Maailmalõpp aastal 2012

Üks jabur idee on mööda ilma ringi liikumas. Sellest räägivad kanaldajad, vaimsed inimesed, selgeltnägijad, astroloogid, vandenõuteoreetikud, ufoloogid, vibratsioonivahetajad, võnketasandi tõstjad, auratransformaatorid, gurud, joogatreenerid, nende jüngrid, veidrate ideedega arheoloogid-mütoloogid.

2012. aasta maailmalõpp on justnagu kogu New Age liikumise kvintessents, omamoodi Jeesuse teine tulemine, mida härdalt oodata, karta, loota, milleks ette valmistada.

Maailma lõpp on see osade jaoks otseselt mingi üleilmse katastroofi näol, osadele saab see aasta kauaoodatud uude dimensiooni üleminekuks, nagu paradiis, nirvaana või muu selline hea asi.

Gurud muidugi ütlevad, et sündmuseks peab valmistuma, sest edasi pääsevad vaid vaimselt õigesti häälestatud inimesed. Õiget häälestust aga saab nende juures harjutada (raha eest, loomulikult). Võib osta ka vastavaid raamatuid või külastada õigeid kodulehti internetis.

Miks just 2012?
Maiade kalender lõppevat siis ära.

Keda selline lapsik seos ei rahulda, siis võib vastavat algoritmi kasutades leida piiblist, et asteroid või komeet põrkab Maaga kokku. Või et talvisel pööripäeval paikneb Päike väga-väga lähedal galaktilise ekvaatori ja ekliptika lõikepunktile.

Mis küll juhtuma hakkab?
* Kosmilise kehaga kokkupõrget juba mainisin, aga see ei pruugi veel olla inimkonna lõpp, kuna:
* vaimselt puhastunud liiguvad edasi kõrgemasse dimensiooni;
* või tulevad kosmosetulnukad ja päästavad parimad Maa pojad ja tütred oma emalaevale tõstes ära;
* võibolla toimub hoopis Maa magnetpooluste vahetus;
* teadlased lähevad ülbeks ja keeravad LHC nupu üle piiri;
* masinad võtavad võimu;
* gammasähvatus steriliseerib planeedi;
* inimeste geneetiline kood modifitseerub ja algab uus evolutsiooniline ajajärk;
* Yellostone supervulkaanil saab aeg täis ja hakkab purskama;
* Atlantis tõuseb;
* mõtle ise endale sobilik lõpp välja.

San Franciscos toimus 31.10-02.11 2008 konverents teemal aasta 2012. Kokku tulid šamaanid, ufoloogid, mediteerijad, astroloogid ja muud New Age mütoloogid. Peeti loenguid, vaadati dokfilme, mediteeriti koos. VIP pilet maksis 300 dollarit. Konverentsi loosung kõlas: “Shift happens.”

Konverentsi üks korraldajatest ütles, et 2012 on inimkonna ajaloo tähtsündmus. Kõik, mida me teame, kõik, mis me oleme, saab kardinaalselt muudetud. Maia-asjanduste uurija John Major Jenkins teenis kestvad kiiduavaldused, kui ta väitis, et maiade hieroglüüfid kubisevad Linnutee keskust tähistavatest puu- ja loomakujutistest, mida Jenkins kutsub maiade loomismüüdi mustaks auguks.

Bostoni ülikooli maia asjatundja William Saturno, kes konverentsil ei käinud, rääkis loo, kus üks mees tuli ta kontorisse ja küsis ühe linnupesa kujutisega maia seinamaali kohta. Mees väitis, et see on maiade must auk, aga Saturno ütles: “Minumeelest on see linnupesa.”

Allikas: pressdemocrat.com

Ennustus
Palju inimesi saab hukka, kuna on gurude või iseenda poolt ajud vussi keeranud ja kui kaua oodatud ja selleks pikalt ettevalmistatud sündmus muidu aset ei leia, siis aidatakse üksteist nagu Jonestownis või vahetatakse võnketasandit nagu taevavärava (Heaven’s Gate) jüngrid.

433 Replies to “Maailmalõpp aastal 2012”

  1. Koomiline on see, et maailmanihke ärajäämine 2012. aastal ei pane suuremale osale kergeusklikele mõistust pähe, vaid kohemaid pannakse paika järgmine tähtaeg, millal ilmtingimata kõik nihkub.

  2. ei usu, et nad alla oleks andnud. ehkki minu teada pole praegu küll konkreetseid daatumeid paik pandud, lärmab kogu ekstreemsem kristlika maailm “lõpuaegadest”, mis praegu käes ja millele kohe-kohe päris lõpp järgneb. aga noh…põhimõtteliselt on kristlased viimased 2000 aastat kohe-kohe saabuva lõpu ootuses elanud ja selles suhtes pole praeguseski olukorras midagi erilist :-)

  3. Jehoova tunnistajad hetkel regrupeeruvad. Nad kaotasid jõleda papi tänu valearvestusele, et Ida Euroopa on uus tõotatud maa. Aga unustasid ära, et meie kommunistlik taust õpetas rahvast iga umbluud mitte uskuma. Peale selle veel majanduskriis.

    Nüüd loetakse kaotusi ja mõeldakse mis edasi. Sama teevad saientoloogid , krišnaiidid jt.

    See otserünnak paarisajale miljonile idaeurooplasele läks kõigile kalliks maksma ja lõppes fiaskoga. Sellest see vaikus.

  4. No ja alati jääb suur hadronipõrguti, mis meid lõpuks kuhugi Kingi fantaasiamaailmale sarnanevasse dimensiooni kupatab või musta auku tõmbab.
    Paneksin ühe armsa lingi siia, seoses igasuguste lõppudega:
    ohissand
    Loodan, et omanik ei pahanda.^^

  5. põhimõtteliselt on kristlased viimased 2000 aastat kohe-kohe saabuva lõpu ootuses elanud ja selles suhtes pole praeguseski olukorras midagi erilist

    Kui ma teaksin, et homme on viimnepäev, istutaksin ma täna õunapuu.

    Martin Luther

  6. miks keegi Planet X- i ei maini??? mis see pooluste muutumine siia üldse puutub? Looduskatastroofid on need mis nüüd toimuma hakkasid(vad), siin ei ole midagi uskuda, kõik juba toimub vaikselt…

  7. @maanapudru – nii, ja mis selle planeet iksiga siis on või olema peaks?

    Looduskatastroofid just eriti vaikselt ei toimu, aga neid on toimunud ka varasematel aegadel. Ühte katastroofi kahtlustatakse selles, et suretas inimkonna peaaegu täitsa välja.

    Toba catastrophe theory

    Rääkimata siis meteoriidist, mis arvatavasti dinosauruste massilist väljasuremist põhjustas.

  8. maanapudrule- see planeet X või Niburu või mis ta iganes on on ka juba meil paar aastat tagasi juba tulija olnud. Eksis vist ära vahepeal, kuid nüüd uuesti meie poole teel?

    Tõsiselt rääkides- mul pole ka täpset ettekujutust, kui palju torusid on meil maailmaruumi poole pööratud, kuid harrastusastronoome on piisavalt. Ning mitte ühegi riigi või korporatsiooni või vabamüürlaste vandenõu võimuses ei ole neid kõiki vait sundida- nii et kui planeet X oleks meie poole teel, oleks see kahtlane planeet nimetatud juba selle avastaja järgi kasvõi planeeti Vällikuks :P

  9. Kui te vaataks ja uuriks natukene, miks seekord nii palju lärmi tehakse selle kurikuulsa 2012 pärast siis minge külastage NASA kodulehekülge mõneks ajaks, välja on toodud Nibiru lähenemine maale, on toodud välja gammasähvatuse suur võimalus. Ettekuulutus ütleb ka, et lõpu võib tuua hävinguperiood, vaadake sõdade statistikat ntx 15. sajandist alates, kui jõuate 21. sajandi juurde näete dramaatilist tõusu tapmises, sõdades jne sellesse puutuvat. Piiskoop ütles ka kunagi 500a tagasi et nägi nägemust ,et talle öeldi kõikide järgmiste piiskoopide nimed. Kui 111 nime täppi panna ja peale tema surma see kõik on vett pidand siis kes julgeb öelda ,et see on kokkusattumus? Ja meie oleme praegu selle piiskoobi juures kes pidi jääma viimaseks ;). NASA on kinnitanud ,et aastaks 2012 toimub polaar poolsuste nihkumine, pole mingit kahtlustki, kõik astronoomid on ühel meelel ja mina isiklikult arvan, et inimesed on sellele liiga vähe tähelepanu pööranud. Vaid hoopis ignoreeritakse seda ja ei tehta väljagi. Lähiaastatel kui hakkab tunda andma siis VB rõhutan VB keegi teeb sellest ka suuremat juttu. Inimkond on tänapäeval nii naiivne,et ajab südame lausa pahaks. No offence

  10. Kristo, edaspidi võiksid ikka allikatele ka viidata, muidu ei võeta Sind selles üpris teraste ja täpsust armastavate skeptikutega asustatud foorumis küll tõsiselt. Enamgi veel, kardan, et isegi para-webis poleks Sul sellise vigase, pealiskaudse ja umbmäärase teksti eest kiidusõnu loota.

    Piiskopi all mõtlesid ehk paavsti? Millist täpsemalt? Ja lausa nimed öeldi tõepoolest? NASA väidetav 2012 toimuv “polaar poolsuste nihkumine”, mille osas on kõik astronoomid ühel meelel, on ka õige uudne asjaolu minu jaoks. Mitte et ma aru saaksin, kuidas taoline asi üldse astronoomidesse puutub. Sõdade ja tapmiste osas ei saa ka Sinuga sugugi nõustuda. Tsivilisatsiooni edenedes on nende suhteline osakaal minu meelest siiski tugevasti langenud. Tõsi, asjade sisusse süüvimata meediat jälgides võib kergesti jääda vastupidine mulje.

  11. kristo ütles:

    …on toodud välja gammasähvatuse suur võimalus. …

    Esiteks toimuvad gammasähvatused pidevalt ja Maa jääb neile ette. Teiseks pole NASA võimeline ennustama, millal, mis suunas ja kui tugevad gammasähvatus lähialal toimuvad. On võimalus, kuid see võimalus on koguaeg enam-vähem sama suur olnud st vägaväga väike. Lühidalt: gammasähvatust pole tarvis karta.

    Kui juba kõik astronoomid pooluste vahetumises samal meelel on, siis ei saa küll öelda, et sellele liiga vähe tähelepanu pööratakse. Kõik geofüüsikud, aga, pole selle väitega sugugi nõus. Kui poolustevahetus toimuma peakski (varem on seda juhtunud), siis pole me võimelised ennustama, millal see vahetus täpselt aset leiab, kuna see protsess on kaootiline.

    Ülejäänud infolaviini kohta võiks tõesti mõned viite anda.

  12. volli, ma kahtlustan, et kristo ei mõelnud magnetpooluste vahetumist, vaid lausa Charles Hapgoodi teooriat kogu maakoore äkilisest libisemisest vahevööl, mida inglise keeles ka ‘pole shiftiks’ nimetatakse.

    Esimese kohta leidus hiljuti huvitav lugu ka meie veebimeedias.

    Teise üle polemiseerib aga näiteks Graham Hancock oma kõmulises teoses “Jumalate jäljed”. Selle kohta saab pikemalt lugeda ka siit ja siit. Sageli kaldutakse seda seostama maagilise aastaga 2012.

  13. kristo kirjutas siin väga omapärast möga:

    Piiskoop ütles ka kunagi 500a tagasi et nägi nägemust ,et talle öeldi kõikide järgmiste piiskoopide nimed. Kui 111 nime täppi panna ja peale tema surma see kõik on vett pidand siis kes julgeb öelda ,et see on kokkusattumus? Ja meie oleme praegu selle piiskoobi juures kes pidi jääma viimaseks ;).

    Tõesti, eeldades, et piiskopi all mõtleb Kristo Rooma paavsti, siis… vaatame huvi pärast, kuidas see osa jutust faktidele vastu peab.

    Ca 500 aastat tagasi, m’kay? Seega võtame alguses paavst Alexander VI, kes valitses 1492-1503. No võib-olla paar paavsti ees või taga, see ca 500 aastat on üsna umbmäärane. Aga üldist tulemust see ei muuda.

    Ehk siis, mina julgen väita, et see pole kohe kindlasti kokkusattumus. See on täielik kräpp! Pullikaka! Ning see on niiii lihtsalt ümber lükatav, et lausa piinlik hakkab. Vot, peamine viga on selles, et Benedictus XVI on meie kuuendast Sassist lugema hakates 48. paavst, mitte 111-s. Võta paar paavsti siia-sinna, kuid ikkagi on nii pooled paavstipoisid puudu.

    Või siis mõtles Kristo mõnd muud piiskoppi? Kuid ka siin tekib raskusi, sest keskmine piiskopi valitsemisaeg oleks siis ca 4,5 aastat. Ning arvestades, et piiskopid valitsevad surmani, oleks see number siiski liiga väike.

    Siiski, tulevikus soovitaks Kristole sellised toredaid asju nagu allikakriitilisus, lihtsalt faktide kontrollimine ja… tsipa skeptilist mõtlemist ei teeks ka paha.

  14. Nothing will happen in 2012.

    Pole tõsi! 2012. aastal juhtub hulka asju — alustades enamike inimeste sünnipäevadest ja lõpetades paari vastiku poliitilise skandaaliga. Igal aastal juhtub, kui ühel aastal järsku midagi ei juhtuks, oleks see juba ise üks skandaalne juhtumine.

  15. Siiski, tulevikus soovitaks Kristole sellised toredaid asju nagu allikakriitilisus, lihtsalt faktide kontrollimine ja… tsipa skeptilist mõtlemist ei teeks ka paha.

    siin avaldubki uhhuuluse kõige suurem oht: inimene on kuskilt kuulnud midagi, mis on enne temani jõudmist läbinud ilmselt 100 reinterpretatsiooni, mille käigus igaüks on midagi lisanud või maha võtnud ning USUB seda kõhklematult ja asub omakorda edasi levitama. selliseid solgiusulisi sibilevitajaid on täis vastavad foorumid, delfi teadusrubriigid ja muudki kohad…ja arvestades, et julgelt 95% inimestest ei vaevu kunagi loetut kontrollima ning neist vast 10% kalduvad sellist jama uskuma, siis ongi õnnetus käes ja ma ei imestaks, kui just nende tõttu see maailma lõpp oodatust varem pärale jõuab…

  16. No kui 10% reeglian on uskijatest siis seekord on vist hulga rohkem neid , kuidagi palju asju viitavad selleni. Mayade kalender, I ching, ja mõningad hea reputatsiooniga oraalkid. Ja ärme unusta siis ka piiblit. Discovery pealt oli sellest ka hea saade “Decoding the past” vaadake seda, siis saate aru mis ma mõtlen. Ja ka uus asi mis on tulnud lähi minevikus “web-bot” mis disainiti selleks et ennustada ekonoomilisi muutusid tulevikus . On ka väga täpselt siiamaani kõik ära ennustand mis juhtund on ISEGi 9/11 rünnaku umb 20~ päeva ette (ei mäleta täpset arvu) . Ka sellest on juttu Decoding the past’is. Ma ei ütle ,et maailma lõppeb ära aga ma ütlen ,et on hea võimalus. Mayade kalendri järgi peaks me jõudma oma evulutsiooni viimasesse aega, võimalik. Aga see reastus mis juhtub iga 25,800a tagant , see sama mis 2012 21.dets, võib lihtsalt kõike seda , planeetide põrkamist, vulkaani tõusmist, globaalset, soojenemist tagant lükata. Sest meie ei tea ju mis juhtub siis kui see kätte jõuab kui päike läheb milkyway keskele. Ma usun seda mis on teadusega kinnitatud. Ja ma usun ka neid oraakleid (neist räägib ka Decoding the past’is) ,sest mis on tõenäosus, et nad panid 500 mõni ka 800a tulevikku täppi mis juhtub ja kes keda valitseb. NIMEDEGA mainisid ette. Tagasi Web-bot’i juurde, Web-Bot ennustas võimalikku tuumasõda 2008-2009. Ja Web-Boti sõnul pidid kõik katastroofid ja kõik muutused oma lõpp-punkti jõudma aastal 2012. See on liiga palju ,et olla kokkusattumus. VAADAKE seda enne vastamist “Decoding the past Doomsday 2012 The End Of Days”. Saate tõmmata torrenti saitidelt. Seal räägib kõigest sellest ja paljugi muud.

  17. oeh… et siis ujsud seda, mis on “teadusega kinnitatud”? väga tore, näita siis meile, kus kõik eelkirjeldatud väited teaduse poolt kinnitust on leidnud? anna palun andeks aga üks telesaateke ei kvalifitseeru kahjuks teaduslikuks tõendiks (EHKKI ma selle huvi pärast kindlasti esimesel võimalusel läbi vaatan). kui seal telesaatekeses oli viiteid allikatele, siis julgen ma loota, et sa oled need üle kontrollinud ja võid neid ka meile esitada. Kui sa neid aga üle ei kontrollinud vaid jäid uskuma vaid telesaatekese tegijate väidet, et “kõik on tõestatud” siis tuleb paraku tõdeda, et sa oled naivist.

  18. kristo ütles:

    Ma valmistun vaimselt selleks ja kui 2012 ei juhtu midagi siis mul ple midagi kaotada :P .

    miljardid kristlased, moslemid, hinduistid, budistid jmt valmistuvad aastakümneid ette selleks päevaks, mil nad surevad. kui nendega sel teemal kõneleda, leiavad ka nemad, et “kui sel päeval midagi ei juhtu, pole nad ka midagi kaotanud”. kahjuks aga kaotavad nad VÄGA-VÄGA palju. kasvõi näiteks täisväärtusliku elu. kasvõi näiteks tohutud rahasummad, mille nad nende aastakümnete jooksul otse või kaudselt oma pühakodadesse tassivad. kasvõi palju-palju aega, mida nad puuslike ees koogutamise ja pühakirjade lugemise asemel millekski produktiivsemaks oleks võinud kasutada jnejnejne.

    sinule jäänud umbes-täpselt 4 aastat võib mõne paduuskliku elueaga võrreldes tunduda küll tühine ent selle aja ja ressursiga, mida sa järgnevail neljal aastal kulutad asjale, mille taust on tõestatult umbluu, võiksid siiski miskit etemat ette võtta.

  19. kristo ütles:

    Seal on allikad esile toodud

    jajah, ma usun, et seal on allikad esile toodud aga kas sa mõnda neist ise kah kontrollisid? kas sa pärast selle esitatud allika kontrollimist ka seda kontrollisid, kas see allikas ise tõde on?

    ma võiks ju kah teha muljetavaldava filmi ning viidata seal “allikatele,” mile ma ise kuskile netti loon või suvalisse raamatusse kirjutan. teadusliku tõestatuse mõte seisnebki selles, et erinevad allikad suudavad teineteist risti ja põiki kinnitada.

    igatahes, kui sa väidad, et allikad on esitatud ja sa neid ei kontrollinud, siis pole su tõestatusejutt ju suuremat väärt. kui aga kontrollisid, siis oskad neid meilegi viidata. ma ei saa praegu kohe filmi vaadata, selle leidmine kättesaamine ja läbivaatamine võtab ikka mõned päevad aega.

  20. Kui nt National geographic, Discovery, History channel midagi eetrisse laseks mis pole teaduslikult kinnitatud ja samas öeldes , et on siis mis nende mainest alles jääks. Ma usun, et see on väga usaldusväärne koht kust midagi uskuda.

  21. Ja veel lisada, ma olen suhteliselt uus selle teemaga, sain alles 5 päeva tagasi asjast teada, ja olen sellest ajast saadik, vaadanud, loenguid selle kohta, fakte otsind usaldusväärsetest kohtadest, ja kõike taolist, ja kõik on üksteise jutte kinnitand iga korraga.

  22. Nii kaalukas sündmus nagu oodatav maailmalõpp nõuaks minu meelest oluliselt pikemat ja tõsisemat uurimist kui 5 päeva jooksul võimalik.

  23. Damian Thompsoni raamatus “Aja lõpp” kirjeldatakse viimase 1000 a. maailma lõpu ootusi, selle aja jooksul on palju” täiesti kindlaid “kuupäevi olnud. Paistab, et hoolimata tänapäeva teaduse kõrgest tasemest pole sellest saadik palju muutunud, kui väljaarvata suurem kättesaadava informatsiooni hulk, mis ainult rohkem segadust tekitab.

  24. kristo ütles:

    Ja veel lisada, ma olen suhteliselt uus selle teemaga, sain alles 5 päeva tagasi asjast teada, ja olen sellest ajast saadik, vaadanud, loenguid selle kohta, fakte otsind usaldusväärsetest kohtadest, ja kõike taolist, ja kõik on üksteise jutte kinnitand iga korraga.

    kui sa juba viie päeva möödudes oled nii peedistatud, et käid netis tuhmidele infot jagamas, siis ma ei julge oletadagi, mida sa 4 a pärast teed…

  25. Kui te vaataks ja uuriks natukene, miks seekord nii palju lärmi tehakse selle kurikuulsa 2012 pärast siis minge külastage NASA kodulehekülge mõneks ajaks, välja on toodud Nibiru lähenemine maale, on toodud välja gammasähvatuse suur võimalus.

    Ja veel lisada, ma olen suhteliselt uus selle teemaga, sain alles 5 päeva tagasi asjast teada, ja olen sellest ajast saadik, vaadanud, loenguid selle kohta, fakte otsind usaldusväärsetest kohtadest, ja kõike taolist, ja kõik on üksteise jutte kinnitand iga korraga.

    Et siis NASA koduleht kinnitas seda kaa? Annad äkki otselingi nendele artiklitele? Või pole NASA piisavalt usaldusväärne?

    Muideks, kuidas nende paavstidega siis lood jäävad? Ma nagu nägin tsipa vaeva ja lükkasin su jutu üsna kergelt ümber? Võiks vähemalt natukenegi kommentaarida?

  26. kristo ütles:

    No kui 10% reeglian on uskijatest siis seekord on vist hulga rohkem neid , kuidagi palju asju viitavad selleni. Mayade kalender, I ching, ja mõningad hea reputatsiooniga oraalkid. Ja ärme unusta siis ka piiblit.

    Ma arvan, et Vagamees oleks väga huvitatud sellest, kus on Piiblis ennustatud maailmalõppu 2012. aastal. Mind huvitab see ka. Palun viita konkreetsetele salmidele.

    Ja ka uus asi mis on tulnud lähi minevikus “web-bot” mis disainiti selleks et ennustada ekonoomilisi muutusid tulevikus . On ka väga täpselt siiamaani kõik ära ennustand mis juhtund on ISEGi 9/11 rünnaku umb 20~ päeva ette (ei mäleta täpset arvu) . Ka sellest on juttu Decoding the past’is.

    Mis-mis? Kas oskad anda selle “web-boti” kohta Interneti-aadressi, kust saaks lisateavet?

    Sest meie ei tea ju mis juhtub siis kui see kätte jõuab kui päike läheb milkyway keskele. Ma usun seda mis on teadusega kinnitatud. Ja ma usun ka neid oraakleid (neist räägib ka Decoding the past’is) ,sest mis on tõenäosus, et nad panid 500 mõni ka 800a tulevikku täppi mis juhtub ja kes keda valitseb. NIMEDEGA mainisid ette.

    Seda ma võin kohe öelda. See tõenäosus on täpselt null.

    Tagasi Web-bot’i juurde, Web-Bot ennustas võimalikku tuumasõda 2008-2009. Ja Web-Boti sõnul pidid kõik katastroofid ja kõik muutused oma lõpp-punkti jõudma aastal 2012. See on liiga palju ,et olla kokkusattumus.

    Olen nõus. See on väljamõeldis algusest lõpuni, arvan.

  27. kristo ütles:

    Tagasi Web-bot’i juurde, Web-Bot ennustas võimalikku tuumasõda 2008-2009.

    Anna andeks, aga selline tuleviku ennustav web-bot eksisteerib ainult ulmekirjanduses. Praegusel juhul oleks VÄGA paljudele olnud USKUMATULT kasulik kui miski asi oleks suutnud praegust finants ja majandus kriisi 20-päevase täpsusega ennustada, nagu elu näitab, siis midagi sellist ei juhtunud, kuigi kõik ohumärgid olid juba aastaid püsti. Niipalju kui mina oma infotehnoloogia-alase haridusega võin öelda, et sellist web-boti EI OLE. Ja ainult informaatikast väga kaugel olev inimene võib arvata, et sellist masinat/närvivõrku on võimalik luua.

  28. kristo ütles:

    … usun seda mis on teadusega kinnitatud. …

    See on tõsine keele vägistamine. Teadus, kui selline, ei kinnita midagi, eksperiment kinnitab ja kui tegu on üldsusele võrdlemisi tundmatu eksperimendiga, oleks viisakas anda mõni viide.

    “Teadus kinnitab” võiks mõista ka sedapidi, et on loodud mõni mudel või teooria, mis üht või teist sündmust ennustab. Siingi võiks viidata mõnele näiteks populaarteadulsikule artiklile.

    Viimase kahe võimaluse erinevus on tohutu, kuna mudel kui selline ei kirjelda ilmtingimata veel tegelkku maailma, ükskõik kui “teaduslik” see poleks. Teisest küljest tekivad tõlgendamise probleemid eksperimentides, mis väidetaval “kinnitavad” mudeleid, mis sisemiselt vastuolulised on. Enne tõe kuulutamist oleks viiskakas see tõde kriitilise pilguga üle vaadata.

  29. Kokkuvõtteks: NASA ei kinnita väiteid Nibiru ega gammasähvatuse kohta. Geofüüsika järgi on maa pöörlemistelje nihkumine liiga aeglane ent magnetpooluste vahetumine liialt kaootiline, et aastaks 2012 midagi “suurt” ennustada annaks. Väidetavad oraaklite ennustused ei klapi ajalooga.

    Samuti on allikate kohta lihtsalt valetatud: NASA tegelik seisukoht on risti vastupidine, kui seisukoht, mille väidad NASA-l olevat. Ja see on juba väga räme möödalask.

  30. Vend Taivo tabas otse naelapea pihta:

    Ma arvan, et Vagamees oleks väga huvitatud sellest, kus on Piiblis ennustatud maailmalõppu 2012. aastal. Mind huvitab see ka. Palun viita konkreetsetele salmidele.

    Vagamees, kes on Piibli nelikümmend korda edasipidi ja igaks juhuks ühe korra ka tagurpidi läbi lugenud, ei ole sealt leidnud ainumatki maailmalõpu kuupäeva. Küll aga ütleb püha apostel Paulus meile:

    Aegade ja tundide kohta, vennad, ei ole aga vaja teile kirjutada, sest te teate täpselt, et Issanda päev tuleb just nii nagu varas öösel. Kui öeldakse: “Nüüd on rahu ja kindel olek”, siis langeb äkiline hukatus nende peale nagu sünnitusvalud lapseootel naise peale, ja nad ei pääse pakku.

    (1Ts 5:1-3)

    Huviline võib Issanda Päeva kohta lisafakte ammutada ka siit

    Seega võiks pigem ennustada, et maailmalõpp ei saabu kindlasti mitte 2012. aasta detsembris. :)

  31. kristo vestis:

    Sest meie ei tea ju mis juhtub siis kui see kätte jõuab kui päike läheb milkyway keskele.

    Teame küll. Meie Galaktika keskmes on supermassiivne must auk, millele lähenedes me peaksime täheldama tugevaid (ja vastikuid) gravitatsioonilisi jõude. Aga me oleme sellest nii kaugel, et isegi valguse kiirusel tolle keskme poole rännates ei jõuaks me pelga nelja, neljasaja ega isegi nelja tuhande aastaga kohale. Päikesesüsteemi kaugus Galaktika keskmest on umbkaudu 7500 parsekit ehk umbes 25000 valgusaastat.

  32. @dig – Must auk või mitte, gravitatsioon toimib ikka samamoodi. Parafradeesides võib küsida: “Mis tekitab tugevama gravitatsioonivälja: kas 1 tonn kive või 1 tonn musta auku?”

    Enne tasuks karta, et Maa kukub Päikesesse, kui et Päikesesüsteem Linnutee keskmesse. Viimast on see-eest lõbusam lugeda.

  33. @dig – See mass on Linnutees siin-seal niikuinii olemas. Point seisneb selles, et musta auku ei pea kartma lihtsalt seepärast, et see Must auk on. Kui me selle sündmuste horisondile (piir, millest isegi valgus minema ei pääse) liiga lähedale ei satu, ei juhtu meiega midagi. Linnutee supermassiivse musta auk on väikesem kui Päike ning selle mõõtmed võrreldes galaktika enda mõõtmetega on praktiliselt olematu. Sama olematu on tõenäosus, et Päikesesüteem meie musta augu horisonti tabab.

    Lühidalt: musti auke pole tarvis karta. Kui midagi karta, siis karta tähti.

  34. kristo ütles:

    Sest meie ei tea ju mis juhtub siis kui see kätte jõuab kui päike läheb milkyway keskele. Ma usun seda mis on teadusega kinnitatud.

    Palun kirjelda mulle, mismoodi saab päikesesüsteem jõuda 2012 aastaks meie galaktika keskele, arvestades, et sinna on umbkaudu 30 000 valgusaastat maad.

    Teadmiseks, et 30 000 valgusaastat tähendab seda, et valguse kiirusel lennates kuluks Maal sinna lendamiseks 30 000 aastat. 2012 jõuab aga veidi varem kätte, rääkimata sellest, et Maa ei liigu valguse kiirusel, ja et pole mingit märki sellest, et Maa üldse kavatseks sinna keskme suunas lendama hakata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga