegemine ja selle nautimine heidavad inimese maailmast välja.
    ********************
    Viimasest lõigust, mis iseloomustab väga täpselt kristlikku tsivilisatsiooni, tuleneb küsimus: kes on tegelikult rassistlikud tegelased? Nad hävitavad ju moraalituse vastaseid, viies sõjaliselt okupeeritud endistesse islamimaadesse kõik need ülalloetletud taunimisväärsed eluhoiakud. Ka läänemaades elavad islamiusulised on kogu selle vaimse kõntsa omaks võtnud, mida pakub meedia 24 tundi ööpäevas. Kuidas saab selles islamiusulisi süüdistada? Ajupesu on inimese jaoks liiga vägev, ta ei suuda ennast selle vastu kuidagi kaitsta.

    Kulla Konspiraator! Teil on mõisted segi, nagu pudru ja kapsad, üritage oma ajupestud peakeses natuke korda luua. Te haugute valet puud!

  5. Veidi häirib see skeptikute üleolekutunne, mis sellest artiklist ja skeptik.ee leheküljelt üleüldse iga sõna pealt vastu voolab. Tundub, et inimeste motivatsiooide mõistmise asemel tuleb neid naeruvääristada ja jagada mingisuguseid “virtuaalseid” karikaid, millel puudub igasugune mõte. Tavaliselt on nende nõndanimetatud preemiate ja karikate jagamise ainukeseks tagamõtteks meedia tähelepanu pälvimine, nagu ulmefilmi auhinna jagamine president Ilvesele jne.

  6. Poluvernik ütles:

    Veidi häirib see skeptikute üleolekutunne, mis sellest artiklist ja skeptik.ee leheküljelt üleüldse iga sõna pealt vastu voolab.

    Kumb häirib Sind rohkem — kas mõte sellest, et skeptikud võivad kõnealusest teemast üle olla või see, et skeptikud oma teadmisi vaka all ei hoia?

  7. @dig:

    Kumb häririb skeptikuid rohkem — kas mõte sellest, et keegi julgeb mõelda erinevalt ja mitte kummardada teadusliku meetodi jumalust või see, et skeptikute suhtes ollakse skeptilised?

  8. @Poluvernik:
    Mind isiklikult ei häiri ei see ega teine, vaid pigem see, et aegajalt tuleb jälle mõni omasõnul skeptikuskeptik või oma peaga mõtleja, aga nagu ikka, ei väljendata oma sõnavõtus ei sisulist skepsist ega ka originaalseid omapäiseid mõtteid. Mitte et seegi liialt häiriks, aga tüütu on ikka ja jälle sarnaste pretensioonidega läbihõljujatele seletada, kuidas saaks ja võiks mingit edasiviivat panust anda.

    No saime teada, et virtuaalauhinna andmine võib sinu meelest teenida iseendale meediakajastuse hankimise eesmärki. Ja edasi? Peaksime me nüüd siis häbitundega taanduma, oma poe kinni panema ja millegi sinu meelest tootvamaga tegelema, või mis? Või mis sel meediakajastusel iseenesest viga peaks olema?

    Aga võibolla on sinu sellealane ettekujutusvõime piiratud, et sa ei suuda Umbluu preemial näha mingit muud eesmärki? Selline versioon on tõenäoline, kuna eri inimestel ongi erisugused tegutsemise eesmärgid ja kõik ei peagi kõike ega kõiki mõistma. MTÜ Eesti Skeptik on oma eesmärgid põhikirjas ära märkinud ja kui sa ei leia ühisosa, siis ei pea keegi selle üle end kehvasti tundma.

    Samas on uks sisukatele kommentaaridele ikka ja alati avatud ka neile, kel teistsugused eesmärgid ja kes maailma oma mätta otsast näevad. Viljo Viljasoo näiteks ei vastanud mu kirjale, maailmalõpp, mida ta kuulutas, on samuti ära jäänud. Ehk oskad sina tuua uut mõistmist? Lootus püsib.

  9. @Martin Vällik:

    Ma arvan, et kommentaar ei peaks sisaldama kõikehõlmavat tõestust ja mitmekülgset arutlust. Mõnikord võib mõnest kommentaarist mõne originaalse idee küll leida, ent see pole kindlasti kommentaari kirjutamise eeltingimus. Kui ma loen teiste kommentaare, siis ma ei eelda leida valgustavat ideed, vaid inimese hetkearvamust. Ja seda pakkusin ka enda meelest ka mina. Ma ei saagi aru, millest selline solvumistunne teil tekkis.

    Teine kommentaar oli vastus dig’ile, kes sõnastas küsimuse vägagi piiraval viisil, mis meenutas veidi NLP trikke.

  10. Poluvernik ütles:

    kas mõte sellest, et keegi julgeb mõelda erinevalt

    Kuidas julged Sa dig’i solvata vihjates, et see divergentset mõtlemist ei valda?

    ja mitte kummardada teadusliku meetodi jumalust

    Õigeusklikud kummardagu ikka Suurt Koiotti, mitte mingisugust meetodit kellel pole karvu, kihvu ega küüsi.

  11. Skeptik.ee jäi Jaan Tatika aurahast seekord ilma, sest leidus väärikamaid kandidaate, aga ega Oscari nominentide hulka sattumine ei tähenda veel kehvemat filmi kui auhinna saajal. Pealegi ei taha Persona in fieri promoda dr.Viljasoo paranormaalseid teooriad (misiganes need ka ei väida), vaid osutab inimese õigusele teisiti mõelda.

  12. Tekkis küsimus, kas Skeptik.ee poolt välja antav aasta parategelase või parateo auhind on Eestis ainus vastava ala suuremaid saavutusi esile tõstev auhind. Kas spiritualistid ei suuda siis omavahelises konkurentsis kedagi aasta jooksul teistest pisut enam esile tõstmise vääriliseks lugeda. Või on asi selles, et igaks juhuks jäetakse konkurentide ja kaasposijate suhtes igasugune kriitika (ka positiivne kriitika) tegemata, kuna sellega võib kaasneda omavaheline jagelemine ning kõik konkurendid teavad üksteise nippe ja hea tahtmise korral võiksid konkurendi maatasa teha (millega kaasneks ilmselt ka tema enda püramiidi lagunemine, kuna trikid on paljudel enamjaolt samad).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.