Reedene nali: homoseksuaalsust ravime homöopaatiaga

Blogimaailma raputab reibas naerupuhang, selline kergesti nakkav ja ilma ravivõimaluseta – Saksa katoliiklikud arstid arvavad, et nad suudavad homoseksuaalsust homöopaatiaga ravida.

See lühike väide sisaldab mitut probleemi. Esiteks tekitab minus kummastust määrang “katoliiklikud arstid“, mis kutsub kõrvutama – nt “jehoovatunnistajatest arstid”, “saientoloogidest arstid”, “ateistlikud arstid” jne ja küsima, et usuline määratlus arstikutse puhul üldse on eetiline. Kas näiteks katoliiklikud arstid suudavad anda pädevat meditsiinilist abi rasedustüsistusega naisele, kellele oleks vaja läbi viia raseduse katkestamine või laseb emal tüsistustesse surra, kuna abort on katoliikluses keelatud; või kas jehoovatunnistajast arst teeks vereülekannet või jätaks verekaotusega inimese surema?

Teiseks arvavad “katoliiklikud arstid”, et homoseksuaalsus on haigus, mida peaks ravima. Sellega vastandavad nad end selgelt tänapäevasele arusaamale inimese seksuaalsusest. Katoliiklaste puhul pole see iseenesest mingi ime, aga arstina umbluud ajada on tunduvalt ohtlikum kui homofoob geiparaadi piketeerimas.

Kolmandaks on vildakas eeldus, et homoseksuaalsust on võimalik ravida või siis seksuaalset suundumust üleüldse muuta, olgu ravimisega või ilma.

Ja neljandaks muidugi homöopaatia ise, millega väidetavalt peaks saama homoseksuaalsust ravida. Homöopaatia ei ravi üldse mitte midagi, ei saagi ravida, sest homöopaatilises ravimis ei ole ravimit, see on välja lahjendatud ja järgi on vaid puhas vesi või pillike, mis peale täiteainete (nt laktoos) ei sisalda sagedasti mitte ühtegi algse raviaine molekuli, kui seda ematinktuuris isegi kunagi oli.

Homoseksuaalsus pole ainus ‘haigus’, mida homöopaatiaga ravida üritatakse. Korralikele (homo)seksofoobidele kohaselt on homoseksuaalsuse kõrvale sätitud pedofiilia ja katoliiklaste seas populaarsed alaealiste ahistamised, mille vastu samuti homöopaatilist ravi pakutakse.

Orac küsib selle peale, et lähtudes homöopaatia enda printsiibist “sarnane ravib sarnast”, milline on see algne “sarnane”, mis suures koguses kutsub esile homoseksuaalsust, aga lahjendatuna ehk “potentseerituna” siis ravib? Ja üldse ei taha me teada, mis lähteaine peaks toimima pedofiilia ravimise puhul. Teine küsimus puudutab homöopaatilist protseduuri “proovimine” – nimelt tuleb enne “ravimi” heakskiitu see nimetatud protseduuriga heaks kiita. St inimene, kes protseduuri läbi viib, võtab lähteainet makrokoguses, tunneb endas pedofiilseid või siis homoseksuaalseid tunge ja siis saab see aine kinnituse, et see potentseerituna ravib nimetatud seisundeid.

Sugugi mitte kõik pole uudisega seoses naljatujus. Spiegel vahendab Saksa homoseksuaalsete inimeste organisatsiooni tõrjuvat ja hukkamõistvat hoiakut homopaatia suhtes:

Olematu haiguse ebaefektiivse raviga kaubitsemine on vastuvõetamatu ja ohtlik. Kasutatakse ära homo- või biseksuaalsete noorte inimeste ja vanemate ebakindlust. Selliste naeruväärsete teraapiate pakkumine on problemaatiline, kuna need võivad inimest destabiliseerida.

Loe veel:

22 Replies to “Reedene nali: homoseksuaalsust ravime homöopaatiaga”

  1. Nad võiks ju seda homoainet saksamaa joogivette lekitada veidi. “Katoliiklik arst-terrorist-homo õhkis ennast veereservuaaride juures ja lahustas nii joogivees homoainet ravides terve linna”.

  2. Terve linna veereservuaari ei saa hästi kümme korda vastu hobusesabajõhvidest matti peksta, nagu iga höpaatilise ravumi retsept nõuab. Samuti võiks saadus tulla liiga kange.

  3. Mart K. ütles:

    Terve linna veereservuaari ei saa hästi kümme korda vastu hobusesabajõhvidest matti peksta, nagu iga höpaatilise ravumi retsept nõuab.

    Alati võib ju vastupidi teha ja taustsüsteemi matiga siduda.

  4. Henrik Aavik ütles:

    Nad võiks ju seda homoainet saksamaa joogivette lekitada veidi. “Katoliiklik arst-terrorist-homo õhkis ennast veereservuaaride juures ja lahustas nii joogivees homoainet ravides terve linna”.

    Aga äkki see imeravi muudab homo küll heteroks, aga heterole manustades muutub see äkki hoopis homoks. Ega nende imeravimitega nalja ei maksa teha. :))

  5. Oudekki! Sa pöörad täitsa ära; katoliiklus pole haigus. Tee endale ikka mõisted enne selgeks. Nali naljaks, aga Sa ei jaga katoliiklust ega homöopaatiat kumbagi.

  6. @Andres:

    Oudekki! Sa pöörad täitsa ära; katoliiklus pole haigus

    Kristlus kui selline on haigus, see on luul, kuna Teie püha Paulus ütleb ise, et kui Jeesuse ülestõusmist ei ole toimunud, siis on kristlus valeõpetus.

    Jumal vihkab ajukääbikuid, lugege prohvateid!

  7. Oakrock ütles:

    Kristlus kui selline on haigus…

    Ei ole ju! Religioosne mõtlemine/käitumine ei ole normist hälbiv; kui lahterdada aga kõik irratsionaalsed veendumused haiguseks, oleme viimseni tõbised.

    Nii et ma arvan, et kristlus ei ole mitte rohkem haigus kui homoseksualism.

  8. @Mart K.:

    Ei ole ju! Religioosne mõtlemine/käitumine ei ole normist hälbiv….

    Teie väide oli pädev veel 100-150 aastat tagasi, kuid arvestades teaduse suurt edu maailma ja looduse müsteeriumide lahtiseletamisel, kaotas religioosne mõtlemine oma tähtsuse. Humanism asendab edukalt epideemia nimega kristlus.

    kui lahterdada aga kõik irratsionaalsed veendumused haiguseks, oleme viimseni tõbised.

    Me olemegi kõik haiged (vt. Saarma „Kohtupsühhiaatria“), terveks saamine tähendab vabanemist erinevatest irratsionaalsetest veendumustest. Selliseid vabanenud isendeid on väga vähe, kahjuks…

  9. Ma ei tea, kelle nägu Sa rohkem oled. Äa solvu.
    Aga ma ei tea tõesti, mis Oakrockil järsku hakkas, et ta ajuvabalt hüsteeritsema hakkas.
    Kui keegi midagi avalikult kirjutab, peaks ta kommentaaride jaoks valmis olema.
    Täpsustamised ja täiendamised pole veel vaidlemine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga