James Randi: selgeltnägijad testil, peaminister palvetab, Colquhoun, Dawkins, Chopra, pildamine…

James Randi, JREFJames Randi selle nädala uudistes:

Richard Wiseman ja Ciaran O’Keeffe palusid Briti selgeltnägijaid, et nad 5 oma kõige vägevamat nägijat teaduslikeks katseteks välja laenaksid. Testiti, prooviti, vaadati selgelt ja muidu ka, aga ütleb Wiseman:

Me testisime viit professionaalset meediumit, kes kõik teenivad sellega elatist, ja mitte ükski neist polnud täpne. Ma arvan, et need inimesed ei ole petised, aga selgeltnägemine sisaldab endas väga mitmeid protsesse. Inimene võib infot anda kasvõi noogutuse või pearaputusega.

Austraalia peaminister John Howard palvetab jälle. Alles see oli, kui ta kutsus rahvast palvetama, et kõrgemad jõud vihma saadaksid. Tehtud! Aga jälle häda – mõned kohad said vihma liiga palju ja nüüd uputab. Kiirelt palveveskid käima!

Professor David Colquhoun‘i saaga on otsapidi ka Randini jõudnud. Randi pakkus talle kolimisteenuse osas finantsabi.

Richard Dawkins avaldas ka oma toetust härrale, keda ta küll isiklikult ei tunne, aga kelle kodulehte peab ta suurepäraseks ja julgeks pseudoteaduste kummutamisel.

Veelkord prof Colquhoun’i koduleht:
http://www.dcscience.net/improbable.html,
mis kolib varsti ülikooli serverisse tagasi :-)

New Kvant Age guru Deepak Chopra igavesed tarkusesõnad.

Pildamine on vast üks levinuimaid irratsionaalseid uskumusi ja praktikaid, millesse usuvad võrdselt nii maamees kui linnanaine, akadeemik ja joodik, riigiametnikest rääkimata. Hetkel parim seletus vitsa liikumisele on ideomotoorne efekt.

Briti müüdipurustajad-teadusmaniakid saatest Brainiac tegid ka oma pildamiskatse.

Veel võluvõimetega imeinimestest, kelle lähenedes tänavalambid müstikaväel pimenevad. Palju vastuseid konkreetsetelt inimestelt.

Meile tutvustatakse Adamit, kes oma sõnade kohaselt suudab näha inimeste holograafilisi energiasüsteeme ning kauguse tagant haigusi ravida. Milline kokkuhoid ülikallite PET, MRI, CAT ja röntgenseadmete pealt!

Suri Stephen E. Straus, esimene USA rahvusliku terviseinstituudi (NIH) juurde loodud alternatiiv- ja täiendmeditsiini keskuse (NCCAM, täitsa tasub tutvust teha, keda huvitab meditsiin, nn alternatiivmeditsiin ja selle teaduslik uurimine) direktor.

Suurbritannias kaotas kristlasest õpetaja kohtuloo, mis sai alguse sellest, kui 7-aastane õpilane tahtis klassis Harry Potteri lugusid ette lugeda. Piibel selliseid asju lugega ei luba, väitis pantekostaalse kristliku koguduse liikmest õpetaja.
Kogu lugu pikemalt.

Mentalist Derren Brown scifi-kanalil.

Kuidas käib pildamine Derren Browni moodi:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga