hämavad ja valetavad, ehk nende jumal karistab neid

God is Pro_LifeEesti Päevalehes on nüüd ka pikem lugu – Ministeeriumi rahastamisel tehti abordivastane portaal.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lilles teatas:

Kahjuks ei ole portaalis toodud arvamused tasakaalus. Seda ei saa pidada korrektseks ega mitmekülgseks informeerimiseks, mida lootsime projekti heaks kiites. Leiame, et abort.ee puhul on tegemist pigem abordivastase portaaliga.

Portaali tegijate valed:

Taotluses rõhutati, et portaali abort.ee tuleks vaid faktidel põhinev informatsioon, mitte arvamused ega poliitilised argumendid, mis seal praegu aga ripuvad.

Portaal pidi taotluse kohaselt olema maailmavaateliselt neutraalne infoallikas.

enamik tuntud rasestumisvastaseid vahendeid, nagu pillid ja spiraalid, liigitatud aborditegemise meetodite alla ja saavad hukkamõistva hinnangu

Maria Joanna Madise:

Oleme faktidel põhineva informatsiooni all pidanud silmas seda, et portaalis toodud materjal kas esitab fakte või argumenteerib faktidest lähtuvalt elujaatava väärtussüsteemi taustal.

Kuigi avalikkusele võib Miikaeli Ühendus seostuda katoliku kirikuga seotud ühendusena, ei ole Madise kinnitusel EKI katoliiklik ega muul moel konfessionaalselt määratletud organisatsioon ja sidemed usuorganisatsioonidega puuduvad.

Katoliiklane olla pole ju häbiasi. Või nüüd juba on? Olgu igaks juhuks veelkord üle öeldud, et Elukultuuri Instituut asub Vanalinna Hariduskolleegiumiga samades ruumides, mõlemad on Püha Miikaeli Ühenduse tütarettevõtted. Jehoovatunnistajad nad küll pole. Pungi, satanismi ja homoseksualismi on nad juba varem hukka mõistnud (vt lugusid VHK teema alt). Nn Elukultuur kui selline lähtub otseselt paavst JP II entsükliast Evangelium Vitae, milles mõistetakse hukka nii rasestumisvastased vahendid (sh kondoom abikaasade suhtes, kui üks neist juhtub HIV nakkusega olema) kui ka raseduse katkestamine.

1. Ms 38:

9 Kuna aga Oonan teadis, et sugu ei pidanud saama temale, siis heites oma venna naise juurde ta hävitas oma seemne maha pillates, et mitte anda sugu oma vennale.
10 Aga see, mis ta tegi, oli Issanda silmis paha ja ta laskis surra ka tema.

Kuidas portaalis olevate piltidega valetada saab, selgitasin ühes eelmises loos:
Religioosne abordivastasus laiendab valetamisega haaret.

Ministeerium võtab tegijad pihtide vahele:

MTÜ peab esmaspäevaks esitama ministeeriumile aruande toetuse kasutamise kohta. Lillese sõnul annab ministeerium siis portaalile lõpliku hinnangu, võides nõuda portaali ümbertegemist või raha tagasi.

Kes soovib ennustada, kuidas asi laheneb? Portaali sõnul on nende tegemist rahastanud ka üks anonüümseks jääda soovinud eraisik ning Noored Konservatiivid. Ostku ministeeriumi osalus välja, sest evangeelne sõnum peab ju levitatud saama ja misjonikäsk on ülem kui tuuled ministeeriumist. Seega ennustan, et lehe sisu jääb ühel või teisel moel alles – kas kolitakse usupropaganda mujale või makstakse ministeeriumile raha tagasi ja jätkatakse eksitavat pro-life propagandat. Sellest portaalist nende inimestega neutraalset väljaannet teha on minu meelest võimatu. Aga ma pole suurem asi ennustaja ja võib minna hoopis isemoodi.

One Reply to “hämavad ja valetavad, ehk nende jumal karistab neid”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga